מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעי רגישניקול02/11/2010
אני בת 18 ואני חושבת שיש לי מעי רגיש מכיוון שכשאני הולכת לשירותים אז בפעם הראשונה היציאה יכולה להיות רגילה ופעם השנייה רכה.
בנוסף, יש לי שאלה האם זה נורמלי שאני הולכת לשירותים פעמיים ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיש - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק02/11/2010זה נורמאלי ללכת פעמיים ליום. יתכן שיש מעי רגיז אך דרוש בדיקה של רופא גסטרו לאיבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עליוןאושר02/11/2010
שלום רב
אני בת 34 ,4 חודשים אחרי לידה
לאחרונה אני סובלת מכאבי בטן עליון אשר מלווה בצרבות ובחילות
בעבר עשיתי בדיקת גסטרו ומצאו שיש לי מעי רגיש.
הרופא נתן לי אופמרדקס פעמיים ביום אך אין שיפור
האם כדור כמו קונטרולוק יכול לעזור לי .
מה עלי לעשות כי אני לא רוצה לעבור שוב את הבדיקה הזו.
האם לפנות שוב לגסטרו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן עליון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק02/11/2010אני לא חושב שקונטרולוק יעזור עם אומפרדקס לא עוזר.
מציע להפנות שוב לרופא גסטרו לבירור לא דווקה חודרני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםרותם01/11/2010
היי,
עקב תפקודי כבד מעט גבוהים (ALT 42) אני צריכה לעבור שוב
פעם את כל בדיקות תפקודי הכבד.
הבנתי שה-ALT וה-AST מושפעים מפעילות גופנית.
נרשמתי למכון כושר, ואני רוצה לדעת כמה ימים לפני הבדיקה,
אני צריכה להימנע מפעילות גופנית כדי שהתוצאות לא יושפעו ממנה?
שאלה נוספת: המשקה העיקרי שאני שותה ביום הוא דיאט קולה
האם יש לזה קשר לכך שה-ALT היה גבוה?
מה אני יכולה לעשות על מנת לתרום לכך שתפקודי הכבד שלי ישתפרו?
תודה רבה
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק02/11/2010אין קשר בין פעילות גופנית רגילה לבין תיפקודי כבד מוגברים. ההפך פעילות גופנית יכולה לשפר אנזימי הכבד בחולים עם כבד שומני.
מאידך שתית דיאט קולה בכמות גדולה היא גורם סיכון לכבד שומני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחווףשאלה01/11/2010
רציתי לשאול האם פראמין ופפברין זה תרופה לצרבת או רפלוקס ? ואם כן זה מקובל לתת אותם כטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחווף - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2010פחות שימושי לצרבת- אבל פראמין יכול לחזק הסגר בין הושט לקיבה. פפברין הוא טיפול כנגד כאבים עיוותים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לייעוץעדי01/11/2010
שלום רב! אני בת 34 , לפני כשנה לאחר הריון שהיה מלווה בהמון צרבות קשות,יש לי תקופות של כמה ימים של צריבה ( שריפה) באיזור הבטן העליונה, לא צרבת רגילה.
הייתה פעם אחת שנטלתי " אומפרודקס" למשך שבוע ,אבל באופן כללי אני לא עשיתי עם זה כלום. יש לציין שלאבי יש רפלוקס, בעבר היה גם אולקוס.רופא משפחה אמר שכנארה שיש לי גם רפלוקס.... העניין שמדאיג אותי שלפני כמה ימים התחלתי להרגיש שוב תחושה של בעירה בבטן עליונה, וזה ככל הנראה היה קשור לשימוש תרסיס לאף "סטרונאז" עם סטרואידים ( השתמשתי בו 3 ימים בלבד והפסקתי) -האם יתכן שזה קשור לזה? כי לפני כן, כבר תקופה ארוכה שלא הרגשתי שום בעיה בבטן או צרבת.
ועוד שאלה חשובה, כעת רופא א.א.ג. רשם לי אנטיביוטיקה "אוגמנטין" וכדורי "קלארינז" לטיפול בסינוסיטיס למשך שבוע ימים, ואני מודאגת כי תחושת בעירה בבטן נמשכת ואנטיביוטיקה יכולה רק להחריף את המצב? מה לעשות? האם אני יכולה לשלב טיפול שנרשם לי עם נטילת "אמופרודקס" פעם ביום לפני הארוחה האם אין סתירה בין נטילת כל התכשירים הללו . בינתיים אני לוקחת את האצידופיליס פעמיים ביום.
מקווה לערזתכם על מנת שטיפול בבעיית הסינוסים לא יזיק לכיבה שלי.
מודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לייעוץ - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2010לעתים הצרבת יכולה להחזור מכל מיני סיבות. אנני חושב שיש קשר לתרסיס לאף.
אין בעיה להשתמש עם אוגמנטין ואומפרדקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת us בטן כולהעדה01/11/2010
בבדיקת us בטן נמצא וידוע המנגיומה. אך התגלה כבד עם מרקם בלתי הומוגני היפר אקוגני. רוב אונה ימנית תפוס ע"י תהליך סולידי בגודל 6.8 = 8.9 ס"מ. הייתי מבקשת לדעת מה עלי לעשות.
אני בת 65 סובלת מיתר ל"דם מטופלת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת us בטן כולה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2010הממצא משהו שדורש בירור. מציע להפנות לרופא על מנת להזמין לֹ של הבטן עם חומר ניגוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדניג01/11/2010
שלום ד"ר,
בחודש האחרון יש לי שיעול טורדני. בשנים האחרונות השעול מופיע כל שנה למשך שלושה שבועות - חודש. השיעול בדר"כ מתחיל ביחד עם שפעת של 2-3 ימים, ונמשך כחודש לאחריה. השנה השיעול התחיל ללא שפעת אלא רק שיעול עד כמה שאני זוכר.
הבדיקות הבאות העלו תוצאה שלילית - צילום חזה, בדיקת אסטמה ובדיקת אלרגיות שקשורות לנשימה. כמו כן אני לא מעשן ובריא באופן כללי.
סירופ נגד שיעול (גם לשיעול יבש וגם לשיעול עם ליחה) וכדורים מכייכים (מוקוליט) לא עזרו.
לוסק להפחתת חומציות כן עוזר והוריד את השיעול מאוד (אלא אם כן חלה הפחתה בשיעול בכל מקרה). אני לוקח לוסק פעמיים ביום מזה כשבועיים והשיעול עדיין נשאר אך בצורה שאינה חזקה כמו לפני הלוסק.
עם זאת השיעול עדיין מפריע לי, בעיקר בבוקר ובלילה (אך עם הלוסק אין לי בעיה להרדם ואני לא מתעורר באמצע הלילה, לפני הלוסק השיעול מנע ממני לעיתים להרדם וגרם לי להתעורר בלילה). כמו כן אם אני עושה פעילות גופנית כגון שחייה השיעול מוגבר ואם אני מדבר לאורך זמן. בנוסף אם אני שותה משקה אלכוהולי השיעול מוגבר.
ביומיים-שלושה האחרונים אני חש גם צריבה בגרון (ישנתי מעט מאוד בזמן זה) אך השיעול לא החמיר.
מה אפשר לעשות ואיזה בדיקות כדאי? ממה נובעת הבעיה? האם מפני שהלוסק עזר אז הבעיה בטוח קשורה למיצי קיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול טורדני - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2010יכול להיות משני לרפלוקס- שפיכה של חומצה מהקיבה לושט.
יש אפשרות לבדוק את זה יותר לעומק על יד ניטור ph 24 שעות בושט. זו בדיקה שבודקת נוכחות של חומצה בושט ועם יש קשר זמני לשיעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהשמואל01/11/2010
שלום בגיל 44 אניבצתי סונר בטן לפני 7 חודשים ואדגם פוליפי בכיס מרה קטן 2.8 ממ ואחשב לפני יומים בצתי שוב סונר בטן ואודגם מספר מוקדים עד 4 ממ דבוקים לדופן שתתאים לפולפי דר מה עלי לעסות הים המימצה החדשים תודה דר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2010כל עוד שהם פחןת מ10 מ"מ אנני חושב שיש בעיה.
רק לעשות us חוזר בעוד 3 חודשים למעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהשמואל01/11/2010
שלום בגיל 44 אניבצתי סונר בטן לפני 7 חודשים ואדגם פוליפי בכיס מרה קטן 2.8 ממ ואחשב לפני יומים בצתי שוב סונר בטן ואודגם מספר מוקדים עד 4 ממ דבוקים לדופן שתתאים לפולפי דר מה עלי לעסות הים המימצה החדשים תודה דר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד''ר יעקב מאור07/11/2010פוליפים מתחת לגודל של 5 מ"מ אינם דורשים התיחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - דחוף בבקשהג'מיל31/10/2010
שלום רב,
עשיתי בדיקות דם בשבוע שעבר לאחר שהופניתי עקב חולשה והרגשה כללית לא טובה מזה מספר שבועות. אני בן 37 בקרוב ובד"כ בריא לחלוטין.
אינני סובל מבעיות בד"כ. לפני כחודש וחצי אושפזתי עקב כאבים עזים בצד ימין אשר אובחנו כאבנים בכיס המרה. כנראה כתוצאה מהתייבשות שהרי הייתי בצום ממושך (צום הרמאדאן).
לאחרונה סבלתי מחולשה כללית והופניתי לבדיקות דם אשר נראו כך:
GLUCOSE 99.78 MG/DL ( 65.00- 100.00) (........*)
ALK.PHOSPHAT. 113.96 U/L ( 30.00- 105.00) (.........)*
ALT(GPT) 47.71 U/L ( 5.00- 45.00) (.........)*
AST(GOT) 26.35 U/L ( 5.00- 40.00) (....*....)
BILIRUB.TOTAL 1.54 MG/DL ( 0.30- 1.20) (.........)*
BUN 9.44 MG/DL ( 4.60- 21.00) (..*......)
CALCIUM SERUM 9.73 MG/DL ( 8.40- 10.40) (.....*...)
CHOLESTEROL 147.10 MG/DL ( 120.00- 200.00) (..*......)
CREATININE SER. 0.88 MG/DL ( 0.50- 1.30) (...*.....)
SODIUM SERUM 145.20 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (......*..)
POTASSIUM SERUM 4.26 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (...*.....)
HDL-CHOLEST. 24.24 MG/DL ( 40.00- 85.00)*(.........)
LDL-CHOLEST. 84.30 MG/DL ( 60.00- 130.00) (..*......)
PHOSPHORUS 4.21 MG/DL ( 2.50- 4.60) (......*..)
TRIGLYCERIDES 193.02 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.........)*
URIC ACID 8.48 MG/DL ( 3.50- 8.20) (.........)*
ALB/CRE RATIO-U 25.90 MG/G ( 0.00- 30.00) (.......*.)
GFR(ESTIMATED) > 60
(ML/MIN/1.73M2:יחידות)
בנוסף עשיתי היום שוב בדיקות דם שהתוצאות להן הן:
HBS ANTIGEN NEGATIVE
ANTI HBS 1.00 MIU/ML
Nonimmune
HCV ABS NEGATIVE
אני די חושש, מזה כמה ימים שהרופא התקשר ואמר לי שיש לי בעיה בתפקודי כבד, אינני ישן וחושש כי משהו נורא קורה לי.
הופניתי לבדיקת US שתערך בעוד מס' ימים. בינתיים אני חרד למצבי הבריאותי ומעוניין בדיעה נוספת אשר תסבר את עיניי ואוזניי לגבי תוצאות הבדיקות.
האם יש לי סיבה לחשוש???
בבקשה ד"ר צרי עימי קשר בדחיפות ונסי על סמך תוצאות סדיקות דם אלו להבין את מצבי
בברכה
ג'מיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - דחוף בבקשה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/10/2010זה נשמע לי שיש בעיה של אבנים בכיס המרה . יש קצת דלקת בכבד משנה לזה. יש מקום לבצע הבדיקה של וus.
בהמשך להחזור על אנזימי הכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ג'מיל31/10/2010שלום,
ראשית תודה על המענה המהיר.
שנית, שאלה נוספת לי, האם יש לי מה לחשוש מגידולים חלילה?
אני מאוד טרוד בעניין.
תודה שוב
ג'מיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2010זה לא נשמע כגידול. אם באמת קשור לאבנים בכיס המרה אז יש צורך לכריתה של כיס המרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתידוד31/10/2010
בגלל תופעת דיספגיה עברתי בדיקת גסטרוסקופיה אנדוסקופית יש ממצא שלבקע סרעפתיבאוך כ2 ס"מ.מה ניתן לעשות כי לפעמים הבעיה של דיספגיה קשה אם כי לעתים רחונות.תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/10/2010יתכן משני לרפלוקס ומציע נסיון טיפולי עם תרופה כמו לוזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות גסטרו - האם להיות מודאג ?אא31/10/2010
ניגשתי לבדיקת הגסטרוסקופיה ואלו הן התוצאות:
דורמיקום 3 מ"ג
הערות: החולה נוטר בעזרת אוקסימטר
נבדקו: וושט,מעבר וושט קיבה, קיבה כולל תרגיל היפוך,בצל תריסוריון וחלקו השני
ממצאי הבדיקה: הוושט תקין לכל אורכו.מעבר וושט קיבה בגובה 40 סמ'. הקיבה כולל תרגיל היפוך תקינה. בצל התריסוריון וחלקו השני תקינים.
תבחין אוריאזה:נבדק.
אשמח לדעת מה זה אומר תרגיל היפוך? מה זה אוריאזה ? האם אני יכול להיות רגוע שאין לי שום גידול חלילה ? מדוע הגסטרואנטרולג ביקש לעשות US בטן והפעם עם צום ממושך יותר - יותר מ6 שעות - US בפעם הראשונה היה תקין.
תודה רבה ,
בברכת שבוע טוב
אא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות גסטרו - האם להיות מודאג ? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/10/2010הבדיקה למעשה תקינה. תרגיל היפוך הוא פרט טכני של הבדיקה ותבחין אוריאזה היא בדיקה לנוכחות החיידק הליקובקטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד"ר
אא01/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד"ר - תגובה
ד''ר יעקב מאור03/11/2010OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכןCF?שרון30/10/2010
תינוק בן שנה ושלושה חודשים. סובל מלידה מאירועים של הקאות וחום. סובל מבעיה בעור. תפקודי כבד היו בעלייה gpt - 370 ו- got - 64. עמילאז עד 4,000. כיום תפקודי כבד עדיין לא בנורמה אבל בשיפור ניכר. עמילז חזר לנורמה. בחודשים האחרונים סובל מאירועים של אפטיות ואי יציבות, גניחות, ירידה בתיאבון, יציאות רבות עם נפח, שומניות ובעלות ריח רע מאוד.כל הבדיקות המטבוליות תקינות. תשובת אציל קרניטין טרם התקבלה.
אני נשאית של CF הופננו לעשות תבחין זיעה. השאלה היא האם ייתכן CF ללא סימפטומים ריאתיים. האם הסימפטומים יכולים להעיד על CF
אנו במעקב בבית חולים במחלקת גסטרו וכל המחלות ברות הטיפול נבדקו ונשללו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ייתכןCF? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/10/2010אני מניח שיתכן cf ללא ביטוי ריאתיי. הנושא יותר מוכר לרופאי ילדם ואמי מציע לשאול אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בושטלא משנה28/10/2010
כואב לי כבר חמישה ימים בושט, כשאני בולעת אוכל מים ורוק. ומצטבר לי הרבה רוק בפה כשהאוכל עובר דרך הושט וכואב נורא. אנא עיזרו לי.. אני מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בושט - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/10/2010זה יכול להיות הרבה דברים ודורש בירור. בינתיים מציע לקבל טיפול חזק נגד חומצה כגון omepradex שיקטין השפיכה של חומצה לתוך הושט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסית כבדיעל27/10/2010
שלום,
להלן דו"ח ביופסית כבד לילדה:
Core of liver tissue with 18 portal tracts are showing preserved general lobular architecture.
-Hepatocytes are without signs of fatty or ballooning changes.
the masson and reticulin stains showing minimal periportal fibrosis.
- No inflammation in portal tracts and liver parenchyma/
-By CD31, D2-40 and CK7 immunostains no vascular / lymphatic and bile ducts proliferation identified'
מה הכוונה בדוח הפתולוגי? האם הכבד בסדר או חולה? מה הכוונה במינימל פיברוזיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסית כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/10/2010הביופסיה כמעט תקינה. פיברוסיס היא צלקת ומינימלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוחה נדרשת לאחר ביופסיה
שולמית07/05/2015התחלתי בירור לאחר ספירת דם שגרתית שהראתה בעיה בתפקודי כבד.אני מרגישה מצוין אך נשלחתי לבדיקות. ביום ראשון עברתי ביופסיה של הכבד לאחר ממצאים לא ברורים בCT. אני משתתפת בקבוצת ריצה כשלושה חודשים,שלוש פעמים בשבוע (רצות כארבעה ק''מ במשך כחצי שעה ). שאלתי -מאחר שאני מרגישה טוב,רק מעט חלשה מתמיד, מתי אוכל לחזור לרוץ ,אפילו חלק מהמסלול? הריצה חסרה לי מאוד. האם אוכל לחזור ביום א'
,שבוע אחרי הביופסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוחה נדרשת לאחר ביופסיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/05/2015קרוב לוודאי שכן אך הייתי ממצתין עוד מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאים בכבד
שולמית10/05/2015בבירור CT בעקבות עליה בתפקודי כבד נמצאו ממצאים מחשידים לHCC. כרגע מחכה לתשובת MRI וביופסיה של הכבד. הרופאים בקופ"ח טוענים שלפי הרגשה כללית טובה שלי ולפי בדיקת אלפא פטופרוטאין תקינהׁׁ1.96) הם בטוחים שהתשובות יעידו על משהו לא כ"כ חמור. שאלתי-האם יש משהו שאוכל לעשות בינתיים? ניקוי רעלים ע"י תזונה/צום מיצים למשל? זה יכול להועיל ולו במעט? לחזק ? או שמא זה עלול להזיק? (כמובן שאעשה זאת בפיקוח רופא.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאים בכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/05/2015אין משהו כזה המתיני לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה של הכבד
שולמית07/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)