מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות לבנות על תצלומי גסטרוסקופיהדניאל16/09/2009
שלום רב,
ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה שיצאה לכאורה תקינה (מלבד ביופסיה שנלקחה), אך הסתכלתי בתמונות של הבדיקה, וגיליתי להפתעתי מעיין נקודות לבנות רבות וגדולות (לנוכח תצלומים בצבע אדום) על דפנות מערכת העיכול!!!
מה יכול להסביר את הסיבה לנקודות/חורים האלו בצבע לבן בולט???
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות
ד''ר סטיבן מלניק16/09/2009יכול להיות רק הפרשות. בכל אופן אם לא צוין בדו"ח כנראה לא חשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת גסטרוסקופיהדניאל16/09/2009
שלום ד"ר,
עקב רגישות ברום הבטן, מחסור בברזל ופריטין ושלשולים ממושכים, ביצעתי היום בדיקת גסטרוסקופיה ולהלן התוצאות:
ושט: נבדק לכל אורכו ונמצא תקין.
קיבה: נבדקה בשלמותה כולל תרגיל היפוך ונמצאה תקינה.
תריסריון: הבצל וחלקו השני נבדקו ונמצאו תקינים. ביופסיה נלקחה מתריסריון שני.
האם בדיקה זו נחשבת תקינה? אם כן, מדוע לקחו לי ביופסיה מהתריסריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה
ד''ר סטיבן מלניק16/09/2009בדיקה תקינה. זו רוטינה לקחת ביופסיה מחלק השנ של התריסריון על מנת לאבחן צליאק- רגישות לגלוטן שבקמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת איבר נפוחגילה16/09/2009
בעלי כבר מספר שבועות מתלונן שמרגיש בבטן בצד הימני "כאילו משהו שם נפוח" ,כאמור, זה לא בדיוק כואב ,וגם לא נמשך לאורך כל היום אלא בהתקפים. הוא עבר בדיקות דם (בינהם תפקודי כבד) ואולטרסאונד בטן- והכל תקין. יש לציין שבעבר גילו שהוא נשא צהבת B וקיבל טיפול מונע.מבחינת תיאבון ומשקל אין שינוי, יציאות מידי יום. מה יכולה להיות הבעיה? ואילו עוד בדיקות כדאי שיעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניפוח
ד''ר סטיבן מלניק16/09/2009זו תלונה מאוד לא ברורה וקשה לאבחן דרך הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת "שריפה" חזקה בבטן התחתונה/מעיחלי15/09/2009
שלום,
פעמים רבות (אך לא תמיד!) בעת שתיית סוגי יין/שמפניה/וודקה מסוימים(אך לא בכולם וגם לא בירה) תוקף אותי כאב חד ושורף באזור הבטן התחתונה או המעי, כאילו שפכו לי שם חומצה. יש לציין שזה קורה רק ב 3 שנים האחרונות וכן שאני שותה כפעמיים-שלוש בחודש וגם שזה קורה רק במקרים מסוימים. התחלתי לנסות לעקוב אחרי זה והגעתי למסקנה הזמנית שיכול להיות שאני רגישה לגופרית שמצויה בחלק מהמשקאות. האם זה הגיוני או שכיח והאם יש דרך לבדוק את זה?
אשמח לתשובה. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה
ד''ר סטיבן מלניק16/09/2009לא ברור אם יש קשר . נשמע כמו אלרגיה לאחד המרכיבים. אני יכול רק להציע להמנע. מציע להפנות למרפאה אלרגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ומודאגת- בבקשה עזרו לי!!!!!מודאגת15/09/2009
שלום,
כבר יותר משנה שאני סובלת מכל מה שקשור במערכת העיכול.
שלשולים, עצירויות, בחילות, כאבים, גזים, נפיחויות, צרבות, מה לא!
השתחררתי מהצבא וסוף סוף הגעתי לרופא מומחה, גסטרואנטרולוג מקסים שנתן לי מליון בדיקות לעשות. אחת מהן זו הבדיקה לגלות אם יש לי את ה- הליקובקטר הזה (או שאיך שלא אומרים).
העניין הוא, שמכל מי ששמעתי שעשה את הבדיקה זה נשמע כמו: "אה, כן, בדיקה ממש קלה. נותנים לך לשתות משהו כמו מיץ תפוזים ואומרים לך לנשוף".
נרגעתי מאוד מהמידע שסיפקו לי אלה שעברו את הבדיקה (וגם יותר מפעם אחת), אלא מה, כשהגעתי היום בבוקר לבדיקה, זה לא היה שום מיץ תפוזים, זה היה חומר ממש מגעיל, שהתאמצתי מאוד מאוד לא להקיא אותו. בקושי בלעתי ובקושי החזקתי אותו בפנים. אחרי שבלעתי נשפתי למן שתי מבחנות כאלה. אחרי זה בלעתי עוד חומר, חיכיתי חצי שעה ואז שוף נשפתי.
אולי זה נשמע מטומטם, אבל אני מודאגת, כל מי שעבר את הבדיקה הזאת תיאר בדיקה שונה לחלוטין ממה שאני עברתי. יכול להיות שעשו לי משהו אחר? בטעות? יכול להיות שייגרם לי איזשהו נזק? (בימים האחרונים הבעיות במערכת העיכול החמירו מאוד, כמעט ולא מסוגלת לאכול, חשה סחרחורות וכאבי ראש, כמעט על סף עלפון). אחרי הבדיקה היום בבוקר אני מפחדת שיקרה לי משהו שיחמיר את כל זה. בבקשה תענו לי, אני בן אדם שבלי כל הבעיות האלה לחוץ מטבעו על בריאותו ועכשיו אני ממש חרדה ומלאת פחדים!
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נשיפה
ד''ר סטיבן מלניק15/09/2009אני חושב שעברת הבדיקה פשוט את רואה את זה אחרת. לעומת בדיקה על ידי גסטרוסקופיה לגילוי החיידק בדיקת הנשיפה קלה. יש בדיקות נשיפה אחרות אך אך אחת לא מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזור לנוגלית15/09/2009
שלום רב !תוצאות בדיקת אנטרוגרפיה של חיילת בת 20 הסובלת זה 8 חודשים מכאבי בטן.
"הבדיקה בוצעה לפני ואחרי הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי לפי שיקול דעת רופא.
מודגמות לולאות מעיים דקים ברוחב תקין עם רירית תקינה.אין עדות לעיבוי דפנות או הסננה של שומן מזנטרי סמוך.
אין עדות לתהליכים מצרי מקום תוך לומינלים.
באברי הבטן רטרופריטנאום והאגן לא הודגם ממצא פתולוגי.
באגן -יש לציין זקיקים מרוים בשתי השחלות. פרט לכך אברי אגן תקינים.
לחץ על חלק שלישי של תריסריון בין אאורטה והעורק המזנטרי העליון"
מבקשת התייחסותך לממצאים.
קולונוסקופיה שעשתה תקינה.
עדיין סובלת מכאבי בטן בצד ימין ובבטן עליונה
מה אפשר לעשות? בבקשה עזור לנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטרוגרפיה
ד''ר סטיבן מלניק15/09/2009הבדיקה תקינה למעט הלחץ על חלק שליש של תריסריון וזה לא בהכרח משהו פטולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהאורן15/09/2009
היום ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה+גסטרוסקופיה.
יש לי שתי שאלות:
1.בהפניה נכתב במפרוש על ידי הרופא גסטרו לברר סיבות של כאבי בטן,צרבת,גזים וחשד להליקובקטר.
בתשובה של הגסטרוסקופיה נכתב ושט,קיבה,תריסריון ב.מ.פ.כששאלתי את הרופאה אם נלקחה דגימה לחיידק היא אמרה שלא כי הכל בסדר ושאין צורך.אפשר לדעת את זה בלי לקחת דגימה?או שאני צריך לבצע גם בדיקת נשיפה על מנת לשלול בודאות?
ובקשר לקולונוסקופיה כתוב שהמעי נבדק עד לצקום,ההכנה טובה ושנמצאו טחורים פנימיים.מה זה אומר?
2.ההפניה ניתנה לי מלכתחילה עקב כאבים עזים בבטן בצד שמאל שמגיעים בגלים כמה פעמים בשבוע,צרבות וגזים מרובים.
לפי הבדיקות כנראה שהכל תקין.ממה הכאבים כן יכול להיות אם הכל תקין בבדיקות הנ"ל?
כי הכאבים ממש מפריעים לי ביומיום כמעט כל יום.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר סטיבן מלניק15/09/2009לגבי החחידק- נמצא ב50% של המדינה ורק במקרים מסוימים צריך לטפל. לכן אם אין סיבה ברורה אין צורך לבדוק.
תשובה הקולונוסקופיה תקינה לחלותין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.אז ממה כן יכולים להיות כאבי
אורן16/09/2009בטן חדים בבטן התחתונה בצד שמאל אשר מקרינים לפעמים למותן?
אני יודע שזה שהטחול בצד שמאל זה יכול להיות אולי ממנו?
כי אותו לא בדקו לי אף פעם.
ואם לא יש אולי גורם אחר שיכול להיות לכאבים מסוג זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בטן
ד''ר סטיבן מלניק16/09/2009יכול להיות הרבה דברים אך לא נשמע מהטחול. יתכן מהמעי- התכצויות חזקות למשל. הקולונסוקפיה בודקת המבנה לא התיפקוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועל איזה בדיקות היית ממליץ אם בכלל?
אורן18/09/2009כי מה שאני מספר לך זה מה שאני אספר לגסטרו שלי(עוד לא חזרתי אליו לביקור חוזר הוא זמין רק אחרי החגים שזה עוד המון זמן).היית יכול להמליץ לבדוק דברים אחרים מלבד מה שבדקו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מקום לפסק זמן וחושבים
ד''ר סטיבן מלניק18/09/2009לא תמיד צריך עוד ועוד בדיקות. מציע שתפגוש עם הרופא ותעשוה חושבים על האנמנזה, בדיקה גופנית וכל בדיקות העזר. יתכן ולא צריך עוד בירורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיק Digest עם אורגאנו פראימ.נ15/09/2009
בחורה בת 38 בעבר לפני כ-1/2 שנה חיידק הליקובקטר טופלתי והוא חלף, עשיתי גם בדיקת גסטרוסקופיה והכל יצא תקין, בדיקות דם תקינות.
שוב חזרו הכאבים בחלל הבטן עם צריבות בגרון ולאחר אוכל שריפות בבטן עם הקרנה לגב.
אחרי שהיה החיידק לקחתי קפסולות שמן אוראגנו פראי וכל בוקר שתיתי אקטיביה והכאבים לגמרי חלפו.
עכשיו רוצה להתחיל שוב עם השמן ולשלב פרוביוטיק DIGEST האם ניתן לשלב את שניהם יחד?
עשיתי שוב בדיקת נשיפה שלשום והתוצאה כבר הגיעה שהיא שלילית 0.57.
תודה,
שנה טובה
מ.נ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה
ד''ר סטיבן מלניק15/09/2009אנני חושב שיש ה שפעה של תכשירים אלו וחשיבות לאיך לוקחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בארטoOo0oOo15/09/2009
שוחחתי עם הרופא המטפל, אקבע פגישה עם רופא נוסף לחוו"ד נוספת,
אך בינתיים אודה מאוד למי שיכול לפזר מעט את הערפל,
ולענות על השאלות הבאות (גם תשובות לחלק מהשאלות יתקבלו כמובן בברכה).
תודה רבה !
בן 30, לא מעשן, משקל תקין, בריא, במשך כשנה סבלתי מצרבות כ 3-4 פעמים בשבוע,
אובחן הליקובקטר, הטיפול הראשון לא הכחיד את החיידק, הופנתי לגסטרוסקופיה, התוצאות :
דלקת בקיבה, הליקובטקר, בקע סרעפתי של 3 ס"מ, דלקת בוושט, נלקחה ביופסיה.
בינתיים קיבלתי טיפול אנטיביוטיקות משולב ואומפרדקס.
תוצאות הביופסיה חזרו : אובחן בארט ללא דיספלזיה במקטע קטן (מספר לשוניות)
להלן מלל האבחנה המלא :
mild to moderate reflux esophagitis, fundic mucosa and a small fragment of gastric mucosa with goblet cells,
may be consistent with barrett's mucosa (if present in the esophagus) no dysplasia
אודה מאוד למי שיכול להתייחס לשאלות הבאות :
1. האם מהמלל המלא באנגלית ניתן להבין משהו נוסף שלא כתבתי בעצמי בעברית ?
2. האם בבארט ללא דיספלזיה יש דרגות ?
(הכוונה היא לא ל LGD ו HGD, שזה כבר עם דיספלזיה, אלא כאשר אין דיספלזיה,
האם יש דרגות חומרה של "ללא דיספזיה" ?)
3. הבנתי שמדובר במקטע קטן, אבל נלקחו מספר דגימות ביופסיה והבארט נמצא בכולם,
האם זה לא סותר את ההנחה של המקטע הקטן ? (או שמא כל הדגימות נלקחו מאותו מקטע קטן חשוד)
4. האם לא יתכן שהבארט הוא נרחב יותר, אבל לא יודעים זאת מכיוון שהביופסיה נלקחה רק באיזור ספציפי ?
5. הבנתי שהסיכון להפוך לממאירות הוא כ 1% לשנה, האם זה אומר שבגיל 50 הסיכוי לממאירות יהיה 20% ?
כמו כן, האם 1% לשנה הוא בבארט לא מטופל (כדורים), או שהסטטיסטיקה מתייחסת לבארט שמטופל עם השנים ?
6. אם בגסטרוסקופיה בגיל 50 עדיין הבארט יהיה ללא דיספלזיה,
האם הסיכוי שבגיל 51 יהפול לממאירות הוא 1% או 20% ?
7. האם לאור הבארט כדאי לעבור ניתוח לתיקון הבקע, ע"מ להוריד את הסיכון לחשיפת הוושט לנזקים נוספים ?
8. מזה כחודשיים, מאז תחילת נטילת אומפרדקס (פעמיים ביום), אינני מרגיש צרבת כלל,
אך הבנתי שיתכן שנוזלים אחרים, שאינם גורמים צרבת (מרה למשל) יעלו דרך הבקע ויפגעו בוושט,
וזאת מבלי שאחוש בכך. האם חוסמי PPI (כגון אומפרדקס) חוסמים לחלוטין גם אפשרות זו (כגון מרה) ?
9. האם אין בעייתיות כלשהי (כגו פוליפים) בנטילת אומפרדקס פעמיים ביום למשך כל החיים ?
10. האם בארט הפיך עם השנים ? מה לגבי ניתוח להסרת שכבת הרירית, או להסרת כל המקטע בשלב זה ?
11. ללא קשר לבארט, האם אין צורך לבצע בדיקה חוזרת ע"מ לוודא שהדלקת בקיבה ובוושט נרפאו ?
12. העם עלי לעבור בדיקת מנומטריה ו PH מטריה, ע"י להבדיל בין אבחנה של רפלוקס לבין דלקת על רקע חיידקי ?
תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OO
ד''ר יעקב מאור28/09/2009OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בארטoOo0oOo15/09/2009
שוחחתי עם הרופא המטפל, אקבע פגישה עם רופא נוסף לחוו"ד נוספת,
אך בינתיים אודה מאוד למי שיכול לפזר מעט את הערפל,
ולענות על השאלות הבאות (גם תשובות לחלק מהשאלות יתקבלו כמובן בברכה).
תודה רבה !
בן 30, לא מעשן, משקל תקין, בריא, במשך כשנה סבלתי מצרבות כ 3-4 פעמים בשבוע,
אובחן הליקובקטר, הטיפול הראשון לא הכחיד את החיידק, הופנתי לגסטרוסקופיה, התוצאות :
דלקת בקיבה, הליקובטקר, בקע סרעפתי של 3 ס"מ, דלקת בוושט, נלקחה ביופסיה.
בינתיים קיבלתי טיפול אנטיביוטיקות משולב ואומפרדקס.
תוצאות הביופסיה חזרו : אובחן בארט ללא דיספלזיה במקטע קטן (מספר לשוניות)
להלן מלל האבחנה המלא :
mild to moderate reflux esophagitis, fundic mucosa and a small fragment of gastric mucosa with goblet cells,
may be consistent with barrett's mucosa (if present in the esophagus) no dysplasia
אודה מאוד למי שיכול להתייחס לשאלות הבאות :
1. האם מהמלל המלא באנגלית ניתן להבין משהו נוסף שלא כתבתי בעצמי בעברית ?
2. האם בבארט ללא דיספלזיה יש דרגות ?
(הכוונה היא לא ל LGD ו HGD, שזה כבר עם דיספלזיה, אלא כאשר אין דיספלזיה,
האם יש דרגות חומרה של "ללא דיספזיה" ?)
3. הבנתי שמדובר במקטע קטן, אבל נלקחו מספר דגימות ביופסיה והבארט נמצא בכולם,
האם זה לא סותר את ההנחה של המקטע הקטן ? (או שמא כל הדגימות נלקחו מאותו מקטע קטן חשוד)
4. האם לא יתכן שהבארט הוא נרחב יותר, אבל לא יודעים זאת מכיוון שהביופסיה נלקחה רק באיזור ספציפי ?
5. הבנתי שהסיכון להפוך לממאירות הוא כ 1% לשנה, האם זה אומר שבגיל 50 הסיכוי לממאירות יהיה 20% ?
כמו כן, האם 1% לשנה הוא בבארט לא מטופל (כדורים), או שהסטטיסטיקה מתייחסת לבארט שמטופל עם השנים ?
6. אם בגסטרוסקופיה בגיל 50 עדיין הבארט יהיה ללא דיספלזיה,
האם הסיכוי שבגיל 51 יהפול לממאירות הוא 1% או 20% ?
7. האם לאור הבארט כדאי לעבור ניתוח לתיקון הבקע, ע"מ להוריד את הסיכון לחשיפת הוושט לנזקים נוספים ?
8. מזה כחודשיים, מאז תחילת נטילת אומפרדקס (פעמיים ביום), אינני מרגיש צרבת כלל,
אך הבנתי שיתכן שנוזלים אחרים, שאינם גורמים צרבת (מרה למשל) יעלו דרך הבקע ויפגעו בוושט,
וזאת מבלי שאחוש בכך. האם חוסמי PPI (כגון אומפרדקס) חוסמים לחלוטין גם אפשרות זו (כגון מרה) ?
9. האם אין בעייתיות כלשהי (כגו פוליפים) בנטילת אומפרדקס פעמיים ביום למשך כל החיים ?
10. האם בארט הפיך עם השנים ? מה לגבי ניתוח להסרת שכבת הרירית, או להסרת כל המקטע בשלב זה ?
11. ללא קשר לבארט, האם אין צורך לבצע בדיקה חוזרת ע"מ לוודא שהדלקת בקיבה ובוושט נרפאו ?
12. העם עלי לעבור בדיקת מנומטריה ו PH מטריה, ע"י להבדיל בין אבחנה של רפלוקס לבין דלקת על רקע חיידקי ?
תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה,נא להתייחס להודעה קודמת בנושא
oOo0oOo15/09/2009נא להתעלם מהודעה זו, ולהתייחס להודעה קודמת בעלת אותו כותרת,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOO
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOO
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת זריקת וולטרן 75 מ"ג על הבטן?איתי דניאל15/09/2009
שלום,
ביום חמישי האחרון קיבלתי זריקת וולטרן בישבן (ישר למחזור הדם) בגין דלקת (בורסה) בעקב אחורי בקרסול.
לצערי, אני מאוד מאוד רגיש במערכת העיכול אבל עד היום, לשמחתי, לא נמצא אצלי אולקוס, גסטריטיס, חיידק היליקובקטור וכו'.
עכשיו אני בבעיה – מחד, בגלל הרגישות במערכת העיכול מאוד חרדתי ורגיש בגוף לכל טיפול בצורת כדורים (לא סטרואידים נוגדי דלקת) או נוזל שאני מכניס לגופי ולכן מעדיף לא לקחת יותר כלום ומאידך הנפיחות ברגל ממשיכה לגדול, הדלקת לא יורדת והכאבים מתחזקים מיום ליום.
שאלותיי:
1. האם שייתכן שכל הכאבים שלי בבטן, שרובם מתרכזים קצת מעל הפופיק מצד שמאל (איזה חלק זה במערכת העיכול???)נובעים מהזריקת וולטרן שקיבלתי בשבוע שעבר ביום חמישי ואם התשובה חיובית, האם זה תחילתו של אולקוס ומה אני יכול לעשות/לקחת כדי לטפל בבעיה לפני שתחמיר או שהסימפטומים אמורים להעלם לבד?
(אני סובל כבר כמה ימים מדיקורת ומיחושים מציקים באזור).
2. האם זה נכון שבגלל שהזריקה נינתה ישירות לישבן ונכנסה למחזור הדם בלי לעבור דרך מערכת העיכול כמו כדור שבולעים, בהכרח מבטלת אפשרות לנזק במערכת העיכול או שאין קשר בין הדברים?
3. במידה ואדרש לקחת עוד זריקות/כדורים, איך אני יכול לטפל בבעית הדלקת מבחינה אורטופדית בלי לפגוע במערכת העיכול/כליות - והאם לקחת כדור ממשפחת PPI (לוסק, לנטון, אומפרדקס) מבטל או ממזער לחלוטין את הפגיעה האפשרית?
4.אול שאלה קצת טיפשית ובכל זאת, דבר אחרון חביב שחשוב לי לדעת, האם שימוש מוגבר במשככי כאבים ו/או נוגדי דלקת בצורת כדורים/זריקות (וולטרן, קורטיזון, סטרואידים) יכול להיות טריגר להתחלת תהליך זרטני באזור הלבלב-כבד-קיבה-מעי גס/דק????
תודה על התשובה ושנה טובה...
איתי דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ולטרן
ד''ר סטיבן מלניק16/09/2009תרופות כמו וולטרן יכולים לגרום לבעיות בקיבה ובתריסריון על ידי השפעה סיסטמית ולא מקומית. כך שיש סיבוכים גם מזריקות. PPI הוא דרך טובה מאוד להגן בפני נזק זה.
קשה לדון על מקור הכאב לפי מיקום בבטן.
אין קשר לסרטן בלבלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאורן15/09/2009
שלום ד"ר אני מבצע מחר בדיקת קולונוסקופיה ביצעתי הכנה עם מרוקן חדש לפי כל ההנחיות סיימתי לשתות את התמיסה במהלך היום לא אכלתי כלום ומזה כמה שעות יש לי שלשול מימיי בלבד כמו שצריך להיות הבעיה היא שצבעו צהבהב ולא שקוף כמו שהבנתי שאמור להיות הצבע אחרי הרבה שעות אז מה זה אומר?ההכנה שלי לא טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר סטיבן מלניק15/09/2009לדעתי אין חשיבות לצבע. העיקר שהוא נוזלי ואז ניתן לשאוב סרידי הצואה תוך כדי הבדיקה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטים בהלנה14/09/2009
שלום!
לאבא שלי(גיל 72) גילו לימפומה כרונית
cll/sll stage 4\
בבדיקת דם :
Hepatitis B surface Ag NEGATIVE
Hepatitis B surface Ab Undetectible
Hepatitis B CORE Ab POSITIVE
Hepatitis B Ab NEGATIVE
Hepatitis B Ag NEGATIVE
רופה של אבא רוצה להםן דחוף עם Engerix B
1. האם חיםון יכול לגרום לנזק ביגלל שמערכת חיסונית שלו חלחשה והוא בקבוצת םיכון(ביגלל לימפומה וגם יש לו רק קליה אחת)
2. אבא צריך גם לעשות בדיקת PCR. מה עושים קודם - חיםון או PCR
3. האם בכלל יש צורך בחיםון לאבא שלי?
תודה מרוש
הלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBV
ד''ר סטיבן מלניק14/09/2009התוצאות מוזרות ולא מאתימות למצבים שכיחים. מציע לבצע HBV PCR לפני התחלת של טיפול. אנני חושב שיש צורך לחיסון -גם % הצלחה בגילו עם לימפומה נמוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדש לצליאק? בדיקות דםטניה14/09/2009
שלום,
בעקבות כאבי בטן מתמשכים, נפיחויות, עצירויות, שלשולים ועוד שהחלו מלפני כחצי שנה לאחר אכילת לחם לאחר כשנה-שנתיים בהן לא אכלתי..
החלטתי להמנע כמה שיותר ממוצרי קמח.. מלבד דגני הבוקר כריות
לאחר חצי שנה זו, נערכו לפני כשבוע בדיקות דם והתוצאות הן:
C-REACTIVE PROTEIN 0.86 נורמה 0-0.5
IgA 145 נורמה 70-400
T.TRANSGLUTAMINASE 0.1 נורמה 0-19.9
כמו כן בין הבדיקות ישנה אנמיה קלה ועוד ערכים גבוהים יחסית אך בטווח הנורמה
מה הבדיקות אומרות?
והאם בעקבות זה שתקופה כה ארוכה נמנעתי מאכילה מרובה של גלוטן יכולים לגרום לכך שלא ימצא לו חשד בבדיקות?
תודה מראש
טניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון של צליאק
ד''ר סטיבן מלניק14/09/2009הנוגדן אכן יורד עד לתקין עם דיאטה. בנוסף בצליאק יכול להיות גם חוסר אחמונוגלובולין A והבדיקה מבוססת על IGA TTG ולכן יכול להיות שליל מסיבה זו.
אם החשד לצליאק סביר יש מקופ לשצע ביופסיה של מעי דק באנדוסקופיה שיכול להגיע לאבחנה גם מלאחר דיאטה של חצי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע בקשר לתרומת כבדאנסטסיה13/09/2009
ד"ר מאור שלום
רציתי בבקשה לקבל מידע על הסיכונים לתורם כבד פוטנציאלי
מה כרוך בחובו התהליך מצד התורם ומה הסכונים
אם אני נותלת ריטלין במשך 8 שנים במינון של 10mgX3 ביום חוץ משנה וחצי האחרונות שבהם לא לקחתי כלל האם אני עדיין יכולה לתרום?
המון תודה
אנסטסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורם
ד''ר סטיבן מלניק13/09/2009אם הפסקת טיפול לפני 18 חודש אז אין בעיה. הניתוח אם כל הסיבוכים של ניתוחים אחרים והיו מקרים נדירים של מוות של התורם. אבל הכבד יכול להתאושש מהר מאוד וברוב המקרים אין סיבוכים לטווך הארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)