מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת דם וייעוץ האם מצריךדורי15/05/2010
כדורים
ד"ר , שלום
אנוכי בן 41 בריאות תקינה למעט מעי רגיש פאסוריאזיס ומיגרנה ( הכל בקטנה) וללא תרופות,
לפני מס' ח' עשיתי בדיקות דם בעקבות ההרגשה ביום אחד שהרגשתי קור פתאומי וגוף שרעד כולו ( תופעה שחזרה בתוך 3 חודשים פעמיים שתוך יום זה עבר) , הרופא אמר שאין לו אינדיקציה ולשם הסר ספק נעשה בדיקת דם.
ממצאי בדיקת הדם(מצ"ב בהמשך תוצאות בדיקות דם ובדיקות נוספות ) העלו שחסר ברזל וכמו כן חסרים ויטמינים, הרופא אמר שמצריך :
1 - B12 SUBLINIGAL 1000
2- ERRO GRADUMENT 325 MG
ומכאן שאלותיי
1 - האם האבחנה נכונה : כלומר מאיזה שורה בתוצאות הבדיקות אני יכול ללמוד שחסר לי B12 , וברזל במידה והרופא צודק ( שכן לעניין הברזל הוא שאל האם אני אוכל בשר -רק בקטנה קצט מציק למעי הרגיש
2 - האם זה שכתוב iron ברמת 40 שזה חריג מהנורמה זה מעיד שחסר לי ברזל
3- האם הכדורים יכולים לפגוע בתפקוד מיני , והאם עלולים באיזה צורה להחריף את תופעת המעי הרגיש
4- משום מה ידידים יעצו לי לחילופין למרשם הרופא לקחת B12 של סולגאר , וברזל של סולגאר - האם זה באמת עדיף על מרשם .
5 - האם באמת זה יעזור ומה קורה אם אני לא אקח ( כי אני לא חסיד גדול של תרופות)
תודה מראש
שם הבדיקה תוצאה יחידות ערכי ייחוס
GLUCOSE 93 mg/dl 70.0-100.0
UREA 22 mg/dl 17.0-43.0
CREATININE 0.75 mg/dl 0.7-1.2
URIC ACID 5.2 mg/dl 3.5-7.2
SODIUM 138.6 mEq/L 135.0-145.0
POTASSIUM 3.9 mEq/L 3.5-5.1
PROTEIN-TOTAL 7.8 g/dl 6.6-8.3
CALCIUM 9.27 mg/dl 8.5-10.5
ALBUMIN 4.5 g/dl. 3.5-5.2
PHOSPHORUS 3.3 mg/dl 2.5-5.0
CHOLESTEROL 143.7 mg/dl 1.10.0-200.0
TRIGLYCERIDES 111 mg/dl 0.0-150.0
CHOLESTEROL- HDL 42 mg/dl 40.0-120.0
CHOLESTEROL-LDL-calc 79.3 mg/dl 40.0-130.0
NON-HDL_CHOLESTEROL 101 mg/dl
IRON 47 µg/dl 60.0-160.0
TRANSFERRIN 264 mg/dl 200.0-360.0
BILIRUBIN-TOTAL 0.5 mg/dl 0.3-1.2
BILIRUBIN-DIRECT 0.1 mg/dl 0.1-0.3
GOT (AST) 18 LT/L 0.0-35.0
GPT (ALT) 17 U/L 0.0-45.0
GGT 30 U/L 0.0-55.0
ALK. PHOSPHATASE 78 U/L 40.0-130.0
שם הבדיקה תוצאה יחידות ערכי ייחוס
WBC 8 K/ul 4.8-10.8
RBC 4.76 M/ul 4.7-6.1
HB 14 g/dl 13.5-17.5
HCT 42.5 % 42.0-52.0
MCH 29.5 pg 26.0-31.0
MCHC 33 g/dl 33.0-36.7
RDW 12.5 % 11.0-16.0
MCV 89.5 fL 80.0-94.0
NEUT% 62.6 % 40.0-75.0
LYM% 26.6 % 20.0-50.0
.MONO% 5.3 % 2.0-12.0
EOS % 3.3 % 0.0-7.0
BASO % 0.4 % 0.0-2.0
LUC% 1.9 % 0.0-4.5
NEUT.abs 5 K/ul 1.9-8.0
LYMP.abs 2.1 K/ul 0.9-4.5
MONO.abs 0.4 K/ul 0.2-1.0
EOS.abs 0.3 K/ul 0.0-0.6
BASO abs 0 K/ul 0.0-0.1
LUC abs 0.1 0.0-0.4
MACRO% 0.4 0.0-15.0
MICRO % 0.4 0.0-10.0
HYPER% 0.8 0.0-10.0
HYPO % 2,1 0.0-10.0
M'IICRO%/HYPO% 0.2 0.0-10.0
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תוצאות לא היה מקום
דורי15/05/2010PLT 245 K/ul 150.0-450.0
MPV 8.9 fL 4.0-13.0
ESR 23 mm/h 2.0-28.0
שם בדיקה תוצאה יחידות ערכי ייחוס
TSH 2.24 mIU/L 0.3-41
VITAMIN Biz 158 pmol/L 156.0-672.0
FOLIC ACID 7.6 nmol/L 7.0-45.0
FERRITIN 73 ng/ml 22.0-322,0
PT-INR 1.03 0.9-1.2
PT-SEC 11.2 Sec 9.5-12.3
PT % 90 % 70.0-100.0
HELICO PYLORI IgG 1.98 U/ml 0.0-0.9
Req. 1008900 בקשה Route. Urine dipslide cult שיגרה
Mater : חומר Test. Urine dipslide cult
תהליך
Urine culture תרבית שלילית
GLUCOSE - U STRIP NORMAL mg/dl
BILIRUBIN- U STRIP NEG mg/dl
KETONES- U STRIP NEG mg/dl
SPECIFIC GRAV-U STRI 1.008 1.0-1.0
PH- U STRIP 5 /µl 4.8-7.4
PROTEIN- U STRIP NEG mg/dl 0.0-30.0
UROBILINOGEN-U STRIP NORMAL mg/dl
ERYTHROCYTES-U STRIP NEG /gl
NITRITE- U STRIP NEG
LEUCOCYTES - U STRIP NEG. /µl* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות
ד''ר יעל כוכבי17/05/2010בהמשך-
באמת רמות ויטמין B12 ממש בגבול התחתון , דורש טיפול. כל תכשיר תת-לשוני יכול להתאים.
יתכן קשר בין בעיה במעיים לחוסר ספיגה של ויטמין זה וברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
ד''ר יעל כוכבי17/05/2010שלום, דורי
רמת הברזל נמוכה אבל ההמוגלובין תקין. אין תשובה של רמת ויטמין B12 .
טיפול בתכשירי ברזל יכול לגרום לשלשול או עצירות כתופעת לואי. במקרה כזה, ניתן לנסות תכשיר
אחר או פשוט להגדיל את צריכת הברזל במזון (בשר, ירקות ירוקים עליים, קטניות). אין קשר
לתפקוד המיני.
בריאות שלמה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לחץ דםלימור14/05/2010
ד"ר שלום
עשיתי היום בדיקת הולטר שיצאה נראה לי תקינה עוד לא הייתי אצל הרופא אך מה שקרה השרוולון של ההולטר היה ממש רופף האם יש לזה השפעה על המדידה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרוולון של ההולטר
ד''ר אלכסנדר קינג15/05/2010צריך לראות את השרוולון של ההולטר לאחות בקופ"ח כשאתה מחזיר המכשיר.
בן אדם עם עודף משקל למשל חייב שרוולון יותר גדול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה אני סובלת ?הדר14/05/2010
שלום ,יש לי מחלת קרוהן במצב קל ואני לוקחת באופן קבוע אימורהן ,בזמן האחרון (בחודש חודשיים האחרונים ) אני סובלת מכאבי גרון חוזרים כאבי ראש וגב ,עייפות וחולשה ,בנוסף כל חודש אני עושה בדיקות דם של כל המעכרות עקב לקיחת האימורהן הבדיקות מראות שהכל בסדר
אז ממה אני סובלת ?? חשוב לציין שלא סובלת מחום או מוגלע בגרון ,אך סובלת הרבה ממה שציינתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלונות הנוספות
ד''ר אלכסנדר קינג15/05/2010על פניו התלונות הנוספות הם לא קשורים ל- Crohns.
ההתלונות הנוספות לא מכוון אותי למחלה ספציפית אך לכיוון: מחלות ויראליות, אלרגיה, אפילו מרכיב של רפלוקס של אוכל.
אם לקחת כבר imuran הרבה זמן אני לא חושב שזה תופעה לוואי של התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטיחותעינב13/05/2010
שלום,
רופא משפחה רשם לבעלי טיפול לדיכאון טיפול של שיחות + ויפאקס XR. אני לא ממש מכירה את התרופה ואשמח להבין אם היא בטוחה ומוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר viepax
ד''ר אלכסנדר קינג15/05/2010שלום רב,
viepax היא תרופה בטוחה ומוכרת. רק בפורום הזה אני ראיתי כמה שאלות מאנשים שמשתמשים בזה. זה תרופה שפועל במנגנון של serotonin כמו פרוזאק וסיפראלקס ורסיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 מנגנונים
שי24/05/2010יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון אבל התרופה פועלת על 2 מנגנונים של סרטונין ונואדרנלין ולא רק על מנגנון אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לכאב ראש כרוניבוקי13/05/2010
קיבלתי טיפול למגרנה גרונית בבלינסון ע"י נוירולג במחלקה נורוילגית אחרי שהגעתי אליו דרך מיון שכחתי לשאול אותו האם ניתן לקחת משככי כאבים אחרים יחד עם הטיפול שנתן נא עזרו לא ניתן לדבר איתו . שם הרופא : אלון אברהם האבחנה : os : chronic oaicy headache הטיפול : כל לילה לפני שינה 1 כדור לופרסור דיויטבס 200 מ"ג (metoprolol tartrate) 1 כדור אלטרולט (amitriptyline HCI 10 mg) 1 כדור דפלפט כרונו 500 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות אחרות
ד''ר אלכסנדר קינג15/05/2010בעיקרון אין בעיה פרמקולוגית לקחת למשל אקמול ביחד עם התרופות הנ"ל. אך מאד חשוב כאן לבדוק מול הרופא שלך בדיוק מה אתה לוקח נגד כאבים ובשביל איזה סיבות?
אחד מהסיבות למשל לכאבי ראש כרוני זה (דווקה!) שימוש יתר לתרופות נגד כאבים!
אז עבור כאבי הראש לא הייתי מוסיף דבר למה שהרופא נתן לך ולעבור כאבים אחרים הייתי מתיעץ עם רופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופה בנושא כאב גרון עזשירה12/05/2010
שלום רב
סובלת מכאב גרון עז, נפחות רצינית של בלוטות הלימפה (כואבות במגע) חום חולשה ולשון לבנה.
רופא ילדים ראה אותי כשבדק את בני (סובל ממחלה אחרתכרגע) ואמר שיש פצעים בגרון. הוא נתן לי רפאפן 500 פעמיים ביום ומעבר לכך צורכת אקמול.
למעלה מ24 שעות עברו ואין הקלה.
מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון
ד''ר אלכסנדר קינג15/05/2010שלום
קרוב לוודאי שמדובר בכאבי גרון מחידק STREPTOCOCCUS
האם הרופא לקח משטח גרון?
אני מקווה שתוך 1-2 ימים תרגיש יותר טוב.
נא להתיעץ שוב עם רופא אם לא.
גם כדאי להתיעץ שוב עם רופא לבדוק המינון של הרפפן. אלה אם כן את רזה מאד בד"כ למבוגר זה 1000 מג פעמיים ליום
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- COQ10אלי12/05/2010
אני בגיל מעבר והחלו לי בעיות רפואיות שמשותף לכולן שהן יכולות להעיד גם על מחסור בנ"ל(כאבי שרירים,דלקות חניכיים,הסתיידות בכתף...). איך בודקים? איך מקבלים? כמה עולה/יעלה במושלם?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q10
ד''ר יעל כוכבי17/05/2010יש מאמר בנושא זה באתר זה, על דעת המחבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להיגיינה ולשתןשאלה11/05/2010
בד"כ מקובלת ההמלצה לרחוץ ידיים לאחר הליכה לשירותים - גם לאחר מתן שתן.
אולם, לאחרונה נודע לי שהשתן עצמו הוא סטרילי.
להבנתי, זהאומר שהשתן איננו גורם מזהם.
אם כך, מדוע מומלץ לרחוץ את הידיים לאחר מתן שתן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגיינה
ד''ר יעל כוכבי12/05/2010השתן בד"כ אמנם סטרילי , אבל הצואה מלאה בחיידקים. ביקור בשירותים חושף אותנו לחיידקי
צואה (מושב האסלה, ידית הדלת) של אנשים שהשתמשו לפנינו ולכן מומלץ לרחוץ ידיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שאלה12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך מאוד.לימור11/05/2010
שלום אני בת 23 נמצאת בהריון שלישי. בחודש 3 עשיתי ספירת דם בין היתר לברזל ויצא תקין לכן לא נטלתי שום דבר. אחרי 4 ח' בערך עשיתי שוב ספירת דם ויצא שהברזל נמוך מאוד-9. מיותר לציין שהרגשתי את זה לגמרי.
הרופא נשים שלי נתן לי מרשם לכדורים אבל מאחר ואני לא מסתדרת עם כדורים חזרתי לבית מרקחת וביקשתי מהרוקח משהו אחר לטיפול באנמיה.הוא נתן לי סירופ ואמר לי לקחת פעם ביום 10cc. השאלה שלי היא האם זה כמות טובה בשבילי והאם אני אצליח להעלות את הברזל עד הלידה(עוד חודש וחצי בערך) בצורה משמעותית כך שאני לא אתעלף אחרי כן. כמו כן, שמעתי על זריקות שמקבלים פעמיים או 3 במהלך ההריון וזה מונע מהברזל לצנוח. האם אני יכולה עדיין לעשות זריקה כזאת? איפה עושים אותה? אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה בהריון
ד''ר יעל כוכבי12/05/2010שלום, לימור
ערכי ההמוגלובין בהריון נמוכים מהרגיל עקב דילול דם , חוסר ברזל וויטמין בי12.
אם ערכי הברזל נמוכים, ניתן לתת ערויי ונופר בהריון.
לא ברור לי איזה סירופ קבלת ומה ריכוז הברזל בו.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריטין ואינפוזיית ברזל
אתי20/06/2010שלום,
אני בשבוע 29 להריון (שני),
תוצאות בדיקות הדם :
HB: 10.6
פריטין : 3
הרופאה שלי ממליצה על עירוי ברזל.
האם מומלץ בהריון?
האם ישנן תופעות לוואי?
והאם זה בכלל עוזר?
מביה"ח נמסר לי כי כל עירוי נמשך בין 3 ל-4 שעות
וצריך להגיע ל-6 מפגשים...
אציין כי עם כדורי ברזל ממש קשה לי, זה "תוקע" לי את כל המערכת.
אודה לתשובותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריטין ואינפוזיית ברזל
אתי20/06/2010שלום,
אני בשבוע 29 להריון (שני),
תוצאות בדיקות הדם :
HB: 10.6
פריטין : 3
הרופאה שלי ממליצה על עירוי ברזל.
האם מומלץ בהריון?
האם ישנן תופעות לוואי?
והאם זה בכלל עוזר?
מביה"ח נמסר לי כי כל עירוי נמשך בין 3 ל-4 שעות
וצריך להגיע ל-6 מפגשים...
אציין כי עם כדורי ברזל ממש קשה לי, זה "תוקע" לי את כל המערכת.
אודה לתשובותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםצח10/05/2010
אצל אמי בת 80 התגלו בבדיקת דם
ערכים גבוהים :
GOT 45U/L
GPT 73U /L
שאר הנתונים תקינים.
האם זה יכול לנבוע מהעובדה כי היא קיבלה שישה עירויי ברזל ( עקב FERITTIN נמוך)
במשך שישה שבועות שקדמו לבדיקת הדם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ונופר
ד''ר יעל כוכבי12/05/2010שלום , צח
הפרעה בתפקודי כבד לא מופיעה בעלון לרופא של ונופר.
יש לבדוק מהי הסיבה לעלייה הקלה באנזימים (דלקת בכבד? כבד שומני? וכו').
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל וויטמין בי12לאה10/05/2010
לאחרונה היה לי חוסר בברזל וויטמין בי12.
השלמתי את החסר באמצעות תוספים.
כעת, אני מעוניינת לקחת תוספי תזונה באופן קבוע לשם כך.
כמה כדורים כדאי לי לקחת מהם כל שבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל וויטמין בי12
ד''ר יעל כוכבי12/05/2010שלום, לאה
צריכה יומית של ברזל-8 מ"ג, בי12 2.4- מק"ג .
הצריכה עולה בהריון והנקה.
הכמות שאת זקוקה לה תלויה בתכולה במזון שלך , ביעילות הספיגה שלך ובגורמים נוספים כגון דימום רב במחזור. בראש וראשונה, מומלץ לשפר את התזונה.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפטלאה10/05/2010
שלום רב,
אני לוקחת את הכדור הפסיכיאטרי דפלפט 1000 מ"ג ליום באופן ממושך לשם ייצוב מצב רוח מזה מספר שנים.
האם יש צורך לעשות בדיקת צפיפות עצם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט
ד''ר יעל כוכבי12/05/2010שלום, לאה
בעלון לרופא של דפלפט לא מופיעה התייחסות לנושא צפיפות עצם.
הבדיקה תלויה בגילך, סיפור אישי או משפחתי של שברים אוסטיאופורוטיים (ללא חבלה מספקת), בעיות הורמונליות או משקל גוף נמוך מאד ותרופות כגון סטרואידים.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מדאיג בליפדיםמשה10/05/2010
בן 51 היצרות קרוטיס ע"י רובד 25%
י . ל. ד. טריטייס קומפ 2.5+ טריטייס רגיל 2.5
- מיקרופירין 0.75
פראווסטטין[ pravastatin] 20
אומפרדקס 20
ברקע mvp מינימאלי
אסטמה לא פעילה
אוסטאוארטריטיס בירכיים
בתאריך1.7.2009 כולסטרול 148 טריגליצרידים 105 hdl 54 ldl 73
מינון סימבסטטין הועלה מ 10 מג ל20 מג
בבדיקה בתאריך 1.3.2010 כולסטרול 183 טריגליצרידים 99 hdl 71 ldl 92
בעיקבות כך שונתה התרופה ל-pravastatin
בבדיקה מהיום התוצאות- כולסטרול 195.7 טריגליצרידים141 hdl62 ldl 105
לציין לא חל שינוי בתזונה או בתחום אחר
שינוי טוטאלי לרעה מה עושים? מה הסיבה והגורם לשינוי ואיך להביא את הערכים לאופטימליים?
בתודה
הערה - רופא המשפחה בחופשה עד 30 בחודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפידים
ד''ר יעל כוכבי12/05/2010שלום, משה
אכן יש עלייה בליפידים ,בעיקר בטריגליצרידים.
סיבות אפשריות: טיפול לא מספיק, תזונה, עליה במשקל,חוסר פעילות גופנית, תרופות אחרות.
סימבסטטין ופרבסטטין בעיקר מורידות LDL שמקורו במזון שומני מן החי. טריגליצרידים מקורם
בפחמימות.
אם אינך סובל מסוכרת או מחלת לב, LDL רצוי מתחת ל130 HDL מעל 40 טריגליצרידים מתחת ל130 .
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה.שרון10/05/2010
יש לי תופעה מוזרה בתקופה האחרונה. כל כמה זמן אני מרגישה שהדם עולה לי לראש אני נהיית אדומה בפנים וחם לי וזה קורה יותר בזמן דיבור עם אנשים. ולא מדובר בבישנות כי זה לא היה וגם עם בעלי זה קורה. האם יכול להיות שזה קשור לבלוטת התריס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
ד''ר יעל כוכבי12/05/2010שלום שרון,
מהו גילך והאם יש אי -סדירות במחזור?
התופעה שתארת היא כנראה גלי -חום, שקורית בעיקר בגיל המעבר . ניתן לאבחן זאת ע"י בדיקות דם להורמונים. ישנן בעיות הורמונליות אחרות שיכולות לגרום לכך, כגון : קרצינואיד (סרוטונין).
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dבת09/05/2010
שלום רב
בת 42, ערכו לי בדיקות כלליות והובחן חוסר בוטמין D הערך 46 יצא, הבנתי שיש לי חוסר בויטמין זה,רציתי לדעת ממה נובע החוסר הזה? איך אפשר להשלימו? מה אפשר לאכול כדי להלשלים אותו האם זה מסוכן? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
ד''ר יעל כוכבי12/05/2010שלום לך,
לאחרונה "אופנתי" לבדוק רמות ויטמין D . במעבדה של מכבי - הנורמה היא מעל 32 .
מקור הויטמין באופן טבעי מדגים בעלי תכולת שומן גבוהה (מלוחים, סלמון, טונה) ופחות מכבד עוף וביצים. נמצא גם במוצרי חלב מועשרים. לגופינו יש את היכולת ליצר אותו בחשיפה לשמש, אבל
כנראה בגלל שאנחנו נמנעים בצדק מחשיפה לשמש ובגלל זיהום האויר בערים או צבע עור כהה,
רובינו מיצרים פחות וזקוקים לתוספת , לפעמים בצורת טיפות . חוסר יכול לגרום בעיות במשק הסידן ולכן פגיעה בעצמות ובשניים.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)