מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת Hepatitis B DNAיסמין29/09/2009
שלום לכם: עשיתי בדיקת Hepatitis B DNA והתוצאה שנכתבה היא חיובי. ברור לי שאני נשאית, האם התשובה לא צריכה להיות תשובה מספרית? כמו כן בהערות הם כתבו,:שיטת PCR עדיין נסיונית להתחשב בכך בהחלטות קליניות - למה כוונתם? ואם התשובה היא מספרית האם אוכל לבקש אותה מהמעבדה? ובנוסף מה הטווח הרצוי של התשובה?
סליחה על כל השאלות אשמח לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמינה
ד''ר יעקב מאור29/09/2009אכן ל- HBV DNA ערך מספרי. טווח הבדיקה תלוי בשיטת הבדיקה השונה במעבדות שונות. ברוב המעבדות יכולת המיכשור לבדוק ערכים גבוהים מ- 38 יחידות ונמוכים מ- 38,000 יחידות לליטר בצורה מדויקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד להרחבה קלה של דרכי המרה תוך כבדשרית29/09/2009
לפני שנתיים עברתיבדיקת סי.טי. בגלל גוש בשד מאז עברתי טיפולים וכימו ביולוגי והקרנות. היום אני אחרי כל זה. . עיינתי בדו"ח הסי. טי מאותה תקופה ומצאתי משפט כזה האם זה צריך להדאיג אותי? חשד להרחבה קלה בדרכי מרה חוץ כבדיות לקורולוציה עם us. מה זה אומר? אני צריכה להיות מודאגת חשד למה? והאם האונקולוגית פספסה את זה או שלא התייחסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית
ד''ר יעקב מאור29/09/2009על האונקולוג המטפל לבצע הערכה של כל ה- CT שעברת עד היום ולראות את אנזימי הכבד. במידה ויש שינוי או הפרעה באנזימי כבד עליך לעבור יעוץ מומחה לכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שלשולים ורעבשירה28/09/2009
כשאני לא אוכלת 3 עד 4 שעות אני חשה עוותויות במעי ומשלשלת,למה זה קורה?
יש לציין שאני סובלת ממעי רגיז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול ורעב
ד''ר סטיבן מלניק29/09/2009יתכן עוד ביטוי למעי רגיז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת US כבדדני28/09/2009
בבדיקת US תקופתית נמצאו הממצאים הבאים
הכבד מעט מוגדל , מרקמו מעט שומני , הומוגני , למעט איזור קטן של sapring
של ההסננה קידמי לפורטה ( מקום טיפוסי ) .
באונה שמאלית הודגמו שתי ציסטות קטנות, בקוטר עד 1,1 ס"מ. בגבול בין שתי האונות , ציסטה נוספת בגודל 1,2 ס"מ ומוקד היפראקוי בקוטר כ 13 מ"מ.
כיס המרה ללא אבנים בתוכו דופנו אינו מעובה. דרכי המרה חוץ והתוך כבדיות ברוחב תקין.
מה עלי לעשות ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר יעקב מאור28/09/2009חשוב מאוד להבין מדוע בוצעה הבדיקה. רושם כי הממצאים אינם משמעותיים אולם יש צורך ביעוץ מומחה למחלות כבד לבירור הממצאים והחלטה על צורך בבירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת US
דני29/09/2009הבדיקה נעשתה כבקרה שנתית על הציסטות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
ד''ר יעקב מאור29/09/2009יש צורך לברר מהם הנגעים שאינם ציסטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרים משמרים וצבעי מאכלעדי27/09/2009
כבר שנים רבות אני סובלת מכאבי ראש שמגיעים עד להקאות כאשר אני אוכלת מוצרי מזון המכילים
חומרים משמרים וצבעי מאכל. אני מעוניינת לעשות בירורים בנוגע לכך ולכן אני רוצה לדעת לאן לפנות ומה ניתן לעשות בנוגע לזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי אלרגיה
ד''ר סטיבן מלניק28/09/2009יתכן תגובה אלרגית ואני מציע להפנות לארגולוג קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקות וצהבתדלית26/09/2009
עשיתי בדיקות ורופאת משפחה הפנתה אותי לגסטרולוג בגלל חשד לצהבת אני נוטלת
150 מ"ג פלוקנולוז מניעת לפטריה בציפורניים היש קשר
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
- mIU/ml 0.00 negative HEPATITIS Bs Ab
- negative HEPATITIS Bs Ag
1 - positive HEPATITIS C Ab
2 - Negative TREPONEMA SCR./TPHA
3 - IU/ml <3 Negative TOXOPLASMA IgG
- Negative TOXOPLASMA IgM
4 - IU/ml positive>30 RUBELLA Ab IgG
5 - IU/ml Positive>22 CMV IgG
- negative CMV IgM
פירוט הערות
מציין הערה
1 רמת נוגדן נמוכה
Consider sending to PCR
2 Treponema SCR by ELISA
3 POSITIVE: >=8.8
BORDRELINE: 7.2-8.8
NEGATIVE: 0-7.2
4 NEGATINE: 0-15
POSITIVE: >=30
BORDERLINE: 15-30
5 POSITIVE: >=0.6
BORDERLINE: 0.4-0.6
NEGATIVE: 0-0.4
23/08/2009 בדיקה 142642686
<4000- pmol/L 90 ESTRADIOL (E-2)
4.20- 0.35 mIU/L 3.47 TSH
- IU/L 15.00 LH
- IU/L 21.40 FSH
619.0- 59.0 mIU/L 653.3 PROLACTIN
672- 156 pmol/L 561 VITAMIN B12
1 - Neg COOMBS INDIRECT
- Pos RH
100- 70 mg/dl 78 GLUCOSE
43- 17 mg/dl 22 UREA
0.95- 0.51 mg/dl 0.67 CREATININE
6.0- 2.6 mg/dl 2.9 URIC ACID
31- 0 U/L 15 GOT (AST)
34- 0 U/L 11 GPT (ALT)
38- 0 U/L 19 GGT
מס הזמנה
2600054
מתאריך
11:54 01/09/2009
רופא מזמין
גורם מזמין
- NEGATIVE HEPATITIS C RNA PCR
142659529
מתאריך
07:09 21/09/2009
רופא מזמין
גורם מזמין
1 - positive HEPATITIS C Ab
פירוט הערות
מציין הערה
1 רמת נוגדן נמוכה
Consider sending to PCR
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר סטיבן מלניק28/09/2009נראה לי שהי לך מזל. יש עדות לנוגדנים נגד HCV אך אנזימי הכבד תקינים וPCR שלילי. זה אומר שאת הצלחת להתפתר מהנגיף לבד. זה המצב שאנו רוצים להגיע לאחר טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהאורי26/09/2009
מזה זמן רב אני סובל מקשיי נשימה בתוצאה מבטן נפוחה לאורך כל היום. בבדיקת גסטרוסקופיה לא נמצא כלום (מלבד בקע סרעפתי קטן וקיבה בצורת קסקדה). אני מטופל כרגע בלנטון, מה יכול לגרום למצב זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה
ד''ר סטיבן מלניק28/09/2009יכול מלהיות הרבה דברים. יתכן מעי רגיז אך צריך בדיקה של רופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף לי בבטןmark24/09/2009
שלום רב,
בעקבות כאבי בטן וחוסר תיאבון עברתי גסטרוסקופיה.
נמצא לי הליקובקטר, ועברתי את הטיפול המשולש לפני 4 חודשים.
עכשיו שוב שורף לי בבטן מאוד, כמעט כל הזמן, ושוב הרגשת חוסר תיאבון.
שורף לי בלי קשר אם אני אוכל או לא אוכל.
הרופא רוצה שאעשה תבחין נשיפה ואם החיידק לא הוכחד אעבור טיפול נוסף.
תור לתבחין נשיפה יש רק בעוד חודשיים.
השאלה שלי היא האם יכול להיות שההליקובקטר הוא מסיח ואינו הסיבה האמיתית
לכאבי הבטן השורפים התכופים?
יכול להיות שצריך לבדוק כיוונים נוספים?
תודה,
אני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק28/09/2009בהחלט יתכן ואין קשר לHP. מציע שתפנה לרופא גסטרו להמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה דם?איל24/09/2009
לד"ר שלום
בן 55. אובחנתי כבעל מעי רגיז זה כמה שנים. בדרך כלל יותר מיציאה אחת ליום. לפני 4 שנים עברתי קולונוסקופיה (תקינה לגמרי) בעקבות עצירויות ודם סמוי. לפני שבועיים הבחנתי בכל גלילי הצואה במשהו כהה לאורך 5-10 ס"מ , שהצואה עוטפת אותו אבל הוא נראה דרכה . (אני היפוכונדר ועיוור צבעים, אבל אדם עם ראש על הכתפיים). על נייר הטואלט היה מעט צבע שנראה אדום ללא מלאוּת רגילה וללא גבולות מדויקים של כתם דם. המים באסלה נהיו חום כהה(נ.ב. הצואה עצמה כידוע לא צובעת את המים). הוצאתי גליל אחד לבדיקה, והנה ה"עצמים הכהים נעלמו, כאילו שהם נמסו במים מיד. כיום לאורך שבועיים לאחר המקרה, הכל תקין והתופעה לא חזרה על עצמה.
מה לעשות בפועל , אשאל את רופא המשפחה. אבל אודה לך אם תסייע לי בידע תיאורטי. שאלותי הן:
1. האם לפי התיאור העובדתי מסתבר שזה דם. האם ישנה אפשרות לא זניחה שזה משהו אחר?
2. בהנחה שזה דם, מה הן האפשרויות הלא זניחות, לכך?
נ.ב ההמוגלובין שלי לפני 3 חדשים היה 16.3 תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
איל24/09/2009ליתר דיוק, הרצועות הכהות אדומות נראו כמו רצף של כדורים קטנים בקוטר של בערך 3 מ"מ כל אחד. סליחה על הפירוט. ושוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצואה
ד''ר סטיבן מלניק28/09/2009קשה לתת אבחנה אבל זה נשמע כמו ריר שהוא אופיני למעי רגיז. בכל מקרה לא נראה לי שיש צורך לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן ואימוראןגילה22/09/2009
לפני כ-15 שנים גילו אצל קרוהן, מאז אני ברמסיה ונוטלת אימוראן 100 מ"ג ביום.אני חיה חיים נורמליים לכל דבר (למעט התרופה).
לא עשיתי בדיקת קולונוסקופיה מאז גילו לי את המחלה. לאחרונה הבנתי שיש סיכון גבוה לסרטן המעי גם למי שלא סובל מדלקות תכופות.האם בדובר בסכנה גם בקבוצת הגיל שלי (אני בת 30)? כמו כן, הבנתי שמי שנוטל אימוראן סיכוי גבוה יותר לסרטן-האם מדובר במחקרים רשמיים? והאם כדאי להחליף את התרופה למשהו קצת "קליל" יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן
ד''ר סטיבן מלניק28/09/2009גם קרוהן בעצמו וגם אימורן קשורים לעליה קלה בסיכון לגידול. אבל סה"כ הנסיון עם אימורם טוב כולל הריון.
אם המחלה שקטה 10 שנים אולי יש מקום להפסיק האימורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהאיל21/09/2009
שלום,
אודה אם ידוע לכם (או שתוכלו להפנות אותי למקום שאוכל למצוא שם תשובה) על מכון או מכוני גסטרו אשר נותנים למטופלבתום הקולונוסקופיה סרטון וידאו או לפחות תמונות מהבדיקה.
הסיבה לשאלתי היא שבעקבות קולונו' שעשיתי בעבר היו מספר רב של חוות דעת של רופאים אשר הסתמכו לדעתי על בדיקת הראיה של הרופא שהעביר את הקולונו'. נראה לי שעל מנת לחסוך ממני בעתיד את שעברתי לאחר הבדיקה הקודמת הפתרון המוצע יהיה חשוב.
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר סטיבן מלניק28/09/2009לא מכיר. אבל בדרך כלל אם יש ממצאים לוקחים ביופסיה וזה יותר חשוב מהתמונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה רק בחו"ל יש ציוד מתקדם ? ))))):
איל28/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותודה שעניתי לי. לא התכוונתי חלילה
איל28/09/2009וחס לפגוע אלא רק להביע את אכזבתי מהרפואה המערבית במפגש האישי שלי איתה עד כה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיל
ד''ר יעקב מאור28/09/2009התמונות אינן מחליפות בדיקה אלא רק נותנות רושם כלילי מהממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיל
ד''ר יעקב מאור28/09/2009בשיבא ובאיכילוב ויתכן גם במכוני גסטרו' נוספים מצרפים תמונות ממושבות לדו"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!
איל29/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיל
ד''ר יעקב מאור29/09/2009OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בפהדב21/09/2009
אני סובל מספר שנים מבעיות בבטן, התחיל בניתוח אפנדיציט לאחר מכן היה לי חיידק הליקובקטר עברתי סדרה של שלוש טיפולים משולשים. יש לי תסמונת המעי הרגיז לא אובחנה בעיה כלשהי ספציפית בבדיקה גסטרוסקופי. כיום אני סובל מרוק צהוב בפה שגורם לי להצהבה של השיניים כל חודש אני צריך לעשות שיננית וזה גם מלווה בריח פה - בדקתי את העניין עם המשפחה.
רציתי לדעת אם יש קשר בין הבעיה הזאת לבעיה שקשורה לבטן? ואם לא אם אתה יודע למי לפנות בנושא הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בפה
ד''ר סטיבן מלניק28/09/2009לא מכיר קשר. לפעמים שימוש באנטיביוטיקה בשם ריפמפין יכול לעשות נוזלי גוף צהוב אך הוא לא לטיפול נגד חיידק הליקובקטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאותאבי20/09/2009
שלום בו 32 בריא בד"כ מזה מספר שלושה שבועות היציאות שלי הן רכות יותר פעם ביום במקום חתיכה אחת הן יוצאות בחתיכות קטנות מה לעשות אני בלחץ ?המרקם שלהם שונה מתפורר כזה מצטער על התיאור אציין תיאבון שמור ללא כאב בטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
ד''ר סטיבן מלניק28/09/2009אין אפשרות לאיבחון לפי צורת הצואה. מציע להפות לרופא המטפל אך לא נשמע כמו מחלה כלשהיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרנועה17/09/2009
מה זה צואה עם דם?
כאילו הדם על הצואה באסלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם
ד''ר סטיבן מלניק18/09/2009זה דורש בירור אך סביר שמדובר על דימום מטחורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא בארטoOo0oOo17/09/2009
שוחחתי עם הרופא המטפל, אקבע פגישה עם רופא נוסף לחוו"ד נוספת,
אך בינתיים אודה מאוד למי שיכול לפזר מעט את הערפל,
ולענות על השאלות הבאות (גם תשובות לחלק מהשאלות יתקבלו כמובן בברכה).
תודה רבה !
בן 30, לא מעשן, משקל תקין, בריא, במשך כשנה סבלתי מצרבות כ 3-4 פעמים בשבוע,
אובחן הליקובקטר, הטיפול הראשון לא הכחיד את החיידק, הופנתי לגסטרוסקופיה, התוצאות :
דלקת בקיבה, הליקובטקר, בקע סרעפתי של 3 ס"מ, דלקת בוושט, נלקחה ביופסיה.
בינתיים קיבלתי טיפול אנטיביוטיקות משולב ואומפרדקס.
תוצאות הביופסיה חזרו : אובחן בארט ללא דיספלזיה במקטע קטן (מספר לשוניות)
להלן מלל האבחנה המלא :
mild to moderate reflux esophagitis, fundic mucosa and a small fragment of gastric mucosa with goblet cells,
may be consistent with barrett's mucosa (if present in the esophagus) no dysplasia
אודה מאוד למי שיכול להתייחס לשאלות הבאות :
1. האם מהמלל המלא באנגלית ניתן להבין משהו נוסף שלא כתבתי בעצמי בעברית ?
2. האם בבארט ללא דיספלזיה יש דרגות ?
(הכוונה היא לא ל LGD ו HGD, שזה כבר עם דיספלזיה, אלא כאשר אין דיספלזיה,
האם יש דרגות חומרה של "ללא דיספזיה" ?)
3. הבנתי שמדובר במקטע קטן, אבל נלקחו מספר דגימות ביופסיה והבארט נמצא בכולם,
האם זה לא סותר את ההנחה של המקטע הקטן ? (או שמא כל הדגימות נלקחו מאותו מקטע קטן חשוד)
4. האם לא יתכן שהבארט הוא נרחב יותר, אבל לא יודעים זאת מכיוון שהביופסיה נלקחה רק באיזור ספציפי ?
5. הבנתי שהסיכון להפוך לממאירות הוא כ 1% לשנה, האם זה אומר שבגיל 50 הסיכוי לממאירות יהיה 20% ?
כמו כן, האם 1% לשנה הוא בבארט לא מטופל (כדורים), או שהסטטיסטיקה מתייחסת לבארט שמטופל עם השנים ?
6. אם בגסטרוסקופיה בגיל 50 עדיין הבארט יהיה ללא דיספלזיה,
האם הסיכוי שבגיל 51 יהפול לממאירות הוא 1% או 20% ?
7. האם לאור הבארט כדאי לעבור ניתוח לתיקון הבקע, ע"מ להוריד את הסיכון לחשיפת הוושט לנזקים נוספים ?
8. מזה כחודשיים, מאז תחילת נטילת אומפרדקס (פעמיים ביום), אינני מרגיש צרבת כלל,
אך הבנתי שיתכן שנוזלים אחרים, שאינם גורמים צרבת (מרה למשל) יעלו דרך הבקע ויפגעו בוושט,
וזאת מבלי שאחוש בכך. האם חוסמי PPI (כגון אומפרדקס) חוסמים לחלוטין גם אפשרות זו (כגון מרה) ?
9. האם אין בעייתיות כלשהי (כגו פוליפים) בנטילת אומפרדקס פעמיים ביום למשך כל החיים ?
10. האם בארט הפיך עם השנים ? מה לגבי ניתוח להסרת שכבת הרירית, או להסרת כל המקטע בשלב זה ?
11. ללא קשר לבארט, האם אין צורך לבצע בדיקה חוזרת ע"מ לוודא שהדלקת בקיבה ובוושט נרפאו ?
12. העם עלי לעבור בדיקת מנומטריה ו PH מטריה, ע"י להבדיל בין אבחנה של רפלוקס לבין דלקת על רקע חיידקי ?
תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות רבות
ד''ר סטיבן מלניק18/09/2009בארט ללא דיספלזיה היא ממצא שנחשב שאין סיכון לסרטן. אין נהוכחות שטיפול נגד חומצה יקטין וישפר הבארט והסרטן. ניתן לזהות בארט באנדוסקופיה אך יש הרבה בעיות עם איבחון בביופסיות. ניתן לקחת PPI לטווח הארוך - יש צורך לקחת ויטאמין B12 במידה שיתפתח מחסור בגלל הPPI.
עקב בעיות רבות באיבחון קשה לדון על כל ה% של התקדמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)