מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תולעיםמיכל01/08/2011
שלום
לפני כחודשיים גיליתי תולעים שחורות באסלה ולקחתי טיפול וורמקס של 3 ימי טיפול הפסקה לשבועיים ועוד 3 ימי טיפול לאחר מכן
אך גיליתי שהתולעים עדיין חיות... אז בצעתי משטח וכן יום לאחר מכן לקחתי טיפול נוסף של וורמקס באותו המינון
בתוצאות הבדיקה יצא שאין כלום - לא טפילים ולא תוללעים
אך אני ממשיכה לראותם לעיתים
איך זה ייתכן?
מה הטיפול שיש לעשותו - הלכתי לרופא והוא איננו יודע מה לתת לי מלבד וורמקס..
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים - תגובה
ד''ר יעל כוכבי01/08/2011שלום,
כדאי אולי להביא למעבדה את התולעים לבדיקה לשם אבחון מדויק וטיפול מתאים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת עצבים הסימפתטיתשמעון31/07/2011
שלום רב
1-מה הם הבדיקות הנדרשות לבדיקת תפקיד האדרנל והורמונים של הבלוטה
2-רציתי לברר מה הם הבדיקות הנדרשות כדי לבדוק את מערכת עצבים הסימפטתית
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת עצבים הסימפתטית - תגובה
ד''ר יעל כוכבי01/08/2011שלום,
לבדיקת הציר של הקורטיזול: רמה בדם בשעות שונות, איסוף שתן לקורטיזול, מבחנים שונים.
לבדיקת הציר הסימפטטי (קטקולאמינים): בדיקת מטנפרינים בשתן.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפותרוני30/07/2011
שלום רב,
האם רמה נמוכה של ויטמין D עשויה לגרום לעייפות?
במידה ועשיתי בדיקות דם לעייפות ולא נמצא דבר, מה בדרך כלל השלב הבא שרצוי לבדוק? (אני בן 23)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות - תגובה
ד``ר אלון מרגלית30/07/2011שלום רוני
עייפות יכולה להגרם מעשרות סיבות. רמה נמוכה של ויט D לבדה לעיתים רחוקות גורמת לכך
עליך לפנות לייעוץ רפואי בנושא
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Q10נתי29/07/2011
בגלל כאבי שרירים עקב לקיחת ליפיטור 20 מ"ג התחלתי לקחת גם Q10 100 מ"ג ליום .
עד היום לקחתי 60 כדורים ואינני מרגיש כל הטבה .
מה דעתך להגדיל ל-2 ביום או לנסות להחלף לחברה אחרת ?
או שאם 60 כדורים לא השפיעו אז להפסיק לחלוטין .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q10 - תגובה
ד``ר אלון מרגלית30/07/2011שלום נתי
עדיף לנסות שינוי הליפיטור או המינון שלה מאשר נטילת Q10 לכאבי השרירים
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהצח27/07/2011
סובל מחרדות שנים. לוקח אלפרליד 0.5 אחד או שניים
לפני מצבים בעייתיים וזה לרוב עוזר.
הבעייה שאני אמור לטוס לחו"ל בטיסה ארוכה ואני חושש שהאלפרליד לא יספיק.
האם יש כדור דומה שפעולתו חזקה יותר וממושכת יותר
בכל מה שקשור לתחושת הרגיעה ושינה . ( הייתי מעדיף להרדם לאורך כל הטיסה! )
אנא עזרתכם הנסיעה מתקרבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי28/07/2011שלום,
באותה קבוצה של בנזודיאזפינים יש גם תרופות שפעולתן ארוכה יותר כגון וליום או ובן.
בכל מקרה, כדאי להתיעץ עם הרופא שלך אם זה מתאים לך ולקבל מרשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןצח27/07/2011
אני בן 49 ללא בעיות מיוחדות.
בבדיקת שתן שיגרתית תקופתית
יצא PH 5.5
בהשוואה לשנים אחרונות יש ירידה מתמדת
מערך של 7.5
האם יש לכך חשיבות אם שאר הבדיקות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
החומציות של השתן משתנה באופן נורמלי. אין לכך משמעות, כממצא יחיד.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהיםאופק27/07/2011
שלום,
אני בן 17 ובבדיקת דם שנערכה לפני כמה ימים נמצאו ערכים גבוהים בכמה דברים:
חומצת שתן - 7.4
חלבון - 8.1
immunoglobulin G - 1730 (כשהמקסימום 1600)
יש לציין שאיני חולה בשום דבר, והבדיקה לא נערכה בשל חשד לדלקת או היותי חולה,
תוצאות גבוהות כאלו בבדיקות היו גם בפעם הקודמת לפני כשנה וחצי:
חומצת שתן - 7.5
חלבון - בבדיקה אחת (8.7) ובבדיקה נוספת (8.5)
Immunoglobulin G - 1680
רציתי לדעת אם יש קשר בין הערכים הגבוהים (שנגרמים מסיבה אחת)
ואם יש לעשות משהו עם ממצאים אלו ואם כדאי או יש דרך להורידם.
תודה מראש,
אופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים גבוהים - תגובה
ד``ר אלון מרגלית28/07/2011שלום אופק
התוצאות לא מעידות על בעיה ספציפית
והשאלה העיקרית היא מדוע נשלחו דוקא הבדיקות הללו
מציע שתשאל את הרופא שבקש אותן והוא גם יפרש את התוצאות
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בקיבהרוני תבור27/07/2011
שלום,
זה קצת ארוך אך אני ממש צריכה עזרה.
בשבועות האחרונים אני סובלת מהתקפים של כאבי בטן העליונה לאחר שאני אוכלת.
הכאב החריף ובסוף השבוע הגעתי למוקד חירום שם הרופאה איבחנה את הכאבים ככנראה חיידק בקיבה ונתנה לי תרופה לשבוע ימים.
לקחתי את התרופה במשך 3 ימים ואז הגעתי לרופאת המשפחה שלי שאמרה לי שאני צריכה להפסיק עם הכדורים ולחכות שבוע ואז לבצע בדיקת נשיפה (מחשש שלקיחת הכדורים יראו תוצאה שלילית) ואז להמשיך את התרופה שקיבלתי.
עכשיו בנוסף לזה שאני סובלת מכאבים אני משלשלת וסובלת מגזים וגרפסים עם ריח רע מאוד.
האם זה גם תופעה של חיידק?
האם אני חייבת לחכות באמת שבוע?
הבנתי שאחרי בדיקת הנשיפה מגיעה התוצאה רק אחרי 3 שבועות האם יספיק לי סוג אחד של כדור ל5 ימים וזה יעבור?
בבקשה תענו לי תשובה מהירה אני סובלת מאוד.
בברכה רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בקיבה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית28/07/2011שלום רוני
התאור שלך לא מתאים כל כך למצב של חיידק בקיבה אלא יותר לבקע סרעפתי
אך יתכן והרופאה שלך יודעת פרטים שלא ידועים לי
כדאי שתבררי איתה את הנושא ואם אכן מדובר בבקע סרעפתי הטיפול הוא בתרופות שונות
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולמיטל27/07/2011
בני משתעל, וסבל בעבר במרונכיטיס. אין לי כרגע חומר המיועד למכשיר אינהלציה, מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לו עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול - תגובה
תלוי בסיבת השעול.
לפעמים אויר קר או אינהלציה של מי מלח יכולים לעזור.
אם יש רקע אסטמתי, כדאי שתמיד יהיה משאף רזרבי בבית.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נר נורופןאתי25/07/2011
ברצוני לדעת בתוך כמה זמן נספג נר נורופן לילדים ?
ביתי בת שנתיים וחצי לאחר 10 דקות ששמתי את הנר הייתה צואה האם הנר יצא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נר נורופן - תגובה
ד''ר יעל כוכבי28/07/2011שלום
קשה לדעת מתי יספג נר, כי זה תלוי בכמות הצואה ובתכיפות היציאות. לאחר כ10 דקות סביר
שהנר יצא ואפשר היה להווכח בכך.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגות ומשמעותןיעל24/07/2011
עשיתי בדיקות תקופתיות. חלקן הגיע. רציתי לדעת מה זה אומר והטיפול (הבדיקות שיצאו מהערך ..): MCH = 31.6
GPT = 46
GGT = 60
ALK PHOSPHATSE = 120
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה נוספת חדשה..
יעל24/07/2011עכשיו הגיע לי תשובה באינטרנט, בדיקת TSH וציינו שבוצעה פעמיים והתוצאה: 7.25. בחיים לא היה לי כזה גבוה.לפני כמה חודשים הייתי מאוזנת. אני לוקחת 4 ימים 100 מ"ג אלטרוקצין ו-3 ימים 50 מ"ג אלטרוקצין. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוספת חדשה.. - תגובה
ד''ר יעל כוכבי24/07/2011שלום לך,
יתכן שיצאת מאיזון מסיבה עלשהי.
כדאי לחזור על הבדיקה ואם המגמה עקבית, להעלות מינון .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות חריגות ומשמעותן - תגובה
MCH הוא ריכוז ההמוגלובין בכדורית האדומה.
היתר- אנזימי כבד.
חשוב לרשום גם את טווח הנורמה של המעבדה הבודקת.
בכל מקרה נראה שמדובר בסטיות קלות.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת חוסר נוזליםחני24/07/2011
ד"ר שלום,
ראשית, תודה על השירות.
אני בת 26.
הבעיה שלי היא כזו. אני שותה המון מים. והכל יוצא לי בפיפי. גם בלילות אני מתעוררת לשירותים. כך שלמרות השתיה המרובה אני מרגישה חוסר נוזלים ושוב צמאון.
בשבת אפילו שלשלתי וחשתי כאב ראש וסחרחורות כשקמתי מהמיטה.
מה עלי לעשות??
תודה מראש,
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת חוסר נוזלים - תגובה
חשוב לברר מה הביצה ומה התרנגולת: האם את שותה כי את מאבדת הרבה מים בשתן, או
ההיפך. יש טסטים אבחנתיים לכך. כדאי להתיעץ בהקדם עם רופא המשפחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן23/07/2011
שלום,
יש לי שאלה שאולי קצת טיפשית אבל מטרידה אותי וברצוני להיות שקט.ביליתי במועדון השבוע,שתיתי די הרבה,כשניגשתי לשירותים להשתין נפלה לי קופסת הסיגריות לתוך האסלה(לאחר שפתחתי את המים)הרמתי אותה די מהר ובגלל שהייתי שתוי דחפתי אותה לכיס מבלי לייחס לעניין חשיבות.מאוחר יותר גם עישנתי סיגריות מאותה חפיסה שבאה-לא באה במגע עם המים באסלה.
אני יודע שאסלה זה לא דבר נקי במיוחד ובטח לא בשירותים ציבוריים של מועדון.
האם אני דואג לחינם?האם יכול להגרם זיהום/מחלות כתוצאה מעישון סיגריה שאולי באה במגע עם מי האסלה?מה עליי לעשות?
אשמח לתשובה מהירה.תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית24/07/2011אין ספק שלזרוק את הסיגריות זה הפתרון הבריא והנכון ובהזדמנות זאת גם להפסיק לעשן לגמרי. חשוב לא פחות - לא להיות שתוי
אם אתה דואג לבריאותך - אלו כללי היסוד
לבריאות ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורן24/07/2011תודה על תשובתך,ובאשר לזיהום ממי האסלה-אין צורך לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות מתמשכותבת 2322/07/2011
סובלת כבר מספר ימים מבחילה מתמשכת (ללא הקאה). מדי פעם כאבי ראש שעברו רק לאחר שינה. ביממה האחרונה נוספה תחושת צריבה בגרון. הבחילה בלתי פוסקת, כוללת עוויתות במעיים וגזים. לחץ דם 91 על 60 (אולי בגלל משכחי כאבים?).
לפני כחודשיים סבלתי מתופעה דומה שכללה גם חום נמוך מאוד, שלשול והקאה. זה נמשך שלושה שבועות ונפסק. בבדיקות דם ובתרביות צואה, לא נמצא דבר.
האם יש משהו שאפשר לעשות כדי להקל על הבחילה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות מתמשכות - תגובה
ד``ר אלון מרגלית22/07/2011כנראה שמדובר בשילוב של דלקת מעי ויראלית יחד עם התייבשות מחוסר שתיה מספקת
ממליץ על שתיה של לגימות ספורות כל פעם של מים עם מעט טיפות של לימון נגד הבחילה.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאריק21/07/2011
שלום רב, אני בן 27 אמי עברה ניתוח ביום שני,ניתוח בשד,היא חולה בסרטן השד. ובימים האלה הייתי חסר סבלנות ,ובכיתי כמה פעמים היום משום מה אחרי שאתמול היא חזרה הביתה.אני מרגיש עייפות וחולשה וכאילו נראה לי בהרגשה חס וחלילה שאולי עברתי התקף לב אתמול או שלשום.בגלל החולשה הרבה והעייפות.אני מרגיש דיי מוזר.היום עבדתי והרגשתי חולשה רבה.האם יכול להיות שזה בגלל כל הלחץ והפחד שהייתי שרוי בו בגלל אמי.עכשיו רק מאותת בגוף שלי? או אולי חס וחלילה כן עברתי התקף .הגיוני? אודה לתגובה יניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית22/07/2011שלום רב יניב
ללא ספק אתה עובר זמנים קשים ומרים...
הגוף כמובן מגיף בהתאם למצוקות הנפש, אך לא נראה שמדובר בהתקף לב
חזק ואמץ ושמור על בריאותך. רצוי לבצע פעילות גופנית כמו הליכה או שחייה להוציא חלק מהמתח והכאב
לבריאות ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)