מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיפקודי כבד לפני היריוןקוסטה08/09/2009
שלום רב.אני עם בת זוגתי מתכננים להיכנס להיריון בתקופה הקרובה.יש לי תוצאות לא טובות מבדיקות דם (ALT GPT=107, AST GOT =50, GGT GAMMA=59, CERULOPLASMIN=15.70)
קבעתי תור לרופא גיפוטולוג אך יקח הרבה זמן ושאלה היא "האם אפשר להתחיל להכנס להיריון או שלהמתין לתשובה מרופא כבד?"
ואם יש איזה שהם השלכות על אובר מתפקוד לקוי של הכבד שלי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוסטה
ד''ר יעקב מאור08/09/2009אאני חושב שבטוח יותר אם בת-זוגך תכנס להריון אחרי שמחלת הכבד שלך תבורר ותטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חזקיםגולן08/09/2009
במשך כ-3 שנים נטלתי רסיטל 40 מ"ג עקב התקפי חרדה. ברוב טפשותי החלטתי יום אחד להוריד את הכדור בבת אחת. סבלתי מכאבי ראש ונוראיים ולאחר שבוע גם מכאבי בטן. כאבי הראש עברו וכאבי הבטן עדיין נמשכים למרות שחלף זמן רב. רציתי לשאול אם יש קשר בין כאבי הבטן לבין ההפסקה עם הרסיטל ובמידה והתשובה החיובית האם הכאבים לא היו אמורים לחלוף לאחר 3 חודשים מיום ההפסקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולן
ד''ר יעקב מאור08/09/2009אחרי 3 חודשים אני מניח שהכאב אינו קשור ולכן הייתי ממליץ כי תעבור בירור אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס סיאני07/09/2009
שלום אני בן 23, וסיימתי לפני 8 חודשים טיפול של שנה בהפטיטיס סי (פגסיס וקופגוס).
שלושה חודשים מתחילת הטיפול תוצאת העומס הויראלי הייתה שלילית, וכך זה נמשך עד סוף הטיפול.
חצי שנה אחרי הסוף עשיתי את הבדיקה הגורלית ולשמחתי היא יצאה שלילית גם.
שאלתי היא, האם מוכרזת הצלחת טיפול?
האם אני יכול לתרום דם או לחתום על כרטיס אדי?
האם מומלץ לעשות בדיקות כלשהן (ביופסיה שלא עשיתי מעולם, שמעתי שיש משהו ממוחשב ולא פולשני, וכו').
תודה ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד''ר יעקב מאור08/09/2009איחולי. הסיכוי להשנות הנגיף הינה נמוכה מאוד ~1% בשנתיים הראשונות לאחר הטיפול ויורדת אף יותר לאחר מכן. לא תוכל לתרום דם, אבל להערכתי תוכל לחתום על כרטיס אדי, תוך ציון הפרטים הרפואיים. אין משמעות בשלב זה לבצע ביופסיה או בדיקה באמצעות מדדים בלתי חודרניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול שני
אני אחר14/09/2009בהמשך לשאלתו רציתי לשאול את ד"ר מאור האם הסיכויים של 1% להישנות הופעת הוירוס לאחר תשובה שלילית חצי שנה מתום הטיפול, נכונה גם לאדם בן 50 שהתפטר מהוירוס רק בטיפול שני עם פגאינטרון (72 שבועות), או שהסיכויים להישנות המחלה בטווח של שנתיים גבוהים יותר?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחר
ד''ר יעקב מאור14/09/2009האחוז דומה למרות שהדבר לא ניבדק ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח US בטן/כבד - דחוףגלי07/09/2009
אבקש את עזרתכם בפענוח תוצאות ב US להלן התוצאה:
כבד: לאחר השתלה,אינו מוגדל, מרקמו אחיד למדי, בשער הכבד ניצפה בצמוד לחולדוכוס נצפה נגע ציסטי בגודל 45X18 מ"מ עם מחיצות עדינות בודדות. קרוב לוודאי מדובר ב - choledochal cyst.
טחול: מוגדל במקצת , בציר אורכי 14.7.ס"מ , מרקמו הומוגני
דרכי המרה: תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות, CBD ברחוב 5 מ"מ"
לבלב:הדגמה חלקית , ללא ממצא גס
1. אבקש להבין מה המשעות של המונח choledochal cyst:
2. מה המשמעות של נגע ציסטי בכבד?
3. ממה הטחול יכול להיות מוגדל?
4. מה זה CBD ומה משמעות הגודל שצויין
נא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
ד''ר יעקב מאור07/09/2009לא ברור לי האם עברת השתלת כבד? באם עברת השתלה להערכתי לא יתכן שיש ציסטה כולדוכלית שהיא ציסטה מולדת שהיו כורתים בזמן השתלת כבד. צינור המרה בקוטר תקין. הטחול גדול כתוצאה ממחלת הכבד שהביאה להשתלה. אני מקווה שעניתי על שאלותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטים לשלילת סינדרום גילברטדניאל07/09/2009
שלום ד"ר,
אני בן 20, מזה שנה שלמה סובל מרמה גבוהה של בילירובין שעיקרו בלתי ישיר ללא סיבה ברורה (עד לפני שנה ערכי הבילירובין היו תקינים).... יש לציין שהרבה רופאים טענו שכנראה מדובר בתסמונת ג'ילברט, אך אני מתקשה להאמין לעובדה זו!
האם יש בדיקות כלשהן שעוזרות לאבחן/ לשלול את התסמונת בוודאות??? אם כן, אילו??? האם בילירובין גבוה יכול להיות כתוצאה מהרחבת IVC תוך כבדי שנתגלה במקרה בבדיקת CT בטן???
תודה ואשמח לקבל תשובה בהקדם!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר יעקב מאור07/09/2009שאלת כבר שאלה זו ועניתי כי עליך להגיע ליעוץ פרטני של מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד.
לא קיימות בדיקות ישירות לתסמונת ג'ילברט למעט במעבדות מחקר שקיימות כאלה ספורות בעולם. אין כככל היראה קשר ל- IVC.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל
ד''ר יעקב מאור07/09/2009שאלת כבר שאלה זו ועניתי כי עליך להגיע ליעוץ פרטני של מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד.
לא קיימות בדיקות ישירות לתסמונת ג'ילברט למעט במעבדות מחקר שקיימות כאלה ספורות בעולם. אין כככל הניראה קשר לוריד הנבוב התחתון Inferior Vena Cava.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב...בובית06/09/2009
רציתי לשאול מה הדעה שיש לכם לגבי קנדידה, מטפל מסוים איבחון אותי כחולה בזה אך ששאלתי או רופאת המשפחה היא אמרה לי שזה סתם שטויות...
מה לעשות אני מבולבלת, למי כדאי להקשיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בובית
ד''ר יעקב מאור06/09/2009לא הוכח שקנדידה בצואה גורמת למצב חולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בילירובין גבוה ו- IVC מורחבדניאל06/09/2009
שלום,
אני בן 20, בשנה האחרונה רמת הבילירובין בדמי גבוהה מהנורמה ומגיעה עד 3 מ"ג (עיקרו בלתי ישיר)... בבדיקת CT בטן שערכתי נמצא הרחבת IVC תוך כבדי עם סגמנט חוץ כבדי קצר!!!
האם יש קשר בין בילירובין גבוה לבין IVC מורחב? מה עליי לעשות בנידון וכיצד ניתן לטפל בבעיה???
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר יעקב מאור06/09/2009לא ניראה לי שיש קשר או בעיה רצינית. אבל יש לראות את כל הנתונים בביקור מסודר אצל מומחה למחלות כבד ולקבל מסקנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטורטלי06/09/2009
שלום רב.התחלתי טיפול שני של קארין מוקסיפן ולוסק למשך שבועיים לאחר שטיפול זהה רק למשך שבוע לא עזר.לאחר התיעצות עם רופא הגסטרו נאמר לי שמומלץ להחליף טיפול ל (avanic,moxipen,protocid).לאחר שיחה עם רופא המשפחה הוא התעקש שהטיפול שקיבלתי למשך שבועיים הוא מה שצריך לקחת. שאלתי היא האם ניתן לעצור את הטיפול לאחר יומיים ולהתחיל את הטיפול שרופא הגסטרו המליץ.או שכדאי להמשיך את הטיפול עד סופו.אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
ד''ר יעקב מאור06/09/2009הסיכוי לטיפול שני דומה להצליח נמוך. מנגד רוב הקופות אינן מאשרות טיפול בטבניק. פני לגסטרואנטרולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטור
טלי06/09/2009למרות שהטיפול השני הוא למשך שבועיים?רופא המשפחה טען שיכול להיות שטיפול של שבועיים יכחיד את החיידק לאחר שהטיפול במשך שבוע לא הכחיד.האם זה מזיק לקחת טיפול כזה?
והאם מומלץ לסיים את הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי
ד''ר יעקב מאור06/09/2009גם שבועיים לא יעילים. יש צורך בטיפול ב- 4 תרופות (שלא אפרט כאן) או בשילוב עם טבניק אם יאושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאורלי05/09/2009
אני בחרדות כל הזמן מטפלת בזקנה שיושבת בביתה כל היום משנות החמישים היא בארץ ילדים נכדים וכו'. גזרתי לה ציפורניים בידיים ואני לא בטוחה עם החוד של המספריים נגע לה באצבע בכל מקרה אולי עשה לה סימן על האצבע אבל לא ירד לה דם זה בטוח, אני פתאום נתקפתי פחד שמה אולי נגעתי בחוד המספריים ולא שמתי לב וגם עשו לי סימן על האצבע (לא ירד לי דם בוודאות) האם המצב הזה יכול להעביר צהבת (אני כל כך בטוחה שאין לה כלום מכירה אותה כבר יותר משנתיים כמו משפחה) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי
ד''ר יעקב מאור05/09/2009אין חשש מעשי להדבקה. דרוש מגע עם דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד/כולציסטקטומיהנורית03/09/2009
שלום רב, אני בת 56, סובלת מ- HCV עם כבד שחמתי. עברתי לפני 4 ימים ניתוח כולציסטקטומיה בלפרסקופיה. בבדיקות כימיה של הדם ארבעה ימים לאחר הניתוח - שיפור-מה בתפקודי הכבד
שיפור בספירת דם בשורה האדומה אך אלבומין 2.9, גלובולין 4.4 וסך חלבון 7.3 גרם%.
שאלותי:
1. איך לשפר את האלבומין (איני בצקתית, אני נוטלת אלדקטון 100 מ"ג ופוסיד אחד ליום)
2. מה לצפות יקרה לכבד כתוצאה מהניתוח - האם החמרה/הטבה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורית
ד''ר יעקב מאור03/09/2009לאחר ניתוח בחולה עם שחמת תתכן החמרה זמנית של מצב הכבד כתוצאה מחומרי אילחוש, ירידה בזרימת הדם לכבד ולכליות ועוד. מרכיב חשוב הוא חוסר אכילה בימים שלאחר הניתוח ואני סבור שחלק מרכזי בירידת ערכי האלבומין קשורים דוקא לחוסר אכילה. ממליץ כלכלה עשירה ב חלבון ביעוץ דיאטנית. לאחר השלב המוקדם לא צפוי שינוי בכבד כתוצאה נכריתת כיס-המרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנועם03/09/2009
האם אבנים בכיס המרה יכולות להעלות את ערכי המרקר CA-19-9 לערכים גבוהים?מעל 100?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועם
ד''ר יעקב מאור03/09/2009התשובה שלילית אלא אם כן אבן חוסמת את דרכי המרה ויש צהבת. אחרת יש לבצע בירור מקיף לעלית ה- CA 19-9 בעיקר למחלות דרכי המרה והלבלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטןשרית03/09/2009
שלום רב, אשמח את תקרא בעיון את התיאורים הבאים ותוכל לייעץ לי. באמצע יוני התחלתי לשלשל פעמיים ביום לסרוגין (יום כן יום לא) כשבועיים + כאבי בטן עליונה ותחתונה. עשיתי בדיקת דם ונמצאו נוגדנים להליקובקטר. הלכתי לרופאת גסטרו ובהנחייתה עשיתי אולטראסאונד של הבטן ויצא תקין, עשיתי בדיקת חיידקי צואה ויצא תקין. כמו כן התבקשתי לקחת כדורים נגד החיידק שלושה שבועות אחרי ואז כבר הרגשתי טוב ולא לקחתי את הכדורים, כשאני מקפידה על תזונה (הייתי אוכלת מלא עוגיות ועכשיו אחת ביום). לפני שבוע עוד פעם שלשול בוקר ויום אחרי 2 יציאות רגילות ויום אחרי יציאה רגילה ויום אחרי שלשול ובערב יציאה רגילה ויום אחרי יציאה רגילה. כל זה כשבמהלך השבוע מלווים אותי כאבי בטן עליונה ותחתונה נסבלים באים והולכים. אני במתח נוראי האם היציאות האלה נשמעות לך סבירות ??? הייתי עושה יציאה אחת ביום (לא בבוקר) ולפעמים פעם ביומיים ולפעמים פעם בשלושה ימים). אז בהתחשב באיך שהייתי זה בהחלט שינוי ביציאות אבל האם בגדר הסביר ??? אני חוששת מהכדורים כי לאור מה שעבר עלי ירדתי כ-3 ק"ג . (אני שוקלת 53) וקראתי שיש כאבי בטן וחוסר תיאבון ואני מפחדת לרדת במשקל ולא תמיד החיידק באמת ממוגר אז אני אובדת עצות. מה לעשות ? האם צילום ? האם יש לי מעי רגיז ? אני מאמינה שעם הידע והניסיון שלך תוכל לאבחן את הבעייה שלי כפי שתארתי לך אותה. אני מתחננת לתשובתך המעמיקה. ממני שרית מודאגת מאוד מאוד. תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית
ד''ר יעקב מאור03/09/2009אכן קיימת אפשרות שהאבחנה מעי רגיש. להערכתי אין קשר לנוכחות חיידק ההליקובקטר פילורי בקיבה. הפורום לא נועד לתת איבחון רפואי פרטני הנחוץ לך ושיעשה על-ידי מומחה לגסטרואנטרולוגיה. מטרת הפורום יעוץ כללי, שאלות אינפורמטיביות והכוון הפונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה ירוקה בהריוןקרן03/09/2009
שלום,
אני בהריון ראשון, אוטוטו מתחילה שבוע 12. חשוב לציין שיש לי בחילות והקאות ברמה היומית - לפעמים מקיאה גם 4 פעמים ביום.
כמובן שכמות האוכל שנכנסת לי לפה היא די מועטת.
בימים האחרונים שעשיתי צואה גיליתי שהצואה היא ירוקה.
מה המשמעות ? האם ישנה בעיה ?
אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
ד''ר יעקב מאור03/09/2009יתכן שלשול במסגרת זיהום במערכת העיכול. פני לרופא המשפחה לביצוע תרבית צואה ובדיקת פרזיטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
קרן03/09/2009תודה על תשובתך.
התחלתי לפני כשבוע לקחת כדורי ברזל מסוג "פריפול".
האם זו יכולה להיות הסיבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן
ד''ר יעקב מאור03/09/2009מידע חשוב בהחלט יתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןללל02/09/2009
אני סובלת מכאבי בטן במשך שנים (אני בת 17).. לפני כשנתיים גילו אצלי חיידק אליקובקטר, טופלתי באנטיביוטיקות ללא שינוי, עשיתי בדיקה והוא עדיין היה שם... ונתנו לי טיפול יותר חזק.. לאחר הטיפול עדייןם סבלתי מכאבי בטן ולא מצאו שום סיבה הכניסו לי מצלמה לבטן ולא גילו כלום. הכאבים נמשכו.. כרגע מסיבות כאבים ביחסי מין אני הטיפול של רצפת האגן והפיזיוטרפיסטית חושבת שהכאבים נובעים משרירים ממש חזקים בבטן שלא משוחררים שגורמים לכאבים (שאני לא מצליחה לשחרר ולא יודעת גם איך)... עכשיו השאלה שלי היא האם באמת קיים דבר כזה? ואיך ניתן לטפל בזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד''ר יעקב מאור03/09/2009האפשרות קיימת אולם לא ניתן לאבחן דרך הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהרונן02/09/2009
שלום רב,
אני בן 24 סובל מיתר ל"ד ומטופל באנלדקס 10 מ"ג ביום.
לא יודע אם זה קשור אבל לא ערכו לי בירור בקשר ליתר ל"ד אם הוא משני אלא מטפלים בי בתרופות בלבד.
המשקל שלי 85 ק"ג על 1.80 גובה.
מזה חצי שנה אני סובל מכאבי בטן איומים בצד שמאל.
זה בא בגלים במהלך היום כל פעם התקף ככה כמה פעמים ביום.לפעמים אני ממש צריך לעשות מסג' כדי להרגיע את האזור.הכאב הוא בצד שמאל של הבטן התחתונה ולפעמים מקרין למותן.כשאני אוכל חריף כמה שעות אחר כך הכאב חזק יותר,אולי זה קשור.
בבדיקות CT וגם US בטן לא גילו שום דבר חריג.
בבדיקות דם גילו לי אנזים כבד GGT גבוה מהנורמה יצא במספר בדיקות בין 150 ל-200 כל השאר תקינות החשד הוא לכבד שומני,לא יודע אם זה קשור.לא עשו לי בדיקת דם סמוי בצואה או בדיקות דם מיוחדות,רק רגילות.
הגסטרו שלח אותי לקולונוסקופיה+גסטרוסקופיה גם בגלל הכאבים וגם בגלל שלאבי היה סרטן במעי הגס בגיל 37.
עוד לא עשיתי את הבדיקות ואני קצת חושש מהן בגלל סיבוך של דימום פנימי וכד' כי אני בכל זאת בגיל צעיר.
אינני יודע מה פשר הכאבים האלה אבל זה ממש בלתי נסבל.
האם יכולות להיות עוד סיבות לכאבים הללו?
האם הטיפול שעברתי עד כה הוא בסדר או שיש עוד בדיקות שהיית ממליץ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונן
ד''ר יעקב מאור02/09/2009הפורום אינו מיועד לבקרה על בירור וטיפול שניתנים על-ידי רופאים המכירים אותך היטב. להערכתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה נחוצים לבירור. סיבוכים בקולונוסקופיה נדירים מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא שאלתי מתוך בקרה על רופאיי
רונן03/09/2009ובקשר למכירים אותי היטב אז הגסטרו ראה אותי בדיוק פעם אחת וגם אז ל-8 דקות.
זה שאני מטופל במרפאת הכבד זה לא קשור לכאבים בצד שמאל.נכון שם מכירים אותי היטב אבל הרופא במרפאת כבד בכלל לא רצה לבדוק את הכאבים ואמר לי "לך לגסטרו זה לא החלק שלי בטיפול שלך הכבד בצד ימין".
כשהלכתי הגסטרו אמר את זה ואמר שאין לו מושג למה יש לי כאבים ולכן שלח אותי לקולו+גסטרו.
כשרופא אומר לך כזה דבר אתה קצת חושש ורוצה לשמוע עוד חוות דעת אולי יש בסיפור שלי איזו אבחנה שהתפספסה בדרך,אולי לא.
אני הוספתי את העניין של הל"ד ושל הכבד שומני כי זה חלק ממצב בריאותי,לאו דווקא כי זה קשור לכאבי בטן שיש לי.
אבל הכאב שדיברתי עליו מתרכז בבטן התחתונה בצד שמאל,מקרין למותן ולאזור המפשעה.
רק רציתי לדעת אם מלבד הבדיקות שעשיתי CT,US וגם קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה יש עוד דברים שהיית מציע לחשוד בהם עם סיפור מקרה כמו שלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן
ד''ר יעקב מאור03/09/2009לסיכום אתה צריך להתייעץ באופן פרטני עם גסטרואנטרולוג מומחה העוסק גם במחלות כבד. כאמור הפורום אינו מסוגל לתת יעוץ אישי מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.אגב דבר אחרון לסיכום
רונן03/09/2009ראיתי בפרטים שלך שאתה רופא בכיר בשיבא.
בפורום שלכם(שיבא)כתוב שם על טיפול נסיוני בקפסולה למעי הדק.
זה עדיין רלוונטי?ואם כן איך אני מגיע לזה?
ובקשר למה שייעצת לי,אז אני חיפאי והלכתי כבר למנהל מרפאת כבד בבית חולים רמב"ם.
רופא בעל שם אבל גם הוא התייחס לכבד בלבד ואמר לי לגבי הכאבי בטן ללכת לגסטרו רגיל.
גסטרו רגיל אומר לי "אני לא מטפל בכבד" ככה שבאזור שלי גם אם מאוד ארצה אני אישית לא מצאתי רופא שיטפל בי גם וגם כמו שאתה ייעצת לי.
סך הכל אני יודע שתמיד יש חידושים ברפואה כמו הקפסולה הזו למשל ורציתי לדעת אם יש בדיקה זו או אחרת שלא הגיע לאזור חיפה או למקומות שאני מטופל בהם ולא אכפת לי להשתתף כנסיין אם זה יעזור לי לגלות את הבעיה שלי.אף אחד לא ניסה לפקפק ברופאיי זה סך הכל פורום של ייעוץ.
בכל מקרה סליחה אם הפרעתי,תודה בכל זאת ואשמח לשמוע בקשר לקפסולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן
ד''ר יעקב מאור03/09/2009קפסולה למעי הדק אינה ניסיונית וקיימת במרבית בתי-החולים בכל רחבי המדינה. קפסולה למעי הגס ניסיונית. כדי לקבל פרטים צור קשר עם אחות סנדרה: 03-5302660 בשעות העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה התכוונתי כמובן למעי הגס
רונן04/09/2009אני אתקשר בשבוע הבא...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן
ד''ר יעקב מאור04/09/2009OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)