מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שפעת חוזרתגיא08/07/2010
שלום, אני מקווה שזה הפורום המתאים לשאלתי:
אני בן 30 בריא לחלוטין לא נוטל תרופות באופן קבוע ולא מעשן.
כבר יותר מעשור בממוצע אחת לרבעון אני חולה בשפעת עונתית המתבטאת בנפיחות בגרון בחולשה נזלת לפעמים חום ולפעמים לא תמיד עשו לי משטח גרון לבדיקת חידק והתברר שלילי, לאחרונה רופאת המשפחה שלי המליצה לי לקחת כדור המכיל ויטמנים מקבוצת B (טריבמין) כל יום במשך 3 חודשים רצוף על מנת לחזק את המערכת החיסונית ועל ידי כך למנוע את הופעת השפעת לעיתים קרובות. מה דעתכם? ראוי לציין כי לאחרונה עשיתי בדיקות דם כלליות אשר הוכיחו כי כל המדדים בדם בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהומים וירליים חוזרים
ד''ר יעל כוכבי09/07/2010שלום לך,
הנתונים שהצגת יכולים להעיד על בריאות תקינה ולנבוע מתגובה נורמלית של המערכת החיסונית לזיהומים בסביבה שלך.
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MPV נמוךגיל אייל08/07/2010
שלום
אני בחור בן 39 בדרך כלל בריא.
לפני 13 שנה עברתי תאונת דרכים ופגיעת שוט בצוואר. מאז סובל מכאבי צוואר וראש כרוניים ( שגררו 4 בדיקות סיטי בצוואר-ראש לאורך השנים והיו תקינות ).
לאור הכאב הכרוני אני נעזר מדי יום במשככי כאב
ולוקח כל יום כ 1 אופטלגין או כ 2 אקמול במשך שנים.
אחת לחצי משנה מבצע בדיקות דם תקופתיות עד כה תקינות.
לפני חודש וחצי בדיקה מקיפה - ספירה, שקיעה, כימיה, ברזל, סוכר - הכל תקין.
עקב עייפות יחסית גדולה ב3 שבועות האחרונים ביצעתי היום
בדיקת דם חוזרת - רק ספירה ושקיעת דם.
בספירה
WBC=7.6
RBC=4.45
HGB=13.5
HCT=39.1
PLT=309
MPV=6.6 ( הנורמה 7.1-11.1 )
NEUT=54.8
EOS=3.6
BASO=0.4
LYMPH=33.5
MONO=7.7
MCV=87.8
MCH=3 4
התוצאות דומות לתוצאות לפני חודש וחצי ובעבר
( ההמוגלובין תמיד היה כ 13-14 )
השינוי המטריד הוא ב MPV שירד מתחת לנורמה
היום רק 6.6 לפני חודש וחצי 7.3 ובעבר תוצאות של 7.5-10.
1. האם ה MPV הנמוך חלילה יכול להתאים לבעיה במח העצם או לוקמיה?
2. אני משתמש ב 4-5 אופטלגין בשבוע מזה 13 שנה האם MPV הנמוך יכול להעיד שהאופטלגין התחיל לפגוע בייצור הדם?
3. יש צורך בהמשך בירור כרגע? מה לעשות?
תודה רבה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MPV נמוך
ד``ר אלון מרגלית08/07/2010שלום דני,
צר לי שאתה עדיין סובל מכאבים כרוניים זמן כה רב. אתה מוזמן לפנות אלינו והמומחים שלנו יעזרו ברצון.
כאדם צעיר ובריא למעט כאבים אלו, אין שום צורך לבצע בדיקות כל חצי שנה. הן לא תורמות דבר למעט סטיות אלו ואחרות כמו זו שאתה מציין כעת שאין לה שום חשיבות למעט הפחד שהיא גרמה לך.
בכל מקרה לא הייתי מציע לקחת קבוע אופטלגין שתופעות הלוואי שלה רבות ועלולות בין היתר גם לגרום לעייפות. אקמול עדיף בגלל מיעוט תופעות לוואי ולעיתים 2 אקמול יחד (כל 6-7 שעות ביום כאוב במיוחד) יכולים להיות יעילים יותר באופן משמעותי.
אם העייפות נמשכת, תנסה שתיה מרובה (3-4 ליטר ביום) ואם לא יעזור, רצוי לפנות לרופא המשפחה לבדיקתו ולחוות דעתו.
בברכה ובריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ניתוןח תוצאותגלעד08/07/2010
האם עליה בכולסטרול מ 135 ל180מ היא משמעותי ככשאר הערכים תקינים גם הם?
העליה מבדיקות שעשיתי לפני שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד``ר אלון מרגלית08/07/2010שלום גלעד
השאלה החשובה ביותר היא אם אמנם צמת 14 שעות לפני בדיקת הכולסטרול.
אם התשובה חיובית, כדאי לחזור על הבדיקה ובעיקר להתייחס לכולסטרול הרע LDL ולכולסטרול הטוב HDL שרמתם בדם היא המדד החשוב יותר
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח ותפקוד מיניגלעד08/07/2010
בשנתיים שחלפו חלה ירידה בהכנסות שלי ונאלצתי לגעת בחסכונות כדי להמשיך ולקיים את משפחתי. במקביל גרר הדבר מתחים רבים בבית מול בת זוגתי וילדיי. הדבר הנבע מעיסוקי בשוק ההון ונתון למתח רב ותנודות חריפות בשווקים משמפיעים על הכנסותיי באופן משמעותי. במהלך שנתיים אלה חוויתי ירידה בתשוקה המינית ובמקביל גם ירידה בעניין במין ואף היחלשות קלה בזיקפה בחלק מהמקרים. בהתחלה הייתי מודאג אולם התחלתי לבדוק בספרות והתברר לי כי זו תגובה תקינה בהתאם למתח הרב שנשאתי בעבודתי. לא עשיתי בדיקת טסטוסטרון אבל אני מהמר כי אני למעשה סובל מדיכאון קל שנובע מהמצב הזה ןוהדבר משפיע על תפקודי המיני. עוד אציין, כי אני מקיים יחסים ואשתי כלל לא הבחינה בכך. מה דעתכם ומה אתם מציעים לעשוןת, כשברקקע אספר שאני באמצע שנות הארבעים , אופטימי מטבעי, משחק סקווש זה שנים ארוכות וביציבות ומעשן מעט מאוד. אינני סובל מעודף משקל.
מה אתם מציעים לעשות בהנחה שאינני יכול להחליף את עבודתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח ותפקוד מיני
ד``ר אלון מרגלית08/07/2010שלום גלעד
אכן אתה מדבר על תגובה נורמלית לחלוטין למתח ולטרדה מבעיות כלכליות ואחרות. ונושא אחר חשוב שציינת - מתח מול בת זוג. שני נושאים אלו מתח כלכלי (קיומי) ומתח זוגי הם האויבים המושבעים של חשק מיני. אתה מדבר בעיקר על חשק מיני היות ואתה מציין שאין הפרעה בתפקוד המיני - אתם ממשיכים לקיים יחסי מין ואשתך לדעתך לא נפגעת מהמצב.
מה לעשות? לבטח לא לעזוב את העבודה, אך לתכנן חופשות ורגיעה שיגרמו לחידוש מצבורי האנרגיה והיכולת לחשוק ולהנות יותר. חופשות בהן תוכלו גם להחזיר ולשפר את הזוגיות ואת האינטימיות הנדרשת לחשק מיני תקין.
להפסיק לעשן לגמרי מכיוון שלמרות הדיעה של מעשנים רבים שהעישון תורם ליחסי מין - ההפך הוא הנכון! לבטח תהנה יותר מהסקווש.
מה לא לעשות? לא לחפש מחלות ולבצע בדיקות! כאמור אתה מתאר תופעה טבעית ושם נמצאת התשובה.
בהצלחה בכל המובנים ובבריאות באופן מיוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררויות רבות בלילהיהודית08/07/2010
יש לי בעיה שאני לא ישנה שינה רציפה בלילה, אני מתעוררת פעמים רבות וקמה עייפה.
האם נטילת כדור שינה יכולה לעזור לי לישון לילה שלם ברצף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית התעוררויות בלילה
ד``ר אלון מרגלית08/07/2010שלום יהודית
לא ברור אם התופעה חדשה או מוכרת שנים רבות. השינה היא אחד הדברים החשובים לבריאות שלמה ואיכות חיים טובה (לא להיות עייפה בעת הפעילות) ולכן חשוב לטפל בבעיה באופן מקצועי ויסודי בעזרת מומחה.
בכל מקרה השימוש בכדורי שינה אינו מומלץ לאורך זמן אלא רק לתקופה קצרה וגם אז כאשר יש סיבה ידועה שניתן תוך זמן קצר לפתרה (למשל לאחר טיסה ארוכה וכד')
בברכה ובריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
יהודית13/07/2010תודה ד"ר על תשובתך.
התופעה היא חדשה, היא נובעת בעיקר ממתחים שקיימים בחיי לאחרונה במיוחד העובדה שבני משרת כרגע בשטחים.
מדבריך אני מבינה שניתן לקחת כדור שינה לתקופה קצרה בלבד וזה מה שאני בעצם רוצה, המטרה היא לאגור כוחות ולחזור לתפקד כי כרגע אני ממש מותשת.
האם תוכל בבקשה לספר לי אילו כדורי שינה קיימים וניתנים לתקופה קצרה בלבד?
אני מודה לך מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי שינה
ד``ר אלון מרגלית13/07/2010שלום יהודית
לא פלא ששנתך נודדת כאשר בנך בשטחים! זו מציאות הזויה
לכן במקום לישון בשקט המחשבות מתרוצצות ומונעות רגיעה ושקיעה נורמלית לשנת הלילה.
האם את מכירה שיטות להרפיה? היפנוזה עצמית? מדיטציה?
כולן יותר בריאות ויעילות מכדורי שינה.
בכל מקרה לשאלתך - עדיף כדורים מסוג ה"אנטי היסטמינים" כמו נוקטורנו למשל
וגם זאת למספר ימים בלבד, בתקווה שהשעון הביולוגי יעשה את שלו והשינה תחזור...
בהצלחה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה - מבטיחה...
יהודית14/07/2010תודה ד"ר מרגלית על הסבלנות ועל המענה המהיר והמפורט.
רציתי לשאול על כדור ספציפי שחברה הזכירה והמליצה, השם אמביאן cr ולטענתה הוא קיים בארה"ב אבל היא לא בטוחה שקיים בארץ.
האם שמעת עליו? האם הוא קיים בארץ? במידה וכן - האם יש לך פציינטים שמשתמשים בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות קשותeyal07/07/2010
שלום,
אני בן 31, בריא בד"כ.
מזה כשבועיים אני סובל מסחרחורות קשות, תחושה של "הולך להתעלף" ולאחרונה גם חוסר שיווי משקל. מצב זה קורה לי לאחר ארוחת הצהריים במקום העבודה (אני עובד בסביבה משרדית) והוא נמשך כשעתיים. התחושות הם כה קשות שמונעות ממני לעבוד בזמן זה.
אני רוצה לציין שבארוחות האחרות (בבית) אין לי בעיה דומה. כמו כן מצב זה לא קורה בזמן פעילות גופנית.
ניסיתי לשתות משקאות מתוקים במהלך הסחרחורות אך הם לא גרמו לשינוי כלשהו את המצב. ניסיתי להרים את הרגליים אך גם זה לא עזר.
פניתי לרופא המשפחה והיא אמרה לי, על סמך בדיקות דם מלפני חצי שנה כי רמת ה-B12 אצלי נמוכה (183 Pmol/L) וזהו הגורם לתופעה זו. ועל כן נתנה לי כדורי מציצה מתחת ללשון של ויטמין B12 בעלי 1000מק"ג כל אחד.
לאחר 3 ימי טיפול עם הכדורים לא חל שיפור במצבי.
שאלותיי הם:
1) האם ייתכן כי האבחון מוטעה? אם כן, אילו מחלות נוספות כדאי לשלול? איך שוללים?
2) תוך כמה זמן אדע אם הטיפול הזה היה נכון?
3) האם כדאי לבצע בדיקות נוספות כלשהן במיידי? או כדאי לחכות ולראות אם הטיפול הזה עוזר?
4) האם ייתכן שהבעיה נגרמת משילוב של שתי מחלות שונות? אילו מחלות?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות קשות
ד``ר אלון מרגלית08/07/2010שלום אייל
אכן שאלות טובות ובעיה קשה וללא ספק מטרידה בגילך.
הטיפול בחוסר ויטמין 12B אינו מיידי ויש צורך לחכות לפחות מספר שבועות עד להשגת השיפור.
צדקה רופאת המשפחה שבדקה ומצאה את החוסר בויטמין ונתנה טיפול הולם.
כעת נותר לבצע 2 דברים: א' להמתין בסבלנות לתוצאות הטיפול ובינתיים לעשות בדיקה חוזרת לאחר שבועיים לוודא שרמת הויטמין עולה בהדרגה
ב' לברר מדוע יש לך רמה נמוכה - האם אינך אוכל בשר שהוא המקור העיקרי לויטמין זה? אולי יש בעיית ספיגה במעי?
מציע בכל מקרה שתחזור לרופאה לביקורת
אם אתה שואל לגבי שילוב של בעיות, אכן יש לי הצעה נוספת - שתה כמות גדולה של נוזלים ובעיקר מים - לפחות 3-4 ליטר ביום. בארצנו החמה התייבשות בלתי מורגשת היא אחת הסיבות העיקריות לסחרחורת קשה.
בהצלחה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןג.וו.07/07/2010
בבדיקת השתן האחרונה שלי, לצד ערכים של לויקוציטים גבוהים שהבנתי שמצביעים על דלקת, הופיע ערך גבוה מאוד של חלבון - 600 כאשר הטווח הוא 0-30...
אני סובלת כבר כמה חדשים מכאבי ראש קשים מאוד, יכול להיות שזה קשור? על מה זה יכול להצביע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן
ד''ר יעל כוכבי07/07/2010שלום לך,
חלבון בשתן יחד עם לויקוציטים יכול להעיד על דלקת, כפי שציינת.
אם התופעה נמשכת, גם לאחר שהדלקת עוברת, יש לבדוק את כמות החלבון באיסוף שתן של 24 שעות
ולברר מהי הסיבה (יתר לחץ דם? סוכרת? רעלת הריון? זיהומים? הרעלות? ).
קשר אפשרי לכאבי ראש- אולי בנוכחות יתר לחץ דם או רעלת הריון.
עד כאן ברמה התיאורטית.
אם כאבי הראש כ"כ קשים, גשי להבדק בהקדם.
בבברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוף טבעי נמוךהילה07/07/2010
חום הגוף הרגיל שלי הוא 35.8.
על מה זה מעיד? את מה זה מאפיין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גוף
הטמפרטורה היא בטווח הנורמלי.
יש הבדלים בין אדם לאדם, לאורך היום , לפי פעילות גופנית ושנויים הורמונליים פיזיולוגיים (למשל: עלייה בזמן ביוץ אצל נשים). חשובה גם צורת המדידה (בפי הטבעת יותר גבוהה, פחות בפה,
אח"כ באוזן ובסוף בבית השחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטן עקב אי אכילהישראל .ס.06/07/2010
נפיחות בבטן עקב אי אכילה זה אפשרי? יש דבר כזה?
לפחות 4 פעמים בשבוע אני אוכל עד השעה צלחת אורז עם מעט תפוחי אדמה ובגט (כפרי=דיאט) עם חביתה או טונה . וזה עד 3 אחרי הצהריים. בגלל העבודה וקימה מאוחרת. יש לי נפיחות בבטן או כרס קטנה . אומרים לי שהשמנתי אבל אני לא מבין אייך כי הכל אני אהוכל דיאט ומעדני חלב למשל לא יותר מ2 אחוז שומן.
יתכן שיש לי בטן נפוחה מחוסר תזונה/אכילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן
נפיחות בבטן נגרמת עקב רבוי גזים בד"כ .
סיבות אפשריות: בליעת אויר (אירופגיה) עקב אכילה מהירה, דיבור בזמן אכילה, סטרס,
משקאות מוגזים, סוכרים במזון (פרוקטוז) הגורמים לתסיסה של בקטריות מייצרות גז,
ירקות מסוימים (בעיקר ממשפחת המצליבים: ברוקולי, כרוב, כרובית), קטניות (חומוס),
רגישות למזונות (למשל ללקטוז, סוכר החלב), תסמונת המעי הרגיש ועוד.
פתרונות אפשריים: אכילה מסודרת, מגוונת, אידוי של ירקות , החלפת מים בבישול קטניות,
המנעות ממשקאות מוגזים, הפחתת גורמי סטרס, תכשיר לקטובצילים ועוד.
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה רבה
ישראל .ס.07/07/2010על התשובה המהירה כבר מצאתי 3 דברים שאצלי פעילים מאוד
אכילה לא סדירה.
מתח גבוה
ושתיית מוגזים.
תודה עלח התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשרחל06/07/2010
שלום
אני בת 28 ,בילדותי לעיתים נדירות ביותר, (זכורות לי רק מספר פעמים בודדות), היו תוקפים אותי כאבי ראש ,הרגשה כאילו זרם חשמלי עובר בראש, זה היה תוקף אותי למספר שניות ועובר,בעיקר במהלך פעילות גופנית.
זה קרה לי שוב לפני מספר חודשים, זה כאב חזק ביותר שנמשך מספר שניות ועובר.
ממה זה יכול לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד``ר אלון מרגלית08/07/2010שלום רחל
סיבות רבות לכאב ראש. כאבי ראש פוקדים את האוכלוסיה כמעט יותר מכל תופעה גופנית אחרת. הסיבות קשורות פעמים רבות לגוף ופעמים רבות לנפש או לצרוף בינהם. אני מציע פעמים רבות לרשום את כל מה שנראה שקשור לתופעה כמו השעה ביום, המאמץ באותו רגע, המחשבות החולפות, מצבי מתח, תזונה, הטמפרטורה בחוץ והאקלים וכד'. מתוך כל המידע הזה ניתן לעיתים לבודד את המשתנה המשמעותי ביותר ולנסות לשנותו.
בכל מקרה, היות ותדירות התופעה נמוכה לדברייך, אין לדעתי סיכוי רב שמדובר בתופעה מדאיגה או מבשרת רע.
אם תרצי, תמלאי את היומן בפרטים שהזכרתי והתקשרי אלינו ובשמחה ננסה לפתור את הבעיה.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבתיהונתן06/07/2010
שמי יהונתן, ואני סובל מזה זמן מתופעה של גרפסים ולאחרונה הגרפסים הללו יוצרים סוג של צביטה קלה בחזה.
מה פשר התופעה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
גרפסים נגרמים מאויר שמשתחרר מהקיבה . סיבות אפשריות: בליעת אויר, משקאות מוגזים,
חיידק HP בקיבה.
פתרונות אפשריים: ארוחות מסודרות, המנעות ממשקאות מוגזים, הפחתת סטרס.
בהתמדה או החמרה: יעוץ רופא משפחה/גסטרואנטרולוג.
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחזור לצוםחיים06/07/2010
שלום
אני בן 58 סוכרתי סוכרת מבוגרים, בנוסף אני דתי ולפני סוכרת הקפדתי לצום בכל ימי הצום.
כעת אני לוקח כדורים והרופא אוסר עלי לצום מה שמאוד מפריע לי מכיוון שהמחלה פוגעת לי באורח חיים שגדלתי עליו וחייתי איתו
אני מעוניין לדעת מה אני יכול לעשות אם בכלל כדי להחזיר לעצמי מעט מהשליטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור לצום עם סכרת
ד``ר אלון מרגלית06/07/2010שלום חיים
סכרת היא מחלה מתמשכת ואם לא מטפלים בה הנזק הוא מצטבר - לאורך זמן רב של חדשים ושנים.
בעקרון, כאשר ערכי הסוכר בצום (ללא טיפול) אינם מאד גבוהים (למשל 200-250) סביר שלא יקרה דבר אם ליום או יומיים לא תקבל טיפול בכדורים ואז תוכל לצום.
חשוב גם לדעת איזה סוג כדורים אתה לוקח. אם זה כדור כמו גלוקופאג', אין שום סיכון בהפסקתו ובביצוע הצום. אם זה כדור כמו גלובן - הוא משפיע לטווח ארוך מאד ולכן קיימת בעיה בצום לפני שהרמה בדם של תרופה זו יורדת. עדיף להתייעץ עם רופא מומחה ואפילו בטלפון כדי לקבל הנחיות מדויקות
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם אינסולין ארוך טווח כגון לנטוס
מלכה07/07/2010אפשר להתנהל גם במצבי צום
כי רמות הסוכ רנשארות קבועות וצריך להזריקו רק פעם ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ועוד...אברהם05/07/2010
אחר צהריים טובים,
מבקש יעוץ לגבי תופעה שקורית לי אחת לתקופה (או אחת למספר שבועות ולפעמים גם אחת למספר ימים):
הכל מתחיל בתחושה של חולשה (לא קיצונית) ומיד לאחר מכן התקפת שיעול שיכול להמשך בין חצי שעה לשעתיים.
בזמן השיעול מידי פעם פולט קצף לבן ו/או חומר די שקוף מאוד צמיג.
כמו-כן בזמן השיעול העיניים דומעות ומאדימות ומופיעה זיעה.
שמתי לב גם שלרוב מתלווה להכל צורך ללכת לשירותים ליציאה.
במהלך ההתקף מורגשת מידי פעם תחושה קלה של בחילה אך לא תמיד.
רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה לדברים שפרטתי?
האם העינים הדומעות והמאדימות מקורן רק במאמץ השיעול ?
היתכן כי כל זה מתרחש בגלל ריפלוקס / הליקובקטר ?
אני לא סובל מצרבות לעיתים קרובות - האם בכל זאת יתכן וזה ריפלוקס ?
מה הקשר בין התופעה לתחושת הרצון לצאת לשירותים ?
אילו עוד דברים באים בחשבון ומה עלי לבדוק ?
אני בן כ-40 לא מעשן ולא שותה, כולסטרול מעט גבוה, סוכר מעט גבוה, לוקח מידי יום 2 כדורי סרנדה (אחד בבוקר ואחד בערב).
אני מודה על כל יעוץ הכוונה ועיצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
אברהם05/07/2010בעיצומו של ההתקף, אני מרגיש עייפות רבה מאוד ותשישות.
בנוסף גיהוקים עם תחושת טעם של הארוחה.
היום ההתקף התרחש כ-3-4 שעות לאחר ארוחת הצהריים.
שוב תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי שיעול
ד''ר יעל כוכבי06/07/2010שלום לך,
התיאור יכול להתאים לרפלוקס קיבתי-ושטי או לתופעה אלרגית.
לא מתואר בפרופיל תופעות הלואי של סרנדה.
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבוןיורי05/07/2010
התחלתי טיפול בגאלבוס לפני כחודש. מאז שהתחלתי להשתמש בתרופה אני מרגיש חסר תיאבון. האם יש קשר בין השניים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תיאבון
ד''ר יעל כוכבי06/07/2010שלום לך,
גאלבוס Vildagliptin : בעלון למטופל ולרופא לא מופיעה תופעת לואי של חוסר תיאבון .
כן מוזכרת בחילה, במיוחד בשילוב עם תרופות אחרות לסוכרת.
אם זאת, זו יכולה להיות תגובה אינדיבידואלית, או מסיבה אחרת.
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר תיאבון
טובה06/07/2010דר' לגבי השאלה של יורי,
זה לא דבר טוב שתרופה לטיפול בסוכרת (שבדר"כ לתרופות האלה יש נטייה להשמנה) גורמת לחוסר תיאבון? שורה תחתונה - התרופה הזו גורמת להשמנה? אם לא, האם היא בסל?
האם ניתן להשיג אותה בקופת החולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהלימור05/07/2010
אני לוקחת לנטון בקביעות בגלל חשד לרפיפלוקס....בתקופה האחרונה אני נתקלת בכל בוקר שאני צריכה לשירותים בחולשה נוראית ותחושה של רעד וזיעה ולפעמים גם דופק מואץ עד שאני מתפנה ועושה צואה שגם זה הפך להיות עינוי בשבילי בכל בוקר וגם כאבים בבטן ובגב..כל בדיקות הדם שלי תקינות...כולל גסטרוסקופיה....וגם מצטרף לכל התחושות האלה חוסר אויר ממה כל זה ומה עלי לעשות...אודה על עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה
ד''ר יעל כוכבי05/07/2010שלום לך,
אני מבינה ששאלתך היא מה יכולה להיות הסיבה להתקפים שתארת? אולי לנטון?
לא ברור לי למה את מקבלת לנטון, אם הגסטרוסקופיה תקינה?
בכל אופן, ההתקפים שתארת יכולים לנבוע מחרדה או בעיה הורמונלית.
לנטון יכולה לגרום לכאבי בטן ושנויים ביציאות.
כדאי לשקול עם הרופא שלך הפסקה של התרופה לזמן מה.
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)