פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרירות בפה
    אפרת
    20/07/2010

שלום,אמא שלי סובלת ממרירות בפה.לפעמים ברמות גבוהות שממש לא נותנות לה מנוח,לפעמים ברמה נמוכה.אילו סיבות אפשריות?פיזיות\נפשיות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרירות בפה

הוספת תגובה

• מרירות בפה

ד``ר אלון מרגלית
    21/07/2010

שלום אפרת
    ישנן סיבות רבות של מרירות בפה. החל מתופעות לוואי של תרופות, דרך חומצה שעולה מהקיבה וכלה התמודדות עם מרירות החיים...
    אין מספיק נתונים כדי לענות יותר במדויק.
    למה שלא תתני לה לדבר איתנו וננסה לעזור. לעיתים הדרך היא די פשוטה
    בברכה ובריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי מזון לטיפול בלחץ דם
    אדמונד
    20/07/2010

שלום,
    חולה סוכרת, סובל מיתר לחץ דם, נוטל ראסילז ולחץ הדם שלי מאוזן. חוץ מזה מצב בריאותי תקין.
    אמרו לי שלאדם בגילי, 52, יכול להיות מועיל תוספים כמו סידן, ויטמין C וכד' על מנת לשמור על לחץ דם תקין. השאלה שלי אם יש למה. הטיפול התרופתי עוזר לי בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה
    תוספי מזון לטיפול בלחץ דם

הוספת תגובה

• תוספי מזון לטיפול ביתר לחץ דם

ד``ר אלון מרגלית
    20/07/2010

שלום אדמונד
    לא ידוע בספרות הרפואית על תוספי מזון לאיזון יתר לחץ דם
    אם אינך מעשן, לא נמצא יותר מדיי במתח, בעל משקל גוף סביר, מבצע פעילות גופנית סבירה ובתזונה שלך יש ירקות בשפע אתה עושה את הנחוץ והחשוב.
    הצרוף של יתר לחץ דם וסכרת משפיע לרעה על טרשת העורקים - הצטברות משקעים בכלי דם.
    ישנם מספר מחקרים שמצביעים על יתרון מסוים בהאטת התהליך בעזרת אומגה 3 ובעזרת ויטמין D.
    בברכה ולבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי מזון ללחת דם

אדמונד
    22/07/2010

אבל בכל מקרה אני צריך להמשיך את הטיפול התרופתי ברסילז, נטילת תוספי מזון אינם מהווים תחליף תרופתי, נכון?

מודה לך על תשובתך המהירה.
    המשך בעבודת הקודש שאתה עושה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי מזון

ד``ר אלון מרגלית
    22/07/2010

נכון אדמונד
    להמשיך בטיפול הרגיל, כרגיל
    תודה על המשוב
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגעו בריאב בזמן הכנסת עירוי מרכזי ב
    בת 27
    20/07/2010

בוקר טוב ,
    בגלל קושי בהכנסת עירוי רגיל הוחלט על הכנסת עירוי מרכזי בחזה . וזה משקרה , הוכנס CVP אבל הכירורוג פגע בריאה הימנית ונוצר נקב בה . ולכן הוכנס אח"כ בחצות נקז ע"י כירורג חזה בין הצלעות ....
    נשאר בפנים כארבעה ימים ואז אח"כ הוצא אבל בצילום נראה המצב יותר גרוע ולכן הוחלט על הכנסת נקז אחר ... הנה אני כבר שבועיים עם נקז שמחובר למכונה ללא הטבה במצב ...
    כל יומ-יומיים מנסים לסגור את הנקז ל 4-5 שעות ואז צילום אבל אחרי כך הרופא חוזר ואומר שהריאה התכווצה עוד פעם ...
    כך הימים עוברים עם כאבים עזים ותרופות למשככם !
    ברב כמה ימים שומעת את הרופאים מדברים (מחוץ לחדר) על תהליך כירורגי , שיסגרו את הנקב בניתוח ,וזה הדאיג אותי יותר ...
    בהתחלה אמרו שתוך כמה ימים נוציאי את הנקז אבל זה לא הלך כמו שצפו לו ,
    מה עושים במצב כזה ?האם לחכות לזמן שיעשה את משלו וייסגר הנקב לבד או צריך התערבות כירורגית ?
    כמה מקסימיום זמן לוקח לנקב שייסגר לבד ?
    תודה ויום טוב ,
    בת 27

הוספת תגובה

• פגעו בריאה

ד``ר אלון מרגלית
    20/07/2010

שלום רב,
    חסרים פרטים רבים כמו סיבת הניתוח ומהותו ואם יש מחלות רקע, עישון וכד'
    לכן קשה לענות ברמה מקצועית נאותה
    יחד עם זאת, מנסיוני, לרוב הפצע נסגר לבד ומתאחה, אך כאמור אין לי מספיק נתונים כדי לדעת יותר.
    כדאי לך לבקש מהמנתחים שישתפו אותך בתהליך קבלת ההחלטות ובהבנת הסיכויים והסיכונים שבכל החלטה
    זו זכותך וגם חובתם ע"פ חוק
    מקווה שהכאבים יחלפו מהר ותחלימי במהרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    יוסי מורדוך
    19/07/2010

אני בן 19 ובמסגרת תפקידי בשירות לאומי אני עובד עם נוער בסכיון
    יש לי חניכה שניכנה להריון והיא לא מעוניינת שההורים או שהמדרכים ידעו
    לאן עליי לפנות לאיל גורמים ומה הסכומים של עלות הטיפול
    הילדה בת 17

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה

ד''ר יעל כוכבי
    19/07/2010

שלום לך,
    קיימות וועדות להפסקת הריון בבתי החולים וב"אסותא". החוק מאפשר הפלה לנערה רווקה.
    העלות (בפעם האחרונה שביררתי), כ1000 ש"ח או קצת יותר. צריך להגיע לוועדה עם תוצאת בדיקת
    הריון חיובית, סוג דם וUS .
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס, קרישיות יתר וגלולות
    יערה
    19/07/2010

שלום
    בת 32 ברקע לופוס, סכרת וקרישיות יתר ( ללא ארועים טרומבוטיים). מאז ומתמיד הווסת שלי הייתה מאוד לא סדירה- אחת לכמה חודשים, פעמיים בחודש, וסת שנמשכת חודש וכו'. לאחרונה לא קבלתי כבר ווסת חודשיים + ( בטוח לא בהריון) רציתי לדעת אם יש גלולות שבכול זאת אני יכולה לקחת שיסדרו את העניין ואם לא האם יש בכלל פתרון עבורי???
    בתודה מראש

הוספת תגובה

• לופוס, קרישיות יתר וגלולות

ד''ר יעל כוכבי
    19/07/2010

שלום לך,
    כדאי לשקול את הסיכון יחד עם המטולוג.
    בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול
    אברהם
    19/07/2010

בוקר טוב לרופא ולכל הגולשים

הבוקר, מספר דקות לאחר שתיית התה הרגשתי צורך דחוף ביציאה (לציין כי שעתיים לפני כן לאחר הקימה היתה לי יציאה).
    כשהגעתי לשירותים היתה התפרצות של צואה מאוד רכה שהפכה מהר מאוד לשלשול מסיבי.
    ליציאה היה ריח לא רגיל וחריף.
    לאחר תחילת היציאה התחילה הזעה מרובה (לרוב בפנים ובחלק העליון של הגוף) שנמשכה לכל אורך שהותי בשירותים (כ-20 דקות).
    בסיום הבחנתי גם בצבע אדום בשירותים שהתברר כדם שנראה גם על הנייר בעת הניגוב.
    מבקש לציין בנוסף, שיעול שהחל בעת השהייה בשירותים שנמשך גם הוא מספר דקות ובמהלכו פלטתי פעמיים-שלושה ליחה צמיגה.

אני מאוד מעוניין בחוו"ד:
    - האם המצב שתיארתי מסוכן ויכול להצביע על משהו מסוכן ? (מה למשל ?).
    - האם יש צורך בפניה דחופה לרופא ?
    - האם יתכן והדימום מקורו בטחורים ? (אני בעל הסטוריה של טחורים המתפרצים אחת לשנה עד שנתיים).
    - האם יש קשר לכך שהבטן שלי קרקרה בלי סוף אתמול אחה"צ ומעט הבוקר ?
    - האם ריח חריג לצואה יכול להצביע על בעיה או שזה תקין ותלוי רק במאכלים שעוכלו ?

אודה לכל מי שיתן עיצה וחוו"ד.

כרגע, 15 דקות לאחר האירוע אני מרגיש עייפות ותחושה בפי הטבעת כאילו אני צריך לצאת שוב לשירותים. (תחושה של שלשול).

שוב - תודות

לקביעת תור
    סגירה
    שלשול

הוספת תגובה

• שלשול

אברהם
    19/07/2010

מאז המקרה הראשון הייתי עוד פעמיים כאשר בראשונה עדיין שלשול (מועט) ו2 טיפות דם בסוף היציאה ופעם שניה ללא יציאה כלל. (פשוט יש לי תחושה של רצון להתרוקן).
    לפני כשעה התברר לי כי עמית בעבודה שעובד בחדר איתי סובל מסוף שבוע שעבר מכאבי בטן ושלשולים ובדיקות אתמול גילו אצלו צהבת. (עדיין לא ידוע איזו וממה נגרמה).
    בכל מקרה הוא עזב עד להתבהרות הנושא שלו.

האם יש מצב שנדבקתי ממנו ? זה עובר באויר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול

ד''ר יעל כוכבי
    19/07/2010

שלום לך,
    קשה לקבוע אבחנה על סמך התסמינים שתארת בלבד.
    שלשול וכאב בטן יכולים לנבוע מזיהומים שונים, כולל צהבת זיהומית. ישנם סוגים שונים של צהבת זיהומית, ביניהם סוג A עובר ממגע עם צואה של אדם נגוע (למשל שירותים משותפים, אכילה משותפת).
    כדאי להבדק בהקדם, ראשית לודא שאינך מיובש, לברר מה מקור הדימום (דינזינטריה? טחורים?)
    ולאבחן - ובמקרה של צהבת או זיהום אחר , למנוע הדבקה של הסביבה.
    בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר בלילה
    גלי
    18/07/2010

אני כותבת בשם דודתי, אשה בריאה בת 62, עישנה בערך 30 שנה ולאחרונה הפסיקה לעשן לחלוטין. מאז החלה אצלה תופעה של הזעה בלילה, מעירה משינה, קמה ספוגת זיעה ורטובה, לא משנה העונה, ישנה עם מזגן, קורה רק בלילה. כל הבדיקות בוצעו, בדיקות דם, בדיקה קרדיאלית, אקו לב,מבחן מאמץ, ברור הורמונלי, טיפול הורמונלי, הכל הכל תקין לחלוטין... כרגע נשלחה לברור הצד הנפשי (פסיכולוגית), שוקלת ממש ברצינות ברגעי היאוש, אולי לחזור לעשן.. מה עוד ניתן לבדוק? מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר בלילה

הוספת תגובה

• הזעת יתר בלילה

ד''ר יעל כוכבי
    19/07/2010

שלום לך,
    כל הכבוד לדודתך על ההחלטה ועל הפסקת העישון, לאחר כ"כ הרבה שנים.
    התהליך לא קל ותופעות הגמילה יכולות להמשך עד כ6 שבועות.
    כדאי להתאזר בסבלנות ולא להתפתות לניקוטין.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה בגיל צעיר וסיבוכים
    רוני
    18/07/2010

שלום רב,

האם לצעירים הסובלים מהשמנהיכולים לסבול מתחלואים נלווים כגון סוכרת, יתר לחץ דם, שבץ, מחלות לב וכדומה או שהתחלואים הנלווים הללו כתוצאה מהשמנה קיימים רק אצל מבוגרים?

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה בגיל צעיר וסיבוכים

הוספת תגובה

• השמנה בגיל צעיר וסיבוכים

ד''ר יעל כוכבי
    19/07/2010

שלום לך,
    שאלה מענינת.
    עוברות מספר שנים עד שמתפתחות המחלות שציינת, וזהו "חלון ההזדמנויות" שבו אפשר עוד לגרום לשנוי ולמנוע תחלואה , אבל נכון ששיעור הבעיות האלה באוכלוסיה גדל וגם הגיל יורד, במיוחד כשמדובר בסוכרת.
    רק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות
    ליטל
    18/07/2010

לפני שבוע התחלתי לקחת גלולות פליים להקל על כאבי מחזור ואני כנראה אצטרך לקחת רצוף בגלל שיש לי חופשה קטנה שעליה אמור ליפול המחזור.
    כמה כדאי לקחת- שתי חפיסות רצוף או 3?

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות

הוספת תגובה

• גלולות

ד``ר אלון מרגלית
    18/07/2010

מצטער ליטל
    אך תצטרכי לכתוב באופן מדוייק את שם התרופה - רצוי באנגלית
    כדי שניתן יהיה לענות באופן מהימן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מביכה
    דור
    17/07/2010

אני כמעט בן 15,ויש לי כבר דיי הרבה זמן בעיה,יש לי רגליים מסריחות,ואני רוחץ אותן טוב טוב פעם בדיי הרבה זמן...
    אבל היום שמתי לב למשהו מוזר מאד,לרגליים שלי יש ריח של שיער ערווה,וזה מסריח ומוזר מאד,מה יכולה להיות הבעיה ואיך אני פותר את זה?

*אני יודע שזה נשמע כמו ספאם,אבל זה לא! ואני פונה אליכם רק בגלל שאין לי למי לפנות עם הבעיה הזאתי...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מביכה

הוספת תגובה

• בעיה מביכה

ד``ר אלון מרגלית
    18/07/2010

שלום לך, בן ה 15
    הבעיה מוכרת היטב וקל לטפל בה
    היא נגרמת לרוב מפטריה של כפות הרגליים
    יש משחות יעילות לכך - תוכל לבקש מרופא המשפחה שלך או מרופא העור
    מומלץ גם ללכת עם סנדלים - בעיקר כעת בתקופת הקיץ
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב עצבי וולוודיניה
    דנית
    16/07/2010

שלום מיכל,

אני סובלת כבר חצי שנה מכאב עיצבי בנרתיק , זה גם מקרין לי לפנים ולכפות רגליים (אני בת 34 ) היתי אצל פרופסור והוא איבחן תסמונת וולוודיניה . אני מרגישה שריפה לא כאב באופן קבוע , זה לא מפריע לקיום יחסי מין . הוא הימליץ על כדורים אלטרולט 10 מ"ג שאני מאוד מפחדת מתופעות לווי של הכדור ופיזיאוטרפיה של ריצפת האגן . בנתיים ניסיתי רק פיזיאוטרפיה שזה כיווצים של האיזור וניסיתי את הכדור שהוא המליץ וזה עשה לי תופעות לווי קשות.

רציתי לשאול האם טיפול בדיקור סיני יכול לעזור ? ועוד שאלה התסמונת הזאת זה לכל החיים או שזה נחלש אם הזמן ואפשר לרפות את זה ? אני מאוד סובלת אני אמא ל2 ילדים ואני לא מתפקדת מתחושת שריפה הזאת .

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאב עצבי וולוודיניה

הוספת תגובה

• וולוודיניה

ד``ר אלון מרגלית
    18/07/2010

שלום דנית
    אינני מיכל (מי זו מיכל?) אך אנסה לעזור לך
    ראשית לשאלתך - כן דיקור יכול לעזור לבעיה כזו
    ולא, לרוב הבעיה זמנית וחולפת בטיפול טוב
    אני מניח שגניקולוג מיומן בדק אפשרות של דלקת חיידקית פטרייתית או אחרת
    שלרוב גורמות או מחמירות את התופעה
    בהנחה שכך, מצאתי פעמים רבות בייעוץ לנשים עם בעיה דומה, שמריחה עדינה של שמן פרפין בנרתיק לאחר שטיפתו, פעם או פעמיים ביום יכולה לפתור את הבעיה או לפחות להביא לרגיעה משמעותית.
    נשמח לעמוד לרשותך
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב
    אבי לוי
    15/07/2010

פניתי לרופא המשפחה בשל כאבי אשכים
    כאשר שיש כאבים באשכים האם רופא המשפחה ראשי לבדוק את איבר המין?
    או שהוא צריך ישר להפנות אותי לאורולג מבלי לבדוק

לקביעת תור
    סגירה
    ערב טוב

הוספת תגובה

• בדיקת אשכים

ד''ר יעל כוכבי
    16/07/2010

שלום לך,
    רופא המשפחה רשאי לבדוק כל איבר בגוף, ויתרה מכך: הוא חייב לבדוק את האשך, אחרת הוא עלול
    לפספס בעיה דחופה , ועלול להגרם נזק לא הפיך עקב המתנה לבדיקת האורולוג.
    בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכים בבדיקות
    צביה
    15/07/2010

ידוע לי שרק כשהערכים יוצאים מהטווח או נמוך יותר או גבוה מייחסים לכך חשיבות אבל ברצוני לדעת אם יש ערכים שקרובים לטווח הנמוך או הגבוה האם גם אז זה מרמז על כך שיכולה להיות בעיה או שמבחינת הרפואה הקונבנציונלית לא מייחסים חשיבות אלא אם כן יש חריגות מהטווח.
    מקווה שהשאלה מובנת.

לקביעת תור
    סגירה
    ערכים בבדיקות

הוספת תגובה

• ערכים בבדיקות

ד''ר יעל כוכבי
    16/07/2010

שלום לך,
    התשובה תלויה בסוג הבדיקה.
    למשל , לגבי ויטמינים ומינרלים, יש ערכים שהם תקינים אבל גבוליים נמוכים, למשל.
    לגבי בדיקה של תפקוד בלוטת התריס, TSH , בתחום הנורמה יש חשיבות לערך האבסולוטי
    במצבים מסוימים, כגון הריון או נטילת הורמון תחליפי.
    לגבי שומנים בדם, יש חשיבות אם מדובר בסוכרתי , למשל, שאז שואפים להגיע לערכים נמוכים
    יותר מהרגיל , וכך הלאה.
    בשורה התחתונה, הבדיקה נועדה לסייע לרופא באבחנה ובטיפול באדם המסוים, בזמן מסוים,
    במצב מסוים.
    האם עניתי?
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכים בבדיקות - המשך

צביה
    16/07/2010

ראשית תודה על תשובתך.
    שאלה נוספת: ב TSH בין 0.35 ל 5.5. יצא לי 0.96 האם זה בסדר?
    עשו לי בדיקות לגבי נשירת שיער אבל בכללי האם תוצאה זו בסדר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא קיבלתי תשובה להמשך השאלה

צביה
    19/07/2010

ד"ר כוכבי אודה לך על תשובתך לשאלה הנוספת ששאלתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH

ד''ר יעל כוכבי
    19/07/2010

שלום לך,
    הערך הינו בתחום הנורמה (אמנם בחלקו התחתון).
    חשוב לדעת מהם ערכי FT4 , T3 רמות ההורמונים של בלוטת התריס, האם את מקבלת טיפול הורמונלי, האם את הרה, האם יש תופעות של פעילות יתר של בלוטת התריס.
    כאמור, בדיקת מעבדה היא רק אמצעי עזר באבחון הכולל.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב במותן ימין
    מתי
    15/07/2010

שלום,
    לאחרונה יש לי כאב בצד ימין , אין לי כאבים בזמן מתן שתן. כאב טורדני , לפעמים יש ימים שאין כאב כלל.
    נדמה לי שהשתן די כהה. הלכתי ועשיתי בדיקת דם
    כל הבדיקות של כימיה בדם,המטולוגיה , ספירת דם ושתן כללי יצאו תקינות למעט URIC acid שיצא 8.4 וכולסטרול קצת גבוהה 230
    היה גם מוקוס בשתן : נכתב "+++"
    . מעבר לזה כל התוצאות תקינות.
    אני מבין שרמות גבוהות של חומצה יורית וכאב במותן ימין יכולים להצביע על אבנים בכליות.
    קראתי שעודף חומצה יורית גורם לגאוט , אבל אין לי שום תסמינים של כאבי מפרקים או פצעים.
    אני בן 31 , עם קצת עודף משקל. מאוד מוטרד. בעוד שבוע יש לי אולטראסאונד של כליות ודרכי השתן. מס' שאלות : האם הערך של חמצה יורית הוא באמת גבוה ? מה עוד היית ממליץ לעשות או לא לעשות בנסיבות הללו? האם עלי לפחד מגאוט. (אין לי במשפחה)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב במותן ימין

הוספת תגובה

• כאב במותן ימין

ד``ר אלון מרגלית
    15/07/2010

אכן התמונה שאתה מתאר, מתי
    יכולה להתאים לאבני כליה וטוב שאתה הולך לעשות אולטרסאונד - זו בדיקה טובה ומתאימה
    רמת חומצת השתן מעט גבוהה. רצוי לחזור ולבדוק שנית כי לעיתים שי שגיאות מעבדה. בכל מקרה בגאוט הערך הרבה יותר גבוה לרוב.
    ללא ספק רצוי וכדאי להפחית במשקל, לשתות כמויות רבות של מיים (לא מיצים או משקאות ממותקים) ופעמים רבות הבעיה חולפת מאליה. מקווה שאינך מעשן!
    אם הכאב יחמיר כדאי שתפנה לרופא המשפחה או אלינו
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לתשובת US דרכי שתן.
    עמרי
    15/07/2010

שלום :-)

אני בן 24.

ידוע היה לי שיש לי אבנים בכליות, ובבדיקת שתן התגלו תאי דם אדומים, לבנים וחלבון.
    בעקבות כך, לפני שבוע ביצעתי US כליות ודרכי שתן כדי לראות מה קורה.

התשובות לא הפתיעו, ראו אבן בגודל 0.5 ס"מ בגביע העליון וגודש קל במערכת המאספת.

נוסף לכך, המפענח כתב ש:
    "בלוטת הערמונית - 2.5X2.8X4.0 ס"מ, בעלת מרקם בלתי אחיד"

מספר שאלות:

1. בבדיקת IVP מ-2006 ראו גם-כן אבן בגודל 0.5 ס"מ בגביע העליון.

האם ניתן להסיק כי זו אותה אבן? האם אפשרי לעבור ריסוק אבנים כדי להיפטר ממנה אחת ולתמיד? שכן היא גורמת לכאבים, אך רופא המשפחה "מתעקש" כי היא יכולה לצאת לבד.

2. מה אומרת ההערה על בלוטת הערמונית? אמי ממש מודאגת מכך.
    רופא המשפחה אמר כי זה חסר חשיבות ואין מה לדאוג.

תודה על כל תשובה. :-)

עמרי.

הוספת תגובה

• אבן בכליה

ד``ר אלון מרגלית
    15/07/2010

שלום עומרי
    בעקרון אני מסכים עם רופא המשפחה ומוסיף ששתיה מרובה של מיים יכולה לזרז את הוצאת האבן ללא ניתוח או ריסוק אבנים.
    יחד עם זאת ההחלטה היא שלך - אם אתה מעונין לבצע ריסוק - אין סיבה הגיונית לכך שלא תעשה זאת אפילו באופן פרטי, אם אתה סובל מהאבן הזו.
    לגבי הערמונית - זו יכולה להיות תשובה תקינה ללא חשיבות פתולוגית ובתנאי שאתה מרגיש טוב ואין בעיות בהטלת שתן או ביחסי מין.
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :-) ברשותך עוד מספר שאלות:

עמרי
    15/07/2010

1. ציינתי את בדיקת ה-IVP שעשיתי לפני 4 שנים, אשר ראו בה אבן בגודל ובמיקום זהה.
    אז אני שואל - האם ניתן להסיק מכך שזו אותה אחת וקשה לה לצאת?

2. איזו בדיקה צריכים לעשות כדי לברר יותר לעומק את עניין הערמונית?

ושוב תודה על התמיכה. :-)
    עמרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה