מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקהליאור09/11/2010
שלום רב,
בבדיקה שנערכה לי להמצאות הפטיטיס b c נתקבלו התוצאות הבאות:
BsAgשלילי0.29 תוצאה לעומת טווח נורמה
CAb שלילי 0.07 תוצאה לעומת טווח הנורמה.
מה זה אומר?שאלתי הנוספת,האם לקיחת כדור אחד של אתופאן יום לפני בדיקה עשויה להעלות את רמת אנזימי הכבד בצורה קלה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/11/2010אינך נושא הפטיטיס B או C. קיימת אפשרות לעלית אנזימי כבד מתונה בעיקבות מתן אטופן אולם הדבר אינו קורה לרוב אחרי מנה אחת ולאחר יום אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן והליקובקטרירון08/11/2010
היי
לפני כשלושה שבועות היה לי לילה של הקאות שלאחריו כאבי בטן שנמשכים עד היום. עשיתי בדיקה והתגלה שיש לי הליקובקטר. אבל הגסטרואנטרולוג ששלח אותי לבדיקות אומר שאין קשר בין הכאבים ותחושת השורף שיש לי, לחיידק. אני מרגיש ששורף לי בעיקר בבטן עליונה אבל יש לי כאבי בטן גם בבטן תחתונה.
אני קצת מבולבל, החיידק הליקובקטר גורם לכאבי בטן או לא?
האם הוא יכול לגרום לכאבים גם בבטן תחתונה?
המון תודה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן והליקובקטר - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/11/2010חיידק ההליקובקטר עלול לגרום לדלקת בקיבה ולכיבים בקיבה ובתרסריון. רק הכיבים עלולים לגרום לכאב בטן עליונה. ההליקובקטר אינו גורם כאבים מעצם נוכחותו בקיבה. כאב בטם תחתונה אינו מוסבר ויש לבררו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרהחדווה08/11/2010
אני בת 58, בריאה בד"כ, מלבד לקיחת אלטרוקסן כל יום.
מזה כשבוע אני סובלת מכאבי בטן עליונה עם הקרנה לגב.
זה התחיל עם כאב חזק באמצע הלילה, ניגשתי למיון ולאחר בדיקות שונות (דם, שתן, אולטרסאונד, צילום) שוחררתי לאחר שלא מצאו כלום. למחרת ניגשתי לרופאת המשפחה שנתנה לי להתחיל לקחת כל בוקר כדור אחד OMEPRADEX והפניה לגסטרוסקופיה.
הכאבים עדיין לא פסקו לאחר כמה ימים של לקיחת הכדור.
מכיון שצריך לחכות די הרבה זמן לבדיקה גסטרוסקופיה והייתי מאוד מעוניינת לזרז את ההליכים על מנת לדעת ממה הכאבים החזקים שמהם אני סובלת, אני מבקשת לדעת האם הקפסולת וידאו - אנדוסקופיה, שבולעים יכול לעזור באותה מידה כמו בדיקת הגסטרוסקופיה?
תודה על תשובתך.
מלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עזרה - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/11/2010הקפסולה אינה מתאימה לבדיקת הקיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר יעקב מאור
חדווה09/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר יעקב מאור - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/11/2010OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון aptoglobinגל -תיקון08/11/2010
שלום כאמור אני בת 34 ביצעתי בדיקת דם ובבדיקה ויצא aptoglobin 226 כאשר רשום שהטווח הוא עד 200 אודה להיחסותכם כמו כן החומצה האורית 6.75 כאשר הטווח הוא עד 6
השאר לרבות ספירה תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון aptoglobin - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/11/2010מתיחס לכל שאלותיך: 1. הפטוגלובין הינו חלבון שנושא את חלבון הגלובין שהוא חלבון חשוב בעיקר בהמוגלובין הנימצא בכדוריות הדם האדומות. 2. חומצה אורית הינה תוצר פירוק טיבעי של תאים ומופרש בשתן. הערכים אצלך מוגברים במיקצת והדבר חסר חשיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוציפי07/11/2010
האם בבדיקת גסטרו אפשר לגלות רגישות לצליאק? אם כן תמיד זה יבדק על ידי הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גסטרו - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/11/2010בדיקה לכוון צליאק מתבצעת בבדיקת ביופסיה של התרסריון בזמן גסטרוסקופיה. בנוסף יש לבצע בדיקות דם מיוחדות לכוון זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- aptoglobinגל -תיקון07/11/2010
בת 34 ביצעתי בדיקת דם ויצא 234 במקום מקיסמום 200 מה המשמעות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר aptoglobin - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/11/2010OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת ויטמין D וטיפול ב HEPATITIS Cאבי07/11/2010
שלום רב.
אני סובל מהפטיטיס סי סוג 1 B גילוי ב 2007.
טופלתי בעבר בפגסיס וריבוירין עם תגובה כימית מלאה אך התוצאות לא היו מספקות ורמת הוירוס לא ירדה ב 2 לוג ולכן הופסק הטיפול.
ללא טיפול תרופתי רמות האנזימים עלו עד ל פי 4 מהנורמל.
לאחרונה בעיקבות תזונה נכונה ודיאטה הורדתי כ 15 ק"ג ממשקלי ורמות האנזימים חזרו ללא טיפול עד כמעט לנורמה.
בעיקבות כך הוחלט ע"י הרופא המטפל שלי במכון הכבד לחזור על הטיפול יחד עם ויטמין D לפי המחקר של ד"ר אבו מוך.
ההמלצה הייתה 4000 יחידות ויטמין D שבועיים לפני הטיפול ו 2000 יחידות לאורך כל הטיפול. בבדיקות רמה שערכתי שבוע שעבר וזאת לאחר נטילת 4000 יחידות במשך שבועיים חזרה תוצאה של 78. יש לציין שבספטמבר התוצאה היייתה 87. ז"א עם נטילת ויטמין D הרמה לא עלתה ואף ירדה. הטיפות שנטלתי היו טיפות מרוכזות מאוד ולא את הויטמין הרגיל . כל טיפה הכילה 1000 יח"בל ואולי נטילה של 4 טיפות על הלשון ללא מהילה ושתייה היוותה את הגורם שלמעשה לא העלה את הרמה?
מה אתה ממליץ על מנת שאוכל להעלות את הרמה?.
אני מודה לך על ההתיחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת ויטמין D וטיפול ב HEPATITIS C - תגובה
ד''ר יעקב מאור07/11/20101. במחקרם של ד"ר אבו-מוך וחבריו תוספת ויטמין D עזרה לאלו שהיו בחוסר ויטמין זה ולך אין חוסר. יתכן שאצלך הסיבה להיעדר תגובה הינה דוקא עודף המשקל וכעת לאחר הורדה במשקל תגיב עם או ללא תוספת ויטמין D.
2. יש לזכור שהמחקר בוצע באנשים שלא טופלו בעבר ולכן תוצאות מחקרם אינו בהכרח רלונטי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאמוטידין ועודבתיה06/11/2010
שלום רב
בעקבות מיחושים שונים ברום הבטן - לחץ ותחושות בחילה בעיקר בשכיבה במשך הלילה בצעתי גסטרוסקופיה שנמצאה תקינה פרט לאזופגיטיס קלה עם אדמומית בין הוושט לקיבה. הליקובקטור - שלילי. אחרי אינספור ניסיונות עם לוסק, לנטון, אומפראדקס ופאמוטידין שלא ממש הועילו איכשהו 'התייצבתי' עם 40 מ"ג פאמוטידין מידי לילה כשעה לפני השינה.
שאלתי: האם אפשרי ליטול פאמוטידין 40 מ"ג 'לנצח' מבלי לגרום לנזק כלשהו לגוף?
בת 60, מעי רגיש, תרופות נוספות: אלטרוקסין ולעתים קלונקס.
ושאלה נוספת: לאחרונה התגלה בבדיקת דם alt גבוה: 62 ובמקביל לימופציטים גבוהים- 60.6% (#5.65) וניטרופילים נמוכים 27.5% וכן atypical lymphocytes
13.4%.
האם יש קשר בין הספירה החריגה לתפקודי הכבד המוגבהים והאם הכול יכול להצביע על מחלה וירלית?
בתודה ובברכה
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאמוטידין ועוד - תגובה
ד''ר יעקב מאור07/11/2010באם את חשה הקלה בטיפול בפמוטידין אין בעיה בנטילת התרופה לטווח ארוך. לגבי ההפרעה באנזימי כבד והשינוי בתמונת הדם הם אכן מתאימים למחלה וירלית, אולם, יש צורך במעקב גסטרואנטרולוג מומחה ובאם ההפרעה מתמידה תוך מספר חודשים לבצע בירור מקיף יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהיובל05/11/2010
שלום, אני סובלת תקופה ארוכה מאוד מכאבי בטן יומיומיים ונפיחות בלתי נסבלת עד כדי בטן הריונית.. בנוסף לזה אני סובלת משילשולים ועצירויות לסירוגין. הבטן נפוחה רוב שעות היום ברמה שמקשה עליי לתפקד והדבר מלווה גם בקשיי נשימה ולעיתים גם הקאות. אני בת 20, וסובלת מהעניין כבר כמה שנים אך התחושה היא שהתופעות מחמירות עם הזמן. הייתי פעמיים אצל רופא גסטרו שלחו אותי לבדיקת נשיפה פעמיים ובשני המקרים נמצא חיידק הליקובקטר, קיבלתי טיפול תרופתי אבל דבר לא השתנה. אבחנו לי גם אי סבילות ללקטוז באותה תקופה ואני לא אוכלת מוצרי חלב.
חשוב לציין שאני חולת סכרת נעורים 10 שנים כבר ולפני כחודשיים אובחנתי גם כלוקה בתת פעילות של בלוטת התריס.. אני מאוזנת מבחינת הבלוטה וגם מבחינת הסכרת האיזון תמיד היה מעולה.. אני מקפידה על ספורט תזונה נכונה ומשקלי תקין. אני אובדת עצות כי התופעות מקשות עליי מאוד! אשמח לשמוע חוות דעת.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה - תגובה
ד''ר יעקב מאור07/11/2010ראשית, בנוכחות תסמינים שציינת בנוכחות סוכרת ו/או תת-תריסיות יש לשלול מחלת צליאק. באם נישללה יתכן מאוד שיש לך מעי רגיש אשר דורש איבחון וטיפול גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה רעה לאחר אכילהנועה05/11/2010
שלום, שואלת בקשר לאימי. אימי בת 68 ובחודשים האחרונים לאחר שהיא אוכלת לעיתים (דברים קטנים) כמו מרק נמס או לחמניה היא מתחילה להרגיש ברע. יש לה תחושה של בחילות רוצה לרוקן קיבה. באותו זמן היא לא מרגישה טוב ונשכבת. זה יכול לקחת כמה שעות עד שזה עובר. עשתה בדיקת דם רגילה שמכילה גם תפקודי כבד והכל נמצא תקין. מה עליה לעשות הלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה רעה לאחר אכילה - תגובה
ד''ר יעקב מאור07/11/2010עליה להבדק על-ידי מומחה לגסטרואנורולוגיה אשר ככל הניראה יבצע בדיקות אנדוסקופיות של מערכת העיכול העליונה ויתכן גם התחתונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהאילן05/11/2010
שלום רב
הבעיה שלי היא מאוד מורכבת וגדולה,יש לי המון כאבים צד ימין בטן תחתונה ולפעמים כאבים בקיבה למעלה,עשיתי המון בדיקות המון המון המון גם פלשניות!לא נמצא דבר אבל יש אנמיה קלה ומוגלבין 12.7
אני כבר שנה וחצי עם הבעיה ,אני ביקשתי ונלחמתי עם הרופא על בדיקת סיטי האם זה מומלץ?!זה פעם ראשונה שלי וממה שאני קורא כאן הרבה הבנתי שזה מסוכן אני כר ממש מודאג מהכול מה המלצה שלך לגבי?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
ד''ר יעקב מאור07/11/2010לא ציינת את גילך או מינך - אבל באם המיחושים מתמידים ויש אנמיה קלה יש צורך לבצע לאחר קולונוסקופיה עם בדיקת המעי הדק הסופי! גם בדיקת CT של המעי הדק וכיום ניתן לבצע MRI של המעי הדק (החוסך בקרינה), או לבצע בדיקת קפסולה אנדוסקופית למעי הדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אילן07/11/2010גילי הוא 24
יש לציין שעשיתי בדיקת קולנסקופיה שיצאה תקינה
אני כבר ממש חושש,זה משהו מסוכן לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
אילן07/11/2010הרופאים טוענים שמדובר במעי רגיז ואבנים בכליות,הייתי אצל אורלוג לא בדק ואמר שזה לא אבנים ,שאני נוגע בצד ימין רוב הזמן יש כמו בעות המון,הכאב בא לי לסירוגין מזכיר מאוד אפנדציט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אילן07/11/2010סליחה על הספאם
האם בדיקת mri רואים מה כמו בסיטי?
הבדיקה היא ללא קרינה לפי מה שהבנתי מהמכון..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אילן08/11/2010אפשר בבקשה לתת לי תשובה,אני מאוד לחוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/11/2010לענות על שאלותך: 1. בכדי לשלול מחלת מעי דלקתית כגון מחלת קרון, תוצאת הקולונוסקופיה חייבת לכלול גם בדיקת המעי הדק הסופי. 2. ה- MRI המכוון למעי הדק אכן אבחנתי וללא קרינה. 3. אם גם תוצאת ה- MRI תקינה יש לשקול ביצוע בדיקה בקפסולה אנדוסקופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אילן09/11/2010שוב אני אומר,עשו לי בדיקת קולנוסקפיה של כול המעי גס ודק,יש לי בעיה עם mri לא רוצים לתת לי כרגע,הדבר שני זה שרואים mri בטן הכול כאילו זה יותר טוב מסיטי?
יש לי ממה לחשוש דוקטור אני ממש מפחד רק בגלל אנמיה קטנה שהרופא טוען שזה מחוסר ברזל המוגלבין שלי זה 12.7 יש ממה לחשוש שוב דוקטור אני מפחד מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אילן09/11/2010האם בכללי,יש בבדיקת mri קרינה?
עם אני עוש הmri בטן זה בסדר כולל כול הבטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/11/2010האבחנה של מחלת קרון למשל עדיין תתכן ויש לשלול אותה. באם לא מאשרים MRI - שאין לו עדיפות בהדמיה על פני ה- CT למעט בנושא הקרינה, ניתן כמובן לבצע CT מיוחד להדמית מעי דק או קפסולה אנדוסקופית שגם היא ללא קרינה. כמובן שעליך להעזר ברופא המשפחה ובגסטרואנטרולוג המומחה המטפל בך לקבלת בדיקות אלה.
אילן10/11/2010דוקטור האם יש לי מה לחשוש בגלל הבדיקות דם אנמיה קטנה ומוגלבין 12.7?
לפי מה שהרופאים טוענים זה מעי רגיז ורשמו שיש אבנים בכליות הייתי אצל אורלוג שלל אבנים,אפילו לא בדק אותי...מה שכן זה יכול להיות מחוץ למעי?עברתי גם בדיקת אולטראסנוד לא מזמן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור10/11/2010אילן היקר, לסיכום, כפי שהסברתי, התועלת מפניות חוזרות לפורום הולכת ומתמעטת. עליך להיות במעקב גסטרואנטרולוג מומחה שאותו תוכל לשאול שאלות פרטניות הקשרות למצבך (ושאינן בהכרח לעניין לציבור הרחב). אינני יודע אם ביצעת CT או MRI בפרוטוקול למעי הדק - אני סבור שאלה בדיקות חשובות.
אילן10/11/2010דוקטור אתה לא מגיע לנקודה,כנראה שאנחנו לא מבינים אחד תשני
האם הבדיקות דם מראות על משהו מסוכן זה מה שאני שואל זה העיקר ,ומה לדעתך עדיף ct ו mri בטן..כמובן מה שפחות קרינה ,השאלה עם שניהם זה אותו תוצאות
ד''ר יעקב מאור10/11/2010אם כי האנמיה אינה קשה, עצם נוכחות האנמיה מחייבת בירור יסודי כפי שציינתי. כל חוות דעת נוספת מצידי תהיה ספקולטיבית.
אילן11/11/2010דוקטור אני שוב לא מבין אותך,אני שואל בפשוט זה משהו מסוכן?
הרופא משפחה אמר שלא ושאר הרופאים אותו דבר..
מה לגבי בדיקת סיטי או אם מריי מה היית ממלץ פחות קרינה ויותר דיוק
ד''ר יעקב מאור12/11/2010אילן, מה לא ברור לך בהצהרה שלי שבמסגרת הפורום לא ניתן לתת התיחסות לשאלה האם זה מסוכן? לא, המוגלובין 12.7 לא מסוכן. כן, נדיר ירידת ההמוגלובין יכולה לשקף בעיה רצינית.
בפעם האחרונה עדיף MRI פחות קרינה אותו דיוק!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ללקטוזצחי03/11/2010
אמי בת 81 אובחנה כבעלת רגישות גבוהה ללקטוז.
(סובלת מבעיות עיכול ואולי זאת הסיבה )
מעיון בעלוני התרופות שהיא לוקחת באופן קבוע ללחץ דם ,אוסטופורוזיס ותרופות נוספות - שמנו לב שהן מכילת לקטוז .
האם כדאי להמשיך בנטילתן ( כולן יעילות לבעיותייה הרפואיות !)
או בכל זאת יש לשקול להחליפן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות ללקטוז - תגובה
ד''ר יעקב מאור07/11/2010ראשית, לא ברור לי שהמחושים מצד מערכת העיכול בגיל 81 ניתנים ליחוס לרגישות ללקטוז ויש לשלול אבחנות אחרות. שנית, רוב התכשירים התרופתיים מכילים לקטוז בכמות קטנה ויש ליטול אותם לפי צורך והתוית הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ast-got ן- alt-gpt גבוהיםלילך03/11/2010
שלום רב,
בבדיקות דם שנערכו לי ה-ast הוא -38 ו- alt הוא 67 רציתי לדעת מה המשמעות של בדיקות אלה
ואיך עלי לנהוג ? האם עליי לפנות לרופא?
בתודה מראש
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תענו לי על שאלתי דחוף תודה
לילך04/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תענו לי על שאלתי דחוף תודה - תגובה
ד''ר יעקב מאור07/11/2010הערכים שציינת של אנזימי הכבד מוגברים במידה קלה ומצביעים על דלקת קלה בכבד. באם ההפרעה חדשה יתכן ומדובר בזיהום בנגיף כלשהו הגורם לדלקת או תגובה לנטילת תרופות מסוימות. באם את חשה בטוב הייתי ממליץ כי תחזרי על הבדיקה בעוד מספר שבועות. באם את חשה תסמינים כלשהם או שההפרעה ממושכת ממליץ בירור אצל רופא המשפחה ובהמשך מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול בזמן אכילהגבי02/11/2010
שלום, אני בן 48. לאחרונה כשאני אוכל ,ולא חשוב מה, אני מרגיש תחושת חנק ומתחיל להשתעל. כמו כן אני מרגיש כאב בחזה. כל זה לא קורה כשאני שותה. מה יכול להיות שיש לי? איזה בדיקות עלי לעשות?
לפי מה שקראתי בפורומים שונים ככל הנראה מדובר ברפלוקס. אך עלי לציין שאני לא סובל מצרבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול בזמן אכילה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק02/11/2010יתכן צרבת אך יתכן למשל קשר בין הושט לדרכי נשימה. יש מקום לבדיקה של רופא גסטרו ולשקול צילום של הושט .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיב בוושטש02/11/2010
שלום,
אני בת 30 והיום עברתי בדיקת גסטרו שבמהלכה נצפה כיב בוושט. הרופא כתב בסיכום הבדיקה כי זה לא נראה כמו כיב נורמלי שנגרם מרפלוקס ויכול להיות שנגרם עקב בליעת גלולות ללא מים. נלקחה ביופסיה.
חשוב לציין כי אינני לוקחת גלולות ללא מים.
שאלתי היא, מה זה יכול להיות? מה המשמעות של כיב כזה שנראה לא נורמלי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיב בוושט - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק02/11/2010קשה לדעת ללא פטולוגיה. בכל אופן אם הכיב מחלים אם טיפול זה לא כל כך חשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)