מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות של בדיקה- דחוףאליקס21/07/2011
שלום, לפני כשבוע עשיתי בדיקת דם בהפניית רופא נשים בגלל בעיות של איחור המחזור וכאבים כולל בטן נפוחה, בחילות ותסמינים של מחזור שנמשכים במשך שבועות עד שהמחזור באמת מגיע.
השאלה שלי היא כזאת: בהמשך אציין מספר בדיקות ואת התוצאות להן, שלא ברורות לי. הייתי רוצה לדעת עם משהו מהן נשמע כמו הגורם לבעיות המחזור שלי או חורג מטווח הנורמה.
HEMOLYTIC
ICTERIC
LIPEMIC
תוצאה: 6 mg/dL
מה אומרים שלושת אלה והאם התוצאה חורגת מהנורמה?
GLUCOSE
תוצאה 75 mg/dL
הייתי בצום מחצות הלילה עד 8 וחצי בבוקר. לפי מה שכתוב באתר של כללית זה חורג מטווח הנורמה, האם זה משמעותי?
ESTRADIOL (E-2)
תוצאה: 48.29 pg/mL
האם זה נמצא בטווח הנורמה?
PROLACTIN
תוצאה: 28 ng/ml
האם זה נמצא בטווח הנורמה?
BETA-HCG
תוצאה: <7 mIU/mL
יש חשש להריון?
TSH
תוצאה: 7.06 uIU/ml
כאן כתוב בצורה ברורה שיש טווח גדול מהנורמה.
האם מדובר בבעיה רצינית? מה עלולה להיות הסיבה לזה ומהם הגורמים והטיפול המומלץ?
WBC
תוצאה: 4.74 *10^3/ul
גם כאן הבנתי שזה חורג מהנורמה.
האם מדובר בבעיה רצינית? מה עלולה להיות הסיבה לזה ומהם הגורמים והטיפול המומלץ?
LYM%
תוצאה: 48.3 %
האם זה גבוה מהנורמה?
PCT
תוצאה: 0.2800 %
האם זה חורג מהנורמה ומה זה אומר?
תודה לכל מי שיענה לי, אני מאד מודאגת, כל שאר התוצאות כתוב שהן בסדר.
האם באופן כללי הכל בסדר חוג משתי החריגות שצויינו באתר של כללית או שיש סיבה לדאגה?
אני שואלת בפורום כי התור לרופא שלי רק ביום ראשון ועד אז אני רוצה לדעת מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקה- דחוף - תגובה
ד``ר אלון מרגלית22/07/2011לא נראה שיש תוצאות מדאיגות עד כדי שלא לחכות ליום ראשון ולקבל את הערכת הרופא לגבי התמונה הקלינית יחד עם בדיקות הדם
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשה לגבי אסיולגיא סיימון21/07/2011
שלום
לקחתי חד פעמית אסיול 5 מ"ג
כמה זמן אח"כ מותר לי לשתות אלכוהל ?
(עוד שאלה, האם לחץ דם גבוה יכול לגרום לסטרס ? או שרק סטרס גורם ללחץ דם ? )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בבקשה לגבי אסיול - תגובה
ד``ר אלון מרגלית22/07/2011לאחר מספר שעות אם חייבים... עדיף שלא לשתות אלכוהול!
לחץ דם גבוה יכול להגרם מסטרס וכמובן גם לגרום לו
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי כמה שעות אפשר אבל אלכוהל ?
מישהו22/07/2011אני רוצה לשתות בירות וויסקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי גם לומר שעברו יומיים כבר
מישהו22/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה בלחץ דם גבוהמיכל21/07/2011
איך יודעים עם אקספורג' מתאימה לי? אחרי כמה זמן שימוש בתרופה אני יודע שהיא טובה לי? כרגע עברתי לאקספורג' מדיובן. בינתיים אין לי תופעות לוואי ככל וכבר עבר שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה בלחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית22/07/2011כל אלו סימנים טובים שהתרופה מתאימה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורת וקוראיריס21/07/2011
אני כרגע בטיול בתאילנד כבר כמעט כחודש בשבוע האחרון כל הזמן אני סובלת מצמרמורות וקור במיוחד לפני השינה.היום בבוקר קמתי כשעל הידיים שלי התחילה פריחה וקצת על החזה שלי וזה קצת מגרד.אני רוצה לציין שבימים האחרונים אני קמה עם סחרחורות שעוברות לי אחרי כמה דקות ולפני יומיים בלילה כאב לי באיזור של הפיפי.אני לא בן אדם בריא בדרך כלל יש לי תסמונת המעי הגס.אשמח לתשובה מהירה ואני מקווה שאין סיבה לדאגה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמרמורת וקור - תגובה
ד``ר אלון מרגלית22/07/2011אינני בטוח שיש קשר בין כל התופעות ואם זה קשור לבעית המעי הגס. יתכן והפריחה היא כתוצאה מאלרגיה והסחרחורת מחוסר שתיה מספקת
בכל מקרה לא ניתן לאבחן ולטפל דרך הפורום
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אקמול לאורך זמןשירלי20/07/2011
שלום,
אני סובלת מנדודי שינה כבר כמה חודשים בגלל לחץ בעבודה. כדי להירדם אני לוקחת כדור אקמול 3-4 פעמים בשבוע.
האם זה מינון מסוכן לאורך זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת אקמול לאורך זמן - תגובה
ד``ר אלון מרגלית20/07/2011אקמול לא נועד לטיפול בנדודי שינה
במקרה של לחץ בעבודה אני ממליץ על הליכה של חצי שעה - שעה בערב, אמבטיה או מקלחת טובה וספר מענין או עיתון משעמם
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך אבל -
שירלי21/07/2011אני בהחלט נרדמת עם ספר, אבל אחרי שעתיים-שלוש מתעוררת ולא יכולה לחזור לישון. אין לי חצי שעה-שעה בלילה הקצר ממילא לצאת להליכה או לחזור ולקרוא.
האם המינון של 3-4 אקמולים בשבוע מסוכן לאורך כמה חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שיניים אכזרי! ושאלתי היא ...ארנון19/07/2011
כמה זמן לוקח לאוגמנטין להשפיע ולהקל על כאב השיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שיניים אכזרי! ושאלתי היא ... - תגובה
ד``ר אלון מרגלית20/07/2011תוך 48 שעות מתחילה השפעת אוגמנטין על החיידקים
אך זה לא טיפול בכאב!
צריך להקל על הכאב בתרופות משככות כאב כמו אקמול נורופן וכד'
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש בעיה בקרישת דם כתוצאה מחיידק?שמשון19/07/2011
האם קיימת אפשרות שבעיה בקרישת דם אצל ילד, שהיתה חמורה עד כדי אישפוזים של הילד, נוצרה מחיידק מסוים שהילד נדבק בו בינקותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש בעיה בקרישת דם כתוצאה מחיידק? - תגובה
ד``ר אלון מרגלית20/07/2011לא שידוע לי
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור19/07/2011
שאני אוכל שוקולד יוצא לי פצעים אדומים וכואבים בגב..אני חושש שנדבקתי ביחסי מין עם אשתי שיש לה את אותה בעיה..... .מה זה יכול להיות הפצעים האלו? ..האם מדובר בחיידק ? כי לפני שאני הייתי נשוי. הייתי אוכל שוקולד. ולא היה מופיע לי פצעים אחרי זה...מה מומלץ לי לעשות?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית19/07/2011סביר שזה אקנה - פצעי בגרות
רצוי שתבדק אצל רופא המשפחה או רופא עור
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיחזקאל19/07/2011
בתקופה האחרונה כשאני קם בבוקר ורוקק את הרוק המגעיל שעמד כל הלילה בפה והליחה שעומדת בגרון שלי, לפעמים יוצא לי מהגרון דם ביחד עם הרוק\ליחה.
בהתחלה חשבתי שזה בגלל שיש לי פצע באף שפעמים רבות הגלד שלו יפתח כאשר אני מקנח את האף, אולם שמתי לב שהדם יוצא גם אחרי לילות שברור לי שהגלד לא נפתח בהם. האם הדם שיוצא לי עם הרוק והליחה מעיד על איזושהיא בעיה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית19/07/2011עלולה להיות בעיה
מציע בדיקת אא"ג
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנית18/07/2011
האם רופא משפחה יכול לתת הפנייה לבדיקות דם בשביל לבדוק הורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/07/2011כן בודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזרמוריה17/07/2011
בת 33
שבוע שעבר הייתי מאושפזת בגלל ברונכיט קשה עם חום גבוה ( ברקע לופוס וקרישיות יתר שמטופלת בפלקווניל פרדניזון ומתתרוקסט). בבדיקות דם שנערכו לי בבית חולים ההמוגלובין שלי היה 10.9 ( וזאת ששבוע לפני זה בקופת חולים היה 11.3) ולאחר יום ירד ל 10.4 . היום , שבוע אחרי חזרתי על הבדיקה וההמוגלובין 12 וזאת אפילו אחרי ווסת שהייתה השבוע . איך הערכים משתנים ככה ועוד אחרי ווסת עלה? האם משהו פה לא הגיוני? לציין שלא לוקחת ברזל או תוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מוזר - תגובה
ד''ר יעל כוכבי18/07/2011שלום לך,
הערכים שונים קצת במעבדות שונות ומבדיקה לבדיקה אפילו באותה מעבדה.
כ"כ זיהום יכול לגרום לירידה זמנית בהמוגלובין.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןברברה17/07/2011
שלום רב
יש כאבי בטן בצד ימין שמקרינים לאיזור המפשעה, כבר יומים..הכאב בא והולך..אין לי חם גבוה או הקאות.. האם אלו יכולים להיות סימנים של דלקת תוספתן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
דלקת תוספתן באופן קלאסי מתחילה ככאבים סביב הטבור שרק אח"כ מתמקמים
בין הטבור לאגן מימין. בד"כ יש גם חוסר תיאבון, חום ושנויים ביציאות. אבל , יש גם
הסתמנויות שונות.
הכאב שתארת יכול להתאים לאבן בדרכי השתן או בעיה גניקולוגית.
בכל מקרה כדאי להבדק.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן פראפיןצחי17/07/2011
האם יש בעיה בשימוש ממושך בשמן פראפין ( אחת ליום למשל )
כדי להקל על היציאות לאחר בעיית פיסורה וכדי למנוע את חזרתה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן פראפין - תגובה
השמן לא נספג ולכן אין בעיה בשימוש יומיומי. השאלה מה זה שימוש "ממושך"?
לאחר שהפיסורה התרפאה כדאי להוריד מינון ולמנוע עצירות בתזונה מתאימה .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת הורמונים נמוכה לילד מתבגרמיכל17/07/2011
שלום רב! יש לי שאלה לגבי בני שהוא בן 13.5 נכון להיום.בבדיקות דם אחרונות התגלה שיש לו רמת הורמונים נמוכה(לפי הסבר של רופא).הילד נמצא במעקב במח' אנדוקרינית בעקבות בעיות גדילה-הוא נמוך קומה לגילו.לפני שנה הבדיקות לא גילו שום בעיה הורמונלית או לכן קיבלנו תור לעשות ביקורת בעוד שנה. האם יש סיבה לדאגה היום ,לאחר שבדיקות יצאו לא תקינות מבחינת הורמונים( לא מדובר בהורמון גדילה בלבד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת הורמונים נמוכה לילד מתבגר - תגובה
חשוב לדעת אילו הורמונים נבדקו ונמצאו נמוכים.
יתכן שהוא "מבשיל מאוחר" ולכן רמת הורמוני המין תהיה נמוכה למשל וזה דוקא טוב , כי
אז יש יותר פוטנציאל לגדילה בגובה.
בכל מקרה, כדאי לשאול את רופא המשפחה ואת האנדוקרינולוג.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור ליפידורחיה17/07/2011
שלום רב. אני מקבת כל הזמן ליפיטור 10 מ"ג מרשם מרופא משפחה. בבית מרקחת כל פעם רוצים לתת לי תרופה אחרת בטענה שהם מקבלים מעט ליפיטור וזה נגמר במלאי, ואומרים שזה אותו אפקט. האם מותר לי לקחת תרופה אחרת שגם מורידה את הושמנים בדם בשעה שהליפיטור עזר לי עד כה, כי בעבר רופא המשפחה ניסה לתת לי: סיבסטטין ופרבסטטין והיו לי כאבי תופת בשרירים. עכשיו בבית המרחקת עושים לי קשיים.
2. בעלי סובל מסכרת 2, ובשביל הספורט מדד לי חד פעמי סוכר בבית והיה לי בצום 100. (אני בת 57) האם זה תקין? אני מטופלת באלטרוקצין ובליפיטטור 10 מ"ג. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור ליפידור - תגובה
ד``ר אלון מרגלית17/07/2011מציע שתבדקי את השם הכימי של הכדור ואם הוא זהה לשם הכינמי של הליפיטור את יכולה להיות רגועה
לגבי בעלך הבדיקה תקינה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ליפיטור
חיה17/07/2011זה רשום בכלל בשם מסחרי אחר והרוקח אמר לי שזה אותו אפקט ועוזר כמו ליפיטור. ההיגיון שלי אומר שזה יותר זול לקופה מליפיטור. האם מותר לי לקחת כדור בשם אחר אחרי שהרופא רושם לי "ליפיטור"????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)