מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולשה מתמשכתאנונימית22/06/2011
שלום רב
אני בת 23 בריאה בדרך כלל.
סובלת כחודשיים מתשישות ועייפות שלא עוברים. העייפות קיימת גם בימים בהם אני ישנה מצויין. אני פשוט קמה עייפה . כמו כן ישנם גם סחרחורות קלות.
אני מאוד מתקשה ומוצאת את עצמי נחה וישנה בכל רגע פנוי וקשה לי מאוד להתרכז עם העייפות הזו.
הלכתי לרופא המשפחה ששלח אותי לבדיקות דם - כשחזרתי עם התוצאות הוא אמר שהכל תקין וכנראה העייפות נובעת מלחץ.
רק המליץ לי על B12 שאומנם נמצא אצלי בסקאלה אבל בערכים קצת נמוכים.
אני לוקחת כבר חודש את הויטמין אבל עדיין מרגישה חלשה מאוד ולא זזה יותר מדיי. חשוב לי לציין שאני שומרת על אורח חיים בריא- תזונה בריאה,עושה כושר כמה פעמים בשבוע(אומנם בקושי רב אך עדיין)
אני לא כל כך מבינה בבדיקות דם ורציתי לשאול אם יש דברים מסויימים שמומלץ לבדוק במקרים של חולשה? ערכים מסויימים שכדאי לשים לב אליהם?
לאן לפנות כדי לבדוק זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה מתמשכת - תגובה
ד``ר אלון מרגלית22/06/2011ציינת שהעייפות קימת גם בימים שאת ישנה מצוין
מכאן אני למד שישנם ימים שאת לא ישנה טוב ויתכן ששם נעוצה הבעיה
כדאי להתייעץ עם הרופא לגבי נושא השינה ולטפל בבעיה המונעת שינה טובה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםיוסי21/06/2011
אני בן 24, סטודנט,
במשך כחצי שנה יש לי כאבים בצד שמאל של החזה לפעמים גם בשמאל אבל המיקוד הכאבים בצד שמאל הרופא משפחה שלח אותי לקרדיולוג ששלל בעייה לבבית אחרי בדיקת אקו לב,מבחן מאמץ והמליץ לי לעשות צילום חזה ומיפוי עצמות עשיתי את הבדיקות הצילום יצא טוב ובמיפוי רשום שאין בעיות באזור הצלעות החזה משהו כזה אך כתבו הערה כזאת:קליטה מוגברת מוקדית בטיביה משמאל-לקורלציה-עם אמצעי הדמיה נוספים מה זה אומר?? בעיקרון גם שללתי עניין של קיבה עשיתי בדיקה לחיידק הליקובקטר ויצא שאין חיידק...
מה לדעתך יכול להיות הבעייה?? אני מיואש הרופא משפחה חושב שזה עניין של לחץ וכו.. וסוג של מזלזל בבעייה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד``ר אלון מרגלית22/06/2011שלום יוסי
הקליטה המוגברת בטיביה יכולה להיות לאחר שבר, מאמץ או דלקת לרוב. יש צורך לצלם את המקום.
כאבי חזה יכולים להיות מסיבות רבות כולל מתח ולחץ. הבדיקות שבצעת שללו גורם מסוכן כמו בעיה בלב ובקיבה. כפי הנראה הבעיה אינה מסוכנת ויש לטפל בה בטיפול נגד כאבים ואם אתה בלחץ - לטפל בו ולהפחית מתח באמצעים שונים כמו פעילות גופנית קבועה והרפייה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!יעל21/06/2011
שלום,
אני בשבוע 13+6, ובעבודה הייתי בישיבה עם מישהו שאמר שהוא היה חולה בימים האחרונים עם כאב גרון אך הוא לוקח אנטיביוטיקה.
ניסיתי לשמור מרחק אך הוא היה פחות ממטר מאותו אדם.
האם יש סיכוי להדבקה? או שאם אדם לוקח אנטיביוטיקה הוא כבר לא מדבק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! - תגובה
ד''ר יעל כוכבי21/06/2011שלום,
דלקת גרון יכולה לנבוע מוירוס , שאז הטיפול האנטיביוטי לא מפחית את ההדבקה, או מחיידק, שאז לאחר יממה של טיפול אין הדבקה.
אם יופיעו כאבי גרון או חום, כדאי לפנות לבדיקה ולקבל טיפול, ללא קשר להריון .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה21/06/2011
שלום,
אני בת 33.לאחרונה , יש לי לפעמים הפרשת דם מהטבור (ממש קצת) לפעמים בצורת דם קרוש כזה סביב הטבור.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יתכן שיש שם שריטה קטנה, אך ליתר בטחון כדאי לבדוק.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעת דם מוחשיתתורגמן מאיר20/06/2011
בן 55 סובל מאוסטיפורוזיס חלבון בשתן גבוה שקיעת דם מוחשית חלבון מזה 3 שנים 810 אוסטיאופורוזיס T-1.7 בחוליות ו T-2.4 בירכיים שקיעת דם מוחשית 101 הרופאים המטפלים נתנו לי כדורים כדלקמן פוסלן אנלפרין לגבי השקיעה אומרים נמשיך במעקב אחת ל 4 חודשים מה עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיעת דם מוחשת - תגובה
ד''ר יעל כוכבי21/06/2011שלום לך,
כדאי לבדוק למה יש לך אוסטיאופורוזיס בגיל צעיר יחסית ?
האם נבדק סוג החלבון בשתן?
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהקארין19/06/2011
בת 36 בריאה בדרך כלל נוטלת ברזל ורמוטיב 500 מג בלילה.בשבועיים האחרונים אני ישנה כל יום בערך ב1 או ב2 בלילה עד 6-7 בבוקר אני קצת הייתי מתוחה לאחרונה אז לכן המצב לדעתי.ביום חמישי הזה לא ישנתי לילה שלם וגם בבוקר שישי לא השלמתי את השינה אלר רק בלילה ישנתי 4 שעות מ2 בלילה עד 6 יום שבת בלילה גם לא ישנתי ואני ממש ערה עייפה לחוצה מה עלי לעשות?
לקחתי בהמלצת חברה חצי כדור ואבן עכשיו....האם זה מסכן השינה שלא ישנתי כמה ימים האלו....פשוט אני בבית חולים עם אבא שלי ולכן הדגה והחוסר השינה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ברור שלא תשני בסיטואציה כזו.
אני מאחלת לאביך החלמה מהירה ואז תוכלי להשלים שעות שינה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץדני18/06/2011
שלום,
מצ"ב כול הבדיקת המאמץ שנעשתה
הבדיקה נמשכה 7 דקות. שלב 3
קצב הלב 184 לדקה
לחץ הדם בשיא המאמץ 125/80
אחוז מהדופק המקסמלי 97.3
הדופק שהושג - 184
מס METs מקסמלי 10.1
הפרעות קצב במאמץ/התאוששות : לא נצפו
מקטע ST במאמץ/התאוששות: שינויי st-t קלים לא ספציפיים בהתאוששות.
הערכת כושר גופני - בינוני
לא נצפו תניחות ST משמעותיות במאמץ
לא נצפו הפרעות קצב.
הבדיקה הופסקה עקב השגת דופק אופטימלי.
האם תקין? והאם זה מצריך בדיקת אקו לב במאמץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ - תגובה
ד``ר אלון מרגלית19/06/2011שלום
בדיקת מאמץ אינה עומדת לבדה
יש לה הקשר הדוק לקליניקה כלומר לתופעות ולרקע הכללי שבעטיו התבקשת לבצע אותה
אליך לקבל את התשובות לשאלותיך מהרופא שהפנה אותך לבדיקה זו
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץדני18/06/2011
בבדיקת המאמץ נכתב
מקטע ST במאמץ/התאוששות: שינויי st-t קלים לא ספציפיים בהתאוששות.
לא נצפו תניחות ST משמעותיות במאמץ.
מה זה? והאם אני צריך לדאוג מזה?
אני בן 31.5
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ - תגובה
מבחן המאמץ שבצעת תקין.
באופן כללי זוהי בדיקה לא מאד מדויקת.
מפאת גילך הצעיר, רמת הסיכון שלך נמוכה, אך היא תלויה גם בגורמים נוספים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנורית18/06/2011
ביתי בת 15 מרגישה בזמן האחרון חולשה והרגשה שכביכול היא עומדת להתעלף ובעקבות כך היא מאד נלחצת והלב שלה מתחיל לפעום מהר מהרגיל מלווה בהרגשה של כאב בבטן לרגע וזה חולף. בבדיקות דם שעשתה לא התגלו ממצאים חריגים מלבד urea b נמוך 14. המוגלובין תקין רופא הילדים שלח אותה גם לבדיקת eeg ובדיקת עיניים מקיפה שעדיין לא בוצעו. ברצוני לקבל חוות דעת נוספת ממך לגבי מה יכולות להיות הסיבות לתופעות אילו והאם לבצע עוד בדיקות נוספות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/06/2011שלום רב
התאור שנתת יכול בהחלט להתאים לתגובת חרדה
כדאי להתייעץ עם מומחה בתחום
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתיים סדוקותתומר18/06/2011
שלום רב,
כבר שלושה חודשים ברציפות אני סובל מחתכים בשני צידי הפה- איפה שהשפתיים נפגשות. למעט שבוע הפוגה זה לא מפסיק. אין דימום, אך יש אדומיות. פשוט סדוק (קשה לצחצח שיניים).
אמרו לי לקחת קומפלקס בי, אך לא עזר. רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם שיצאו תקינות כולל ברזל, בי12. אבץ גם לא חסר כיוון שלוקח תוסף. מחלות מין גם אין.
אשמח לקבל כל הכוונה על מנת לפתור את הבעיה המציקה. תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפתיים סדוקות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי18/06/2011שלום,
לתופעה קוראים ANGULAR CHEILITIS והיא יכולה לנבוע מחוסר חומצה פולית, או ויטמינים ומינרליים אחרים כגון בי12 וברזל, פטרת,זיהום חיידקי, בעיה אורטודנטית...
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשאריק17/06/2011
לד"ר שלום רב,
מזה שבוע אני מרגיש חולשה עייפות והעיינים נעצמות לבד,אני עובד 8 ולפעמים 9 שעות על הרגליים .ויושן בין ל 6 - 7 שעות בממוצע .בזמן עבודה אני מרגיש שאני עומד להתעלף ולחצים בראש כולל סחרורות והרגשה של ערפול טשטוש בעיינים,בבית.
יש לי זרמים בקודקוד הראש,לחצים ברכות,לחצים באזור המצח.בנגיעה בגבות
האזור כואב,יש גם כאבים במצח,מאחורי הראש ובצדדי הראש.
ולעיתים גם הרגשה כמו של אחרי מכה בראש.לא קיבלתי מכה בראש.
האם זה יכול להיות משהו נפשי ? בגלל מחשבות או פחדים?
בתודה
אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד''ר יעל כוכבי18/06/2011שלום אריאל,
התיאור מתאים לכאב ראש מסוג TENSION שזהו בעצם מצב של התכווצות שרירים בראש ובצואר, ובהחלט יכול להיות קשור למתח , עבודה מאומצת, חוסר שינה , בעיות ראייה וכו'.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיהודה17/06/2011
שלום ד"ר
אני בן 31 משקל 75
מצ"ב היחסים של הבדיקות מאתמול ומשנה שעברה
כולסטרול כללי 179 (שנה שעברה 202)
כולסטרול HDL 45 ( שנה שעברה 41.90)
כולסטרול LDL 110 (שנה שעברה 127)
טרגלצידים 118 ( שנה שעברה 159)
סוכר 92 (שנה שעברה 91)
האם בדיקות השומנים תקינות?
ראוי לציין שיש לנו גנטיקה של שומנים וכולסטרול בדם
אחי ואבי עברו צינטורים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/06/2011יש בהחלט שיפור בבדיקות
המשך בכוון זה והעזר בפעילות גופנית יומית קבועה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותשרית17/06/2011
אני אחרי 2 הריונות, כבר לא מניקה חושבת לחזור להשתמש בגלולות מאחר שאנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו עוד ילד כרגע. אני מתלבטת אם גלולות זה אמצעי מניעה אפשרי לטווח ארוך ואם כן איזה? הבנתי שפלורט יכולה להתאים, הבנתי נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
גלולות הן אמצעי המניעה היעיל ביותר שקיים וכמובן לטווח ארוך.
הבחירה בתכשיר מסוים היא אישית ומחייבת ביקור שלך אצל הגניקולוג.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות מוירוסרעות16/06/2011
ערב טוב,
אני סובלת מוירוס כבר 6 ימים, בעיקר שלשולים, כאבי ראש ומעט חום. היום כבר השתפר המצב אך עדיין לא עבר לגמרי.
השאלה שלי, במידה והוירוס מדבק האם אני עדיין יכולה להדביק את הסובבים אותי גם לאחר 6 ימים?
זאת כל עוד אני משתמשת בשירותים פרטיים משלי כמובן.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות מוירוס - תגובה
כל עוד את משתמשת בשירותים משלך ולא מכינה אוכל לסובבים אותך וכמובן מקפידה על רחיצת ידיים, סיכויי ההדבקה נמוכים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותענת16/06/2011
בת 26 .נוטלת מולטינון 3 מ"ג לבעיית השינה הדחויה.
האם אפשר לקחת גם ריטלין או קונצרטה 54 מ"ג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי18/06/2011שלום לך,
בעקרון לא ידועה אינטראקציה, אבל כדאי תמיד להתיעץ עם הרופא והרוקח .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)