מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת תפקודי כבדדנה30/11/2010
שלום רב
בבדיקת תפקודי כבד התוצאות היו:
GOT(ast) 35
GGT 42
GPT(alt) 60
אני לוקחת ליפיטור 10 מ"ג כנגד קולסטרול, מקרודנטין כנגד דלקות בדרכי השתן,תרופה הומופאטית כנגד דלקות בשתן ,עד לפני ימים מספר לקחתי ליויאל כנגד תופעות גיל המעבר, נורמיטן 25 מ"ג כנגד לחץ דם.
האם יש איזה כדור שעלי להפסיקו שהואזה שגורם לערכים אלה?
בברכה ובתודה מראש דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת תפקודי כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/12/2010תלוי אם השינו חדש ולא. במקום ראשון הייתיחושד במקרודנטוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gerdעידן30/11/2010
שלום רב
אני סובל מרפלוקס ובשלוש שנים האחרונות אני מטופל באומפרדקס 20 מ"ג , כדור אחד ליום . לאחרונה , אני חש בבעיות עיכול - מרגיש את האוכל תקוע בושט ..מה הסיבה ומה עושים נגד זה ?
כמו כן , גילו אצלי לאחרונה אי סבילות ללקטוז . האם זוהי התווית נגד שכן ראיתי בעלון לצרכן שיש לדווח על כך לרופא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gerd - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/12/2010אם יש שינוי בבךיעה תוך כדי טיפול יש מקום להבדק אצל רופא גסטרו. יתכן שיש דלקת בושט וצורך להעלות המינון של אומפרדקס.
אין קשר ללקטוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל מעיים צהוב- ירקרקירדן30/11/2010
עברתי קולונוסקופיה שיצאה תקין בסיום הטיפול במרוקן- כשהמעי היה נקי לחלוטין- הצבע של הנוזל שיצא מהמעיים היה נקי מכל שאריות אך היה בצבע צהוב- ירקרק!
לא לקחתי שום תרופה או תוסף 48 שעות לפני הבדיקה. מה משמעות הצבע- האם יכול להיות שזה מיצי כבד-לבלב או מה?? (טרם אובחנתי -לפי בדיקות הדם אני סובלת מזיהום חמור וככל הנראה קיים גם איבוד דם),* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל מעיים צהוב- ירקרק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/12/2010אין משמעות לצבע זה ורואים סרידי צואה בצבע צהוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שתן, מודאגתזיוה29/11/2010
שלום,
בת 22, חזרתי מדרום אמריקה שם טופלתי מספר פעמים באנטיביוטיקה עקב קלקולי קיבה. בדיקות דם בארץ תקינות, אבל תוצאות השתן הן:
PH 5, NITRIT/KETONE/GLUCOSE/UROBILINOGEN – Negative/Normal
PROTEIN 70 (0-30), LEOCOCYTES 500 (0-10), ERYTROCYTES 25 (0-10)
LEUCOCYTES/FIELD רבים
ERYTROCYTES/FFIELD רבים
MUCOUS +++
SQUAMOUS EPITHELIAL CELL ++
URINE CULTURE - תרבית שלילית
אין לי כל תסמינים שמרגישה, כמובן קבעתי תור לרופא, אך אני מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות שתן, מודאגת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/11/2010פשוט הבדיקה לא נקיה ויש תאים מהנרתיק בשתן. יש להחזור על הבדיקה וזה הכל בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחמת וסרטן בכבדסיגלית29/11/2010
שלום רב,
אבקש הסבר על המשפט בהיקף ימין מבנה אוקוגני בגודל 20 מ"מ שטיב אינו ברור
המאנגיומה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחמת וסרטן בכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/11/2010המנגיומה היא גידול שפיר בכבד. אם יש רקע של שחמת אני מציע להשלים ct תלת פאזי כדי לאפיין יותר טוב הממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחמת וסרטן בכבד
סיגלית30/11/2010לד"ר סטיבן שלום
קבעו לנו ctpet ביום חמישי הקרוב
בעזרת השם מקווים שיהיה בסדר תודה רבה לך סיגלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחמת וסרטן בכבד - תגובה
ד''ר יעקב מאור07/12/2010רפואה שלימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם תרחישים אפשריים להסביר ממצא זה?שרון29/11/2010
בת 43.במעקב שנתי של אולטרה סאונד עקב המנגיונמות בכבד.( אובחנו לפני 15 שנה.ללא הגדלה משמעותית עם השנים) בבדיקה אתמול נמצא בכבד ממצא היפואקוגני 22 מ"מ שטיבו לא ברור.
הדיקת סי.טי נקבעה לעוד חודש.
אני חרדה מאוד,מהם תרחישים אפשריים להסביר ממצא זה?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/11/2010קשה לי לענות לפי התיאור של הממצא. יתכן המגיומה נוסף. מאוד לא סביר שזה משהו אחר עקב המעקב הארוך והרגשתך הטובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטררונית כוכב29/11/2010
שלום רב,
הובנתי בשנה שעברה סובל מהליקובקטר
עברתי טיפול בשני סוגי אנטיביוטיקה וסותר חומצה.
בבדיקה חוזרת כעת נראה כי החיידק עדיין משגשג אצלי...
אני סובל רבות מחוסר נוחות בבטן ובעקבות זה מרגיש חולשה בגוף קבוע.
שתי שאלות לי בבקשה -
1. האם יש דרכי טיפול נוספות - שכן נראה כי זה לא הפריע לחיידק
2. מה מותר ומה אסור לאכול כאשר יש את החיידק? - האם יש אוכל מסויים שיגרום לי להרגיש רע יותר? אמנע ממנו כמובן.
תודה רבה.
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/11/20102- אין אוכל מסוים
1- אני לא בטוח שהתלונות קשורות לחיידק. אנני בטוח שי צורך לטיפול נוסף. התלונות שלך לא קשורות לנוכחןת החיידק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת CT דחוףףףשירלי29/11/2010
שלום רב בעלי נשלח לבדיקת CT בטן לאחר חשד למחלת קרון (נלקחה גם ביובסיה) להלן תוצאות הCT : "בדיקה נעשתה לאחר הזרקת חומר ניגוד - פרוטקול ENTEROGRAPHY , מעבר חזה בטן תקין , כבד אינו מוגדל על פני שתי האונות של הכבד הודגמו מספר נגעים היפודנסיים קטנים ( עד 11 מ"מ ) עם האדרה קלה לאחר הזרקה" , כיס מרה ודרכי מרה במימדים תקינים לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות הדגמה תקינה של פיתולי מעיים וכל השאר נמצא תקין " לסיכום: נגעים היפודנסיים בכבד - המנגיומות ? אחר? לקורלציה עם בדיקת US ברצוני לציין שבעלי לפני כשנתיים עשה בדיקת US שגם שם ראו כתמים על הכבד וטענו שזה ריבוי של כלי דם מה זה אומר? אני נורא חוששת ? מה זה יכול להוית ? האם אם זה היה המנגיומות לא היו רואים בבירור שזה הממנגיומות? ואם לא רואים אז מה זה אומר? דבר נוסף אשמח לדעת מה זה לקורלציה ?? אני מאוד יודה לתשובה מהירה עד שאוכל לדעת מה קורה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת CT דחוףףף - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/11/2010נשמע כמו המנגיומה שזה גידול שפיר. קורלציה זו השווה.
עקב הגודל הקטן לא תמיד רואים אותם בus. יתכן אז היו עוד יותר קטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן עליונה נפוחה וכואבתלירן29/11/2010
לפני שבוע הלכתי לרופאה עקב לשון לבנה, בטן עליונה נפוחה וטעם חמוץ בפה.מאחר ואני סובלת מריפלוקס היא נתנה לי זנטקס.זה עזר לטעם החמוץ והוא כבר עבר אבל עדיין אני חשה אי נוחות בבטן העליונה, היא נפוחה מאוד והלשון שלי עדיין לבנה.לא עשיתי בדיקת צואה.מה דעתכם? מה עליי לעשות ומה זה לדעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן עליונה נפוחה וכואבת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/11/2010יתכן דלקת עם פתריה בלשון. יש טיפול לזה אך קודם יש להחזור לרופא לבדיקה שלו. לדעתי אין צורך לבדיקת צואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנייסמין28/11/2010
שלום לך. לפני כמה חודשים אושפזתי בבית חולים עקב כאבים חדים בקיבה שטופלו בנוזלים שניתנו לי דרך הוריד עם תרופה בתוכם. למחרת נעשה לי אולטרסאונד וכתבו שיש לי כבד שומני ומיקום הכבד מעט גבוה מהרגיל. שוחררתי עם המלצה לעשות גסטרוסקופיה, ולקחת Lanton לתקופה קצרה. התרופה אכן עזרה ומזה כמה חודשים שאיני זקוקה לה. בגסטרוסקופיה ראו אודם ממוקד בקיבה והרניה דיאפרגמתית. אני בת 40+ שוקלת 67 ק"ג וגובהי 163 ס"מ. עלי לציין כי רזיתי במשך שנה 10 ק"ג ואני שומרת על משקלי זה. אני הולכת 5 ימים בשבוע הליכה מהירה במשך שעה ועשר דקות.
בבדיקות מעבדה טריגליצרידים 66, כולסטרול 180, רמות סוכר תקינות בדם. אני נשאית של הפטיטיס B ובדיקות תפקודי הכבד תקינות.
האם עלי לדאוג בקשר לכבד השומני? האם צריך לעבור בירור? האם יש טיפול מעבר להליכה ושמירה על דיאטה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/11/2010סביר להנח שהכבד השומני ללא חשיבות לאור האנזימים התקינים ופרופיל השומנים תקינים. אני מציע לבדוק כמות הhbv dna בדם על מנת לאפשר הערכה לגבי המצב של hbv.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמוי- בדיקה ביתית?יוסי27/11/2010
כבן 50+ הומלץ לי לעשות בדיקת דם סמוי
האם הערכות הביתיות המוצעות על ידי בתי המרקחת אמינות או שכדאי ללכת בדרך הארוכה (והמגעילה) של קופ"ח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי- בדיקה ביתית? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/11/2010אפשר לעשות הבדיקה דרך בית מרקחת ודרך קופ"ח.
אם כי כדי לזכור שמומלץ לעשות קולונוסקופיה סקר כל 10 שנים ללא קשר לבדיקת צואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושא מדאיגאולגה26/11/2010
שלום רב,
רציתי לשאול בזמן שאני הולכת לשירותים ואז מתנגבת אני רואה על הנייר כמו מין פירורים כאלו...
אף פעם לא היה לי מקודם דבר כזה.
מה זה יכול להיות אני מאוד מודאגת מהעניין
בנוסף יש לי גזים וכאבי בטן
בד"כ אני סובלת ממעי רגיש.
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נושא מדאיג - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/11/2010לא ניתן לאבחן מחלה רק לפי התיאור של הצואה.
יתכן בהחלט מעי רגוז אך צריך להבדק אצל רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף נחושתאוסנת25/11/2010
שלום,
עשיתי היום בדיקות דם,
ויצא בתוצאה שיש לי עודף נחושת.
רציתי לשאול לאיזה רופא מומחה אני יכולה לפנות או כיצד לפעול כדאי להוריד את המינון?
והאם לגלולות דיאנה קיימת השפעה על התוצאה של עודף נחושת?
בתודה מראש,
אוסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף נחושת - תגובה
ד''ר יעקב מאור25/11/2010תוכלי לפנות למומחה למחלות כבד שיראה אם יש צורך לברר לכוון מחלת וילסון - מחלה נדירה בה מצטברת נחושת בכבד וברקמות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרוקן ופיקולקסאנה25/11/2010
שלום.אני בת 80 .סובלת מדיברטיקולטיס של המעיים,רפלוקס אזופגיטיס קשה ועצירויות כרוניות קשות.מועמדת לקולונוסקופיה וגסטרוסקופיה.כהכנה לבדיקה הרופא רשם לי מרוקן.לאור מצבי הבריאותי (רפלוקס ודיברטיקוליטיס ) אני חוששת להשתמש במרוקן (שלא יחמיר את מצב הרפלוקס אולי) ולכן מעדיפה את פיקולקס.אבל....בעבר השתמשתי בפיקולקס והיו לי יציאות נוזליות בכמות קטנה.לאחרונה יש לי יציאות בתדירות של כל יומיים (משתמשת בכפית של שמן קיק ותרופות ספתא ).השאלה מה עדיף לקחת-פיקולקס או מרוקן? אולי החששות שלי ממרוקן לא מוצדקות והתרופה לא גורמת להחמרה ברפלוקס ודיברטיקוליטים? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרוקן ופיקולקס - תגובה
ד''ר יעקב מאור25/11/2010מעל גיל 70 נותנים רק מרוקן להכנה מחשש לפגיעה בכליות על-ידי פיקולקס. מרוקן אינו בעייתי ברפלוקס ודיורטיקולוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל24/11/2010
שלום,
יש לי בליטה בפי הטבעת שבעת מאמץ יוצאת החוצה ובכל זמן אחר היא איננה מופיעה.
האם זה יכול להיות טחורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יעקב מאור24/11/2010יתכנו טחורים - גשי להבדק אצל מומחה לפרוקטולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)