מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בצלע והתרגשות - תסמין פיזידביר07/04/2010
לד"ר שלום רב,
יש לי 2 בעיות שאשמח מאד לקבל תשובה עלייהם ,מקצועית.
שרוי באמצע שנות ה20 בחיי.בעיותיי הם :
ה1 ) אני סובל מכאבים בצלעות רק בצד אחד ,צד שמאל,באזור מסויים,לעיתים זה מורגש לי כמו דקירה,אם אני מתכופף או מתמתח.בעת מגע יש לי כאב כמובן וגם בצלע השניה בצד ימין,לא נראה לי שזה ממכה.כי לא קיבלתי ולא התקררות כי זה היה אמור לעבור לי,רוצה לדעת האם זה יכול להיות ממתח נפשי? או שזה יכול להיות הקרנה של הצוואר,או אפילו הכתף ושרירי חזה לכיוון .סליחה על הכל כך פירוט כי אני רוצה לדעת מה זה (-: { הרופא משפחה לא מייחס לזה חשיבות ואומר לי לשאול אורטופד .האורטופד אומר לי אולי קיבלת מכה } .אבל זה יותר מחצי שנה ולא קיבלתי מכה.
ודבר שני בעת שאני מתרגש וזה קורה לי מהר מאד שהגוף מגיב ,אני מרגיש דפיקות לב ואת הראש מקבל זיעזוע .כמו מלצתיים עושים לי אם כל הגוף.לא מצליח להרגיע לא אם אקמול ולא אם וולריאן,וזה מאד מאד מפריע .האם יש דרך לשתק את התגובה הזו של הגוף להתרגשות?
בברכת שבוע טוב ותודה על המענה מראש
עידן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 בעיות
ד''ר אלכסנדר קינג11/04/2010שלום.
1. מכאבים בצלעות/חזה: כן, זה יכול להיות כל הדברים שאמרת
2. לגבי "דפיקות לב ואת הראש מקבל זיעזוע": צריך לבדוק בדיוק מה זה במרפאה. אין אפשרות להציע פתרונות לתלונה כזאת במסגרת הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלקליין פוספטז בעלייה וכאבי מפרקיםתמי06/04/2010
בת 39
לפני כשנה סבלתי משיעול ממושך (מס' חודשים) שאותר ע"פ צילום חזה כדלקת ריאות אך בדיקת הדם לא הראתה זיהום וללא חום.
כחודש וחצי לאחר מכן התחילו לי כאבי מפרקים באצבעות הידיים כולל נפיחות רק לפנות בוקר
כולל תחושה כללית של עייפות במקביל got gpt גבוהים ואלקליין פוספטז גבוה וכאבי ראש חזקים
במשך שבוע , ביצעתי המון בדיקות מעבדה כולל וירוסים צהבת מחלות אוטואימוניות ראומטיות
ולא נמצא דבר
חצי שנה אחרי- העייפות פחתה אך עדיין קצת קיימת, תפקודי הכבד כמעט חזרו לטווח העליון,
אך האלקליין פוספטז עדיין בעלייה - כרגע עומד על 187! כאבי המפרקים לפנות בוקר ממשיכים
ובמקביל יש לי כאב בשכמה הימנית בכל פעם שאני מרימה את היד כבר במשך חודשיים לאחר שהרמתי
סיר כבד למדף העליון במקרר ובמקביל יש לי כאבי ראש משונים -כמו תחושת לחץ או תזוזות בגולגולת
למעלה.
באולטרסאונד כבד שביצעתי לפני חודש וחצי נרשם:"כבד לא מוגדל,מדגים מירקם מעט הדי מגורגר כנראה על רקע הסננה שומנית כיתמית. כיס מרה מדגים משקע בכמות קטנה, ללא עיבוי דופן
דרכי מרה בגדר התקין טחול לא מוגדל ללא ממצא פוקלי.
בדיקות לאיזואנזימים הראו: apfast liver-0.4, apbone-39.9, apintestine 0, apliver-59.7
בדיקות סמנים הראו: cea-0.20 ca19-9-11.21 alphafetoprotein tm-1.73
אבקש את דעתך על סמך כל הנתונים: מה יכולה להיות הסיבה לעלייה באלקליין פוספטז בלבד
והאם יש קשר לסימפטומים של כאבי מפרקים ומדי פעם כאבי ראש קטני משונים
אלו בדיקות נוספות כדאי לבדוק?
מודה מראש לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי
ד''ר יעל כוכבי06/04/2010שלום, תמי,
את מתארת: שעול ממושך- דלקת ריאות, דלקת מפרקים ברורה במנוחה, עייפות ממושכת , כאבי ראש.כאבים בכתף.
מעבדה: הפרעה בתפקודי כבד.
הדמייה: כבד שומני.
חסרים לי נתונים: האם בבדיקות המעבדה הראו עלייה בסמני דלקת? (ש"ד CRP ׂ) האם נבדקה סרולוגיה לRA וLE (דלקת מפרקים ראומטואידית וזאבת?).
מהם ערכי השומנים בדם?
העלייה באנזימי כבד יכולה לנבוע מזיהום וירלי (אלו וירוסים נבדקו? EBV . CMV HCV ?),
מדלקת מפרקים, תרופות (האם את מקבלת תרופות לדלקת המפרקים?), גודש בדרכי מרה ועוד.
באיזואנזימים יש בעיקר מרכיב כבדי אך גם גרמי - האם נשלחת למיפוי עצמות?
כאב בכתף- בפעילות- יתכן על רקע דלקת בגיד או קרע בעקבות מאמץ.
עייפות ממושכת-גם עקב פיברומיאלגיה, תסמונת עייפות כרונית.
כאבי ראש - יכולים להתקשר לכל הנ"ל .
האם נבדקת ע"י ראומטולוג?
לסיכום, אני מקווה שקצת סייעתי.
אשמח להתעדכן.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על התשובה ועוד תוספת..
תמי07/04/2010בדיקות המעבדה לא הראו שום סימן לדלקת, גם בדיקות לדלקת מפרקים וזאבת תקינות ובוצעו מס' פעמים,גם בבית חולים.
שומנים בדם היו תקינים פרט לכולסטרול שהיה 215 וירד לאחר דיאטה של חודש ל195
האולטרסאונד בוצע מיד לאחר הדיאטה.
איני לוקחת שום תרופה
תפקודי הכבד חזרו לגבול העליון של הנורמה מלבד האלקליין פוספטז שעוד המשיך לעלות מעט
לא נשלחתי למיפוי עצמות. איזה סוג של רופא אמור לשלוח לבדיקה כזו? האם הבדיקה לאיזואנזימים מראה משהו?
האם קרע בכתף או דלקת בגיד יכולים להעלות את רמת האלקליין פוספטז?
האם פיברומיאלגיה או תסמונת העייפות הכרונית גורמים לעלייה באלקליין פוספטז?
מודה מראש לתשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמי
ד''ר יעל כוכבי07/04/2010שלום, תמי
אפשר לבקש מהרופא המטפל הפניה למיפוי עצמות.
האיזואנזימים של הפוספטזה הבסיסית מראים עלייה במרכיבי הכבד והעצם, להבנתי.
דלקת בגידים או קרע לא גורמים לעלייה באנזים. וגם לא התסמונות שתוארו, בד"כ.
ניסיתי להתייחס למכלול של תלונותייך ויתכן שאין אבחנה אחת מאחוריהן אלא מספר בעיות.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםלימור06/04/2010
הודעות לבדיקת Rubella IgG מתאריך 31/03/2010
100 IU/ml - מ לודג התשובה גדול מ 100
:סוחיי יכרע
15 IU/ml-מ ןטק :HYPORESPONSE
15-30 IU/ml :LOW RESPONSE
30 IU/ml-מ לודג :IMMUNED
מה זה אומר?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
ד''ר יעל כוכבי06/04/2010שלום, לימור
בשורה השנייה יש לך את התשובה- נוגדנים מעל 100
בהמשך יש לך ערכי יחוס: תת תגובה- מתחת ל15, תגובה נמוכה 15-30 , מחוסנת- מעל 30.
כך שאם יש לך מעל 100, את כמובן מחוסנת.
המשך הריון בריא ונעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיפקודי כבד VIEPAXרועי06/04/2010
שלום.האם התרופה VIEPAX משפיעה על תיפקודי הכבד באופן כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VIEPAX
ד''ר יעל כוכבי06/04/2010שלום, רועי
דווח על הפרעה בתפקודי כבד כתופעת לואי לא שכיחה.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש כתבה על ריספרדל שגורם לשדייםך05/04/2010
להתפתחות שדיים גבריות
האם זה יכול לקרות גם בגברים בוגרים מעל 18 שסיימו להתפתח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל
ד''ר יעל כוכבי06/04/2010שלום,
ריספרדל יכול לגרום לעלייה בפרולקטין וכתוצאה מכך לגניקומסטיה (גדילת שדיים בגבר) , ללא קשר לגיל.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כדי כך? אפשר להתעורר פתאום עם
ך06/04/2010שדיים?
איזה מינונים גורמים לזה בדר"כ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם שמפסיקים עם התרופה,השדיים יעלמו
ך06/04/2010?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספרידל
ד''ר יעל כוכבי06/04/2010שלום לך,
התופעה קשורה בעלייה ברמת הפרולקטין בדם והיא הדרגתית ולא הפיכה (אלא בניתוח).
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרולקטין עלה, צריך לחשוש?
ך07/04/2010זה יכול לקרות פתאום מבלי שנשים לב?
ואז יהיה מאוחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס והתפרצות חרדהרועי05/04/2010
שלום לרופא/ה.
גילי הוא 28 ולקחתי לפני כשלוש שנים כדורי קלונקס במינון 0.5 מ"ג למשך 12 יום רצוף להרגעה.
מאז הפסקת התרופה לאחר 12 יום התחילו חרדות חזקות ביותר ללא סיבה מציאותית(עויתות שרירים,בטן מתהפכת,דקירות בגוף).
לפני כן המצב היה נסבל מאוד ומידי פעם החרדה הייתה מרימה ראשה.
לאחר שלילת גורם רפואי בבדיקות דם, הרופא ביעוץ עם הפסיכיאטר,ניסו לאחרונה לתת לי ציפרלקס וזה לא עזר לי למרות שלקחתי מינון מקסימלי למשך מס' חודשים.
האם הקלונקס הידוע ככדור חזק מאוד גרם לי להתפרצות חרדה?
מה אפשר לעשות כדי לחזור לנהל חיים נורמליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר יעל כוכבי06/04/2010שלום, רועי
לא ידוע לי על תגובות כאלה לקלונקס , ל3 שנים , לאחר 12 יום טיפול? לא סביר .
הרבה אנשים נוטלים קלונקס , לפעמים לתקופות ארוכות. לפעמים רואים תופעות "גמילה" לאחר נטילה ממושכת. אבל הן זמניות.
מה שאתה מתאר - נראה כתופעות חרדה.
ישנם טיפולים נוספים לחרדה- תרופתיים ולא תרופתיים.(הרפיה, פסיכותרפיה).
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבלידיה04/04/2010
לאחר כאבים במותן ימין בגב אחורי תחתון נשלחתי לבדיקת רנטגן והתוצאה
היא ש סקוליוזיס בעמוד שידרה.
וזיזים קדמיים ולטרליים בגופי חוליות
מה זה אומר??
ואם זה הסיבה לכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר יעל כוכבי06/04/2010שלום , לידיה
סקוליוזיס זה עקמת , אבל זה שהגב נראה עקום בצילום לא בהכרח מעיד על עקמת, לפעמים עומדים עקום עקב כאב. זיזים בחוליות -אלו שנויים נווניים לא ספיציפיים שיש לכל אחד, עם השנים.
בד"כ צלום עמוד-שדרה לא עוזר באבחון של סיבת כאב הגב. חשובה הבדיקה הגופנית .
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדיכאון חזר שובליאל04/04/2010
אני מקווה שתוכלו לענות על השאלה שלי כי אני כבר מיואשת
טיפלתי בדיכאון כבר פעמיים עם אותה תרופה ולצערי הוא חזר, אני מתחילה להיות מיואשת ולחשוב שלעולם לא אפתור את הבעיה שלי אחת ולתמיד, אשמח לשמוע חדשות טובות אם יש כאלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון
ד''ר יעל כוכבי04/04/2010שלום, ליאל
יאוש הינו אחד מהסימפטומים של דכאון.
אם כבר יצאת מזה בעבר פעמיים, אז למה לא הפעם?
לדכאון יש מועדות גנטית, אך יכולות להיות סיבות נוספות לכך שזה חזר: אולי הטיפול לא היה מספיק ממושך? אולי כדאי לשלב עם טיפולים נוספים , כגון פסיכותרפיה ? אולי יש טריגר משברי בחייך כעת או בכלל, שאת צריכה עזרה כדי להתמודד עם השפעתו עלייך?
יש היום תרופות יעילות , מהירות השפעה ובטוחות לטיפול בדכאון, שאני ממליצה לשלב עם טיפול שיחתי (פסיכותרפיה דינמית או קוגניטיבית-התנהגותית).
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעלפות תוך כדי שינה?miryam04/04/2010
מועדים לשמחה,
ביתי, צעירה - בשנות העשרים לחייה.
חוותה בעבר מס' אירועים של syncope במצב שכיבה - חוסר יכולת לנוע, תחושת חוסר שליטה, "שקיעה" בתוך "שחור" ואיבוד הכרה זמני.
את האירועים הסברנו בחוסר שינה ובלחץ של תקופת מבחני הבגרות בתיכון.
בימים האחרונים שבה התופעה, עם החמרה מסוימת. האירוע האחרון, היה ארוך יותר, התחיל בשמיעת קולות "מרוסקים" (לא חיצוניים), ושוב- חוסר שליטה ו"שקיעה". כעת, לא ניתן לייחס את האירוע לחוסר שינה ולא ללחץ, שכן סביבת ההמצאות הנוכחית נוחה.
לציין, בתקופה האחרונה סובלת מהתקפי כאבי בטן אמצעית תחתונה, גם כן ללא הסבר עד כה.
מה לבדוק? אילו כיוונים אפשריים?
אשמח לתגובתכם.
שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר syncope
ד''ר יעל כוכבי04/04/2010שלום, מרים
ארועי סינקופה מחייבים בירור רפואי: בדיקות דם, בירור נוירולוגי ולבבי.
שמיעת קולות (הלוצינציות) - מחייבת EEG . האם יש כאבי ראש? (לפעמים קשר למיגרנה , עם אאורה)
לא ברור אם יש קשר לכאבי הבטן, שצריך כנראה לברר במקביל.
בריאות שלמה ומועדים לשמחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12 סימפטומם של חוסררוני03/04/2010
שלום רב,
מאיזה ערך של B12 מתחילים להרגיש בסימפטומים של חוסר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B12
ד''ר יעל כוכבי04/04/2010שלום אדם,
מקובל לטפל גם ברמות בתחום הנמוך של הנורמה , אם יש קליניקה מתאימה .מנסיוני, פעמים רבות יש שיפור בתשישות.
בריאות שלמה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי ברזללימור03/04/2010
ד"ר שלום
לקחתי רק פעמים כדור ברזל FOLEX ולאחר מכן היתה לי צואה שחורה האם זה הגיוני אחרי פעמיים רק???
דבר נוסף יש בזה 400 מיקרוגרם חומצה פולית ואני לוקחת באופן יום יומי גם 5 מ"ג בגלל הומוזיגוטיות ל MTHFR האם זה בסדר???
תודה מראש לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי ברזל
ד''ר יעל כוכבי04/04/2010שלום, לימור
תכשירי ברזל יכולים לגרום לצואה שחורה .
לא מצאתי שהמינון שאת נוטלת של חומצה פולית יכול לסכן אותך .
למיטב ידיעתי, עודפים מופרשים מהגוף.
ליתר בטחון,בדקי עם רופאך כמה זמן תצטרכי ליטול תכשיר ברזל, ואם ניתן להחליפו לכזה שאינו מכיל חומצה פולית, אם מדובר בשימוש ממושך.
בריאות שלמה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת כליות ו עצבים למה לא עוניםשמעון03/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עצבים...
ד''ר יעל כוכבי04/04/2010שלום, שמעון
עניתי (ראה למטה).
לפעמים שאלות נגררות למטה עקב שאלות ותשובות חדשות.
מצטערת.
בכל אופן, מהי הסיבה לאי ספיקת הכליות שלך? באיזו דרגת חומרה היא ומה הקשר לאקרומגליה?
רפואה שלמה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי כבדשיר03/04/2010
שלום
ברקע לופוס סכרת יתר ל"ד וקרשיות יתר. תמיד היו לי אנזמי כבד מעט מוגברים אבל בבדיקה שעשיתי שבוע שעבר כל אנזמי הכבד יצאו מוגברים חלקם ממש מעט לדוגמה GPT יצא 53 אולם ה GGT יצא ממש גבוה -117 כשהערך התקין הוא עד 32. לציין שידוע על כבד שומני אך מעולם לא יצא לי ערך כזה גבוה - תמיד עד 53 מקסימום. לפני שלושה שבועות התחלתי טיפול בטגריטול בגלל דלקת בעצב בשן אבל עשיתי את בדיקת הדם לפני שהעלו לי את המינון שלו ( נכון להיום לוקחת 600 מ"ג). האם יש לדאוג מהעליה החדה באנזימי הכבד? האם עלי להפסיק את התרופה? לציין שגם יש לי חום ממושך כבר שנים של 38 שנמצא במעקב אצל הראומטולוג שלי. האם יש מקום לקחת ביופסיה מהכבד וכל החום שלי בכלל נובע מהבעיה בכבד?
תודה מראש
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי כבד
ד''ר אלכסנדר קינג03/04/2010בהחלט צריך לשים לב ועין על הכבד שלך.
מדובר בעליה של אנזימי כבד על-רקע 3 מצבים שיכולים לתרום סיבה לכך:
1. טגרטול גורם לעליה של אנזימי כבד.
2. כבד שומני הוא גורם סיכון בעצמו של לחץ על תפקודי הכבד.
3. חום ממושך? יש לשלול צהבת או מחלה ויראלית אחר כקשור לכבד.
- אני מקווה שיש רופא אחד שמרכז את כל העניינום (שבקשר עם הראמטולוג, רופא שינויים/נוירולוג שנותן הטגרטל) וגם עוקב אחרי הכבד השומני
- יש צורך לעקוב אחרי תפקודי כבד ולהתיעץ עם רופא כבד לגבר עוד בדיקות דם ואפילו ביופסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוו מומלץ של B12רוני02/04/2010
לטיפול ברמה נמוכה או חוסר של ויטמין B12 מה המינון המומלץ של טבליות? האם כדור אחד של 1000 מספיק או שיש צורך בשני כדורים ליום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר B12
ד''ר אלכסנדר קינג03/04/2010כשמטפלים בחוסר B12 ע"ר חוסר B12 בדיאטה (למשל אצל צמחוניים) אז בד"כ כדור אחד של 1000 מק"ג תחת הלשון כל יום זה מספיק. מדובר כאן בצצב של חוסר קל.
יש מצבים של חוסרים גדולים של B12, לפעמים כשיש בעיה של ספיגה של ויטמינים. כאן, 1000 מיקרוגרם זה לא מספיק ויש לפנות לרופא לבצע בירור לגבי הסיבה של החוסר. יש לציין שלפעמים נותנים את ה- B12 בזקירות כשיש חוסר גדול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהבת 2731/03/2010
שאלה ממש דחופה
בבקשה מענה , אם אפשר היום - אחרי החג יש לי תור למרפ' ואז אלך לשם ...
היום הופיע ליד הפורטקרט חור קטן ויוצא ממנו קצת הפרשות ... אין אודם או כאבים... אין חום לא מקומי ולא בגוף עצמו ,,, רק קצת הפרשות בצבע צהוב ...
הם אמרו לי אם יש לך צמרמורת או חום מעל 38 מעלות אז לפנות דחוף למיון ...
בבקשה האם זה מצב מסוכן או לא ?
מה דעתך ?
בבקשה
תודה וחג שמח וכשר ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 26
ד''ר יעל כוכבי04/04/2010שלום לך,
הפרשה צהובה יכולה לנבוע ממוגלה ולהעיד על זיהום.
אני מקווה שכבר פנית ליעוץ רפואי ולא חיכית לתשובה בפורום.
הפורום לא יכול לתת מענה רפואי דחוף ובודאי לא להחליף יעוץ וטיפול רפואיים במקרים קשים.
רפואה שלמה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)