מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזת לילהלארי02/07/2010
שלום ד"ר .
אני בן 60 ובזמן האחרון אני מתעורר בשעות הבוקר המוקדמות (חמש) מזיע .
רציתי לשאול ממה יכולה להיות התופעה הזו ואילו בדיקות עלי לעבור .
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת לילה
ד``ר אלון מרגלית03/07/2010שלום לארי
נושא של הזעת לילה יכול להיות מסיבות רבות
חלקן בנאליות ביותר כמו חוסר אוורור מספיק וחדר חם
וחלקן מורכבות יותר כמו שינוי הורמונלי, סיוטים וחרדות או מחלה זהומית
אין מספיק פרטים בהודעתך כדי לענות באופן מקצועי וגם לא כדאי לגרום לדאגה מיותרת.
מציע שתפנה ותתייעץ עם רופא המשפחה שלך או עמנו ב"כוכבית הרופא"
בברכה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותאלונה01/07/2010
שלום ד"ר,
בכמה חודשים אחרונים יש לי תופעה שחוזרת כל הזמן - מידי כמה ימים יש לי עצירות וכמעט בקושי יציאות, ואיכשהו אחרי כמה ימים אני פשוט מתחילה לשלשל.
לא תמיד אני משלשלת אחרי, אבל זה ארבעה-חמישה ימים של כמעט בקושי יציאות.
מה אני יכולה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד``ר אלון מרגלית01/07/2010שלום אלונה
לעצירות סיבות רבות וחלקן גם תלוי בגיל, תזונה, מתח, כמות שתיה ומחלות שונות.
יש חשיבות רבה בייעוץ מומחה אישי בנושא חשוב זה, ויפה שעה אחת קודם...
בברכה ולבריאות
נשמח לעמוד לרשותך ב"כוכבית הרופא"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשואלת01/07/2010
שלום,
אני בת 42 ללא מחלות ידועות.
בשבועיים האחרונים, שמתי לב לתופעה שחוזרת על עצמה (יכול לקרות 4 פעמים ביום) שבחלק קטן מאוד בכף רגלי השמאלית
אני מרגישה תחושת חום שחולף תוך שניה.
ממה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא ותחושת חום
ד``ר אלון מרגלית01/07/2010שלום רב
תופעות שונות שבאות והולכות כגון זו שאת מציינת, לא מעידות על מחלה או סיכון כלשהוא
רב הסיכוי הוא שהתופעה תעלם כפי שבאה ללא טיפול.
אם תתגבר בתדירות, בעוצמה או במשכה, יש צורך להבדק
בברכה ובריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםנננ01/07/2010
בת 37 תוצאות בדיקות מעבדה לאחר 3 חודשים של נטילת ברזל עדין-
פריטין היום 9 לפני 3 חודשים היה 6
ברזל היום36 לפני 3 חודשים היה 34
המוגלובין היום 12.2 לפני 3 חודשים היה 11.2
כדוריות לבנות 7.8
כדוריות אדומות 4.9
מדוע הפריטין כה נמוך מה עלי ליעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד``ר אלון מרגלית01/07/2010הפריטין חוזר לרמה הנורמלית מאוחר יותר מהאחרים בעקבות נטילת ברזל.
אגב, לא הייתי מסתפק רק בתרופת ברזל אלא ובעיקר מרבה במאכלים בהם מצוי ברזל זמין לגוף כמו טחינה ומוצרי שומשום אחרים, ירקות ירוקים, בשר וסרדינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן השפעת תרופהנתנאל30/06/2010
שלום דר,
התחלתי לקחת ראסילז ורציתי לדעת תוך כמה זמן התרופה אמורה להשפיע (האם תוך שעות או ימים)?
האם המינון מכוון מישקל או רמת לחץ דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראסילז
ד''ר יעל כוכבי01/07/2010שלום לך,
התרופה מצויה במינון 150 מ"ג ו300 מ"ג. לפי העלון לרופא, יש להתחיל בטיפול עם 150 מ"ג
ולצפות לתגובה אופטימלית של לחץ-הדם תוך כשבועיים ואם לא, אפשר להעלות את המינון ל300 מ"ג ליום.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובות לפני לקיחת פרוקסטיןשלמה מזרחי30/06/2010
היות ואני נמצא לפני נטילת הפארוקסטין אני מביא כל דבר אפשרי בחשבון
1. בימי צום למשל, יום כיפור שאלתי לגבי הצום, ואחת מהמשיבות ענתה לי, אסור לעשות עצירה פתאומית עם הפארוקסטין. היא אמרה לי שאני יכול לקחת את הכדור קרוב לצום וגם לאחריו. זה אומר שתהיה לי תזוזה מהשעה המקורית של הכדור. השאלה, אם יש שעה קבועה, האם מותר לחרוג ממנה.? אם לא אז כמה זמן תזוזה אפשר מהשעה המקורית? אני יודע שצריך לקחת את התרופה עם האוכל, אז אני יוכל לקחת את זה בארוחה האחרונה לפני הצום. אחרי הצום אני שוב אצטרך לאכול על מנת שיהיה לי מותר לקחת את הכדור. ואני אחרי צום. אז ברורה מדוע לא אוכלים ארוחה, אלה אוכלים בהדרגה. אז איזה דבר מינימאלי יספיק לי לאכול בשביל הכדור?
2. אם הכדור לא מתאים לי, בגלל תופעות לוואי מסוג זה או אחר, אם אצטרך להחליפו ועד אז להפסיק אותו, הרי שזה יצריך הפסקה פתאומית שלו, אז מה עושים?
3. האם עליה מעל חצי כדור תצריך שינוי נוסף באכילה.
4. אם אצטרך לקחת מעל כדור אחד, 1.5 או 2. האם אצטרך לקחת אותם ביחד, או שאני אצטרך לפצל אותם, את הראשון בבוקר, ואת החצי או את השני לקחת בצהריים.?
5. מה מותר לאכול ולשתות כל עוד אני נוטל את הפארוקסטין?
6. ביום מן הימים אצטרך להפסיק לקחת, איך אמנע עצירה פתאומית?
7. מה נחשב לאוכל חוץ מסנדוויץ או סלט או דבר מבושל. אם אינני במצב לאכול אותם, כפי שהזכרתי אחרי צום. אז מה מספיק לי לאכול בשביל לקחת את הכדור?
8. אם אקח פעם או פעמיים ביום, כלומר רק בבוקר, או בוקר וצהריים. האם יש חובה בשעה אחידה, במקרה שאהיה בטיול ללא ארוחה זמינה, שאדע במה להסתפק לאכול, ועד כמה זמן אוכל לחרוג מהשעה המקורית במקרה ויש כזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקסטין
לאחר נטילה של פרואקסטין במינון מלא במשך כ5 שבועות, אין להפסיק את הטיפול בבת אחת
בגלל תופעות לואי אפשריות. בד"כ מומלץ ליטול את התרופה בשעה קבועה, אך ניתן להזיז מעט את השעות לצורך הצום. החלפה של הטיפול צריכה לעשות בהדרגה .
אני ממליצה לך להתחיל את הטיפול ולעקוב אחר הנחיות הרופא המטפל ביחס למינון המתאים לך
ולזמן האופטימלי ללקיחת התרופה.
בהצלחה ולבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות עם מינון נמוךרוזי30/06/2010
אז ככה אני צריכה תשובה חד משמעית אם זה נכון או לא
אני שומעת הרבה מחברות שגלולות למניעת הריון עם מינונים נמוכים כמו הרמוהט ופמינט טובות יותר בגלל שאיתן אין תופעות לוואי במיוחד מה שהכי מפחיד אותי השמנה, זה ממש חשוב לי לא להשמין , אני ירדתי 24 קילו ולא מעוניינת להחזיר אותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות והשמנה
העלייה במשקל בתחילת נטילת גלולות קשורה כנראה לאגירת נוזלים ואמורה לחלוף לאחר מספר חדשי שימוש. בגלולות החדשות יותר, פרוג'סטרון מסוג חדש , שגורם פחות לאגירת נוזלים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הבעיה ?יעל30/06/2010
אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון אני פשוט לא יודעת למי לפנות בנוגע לבעיה
בת 22 ,מאז נובמבר עליתי 3 ק"ג במשקל ללא שינוי מבחינה תזונתית(יש לציין שאני מודעת למה שאני אוכלת )
בנוסך לכך יש לי הפרשות מרובות ברמה כזו שאם אני לא שמה תחתונית התחתון שלי פשוט רטוב מההפרשות
וכמובן יש ריח רע
בזמן האחרון אני סובלת יותר מחום (ולא בגלל הקיץ) ואני פשוט לא יכולה לסבול אותו -בניגוד לשנים קודמות בהן לא הייתי "משתגעת מהחום"
ההמנה היא רק באיזור המותניים הבטן והחזה
כל שאר חלקי הגוף לא הושפעו מהעליה במשקל כלל
לכן המצב כרגע חסר פרופורציות
יש לציין שהייתי אצל רופא נשים -הוא שלל כל בעיה אפשרית וגם עשה לי בדיקה
אני לוקחת גלולות דיאנה מזה 6 שנים כמעט ללא הפסקה
יש לי בעיות הורמונליות שמתבטאות בשיעור בצוואר
מה יכולה להיות הבעיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הבעיה/בעיות
ד``ר אלון מרגלית30/06/2010שלום יעל
אשתדל לענות לפי סדר:
ראשית המשקל שלנו תלוי בגורמים רבים המשפיעים מצד אחד על הקלוריות שאנו סופגים במערכת העיכול (שימי לב, לאו דוקא אוכלים, אלא סופגים) ומצד שני כמות הקלוריות שאנו "מבזבזים". מכאן שעליה במשקל אינה בהכרח קשורה רק לתזונה.
השינוי בהפרשות הנרתיק, שיעור יתר ותחושת החום, יכולים להיות קשורים בין היתר גם לבעיה של בלוטת התריס או בעיות הורמונליות אחרות והן יכולות גם להשפיע על שינוי המשקל ומשק האנרגיה (קלוריות) בגוף.
ההמלצה שלי - ביקור אצל המומחה לרפואת המשפחה להבנה מלאה של הבעיות, ביצוע בדיקות נדרשות והצעת הטיפול המתאים.
בהצלחה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לנוטלי פארוקסטין מותר קולה.?שלמה מזרחי30/06/2010
לפי מיטב ידיעתי לכל מי שלוקח פארוקסטין, רצוי להתרחק ממאכל שומני, כמו מילקי שיש בו 11% שומן, או מעדן 3 צבעים בעל 6 אחוז שומן. אם תרופה משמינה בכללי, אז צריך למנוע אכילה מכל דבר אחר משמין. גם דנונה, הדיאטנית אמרה אם זה פירות, מותר פעמיים ביום, 0% שומן. ואם זה לבן (אינני אוהב) 3% שומן.
כמו כן קולה, למרות שהיא לא מכילה שומנים, היא אמרה לי גם לא לשתות. האם קולה יכולה לגרום משהו אם אשתה אותה כאשר אני מטופל בפארוקסטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולה
לא מצאתי אינטראקציה בין התרופה לקולה או לקפאין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tאלרגיהרותי29/06/2010
Hi,
I took aleve-D for 3 days and realized that I have a red rush all over my body. I am allergic to sulfa. Does aleve D cold and sinus have a type of sulfa?
Thank you in advance for your speedy reply only by e-mail,
Ruti* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALLERGY
ד''ר יעל כוכבי01/07/2010Hi
aleve-D containes Naproxen sodium and Pseudoephedrine HCl
It does not contain sulfa.
In a case of a rash you have to stop all medications and consult your physician.
feel well* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהאורית29/06/2010
ד"ר יקר,
בעבר (לפני כ-4 שנים) חליתי במחלת הנשיקה.
מאחר ונחשפתי לתופעות של המחלה, וחשתי בהן שוב, חששתי כי חליתי בה שוב וגם עשיתי בדיקות דם.
קיבלתי אותן כרגע למייל שלי (ואני מפרטת רק את אלה שלא בתחום הנורמה):
(MONO% 11.5 (3.4 - 9
EBV VCA IgM 33 (0.01-20
EBV VCA_IgG 39 (0.01-20
VITAMIN D (25-OH) 17 ng/ml (30-100
כל יתר הבדיקות שנעשו, הינן בתחום הנורמה.
שאלותיי:
איך אוכל לדעת האם התוצאות מעידות כי חליתי במחלה בעבר או שמא מראות על קיום המחלה כעת?
האם המחלה מדבקת?
מה משך השהייה שאאלץ לשהות בבית?
האם ניתן לחזור לעבודה (משרדית) למשך תקופת זמן זו במישרה חלקית?
לתשובותיך אודה.
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה
ד``ר אלון מרגלית29/06/2010מחלת הנשיקה נגרמת מוירוס EBV. כאשר ערכי IGM גבוהים, ניתן להביא בחשבון שיש כרגע תגובה של הגוף לוירוס זה, כלומר יתכן ויש שוב זיהום בו. יחד עם זאת הערך אינו גבוה כפי שיש בהתפרצות המחלה - אז הוא עולה הרבה יותר גבוה בד"כ. כדי להיות בטוחים ניתן לחזור על הבדיקה בעוד כשבוע ולבדוק אם יש עליה של רמת הנוגדנים (כמו במחלה של ממש) או לא.
יותר חשוב להדגיש במעמד זה, שהמיתוס שלפיו מחלת הנשיקה זו מחלה מסוכנת וקשה או לחליפין מחלה שבייסוד מחלת העייפות הכרונית, נשללה מזמן ע"י מחקרים רבים.
כיום ידוע שמחלת הנשיקה אינה שונה במהותה ובמהלכה מרוב מחלות השפעת ומחלות וירליות עונתיות אחרות. הטיפול - מנוחה, שתיה רבה ומעקב אחר התופעות מתוך ציפייה שיחלפו תוך ימים ספורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר למי שחוקח כדור פסיכיאטרי לצום?שלמה מזרחי28/06/2010
והשאלה היא באופן כללי. הצום החשוב ביותר זה יום כיפור. אמא שלי אמרה לי שבתשעה באב שאני לא אצום, גם היא לא צמה ממילא בטח יהיה לה גם קשה לצום גם בתשעבה באב חוץ מבכיפור. וגם היא לוקחת כדורים לעניינים אחרים. ובכיפור היא צמה.
היא הציע לי גם לצום רק בכיפור. אם כך האם מותר לצום פעם בשנה למי שמטופל בכדורים פסיכיאטרים כמו למשל הפארוקסטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום
ד''ר יעל כוכבי29/06/2010שלום לך,
התשובה תלויה בסוג הכדור ובמצב המטופל.
ספיציפית, לגבי פראוקסטין, יש להזהר מהפסקה פתאומית של הטיפול , כך שעדיף לקחת
את הכדור ממש לפני הצום ובסיומו.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלמה מזרחי30/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת פארוקסטיןשלמה מזרחי27/06/2010
עם רמת כולסטרול 300?
פארוקסטין הם כדורים פסיכיאטרים, המטפל שלי ביקש שאעשה בדיקת דם לפני שהוא הציע את הפארוקסטין. והתברר שיש לי 300 כאשר המקסימום אשר מותר זה 200.
רופאת המשפחה אמרה לי לעשות דיאטה לפני נטילת הכדורים. והדיטאנית אמנם נתנה תפריט אף על פי כל הנתונים שנתנו לה מהבדיקה, היא אמרה חבל לדחות לקחת כדורים בגלל זה. כי ממילא קשה לנסות להוריד כולסטרול באופן משמעותי, היא דיברה ש10% זה טוב אם אצליח להוריד, ולחזור עוד 3 חודשים כאשר התור לפסיכיאטר זה ב25.7. בכל אופן הרופא לא אמרה לי למהר עם התרופה, והדיאטנית אמרה לי חבל לעקב, ואני בדילמה. מה אני אמור לעשות.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פארוקסטין
ד''ר יעל כוכבי28/06/2010שלום לך,
פארוקסטין או פאקסט או סרוקסט, שהן אותה תרופה, עלולות לגרום לעלייה בתיאבון וברעב לפחמימות ולכן להשמנה. זה עלול להקשות עליך לשמור על דיאטה שהציעה הדיאטנית.
לגבי הקולסטרול: חשוב לדעת מהם ערכי הLDL (ה"רע") והHDL (ה"טוב") ואם יש גורמי סיכון נוספים כגון יתר לחץ-דם, עישון, השמנה, סוכרת וסיפור משפחתי של מחלת לב או ארוע מוחי.
ואז הרופא צריך לשקול את כל הבעד והנגד . אין הוראת נגד לתת את התרופה הזו כשיש קולסטרול גבוה. מאידך, יש תרופות פסיכיאטריות אחרות, שמשפיעות אחרת על התיאבון.
אינני יכולה להתייחס לדחיפות שבטיפול, שכן אינני יודעת מדוע הומלץ לך.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלמה מזרחי28/06/2010הציעו לי כל מיני תרופות נגד OCD ביניהם היתה גם זיפרקסה, שהיא נגד סכיזופרניה, אך אמרו לי שהיא יכולה לעזור גם לOCD והיא משמינה ומסכרת. אז רציתי משהו אחר.
חוץ מזה פסיכיאטרית אחרת נתנה לי ריספרדל גם נגד סכיזופרניה, עם תכונה דומה לזיפרקסה, ועם תופעות לוואי, אי שקט ברגליים ותפיסת שרירים. אז זה גם נראה לי לא קולע וגם מפחיד.
כמו כן הוצע לי לקבל פקסט וריספונד, ריספונד רופאת המשפחה בצדק היא לא אישרה כי מדובר בתרופה שהיא לאוטיסטים.
אז מה שנשאר זה סרוקסט והתרופות הגנריות שלו. שזה סרוקסט פקסט פרוקסטין ועוד משהו. לא זוכר מה. והתרופות האלה גם קולעות בול לדבר ממנו אני סובל. OCD חרדות דכאונות. גם הפרעות אכילה. אמנם לי אין בעיות באכילה, אבל ב3 מרכיבים עיקריים התרופה התאימה בול מהבחינה של התיפקוד שלה לפי מה שקראתי באינטרנט.
ככה שזה גם נראה לי הכי הרבה הגיוני. ואת התרופה הזאת הציעו לי ביחד ד"ר יוסי זוהר ואהוד רוזניצקי במחלקה בתל השומר, מחלקת פסיכיאטריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו בדקתי
שלמה מזרחי28/06/2010LDL 315
HDL 52
מה זה אומר לגבי שאני אקח פרוקסטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפראוקסטין
ד''ר יעל כוכבי29/06/2010שלום לך,
כאמור, יש לשקול את הבעד ונגד.
נראה לי שחשוב שתקבל טיפול תרופתי לOCD .
במקביל אפשר לטפל בקולסטרול הגבוה (לא מצאתי אינטראקציות בין פראוקסטין לתרופות
להורדת קולסטרול), במיוחד אם יש גורמי סיכון נוספים, כגון: גיל, השמנה, סוכרת, יתר לחץ-דם וסיפור
משפחתי של מחלת לב או ארוע מוחי.
שלמה מזרחי30/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רום הבטן ?אופיר27/06/2010
שלום רב,
אני בן 28,במשך כמה ימים אני מרגיש תחושה לא נעימה ברום הבטן ,בין "השדיים"
אני בן זכר,התחושה לא נעימה,פעם זה כאב ופעם זה כאב עמום,ותחושה לא נעימה וגם לעיתים
חמימות.האם זה יכול להעיד על בעיה בקיבה?
או שזה גם יכול להעיד חס וחלילה על בעיה בלב.
אם כי אני לא מרגיש כאבים באזור הצד של הלב.וזה יותר מחצי שעה של כאב והרגשה.
לאיזה כיווניים אפשר ללכת בתודה רבה
אברהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברום הבטן
שני הכוונים שהצעת אפשריים. כדאי להבדק בהקדם .
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרם ורעידותלימור27/06/2010
שלום
אני בת 24 אתמול כשיצאתי מהמקלחת הייתי יחפה ורטובה הדלקתי את האור והרגשתי זרם חזק ברגל ואחרי זה כולי רעדתי.. אני לא יודעת אם זה מהפחד שהתחשמלתי או מההתחשמלות עצמה. בכל אופן לא הפסקתי לרעוד מלווה בבחילה והרגשתי ממש רע. חבר שלי נתן לי כדור הרגעה וזה קצת עזר לי אך הרעידות לא נעלמו לגמרי. השאלה שלי האם עליי לדאוג מהזרם הזה? עכשיו יום למחרת עדיין מרגישה רעידות אבל פחות. האם כדאי לבדוק את זה? ואם כן למי לפנות? לא מצליחה לחשוב על משהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחשמלות
למרות שעבר זמן מה מהארוע , אני ממליצה להבדק בהקדם .(ולתקן את מערכת החשמל)
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)