פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לקולונוסקופיה
    אורן
    13/09/2009

שלום רב ד"ר,
    אני מבצע בדיקת קולונוסקופיה+גסטרוסקופיה השבוע.
    ברצוני לדעת מספר דברים:
    1.לגבי אכילה יום לפני הבדיקה זה קצת מבלבל אותי.את העניין של 3-4 ימים לפני הבנתי שלא לאכול פירות,ירקות,סובין וכו'.
    אבל מה לגבי ממש ביום שלפני?הבדיקה שלי בשעה 11 בבוקר.איך אני מתחיל את היום שלפני נאמר מהשעה 8 בבוקר?
    קיבלתי גם לשתות תמיסת מרוקן.בחלק מהמקומות כתוב שצריך לשתות אותה החל מהשעה 4 אחה"צ,בחלק 5 אחה"צ,בחלק כתוב להפסיק לאכול שעה לפני,בחלק כתוב להפסיק לאכול 3 שעות לפני ואני ממש מבולבל.מתי מתחיל הצום שלי ממזון ובכלל מה מולץ לאכול ביום שלפני עד הצום(עו,דגים,אורז,תפוחי אדמה,דברי חלב וכו').
    2.לגבי יום הבדיקה עצמו.דבר ראשון כתוב להפסיק לשתות 3 שעות לפני קולונוסקופיה.לעומת זאת כתוב להפסיק לשתות 5 שעות לפני גסטרוסקופיה.העניין הוא שבגלל השלשולים אני מפחד להתייבש.זה בטוח לא לשתות 5 שעות?
    דבר שני חבר שלי שעשה את הבדיקה אמר לי שהוא לא עשה חוקן כי עם מרוקן לא צריך אבל לי אמרו שצריך חוקן אחד.
    השאלה אם זה הכרחי ואם כן כמה זמן לפני הבדיקה לבצע את החוקן?
    3.האם צריך לבצע בדיקת דם של תפקודי כרישה לפני הבדיקות הנ"ל?כי אם כן לא שלחו אותי לכזה דבר.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לקולונוסקופיה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

ד''ר סטיבן מלניק
    13/09/2009

יש מספר דרכים להכנת המעי ולכן ההוראות השונות. תעשה לפי משקיבלת מהמקום שאתה עובר הבדיקה.
    מאחר שאתה גם עובר גסטרוסקופיה צריך להיות בצום 6 שעות לפני הבדיקה לפחות.
    לפי המלצות חדשות אין צורך לבדיקות דם - אבל שול תעשה לפי ההוראות המקומיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סבילות ללקטוז
    חייל
    13/09/2009

שלום רב,
    שמי יגאל ומזה כחודשיים שאני סובל מיציאות רכות בנוסף למה שהתחיל כאי נעימות בבטן והתבטא מאוחר יותר בהתכווצויות קשות וכאבים ברום הבטן. בדיקת תרבית צואה וכן בדיקות הדם יצאו תקינות, למעט CPR=8 (נורמל עד 5 ).
    בבדיקה שעשיתי היום נמצא כי אני סובל מאי סבילות ללקטוז. בנקודה זו חשוב לי לציין כי במשך 60 ימי הסבל אני המעטתי ואף נמנעתי מלצרוך מוצרי חלב (מאז ומתמיד אני לא נחשב לצרכן של גדול של מוצרי חלב. אני לא אוכל גבינות ויוגורטים בכלל, אולם אני שותה שוקו פעם ביום ואני לא מתכוון לוותר על כך).
    בנוסף לבדיקה הנ"ל, אני עתיד לעבור בדיקת להליקובקטר פילורי.
    ברצוני לשאול האם אתה כרופא יכול לקבוע כי הסימפטומים המתוארים הנם הסימפטומים האופיניים לחסר בלקטאז?
    מה הם הפריוילגיות, אם בכלל, המגיעות לחייל (המשרת בבסיס סגור) ?
    האם תוסף המזון (לקטזין) ממומן ע"י הצבא?
    אשמח לקבל מידע נוסף בנושא.
    תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    אי סבילות ללקטוז

הוספת תגובה

• לקטוז

ד''ר סטיבן מלניק
    13/09/2009

אני לא חושב שחוסר לקטוז מסביר התלונות. במיוחד שלא היתה הטבה לאחר המנעות ממוצרי חלב.
    אנני משרת כבר במילואים ואנני מכיר הכללים של הצבא בעינן זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות ANCA ASCA
    נורית
    13/09/2009

בעקבות חשד למחלת קרוהן הופנתי לבדיקות ANCA ASCA ו- CRP שיצאו שליליות האם עדיין יש מקום לחשוד שאכן מדובר בקוליטיס או קרוהן ?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות ANCA ASCA

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר סטיבן מלניק
    13/09/2009

ANCA וגם ASCA הם נוגדנים שיכולים להיות חיוביים בקוליטיס אך לא ב100% של המקרים. כך שאם שלילי לא שולל קיום המחלה. CRP מצביע על דלקת ועם קרוהן מחשיד על מעורות של מעי דק. יכול להיות תקין בקוליטיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת נמלים
    דני
    13/09/2009

בוקר טוב
    מטריד אותי, אם כי אולי קצת מצחיק אבל בכל זאת מטריד
    לפני כמה ימים אכלתי משהו ואחר כך שמתי לב שהיו שם נמלים.
    היה מונח במקום שהיו שם נמלים ולא שמתי לב רק אחרי שכבר אכלתי חלק.
    מה קורה כאשר אדם אוכל נמלים חיות.
    מה קורה אחר כך בגוף האדם?
    תוך כמה זמן הן מתות.
    האם יכול להגרם איזה גירוי או נזק כלשהו כתוצאה מכך?

אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת נמלים

הוספת תגובה

• נמלים

ד''ר סטיבן מלניק
    13/09/2009

סביר להניח שהנמלים מתים בקיבה מתוצאת החומצה. גם כן החיידקים. אני מניח שאין סכנה לך- יש אנשים שאוכלים נמלים באופן קבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• C.T בית החזה
    אביבה
    12/09/2009

בבדיקה (שנערכה בגלל חשד לתהליך ריאתי)- נמצא בכבד:
    מודגמים מספר אזורים היפרדנסיים בכבד, כמו כן תהליך היפודנסי עם האדרה נודולרית כ- 2.8 ס"מ
    בסגמנט 7.
    תהליכים בכבד כנראה המנגיומות. היות וזו אינה בדיקה מולטי פאזית אין לדון על טיבם.
    מה פרוש המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    C.T בית החזה

הוספת תגובה

• אביבה

ד''ר יעקב מאור
    12/09/2009

הנגעים חשודים להמנגיומה שהם תהליכים של מאגר דם מוגבל בתוך הכבד (דומה לכתמי לידה של תינוקות). התהליך אינו נוטה לדמם ואין סיכון לשינוי לממאירות. לאיבחון מדויק יש צורך ב- CT עם הזרקת חומר ניגוד לוריד בשיטה הקרויה תלת-פאזית או MRI עם הזרקת חומר ניגוד באותה שיטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקת העובר בהפטיטיס סי
    עינת
    11/09/2009

לד"ר שלום רב

קודם כל תודה על המענה המהיר והיעיל שאתם נותנים בפורום זה. זה מאוד עוזר!

אני בהריון שבוע 39 וחולה בהפטיטיס סי. נאמר לי שהסיכוי להדבקת העובר בהפטיטיס סי הוא כ-%5.

1. תוך כמה זמן מהלידה יהיה ניתן לקבוע האם התינוק נדבק בהפטיטיס? האם במקרה הדבקה הסיכוי של התינוק להבריא הוא גדול יותר מאשר של מבוגר הנדבק במחלה?

2. האם צהבת המתפתחת אצל ילודים תהיה חריפה יותר במקרה של הדבקה בהפטיטיס סי, האם יש יותר סיכון לתינוק במקרה כזה?

תודה רבה
    עינת

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקת העובר בהפטיטיס סי

הוספת תגובה

• עינת

ד''ר יעקב מאור
    11/09/2009

האחוז להעברה הינו אכן כ- 5 %. כמובן שהאחוז נמוך בהרבה במקרה של לידה בניתוח קיסרי - אולם אין המלצה גורפת לניתוח קיסרי בנשים נושאות הפטיטיס C.
    הקביעה הסופית לגבי הדבקת הילוד בנגיף היא לאחר שנה וחצי - עד גיל זה יתכן גילוי נוגדנים להפטיטיס C המועברים מהאם ללא הדבקה. יתכן גם כמובן סילוק עצמוני של הנגיף.
    הפטיטיס C העוברת מהאם לרוב מתפתחת למחלה קלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר מאור - המשך

עינת
    12/09/2009

שלום ד"ר מאור

בעקבות תשובתך שניתוח קיסרי מוריד משמעותית את סיכויי הדבקת העובר בהפטיסיס סי:

1. תוכל בבקשה להסביר מה גורמי הסיכון בלידה רגילה שאין בקיסרי?

2. מדוע אין המלצה גורפת לקיסרי במקרה של יולדת עם הפטיטיס סי?

3. האם תוכל להפנות אותי למחקר עדכני בנושא? (לא הצלחתי למצוא באינטרנט מאמרים עדכניים שטוענים זאת).

תודה רבה
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עינת

ד''ר יעקב מאור
    12/09/2009

בלידה רגילה הסיכון להעברת נגיף הפטיטיס C הוא 5 אחוז ויורד מאוד בניתוח קיסרי. לאור העובדה שניתוח קיסרי מלווה בסיבוכים ושיעור ההדבקה נמוך מאוד אין המלצה גורפת לנתח. המידע מתבסס בעיקרו על עמדות מומחים ברפואת ילוד ובהפטיטיס C ולא מוכר לי מחקר מבוקר בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם טרי בצואה ללא עדות לטחורים- דחוף
    דניאל
    10/09/2009

שלום רב,

אני בחור בן 21, היום בבוקר גיליתי שכבה של דם בצבע אדום בהיר על הצואה, אך לא על הנייר בזמן הניגוב ואין לי כאבים ביציאות... יש לציין שאני חש סחרחורות קשות, נשירת שיער מאסיבית, פעפוע נוזלים במעי, חיוורון וחולשה ... ברזל ופריטין בדם נמוכים ללא אנמיה, ביצעתי בדיקת צואה להליקובקטר פילורי עקב רגישות יתר ברום הבטן, גזים, צואה רכה מאוד תקופה ארוכה- עדיין לא קיבלתי תשובה, נשללה מחלת מעי דלקתית ע"י בדיקת CT בטן ואף נשלל צליאק בנוגדנים, CEA 1.2 (יוני 2009), דם סמוי בצואה יצא שלילי עבור 3 טסטים, תרבית צואה שלילית כולל לגיארדיה למבליה ולאמבה!!! יש לציין שיש לי לימפופניה קלה שבאה על חשבון עלייה בנויטרופילים ללא חום....

האם לדעתך עליי לבצע בדיקת גסטרוסקופיה/קולונוסקופיה/ קפסולה למעי הדק?מה אתה מציע לי לעשות כדי להשלים את הבירור ולהגיע לאבחנה? האם ישנו סיכוי שמדובר באמת בהליקובקטר? האם מדובר במחלה אחרת???

תודה ואשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי!!!

הוספת תגובה

• דניאל

ד''ר יעקב מאור
    10/09/2009

אכן עליך לעבור בירור אצל מומחה לגסטרואנטרולוגיה שימליץככל הניראה על בדיקת קולונוסקופיה לכל הפחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטור+רפלוקס
    אדוה
    10/09/2009

שלום
    לפני כשלושה חודשיים בעקבות ברונכיט עם נזלת מוגלתית התחלתי לסבול (בהדרגה) משיעול, כאבים בחזה בעיקר בשעת מאמץ גופני או צחוק ותחושות של בעירה סביב עצם החזה וכן כאבים בגרון/קנה (כמו דקירות או כאילו משהו חותך בזמן הכנסת אוויר) בזמן נשימה בשעת התקף צריבה.
    לאחר מסע בדיקות אצל רופאת משפחה, אלרגולוג, אאג, רופאת ריאות , א.ק.ג. ושוב אאג מומחה נתגלה רפלוקס בבדיקה אנדוסקופית, בעקבותיו רופאת המשפחה ביצעה בדיקת דם לגילוי הליקובקטור והבדיקה יצאה חיובית.
    כעת אני מטופלת באומפרדקס פעמיים ביום ועדיין אין שיפור משמעותי בכאבים בחזה, אני אמורה להתחיל את הטיפול נגד ההליקובקטור ביום ראשון.
    השאלה שלי היא האם הטיפול הזה אמור לגרום לשיפור משמעותי במצב הכאבים?
    האם יכול להיות מצב שעקב הרפלוקס וההליקובקטור הדלקת פגעה באזורים אחרים מלבד בכיבה?
    האם הייתם ממליצים על בדיקות נוספות או להמתין לסיום הטיפול אנטיביוטיקה?
    תודה
    אדוה

לקביעת תור
    סגירה
    הליקובקטור+רפלוקס

הוספת תגובה

• אדוה

ד''ר יעקב מאור
    10/09/2009

לא נימצא קשר בין נוכות חיידק ההליקובקטר פילורי בקיבה לבין רפלוקס או החזר חומצה מהקיבה לושט. לציין כי שיעול ממושך למשל בגלל זיהום בדרכי הנשימה כמו אצלך יכול לגרום לרפלוקס בגלל הרפית הלחץ בסוגר בין הקיבה לושט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אדוה
    11/09/2009

תודה על התגובה המהירה
    עוד מס שאלות:
    תוך כמה זמן אמור האומפרדקס לשפר את המצב אני לוקחת פעמיים ביום
    וגם מקפידה על התזונה לפי ההוראות
    אבל עדיין יש לי כאבים באזור החזה שמקרינים גם לגב, השיעול בא והולך ואיתו גם צרידות
    ותחושת מאמץ בחזה/נשימה בעת דיבור מאומץ בשעת כעס או בשעת צחוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדוה

ד''ר יעקב מאור
    11/09/2009

לסיכום: באם התחושות נובעות מרפלוקס (אינני בטוח שזה המצב) השיפור איטי ויש לקחת טיפול באומפרדקס פעמיים ביום חצי שעה לפני ארוחות בוקר וערב לפחות ל- 3 חודשים. הייתי ממליץ כי תפני לרופא מומחה למחלות ריאה לבירור התלונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעת הטלת צואה
    נועה
    10/09/2009

ד"ר, שלום רב.

אני באמצע שנות העשרים, בריא באופן כללי, בעל תזונה מאוזנת ללא היסטוריה של בעיות עצירות או טחורים. מעולם לא היה לי אף אחד מהשניים ולו פעם אחת.

היום כאשר ישבתי בשירותים במהלך הטלת צואה, התחלתי לחוש כאב מאוד חזק בכל איזור האגן. הייתי ישוב על האסלה מכיון שהרגשתי כאילו לא סיימתי, אך לפתע התחלתי להרגיש כאב מפושט כזה, לא מקומי ולא חד אבל רב עוצמה, בכל איזור האגן, המפשעה, איזור פי הטבעת, אפילו באיבר המין הרגשתי אותו. ממש הרגשתי אותו "בכל הרקמות" באיזור האגן. ממש כאב רב עוצמה. לאחר מספר דקות המשכתי בהטלת הצואה ולאחר זמן מה הכאב שכך. הצואה לא הייתה קשה אפילו במעט ולא נראה לי כי מדובר בעצירות כי הקושי לא היה בהטלת הצואה עצמה ולא הייתי צריך להתאמץ.

מעולם לא חשבתי בכאב כזה רב עוצמה, ממש החזקתי את עצמי מלהתפתל מכאבים בעוד אני ישוב על האסלה.

מה זה עשוי להיות ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעת הטלת צואה

הוספת תגובה

• אלון

ד''ר יעקב מאור
    10/09/2009

קשה לאבחן על סמך אירוע חולף יחיד. באם התסמינים ישנו אני ממליץ כי תפנה לבירור גסטרואנטרולוג מןמחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי גזים - האם קיים פתרון יעיל?
    אביתר
    09/09/2009

לרופא המשיב, שלום רב!

אני בן 20, בריא בד"כ ובמשקל גוף תקין.

לאחרונה אובחנה אצלי (ע"י רופא גסטרואנטרולוג) תסמונת המעי הרגיז, המתבטאת בשלשולים תכופים, בעיות במתן צואה, הרגשת אי-נוחות בבטן, ריבוי גזים, ועוד.

אחת הבעיות המטרידות ביותר עבורי היא בעיית ריבוי הגזים. בעיה זו מטרידה אותי מאד, כיוון שהגזים המצטברים בבטן גורמים להרגשת אי-נוחות קבועה, וכן יוצרים קושי במתן צואה.

הרופא שאובחנתי על-ידו טען שאינו מכיר דרך יעילה לטפל בבעיית ריבוי הגזים, והציע לי לנסות ליטול טבליות פחם פעיל - אך אלה לא סייעו לי באופן משמעותי. בנוסף, עברתי מספר טיפולי שטיפת מעיים ("Colon Hydrotherapy") שבהחלט צמצמו את תדירות השלשולים ושיפרו את ההרגשה הכללית, אך עם זאת, לא פתרו בהצלחה את בעיית ריבוי הגזים.

יש לציין, כי אני מקפיד מאד על אורח חיים כללי בריא, לרבות פעילות גופנית קבועה ותזונה בריאה. בעניין התזונה, אני נמנע כמעט לחלוטין ממשקאות מוגזים, אוכל לחם מחיטה מלאה בלבד, מרבה בשתיית מים, מצמצם מאד בכמויות השומן והמלח, ועוד. כלומר, אני באמת מנסה 'להתרחק' ככל האפשר מכל גורם אפשרי לריבוי הגזים, אך שום דבר לא מצליח והבעיה פשוט אינה נפתרת.

ברצוני לשאול, האם תוכל להמליץ לי על עוד משהו שאוכל לנסות - תרופה/תוסף מזון/טיפול מיוחד/כל דבר אחר? חשוב לי להדגיש, שאני מחפש דרך יעילה ומוכחת, שיכולה לפתור את בעיית ריבוי הגזים מן היסוד, ולא 'סתם' לצמצם אותה במעט.

תודה רבה על תשובתך המלומדת,
    אביתר

הוספת תגובה

• אביתר

ד''ר יעקב מאור
    09/09/2009

נסה להמנע מחלב ומוצריו באופן מוחלט לחודש, להמנע מקטניות ולהשתמש בתכשיר פרוביוטי כגון קו-ביוטיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדנומה בכבד
    דנה
    09/09/2009

שלום, אני בת 35 , גילו לי לפני כ9 חודשים אדנומה 2 ס"מ בכבד. באמצעות CT וMRI . בקשו ממנו לערוך מעקב כל 3 חודשים באולטרסאונד.
    לפני כיומיים עשיתי בדיקת אולטרסאונד ולא נמצא הממצא.... הרדיולוג לא הצליח לאתר את האדנומה.
    האם יש אפשרות שהיא נעלמה? האם יכול להיות שזה היה FNH ובגלל שהפסקתי גלולות אז זה
    נסוג ?
    לתשובתך אודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אדנומה בכבד

הוספת תגובה

• אדנומה

ד''ר יעקב מאור
    09/09/2009

אדנומה מושפעת מגלולות (בעיקר בריכוז הורמונלי גבוה). תגובת FNH לגלולות פחות ברורה. למרות זאת אינני סבור שהאדנומה נעלמה - יתכן שאינה מודגמת באולטראסאונד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרין ומחסור בB12
    אביב(בת)
    09/09/2009

מה הקשר בין גסטרין למחסור (חמור) בB12? והאם יש קשר לגלולות שאני נוטלת (מינולט)?

לקביעת תור
    סגירה
    גסטרין ומחסור בB12

הוספת תגובה

• אביב

ד''ר יעקב מאור
    09/09/2009

כאשר קיימת דלקת קיבה עם פגיעה בתאים המיצרים חומצה יש הפרעה לספיגת ויטמין B12 ורמה ירודה שלו בדם. ירידת יצור החומצה גם גורמת לעלית רמת ההרורמון המגרה ליצור חומצה הגסטרין. אין קשר לגלולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז-

אביב(בת)
    10/09/2009

אז אם יש לי מחסור חמור של B12 ועכשיו גילו שזה בגלל חוסר גסטרין- מה הלאה? אני מבינה שאני צריכה ללכת לגסטרולוג אבל מה בדיוק יהיה שם? (יש לציין שאני בתחילת נות העשרים של חיי, אם זה משנה)
    וממה החוסר גסטרין נובע?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביבית

ד''ר יעקב מאור
    10/09/2009

שימי לב! מיעוט בתאים יוצרי חומצה בגלל תהליכי דלקת שונים למשל הרס אוטואימוני (נוגדנים עצמיים) גורם להפרעה בספיגת B12 ולכן חוסר בו. במקביל חוסר החומצה גורם במנגנון היזון חיובי לעלית גסטרין - ההורמון המגרה ליצור החומצה. הגסטרין גבוה ולא נמוך!!!.
    אני מניח שהגסטרואנטרולוג המומחה ירצה לבצע גסטרוסקופיה וביופסיות מתאי הקיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש בעיה עקרונית להיכנס להריון במצב

אביב
    14/09/2009

כזה, עוד לפני בדיקת הגסטרו? והאם אוכל לבצע את בדיקות הגסטרו בהריון? (ואולי גם הטיפול, במידה ויהיה?)או שכדאי להמתין עד שהגוף יתאפס (הן מבחינת הגסטרין והן מבחינת הבי 12)?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביב

ד''ר יעקב מאור
    14/09/2009

לסיכום: רצוי לסיים כל בירור רפואי לפני הריון ולהרות כשמחסני ויטמין B12 מלאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי ALKP גבוהים בהריון וכולסטזיס
    עינת
    09/09/2009

לד"ר שלום רב

אני בהריון שבוע 38, ברקע HCV חיובי. במהלך ההריון (שבוע 29) אובחן כולסטזיס (עקב תפקודי כבד גבוהים וגרד בידיים ורגליים) ואני מטופלת באורסוליט 300 מ"ג 3 פעמים ביום.
    בעקבות הטיפול תפקודי הכבד ירדו משמעותית:
    ALT 39
    AST 36
    GGT 43
    BILIRUBIN TOTAL 0.3

ורק ערך ה-ALKP ממשיך לטפס ומגיע כעת ל-240.

1. האם ערך זה תקין בהריון בשבוע מתקדם?
    2. האם אחרי ההריון סביר שלא אהיה יותר זקוקה לטיפול באורסוליט? יש לציין שכשהפסקתי שימוש בתרופה למספר ימים, חזרו הגירודים ותפקודי הכבד זינקו.

תודה רבה!
    ענת

הוספת תגובה

• ענת

ד''ר יעקב מאור
    09/09/2009

ה- ALP עולה כחלק מההריון בגלל יצורו בשליה (בנוסף לכבד). הכולסטזיס חולף מהר לאחר הלידה. יש צורך במעקב מומחה למחלות כבד בגלל הפטיטיס C.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לPBC- המשך
    ארי
    08/09/2009

לאחר קצת קריאה באינטרנט, האם נכון כי התפרצות תתקיים עד 15 שנה מזמן ההתגלות?

האם מחייב התפרצות והדרדרות של המחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    חשש לPBC- המשך

הוספת תגובה

• ארי

ד''ר יעקב מאור
    08/09/2009

אורסוליט יכול לעצור או להאיט את מהלך המחלה אך לא לרפא אותה. תתכן התקדמות איטית של ה- PBC שיכולה לההפך תסמינית באחד מן הימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לPBC או כוליגיופטיה אוטואימונית
    ארי
    08/09/2009

שלום רב, בת 34.5. לפני שנה וחצי בבדיקות דם שגרתיות בהריון התגלו תפקודו כבד לא תקיניםבעקבות כך, נעשה אולטרסאונד שגילה 4 מוקדים היפראקויים. הוחלט לא לעשות כלום עקב ההריון והיות כי פיזיולוגית הרגשתי מצויין, ללא גרד או כאבי בטן / ראש וכו'.
    עכשיו כעבור שנה וחצי עשיתי שוב את הבדיקות הערכים: AMA חיובי
    ALKP- 160 / GGT- 70 / ESR-44/
    עדיין פזיולוגית ללא סימפטומים מיוחדים.
    נשלחתי לעשות אולטרסאונד נוסף וכן ביופסייה של הכבד.
    היון והביופסייה פולשנית, האם לדעתך רצוי לעשות את הבדיקה או להמתין לתוצאות בדיקת דם של IMMUNOGLOBULIN AּM ?
    מה משמעות המחלה , האם לקיחת הכדורים מונעת את התקדמותה או יכולה להבריא לחלוטין?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• ארי

ד''ר יעקב מאור
    08/09/2009

לא ציינת את ערכי ה- ALT וה- AST וכן לא את ערכי הגאמה גלובולין ואימונוגלובולינים. יתכן שבקונסטלציה מסוימת של בדיקות אלה כפי שיבחן המומחה למחלות הכבד ניתן יהיה לאבחן PBC ללא צורך בביופסית כבד. חשיבות ביופסית הכבד תהיה אז בקביעת חומרת המחלה מבחינת צלקת. באם יהיה קושי לאבחן בין PBC להפטיטיס אוטואימונית רצוי לבצע ביופסיה לשם איבחון היות והטיפול שונה בשתי המחלות. PBC-אורסוליט. הפטיטיס אוטואימונית-סטרואידים ומדכאי חיסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך נתונים

ארי
    09/09/2009

ראשית, תודה על התגובה המהירה.
    ערכי ALT- 30 / AST- 26
    פרט לכך, הכול תקין בנורמות.
    האם המחלה גם עם לקיחת התרופות מחייבת הופעת סימפטומים לאחר מס שנים?
    נגזר עלי גורלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארי

ד''ר יעקב מאור
    09/09/2009

לפי ערכי המעבדה יתכן שמחלתך מתאימה יותר ל- PBC והטיפול המתאים הינו אורסוליט 15 מ"ג לק"ג ליום מחולק ל- 3 פעמים. התגובה לטיפול כפי שציינתי. יש לקוות לפיתוח תרופות חדשות ומוצלחות יותר במהלך השנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך נתונים

ארי
    09/09/2009

ראשית, תודה על התגובה המהירה.
    ערכי ALT- 30 / AST- 26
    פרט לכך, הכול תקין בנורמות.
    האם המחלה גם עם לקיחת התרופות מחייבת הופעת סימפטומים לאחר מס שנים?
    נגזר עלי גורלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארי

ד''ר יעקב מאור
    09/09/2009

לפי ערכי המעבדה יתכן שמחלתך מתאימה יותר ל- PBC והטיפול המתאים הינו אורסוליט 15 מ"ג לק"ג ליום מחולק ל- 3 פעמים. התגובה לטיפול כפי שציינתי. יש לקוות לפיתוח תרופות חדשות ומוצחות יותר במהלך השנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה