מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משככיםאני25/05/2010
שלום,
1. אני עומדת לעבור ניתוח לכריתת טחורים, על איזה משככים היית ממליצה?
2. לאחר הניתוח נוטלים גם כדורי הרגעה , האם כדורי הרגעה טיבעיים יכולים גם לעזור לאחר ניתוח כזה?
3. על איזה היית ממליצה?
4. האם ניתן לקחת משככים וכדורי הרגעה ביחד?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משככים
ד''ר יעל כוכבי01/06/2010שלום,
משככי כאב : אופטלגין בטיפות יעיל מאד. תכשירים על בסיס אקמול, כגון אלגוליזין.
מרגיעים טבעיים? אני לא בטוחה למה כוונתך: פסיפלורה? קלמנרבין? למה צריך תרופות להרגעה?
ברמת העקרון ניתן לקחת את הנ"ל עם תרופות לשיכוך כאבים, אבל עדיף לקבל יעוץ ספיציפי מהרופא
המנתח.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לטיפול בשיעור ייתרלילך25/05/2010
עד כמה זה נפוץ ואיך בדיוק זה פותר את הבעיה? האם זה אמור לגרום לשערות לנשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לטיפול בשיעור ייתר
ד''ר אלכסנדר קינג31/05/2010שיעור ייתר במקומות לא רצויים זה בעיה מאד נפוצה. לפעמים זה מגיע ביחד עם פצעי בגרות ועודף משקל. גלולות משנות קצת את איזון ההורמונאלי בגוף ומתקן דברים אלה. כמובן יש להבדק על-ידי רופא לפני שמקבלים גלולות. זה לא גורם לנשור שערות בראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכל יותר לפרט?
לילך01/06/2010אתה מתכוון לגלולות רגילות או שיש סוג מיוחד?
שערות באיזור הפיאות, הידיים, הבטן כן ינשרו?
ועוד דבר קטן אחרון, מה יקרה אם אפסיק את הגלולות? השיער יצמח חזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר לפרט
ד''ר אלכסנדר קינג04/06/2010אני מתכוון לגלולות רגילות, אך אלה שהם קצת חזקות יותר כמו yasmin
כן, שערות באיזור הפיאות, הידיים, הבטן
אם תפסיק.... זה תלוי. אם מדובר באשה בין גילאים 18-24 (אני צודק?) בד"כ לוקחים 2-3 שנים ועוברות איזשהו גל של שיא הורמונאלית. אני רק מדבר מנסיון אישית שלי ממטופלות שהפסיקו אחרי 2-3 שנים ולא זכור לי שחזרו לשיער יתר כמו שהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה כלליתסער24/05/2010
מזה כמה חודשים אני סובל מבעייה שקצת קשה לי לתאר אותה במדוייק. הבעייה היא שיש לי הרגשה כללית, כמו חוסר נוחות לאורך חלק מהיום. בדר"כ אחרי שאני אוכל ארוחה כבדה ההרגשה מתגברת ולפעמים, אם אני אחרי האוכל עושה למשל טיול רגלי קצר, אני מרגיש ממש כאילו אני עומד להתעלף (מן גל מכיוון הרגליים למעלה) אבל אף פעם לא באמת התעלפתי. עשיתי בדיקות דם לפני חודש בהן נתגלה קצת עודף כולסטרול אבל שום דבר מעבר לזה. אני בן 27, אוכל בריא ומתאמן בחדר כושר. אני ממש מודאג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה כללית
ד''ר אלכסנדר קינג31/05/2010לגבי הרגשה כללית כבדה/התעלפות. יש להבדק ע"י רופא. כולל בדיקה לחץ דם, משקל, גובה. הייתי גם חוזר על בדיקת דם כולל VITAMIN D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בדםיערה24/05/2010
שלום
בת 31 ברקע לופוס , סכרת ויתר לחץ דם לא מטופלת כרגע בסטרואידים. ב MRI מוח התגלה אצלי ציסטה בנזופרניקס די גדולה עם רמת חלבון גבוה. הייתי היום אצל רופא אף אוזן גרון באחת מבתי החולים המרכזיים שהיסתכל דרך סיב אופטי ( בדיקה מאוד לא נעימה) וראה ציסטה אכן גדולה ( לטענתו 18 מ"מ) והמליץ על ניתוח אנוסקופיה להסרת הציסטה ולקיחת ביופסיה
רציתי לדעת איך מתבצע הניתוח הזה כי לא הוסבר לי כלום. האם זה בהרדמה כללית? האם זה דרך האף? האם יש תפרים לאחר מכן והאם יש כאבים אחר כך? ועוד שאלה מאוד מדאיגה האם יתכן והציסטה הזו היא בעצם גידול סרטני כלומר האם מקבלים תשובות של ביופסיה במקום?
סליחה על ריבוי השאלות אני פשוט מאוד מודאגת
בתודה מראש
שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה הנה השאלה שרציתי לשאול
שיר25/05/2010שלום
בת 31 ברקע לופוס וסכרת. בגלל קוצר נשימה פניתי למיון ונעשה בדיקת גזים ( לציין דרך הוריד ולא העורק) והתקבלו התוצאות החריגות הבאות:
PH- 7.46
PO2- 68.3
O2 SATURATION- 94.4
על מה זה מעיד והאם העובדה שזה נלקח מוריד ולא מעורק משנה את התמונה?
אפורופו עדיין סובלת מתחושה של חוסר אוויר
בתודה מראש
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים בדם
ד''ר יעל כוכבי31/05/2010שלום, שיר
בדיקת גזים בדם ורידי נעשית בד"כ לבדיקת האיזון החומצי-בסיסי.
התוצאה שהבאת מתאימה יותר לדם עורקי מבחינת סטורצית החמצן. אם זה אכן דם ורידי, התוצאה יכולה להעיד על נשמת (היפרונטילציה), נשימות מהירות עקב חרדה, שגורמות לעליה ברווי החמצן הורידי ובPH (אלקלוזיס).
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בנזופרינקס
ד''ר יעל כוכבי31/05/2010שלום, שיר
למיטב ידיעתי, ציסטות כאלה הינן שכיחות ופעמים רבות מתגלות במקרה בבדיקות.
אנדוסקופיה להסרתה יכולה להיות דרך הפה או האף (שאלי את הרופא לגבי הפרוצדורה המדויקת, שמתוארת בספרות כפשוטה יחסית). בד"כ מקבלים תשובה של ביופסיה לאחר כ-10 ימים או יותר.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימולשואל24/05/2010
שלום
סובל מאי ספיקת כליות כרונית
בזמן אחרון אני מרגיש נימול בראש אצבעות
רציתי לברר אם יש תופעה (נימול) כזאת גם בבטן חו ץ מאצבעות
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד''ר אלכסנדר קינג31/05/2010קיימת תופעה כזאת, נימול. זה יכול להיות בעקבות אי-ספיקת כליות או בעיה נוירולוגית. יש להבדק ע"י רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה....קארין22/05/2010
בלילה ישנתי והתעוררתי קופאת מקור ישנתי ללא שמיכה,והמזגן דלק על טמפרטורה נמוכה בעוצמה גבוהה וגם המאוורר ישירות אלי(ישנתי אצל דודים אז הם השאירו את זה דולק)הייתי ללא שמיכה במשך שעתיים כל הרוח הזאת הייתה עלי התעוררתי והייתי כולי רועדת,התעטפתי בשמיכה ושמתי עוד חולצה,אני מרגישה פתאום כאב גרון וחולשה והגוף כואב לקחתי סטרפילס לגרון .מה עוד עלי לקחת כדי למנוע התפרצות השפעת וההתקררות...????יש לי אקמול צינון ושפעת האם לקחת????ואיזה נזק יכול להגרם כתוצאה מהמצב הזה??אודה על העזרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון תחת מזגן
ד''ר אלכסנדר קינג22/05/2010שלום
לישון תחת מזגן זה לא נעים ויכול לגרום לצמרמורת של קור.
אם יש לך פתאום כאבי גרון וחולשה בכל הגוף זה יכול להיות סתאם הרגשה של הקור או זה יכול להיות וירוס למשל. עשית טוב שלקחת משהו להרגיש יותר טוב. אם הייתי יודע מה "לקחת כדי למנוע התפרצות השפעת וההתקררות" הייתי בן אדם מאד עשיר. אם את/ה בן אדם סה"כ בריא לא צפוי נזק ממה שתיארת, אלה אם כן ממש מדובר בטמפרטורות נמוכות מאד ואז תהיה לך היפות'רמיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה ב NF1שמואל21/05/2010
שלום דר גיל 45 דר מה פרירוש [בעיות אבחנות] במחטב שנחטב במרפאה RENOVASCULAR HYPERTRNSION STENOSIS RENAL VESSELS PHEOCHROMOCYTOMAדר בבקשה מה פירו ש המונחים יש גם מחטב נוסף שקטוב יHYPERLIPDEMIA HYPERLIPOPROTEINEMIA DYSLIPIDEMIA GOITER דר בבקשה הם הפשר לרסביר לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NF1
ד''ר יעל כוכבי21/05/2010שלום, סמי
RENOVASCULAR HYPERTRNSION - יתר לחץ דם ממקור כלי הדם של הכליה,
STENOSIS RENAL VESSELS -הצרות כלי הדם של הכליה . בד"כ הכוונה להצרות עורק הכליה.
PHEOCHROMOCYTOMA- גדול שפיר ביותרת הכליה שמפריש הורמונים (אדרנלין) .עלול לגרום
לעליית לחץ-דם בהתקפים.
האבחנות האלה יכולות לגרום ליתר לחץ-דם בחולה NF1
GOITER- הגדלת בלוטת התריס.
HYPERLIPDEMIA HYPERLIPOPROTEINEMIA DYSLIPIDEMI- כל המושגים קשורים
להפרעה בשומני הדם (קולסטרול, טריגליצרידים)
מקווה שההסברים מספקים ושלחץ-הדם שלך מטופל טוב וגם השומנים.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידהחמוטל20/05/2010
בס"ד
שלום ד"ר
רציתי לדעת אם ידוע לך על בעית הקנדידה והאם זה נכון שהמצאותה גורמת לבעיות פריון,קושי בירידה במשקל,עייפות וכו'?
קראתי על כך באינטרנט ואני שוקלת לעשות בדיקת צואה אך חוששת מאינטרסים אישיים של אותה מרפאה.
אני בת 36,בלוטת התריס שלי מתפקדת טוב אך אני לא מצליחה להכנס להריון שלישי(!!!!) כבר שנתיים, עייפה כל הזמן ובנוסף לא מצליחה לרדת במשקל.מה קורה לי? אילו בדיקות עוד ניתן לעשות מלבד בדיקות דם כלליות?
שבוע טוב,
חמוטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה
ד''ר יעל כוכבי20/05/2010שלום, חמוטל
שאלתך הראשונה קשורה לקנדידה , שזהו בעצם שמר (שמרים) שמצוי בגוף של כולנו באופן טבעי,
וגורם לבעיה רק בשנוי בגוף, למשל: דלקת בנרתיק בזמן נטילת גלולות או הריון , עקב השנוי ההורמונלי, דלקת בנרתיק בחולות סוכרת או לאחר טיפול אנטיביוטי, מעטה לבן על הלשון וברירית הפה עקב שימוש במשאפים לאסטמה המכילים סטרואידים. באנשים עם פגיעה קשה במערכת החיסונית, למשל חולי איידס, או אנשים שנוטלים תרופות שמדכאות את המערכת החיסונית (סטרואידים לתקופה ממושכת, תרופות למניעת דחיית איבר מושתל), יכולים להיות ביטויים קשים של חולי ע"י קנדידה.
לסיכום, באדם בריא אין לקנדידה אותה משמעות, לפי הרפואה הקונבנציונלית, שמיוחסת לה ע"י הרפואה האלטרנטיבית.
לגבי שאלתך השניה: אי-פוריות שניונית והשמנה יכולות לנבע מסיבות שונות, למשל : הפרעות הורמונליות. כדאי להתיעץ עם אנדוקרינולוג וגניקולוג.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - חזהדביר19/05/2010
שלום
אני בן 27,יש לי באזור מסויים בחזה,צד שמאל כאבים,גם בזמן מנוחה וגם בזמן מאמץ.
אם אני נוגע באזור ,קיים לי כאב .בעת מתיחה של הבטן ,הגב.מתיחות של כל האזור.
אני מרגיש את הכאב גם כן.הכאב לפעמים מקרין ומגיע לי עד לצוואר,ובאזור סיום הצוואר צד שמאל מלפנים,גם כואב לי בעת לחיצה עם היד.האם זה יכול להיות שרירים תפוסים ואולי אפילו דלקת? או שזה יכול להיות גם חס וחלילה משהו של הלב. למרות שבעת נגיעה האזור כואב לי.
בתודה
דוריאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחזה
ד''ר יעל כוכבי20/05/2010שלום דוריאן,
כאב בחזה מהסוג שתארת יכול לנבע מבעיה צוארית, שריר מתוח, דלקת מקומית ועוד.
בד"כ רגישות במגע מעידה על בעיה במערכת שריר-שלד ולא על בעיה בלב.
ליתר בטחון, מומלץ להבדק.
תרגיש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת ציפורן?א18/05/2010
לפני כשבוע טרקתי דלת על אצבע ביד, כעבור יומיים בערך האצבע מאוד כאבה, כיום יש לחץ מתחת לציפורן, ראיתי עור טיפה יבש שנשר טיפה ושם -מצטערת על התיאור- רואים את הבשר
עכשיו זה לא כואב רק אם מפעילים לחץ על האצבע (כמו הקלדה למשל) אבל ממש לא חזק
האם הציפורן לכיוון נשירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת ציפורן?
ד''ר יעל כוכבי20/05/2010יתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפק נפוחגלי17/05/2010
שלום,
שמתי לב שיש לי נפיחות במרפק כמו כדור קטן. אין לי כאבים.
רציתי לשאול מה זה יכול להיות ולאיזה רופא אני צריכה ללכת?
בברכה
גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק נפוח
ד''ר יעל כוכבי17/05/2010שלום גלי,
כנראה בורסיטיס (דלקת) ללא זיהום, של האולקרנון .
בד"כ לא דורש טיפול, אלא אם מזדהם (חם, אדום, כואב).
ליתר בטחון אפשר להראות לרופא-המשפחה או לאורטופד.
חג שמח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם לתרופה לדיכאוןאבי17/05/2010
עד כמה זה מקובל שרופא משפחה רושם תרופות לדיכאון? האם כעת צריך לשוחח עם פסיכיאטר או רק להיות במעקב אצל רופא משפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לדכאון
ד''ר יעל כוכבי17/05/2010שלום, אבי
רופא משפחה רשאי ויכול לרשום תרופה לדכאון ולעקוב אחר הטיפול.
במידה והמצב חמור או מסובך, או לא מגיב לטיפול , כדאי להתיעץ גם עם פסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MINOXYNUAV17/05/2010
הי
בן 39 הפסקתי פרופסיה לאחר 8 שנים
והחלתי בנטילת מינוקסי 5 אחוז
לתדהמתי קראתי על המינוקסי את הדבר הבא:"מינוקסידיל היא תרופה מרחיבה כלי-דם. היא מרפה את שרירי דפנות העורקים, וכך מביאה להרחבת כלי הדם. מינוקסידיל יעיל באיזון לחץ דם גבוה המהווה סכנה, ובאיזון לחץ דם העולה במהירות. מכיוון שתרופה זו חזקה בעוצמת פעולתה מרוב התרופות האחרות להורדת לחץ דם, היא מתאימה במיוחד לאנשים אשר לחץ הדם שלהם לא הגיע לאיזון עם טיפול אחרים. מינוקסידיל, כמו תרופות אחרות להרחבת כלי דם, עלול לגרום לאגירת נוזלים ולהגברת קצב הלב, ולכן הוא ניתן בדרך-כלל יחד עם תרופה משתנת ועם חוסם בטא, להגברת היעילות ולהפחתת תופעות הלוואי. שלא כמו עם תרופות רבות אחרות להורדת לחץ הדם, סחרחורת ועילפון הן תופעות נדירות עם מינוקסידיל. החיסרון העיקרי של תרופה זו הוא שבלקיחה מעל לחודשיים היא מגבירה את צמיחת לטיפול ביתר לחץ דם.
כיום נמצאת בשימוש תמיסת מינוקסידיל המשמשת לטיפול בקרחות, ואינה דורשת מרשם רופא. "מה לעשות?? האם בשימוש במינוקסי ירחיב לי את כלי דם, ועלול לגרום לאגירת נוזלים ולהגברת קצב הלב??? אולי לחזור ללפרופציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MINOXY
ד''ר יעל כוכבי17/05/2010שלום , טוביה
מה שכתבת על מינוקסידיל נכון בשימוש בכדור.
אבל מינוקסי הינו תכשיר מקומי לשיער שספיגתו לדם נמוכה ולכן אינו גורם לתופעות שתארת.
בהצלחה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת תזוזות בבטן העליונהכרמלה17/05/2010
שלום,
מזה כשבוע וחצי יש לי תחושת תזוזה בבטן העליונה (כאילו מדי פעם משהוא זז שם וגם רואים תזוזות קטנות). זה קורה מספר פעמים ביום כל פעם למשך כדקה או שתיים.
תמיד באותו מקום - משמאל ומעל לטבור.
מה יכול לגרום לתזוזות?
האם זה צריך להטריד אותי (האם לגשת לרופא) או להתעלם מזה?
תודה
כרמלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזת בבטן
ד''ר יעל כוכבי17/05/2010שלום, כרמלה
האפשרויות: תנועות מעיים? דופק עורקי?
ליתר בטחון, כדאי לבדוק.
חג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקולונוסקופיה לבן 55איל17/05/2010
לפרופ' קיטאי שלום
אודה מאוד אם אקבל תשובתך לפני שבת הקרובה.
א. מה שאסור לאכול יום לפני הבדיקה, משמעו 24 שעות לפני הבדיקה? (אני נבדק ב 9 בבקר).
ב. ביום האחרון לפני הבדיקה, האם מותר 3 -4 שעות לפני הבדיקה לאכול גביע לבֶּן , כיוון שיקח זמן עד שיגיע למעי הגס. כמו"כ האם מותר לשתות מים עד לבדיקה ממש.
ג. ביומיים הראשונים מתוך 3 ימי ההכנה לקולונוסקופיה, האם אפשר למרוח חמאה על הלחם, לאכול עוגת שוקולד, בורקס, טוסטעים(פרוסות דקות מתפוררות).
בברכת ה' לבריאות טובה. חג שמח. איל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך. השאלה מופנית לד"ר קינג
איל17/05/2010שמתי לב שפרופ' קיטאי אינו בפורום, אז בבקשה מד"ר קינג להתייחס. בתודה. איל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנה לקולונוסקופיה ארוכה
ד''ר יעל כוכבי17/05/2010שלום אייל
להלן ההוראות לקולונוסקופיה ארוכה לפי האתר של כללית:
יומיים לפני הבדיקה : (מאחרי ארוחת הצהריים)
.1להפסיק לאכול פירות וירקות , לחם שחור, לחם מלא, סובין ובשר.
מותר לאכל מוצרי חלב, לחם לבן, ג'לי, ביצים, מרק צח , דגים, מיצי פירות וירקות מסוננים. שתיה ללא הגבלה.
.2אם הנך סובל מעצירות כרונית ונוטל תרופות משלשלות עליך להמשיך ולקחת את התרופות המשלשלות להן אתה רגיל.
יום לפני הבדיקה : (מאחרי ארוחת הצהריים) לעבור לכלכלה נוזלית, כולל ביצים, מרק צח וג'לי.
יש להרבות בשתיה של נוזלים צלולים לפחות 8 כוסות.
בשעה 18:00 יש להתחיל לשתות את תמיסת המרוקן,קרה מהמקרר. יש לשתות בקצב של כוס כל 10-15 דקות וחייבים
לשתות את כל הכמות (או עד שיוצא נוזל צואתי נקי כשתן). אין להוסיף לתמיסה סוכר או חומרי טעם.
ביום הבדיקה : מותר לשתות נוזלים צלולים וללא חלב כגון : מיץ משוחזר, מרק צח, תה וקפה עד 3 שעות לפני הבדיקה.
לתשומת ליבך, למכונים שונים הוראות קצת שונות , וחשוב גם מתי נעשית הבדיקה : בערב או בבוקר, לכן כדאי לקבל הנחיות מדויקות מהמכון בו תתבצע בדיקתך.
אני מקווה שזה עונה על השאלות.
חג שמח
ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)