מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- PLT גבוה מאוד מאודבת 2724/04/2010
בוקר טוב ,
על מה מצביע הערך של PLT=1216K/UL שהוא פי 3 או יותר מהנורמה ...
זה ממש מפחיד אותי ובמיוחד כשהתקשר אילי רופא המשפחה ואמר לי שהתקשרו איליו מהמעבדה ובקשו לחזור על ס"ד שנראה לי בגלל טיסיות הדם !!!
מחלות רקע : אני כבר שנה סובלת מאנימיה מחוסר ברזל שהסיבה לזה עדיין לא ידועה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסיות גבוה
ד''ר אלכסנדר קינג24/04/2010שלום,
קודם כל אם את מרגישה טוב באופן פיזי ורק ההודעות מהמעבדה נשמעות רעות, אל תהיה הלחץ.
היו לך בדיקות דם עם טסיות (platelets) תקינות בעבר?
אולי היית חולה בזמן הבדיקת דם (מחלת חום, למשל)?
את לוקחת תרופות/תרופות/מוצרים טביעים כלשהו?
זה יכול להיות קשור לאנמיה שלך
תקבעי תור לרופא שלך. הוא צריך לשאול לך השאלות הנ"ל (לפחות) ולבצע בדיקה פיזיקאלית.
הוא יחזור על הבדיקה של ספירת דם וככל כנראה עוד כמה בדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצה את השאלהיערה23/04/2010
שלום
בת 31 ברקע לופוס סכרת וLAC חיובי. בתוצאת בדיקה שקבלתי היום רשום PLATLES CLUMPS + . לציין שבספירת דם הטסיות בסדר גמור. מה אומרת הבדיקה הזו והאם יש מקום לדאגה?
בתודה מראש
שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PLATLES CLUMPS
ד''ר יעל כוכבי24/04/2010שלום,
הכוונה לצברי טסיות , כלומר: רואים במיקרוסקופ טסיות בקבוצות , בד"כ כתוצאה מהEDTA
שמוסיפים לדם לביצוע הבדיקה. כלומר- ארטיפקט, שיש להתחשב בו מאחר ויכול לגרום לירידה
מלאכותית בספירת הטסיות.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי שני נושאים.בתיה23/04/2010
שלום רב,
לפני מספר ימים פניתי כאן לפורום העוסק בבעיות עיניים בגלל משהו שקרא לי לפני מספר ימים:
ניקיתי את הבית ופתאם כאשר סובבתי את הראש לכיון חלון המטבח, היתה שמש חזקה אשר הרגשתי שהיא גרמה לי לסינוור חזק, באותו הרגע הרגשתי מעט סחרחורת וטשטוש ראיה שבא לידי ביטוי שראיתי כל דבר בבית כפול, נשכבתי על הספה וזה עבר לי בערך לאחר כמחצית השעה, כלומר המצב חזר לקדמותו, התשובה שקיבלתי שזה לא קשור לעיניים, אני רוצה לציין שלילה קודם לכן לא ישנתי בכלל ובדרך כלל שנתי נודדת ובלשון המעטה היא על הפנים, האם זה יכול לקרות מעייפות ? האם זה נעוץ בסיבה אחרת ? כמו כן מזה חודש ימים יש לי מידי פעם תחושה של נימול אומנם לא תחושה חזקה ברגל ימין וביד ימין וגם לעיתים בשפה בחלקה הימני, לעיתים זה עובר לאחר שניות מספר ולעיתים זה עובר לאחר כמה דקות ויותר.
מה זה יכול להיות ? האם יש קשר בין שני המצבים אותם אני מתארת ? למי אני אמורה לפנות ?
לתשובתכם אודה מראש.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות
ד''ר יעל כוכבי24/04/2010שלום, בתיה
תארת מספר בעיות: ארוע של טשטוש בראייה וסחרחורת, נמלול (פראסטזיה) והפרעה בשינה.
בהתייחס רק לכך וללא נתונים על גילך, מצבך הרפואי, תרופות וכו', עלייך לעבור בדיקה נוירולוגית
טובה, בדיקות דם לבירור פראסטזיה (ס"ד, ויטמין בי12 , TSH , גלוקוז וכו' לפי שקולו של הרופא)
ויתכן גם מעבדת שינה. סה"כ הבעיות יכולות גם להעיד על חרדה.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אריתרו-טבע 500 מ"גרונית23/04/2010
היי
לפני שבוע לערך , ניסיתי להכניס עגיל לחור באוזן ועקב כך נגרמה לי אינפקציה. מאחר ולא טופל כראוי בידי רופא . יצאו לי 2 גולות , אחת מאחורי האוזן והשניה מתחת לאוזן. הגעתי לרופא והוא נתן לי אריתרו-טבע . ובנוסף משחה למריחה על הפצע שנהיה לי
יש לציין כי אני רגישה למשפחת הפניצילין _דבר זה נודע לרופא בזמן הביקור)
האם אני יכולה לקחת את התרופה בלי לחשוש.
אודה לתשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריתרוטבע
ד''ר יעל כוכבי24/04/2010שלום רונית,
כן. זו התרופה שנותנים בד"כ כשיש רגישות לפניצילין.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפראמילנגה23/04/2010
שלום
רציתי לשאול שאלה שקשורה לתרופות SSRI
אני בחורה צעירה, לוקחת ציפראמיל, באופן פרטי. רופא המשפחה שלי לא יודע על כך, מאחר ואני מאוד חוששת שהוא יציין את הדבר והרישום יפריע לי בעתיד. (וגם אם הרישום עצמו לא, מפריע לי הרעיון שאצטרך לוותר על סודיות רפואית וכל מעסיק יוודע לבעיות הנפשיות שלי!...)
אני צריכה לעשות בדיקות דם בגלל התרופה, והעלות של בדיקות פרטיות היא מאד יקרה בשבילי...
האם יש לכם עצה כלשהי? אם אספר לרופא אך אמשיך לקנות את התרופה באופן פרטי הוא בכל זאת יציין זאת במקום זה או אחר??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודיות רפואית
ד''ר יעל כוכבי23/04/2010שלום אלונה,
אני מבינה את חששותיך.
למען בריאותך והקשר הטוב עם הרופא שלך, רצוי לספר לו ולבקש שלא ירשום זאת בתיק הממוחשב.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך, האם הוא באמת
נגה23/04/2010יסכים??
ואם פעם הוא יצטרך למלא שאלון הוא לא יהיה חייב לכתוב זאת בו?
אני באמת לא רוצה להעמיד אותו במצב כזה ואחר כך להרגיש שאני כועסת עליו כי דיווח עלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסודיות רפואית
ד''ר יעל כוכבי24/04/2010שלום , אלונה
הנושא מורכב . יש לכך צדדים אתיים, משפטיים , חברתיים ורפואיים.
לגבייך זוהי דילמה, ואת צריכה לבחור מה משרת אותך טוב יותר.
את צודקת, שהרופא לא רשאי להעלים מידע חיוני שהובא לידיעתו, ברגע שאת מוותרת על סודיות רפואית ובמילוי טפסי רישוי (נהיגה, נשק).
שאלות שכדאי לחשוב עליהן: האם הסתרת המידע מרופאייך יכולה לפגוע בבריאות שלך?
האם יכולה להיות אינטראקציה עם תרופות אחרות? מי לוקח את האחריות על סך הטיפול בך?
האם אי- הסתרת העובדה שאת נוטלת תרופה כזו, (כשהשימוש היום בתרופות מהסוג הזה כה שכיח), באמת עלולה לפגוע בקידומך המקצועי, בסכוייך לקבל רשיון נהיגה וכו'?
אין לי על כך תשובות בדוקות.
בראות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערמוטי23/04/2010
הבנתי שבנושא התקרחות ניתן לפנות גם לרופא משפחה.
רציתי לדעת אילו טיפולים קיימים היום למניעה של נשירת השיער?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות
ד''ר יעל כוכבי24/04/2010שלום, מוטי
יש מאמרים בנושא התקרחות באתר זה.
אני מבינה שאתה מתכוון להתקרחות גברית ומפנה אותך לחפש מאמרים בנושא זה
ולגבי הטיפולים התרופתיים פרופסיה ומינוקסידיל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
מוטי25/04/2010תודה על תשובתך. אכן התכוונתי להתקרחות גברית וקראתי קצת חומר באתר זה ובעוד אתרים (גם בפורומים) וראיתי הרבה המלצות על הפרופסיה שהזכרת.
הבנתי שזאת תרופת מרשם ורציתי לשאול אם רופא משפחה יכול לרשום אותה? כמו כן ראיתי שאין צורך בבדיקות דם טרם התחלת הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקרחות גברית
ד''ר יעל כוכבי25/04/2010שלום, מוטי
כן, רופא המשפחה יכול לרשום.
אין המלצה לבדיקות דם לפני.
כדאי לקרא טוב לפני על תופעות לואי ולא לתרום דם.
בהצלחה
נ"ב מצאתי שגם התרופה ניזורל מצמיחה שיער..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- platles clumpsיערה22/04/2010
שלום
בת 31 ברקע לופוס סכרת וLAC חיובי. בתוצאת בדיקה שקבלתי היום רשום PLATLES CLUMPS + . לציין שבספירת דם הטסיות בסדר גמור. מה אומרת הבדיקה הזו והאם יש מקום לדאגה?
בתודה מראש
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צברי טסיות
ד''ר יעל כוכבי24/04/2010שיר,
ראי תשובה למטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים ובדיקותחי22/04/2010
שלום.אני בן 28 בריא ללא מחלות וללא תרופות קבועות.
בשבועות האחרונים אני מרגיש תחושה של מחנק בגרון מן צריבה כזו מהבטן לגרון.
בנוסף,גם יש לי רעשים מהבטן באופן קבוע.
בדיקת דם יצאה תקינה פרט לכולסטרול כללי גבוה = 225 וכולסטרול LDL = יצא 162.
תפקוד כבד ALT גם הוא יצא גבוה = יצא 74.
שאר הבדיקה תקינה.
האם יש להמשיך בבירור לגבי התסמינים? האם יש קשר לבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חי
ד''ר יעל כוכבי23/04/2010שלום לך,
הסימפטומים יכולים להתאים להחזר קיבתי-ושטי.
בדיקות המעבדה: LDL גבוה (הקולסטרול ה"רע") , עלייה באנזים כבד.
כמובן, צריך להוריד את הקולסטרול, למרות גילך הצעיר ובמיוחד אם יש סיפור משפחתי גורמי סיכון נוספים (עישון, השמנה) שגם בהם צריך לטפל.
יתכן "כבד שומני"- לבירור ולמעקב. שותה אלכוהול?
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאיםזוהר22/04/2010
האם רופא משפחה יכול להחליף לחולה סוכרת מכדורים לאינסולין, האם יש צורך לראות מומחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסוכרת
ד''ר יעל כוכבי23/04/2010שלום זוהר,
בעקרון זה אפשרי, אבל תלוי בנסיונו של הרופא ומידת בטחונו בטיפול באינסולין.
אני אישית מעדיפה לשלב עם טיפול בצוות רב-מקצועי מנוסה שיש במרפאת סוכרת (אחות, דיאטנית, אנדוקרינולוג) .
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול מלווה בליחה או יבש לעיתיםאמא21/04/2010
שלום,כבר חודשיים שאני סובלת משיעול מעט במהלך היום והרבה בזמן השינה.
השיעול לעיתים יבש אך לרוב מלווה בליחה שקופה צמיגה וכמה פעמים היא ירוקה .
הייתי אצל רופאת המשפחה. וסירתי לה שכמעט אחרי כל אוכל שאני אוכלת יש שיעול מלווה
ואם הכבדתי במאכלים "הלכה לי השינה" ביא המליצה לשתות טלפסט (בעבר שתיתי והפסקתי
מעצמי) כדור 1 בלילה לפני השינה וסירופ ברונכו-ד ללא מרשם וכדורים ברונכולט גם הם ללא מרשם
נשימה במזגן לא טובה לי כי לאחר זמן שוב מתחיל שיעול גם ברכב אז אני לא מדליקה מזגן
(כשהיו ימים חמים)
אני מורידה מהכדורים לא שותה טלפסט כי אני לרוב לא רוצה לחזור לזה כדור הברונכולט
משתיק את השיעול אך לאחר שעות מוציא את כל מה שהגוף שמר.
לאחר לילה מלווה בשיעול לא מניח את הגוף מאחר ולא שתיתי כדור עשיתי אינלציה רק מלח.
ואני ימשיך עם זה כמה פעמים על מנת שזה יפתור או ינסה לפתור את התופעה.
האם זה חיידק האם זה רגישות למזון מסוים האם הגוף שלי מפסיק לפרק ליחות
למה הוא מייצר כל כך הרבה ליחות האם האלרגיה שהיתה לי תקופה מזמן עם נזלת כרונית
שהפסיקה כבר עברה למערכת הנשימה לריאות האם משהו מתחיל להיות לא תקין.
ולמה זה לא מסתיים.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ממושך
ד''ר יעל כוכבי21/04/2010שלום לך,
חסרים לי נתונים על גילך , הרקע הרפואי שלך, תרופות , עישון.
באופן כללי שיעול ממושך יכול לנבוע מזיהום כלשהו, אלרגיה,אסטמה, לפעמים בתגובה לתרופות, בעיות
לב,החזר קיבתי-ושטי ועוד.
הקשר לאוכל ולשינה מרמז על האפשרות האחרונה.
כדאי להבדק ע"י רופאי אא"ג וריאות.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להמשך תשובת ד"ר יעל
אמא22/04/2010ד"ר יעל שלום,
אני בת 42.5 מעשנת לפעמים ולעיתים יש כאלה שאני לא.
למה הכוונה החזר בושת.
אין לי צרבת
אתמול עשיתי אינלציה והיה ערב שקט רק בשעה 4 לפנות בוקר התחיל לי שיעול
תורדני אם ליחה כנראה שתקועה כנראה שלא שמתי לב ושכבתי בלי הגבעת הכרית.או הראש.
וכך שעה לפחות עד שהפסיק או נרגע בגלל קצת סירופ קצת תה.
אני עדיין בודקת אחרי אוכל או איזה אוכל זה מייצר לי ליחה ואחריה לאחר זמן שיעול
עם ליחה תקועה אפילו קצת (שקוף ורירי) ללא סימן אחר.
עכשיו אני מנסה לאכול יותר שיבולת שועל .
איך בודקים אם הוסת לא "עובדת" או האם החשש שלי שאוכל מביא גירוי לנשימה
ואו שהגוף לא מווסת את הליחות שהוא מייצר האם זה חלילה.
האם לגשת לרפואה אלטרנטיבית או סינית.
תודה לך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול ממושך
ד''ר יעל כוכבי22/04/2010שלום לך,
יתכן שיש החזר של מיץ קיבה אל הושט . לפעמים מתבטא בשעול או בצרידות.
רופא אא"ג יכול לבדוק ולראות אם יש לכך סימנים . אפשר להמשיך אבחון ע"י גסטרוסקופיה
ולטפל ע"י סותרי-חומצה.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ליפיטורשושית21/04/2010
שלום רב, אני בת 62 נוטלת ליפיטור 40 מ"ג מזה 3 שנים (פעמיים בשבוע אני נוטל 80 מ"ג) כדי לאזן
את הטריגליצרידים והכולסטרול (הם מאוזנים) כמו כן נוטלת קבוע לוסק 20 מ"ג,אלטרוקסין 100 מ"ג, מיקרופרין 75 מ"ג ותוספים (ויטמין D וקלציום וכן סלניום+E מגה גלופלקס ). לאחרונה במיקרה שאלה אותי רוקחת בסופרפארם אם אני מודעת לכך שמי שנוטל ליפיטור באופן קבוע צריך לקחת קואנזים (כמו Q10 ) מאחר והליפיטור פוגע במידת מה בפעילו הלב . מעולם לא שמעתי על כך. האם יש בזה מן האמת ? ואם כן - מה וכמה לקחת ?
תודה שושית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפיטור
ד''ר יעל כוכבי21/04/2010שלום , שושית
לא ידוע לי על החלטה גורפת לתת Q10 עם ליפיטור ויש לי כמה וכמה חולים שמקבלים ליפיטור.
אבל אעשה בדיקה נוספת בענין.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפיטור
ד''ר יעל כוכבי21/04/2010שלום שוב,
בדקתי בספרות המקצועית ומצאתי שאין הוכחה חד-משמעית לגבי זה שהסטטינים מורידים את רמות Q10 ולגבי זה שQ10 משפר את תפקוד הלב שיורד (?) עקב מתן סטטינים, כגון ליפיטור.
יש עבודה מ2005 שפורסמה בamerican family physicians ע"י BONAKDAR שדי מסכמת את חילוקי הדיעות.(מצוטטים 2 מחקרים שהראו ירידה ברמות ומחקר אחד שלא).
כדי לתת המלצה מסוימת לשימוש בתרופה או תוסף מזון, יש להוכיח במחקרים מדעיים טובים
את יעילותם ובטיחותם.
בכל אופן, במאמר זה נכתב שהQ10 אינו מסוכן בשימוש (לא נבדק מספיק בהריון והנקה), פרט לאפשרות של הורדת סוכר ולחץ-דם (תלוי מחלה ותרופות ולכן דורש מעקב ) ופחות מ1 אחוז תופעות לואי במערכת העיכול.
כך שכאמור, אין המלצה גורפת, אבל לשיקולך אם לרכוש ולהשתמש.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת ליפיטור
שושית24/04/2010שלום לך ד"ר כוכבי, אני מאד מאד מאד מעריכה את רצינותך והתיחחסותך לשאלתי.
אמסור את דברייך לרופאת המשפחה שלי ד"ר דורית וולף ואני משוכנעת שזה יתן לה גם אינדיקציה
וגם בוודאי תעקוב אחרי פרסומים נוספים בנושא.
שוב הרבה מאד תודות.
שושית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינייםלימור21/04/2010
ד"ר שלום
קצת מוזר... יש לי מדי פעם מן תחושה של נקודות שחורות שאני רואה במיוחד באור יום בבית ובחוץ כשאני שואלת אנשים אומרים לי שזה החזר אור מול מסך מחשב..
זה נעלם מיד ... מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים
ד''ר יעל כוכבי21/04/2010שלום, לימור
ליתר בטחון כדאי להבדק ע"י רופא עיניים.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גיל המעבר - גבריםחנן20/04/2010
שלום ד"ר.
רציתי לשאול האם ידועות תופעות מעבר אצל גברים כמו הזעה בלילה באזור הכתפים החזה העליון ?
אני בן 60 ולאחרונה אני מתעורר בגלל הזעה באזור זה , התופעה קיימת בשינה בלילה בלבד בסביבות השעה 4 בבוקר .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל המעבר
ד''ר אלכסנדר קינג20/04/2010אין גיל המעבר בגברים.
תופעה של הזעה לילה בגבר דורש בירור וטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר בגברים
ד''ר יעל כוכבי22/04/2010שלום, נאור
ב1944 , רופא אנגלי בשם Malcolm Carruthers תאר תופעות "גיל מעבר" בגברים
הנובעות מירידה בהורמונים ובעיקר טסטוסטרון. התופעות כללו "עייפות, דיכאון, עצבנות, ירידה ביצר המיני, תחושה של הזדקנות מוקדמת, מפרקים כואבים ונוקשים בכפות הידיים ובכפות הרגליים, הזעה מוגברת (במיוחד בלילה) ואף גלי חום קלאסיים". יכולות להתחיל מגיל 40 בהדרגה.
התופעה נקראת אנדרופאוזה על משקל מנופאוזה בנשים ויש דרכים לאבחון וטיפול.
להזעה לילית יתכנו גם סיבות אחרות, שיש לשלול.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוצאת הבדיקה חמורה?איתי19/04/2010
שלום ד"ר יקר/ה,
התייעצץי איתך בעבר והנה הגיע היום תשובה של בדיקת מוח ספקט.
בדיקה של פוסטגרפיה דינמית עשיתי ואין עדיין תוצאות (רק בעוד שבועיים) אבל אני מאוד חושש מתוצאות בדיקת הספקט וזקוק לצפירת הרגעה, אם אפשר.
כזכור לך, בן 40, בריאות תקינה בסה"כ, סובל למעלה משלושה חודשים מבעיית חוסר יציבות ותחשות שיוט שבעיקר מורגשת בבעמידה עם נטייה למעידה קדימה או אחרוה, לאחר 20 שנות בקירוב הגוף פשוט מתנדנד לו (חבר שלי קורא לי עץ).
בנוסף, סובל קצת מבעיות קשב וריכוז שהחלו בילדותי, טינטון באוזן שמאל שלהערכתי התגברה מעט בשנה האחרונה, אך לא מפריעה לתפקוד שלי.
כל הביקות עד כה יצאו תקינות כולל: MRI מוח, ENG, בדיקת עצב הראייה, בדיקה נירולוגית ע"י שלושה רופאים שונים וגם בדיקת מחלת הנשיקה שעשיתי יצאה תקינה.
בדיקת שמיעה מצאה ירידה בשמיעה בתדרים הגבוהים.
הגיעו עכשיו תוצאות בדיקת ספקט מוח שאומרות שבהשוואה לתחום הנורמה אצל בני גילי מאותו מין נמצא שאצלי: הפרפוזיה הקורטיקלית בלתי הומוגנית במידה ניכרת (נשמע נורא, לא???), מופחתת מעט לאונה טמפורלית שמאלית. לסיכום: שינויים כנ"ל בפרפוזיה המוחית, בלתי ספציפיים (מרגיע, לא???)
שאלותיי:
האם הבדיקה שופכת אור לבעיה שלי והאם יש לי התחלה של מחלה מוח כשלהי (טרשת נפוצה, פרקינסון/תסמונת פרקינסון, אלצהיימר, אחר) שבאה לידי ביטוי בסימפטום של אי-יציבות?
האם זרימת הדם הלא תקינה (אם בכלל???) מצביעה על חשש לאירוע מוחי עתידי שדורש לקחת כדורים מדללי דם או משהו דומה???
תודה וחג שמח
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספקט מח
ד''ר יעל כוכבי20/04/2010שלום, איתי
צר לי שאתה עדיין סובל.
כרופאת משפחה, אין לי נסיון בפענוח ספקט מח. ממה שקראתי, קשה מאד לפענח בדיקה זו
והיא נחקרת בשימוש גם בבעיות כגון חרדה, דכאון והפרעות קשב.
כדאי לקבל חוות דעת של נוירולוג.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה סוכרתאוהד19/04/2010
לפי מה רופא מחליט להעביר חולה סוכרת מכדורים לאינסולין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת מכדורים לאינסולין
ד''ר אלכסנדר קינג20/04/2010שאלה מצויינת!
זה משנה מסוג הסוכרת, וזה מאד תלוי בפציטנט וגישה של הרופא
סוכרת נוערים מתחילים עם אינסולין
סוכרת של מבוגרים בדרך-כלל מתחילים עם כדורים. יש חלוקי דעות מתי/אם לעבור לאיסולין.
לפני כמה שנים היתה גישה דווקה לעבור לאיסולין מוקדם- "early insulinization"
לאחרונה עם דור חדש של כדורים יש גישה להמשיך קצת יותר עם כדורים.
לא רק שיש חלוקי דעות, זה כמו "חמאה או מרגרינה", כל כמה שנים מחליפים הדעה לגבי מה יותר טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)