מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף ביותראלון27/06/2010
שלום. קרה לי מקרה מוזר. הלכתי ברחוב ונדמה לי שהיה איזור מסויים עם ריכוז גבוה של גז מזגנים(התפוצץ הבלון אולי) בדיוק בנקודה לקחתי נשימה עמוקה (לא בכוונה כמובן!) והרגשתי טשטוש. לגז היה ריח של גז (אומרים שלגז מזגנים אין ריח אך לו היה ריח חריף). נגרם נזק? מה עושים? אם את\ה לא מבין בנושא אנא הפנה שאלה זו לפורום אחר. תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גז
ד''ר יעל כוכבי27/06/2010שלום אלון
אפשר לבדוק במרכז הרעלות ארצי בחיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מר בפהצביה26/06/2010
מזה כשבועיים אני סובלת מטעם מר בפה בלילה כשאני ישנה אני מתעוררת עם טעם ממש מר בפה ורק בבוקר זה מתחיל לעבור, יש לציין שלא לוקחת תרופות כלשהן. רציתי לדעת ממה זה נובע ומה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מר בפה
ד''ר יעל כוכבי27/06/2010שלום לך,
להלן תשובה שנתתי לשאלה דומה בעבר הלא רחוק:
ב"רפואית" זה נקרא DYSGEUSIA ומדהים כמה אנשים מתלוננים על כך בפורומים הרפואיים השונים.
סיבות אפשריות: דלקת חניכיים, דלקות בדרכי הנשימה (סינוסים, שקדים), תרופות רבות (פלג'יל,
אנטיהיסטמיניות, כמותרפיה), יובש בפה, חוסר אבץ, החזר קיבתי-ושטי, סוכרת, פטריות, הרעלות (עופרת, מרקורי), נזקים עצביים , חומרים כימיים (קוטלי חרקים), ועוד .
לפעמים זה כרוך בריח רע מהפה (הליטוזיס).
במקרים רבים לא מוצאים את הסיבה (אידיופתי) והחדשות הטובות הן שברוב המקרים זה עובר מעצמו.
בכל אופן, כדאי להבדק ע"י אא"ג .
בוויקיפדיה באנגלית יש מספר עצות להקלה (שתייה קרה, אוכל מתובל).
מחיפוש באינטרנט , הרבה אנשים דווחו על טעם מר בפה במשך מספר שבועות, לאחר אכילת צנובר
מיובא.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בצלעות בית החזה בצד שמאל##שלי25/06/2010
היי אני בת 17, כמה ימים שאני סובלת מנפיחות ,אי נוחות כשאני שוכבת ולפעמים גם כאבים קלים בצלעות בית החזה בצד שמאל מתחת לשד. נ.ב: אני לא יודעת עד כמה יש לזה חשיבות אבל הגובה שלי הוא 170 סמ ומשקלי הוא 64. וגם אני רוקדת .
מה זה יכול להיות???
תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצלעות
נפיחות וכאב באיזור הצלעות יכולים לנבוע מחבלה או דלקת ברקמות השריר, גיד או עצב באיזור.
אם זה ממשיך ומטריד אותך, כדאי לפנות לרופא שלך להבדק.
הBMI שלך הוא 22 והוא תקין.
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער וסחרחורתגל25/06/2010
שלום,
עד לאחרונה אכלתי פחות או יותר מסודר אבל בחודשים האחרונים בגלל לחץ בלימודים וחוסר זמן להכין אוכל בריא כמו שצריך יוצא שאני אוכלת המון פחמימות הרבה יותר מבעבר (עדיין באותו משקל, והולכת גם לחדר כושר פעמיים בשבוע).
בזמן האחרון יש לי נשירת שיער (לא יותר מדי אבל יש יותר שיער על המסרק), וכמעט תמיד שאני קמה מכיסא או מיטה אחרי ישיבה ממושכת יש לי סחרחורת (רואה הכל שחור וכאילו עומדת ליפול), שחולפת אחרי כמה שניות. תמיד היה לי את זה אבל זה היה לעיתים מאוד נדירות ועכשיו זה כמעט כל הזמן.
האם זה קשור לתזונה? אני די מניחה שכן אז רציתי לדעת מה לעשות, האם צריך בדיקות וגם מה אפשר לאכול שימנע את זה?
נועה
(אני שוקלת 58, גובה 170, לחץ דם 110/70)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיר וסחרחורת
נשירת שיער יכולה להיות תופעה נורמלית, בעיקר לאחר שנוי הורמונלי כגון הפסקת גלולות או לידה.
יכולות להיות גם סיבות הקשורות בתזונה, כגון חסרים שונים של ויטמינים או מינרלים, וזה יכול להתקשר לסחרחורת שאת חשה בקימה.
הBMI שלך 20 וזה מעיד על רזון.
כדאי לגשת לרופא ולבקש בדיקת דם ויעוץ דיאטני , לשיפור התזונה והמאגרים בגוף.
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
גל27/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםיפית25/06/2010
שלום,
אימי בת ה-62 חשה עייפות וחולשה לעיתים קרובות. בבדיקת דם שעשתה התוצאות שיצאו הנם:
MCHC - 33.0 ( הטווח התקין הוא:36.7-33.0 )
BASO ABS -0.0 ( הטווח התקין הוא: 0.0-0.1 )
macro% - 0.4 ( הטווח התקין: 0.0-15.0 )
micro% - 0.8 (הטווח התקין: 0.0-10.0)
HYPER% - 0.2 (לא רשום לי מהו הטווח התקין)
התוצאות הנ"ל נמצאים בקצה של הטווח התקין, האם כדאי לאימי לקחת תוספת ברזל או/ו ויטמינים?
בתודה מראש,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
ד''ר אלכסנדר קינג26/06/2010כמו שציינת, הניתונים שמסרת הם חלק קטן מבדיקה של ספירת דם והם תקינים ולא פוטר התלונה (עייפות/חולשה)
יש הרבה שלבים שצריך להשלים בבירור של חולשה ועייפות באשה בת 62.
חלק מהשלבים אלה משלימים לפני בדיקת דם (שיחה עם רופא, בדיקה גופנית) ויש להשלים בדיקות סקר שמתאימה לגילה, ממוגרפיה, קולסטרול, דם סמוי בצואה.
יש מקום לשקול בדיקת דם ל ויטמין B12 ו-D.
יש מקום לשקול עוד בדיקת לפי תוצאה של השיחה עם הרופא הבדיקה גופנית ובדיקות אחרות.
יש המלצה גופרת שכל אשה מעל גיל 50 יש לקחת סידן כל יום.
לא הייתי סתאם ממליץ ליקחת ברזל בלי להיות שותף לשלבים של בירור שתיארתי למעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום של יורדמירי24/06/2010
אימי בת 76 מאושפזת כחודש עם חום שעולה בערב ויורד בבוקר מדובר על 38.5
התופעה מלווה בחוסר יכולת לאכול מוצקים והיא ניזונה גם במעט אינשור ו2 כפות דיסה במשך היום
הct תקין קולונוסקופיה תקין אקו לב גם הכליה חזרה לתפקוד יחסית אנו חסרי אונים לדעת מה הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום שלא יורד
ד''ר אלכסנדר קינג25/06/2010לצערי הסיבה מספר אחד לאשפוז במח' פנימית או גריאטריה בביה"ח בגיל מעל 70 זה חום גבוה. במהלך התמחותי ברפואת המשפחה בליתי, כמקובל, שנה אחד במח' פנימית טיפלתי בעשרות מקרים כאלה.
אנחנו מטפלים בהנחה שיש זיהום בדרכי הנשימה או בדרכי השתן אבל הרבה פעמים לא מגלים את שם החיידק בשמו ונותנים אנטיביוטיקה לפי הערכה של רופא בכיר או אפילו מומחה במחלות זיהומיות. חשוב שהטיפול התמיכתי הוא ברמה טובה.... נוזלים, אינשור, לדאוג שהיא לא מתפתחת פצעי לחץ וכדומה.
רפואת שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןדן23/06/2010
שלום ד"ר
מזה כ -3 שבועות אני סובל מכאבי בטן, ויציאות מיימיות.
אני במעקב אצל כירורג מסיבה אחרת (טחורים ופיסורה) , בביקורת ציינתי בפניו את נושא הכאבי בטן והיציאות, והוא המליץ לי להתחיל טיפול אנטיביוטיקה - ציפרופלוקסצין + פלאג'יל, ולפנות לרופא גסטרו.
העדפתי לפני התחלת טיפול אנטיביוטי, לבקש מרופא משפחה הפניה לתרבית צואה.
היום נתתי תרבית, אלא שבדיוק הבוקר היתה לי יציאה קשה ולא מיימית, ובהמש היום שוב יציאות מיימיות.
האם זה משנה אם התרבית היתה קשה ולא בזמן יציאה מיימית ?
וכן מה יכולות להיות הסיבות לכאבי הבטן והיציאות האלו ?
התור לגסטרו בעוד שבוע .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר אלכסנדר קינג25/06/2010השינוי הזמני משלשול ליציאה קשה בעת בדיקת הצואה לתרבית לא מבטל ערך בדיקת הצואה.
רשימת הסיבות לשלולים זה רשימה ארוכה ויש לרופא לקצר את רשימת האבחנות ולככון את מחשבותו כתוצאה משאלות ותשובות בביקר רפואי (זה הקטע שהוא מדבר איתך למשך 10 דקות על כל התלונות שלך, התרופות שלך, נסיעות לחו"ל, סיפור של מחלות במשפחה, וכו.) וכתוצאה של הרושם של הבדיקה גופנית (זה הקטע שהוא משקיע לפחות 5 דקות בבדיקה פיזית עם הידיים שלו על הבטן שלך, שימוש בסטטסקופ וכו.). אני מקווה שהשלבים האלא בוצעו ו יבצעו.
עם זאת, כדי להשלים תרבית צואה כולל תרבית לGIARDIA וגם בדיקות דם כולל לפחות ספירת דם, שקיעת דם, תפקודי כליות וכבד, לפני תור לגסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוג שלפוחיות באגדולים - עזרה בבקשהטל23/06/2010
שלום רב
אתמול במשך כשעה תיפפתי על תוף עם זוג מקלות.
יש לציין שאני לא מתופף במקצועי או מתופף קבוע..אלא רק מידי פעם בתנועות נוער, משחקי כדורסל ועוד.
בכל אופן
לאחר התיפוף
הופיעו לי זוג שלפוחיות, אחת בכל אגודל.
זה לא כואב או משהו...אלא בעיקר "מעצבן" ו"מכוער".
מה לעשות? לחכות שזה יעבור? לפוצץ? פעולה אחרת?
אשמח לכיוון ממכם...
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות
ד''ר אלכסנדר קינג25/06/2010קשה לתת תשובה על תהליך וטיפול בשלפוחית בלי לראות אותו כי רופא צריך להתרשם על האופי הפיזי שלו. האם זה מזוהם? מצב של העור מסביב? וכדומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה חזקה מאדהילי23/06/2010
לפני כחודש קיבלתי מכה ממש חזקה בעכוז הימני מקצה קרש עץ. לאחרונה הרגשתי במישוש שנוצר במקום גוש פנימי גדול יחסית - וקשה. האם זו צלקת פנימית או משהו מדאיג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכוז
ד''ר אלכסנדר קינג25/06/2010זה יכול להיות שבר או גוף זה כתוצאה מהמכה.
לחלופין זה יכול להיות תהליך דלקתי.
תפנה לרופא אם זה עדיין כואב או אם מרגישים משהו שם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הילי26/06/2010לאיזה רופא זה שייך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא
ד''ר אלכסנדר קינג26/06/2010ניתן לפנות לרופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפאיןרוני22/06/2010
שלום רב,
האם קפאין משתן יותר ממים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפאין
בעבר חשבו שיש לתת למספר כוסות הקפה ששתינו ערך שלילי, בשל האפקט המשתן .
כיום, שתיית קפה מתחת ל5 כוסות ביום, נספרת במאזן הנוזלים, ורק מעל ערך זה, יש כנראה אפקט משתן משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים לא תקינים - דחוףיעל22/06/2010
בן 28 עשה בדיקה תקופתית, היו מספר בדיקות שיעצאו מהתחום ואודה על התייחסותכם:
CK-CREATINE KINASE = 584
RBC = 4.58
MCHC = 32.9
MCV = 94.3
UREA = 46
ויטמין בי12 = 162
הוא בד"כ בריא, רזה, ועוסק בפעילות גופנית רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי מעבדה לא תקינים
ד''ר יעל כוכבי22/06/2010שלום לך,
חשוב לדעת מהם טוחי הנורמה של המעבדה הבודקת.
בהשוואה לאלה של מכבי, CK גבוה אנזים שריר, יכול להיות קשור לפעילות גופנית, תרופות
או בבעיה בשרירים, בי12 נמוך - חוסר במזון של בשר בקר או בעיית ספיגה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פסיכיאטריות ללא מעקבנועה22/06/2010
האם הגיוני שאדם לוקח 15 שנה תרופות פסיכיאטירות שנרשמות לו ע"י רופא המשפחה ללא כל מעקב של רופא פסיכיאטר?
האם יש אינטרס כלשהו לרופא משפחה לא להמליץ ואף לשלול צורך של מעקב פסיכיאטרי לאחר תקופה כה ארוכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ פסיכיאטרי
ד''ר יעל כוכבי22/06/2010שלום לך,
בד"כ זהו האינטרס והרצון המפורש של החולה לא לבקר אצל הפסיכיאטר, בגלל ה"סטיגמה" והחששות.
רופא משפחה יכול בהחלט לטפל בבעיות נפשיות ולרשום תרופות "פסיכיאטריות"
ולהזדקק ליעוץ של פסיכיאטר בהחמרה , חוסר תגובה וכו'.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידעטל21/06/2010
אני משתמשת בNPH ועקב שיאים שאני לא מצליחה לעמוד בהם אני מעדיפה לנסות להחליף לאינסולין ארוך שגם מזריקים פעם ביום
אני מוצאת מידע רק על שני אינסולינים מהסוג הזה אבל לא מוצאת אם יש העדפות לאינסולין מסוים וחשוב לי לקבל ידע לפני שאני פונה לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אניסולין
ד''ר אלכסנדר קינג25/06/2010שלום!
נכון יש כמה סוגים של אנסולין טווח ארוך: יש LANTUS, יש LEVEMIR ויש אפילו ULTRALENTE.
הבחירה היא בד"כ בחירה של רופא מבוסס על נסיון שלו. למשל אני בקיא יותר עם LANTUS.
יש כל הזמן אנסולינים חדשים וההבדלים והשיפורים הם קטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי דחוף-התנפחות ביד לאחר אינפוזיהשיר21/06/2010
שלום רב,
בעקבות התייבשות ניתנה לי אתמול במוקד אינפוזיה עם נוזלים.
האחות התקשתה למצוא את הוריד ובסופו של דבר חיברה את האינפוזיה לכף ידי השמאלית.
לאחר כשעה כף ידי התנפחה מאד והצוות העביר את המחט לכף היד השנייה.
אולם, כף יד שמאל נותרה נפוחה מאד וכואבת עד היום (24 שעות אחרי).
האם התופעה נורמאלית או שזה מעיד על סיבוך כלשהו?
תודה מראש
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ביד
ד''ר יעל כוכבי21/06/2010שלום לך,
נפיחות ביד לאחר ערוי יכולה לנבוע מדליפה של נוזל הערוי או מדלקת בוריד.
בד"כ תופעות אלה חולפות מעצמן.
אם יש חום מקומי או כללי, אודם ורגישות ניכרים, כדאי להבדק.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד בתי השחינטלי20/06/2010
הודגמו בלוטות לימפה תגובתיות, מעט מוגדלות, עד גודל מירבי כ 1.2- ס"מ, באקסילה הימנית.
באקסילה השמאלית הודגם קשר לימפה גם תגובתי בגודל כ-1.7 ס"מ.
אשמח לדעת מה זה אומר? ומה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה
ד''ר יעל כוכבי21/06/2010שלום לך,
בלוטות הלימפה משתתפות בהגנת הגוף , למשל בתגובה לזיהומים.
אין לי מספיק נתונים כדי לאבחן את סיבת הגדלת הבלוטות במקרה שלך.
דרושה בדיקת רופא.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)