מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בחזהאופק04/07/2011
שלום רב,
אני בן 17 ולפעמים יש לי כאבים בחזה באיזור הלב (לא בזמן פעילות גופנית).כל פעם הכאב הוא ל 1-2 דקות והוא קורה בעיקר בנשיפת אוויר (בעיקר בסוף הנשיפה), וזה קורה פעם בכמה ימים. קודם רציתי לדעת אם הכאב הוא בלב או בריאות, ובנוסף רציתי לדעת אם יש מה לעשות עם זה ואם כדאי ללכת לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי05/07/2011שלום,
כאב בחזה לא חייב להיות מהלב או מהריאות. הרבה פעמים הוא מהצלעות, השרירים והעצבים של בית החזה.בכל תנועה של בית החזה בנשימה יופק כאב מהמבנים האלה
עקב חבלה מינורית, כווץ שריר וכו'.
בכל מקרה, אם זה מתמיד, כדאי להבדק.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיקת גדילהרינת03/07/2011
האם זה הגיוני שילדה בת 14 תפסיק לגבוהה ואם תוך חודשיים אין שינוי בגובהה שלה זה בסדר?
היא מטר 66 והיא שוקלת בערך 55
אפשר לדעת את גיל העצמו שלה רק בבדיקה מיוחדת או שאפשר בדרך אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיקת גדילה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית04/07/2011תלוי בנושאים רבים, כולל למשל גובה ההורים
זה יכול להיות תקין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיקת גביהה
רינת04/07/2011אני מטר 62 ובעלי מטר 82 ובתי הבכורה מטר שישים וחמש והיא פס סקה בגובהה בגיל 14 כפי מה שהיא אומרת והיא כיום בת 24 האם תוך חודשיים יש שינויים בגביהה לילדה בגיל ההתבגרות ?? ומתי תיהיה לה םריצת גביהה כאילו גביהה משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיהודה03/07/2011
שלום ד"ר
אני בן 31 משקל 76 גובה 1.75
כולסטרול כללי 179
כולסטרול HDL 45
כולסטרול LDL 110
טרגלצידים 118
סוכר 92
ראוי לציין שיש לנו במשפחה גנטיקה של כולסטרול ושומנים בדם
אחי בן 39 עבר צינטור ואבי בן 62 עבר צינטור.
האם הבדיקות תקינות לגורמי הסיכון? אני לא מעשן!
או שזה מצריך טיפול תרופתי?
אשמח לשמוע את חוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד``ר אלון מרגלית04/07/2011חשוב להפחית LDL ע"י פעילות גופנית ואם צריך, ע"י תרופות
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדי דופקיהודה03/07/2011
שלום בן 32 גובה 175 משקל 77
מהו דופק תקין במנוחה?
ומהו דופק תקין בהליכה רגילה בבית?פעילות כמו בישול וכ"ו)
אני ברוך ה אדם בריא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי דופק - תגובה
ד``ר אלון מרגלית04/07/2011דופק במנוחה 70-80 לדקה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף תודהdor03/07/2011
התווצר לי סימן סגול רציני בקוטר של סנטימטר כנראה מקריש דם לאחר פגיעה שלא הרחיב עליה כי היא לא נראת לי רלוונטית..האם יכול להיות שזה יפגע בי או יגרום לפגיעה במוח או בכלי אחר כתוצאה מטיול קריש הדם לאזור מסויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף תודה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית03/07/2011לרוב סימן סגול כזה לאחר פגיעה נמוג מעצמו ללא נזק נוסף או צורך בטיפול מיוחד
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףבת 1802/07/2011
אני מטופלת אצל רופאת משפחה ואיני מצליחה להבין את כוונותיה
אשמח עם תעזרו לי.
לפני כמה שנים, כן,שנים! התלוננתי על כאבים בלתי נסבלים ונפיחות בבטן התחתונה, הכאבים עם הזמן עברו גם לשאר אזורי הבטן והנפיחות התגברה עד כדי שאני נראת כמו בחודש החמישי להריון,למרות שאני בחורה רזה ואפילו בתת משקל קל.
הרופאה שלי חזרה ואמרה לי להפסיק לאכול אוכל מטוגן,לשתות מיצים, כל דבר שאינו טבעי ויש בו מלח או שמן, היא אמרה זאת על סמך החלטתה שאולי יש לי קיבה רגישה! ללא שום בדיקות!
נבדקתי את גיניקולוג שלפי תוצאות הבדיקות באינטרנט שלח אותי בכלל לבדיקות סרטן השחלות לפחות 3 פעמים בחצי שנה!
הגיניקולוג אמר שהכל בסדר, ויכול להיות שהסיבה היא האיחורים הקבועים של המחזור שלי, שהיו מאז ומתמיד, ואמר להתחיל ליטול גלולות נגד הריון שיסדרו לי את המחזור באופן דחוף כי זה עלול להשפיע על ההריון שלי בעתיד (האיחור של המחזור), את הגלולות לא נטלתי, אני נגד.
רופאת המשפחה אמרה שאמנם הכאבים התחילו מהבטן התחתונה והנפיחות בעיקר שם, זה לא קשור, מדובר בקיבה רגישה וזהו.
אחרי וויכוח ארוך איתה היא שלחה אותי לבדיקה של דלקת או משהו, שלא נמצאה אצלי. אבל הרופאה אמרה שכנראה ויש לי דלקת אבל היא לא מופיעה בבדיקה- סוג שונה, ונתנה לי גלולות, כרגע אין לי אפשרות לכתוב לכם את שמן, אבל מחר אוסיף ואכתוב. כשהתסתכלתי במידע על הגלולות היה כתוב שצריך ליטול אותן בעת דלקות חמורות או מקרים מסוימים של סרטן, על סמך מה היא נותנת לי גלולות לדלקות חמורות עם לא נמצאה אצלי בפירוש דלקת?
אני גרה בעיר קטנה ואין לי אפשרות לנסוע לקופת חולים אחרת ולהתחיל להיבדק, אבל למה ההבחנה לא זזה לשום מקום? מה זה עלול להיות? כמה שנים אני אמשיך לסבול מהנפיחות והכאבים האלה? מה צריך לעשות כדי שרופאה כמוה כן תשתדל להבחן אותי נכון ותעזור לי! הצילו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד''ר יעל כוכבי03/07/2011שלום לך,
נראה שיש בעיה של אימון ביחסים בינך לבין הרופאה שלך וכנראה אין לך אפשרות להחליף אותה.
במקרה כזה, כדאי לך לבקש פגישה ארוכה יותר עם הרופאה ולבטא את חששותייך עקב הסימפטומים הממושכים שאת מתארת.
אני לא מכירה את כל הפרטים, אבל נראה לי שדוקא העובדה שהסימפטומים ממושכים, צריכה להפחית חרדה... ושיש רופאים טובים שיודעים לאבחן גם בלי הרבה בדיקות עזר...
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסים אדומים בקפלים- זקוק לאבחנהרונן02/07/2011
שלום רב,
אני בן 22. מזה כמעט שנתיים אני מבחין בהתקפים של אודם בקפלי הבטן או היד, ללא גרד. התופעה מופיעה במשך מס' דקות בד"כ וחולפת עצמונית....
יש לציין שעד כה אין לי קצה חוט בניסיון להגיע לאבחנה וזאת לאחר שביקרתי אצל מס' רופאי עור שאין להם מושג במה מדובר.... רופא אחד טען שייתכן ומדובר בדרמוגרפיזם ואילו רופא אחר טען שייתכן ומדובר באקזמה.
אשמח לקבל ממך חוות דעת במה מדובר וכיצד עליי להשלים את הבירור???
אודה לך מאוד על התייחסותך ואשמח לקבל ממך מענה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסים אדומים בקפלים- זקוק לאבחנה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי02/07/2011שלום,
נשמע כמו תגובה אלרגית.
אפשר לבקש יעוץ של אלרגולוג.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בלבלבבת 2701/07/2011
ערב טוב,
עברתי לפני כשלוש שנים "גסטרוקטומי" והמצב הבריאותי שלי השתפר ...
הבעיה היא כבר שני אני סובלת מדלקת בלבלב כמעט כל 40-50 יום ומתאשפזת בב"ח לכמה ימים בכל פעם .
זה תוקף אותי בכאבים עזים , הקאות , בחילות , חוסר במלחים בדם , ירידה במשקל ...
שאלותי הן ? האם יש קשר בין הניתוח שעברתי לבין הדלקת ?
איך אפשר להפחית את ההתקיפים ? והאם יש טיפול לדלקת חוץ מתרופות לכאבים ונוזלים ןלפעמים מכניסים זונדה ?
תודה ושבת שלום
בת 27* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בלבלב - תגובה
ד''ר יעל כוכבי02/07/2011שלום לך,
לא ברור לי איזה ניתוח עברת ומאיזו סיבה וגם מהי סיבת הדלקות החוזרות בלבלב.
אשמח לקבל מידע נוסף,
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנזיוםגל30/06/2011
שלום.
אני לוקח ליפיטור ואמרו לי כי עלי להוסיף מגנזיום בגלל חוסר ולכן יש לי כאבי שרירים .
האם יש בדיקת דם שמראה את כמות המגנזיום בדם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנזיום - תגובה
אפשר לבדוק רמת מגנזיום בדם.
חוסר מגנזיום יכול לגרום להתכווצות שרירים, טיפול בסטטינים כגון ליפיטור יכול לגרום לכאבי שרירים, אבל לא הבנתי מה הקשר בין השניים בשאלתך.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלאייל30/06/2011
כתוצאה מעייפות כרונית וחולשה רציתי לדעת האם הממצאים הנ"ל בבדיקות דם מעידים על חוסר בברזל/ רמת ברזל נמוכה?
MCV fL 81.5 83 *(.........) 101 BD1
MCH pg 27.1 27 (*........) 32 BD1
MCHC g/dL 33.3 31.5 (....*....) 34.5 BD1
PLT K/uL 139 150 *(.........) 450 BD1
RDW-SD fL 39.9 39 (*........) 46 BD1
RDW-CV % 13.4 11.6 (......*..) 14
Iron ug/dL 85.4 59 (.*.......) 158 ערכי הייחוס שונו ב-5.10.08
BD1
Ferritin ng/mL 25.6 15 (*........) 300 BD1
תודה והמשך יום טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל - תגובה
אכן כן. אין את ערכי ההמוגלובין.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות וכאב שנמשך כבר 5 ימים מעקיצתדנית30/06/2011
שלום רב לרופאים,,
זאת שוב אני עם העקיצת דבורה.
נעקצתי עי" דבורה לפני 5 ימים יש עדיין כאבים +נפיחות.
אני לוקחת אנטיביוטיקה 3 ימים כבר..
הכאב טרם עבר ולא הנפיחות.
כמה זמן התופעה יכולה להמשיך???
נמאס לי לסבול, מי יכול לעזור לי? לאיזה רופא ללכת? איזה התמחות?האם בחדר מיון יכולים לעזור לי? האם אני בסכנה? אני לא רוצה לסבול.
השאלה העיקרית - מתי כבר יעבור לי הכאב והנפיחות באזור????
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות וכאב שנמשך כבר 5 ימים מעקיצת - תגובה
יתכן שהעוקץ נשאר בעור וזו הסיבה לכך שיש עדיין נפיחות וכאב?
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחי מרפא וכאב ראשדני29/06/2011
אבי לוקח בדרך קבע(עקב כאבי ראש מקבציים )
דפלפט כרונו
קרדילוק
אמלו
אופטלגין
לוסרדקס
אלטרולט
האם יכול לקחת תערובת צמחי מרפא המכיל:
בן חרצית, מנתה , לבנדר
תודה.
אנא ענו במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יעל כוכבי02/07/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_צמחי_מרפא' id=link]צמחי מרפא[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצת יתוש נמר אסיאתייפית29/06/2011
האם עקיצת יתוש נמר אסיאתי נראית על העור בצורה הבאה : מספר נקודות אדומות באותו אזור והאזור בקוטר של פקק בקבוק מים מינרליים. האם יש תופעות לוואי מידיות אם העקיצה רק לפני כמה דקות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אם הוא נושא את הטפיל
דני29/06/2011שמעביר את הזהום.
אחת התגובות השכיחות: חום.
אם אינו נושא את הטפיל אין תגובה מיוחדת.
בכל מקרה חכי לתגובת אחד הרופאים פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות לאחר הפסקת כדורצפרלקס29/06/2011
שלום רב
הייתי לחוץ ובימשך שלושה ימים לקחתי כדור צפרלקס - כביכול כגד חרדה כלשהיא
לאחר שלושת הימים מכן הפסקתי - כי לא היה צורך צורך מלכתחילה - איני חרד, מזיע , מסוחרר וכו..
משום מה יום אחר שהפסקתי לקחת את הכדור כל גופי החל לרעוד - (כי לפני קבלת הכדורים- ביום שהייתי לחוץ לא רעדתי בכלל )
שוב חייב לציין כי אני לא לחוץ, מסוחרר, מזיע , עצבני , אלא רגוע ומחויי ורק גופי משום מה רועד
האם יתכן שמכיוון שהכדור נכנס למערכת בשלושה ימים - אלו הם תופעות לוואי של הפסקה מכיוון שלא המשכתי ?
האם זה יעבור ??-
סליחה שאני חוזר על עצמי - אך איני חרד , מפוחד , מבוהל אלא מרוכז, מחוייך וללא שום חרדה.
אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות לאחר הפסקת כדור - תגובה
ד''ר יעל כוכבי02/07/2011שלום לך,
בד"כ תופעות "גמילה" קורות בהפסקה לא הדרגתית של הטיפול לאחר שימוש ממושך.
פחות סביר לאחר טיפול של 3 ימים.
בכל אופן, לא מומלץ לקחת תרופות אלה "לפי צורך" כשלחוצים ולמספר ימים בלבד כי אז
לא מושגת השפעה אמיתית.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוקץ דבורה ד ח ו ף.דנית28/06/2011
שלום רב,
עקצה אותי דבורה לפני 4 ימים.
ביום הראשון היה חום גבוה,עם נפיחות, אודם וגרד.
החום הגבוה נעלם אבל נשארו נפיחות ואודם ו כ א ב י ם חזקים.
רופאת משפחה נתנה אנטיביוטיקה התחלתי לקחת אותה רק עכשיו ביום הרביעי.
שאלותי:
האם יש צורך בכלל באנטביוטיקה והאם אפשר לעשות בדיקה ספציפית על מנת לגלות אם צריך אנטיביוטיקה?
אני מתחילה לדאוג, הכאב והנפיחות לא עוזרים איך אפשר להקל על הכאב הנורא?
מה ההשערה מתי יעבור?
האם עלי לנקוט בפעולה כל שהיא על מנת לטפל בבעיה או עלי לחכות ולקחת אנטיביוטיקה.
בנתיים כואב כואב כואב.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוקץ דבורה ד ח ו ף. - תגובה
ד``ר אלון מרגלית28/06/2011טוב עשתה הרופאה שנתנה אנטיביוטיקה
היות ופעמים רבות מעבר לארס של הדבורה יש זהום של חיידקים
מציע בנוסף שתקחי כדורים להקלת הכאב - כמו אקמול אדקס וכד'
ואם אין שיפור או שקיימת החרפה, חשוב שתחזרי לרופאה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)