מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה כואבתאדם08/07/2011
שלום רב,
אני סובל זה מספר שנים מחולשה שמתבטאת בשינה מרובה, החלשות שרירים, נשירת שיער מואצת, עייפות מוגברת.
יש לציין שעשיתי בדיקות מעבדתיות אך לא נמצא לטענת רופאי שום דבר שמרמז על מחלה כלשהי.
השאלה שלי היא מה עושים משום שאני נמצא במצב די קשה, מחד אני ממשיך להחלש ומחד אין לי דרך לטפל בדבר משום שאין לרופא מושג חוץ מבדיקות.
יש לציין שאני אדם בריא נפשית ואינני סובל משום סוג של דכאון ודומיו.
האם יש למישהו קצה חוט עבורי, או לפחות תוכלו להפנות אותי למישהו אשר יכול לטפל / לאבחן בבעיה כזו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כואבת - תגובה
ד``ר אלון מרגלית09/07/2011הנושא מורכב ואין לכך תשובת קסם במסגרת הפורום
מציע שתחזור לרופא המשפחה ותבקש אותו לעזור לך במציאת האבחנה והטיפול הנכונים
בהצלחה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוףנטלי08/07/2011
שלום רב אני בת 22 (נוטלת חצי כדור נורמיטן פעם ביום כבר כשנתיים)ובזמן האחרון הגוף שלי תמיד חם מאוד אבל אחרי שאני בודקת חום אני רואה שהחום שלי תקין..
נגיד אני מתעוררת הרבה בלילה ומרגישה שחם לי מאוד בפנים ובגוף וגם במהלך היום זה קורה לי המון ממש רותחת אבל אין לי חום!
מזה יכול להיות? זה נורא מציק לי האם זה מעיד על בעיה מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גוף - תגובה
ד``ר אלון מרגלית09/07/2011לא ברור מדוע את נוטלת נורמיטן.
כדאי אולי לבדוק תפקוד בלוטת תריס והורמוני מין
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקסטין להריוןאני07/07/2011
שלום, אני נוטלת פרוקסטין כ 3 חודשים לערך, התרופה מדהימה ביותר,,,
האם בזמן ההריון או תיכנון הריון מותר להמשיך לקחת את התרופה ?
תודה על המשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקסטין להריון - תגובה
ד``ר אלון מרגלית07/07/2011השאלה היא מה הסיבה לנטילת התרופה
רצוי להתייעץ עם הרופא שרשם אותה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך המתנהאורלי07/07/2011
בתי החלה לקחת גלולות פליים להיעזר לכאבי מחזור שחזקים אצלה, הרופא טוען שזה יעזור לה, היא לא שאלה אם כבר במחזור הראשון היא תרגיש פחות כאבים ואני בעצמי לא יודעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך המתנה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית07/07/2011יש בהחלט סיכוי להפחתת הכאב כבר במחזור הקרוב
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מעבדהאלדר07/07/2011
תינוק בן 9 חודשים, בדיקות הדם נמצאות בתוך התחום חוץ מהבדיקות האלו, ואודה על תגובתך: לימפוציטיס = 62.3, מונוציטיס = 0.59, אסונופיליס = 0.28.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מעבדה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית07/07/2011נראה תקין
אך החשיבות שלבדיקות היא הסיבה בעטיין נלקחו
צריך להתייעץ עם הרופא ששלח אתכם לבדיקה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייאוש כרוני - אנא עזרודני06/07/2011
לאבי יש מזה תקופה מאד ארוכה כאבי ראש מקבציים(אובחן על ידי נוירולוג ורופאת משפחה)
כל תרופה שניתנה(חוץ מלעשות נזק לכבד ולכליות) הייתה חסרת טעם
הוא לוקח קרדילוק , דפלפט כרונו, לוסרדקס פלוס, אמלו ואלטרולט
( יש לו לחץ דם גבוה יחסית , כולסטרול 285 וטרגליצרידים 277 )
כדור נגד כולסטרול הפסיק לקחת כי זה לא עשה לו טוב(וגם לא הועיל)
השאלות שלי הן כאלה:
1. האם אחד מהכדורים הנ"ל יכולים להעלות את הטרגליצרידים?
שאלתי באה משום שלאבי ירד ערכי הסוכר מ-118 ל100 אבל עלה הטרגליצרידים מ176 ל277
2. האם יש משהו שיכול לעזור נגד כאבי ראש מקבציים(גם במרפאת כאב ראש לא נמצא ממש פתרון - אמרו לו זריקות או איזה תמיסה לאף שעולה אלפי שקלים)
יש לכם המלצה אחרת ?
3. האם מומלץ משהו טבעי נגד כולסטרול?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייאוש כרוני - אנא עזרו - תגובה
ד''ר יעל כוכבי07/07/2011שלום,
תרופות חוסמות ביטא כגון קרדילוק יכולות להעלות טריגליצרידים.
לכאבי ראש מקבציים- אני מפנה אותך לקריאה בוויקיפדיה , שם יש גם קישור
לאתר מיוחד באנגלית עם הרבה עיצות מועילות.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקראופק06/07/2011
שלום רב,
רציתי לדעת אם קלקר (חשוד כ..) מסרטן רק כשהוא מתחמם (בשתייה חמה או עם אוכל חם)?
בנוסף רציתי לדעת אם הוא חשוד רק באכילה של דברים שנוגעים בו, או שהוא גם חשוד כמזיק במגע איתו (עם הידיים), או אולי נשימה של חלקיקים מהקלקר וכדומה?
אני שואל בעיקר כי כמעט כל יום אני אוכל פרגית/דג מהפריזר כשהדג נמצא בתוך קלקר, האם מומלץ להפסיק לקנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקר - תגובה
אכן החומר החשוד כמסרטן משתחרר יותר בחימום , אך כדאי להפחית למינימום
מגע של מזון ושתייה כלשהם עם קלקר.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת לוריווןצפרלקס06/07/2011
שלום רב, לפני שבועיים וחצי התחלתי לקחת כדור לוריון כדי לישון יותר טוב - ללא הפסקה עד היום.
לאחר שלושה ימים התחלתי להרגיש מרגע ההתעוררות ועד לקיחת הכדור שוב בערב מאוד חלש- מעופף - כאילו לא בפוקוס בראיה, מסוחרר (הרגשת שכרות ) ואף החלו לי קשיי נשימה ורעידות ועצבנות.
לא סבלתי מזה בעבר.
האם זאת תופעת לוואי של כדור הלוריון אשר נמצא אצלי במערכת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת לוריוון - תגובה
ד''ר יעל כוכבי07/07/2011שלום לך,
יתכן.
לשינה מומלצות תרופות בעלות משך זמן קצר יוץר.
מומלץ להפסיק למספר ימים לפחות.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
צפרלקס07/07/2011כמה זמן התרופה נמצאת המחזור הדם ?
באם כל יום או יומיים אני לוקח כדור - מערכת הדם לא מתקנה ויתכן וגורמת לספטומים אלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב איומיםענת06/07/2011
בוקר טוב
בעלי סובל כבר כשבועיים מכאבי גב איומים באמצע הגב.הכאבים מגיעים אך ורק לפנות בוקר ואז הוא לא יכול להירדם, מה שגורם לשיבוש של כל היום. הכאבים נמשכים עד לשעות הבוקר המאוחרות ואז נעלמים כלא היו עד ללילה הבא.
הוא ערך צילום גב ועמוד שדרה והכל נמצא תקין בצילום, רופאת המשפחה אמרה לו שיתכן שזה קשור למערכות הפנימיות בגוף.
עליי לציין שבעלי בן 36 מקבל כדורים לכולסלטרול 10 מ"ג( קרסטור) וכדורים לצרבות (לנטון) כדור אחד ביום, אם הוא לא לוקח את הכדור הצרבות מיד חוזרות.
מה עלינו לעשות, איזה רופא הכי מתאים לטיפול בדברים האילו, אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לנו, זה מאוד מתסכל (מה גם שבמסגרת עבודתו, הוא מרבה בנסיעות)
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב איומים - תגובה
כאבי הגב יכולים להיות קשורים לבעיה בעמוד השדרה- במקרה זה מתאים יעוץ אורטופדי
או לבעיה במערכת העיכול- ליעוץ גסטרואנטרולוגי. רופא המשפחה יכול ע"י תשאול נכון
להתכוונן לאבחנה הנכונה.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעבדהריקי06/07/2011
רופא משפחה נתן בדיקות מעבדה כלליות.
שכחתי לציין שאני נוטל מינוציקלין בגלל דלקת עפעפיים.
האם צריך לחכות עד סיום הטיפול או אפשר לעשות בדיקות מעבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מעבדה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית06/07/2011אפשר לעשות את הבדיקה, הטיפול לא ישנה אותה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות- בדיקות תקינותמירה05/07/2011
שלום, אני סובלת מזה כמה שבועות מעייפות- מהרגע שאני קמה הגוף בקושי זז, כל פעולה הכי קטנה גוררת אותי חזרה למיטה.
כשאני רוצה לישון, לפעמים אני לא יכולה להרדם.כשאני קצת הולכת, בקצב איטי, אני מתחילה להתנשם בכבדות.
אני בת 25, בריאה בד"כ, ובכושר טוב.
לפני כחודש עשיתי בדיקות דם שהראו ברזל מעל הנורמה- 198. וטרנספירין שגם כן מעל הנורמה.
הפריטין היה בסביבות ה20.
הלכתי היום לרופאת משפחה והיא אמרה שהבדיקות שלי תקינות לחלוטין ושלחה אותי לנוירולוג.
נטורופת שהתייעצתי איתו, אמר שיש לי חוסר ספיגת ברזל, והביא לי תוסף ברזל. התוסף מאוד עזר, למשהו כמו שבוע- ואז הכל חזר.
אשמח אם תוכלו לומר לי לאיזה מומחה עליי לפנות, ואילו בדיקות נוספות כדאי שאעשה. לצערי, לא נראה לי שרופאת המשפחה שלי תתן לי מענה בנושא הזה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות- בדיקות תקינות - תגובה
ד``ר אלון מרגלית06/07/2011לדעתי רצוי שתחזרי לרופאת המשפחה לדווח לה על הייעוצים ועל ההתקדמות של התופעות - היא חייבת להיות בתמונה ולהחליט לאן להפנות
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות קשותצחי05/07/2011
בן 48
לאחרונה היציאות שלי הפכו קשות וגורמות לי כאב בפי הטבעת.
האם יש דרך להפוך את היציאות לרכות יותר.
האם הדבר מחייב בדיקה כלשהיא ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות קשות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי05/07/2011שלום,
חשוב לשאול למה יש שנוי ביציאות?
ריכוך יציאות: ראשית ע"י מזונות מתאימים , עשירי סיבים בד"כ, המנעות ממאכלים שגורמים לך לעצירות, שתייה מרובה, פעילות גופנית.
רק בנוסף: מרככי צואה , בהמלצת הרופא האישי.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן שתן מוגזמתרבקה05/07/2011
שלום בעלי שייאריך ימים בן 52 הוא חולה סכרת כבר שנה בערך בחודשיים האחרונים הוא מתעורר אולי כל שעה לעשות שתן וגם במאלך היום זה פשוט פוגע לא בשינה ובמשך היום מה זה יכול להיות מקווה לבשורות טובות תודה מראש רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן שתן מוגזמת - תגובה
ד''ר יעל כוכבי05/07/2011שלום לך,
ריבוי שתן הינו אחד מביטויי הסכרת. סימפטום זה משתפר כשאיזון הסכרת משתפר.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה כללית מעל שנהמודאג04/07/2011
שלום רב,
בן 34, מזה כשנה מתלונן על חולשה כללית, עייפות ונפילות אנרגיה.
בבדיקות המטולוגיות נמצאו החריגות המצורפות.
בנוסף- מזה כ-4 חודשים מתלונן על תחושות קור/חום בכפות רגליים- בבדיקת דופלר נמצאה היצירות בטיביאליס רגל שמאל (רגל ימין- תקין)
ברקע- דלקת בושט- ריקפמה פוליפואידית, כיום תקין, נוטל נקסיום פעם ביומיים.
מחסור בטסטוסרון- מטופל בזריקות פעם בחודש למשך 3 חודשים.
ספירת דם תקינה
וריאנט B27- תקין
תור להמטולוג רק בספטמבר. אשמח לחוות דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קובץ ברור יותר
מודאג04/07/2011מקווה שקובץ זה יראה טוב יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהלן הערכים
מודאג04/07/2011הקובץ לא נראה טוב...
בכל מקרה להלן הערכים:
שרשרת קלה קאפפה- 23.6 (ערך מקס 19.4)
שרשרת קלה למבדה- 28.7 (ערך מקס 26.3)
קאפפה/למבדה- 0.82 (נמצא בטווח)
אימונואלקטרופרזה- תקין
ACE- תקין
IMUNOFIXATION- ללא שינוי איכותני
אלבומין - 54.3 (ערך מינ 55.8)
גלובלין בטה- 2 - 6.6 (ערך מינ 6.5)
גלובלין גמה - 19.7(רף מקס 18.8)
השאר תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותר עקיצהליאת04/07/2011
לום וברכה יש לי בדיוק עוד שעה עד שאוכל לגשת לרפואה דחופה במידה וצריך:
בערב לפני יומיים התחלתי לגרד עקיצה כרגיל... (בירך אחורית)
אתמול כשראיתי שהיא שעדיין מאוד מגרדת הסתכלתי במראה וראיתי שהחור של העקיצה ממש ברור ושחור וכל העקיצה מסביב אדומה מפוחה וקשה בכותר של בערך 10ס"מ אולי קצת יותר זה מגרד כמעט כל הזמן אבל בכללי לא נראה לי שאני מרגישה משהו מיוחד - עברו יומיים האם זה יכול לחכות עד הבוקר או שעלי לגשת לרפואה דחופה?
כמובן אני לוקחת אחריות בכ מקרה ומתייחסת לתשובתך כהמלצה... פשוט אשמח להימנע מלגשת עם היונקת הקטנה לחדר מיון האם יש משהו שכדאי לעשות בינתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר עקיצה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי05/07/2011שלום לך,
הפורום לא נותן תשובות בזמן אמת, לצערי.
יתכן שעהקיצה מזוהמת או שנשאר העוקץ ולכן כדאי להבדק. מקווה שבינתיים אכן נבדקת.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)