מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי סבילות ללקטוז ופרוקטוזזיוה24/11/2010
שלום,
כל הבדיקות המקיפות תקינות, בן 64 בריא, במבחנים נמצאה אי-סבילות ברורה ללקטוז (ואומנם הצואה וההרגשה משתבשים במוצרי חלב) ופרוקטוז (ואומנם כששותה הרבה מיצי פירות מסויימים במיוחד רימונים אז מרגיש לא טוב).
שאלתי: מלבד הימנעות, איך ומה עוד לנהוג ולעשות ביום-יום? תודה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סבילות ללקטוז ופרוקטוז - תגובה
ד''ר יעקב מאור24/11/2010ניתן לקחת תחליף אנזים בשם לקטזין. יש להדגיש שבגיל 64 חלק מהבירור חייב לכלול קולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופותאורי24/11/2010
שלום רב,
מזה כ- 3 שנים אני נוטל 3.5 ציפרלקס ליום, וכן בשנתיים האחרונות 1-2 רוקסט פלוס ליום (פרצטמול 500, קודאין 15, קפאין 30).
האם שילוב זה מסוכן לכבד? האם להפסיק לקחת את הרוקסט ובמידת הצורך לעבור למשככי כאבים אחרים? האם משככי כאבים על בסיס קודאין בלבד פחות מסוכנים לכבד?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בתרופות - תגובה
ד''ר יעקב מאור24/11/2010התרופות שציינת יחסית בטוחות לכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי בדיקת גסטרו.נועם24/11/2010
היי,
אני הולך לעשות בדיקת גסטרוסקופיה בטן עליונה ואני חושש ממנה, בעיקר לגבי התחושות של מהלך הבדיקה כמו הבחילות וחשש מהקאה.
האם התחושות האלו נפוצות או לא? האם יש מה לעשות במידה והם קיימות במהלך הבדיקה? הטשטוש והספריי עוזרים להוריד את התחושות לגמרי ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי בדיקת גסטרו. - תגובה
ד''ר יעקב מאור24/11/2010החששות קיימים אולם הבדיקה אינה קשה ואם תקבל ספריי וטישטוש לוריד ותשמע להנחיות תעבור את הבדיקה מאוד בקלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינזופליםשרית24/11/2010
אבי סובל מאינזופלים גבוההים מאוד כבר למעלה מעשר שנים הוא מטופל באסטרודים וכשהוא מפחית את המנון אז זה ממש עולה עשינו המון בדיקות ואף אחד לא יודע מה אנחנו צריכים לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינזופלים - תגובה
ד''ר יעקב מאור24/11/2010אני מניח שאם הוא מטופל בסטרואידים לעלית איזינופילים בדם הוא במעקב המטולוג - רופא של כדוריות הדם. הוא נימצא במסגרת הנכונה. כמובן שתמיד ניתן לקבל יעוץ נוסף ממוחה אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם- תפקודי כבדרייצ'ל24/11/2010
בוקר טוב,
אני בת 28 ,משקל 64 , גובה 163 , חובבת מתוקים, מתאמנת באופן קבוע בחדר כושר - כולל אימוני משקולות, לא שותה כמעט אלכונהול, לא לוקחת תרופות מלבד גלולות, שותה יחסית הרבה קפה ורד בול. עשיתי בדיקת דם שגרתית ותפקודי הכבד שלי היו גבוהים מהנורמה:
ALP-42
ALT-41
AST-48
בנוסף קיבלתי בעבר את כל החיסונים לצהבת A ו B לקראת טיול
בחול . רציתי לדעת מה יכולה לדעתך להיות הסיבה לתפקודי הכבד הגבוהים? קראתי שאימוני משקולות עלולים לשנות את הערכים עקב פירוק ובניה של שרירים, האם זה נכון? בכל מקרה לפני בדיקת הדם לא התאמנתי 4 ימים . מה יכולה להיות הבעיה? אודה לך אם תוכל לחזור אלי בהקדם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם- תפקודי כבד - תגובה
ד''ר יעקב מאור24/11/2010העליה באנזימי הכבד קלה מאוד. תתכן עליה באנזימים בעקבות צריכת פורמולות לבנית שריר המשמשות אנשים המתאמנים בחדר כושר. נדיר יכול להיות עלית אנזימים כתוצאה מפעילות שרירים מאומצת. באם ההפרעה תשנה בבדיקה חוזרת בעוד כחודש יש לבצע בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתוח רפלוקס מצליח רק שיש בקע סליאת24/11/2010
שלום רב,
הנני סובלת מרפלוקס מזה כשנה על אף סותרי החומצה.
רופא הגסטרו המליץ לעשות גם PH מטריה אימפדנס, משום שבבדיקת הבראבו נמצאה תקינה מבחינת החומציות. ולאחר מכן אולי ניתוח כי אני נורא סובלת.
רופא המשפחה שלי טען שאם אין לי בקע סרעפתי אז ניתוח הרפלוקס לא יעזור? האם נכון?
תודה על מענה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתוח רפלוקס מצליח רק שיש בקע ס - תגובה
ד''ר יעקב מאור24/11/2010אינני בטוח שדרוש בקע סרעפתי להצלחת ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הדבקה בהיפטיטיסדניאלה.ר24/11/2010
היי מספר שאלות על אפשרות להדבקה בהיפטיטיס
אין לי חיסון מלא נגד צהבת A ו B - כי לא סיימתי את תהליך ההתחסנות (מלפני 8 שנים)
1. תוך כמה זמן לאחר הדבקה פוטנציאלית בצהבת A / B /C - יהיה ניתן לראות זאת בבדיקות דם?
2. האם אחת הוריאציות של המחלה יכולה לעבור במגע של ידיים או כלים ? ספציפית שאלתי היא האם אפשר להדבק בעת מניקור בצפורניים בידים - מבלי שהיה פצע או מגע עם דם
(לדוגמא עם חלק מהכלים לא היו סטרילים , אבל לא היה מגע עם דם או פצע על העור שלי - המשייף שנגע בציפורן לא ראיתי שעבר חיטוי , שאר הכלים שנגעו בעור סביב הציפורן חוטו עם נוזל לחיטוי )
3. בגלל שכל הסיפור עם המניקור התרחש בביגי'ינג בסין - אני ממש מודאגת ואשמח לקבל תשובה בנושא ,
שוב - לא נפצעתי או משהו כזה ולא ירד לי דם
תודהמראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הדבקה בהיפטיטיס - תגובה
ד''ר יעקב מאור24/11/2010הסבירות להעברת הפטיטיס B או C בדרך זו אפסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מעבדהאנונימי23/11/2010
שלום להלן חלק מתוצאות המעבדה שלי : ASCA (IGG+IGA) ראה פירוט
ASCA (IGG) 75.98 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)*
Positive
ASCA (IGA) 11.18 UNITS ( 0.00- 20.00) (....*....)
Negative
ANTI DGP 2.05 IU/ML ( 0.00- 20.00) (*........)
Negative
כפי שניתן לראות ה IgG שלי גבוהה מאד מהטווח , מה זה אומר?
אני בת 28
והופנתי עקב שילשולים רבים כאבי בטן מסוג דקירות דם רקטלי וגרפסים של ביצה סרוחה.
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מעבדה - תגובה
ד''ר יעקב מאור24/11/2010יש צורך לבצע בירור מקיף לכוון מחלות מעיים דלקתיות כגון מחלת קרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סי.טימצב רוח23/11/2010
שלום רב, מזה תקופה ארוכה שאני סובל מכאבים בבליעה וכן כאבים חזקים בלילות בחזה. הובחנתי כחולה אכלזיה ועברתי סידרה של בדיקות שנמרחו (גם בגללי וגם בגלל ה"מערכת"..). בינתיים עשיתי סיטי שראה התרחבות בגרון והמלצה לעשות בדחיפות אנדוסקופיה וביופסיה. השאלה היא האם כדאי לחזור לגסטרולוג (זמן רב לקביעת הבדיקה), לפנות לאף-אוזן-גרון, או להתאשפז לצורך בדיקה מיידית..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סי.טי - תגובה
ד''ר יעקב מאור23/11/2010באכלזיה קיימת הרחבת הושט ולא של הגרון. עליך להגיע בהקדם לגסטרואנטרולוג לצורך התוית טיפול על-ידי הרחבה באמצעות בלון מיוחד או להפנותך לניתוח חיתוך שריר הסוגר בין הושט לקיבה שהם שני הטיפולים המקובלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטיאילן22/11/2010
שלום
יש לי שאלה כללית אשמח לתשובה מקצועית זה חשוב
אני עוד כמה ימים נגש לסיטי בטן,רציתי לבטל את התור ולקבל הפניה ל mri השאלה שלי הבנתי ש mri אין קרינה,
שאלה
האם רואים אותו דבר ב mri -סיטי בטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי - תגובה
ד''ר יעקב מאור23/11/2010MRI יכול להחליף CT בחלק מהסיבות לבדיקה, למשל, MRI של המעי הדק - MRE יכול להחליף לרוב CT של המעי הדק שניקרא CT אנטרוגרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן
אילן24/11/2010אז מה קורה עם יש לי כאבים המון בצד ימין,עברתי קולנסקופיה ללא ממצא
עכשיו השאלה שלי מה עדיף לי סיטי בטן או mri בטן מה שצריך לראות לכאבים בצד זה משמועתי?הבנתי שאין קרינה באמ ארי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן - תגובה
ד''ר יעקב מאור24/11/2010CT ו- MRI של המעי הדק דומים בדיוקם. כמובן ב- MRI אין קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אילן25/11/2010ולגבי כול הבטן כללי,זה דומה ברמת הדיוק?
בגלל שעשיתי קולנסקופיה של כול המעי תקין הבעיה העיקרית אצלי הצטברות של גזים לפעמים לא יוצאים אבל מכאיבים לי בצד ימין כול הזמן ממה זה יכול לנבוע?גסטרולוג אמר שיש אבנים בכליות כנראה יש קשר אחד לשני?לא ידעתי שגזים מכאיבים בצד ימין משהו די מוזר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור25/11/2010אילן, עליך להיות ביעוץ פרטני אצל גסטרואנטרולוג מומחה. לא אוכל להוסיף לך יותר במסגרת הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיטי
אילן26/11/2010עוד יומים אני נגש לבדיקת סיטי בטן,האם יש סיכון בבדיקה כזאת כיום?
יש לציין שזאת הפעם הראשונה שלי ואני מאוד חושש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיטי - תגובה
ד''ר יעקב מאור28/11/2010לא. פרט לקרינה מועטה אין סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת דםהילה22/11/2010
שלום,
אודה מאד לפענוח תוצאות בדיקת דם. אני מאד מאד לחוצה.
ALK.PHOSPHAT. 26.00 U/L
BILIRUB.TOTAL 1.53 MG/DL
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות בדיקת דם - תגובה
ד''ר יעקב מאור23/11/2010יש עליה קלה בבילירובין שהוא חומר פירוק של כדוריות הדם האדומות. באם גם שאר אנזימי הכבד פרט ל- ALK PHOS תקינים ואין חוסר דם-אנמיה ניתן להניח שמדובר בתיסמונת ג'ילברט שאין בה שום סכנה לכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סבילות ללקטוזדנה21/11/2010
שלום,
עברתי היום בדיקת אי סבילות ללקטוז. התוצאות יצאו 0,0,3,2,0,0 מה שאומר שאיני רגישה ללקטוז. הבעיה שבמהלך הבדיקה סבלתי מכאבי בטן ושלשלתי 4 פעמים הפעם הראשונה היתה כחצי שעה לאחר שתיית החומר (ממש מים - סליחה על התיאור). האם יכול להיות שהבדיקה לא יצאה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סבילות ללקטוז - תגובה
ד''ר יעקב מאור23/11/2010להערכתי יש לך אי-סבילות ללקטוז לפי התסמינים בעת הבדיקה וממליץ כי תנסי להמנע מחלב ומוצריו או להשתמש בתחליף אנזים-לקטזין לפני ארוחות חלביות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חוזרות של בדיקותנסיה21/11/2010
בת 75
ארוע לבבי לפני 4 שנים
מטופלת ב-
קרדילוק 10 מ,"ג
איזיטרול- 10 מ"ג
ליפטור- 30 מ"ג
בנוסף Rheumatoid arthritis ( כ- 20 שנה)
פרדניזון- 2.5 מ"ג
תוצאת בדיקות לפני כחודש וחצי:
GOT 37
GPT 29
GGT 360
ALK PHOSPHATASE 330
תוצאת בדיקות לפני כ-שבועיים:
GOT 32
GPT 24
GGT 140
ALK PHOSPHATASE 154
ALBUMIN (BY EP 49.4
GLOBULIN ALPHA-1 5.7
GLOBULIN ALPHA-2 14.2
GLOBULIN BETA 7.1
HCT 34.7
HB 11.8
TSH 0.24
RHEUMATOID FACTOR 478
COMPLEMENT C3 187
COMPLEMENT C4 43.8
C-REACTIVE PROTEIN 1.04
HEPATITIS Bs Ab שלילי mIU/ml 0.78
HEPATITIS Bs Ag Negative
Negative HEPATITIS C Ab
SMOOTH MUSCLE Ab חיובי חלש
( חיובי הבנתי שזה לא משמח !
אבל חיובי חלש??...מה ז"א?)
אולטה סאונד בטן עליונה ( כבד לבלב וכו' ללא ממצאים)...תוצאה תקינה
שאר תוצאות בדיקות הדם תקינות
הרגשה כללית:
חרדה- בינונית +
עייפות- בינוני
שינה-סבירה/טובה
צבע עור- בהיר
צבע עיניים- רגיל
תאבון- סביר עד תאבון מוגבר
שתן- צבע רגיל יציאות רגילות
צואה- רגילה ....יציאה עד פעמיים ביום
משקל-יציב
\(( בחילות...ירידה קלה במשקל ..גרדת ו..הליכה לשירותים מעל 3 פעמים ביום שהופיעו לפני כ- חודשים נעלמו !!!)
*** אני מאוד מעודדת מהתיצבות ה- ALK (כמעט) לערך ה-נורמה
***** ע"פ שערך ה- GGT ירד ב יותר מ--50% ביחס לבדיקה הקודמת אני עדיין מודאגת מהמס' הגבוה !!
שאלותי:
1- האם תוצאת SMOOTH MUSCLE Abחיובי חלש
היא התהוות של מחלת כבד או גידולים למינהם( בכבד ובכלל)?
2-האם יתכן Rheumatoid arthritis עם מספרים (מבהילים)
RHEUMATOID FACTOR 478 !!!
COMPLEMENT C3 187
COMPLEMENT C4 43.8
C-REACTIVE PROTEIN 1.04
....תתקבל תוצאה של *SMOOTH MUSCLE Abחיובי חלש ??
* ה-"חלש" הנ"ל זה אומר שאני יכולה להוריד את רמת הדאגה?
3- לפי נסיונך ובהיתיחס לתוצאות הנ"ל מה עלי לבדוק בנוסף/ודעתך בנושא?
בתודה מראש
נסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חוזרות של בדיקות - תגובה
ד''ר יעקב מאור23/11/2010עלית ALK PHOS שהוא אנזים כבדי המיצג לרוב את מצב דרכי המרה, יכולה לנבוע מסיבות רבות למשל חסימת דרכי המרה על-ידי אבן (מה שלא ניראה במקרה שלך). יתכן למשל שהעליה נובעת מגודש של הכבד כתוצאה ממחלת לב ולכן האנזים עולה ויורד. SMOOTH MUSCLE AB הינו נוגדן שעולה בסוגים מסוימים מדלקות הכבד, אולם כאשר הוא חיובי חלש משעותו אינה רבה. לדעתי, עליך לבצע גם בדיקת נוגדן למיטוכונדריה AMA-ANTI MITOCHONDRIAL AB ולפנות ליעוץ פרטני של מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות ???נסיה21/11/2010
בת 75
ארוע לבבי לפני 4 שנים
מטופלת ב-
קרדילוק 10 מ,"ג
איזיטרול- 10 מ"ג
ליפטור- 30 מ"ג
בנוסף Rheumatoid arthritis ( כ- 20 שנה)
פרדניזון- 2.5 מ"ג
תוצאת בדיקות לפני כחודש וחצי:
GOT 37
GPT 29
GGT 360
ALK PHOSPHATASE 330
תוצאת בדיקות לפני כ-שבועיים:
GOT 32
GPT 24
GGT 140
ALK PHOSPHATASE 154
ALBUMIN (BY EP 49.4
GLOBULIN ALPHA-1 5.7
GLOBULIN ALPHA-2 14.2
GLOBULIN BETA 7.1
HCT 34.7
HB 11.8
TSH 0.24
RHEUMATOID FACTOR 478
COMPLEMENT C3 187
COMPLEMENT C4 43.8
C-REACTIVE PROTEIN 1.04
HEPATITIS Bs Ab שלילי mIU/ml 0.78
HEPATITIS Bs Ag Negative
Negative HEPATITIS C Ab
SMOOTH MUSCLE Ab חיובי חלש
( חיובי הבנתי שזה לא משמח !
אבל חיובי חלש??...מה ז"א?)
אולטה סאונד בטן עליונה ( כבד לבלב וכו' ללא ממצאים)...תוצאה תקינה
שאר תוצאות בדיקות הדם תקינות
הרגשה כללית:
חרדה- בינונית +
עייפות- בינוני
שינה-סבירה/טובה
צבע עור- בהיר
צבע עיניים- רגיל
תאבון- סביר עד תאבון מוגבר
שתן- צבע רגיל יציאות רגילות
צואה- רגילה ....יציאה עד פעמיים ביום
משקל-יציב
\(( בחילות...ירידה קלה במשקל ..גרדת ו..הליכה לשירותים מעל 3 פעמים ביום שהופיעו לפני כ- חודשים נעלמו !!!)
*** אני מאוד מעודדת מהתיצבות ה- ALK (כמעט) לערך ה-נורמה
***** ע"פ שערך ה- GGT ירד ב יותר מ--50% ביחס לבדיקה הקודמת אני עדיין מודאגת מהמס' הגבוה !!
שאלותי:
1- האם תוצאת SMOOTH MUSCLE Abחיובי חלש
היא התהוות של מחלת כבד או גידולים למינהם( בכבד ובכלל)?
2-האם יתכן Rheumatoid arthritis עם מספרים (מבהילים)....תתקבל תוצאה בבדיקה של *SMOOTH MUSCLE Abחיובי חלש ??
* ה-"חלש" הנ"ל זה אומר שאני יכולה להוריד את רמת הדאגה?
RHEUMATOID FACTOR 478 !!!
COMPLEMENT C3 187
COMPLEMENT C4 43.8
C-REACTIVE PROTEIN 1.04
3- לפי נסיונך ובהיתיחס לתוצאות הנ"ל מה עלי לבדוק בנוסף/ודעתך בנושא?
בתודה מראש
נסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות ??? - תגובה
ד''ר יעקב מאור23/11/2010כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקהלאה21/11/2010
עשיתי CT של הבטן אני סובלת מצליאק ומאכלזיה סיכום הבדיקה "הרחבה של דרכי מרה בצינור הלבלב יש לשקול בירור לשלילת ממצא פרי פפילרי" מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקה - תגובה
ד''ר יעקב מאור23/11/2010מחפשים סיבה להרחבת צינורות המרה והלבלב שיכול לנבוע מגידול שפיר או ממאיר בנקודת הניקוז של שני הצינורות למעי - הקרויה פפילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)