מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עין מקפצתריקי19/08/2011
שלום,
העין שלי מקפצת (טיקים) כבר מעל לחודש. אני כבר שבוע וחצי לוקחת רגיעון-יום 2 כדורים ביום. הייתה הפוגה של יומיים ועכשיו זה חזר.
כן, אני בנאדם לחוץ ועוברים עליי הרבה דברים, כן אני עצבנית וכן אני לא ישנה כמו שהייתי רוצה (אבל מאידך אני אוהבת לישון המון), אך לצערי אלו בעיות שאין להן פתרון. הבנתי שאין לכך השלכות רפואיות אבל מה עושים עם זה?? זה ממש מטריד ומפריע ליום יום.
איזה פתרון יש? מוכנה אפילו לתרופות סבתא...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין מקפצת - תגובה
ד''ר יעל כוכבי19/08/2011שלום לך,
אפשר לקחת קלמנרבין , כדורי מגנזיום.
לנסות להפחית לחץ: פסיכותרפיה, אימון גופני, יוגה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נמליםע17/08/2011
היי!
בת 30.מאתמול יש לי תחושת נמלים ברגל שמאל ויד ימין .היו לי מעט כאבים בקרסול למרות שגם בקרסול ימין ושם אין תחושה זו .אני לא יודעת אם זה קשור לזה או לעובדה שהייתי אתמול אצל קוסמטיקרית להסרת שיער בלייזר ברגליים ואולי היא לחצה חזק עם המכשיר ועבדה על הרגל הרבה זמן למרות שזה נשמע הגזמה כי זה עובד רק על העור..אולי זה קשור לעובדה שאני רזה והכל חודר לעצמות?אני אציין שבעבר עשיתי עיסוי פעמיים אצל מטפלים שונים ובמשך חצי שנה היתה לי תחושת נמלים ביד ימין בלבד!גם כשעשיתי רק רפלקסולוגיה זה קרה לי אבל בעוצמה נמוכה יותר ומאז החלטתי שלא אעשה.
מה עליי לעשות?יש דרך לנסות להשתחרר מזה או לאיזה רופא לפנות ותוך כמה זמן?מלחיץץץץץץץץ
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת נמלים - תגובה
ד''ר יעל כוכבי18/08/2011שלום לך,
התחושה נקרית פראסטזיה והיא נגרמת מגרוי עצבי . יכולות להיות לכך סיבות שונות.
לא כדאי להילחץ. אפשר להתיעץ עם רופא המשפחה ונוירולוג.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשפוזחסויה17/08/2011
כמה זמן לוקח אשפוז כאשר הניתוח הולך תקין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשפוז - תגובה
ד''ר יעל כוכבי18/08/2011תלוי בסוג הניתוח ובמנותח וקצב ההתאוששות שלו.
ניתוחים רבים נעשים היום ללא אשפוז כמעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cpkליי16/08/2011
שלום.
האם CPK=248 יכול לגרום לכאבי שרירים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cpk - תגובה
ד``ר אלון מרגלית16/08/2011כן, יתכן שהבדיקה מראה פגיעה מסוימת בשריר (לא גורם לכאבי שרירים)
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בידיים וברגלייםרבקה16/08/2011
שלום
שבוע שעבר אושפזתי עקב לחץ דם גבוה , בימים האחרונים אני סובלת מגירודים כרונים בידיים וברגליים
אשמח לקבל את עצתכם/עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים בידיים וברגליים - תגובה
ד``ר אלון מרגלית16/08/2011האם יכול להיות שהתחלת תרופה חדשה? כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בכל הגוףאילי16/08/2011
בעלי בן חולה לב עם קצב וסכרת שמטופל באינסולין אתמול בזמן שדיבר בטלפון החלה ידו הימנית לרעוד ללא שליטה ולאחר מכן כל הגוף כמספר דקות ואז החל להחוויר ולאחר חמש דקות הרגיש יותר טוב וחזר לעצמו. יש לציין שהוא בדק את רמת הסוכר ויצא תקינה.
מדוע זה קרה? בשיחה עם פרמדיק ממגן דוד בדקנו את רמת הסוכר שיצאה כאמור תקינה
האם יש סיבה נוספת עליה יש לתת את הדעת ולעבור בדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות בכל הגוף - תגובה
ד``ר אלון מרגלית16/08/2011חשוב שיעבור בדיקה נוירולוגית וכן שיבצע עקומת סוכר
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצדת16/08/2011
אני בת 37.לאחרונה גילו לי אבן בגודל 2.0 מ"מ בכליה הימנית וגם כבד מוגדל ושומני.לא יודעת אם זה קשור איכשהו אבל יש לי כאבים סטטיים בצד שמאל מתחת לצלעות.הכאב התחיל כשהתגלתה לי לפני כמה שבועות דלקת בשתן ע"י 2 חיידקים האחד אי-קולי ואת שם השני אני לא זוכרת.אני כבר שבועיים מטופלת ע"י אנטיביוטיקה ונותרו לי עוד מס' ימים בודדים.ממה הכאב יכול להיות? איזו בדיקה עליי לעשות כדי לברר בירור יסודי יותר? באולטרסאונד שעשו לי בעקבות תלונותיי על דלקות חוזרות בשתן מצאו את האבן והממצא לגבי הכבד.בצד שמאל הכליה הייתה נקיה.אין לי גזים או בעיה כזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
ת16/08/2011הכאבים יותר מפריעים כשאני יושבת ואז יש כאילו לחץ על האזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
ד``ר אלון מרגלית16/08/2011כאבים בצד ימין אינם נגרמים מאבן בצד שמאל. מציע שתפני לרופא המשפחה לבדיקה חוזרת אם האנטיביוטיקה לא הועילה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הערך תקין?שואל15/08/2011
שלום רב, רציתי לשאול האם הערך של הקריאטינין בבדיקת האיסוף שתן 24 שע' לקטכולמינים תקינה:
CREATININE- U SAMPLE
213.48 mg%
לציין שאני לאחר כריתת אדרנל על רקע פיאוכרומוציטומה.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הערך תקין? - תגובה
ד``ר אלון מרגלית16/08/2011בכל מעבדה ישנן ערכי נומה שונים. כדאי להתייעץ עם הרופא שבקש את הבדיקה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לגבי אקונומיקהדנה15/08/2011
היום שהגעתי לעבודה בדיוק סיימו לנקות את המבנה עם אקונומיקה. הריח היה מאוד חריף. הלכתי למטבח לשתיים-שלוש דקות וממש נחנקתי, שרף לי בגרון. הלכתי להתאוורר והתחושה עברה במהירות, לא חשתי מעבר לכך שום דבר - לא בחילות, כאבי ראש או שום דבר אחר. רציתי רק לשאול האם יש סיכון או חשש לנזק למערכת הנשימה, נזק מצטבר או לטווח ארוך? (זהו מקרה חד פעמי בד"כ איני מגיעה בשעות בהן נעשה הניקוי).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה לגבי אקונומיקה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית16/08/2011אם לא נותר מחנק, צרידות או שיעול, הכל בסדר
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטוניןאופק13/08/2011
אינני בטוח שהשאלה מדוייקת לתחום הפורום, אך שאלתי היא האם אור בזמן השינה (משהו עם מלטונין) עלול לעזור להתפתחות לסרטן, והאם אתם ממליצים לסגור בלילה את התריסים כדי שבבוקר לא ייכנס אור שעלול להיות מזיק (אני תלמיד ואני קם בעשר בערך). אני שואל כי קראתי שאור בזמן השינה לא בריא, למרות שמצד שני אולי סגירה של התריסים תמנע כניסה של אוויר טרי (למרות שהדלת בחדר פתוחה).
אשמח לשמוע דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלטונין - תגובה
ד``ר אלון מרגלית16/08/2011אור בזמן השינה לא עוזר בהתפתחות סרטן
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור13/08/2011
האם פוליקוליטיס מדבק ביחסי מין לא מוגנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית13/08/2011פוליקוליטיס היא תופעה שיכולה להעיד על מחלות רבות ובינהם גם מחלות מין.
יש לפנות לבדיקת רופא והחשוב מכל - לא לקיים יחסי מין לא מוגנים!!
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוציםזאב13/08/2011
שלום
אני בן 61 בחדשים האחרונים אני סובל מעיקצוצים ( סוג של גירוד) בכל הגוף בבוקר זה חלש יותר ובערב חזק. הכושר הגופני שלי בסדר - אני עושה ספורט
כל בדיקות הדם ושתן בסדר. רופא אורגאולוג אמר שזו לא אלרגיה ,רופאת עור אמרה שזה לא מהעור.
אציין שאני לוקח טריטס 5MG ( יתר לחץ דם קל) -.
הרופא שלי אומר שהוא סבור שזה על בסיס מתח - הוא נתן לי לוריוון וזה עוזר במקצת ואני חושב שהמתח אולי מגביר את העיקצוצים אך זה לא מיזה.
אני ממש סובל מהתופעה אשמח לקבל איזו עיצה לברור בכיוון מסוים
תודה
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוצים - תגובה
ד``ר אלון מרגלית13/08/2011שלום זאב
עקצוצים בעור יכולים להיות משפע של סיבות כמו יובש של עור, אלרגיה שלא ניתנת לביסוס מדעי וכד'. אין ספק שמתח משפיע וחשוב לטפל במתח גם לשיפור מצב העור והעיקצוץ אך בעיקר לשם שיפור הבריאות הכללית. טיפול תרופתי במתח כמו לוריבן הוא רק חלק מהטיפול. רצוי להוסיף גם שיטות אחרות כמו פעילות גופנית סדורה, הרפיות, שיחות עם יועץ וכד'
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וונלה 75 לטיפול במעי רגיזתהל12/08/2011
שלום ד"ר,
מזה חודשיים סובלת מכאבי בטן באזור הטבור
כל הבדיקות תקינות: אולטראסאונד בטן, בדיקות דם, בדיקות שתן, בדיקת נשיפה, בדיקה גניקולוגית, קולונוסקופיה.
רופא המשפחה שלי הגיע למסקנה שיש לי מעי רגיז והוא טוען שזה מגיע בעקבות לחץ נפשי.
אני עובדת בסוג עבודה שגורמת לי לחץ אבל זה מתחיל ומסתיים בעבודה בלבד.
רופא המשפחה המליץ לי להתחיל טיפול של וונלה 75 למשך חצי שנה.
לא ברור לי מה הקשר בין תרופה נוגדת דכאון לבין כאבי בטן.
חשוב לציין שאני לא סובלת משום סוג של דכאון, החיים יפים בעיני.
מפחדת מאוד מסוג תרופות כאלו ולא רצה לקחת אותם.
אשמח לשמוע מה אתה ממליץ כדי להקל עלי את כאבי הבטן.
ומה דעתך על לקיחת וונלה 75.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וונלה 75 לטיפול במעי רגיז - תגובה
ד``ר אלון מרגלית13/08/2011שלום תהל
חשוב שיהיה קשר של אמון ופתיחות עם רופא המשפחה ואם את תוהה על טיפול זה או אחר, דברי איתו על כך
נכון שפעמים רבות תרופה זו נרשמת למצבי דכאון ו/או חרדה, אך גם ללא דכאון היא משפיה לטובה על כאב כרוני כמו זה שיש במעי רגיז
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מזה חודשיים - לא אובחןערן11/08/2011
שלום רב,
לפני כחודשיים התחלתי לסבול מכאבי לסת ואוזניים.
נבדקתי פיסית מספר פעמים ועברתי אולטראסאונד. לא נמצאו בעיות.
טופלתי באוגמנטין אך ללא הועיל.
בינתיים מוקד הכאב עבר לחזית הגרון באזור החיבור לחזה. האזור נפוח מעט ורגיש למגע.
כאב הגרון מלווה בכאב קל בראש.
כמו כן לאורך כל התקופה אני סובל משלשולים. בעקרון יש לי מעי רגיז, אבל הפעם זה שונה - אני כאילו חייב ללכת שירותים.
כמו כן התיאבון שלי ירד ואיבדתי כ-3 קילו.
התופעה המיוחדת היא שהכאבים מתעצמים לרמה בלתי נסבלת בערב, ולאחרונה יש לי גם חום של 37.5 - 38 בשעות אלו (בשאר היום אין חום וכמעט אין כאבים).
בספירת דם שערכתי לאחרונה נתגלה ריכוז גבוה של מונוציטים וטסיות דם.
מקווה שתוכל לתת לי כיוון, אני סובל כבר חודשיים ורק מחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מזה חודשיים - לא אובחן - תגובה
ד``ר אלון מרגלית13/08/2011שלום ערן
שאלות ותשובות בפורום לא יכולות להחליף בדיקת רופא ומעקב מתמשך ע"י רופא המשפחה
מציע שתקבע תור אליו להתייעצות
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mpvליי11/08/2011
שלום ד"ר .
בבדיקת דם נמצא MPV=6.8fL
מה אומרת תוצאה נמוכה כזו , האם עלי לחזור על הבדיקה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mpv - תגובה
ד``ר אלון מרגלית13/08/2011לרוב אין לתוצאה זו משמעות אם כל השאר תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)