מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצאי בדיקת דם AFPמשה14/10/2009
שלום,
אני בן 31 בריא בד"כ, לא שותה אלכוהול ולא לוקח תרופות, לפני כשבוע וחצי עברתי בדיקת דם שיגרתית. בבדיקת הדם התגלה AFP=8.47 כאשר הנורמה עד 7. רופאת המשפחה התיחסה לממצא בבהלה ושלחה אותי להתיעצות עם רופאה מומחה באיכילוב שדאגה להרגיע אותי באומרה שזהו ממצא מינורי. אולם בבדיקת דם נוספת הנתון לא השתנה והיה אף גבוהה במקצת מהפעם הקודמת.
הציין שאמי סובלת מבעיות בכבד ומשום כך כנראה רופאת המשפחה הרחיבה את בדיקת הדם שלי.
שאר תוצאות בדיקות הדם (וגם תיפקודי כבד) היו תקינים.
האם אני צריך לחשוש ומה הוא אותו נתון חריג?
אני מחכה לעשות אולטרסונד לכבד בזמן הקרוב וכל זה מגיע לפני נסיעה ארוכה (מעל שנה) לחו"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד''ר יעקב מאור14/10/2009ביצוע אולטראסאונד, ואנזימי כבד הינם אכן הדרך לברר את עלית ה- AFP.
חשוב יותר לבצע בדיקת אשכים אצל אולרוג מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו ה AFP
משה14/10/2009מה יכולות להיות הבעיות עקב חריגה זו והאם יכול היות שיש חריגה ואין שום בעיה?
תודה,
מושיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו ה AFP
משה14/10/2009מה יכולות להיות הבעיות עקב חריגה זו והאם יכול היות שיש חריגה ואין שום בעיה?
תודה,
מושיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו ה AFP
תודה,
מושיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
ד''ר יעקב מאור14/10/2009אלפא פטופרוטאין הינו חלבון הקיים בעוברים וכמעט נעלם במבוגר. רמתו עולה בעיקר בגידולי כבד ובגידולי אשך. הערכים של אלפא-פטופרוטאין אז גבוהים מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר בדיקות נוספות
משה21/10/2009שלום,
הייתי בבדיקת אורולוג, שלאחר בדיקה לא מצא ממצא חריג. ועשיתי אולטראסונד של הבטן ואזור האשכים שגם הם יצאו תקינים.
עברתי בדיקות דם חוזרות שבהם הכל יצא תקין חוץ מאותה בדיקה שוב הפעם ה AFP כבר 9.02 אפילו עוד יותר גבוה.
דבר נוסף שאני לא יודע אם הוא פסיכולוגי או לא אני מרגיש בצד שמאל בבטן תחושה מוזרה כמו שריר תפוס (אני חש זאת בערך מאז אמרו לי על הממצא החריג).
האם יכול להיות ש AFP יכול להיות גבוהה מבלי שיש איזו שהיא בעיה?
האם יש דברים נוספים שעלי לבדוק?
ההרגשה בצד השמאלי של הבטן היא פרי דימיוני הוא שיש קשר בין הדברים?
בתודה מראש,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה
משה22/10/2009שלום,
הייתי בבדיקת אורולוג, שלאחר בדיקה לא מצא ממצא חריג. ועשיתי אולטראסונד של הבטן ואזור האשכים שגם הם יצאו תקינים.
עברתי בדיקות דם חוזרות שבהם הכל יצא תקין חוץ מאותה בדיקה שוב הפעם ה AFP כבר 9.02 אפילו עוד יותר גבוה.
דבר נוסף שאני לא יודע אם הוא פסיכולוגי או לא אני מרגיש בצד שמאל בבטן תחושה מוזרה כמו שריר תפוס (אני חש זאת בערך מאז אמרו לי על הממצא החריג).
האם יכול להיות ש AFP יכול להיות גבוהה מבלי שיש איזו שהיא בעיה?
האם יש דברים נוספים שעלי לבדוק?
ההרגשה בצד השמאלי של הבטן היא פרי דימיוני הוא שיש קשר בין הדברים?
בתודה מראש,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAFP
ד''ר סטיבן מלניק23/10/2009בדיקת AFP יכולה להצביע על סרטן הכבד שהוא מעל 500. אין חשיבות לערכים נמוכים כמו 8 ן9. זה יכול להעלות עקב כל מני דלקות נגיפיות למשל.
אני מסכים עם הרופאה מאיכילוב ומציע רק להחזור על זה בעוד 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה חוזרת
משה14/05/2010הי,
בהמשך לשאלה שלי מלפני חצי שנה.
אני כרגע לא בארץ, וערכתי בדיקה נוספת לפני מספר שבועות.
התוצאה היתה 8 והרופא שביקשתי ממנו לעשות את הבדיקה ביקש ממני להגיע אליו להתיעצות.
אני נמצא באוסטרליה ואני לא רוצה לחוות את כל התהליך אותו עשיתי בארץ שוב.
כבר מספר חודשים שאני סובל מדימום בזמן הצואה (ללא כאב, שנגרם מפי הטבעת ולא מתוך הבטן), פניתי לרפוא מקומי פה מאחר וראיתי שזה ממשיך לאורך זמן. הוא המליץ לי לקחת כדורים משלשלים (נשמע כמו בדיחה במיוחד שאני לא סובל מעצירות). האם יש קשר בין הדברים?
מה אני צריך לעשות לאור התוצאה הזו שכפי שאני מבין היא לא נורמלית?
תודה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
ד''ר יעקב מאור17/05/2010באם לא בצעת קולונוסקופיה יש לבצעה. אחרת פנה למומחה לבעיות פי-הטבעת שניקרא פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתי וקשיי נשימה, האמנם?נדין13/10/2009
בת 61, סובלת מבקע סרעפתי כבר שנים רבות. מטופלת בלוסק הפותר בעיית הצרבות.
בחודשים האחרונים קשיי נשימה ההולכים ומתעצמים בעיקר במאמץ ולו גם הקל ביותר וכן בשכיבה.
בדקתי לב וריאות ובסי.טי חזה נאמר: "בקע סרעפתי גדול מכיל קיבה".
האם ייתכן שמכך נובעים קשיי הנשימה?? מה עושים??? לאיזה רופא פונים??? אלו חלופות מציעים?
תודתי מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדין
ד''ר יעקב מאור14/10/2009באם קרדיולוג מומחה ורופא ריאות מומחה שללו בעיה בתחומם עליך לפנות לגסטרואנטרולוג מומחה לברר קשר בין הבקע הגדול לקוצר הנשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גדולה
נדין14/10/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדין
ד''ר יעקב מאור14/10/2009OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת טוקסיןטלי13/10/2009
שלום רב!
אני חולת קוליטיס וכבר תקופה ממושכת בהתקף. רופא הגסטרו שלי הפנה אותי לבדיקת טוקסין בצואה -CLOSTRIDIUM DUFFICILE TOXIN (כנרה כדי לשלול דבר מה).
האחות במרפאה אמרה שזו בדיקה מסובכת ועדיף לעבור אותה באשפוז, למרות שלא שמעתי על זה מהרופא שלי. מה היא בדיוק הבדיקה הזו ואיך מבצעים אותה?
תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
ד''ר יעקב מאור13/10/2009לעיתים התלכחות קוליטיס מתרחשת כתוצאה מזיהום משני בחיידק הקרוי קלוסטרידיום דיפיצילה המפריש רעלן - טוקסין וגורם לדלקת מעי שיכולה להיות קשה. החיידק מתפתח בעיקר במקרים של שימוש באנטיביוטיקה ההורסת את החיידקים ה"טובים". הטיפול בקלוסטרידיום כולל הפסקת אנטיביוטיקה שנוטלים ושימוש בסוג מסויים של אנטיביוטיקה. הבדיקה לרעלן של החיידק הינה מבחינתך ומבחינת האחות בדיקת צואה פשוטה כך שאין צורך לבצעה בבית-חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהמירי13/10/2009
שלום רב,בת 31,בריאה בד"כ,2 ילדים,נוטלת רק גלולות למניעת הריון.כבר שנים רבות אני סובלת מגזים במערכת העיכול אבל זה מעולם לא טופל,גם כי התרגלתי לכך וגם כי זה תורשתי וידעתי שאין הרבה מה לעשות.אולם לאחרונה המצב החמיר, הגזים נהיו בתדירות גדולה יותר וגם (סליחה על הפירוט)-מסריחים ורועשים יותר והבטן תפוחה יותר.אין אלרגיה למוצרי חלב,שותה רק כוס אחת של משקה דיאט ביום,לא צורכת הרבה קפאין ולא אוכלת מאכלים שיכולים לגרום לגזים.
האם ישנן בדיקות מסוימות שכדאי לי לעבור?האם יש קשר לגלולות למניעת הריון?
אשמח למענה בהקדם,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
ד''ר יעקב מאור13/10/2009יתכן שאת סובלת ממעי רגיש. פני לאיבחון אצל גסאטרואנטרולוג מומחה. בינתיים ממליץ להעזר בפרוביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיקו-סאלאקסענת13/10/2009
שלום,
קיבלתי מרשם ל sodum picosulphate - כהכנה לבדיקת קולונוסקופיה שמתקיימת בעוד יומיים.
האם קיימות סכנות בשתיית חומר זה ?
חברה אמרה לי שהיא שמעה שהוא גורם לבעיות בלב??? האם זה נכון .
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
ד''ר יעקב מאור13/10/2009לא ידוע לי על בעיות בלב. יתכנו בעיות כליתיות באנשים שלהם הפרעה קיימת בתפקוד הכליתי, אנשים הלוקים באי-ספיקת לב, מבוגרים מעל גיל 70 ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות עיכולelin13/10/2009
שלום רב,
אני בחורה בת 24.5 ומזה 6 שנים סובלת מהפרעות במערכת העיכול - נפיחויות בקיבה,לחצים, בחילות ואף הקאות. לפני 6 שנים קיבלתי הרעלה ומאז התחילו כל הבעיות. עשיתי בדיקות הליקובקטר 3 פעמים, לקטוז, צלייאק ולפני כ 5 שנים גאסטרו סקופיה - כל הבדיקות כולל הבדיקות דם תקינות לחלוטין. אני סובלת מעייפות רבה (אני בטבעי טיפוס מאוד אנרגטי), כאבים, המזון לא מתעכל ולא מצליחים להבין אילו סוגי מזון כן ואילו לא. הייתי בייעוץ אצל רופאים רבים וכולם אמרו שזה קיבה עצבנית. אני מרגישה כאילו הגישה הינה לתת דיאגנוזה ורק שאני יפסיק לחפש. פניתי לרפואה אלטרנטיבית - דיקור והומיאופטיה. הדיקור מעט שיפר את האיכות חיים אבל לאחרונה חלה החמרה רבה.
הכאבים התגברו, הרפלוקסים גם, חנק באמצע הלילה, איזור הקיבה לכיוון הגב רותח לעומת הבטן באופן קבוע ואף מידי פעם יש חום. הפסקתי לאכול כלל מוצרי חלב. הרופאים טוענים שאין מה לעשות עם זה. ואני פשוט כבר מיואשת. לא ייתכן שמגיל 24 אני אחיה מהתקף להתקף וכל הזמן עם כאבים.
רציתי לקבל ייעוץ אילו בדיקות נוספות אני יכולה לבצע? למי לפנות? אני פשוט מיואשת.
אודה לעזרתך :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין שגם אולטרה סאונד בטן עשיתי
elin13/10/2009שגם כן יצא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהelin
ד''ר יעקב מאור13/10/2009מצבך מורכב ואכן יכול להתאים למעי רגיש. תוכלי להתיעץ עם דיאטנית קלינית העוסקת בתחום הגסטרואנטרולוגיה. קיימות גם גישות טיפול בתרופות נוגדות דיכאון לתקופות קצרות היכולות לסייע. עזרה רבה ניתן לקבל גם בטיפול היפנוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר,
elin13/10/2009רציתי לדעת למה הכוונה בטיפול היפנוטי?
איפה אפשר לקבל פרטים נוספים על כך?
אני חייבת לציין כי לא מדובר במצב דיכאון או חרדה ולחצים כלשהם.... בגלל זה אני לא כ"כ יודעת אם זה יכול להיות קשור לתרופות נגד דיכאון, ובייחוד בגיל 24* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהelin
ד''ר יעקב מאור13/10/2009הכוונה להיפנוזה רפואית.
תרופות ממשפחת נוגדות הדיכאון עוזרות לתופעות שציינת במנגנון לא ברור לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר,
elin13/10/2009רציתי לדעת למה הכוונה בטיפול היפנוטי?
איפה אפשר לקבל פרטים נוספים על כך?
אני חייבת לציין כי לא מדובר במצב דיכאון או חרדה ולחצים כלשהם.... בגלל זה אני לא כ"כ יודעת אם זה יכול להיות קשור לתרופות נגד דיכאון, ובייחוד בגיל 24* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהelin
ד''ר יעקב מאור13/10/2009ok
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע בכבדאפרת12/10/2009
עקב כאבים באזור הצלעות מימין בוצע לי סיטי ללא חומר ניגוד והלן התשובה:
נגע היפודנסי בכבד בסגמנט 5 בקוטר 13 מ"מ.
הרופא שלי בחופש עוד שבוע וחצי ואני דואגת לגבי התשובה.
1. אודה לך אם תוכל להסביר לי את התשובה בעברית פשוטה?
2. האם יש חשש גידול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
ד''ר יעקב מאור12/10/2009יש גידול קטן בכבד שלא ניתן לדון על אופיו לאור העובדה שהבדיקה בוצעה ללא חומר ניגוד. גודל הממצא וגילויו בצורה "מקרית מגדילים את הסיכוי שמדובר בתהליך שפיר. יש להתאזר בסבלנות עד סיום הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי GPT & GOT מאוד גבוהיםשביט12/10/2009
קיבלתי היום את תוצאות הבדיקות:
GOT-115
GPT-189
CREATININE-0.98
לפני 4 שנים עשיתי חיסונים נגד צהבת A,B כך שאפשר לשלול צהבת מסוג זה.
אני סובלת מכולסטרול גבוה אך במספר חושים האחרונים אני מטופלת בליפיטור ורמת הכולסטרול שלי ירדה לרמה של 196 (היתה 286)
אני פעילה מבחינה ספורטיבית ,מאמנת ושוחה.
רמות כאלו גבוהות יכולות להצביע על מחלת הנשיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שביט
ד''ר יעקב מאור12/10/2009מצבים שונים יכולים לגרום לעליה בסדר גודל כזה באנזימי הכבד. אלה כוללים זיהומים נגיפיים שונים ביניהם נגיפי "מחלת הנשיקה" EBV או CMV. יתכן גם זיהום בהפטיטיס C שאין חיסון כנגדו. לאור העובדה שאת סובלת מיתר שומני הדם ומטופלת בליפיטור יתכן שיש לך כבד שומני. גם ליפיטור כשלעצמו עשוי להעלות רמת אנזימי כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת MRIגלי12/10/2009
שלום רב
בבדיקה נמצא:
"בכבד מודגם מוקד בקוטר 11 מ"מ באונה ימנית סובקפסולרי באספקט לטרלי. המוקד היפראינטנסי לרקמת הכבד בסדרת T2 , היפואינטנסי בסדרת T1 .
לאחר הזרקה המוקד היפראינטנסי בשלב העורקי, איזואינטנסי בשלב הפורטו-ונוזי ונראה כצל טבעתי בסריקה מאוחרת יותר. טיבו אינו חד משמעי מבדיקה זאת"
מה זה אומר???!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
ד''ר יעקב מאור12/10/2009תיאור הנגע בכבד איננו אבחנתי גם לדעת הרנטגנולוג המפענח. יש לפנות למומחה למחלות כבד עם כל ההדמיות US, CT, MRI ב.דם וכדומה לשם יעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשישות קיצוניתמיקה09/10/2009
בת 39, מאובחנת עם הפטיטיס אוטואימונית מזה כשנה וחצי, מטופלת באימורן 100 (לפני כן גם בפרדניזון), תפקודי כבד נורמליים כבר זמן רב.
בגלל הדיכוי החיסוני אני נדבקת במחלות רבות.
לפני כ-4 שבועות חליתי בשפעת (או במחלה דמויית שפעת). לאחר מכן נותר שיעול, שאובחן לפני 6 ימים כדלקת ריאות. התחלתי לקבל זינט ורוליד ואכן השיעול הוקל מאד, אבל הופיע תסמין חדש - תשישות נוראית (שלא היתה לפני מתן האנטיביוטיקה). אני רוב היום במיטה, ואם אני מנסה לקום - אחרי כ-10 דקות אני חייבת לנוח שוב.
רופאת המשפחה שלי חושבת שמדובר ברגישות יתר לוירוס (שלדעתה תוקף אותי, במקביל לחיידק).
רופא אחר חושב שהתשישות היא בגלל מחלת הרקע שלי.
אני תוהה אם לא מדובר בתגובה לתרופות - המצב סטאטי כבר 6 ימים, לא מחמיר ולא משתפר.
בדיקות הדם, אגב, תקינות - לויקוציטים ירדו מ-10 ל-5, לאחר לקיחת האנטיביוטיקה, תפקודי כבד תקינים, CRP תקין.
אני מאד מדוכאת מהמצב - אני חולה כבר כמעט חודש, ממנו 6 ימים ללא תפקוד כמעט.
אשמח לקרוא את תגובתך, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקה
ד''ר יעקב מאור11/10/2009אכן מחלת כבד יכולה להיות מתישה אול את מציינת שאנזימי הכבד תקינים כבד זמן רב כולל בזמן דלקת הריאות. התרופות שאת נוטלת בעיקר הסטרואידים עלולים לגרום תשישות אולם את נוטלת אותם זמן ממושך. ניתן לשקול על-ידי המומחה למחות הכבד להוריד מעט במינון. סביר בעיני שהתשישות הינה תוצאת המחלה הזיהומית שפקדה אותך בעיקר לאור היותך מדוכאת מערכת החיסון במידה מסוימת. התשישות יכולה להמשך זמן רב. עליך להבדק גם על-ידי רופא למחלות פנימיות לגבי מצב הלב והריאות שלך לאחר זיהום משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכיםשני09/10/2009
בת 53 מעשנת מעט בבדיקת דם cea יצא לי ערך 7.1 האם זה תקין לפני שלוש וחצי שנים עשיתי קולונוסקופיה יצא תקין אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CEA
ד''ר סטיבן מלניק09/10/2009הסימן בשימוש רק למעקב לאחר כריתת גידול ולא כבדיקת סקר. הבדיקה לא מספיק רגישה באנשים למעט לאחר כריתה של גידול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך דוקטור
שני09/10/2009עשיתי סתם כשגרה את הבדיקה קולונוסקופיה עשיתי לפני 3וחצי שנים תןדה לאל יצאה תקינה פשוט בעבר לפני 3וחצי שנים סרטן שטחי של שלפוחית השתן ולכן עשיתי את הבדיקה מחשש בקיבה אז אני מבינה שזה תקין תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני
ד''ר יעקב מאור11/10/2009OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל פנאל הרופאים שלוםאבי08/10/2009
בעקבות שינוי בקוטר של היציאות וכאבי בטן קבועים נשלחתי לעשות סיטי בטן ובסיכום נכתב יכול להתאים ל pmc ברצוני לדעת מה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלח כל הדו"ח
ד''ר סטיבן מלניק09/10/2009לא מכיר. אבקש לפרט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה -גרפסיםאמי08/10/2009
שלום,
אני סובלת מזה 3 חודשים בכבים באמצע הסרעפת,בגזים בבטן ,התכווציות בקיבה וגרפסים מטורפים (גם בלי קשר לאוכל)וצרבות קשות בחזה,ולעיתים שרפות בבטן.
עשיתי הכל וב"ה יצא תקין הרופא אמר שזה מעי רגיז והביא לי כדורים שלא עוזרים לי(לוסק,נירווקסל וכו')
מה לעשות?
האם טיפולים טיבעיים יכולים לעז\ור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרפסים
ד''ר סטיבן מלניק09/10/2009יש בגדול 2 אופציות- מעי רגיז ורפלוקס קשה. ניתן לבדוק אפשרות של רפלוקס עם נסיון טיפולי עם מינון גבוה של לוזק 40 מ"ג X2. אם לא קיבלת מינון כזה מציע להפנות שוב לרופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםענת08/10/2009
שלום,
הרופא שלח אותי לבדיקות הדם הללו מאחר וחש מלאות בבטן העליונה וחשש שמדובר בגוש כלשהו. מעבר לכך היה לי דימום רקטלי ונשלחתי גם לבדיקת קולונוסקופיה וסיטי בטן שטרם בוצעו.
מצ"ב הנתונים, אשמח אם תגידו לי מה הם אומרים.
חלק מהבדיקות ביצעתי לפני שנתיים במסגרת בירור גניקולוגי ולכן אני יכולה לכתוב מה היו הסמנים אז. אציין כי הנני בריאה בד"כ וללא הסטוריה רפואית בעייתית.
CA-125 - 16.2 - לפני שנתיים היה 16.7
CA-15.3 - 8.2 - לפני שנתיים היה נמוך יותר ועמד על 6.
CA-15.3 - 17.2 - לפני שנתיים היה נמוך בהרבה - עמד על 6.5
CEA - 0.6 - לפני שנתיים היה כתוב: נמוך מ 0.5
מה המשמעות של הסמנים והאם השינויים בסמנים שקפצו כלפי מעלה אמור להדאיג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר סטיבן מלניק09/10/2009הסימנים הללו בדיקות קשורות לסרטן אך הם לא ספיציפיים. הבדיקות תקינות. הCA125 מעט מוגבר לםני שנתיים. יש קשר בין זה לבין סרטן השחלה אך בודאות לא במקרה שלך אם זה היה לפני שנתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את תשובתך
ענת09/10/2009לגבי ה ca 125 ...
מעולם לא היה לי סרטן מכל סוג שהוא ובטח לא סרטן השחלה.
אשמח להסבר מפורט יותר.
כמו כן, מה לגבי הקפיצה ב ca 19.9 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשורה הזו התכוונתי
ענת09/10/2009CA-19.9 - 8.2 - לפני שנתיים היה נמוך יותר ועמד על 6.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה חשובה
ענת09/10/2009ד"ר שלום,
קראתי שוב את שרשמתי וראיתי כי עשיתי קצת "סלט בנתונים". אני רושמת כאן שוב את הערכים הנכונים ואשמח להתייחסותך לגבי השינויים שחלו בהם.
הבדיקה הקודמת של ה ca125 בוצעה לפני שנתיים במסגרת בירור של דימום וגינלי. שאר הסמנים נבדקו פעם קודמת לפני כשלוש וחצי שנים.
סמן שנת 2009 שנת 2006-7
CA-125 16.2 16.7
CA-15.3 8.2 6
CA-19.9 17.2 6.5
CEA 0.6 קטן מ 0.5
אציין שוב כי מעולם לא הייתי חולה חלילה במחלת הסרטן וכי הבדיקות הקודמות נעשו רק על מנת לשלול מחלות, מאחר וסבלתי מדימומים וגינליים בין וסתיים בעבר. הבדיקה הנוכחית בוצעה עקב דימום רקטלי וחשש של רופא המשפחה שהרגיש תחושת מלאות בבטני ורצה לוודא שלא מדובר בגוש כלשהו.
1. אשמח להבין ממה עשוי לנבוע השינוי - במיוחד בסמנים בהם יש קפיצה למעלה.
2. כמו כן, בתשובתך הקודמת ציינת כי ה ca 125 שלי היה גבוה מהרגיל בבדיקה שנעשתה לפני שנתיים - לא הבנתי על מה הדבר מעיד ומדוע ציינת את סרטן השחלות בהקשר זה. קצת הפחדת אותי ...
3. בבדיקת ca 125 שבוצעה בשנת 2006 הערך היה 4 - אני מניחה ששיטת המדידה אז היתה שונה?
המון תודה!
מרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהעתקה חל שיבוש
ענת09/10/2009ושוב אני נאלצת לכתוב את הנתונים שנית מאחר ובהעתקה חל שיבוש ...
סליחה על ההודעות המרובות !!! מקווה שהפעם זה יהיה בסדר:
ca125 - בבדיקה הנוכחית ערך של 16.2 ובבדיקה שנעשתה לפני שנתיים היה ערך של 16.7
ca 15.3 - בבדיקה הנוכחית הערך היה 8.2 ובבדיקה שנעשתה לפני 3 שנים הערך היה 6 - שינוי למעלה.
ca 19.9 - בבדיקה הנוכחית הערך הוא 17.2 ובבדיקה שנעשתה לפני 3 שנים - 6.5 - קפיצה מאוד גדולה שאותי קצת מפחידה מאוחר ואינני יודעת ממה היא נובעת.
cea - בבדיקה נוכחית 0.6 ובבדיקה שנעשתה לפנ י3 ש/נים הערך היה קטן מ 0.5.
שוב המון תודה,
מרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2009כל הבדיקות שהן סימנים של סרטן מאוד לא ספיציפיים. כלומר אם יש גידול הםיכולים להיות גבוהים אך לא כל המקרים של ערכים גבוהים בגלל סרטן. CEA מקורו במעי הגס. CA19-9 מהלבלב וCA125 משחלה.
הדימום ותחושה של גוש דורשים בירור- ללא קשר לבדיות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
ענת11/10/2009תודה ד"ר על תשובתך, אני מעריכה את זה מאוד.
כפי שציינת אכן יהיו בדיקות נוספות בקרוב כדי להבין ממה נבע הדימום הרקטלי ותחושת המלאות בבטן - קולונוסקופיה וסיטי בטן.
הבנתי מתשובתך שהסמנים אינם ספציפיים, אך איך אוכל לדעת מהי משמעותם לגביי ? כלומר, לא הבנתי מתשובתך האם הערכים שלי גבוהים מדיי או שהם בסדר? האם הקפיצות ממה שהיה לפני שנתיים למה שקיים היום מדאיגות?
האם זו תשובה שתוכל לתת לי על סמך נסיונך?
בתשובתך הקודמת ציינת ש ca125 היה גבוה לפני שנתיים, אך גם בבדיקה הנוכחית הערך מאוד דומה. אם תוכל לתת לי תשובה יותר ספציפית אני אודה לך מאוד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרי
ד''ר יעקב מאור11/10/2009את זקוקה ליעוץ פרטני של מומחה למחלות פנימיות ושל מומחה לגסטרואנטרולוגיה. שאלות חוזרות לפורום אינה הדרך הנכונה והנבונה לבירור מצבים רפואיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה100%
ענת11/10/2009קיבלתי ואני מסכימה איתך, לא התכוונתי לשגע אתכם :-)
רק שאלה אחרונה, אני מבינה למה אני צריכה בירור אצל גסטרואנטרולוג, מדוע גם רופא למחלות פנימיות?
ושוב, תודה ושאו ברכה על הפעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרי
ד''ר יעקב מאור11/10/2009לא כל הסמנים שצרפת שייכים לגידולי מערכת העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה דחופה-האם לעשות ביופסיהלאה07/10/2009
ד"ר מאור שלום,
בפעם האחרונה שאמא שלי היתה אצלך המלצת לה לעשות אולטראסאונד ולבדוק אם הכבד שלה שומני. אמרתלה שאם הכבד יצא שומני היא לא תצטרך לעשות את הביופסיה. יש לה תור לביופסיה ביום א' בבוקר לד"ר וייס והיא לא יודעת אם לעשות או לא.
מה היא צריכה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאה
ד''ר יעקב מאור07/10/2009לא ציינת את תוצאת ה- US. בכל מקרה ניתן לדחות את הביופסיה שאינה דחופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)