מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דםכהן רחל26/06/2008
בבדיקת דם של בני TRIGLYCERIDES 325 ALT GPT 55 CHOLESTEROL 214 בני ילד בן 13.5 במשקל 72 קילו האם צריך המשך בירור רפואי בגלל התוצאות האלו או שמספיק להתחיל דיאטה ללא בירור רפואי לגבי התוצאות הרופא שלך אותנו לדיאטנית ללא שום בירור נוסף אני רוצה לציין שבני עד גיל 10 היה ילד רזה מדי ההשמנה החלה לאחר גיל 10 כולנו רזים במשפחה ההורים האחים האם צריך במקביל לדיאטה בדיקות נוספות כגון אולטרסונד כבד וכ"ו אודה על תשובתך. לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד&27/06/2008ההתיחסות לילדים שונה ודורשת התייעצות רופא ילדים מומחה למחלות דרכי בעיכול או מטבוליזם או למצער פניה לפורום כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת קרוהןאור26/06/2008
שלום רב ברצוני להתיעץ אתך היות ואני מיואשת מהמצב:בת 40 סובלת ממערכת העיכול כבר 3 שנים,עברתי 2 בדיקות קולונסופיה כאשר האחרונה בינואר,עקב דימומים,נמצאו טחורים פנימיים והם טופלו ע:י קשירות למרות שעדין מדממים לא הרבה אך קיים,בבדיקה נלקחה ביופסיהממעי יורדוסיגמא נמצאו:רירית קולון עם תסנין ונוקליארי קל בלמינה פרופריה עם מוקדים לימפוציטים.אין לימפוציטים באפטל הציפוי,אין שינויים בבלוטות.הרופא המליץ על פנטסה היות והיו גם יציאות רבות וגם שלשולים,אני סרבתי לקחת את התרופה,כיום יש החמרה ישנם שלשוליםלא כל יום לפחות פעם בשבוע פעם אחת אין לי כאבי בטן,ערכו לי שקיעת דם והתוצאה היתה 40 שאלתי היא:האם יכול להיות שאני בתחילת מחלת קרוהן,ואיך זה שבעין רואים מעי תקין ובביופסיה רואים שיש דלקת קלה? כמו כן האם עלי לקחת את התרופות מה עלי לעשות? והאם אני צריכה לעבור עוד קולנוסקופיה? סליחה על השאלות ואודה על ההתיחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת קרון
ד&27/06/2008אין כמובן אפשרות לאבחן מחלת קרון דרך הפורום. מהנתונים שהיצגת אין דלקת במעי הגס לפחות. המלצתי כי תקבלי יעוץ פרטני אצל מומחה לגסטרואנטרולוגיה בעדיפות לרופא שתחום העיסוק העיקרי שלו הינו מחלות מעי דלקתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בנשימה עקב בקע וריפלקסרובי25/06/2008
שלום. אני בן 30. סובל 10 שנים מעצירות כרונית פחות או יותר (מטופל בלקסין צמחי). מטופל 5 שנים בכדורי מירו ורסיטל נגד דיכאון, במ"ג יחסית נמוכים. בשנה וחצי האחרונה סבלתי מריפלקס, ולא טיפלתי בזה. היה פעם אחת שכמעט נחנקתי אחרי שאכלתי כי זה לא ישתחרר לי. ואז פתאום היה פיצוץ קליק כזה באיזור מפתח הלב בושט, ואז הקאתי ואז זה השתחרר ויכולתי לנשום. מאז בערך, כבר חודש וחצי יש לי קשיים במערכת הנשימה, עם רצון לנשום עד הסוף. עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה וגילו שיש לי דלקת חמורה (יש לציין שאני לא שותה אלכוהול ולא מעשן) באיזור הושט והקנה, וכן כתוב שיש לי בקע 5 ס"מ. נתנו לי אומפרדקס 20 מ"ג לחודשיים פעמיים ביום. הגסטרו אמרה לי שאחרי חודשיים אני יוריד את המינון לפעם ביום לכל החיים. שאלותיי הם כדלהלן: 1.האם יש השפעה לכדורי הדכאון על מה שקרה לי? 2. האם הבקע-שבר הזה שיש לי זה בעקבות הקליק-פיצוץ שהיה לי שנחנקתי? 3. האם באמת צריך לקחת אומפרדקס כל החיים? 4. האם אני יכול להיות רגוע שבעיית הנשימה תיפתר? 5. הגסטרו אמרה גם שיש כאלו שעוברים ניתוח לאיחוי הבקע. האם זה מומלץ? תודה מראש רובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בנשימה עקב בקע וריפלקס
ד''ר יעקב מאור26/06/2008כמדומני שעניתי על שאלותיך בשיחת הטלפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתן לחולת קוליטיס כיביתמ25/06/2008
שלום,
אני בת 19, לפני חודשיים אובחנה אצלי קוליטיס כיבית.מטופלת בראפאסל, אימורן,סטרואידים,לנט וברזל.
לפני כמה ימים שמתי לב לדם בשתן( לא שתן רגיל עם טיפות דם אלא ממש השתן אדום כהה מאוד-מזכיר כמעט חום).בנוסף שמתי לב לקצף בשתן.
בפעם נוספת שמתי לב שהשתן כאילו שוקע (לא מתערבב עם המים באסלה).
חשוב לציין כי אני לא מרגישה שום כאב\צריבה.
מה זה יכול להיות?האם יכול להיות קשר למחלה שלי?
והשאלה שהכי מטרידה אותי- האם בגילי זה יכול להוות סימן לסרטן כלשהו?
ומשהו נוסף-בשבועיים האחרונים אני סובלת מבחילות וחוסר תאבון, ואף הקאתי פעמיים.
בנוסף יש לי לעיתים הרגשה לא נעימה בבטן עליונה ומדי פעם כאב בצורת דקירות במרכז הגב (כאב אנכי מהצלעות בצד ימין,דרך עמוד השדרה ועד לצלעות בצד שמאל).
היום גם שמתי לב לחתיכות לבנות קטנות בצואה והיה לה את הריח של הקציצות שאכלתי בארוחת הצהריים.
מה זה אומר?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר יעקב מאור26/06/2008עליך להתיעץ עם הגסטרואנטרולוג המטפל שלך באופן פרטני שגם יברר את הסיבה לכאבי הבטן העליונה, הבחילות והקאות. הסבירות לסרטן אפסית. האם יתכן שאת נוטלת תרופה או צורכת מזון הצובע את השתן?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ממושכים ולא מאובחנים בחזהאיתן24/06/2008
שלום, אני בן 38, לא מעשן, ללא בעיה לבבית תורשתית ידועה, לא לוקח שום כדור גם לא נגד כאבים. עוסק בפעילות ספורטיבית.
הבעיה:בחודשים האחרונים ובמיוחד בחודש האחרון אני מרגיש לחצים לא ברורים בבית החזה בעיקר בצד ימין מאזור הסרעפת (מפתח הלב) ועד בחזה הימני העליון, שמתחזקים בנשימה, תוך כדי מאמץ גופני ולעיתים אפילו בעת בליעת אוכל ובשינוי תנוחה. סוג הכאב הינו לחץ פנימי קבוע ומאוד מציק שמתחזק במקרים שפרטתי קודם ולפעמים מתווסף לו מיחושים, דקירות קטנות, צריבה (לא שריפה) ואף עובר גם לצד שמאל, אך כאמור בעיקר נמצא בצד ימין.אין תופעות של זיעה, בחילות וכדומה.
בדיקות שעשיתי: שהתחילו הכאבים, לפני שלושה חודשים פלוס, עשיתי אקג, גסטרטסקופיה, אקו במאמץ, תפקודי ריאה, צילום ראות, US לבטן, בדיקות דם ולקחתי לחודש לנסיון אפילו כדורי לנטון ואומפרדקס מחשש שיש לי רפלוקס, אך למעט העובדה שכמעט ואיבדתי את חוש הטעם מהאומפרדקס, הם לא הואילו לי בכלום כי אני לא סובל מצרבת (שריפה בבית החזה) ולא מרפלוקס.
נכון להיום: כאמור ממשיך לסבול והבעיה אף מחריפה.
בדיקות נוספות: אמור לעשות בעוד כשבוע מנומטר ו- PH24h.
שאלותיי:
1. איך אוכל לבדוק אם יש לי אולי דלקת שקשורה לגסטרונומיה שגורמת לי לבעיות אלה והאם ממולץ לעשות ניסוי וטעיה שוב עם כדור לנטון מבחי לפחד לעשות נזק לכיבה?
2. בשבועיים האחרונים הכאב ממש התחזק כולל בפעולות פשוטות כמו בליעת מזון, נשימות עמורות ואפילו שתיית מים. מה עושים, האם כדאי ללכת למרפאת כאב?
תודה רבה על תשובתכם המועילה.
איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ממושכים ולא מאובחנים בחזה
ד''ר יעקב מאור26/06/2008גסטרוסקופיה אינה גורמת נזק לקיבה. גם שימוש בלנטון או תרופות אחרות מקבוצה זו אינם גורמים נזק. המתן לתוצאות המנומטריה וה- PH.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוזיהענבל24/06/2008
שלום
אני בת 35
עברתי היום גסטרוקופיה בעקבות כאבי בטן-הממצאים:
ושט- פס 5 ממ של רירית מודלקת בושט תחתון GEJ - בגובה 37 סמ.-בקע סרפעתי קטן
קיבה [ כולל תרגיל היפוך] באזור פאראפילורי ארוזיה 3 ממ על בסיס מורם על פני שטח כ7ממ קוטר. נלקחה ביופסיה
האם מדובר על סרטן הקיבה?.???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוזיה
ד''ר יעקב מאור26/06/2008הסבירות לכך אפסית. חכי בסבלנות לתוצאות הביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהיהודית24/06/2008
שלום,
בת 31, נוטלת אספירין באופן קבוע. לפני כחודשיים בוצעו גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה קצרה. נמצאו טחורים ודלקת בושט. ניתן אומפרדקס פעם ביום לשלושה חודשים.
לפני כשלושה ימים התחילו כאבים מפושטים בבטן בצורת התכווצויות המוליכים לגב ודם אדום המעורב בצואה.
מה עליי לעשות? אני בחרדה.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה
ד''ר יעקב מאור26/06/2008ממליץ כי תבצעי בדיקת קולונוסקופיה מלאה, למרות שסביר כי הדמם מטחורים פנימיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עליי לעשות?
רוויטל26/06/2008ד"ר שלום, הספקתי להיות אצל רופא. נאמר לי שהדימום כנראה מטחורים, וכי מקור הכאבים לא ברור. ניסיתי לברר אפשרות לקוונוסקופיה מלאה (מדוע לא נעשתה מלכתחילה?), אך הרופא טען, שאם הדם אדום מקורו יכול להיות רק מחלק תחתון של המעי, ולטענתו הוא נבדק כבר בבדיקה הקצרה לפני חודשיים. לכן הוא מציע להמתין שלושה חודשים ובמהלכם ללכת לפוקטולוג, לרופא נשים (כי הכאב מתרכז בבטן תחתונה על גבול הרחם) ולבצע בדיקות דם. החשש שלי הוא, שיש לי טחורים מזה 10 שנים, אז מדוע התופעות קיימות רק עכשיו. רציתי לציין כי בשנה האחרונה עברתי שתי גרידות, בעקבותן דיממתי מטחור חיצוני לראשונה , והדימום פסק. מה עלי לעשות? אני חוששת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עלי לעשות?
ד&27/06/2008הגסטרואנטרולוג שציינת צודק שדמום בצבע אדום לרוב מקורו בחלק התחתון של המעי אולם קיימים גם יוצאים מהכלל ובמיוחד כאשר מלווים כאב בטן. זכותך לקבל יעוץ נוסף מגסטרואנטרולוג מומחה אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקטיביותשרה23/06/2008
אודה לכם אם תפרטו את השיטה היעילה ביותר ללקיחת לוסק/לנטון כשהמינון הוא שניים ביום - כמה זמן לפני האוכל? האם אפשר לקחת זמן לא רב אחרי ארוחה, בעיקר כשמרגישים חומציות? האם נכון לקחת לפני השינה כשבמשך הלילה עולה החומציות בפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקטיביות
ד&23/06/2008תרופות מקבוצת מעכבי משאבות פרוטונים כמו לוסק, אומפרדקס, לנטון, קונטרלוק יש ליטול כחצי שעה לפני ארוחת בוקר. בנטילה פעמיים יש ליטול לפני ארוחת ערב אך לא לפני השינה. לחומציות לילית עוזרות יותר תרופות מסוג חוסמי רצפטורים H2 כגון פמו, גסטרו, זנטב במינון גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אני עושה?לירן22/06/2008
אני בן 23, ואני סובל מעצירות 3 חודשים ומבחילות וצרבת שמופיעים כל כמה שבועות.
אני משתמש בפגלקס כבר חודשיים וזה עוזר, אבל הבחילות והצרבת שמופיעות לפעמים ונמשכות כמה ימים מטרידות אותי, ואני חייב לציין גם שבזמן הבחילות אני מרגיש חולשה ועייפות והיה לי פעם אחת אפילו קצת חום.
הייתי אצל גסטרו לפני שבוע, והיא לא בדקה אותי פיזית וגם לא שאלה אותי יותר מידי שאלות רק מה יש לי, וגם אז הפסיקה אותי באמצע , ושלחה אותי לבצע קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה (עוד שבועיים).
אני יודע שהבדיקות האלה פולשניות ולא נעימות.
השאלה שלי היא האם הגסטרו שטיפלה בי היתה מקצועית? והאם יש בדיקות אחרות שאני יכול לבצע קודם? עשיתי רק בדיקות דם והם היו תקינות. ומה זה יכול להיות?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אני עושה?
ד''ר יעקב מאור22/06/2008אינני שופט של רופאים אחרים במיוחד כוון שלא הייתי נוכח בעת הבדיקה.
להערכתי מרבית הגסטרואנטרולוגים היו מזמינים אותך לביצוע הבדיקות בעיקר בכדי לשלול מחלות דלקתיות של המעי.
באם אתה חושש זכותך לפנות לגסטרואנטרולוג מומחה ליעוץ נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולנוסקופיהאורי22/06/2008
שלום ד"ר שמי מיטל ובשבוע הבא אני צריכה לעבור בדיקת קולנוסקופיה אני נורא מפחדת מהבדיקה ורציתי לדעת אם במהלך הבדיקה אני מרגישה את כל הפעולות אמרו לי שניתנת זריקת תשתוש אך אני עדיין ירגיש את הבדיקה, ד"ר אני ממש בפניקה מהבדיקה הנ"ל ולא יודעת מה לעשות רציתי לדעת מה הסיבוכים שעלולים להיווצר ממנה והאם היא כואבת, עוד משהו קטן אמרו לי שאני צריכה לשתות שני בקבוקים אשר גורמים לצוואה אבל לא נאמר לי מתי אני צריכה לשתות אותם האם בבוקר שלפני הבדיקה או כמה ימים לפני זה אודה לך אם תוכל להסביר לי קצת על הבדיקה ולקראת מה אני הולכת כי אני נורא מפחדת ותודה רבה ד"ר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונוסקופיה
ד''ר יעקב מאור22/06/2008בדיקת הקולונוסקופיה הינה בדיקה מאוד בטוחה ואשר גורמת לאי-נוחות מסוימת בבטן הנובעת מניפוח המעי באוויר, אך לא לכאב משמעותי במרבית המקרים. זריקות הטישטוש הניתנות דרך הוריד מפחיתות במידה רבה את התחושות הבלתי נעימות וגורמות ל"השכחת" הבדיקה כך שהחויה אם הייתה בלתי נעימה נישכחת. הבדיקה נימשכת כ- 20 דקות ובסיומה הניבדק/ת מתאושש/ת מזריקת הטישטוש במשך כ- 20 דקות נוספות. סיבוכים הינם נדירים ביותר וניתנים לטיפול יעיל אם מאותרים מוקדם.
נוזל ההכנה סופודקס נילקח בערב לפני הבדיקה אם הבדיקה בבוקר למחרת ובערב לפני ובבוקר הבדיקה באם הבדיקה מתבצעת בשעות אחר הצהריים.
במכוני הגסטרו השונים קיים חומר כתוב מפורט מאוד על הבדיקה.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולנוסקופיה
אורי23/06/2008תודה רבה ד"ר יעקב מאיר עזרת לי מאוד יש לי עוד שאלה קטנה הבדיקה נערכת ב-11 בבוקר אז לפי מה שאני מבינה אני צריכה לקחת בקבוק אחד מהחומר המשלשל בבוקר שלפני הבדיקה ואחד בערב אבל רציתי לדעת אם אני צריכה לחכות זמן מסויים בין בקבוק לבקבוק, אני נוטלת לקס עדין כמעט על בסיס קבוע בגלל שאני סובל מעצירות רציתי לדעת אם אני צריכה לקחת גם אותו ביום שלפני הבדיקה אשמח אם תוכל לענות לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונוסקופיה
ד&23/06/2008ניתן ורצוי ליטול משלשלים כגון לקסדין לפני בדיקה בעיקר באנשים עם עצירות כרונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קיבהאושרה21/06/2008
שלום שמי אושרה (23)
לפני כשלוש שנים התחילו אצלי בעיות של הקאות בחילות וצרבות (בעיות שמעולם לא היו לי לפני זה). הרופא אבחן את זה כדלקת קלה בקיבה, ונתן לי כדורי "פמוטידין". התופעות היו באות והולכות כשמדי פעם נזקקתי לכדורים, אך בכללי לא הרגשתי שהדבר מפריע לי יותר מדי למהלך החיים. יש לציין כי בשלב זה לא נשלחתי לשום בדיקה.
בחצי שנה האחרונה הסימפטומים החלו להחמיר (בעיקר צרבות בחילות ויציאות חומציות). נשלחתי לבדיקת נשיפה ולבריום - בשניהם לא נמצא דבר.
לפני כשלושה חודשים התחילו לי שילשולים קשים המלווים בכאבי בטן ובחילות. עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה שם אובחנה דלקת בקיבה ללא חיידק.
התחלתי טיפול ב"אומפרדקס", אך גם לאחר חודש בטיפול לא הרגשתי שיפור, והיו לי בחילות קשות ונפיחות בבטן העליונה. הרופא נתן לי כדור "נירווקסל" שהפחית במידה משמעותית את הבחילות.
(אני ממשיכה את הטיפול בשני הכדורים כבר כמעט חודשיים וחצי, בתוספת שמירה על דיאטה מתאימה).
יש לציין כי בנוסף לדברים האחרים - ערכי הברזל וה-בי 12 שלי היו נמוכים והתחלתי ליטול כדורי ברזל (פרו-גראדומט). הכדורים עשו לי כאבי בטן ועצירויות קשות, והחלפתי לכדורי "ג'נטל איירון" שאמורים להיות ללא תופעות לוואי - אך מאז שהחלפתי כדורים התחלתי שוב לשלשל.
מאז האבחון בגסטרוסקופיה עברו כמעט שלושה חודשים, ואני לא מרגישה שיפור משמעותי - התפקוד של מערכת העיכול לא סדיר (עצירויות שילשולים ויציאות חומציות), וזה למרות שבבדיקת דם שעשיתי לאחרונה נראה כי הדלקת בשלבי סיום.
אני לא יודעת אם זה קשור אך בחודש האחרון יש לי תופעות של חום נמוך בערב (7.5) שנעלם בבוקר, עייפות תמידית ונימול בידיים וברגליים שבא והולך.
אני מרגישה כאילו הרופא מפספס משהו, אולי הדלקת לא מסבירה את כל התופעות שיש לי וצריך לבדוק כיוונים אחרים. אולי צריך בדיקות מעיים? בדיקות אלרגניות? לאיזה כיוון להמשיך, ועם איזה מומחה ניתן להתייעץ?
בבקשה ייעצו לי כיצד להמשיך. אושרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קיבה
ד''ר סטיבן מלניק21/06/2008אני חושב שעדיין כדי להיות במעקב של רופא גסטרו.
ממליץ לבדוק בכיוון מחלת צליאק. יתכן גם תסמונת המעי הרגיז.
מציע למשיך המעקב רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי?!טליה21/06/2008
דוקטור שלום,
אני בת 28 ולפני מס' שבועות הגעתי למרפאה עם כאבים בגרון, עברתי משטח גרון והתברר שיש לי חיידק. התחלתי לשתות אנטיביוטיקה פעמיים ביום במשך 10 ימים. יומיים לאחר שסיימתי עם האנטיביוטיקה שוב הרגשתי כאבים בגרון. ניגשתי שוב לרופאה שאמרה שזה חזר ושוב עברתי משטח גרון (עדיין אין תוצאה), והיא הביאה לי אנטיביוטיקה שונה מהפעם הקודמת אוגמנטין ואמרה לשתןת 3 פעמים ביום, כבר ביום הראשון האנטיביוטיקה גרמה לי לשלשולים אבל לא יחסתי לזה חשיבות, ביום השני הבנתי שזה כנראה מהאנטיביוטיקה, הפסקתי ליטול את האנטיביוטיקה נכון לעכשיו עד שאגיע למרפאה. האנטיביוטיקה גרמה לי לכאבים בבטן התחתונה לשלשולים לגזים למיחושים בבטן. תחושות לא נעימות השאלה שלי היא למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לואי של אוגמנטין
ד''ר סטיבן מלניק21/06/2008זה בהחלט תופעות לואי של האנטיביוטיקה וטוב שהפסקת. צריך לקחת משהו אחר- להתייעץ עם הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטיטיס סי.עמי19/06/2008
שלום אני מקבל זריקה של פגסוס לשבוע ו5 כדורי כופגוס ליום כבר חמישה חודשים.
הטיפול מיועד לשנה כי זה הסוג הקשה - 1.
בהתחלה היה לי עומס גדול של מעל כמיליון ו300 אלף יחידות.
אחרי כשלושה חודשים בדקתי ויצא שלילי.
מהם הסיכוים באחוזים ממצבי לסיים את הטיפול בהצלחה?
מהם הסיכויים באחוזים שהוירוס יחזור אחרי סוף הטיפול?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד''ר סטיבן מלניק21/06/2008זה סביב 70 %. אם לאחר 4 שבועות ה PCR היה שלילי זה יכול להיות עד 90%. המספרים אלו זה לאחר 6 חודשים של הפסקת טיפול ולאחר מכן הסיכוי לחזרת הנגיף קטן מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
עמי22/06/2008אההה הבנתי תודה רבה...
חבל שלא עשיתי בדיקה אחרי חודש טיפול... שבוע טובבב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוץ נוראיוסי19/06/2008
עשיתי בדיקת דם להלן התוצאות
Viral Serology
---------- Surface Ag IU/mL
0.0065 Nonreactive
HB Surface Ab 54.56 Reactive mIU/mL
HB Core Ab IgG&Ig Nonreactive
Hepatitis C Ab Nonreactive
האם יש לי צהבת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל בסדר
ד''ר סטיבן מלניק21/06/2008ממש לא. לא היתה לך חשיפה לנגיף אבל אתה מחוסן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה במעייםיקי19/06/2008
מזה חודשים צריבה באזור המעיים מתחת לטבור וקצת מעל בעיקר לאחר יציאות ואוכל מתובל. לעיתים חל שיפור ושוב חוזר. מלווה בגזים, נפיחות ,קולות מהבטן יציאות רגילות. מאובחן כסובל ממעי רגיז כבר שנים. 2000 - בדיקת גסטרופיה תקינה פסג מעי ועוד כל מיני בדיקות תקינות נמצאה רגישות ללקטוז בחלב לא צורך מאז מוצרי חלב אבחנה מעי רגיז. 2006 - בדיקת גסטרופיה ,קולסנקופיה,פסג מעי,ct בטן תקינות אבחנה מעי רגיז טיפול קולוטל לא עוזר. שאלתי איך פותרים את בעית הצריבה במעיים האם זה זהה לצריבה שקיימת בקיבה ושט או שלא מה הטיפול הממולץ. נ.ב נדמה לי שכל זה התחיל לאחר כאבי בטן ושילשולים מזה חודשים צריבה באזור המעיים מתחת לטבור וקצת מעל בעיקר לאחר יציאות ואוכל מתובל. לעיתים חל שיפור ושוב חוזר. יציאות רגילות. מאובחן כסובל ממעי רגיז כבר שנים. 2000 - בדיקת גסטרופיה תקינה פסג מעי ועוד כל מיני בדיקות תקינות נמצאה רגישות ללקטוז בחלב לא צורך מאז מוצרי חלב אבחנה מעי רגיז. 2006 - בדיקת גסטרופיה ,קולסנקופיה,פסג מעי,ct בטן תקינות אבחנה מעי רגיז טיפול קולוטל לא עוזר. שאלתי איך פותרים את בעית הצריבה במעיים האם זה זהה לצריבה שקיימת בקיבה ושט או שלא מה הטיפול הממולץ. נ.ב נדמה לי שכל זה התחיל לאחר כאבי בטן ושילשולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה במעיים
ד''ר סטיבן מלניק19/06/2008זה באמת נשמע כביטוי למעי רגיז. הצריבה כאן שונה מזה בקיבה שקשור לחומצה. הטיפול צריך להיות בתיאום עם הרופא ולמידה גדולה לא תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)