מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת בדיקת דםמירי28/06/2011
שלום רב!
אני בת 36, חצי שנה אחרי לידה והתלוננתי לרופא על חולשה ועייפות ושאני לא חוזרת לעצמי. בתשובת בדיקת הדם שקיבלתי היום מופיע:
TSH 0.01 MIU/ML
FREE T4 23.98 PMOL/L
FREE T3 7.25 PMOL/L
מה זה אומר? האם יש מקום לדאגה?
קראתי ברשת שלחץ מוגבר (סטרס) יכול להשפיע על התוצאות. אני סובלת כללית מסטרס ובמיוחד לפני בדיקת דם (פחד מעילפון) האם זה יכול היה להשפיע על התשובה?
תודה מראש!
מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
מירי28/06/2011אני מניקה ואיני סובלת מתופעות נוספות שקראתי עליהן כגון יובש בעור, עצירות, השמנה וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין - תגובה
ד``ר אלון מרגלית28/06/2011יתכן שיש בעיה של בלוטת התריס - שכיח בעקבות הריון ולידה
מציע לפנות לרופא המשפחה להערכה נוספת בבדיקה גופנית
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף באשלגןנגרטרזה28/06/2011
בן זוגי שלושה ימים לפני נתיוח במידקל להוצאת רבן בשופחה הימינית בגודל שני ס'מ
והוצאת ערמונית מוגדלת, בגלל התערבות חירורגית להוצאת אבנים משלפוחית השתן, הוא עדיין עם קטטר כחודש ימים, לא הצליח להגמל.בבדיקה אחרונה אשלגן 6.1 איך אפשר לאזן על מנת לנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף באשלגן - תגובה
ד''ר יעל כוכבי28/06/2011שלום,
תלוי בסיבת העלייה באשלגן: האם זו עלייה אמיתית או "מעבדתית"? האם יש הפרעה
בתפקוד הכליה?
הרבה בריאות לבעלך ובהצלחה בניתוח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליהי27/06/2011
בת 35 . בחודשים האחרונים אני מרגישה פעם - פעמיים בשבוע תחושה כללית לא ככ טובה. בחילה קלה, כאב ראש קל, חולשה קלה, צמא. יש לציין שאני ממשיכה לתפקד כרגיל. אבל התחושה חוזרת על עצמה. בדיקות דם בסדר גמור. סוכר מעט נמוך אבל בצורה מאוד לא משמעותית. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
כדאי לבדוק סוכר ולחץ דם בזמן שאת חשה בסימפטומים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת B12 לאחר לקיחת ויטמיני יומייםצפרלקס27/06/2011
שלום רב , לפני 5 ימים התחלתי להרגיש חלש מאוד ומסוחרר עם לחץ וכן הלאה, במשך שלושה\ יומיים לקחתי כדורי ויטמינים המכילים B12 - לאחר הימים בהם לקחתי את הכדורים ישר נשלחתי לעשות בדיקת B12 (אם הייתי יודע לא הייתי לוקח יומיים לפני כדורים) הבדיקה שלי יצאה נמוכה הטווח הוא בין 210-910 התוצאה שלי הייתי 270 - לאחר בדיקה עם מספר רופאים , עודכנתי כי היא נמוכה ולכן התסמינים שלי ( רמה ממוצעת צריכה להיות בין 400-500 ) כמו כן היא לא מדוייקת מכיוון שצרכתי במשך מספר ימים כדורי ויטמנים אשר מרכיביהם היו אצלי בדם וכאשר נלקחה הבדיקה - לכן הB12 אמור להיות אף יותר נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת B12 לאחר לקיחת ויטמיני יומיים - תגובה
ד''ר יעל כוכבי28/06/2011מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולים תכופיםחן27/06/2011
שלום, רציתי לשאול שאלה בקשר לאבי. הוא בן 71 ולאחרונה (בערך בחודש האחרון) הוא משתעל כל כמה דקות , וזה לא מפסיק.
הוא ניסה כמה כדורים נגד צינון , אך זה נראה לי לא רק צינון אחרת זה היה עובר.
האם יש סיבה לחשוש שזה יותר מצינון או דלקת גרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעולים תכופים - תגובה
בהחלט מחייב בדיקה מפאת גילו, משך הזמן ותכיפות השיעול.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כעין עקיצותעינת27/06/2011
שלום,
לפני כשבועיים קמה בתי בת השנה בבוקר והיא כולה מכוסה עקיצות. חשבנו שהיא הותקפה באכזריות ע"י יתוש ונקטנו באמצעים מתאימים כדי למנוע התקפה כזו בעתיד. יום-יומיים למחרת העלתה חום ובבדיקת רופאת ילדים התברר שיש לה הרפאנג'יינה.
כשבוע לאחר מכן החל בעלי להתלונן על כעין עקיצות בפלג גופו התחתון. לא נמצא הגורם לעקיצות הללו ובתוך כמה ימים נראה היה שלא מופיעות עקיצות נוספות. לפני כ-4 ימים התחילו להופיע אצלי כעין עקיצות - תחילה על השוקיים וכעת גם על הבטן. הן נראות כמו עקיצות ומגרדות מאוד, אך לא ייתכן שמשהו הגיע לעקוץ אותי בבטן משום שהיא מכוסה.
מסתבר שגם אצל הוריי (שאינם גרים עמנו, אך כן היינו במגע עמם בשבוע האחרון) החלו להופיע "עקיצות" דומות.
האם מדובר בוירוס? נראה לי שזה עובר לבד בתוך כמה ימים ללא נזק, אך אני סקרנית לדעת במה מדובר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעין עקיצות - תגובה
אכן המהלך וההתפשטות יכולים להתאים לזיהום וירלי כלשהו. אין לי מספיק נתונים לקבוע איזה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עצות-אודם לאחר הסרת שיעראריק26/06/2011
לצוות שלום רב,
ראשית אני גבר,הלכתי היום להסרת שיער להתנסות לדעת מה ההרגשה.ההסרה בוצעה על ידי מריחת משחה.
באזור המפשעות .ובדרך מעט באזור המפשעות בגלל ששני ה"רגליים" נדבקו זה לזו,יצא שהמשחה גם עברה לאזור שם .והשיער הוסר משם גם כן.האזור של המפשעות שורף מאד.אלוורה לא מקלה וגם לא וזלין,עשיתי זאת בבוקר.
ויש מעט נפיחויות קלות באזור ויש אודם.האם זה מצב נורמלי? או שיכול להיות שהעור שלי רגיש מדיי?
כמה זמן לוקח עד שהשריפה עוברת ואם יש משהו שאפשר להניח להקל על הדבר?
בתודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עצות-אודם לאחר הסרת שיער - תגובה
אינני יודעת באיזו משחה מדובר ולכן אינני יכולה להשיב .
כדאי להתעיץ עם הרופא המטפל לגבי טיפול מקומי מתאים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית26/06/2011
שלום אני בת 30, התחלתי להרגיש סמנים של דלקת בשלפוחית השתן - צריבה ותכיפות. שלא חלפו לאחר כמה שעות של שתיית מיץ חמוציות, התחלתי טיפול במוקסיפן פורטה, וכבר 3 שעות בערך לאחר המנה הראשונה היתה תחושת הקלה, ללא נטילת משככי כאבים. האם ייתכן שלאחר נטילת מנה אחת יש כבר הקלה בכאב? האם זה מעיד שאין צורך באנטיביוטיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
דלקת בדרכי השתן אצל אשה צעירה ובריאה יכולה לעבור ללא טיפול אנטיביוטי
או טיפול אנטיביוטי קצר.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהאהרון26/06/2011
שלום
לפני כחודשיים הייתי חולה משהו שדומה לדלקת גרון שבזמנו אובחנה כדלקת גרון, נתנו לי אנטיביוטיקה ל10 ימים ולאחר 3-4 ימים של חום גבוה מאוד - 39-40 המחלה חלפה והרגשתי יותר טוב, לאחר שבוע הייתי חולה שוב חום וכאבי גרון למשך יומיים שלושה.
לפני כחודש וחצי חזרתי לרופאת המשפחה שאבחנה מחלת הנשיקה בבדיקת דם, לפי בדיקה גופנית שלה הכבד היה מוגדל. אחרי שבועים עשיתי אולטראסאונד על הכבד והטחול שהיו במצב תקין ולא מוגדלים, כל שבוע יש לי בדיקה גופנית אצל רופאת המשפחה שטוענת לבדיקה גופנית תקינה. בבדיקות דם שאני עורך מידי שבועיים מחלת הנשיקה יוצאת שעדיין קיימת בדם ותפקודי כבד מעט גבוהיים, אני מעל חודש יושב בבית, האם יש צפי מסויים למתי זה יעבור, הכוונה יתנקה לגמרי מהדם? יש לציין שאני מרגיש בריא לחלוטין, יש מניעה לשתות אלכהול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
אכן מדובר במחלה וירלית בעלת מהלך של מספר שבועות. ישנן שני וירוסים הגורמים לכך
EBV ןCMV .
מצוין שאתה מרגיש טוב. כדאי להמנע מאלכוהול עד שתפקודי הכבד יחזרו לנורמה וכן גודל הכבד.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדני25/06/2011
שלום,
אני בן 31.5 משקל 75 גובה 1.75
עשיתי בדיקות דם מכיוון שיש לנו גנטיקה במשפחה של שומנים וכולסטרול בדם.
אחי בן 39 עבר צינטור(ללא התקף) סובל מהשמנת יתר לחץ דם גבוה ועישן בעבר הרבה. ואבי בן 62 עבר צינטור (ללא התקף)
כולסטרול כללי - 179
כולסטרול HDL 45
כולסטרול LDL 110
טרגלצידים - 118
סוכר - 92
לחץ דם 110/70
אני לא מעשן!!
האם הבדיקות תקינות או שזה מצריך טיפול תרופתי?
תודה וסליחה על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר יעל כוכבי28/06/2011ראה תשובה בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםדני25/06/2011
שלום בן 31.5 משקל 75 גובה 1.75
בבדיקה אצל רופא במסגרת בדיקות שנתיות.
היה לי לחץ דם 130/80 האם תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר אלון מרגלית25/06/2011אכן כן
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפת ניקוטין? כאבאני25/06/2011
שלום. בימים האחרונים לאחר עישון סיגריות חש כאב אדיר בגב תחתון ובגפיים תחתונות.
אין כאב גרון או ליחה.
האם מדובר בהתקפת ניקוטין? מלבד הפסקת עישון יש בדיקות שעליי לבצע על-מנת לבדוק אם קיימת בעיה כלשהי אחרת? אולי בעיה בריאות? (בעיה בהספקת חמצן?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפת ניקוטין? כאב - תגובה
ד``ר אלון מרגלית25/06/2011הגוף מנסה לשדר לך סימני אזהרה
כדאי לשים לב אליהם ולהפסיק לעשן
אם זה חולף לאחר 2-3 ימים ללא עישון אין צורך לבצע ברור נוסף
לבריאות ובהצלחה בגמילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור ב B12פיני24/06/2011
שלום רב,
בבדיקת הדם האחרונה שבצעתי גילו אצלי מחסור (לטענת הרופאה- חמור) בויטמין B12.
הרפואה בקשה שאתחיל סדרה של זריקות שבועיות במשך שלושה חודשים ואז להוריד את המינון לפעם בחודש במשך שנה.
תוצאת בדיקת הדם הייתה 111.
אשמח לקבל חוות דעת נוספת בנושא-
1. האם הזריקות הם הפתרון היעיל ביותר לנושא ?
2. האם טבליות מתחת ללשון לא עושות את העבודה באותו אופן ?
3. האם יש קשר בין מחסור B12 לפוריות ?
4. מה הסיבה למחסור. סה"כ אני בחור (בן 35.5) בריא, אוכל מאוזן ןעשיר (כולל בשר, עופות, דגים וכד'). אני מבין שיש בעיה של ספיגה, אבל ממה היא יכולה לנבוע ?
5. האם הזריקות הם בישבן ? האם כואבות ? האם ניתן לתפקד כרגיל לאחר הזריקה ?
6. אם אני מפספס זריקה אחת-שתיים עקב נסיעה לחו"ל העניין קריטי ?
בתודה מראש,
פיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור ב B12 - תגובה
ד''ר יעל כוכבי25/06/2011שלום,
מחסור בויטמין B12 יכול לנבוע מבעיה בספיגתו, למשל עקב חוסר בחלבון שקושר אותו בקיבה שנקרא INTRINSIC FACTOR . כדי להתגבר על כך, אפשר להזריק אותו
לשריר העכוז או ליטול אותו בטבליות מתחת ללשון.שתי השיטות יעילות.
בד"כ אין בעיה בתפקוד לאחר הזריקה.
לא ידוע לי על קשר לפוריות.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותדנה24/06/2011
שלום רב, אני בת 31 בריאה בד"כ.
לפני שבוע התחלתי להרגיש סחרחורות וכאבי בטן יום אח"כ התחילו כאבי ראש מאוד חזקים עם כאבים שבאים והולכים באוזניים מלווים בתחושת סחרחורת וטישטוש. בהתחלה חשבתי שזו התחלה של מיגרנה אבל זה לא נראה ככה ,הכאבי ראש באים והולכים ואיתם מידי פעם כאב באוזן כמו דקירות יחד עם זה חולשה וסחרחורות שלפעמים מלווה בבחילה ,אין חום. הייתי לפני שלושה ימים אצל הרופא שאמר שזה נראה ויראלי , אמר שיש אודם בגרון ובלוטות לימפה מעט מוגדלות...אני מעט מודאגת כי התחושות נמשכות ולא עוברות, אני מרגישה מאוד חלשה ומסוחררת עם לחץ בראש וסביב העיניים, האם יכול להיות וירוס ללא חום כ"כ הרבה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי25/06/2011שלום,
בעקרון כן
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוף נמוךרונה22/06/2011
שלום זו הודעה שנייה
סובלת מכאבי בטן עליונה, בחילות, הרגשת תקוע בגרון וחום שנע בין 36.1 ל - 35.8 שזה לא החום הקבוע שלי. מיודעת לקולונוסקופיה עקב דם סמוי 1 מתוך 6 חיובי, למרות שעברתי בדיקה כזו לפני שנתיים וגם גסטרוסקופיה שיצאה תקינה. הליקובקטור היה לי ובבדיקה האחרונה לפני כמה חודשים יצאה תקינה. לוקחת תרופות קומדין,פרוקור,טרייטיס,ברזל,קלציום,ויטמין די וסטטור. לאחר ניתוח תיקון מסתם. שאלותי:
האם חום גוף נמוך שהשתנה מסוכן? מעיד על מה?
שאר ההרגשות הקשות יכולות לנבוע כתוצאה ממה?
תודה על תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גוף נמוך - תגובה
ד''ר יעל כוכבי25/06/2011שלום לך,
חום הגוף שמדדת הינו סה"כ בתחום התקין.
פרוקור יכול לגרום לבעיה בתפקוד בלוטת התריס (האטה בפעילות כרורכה גם בירידת חום
הגוף).
הסימפטומים שתארת מאד כלליים ויכולים לנבוע מסיבות רבות ושונות.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)