מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיעל08/09/2009
שלום,
האם אדם שנאלץ להשתמש בטיפות עיניים עם סטרואידים כמה פעמים ביום במשך חודשים עלול לסבול מתופעות לוואי סיסטמיות כגון ירידה בפעילות מערכת החיסון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/09/2009שימוש ממושך בטיפות עיניים עם סטרואידם עלול לגרום לבעיות בעיניים, ופחות לבעיות כלליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עיזרו ליחלי08/09/2009
לפני כיומיים שכבתי במיטה בתנוחה כאשר רגלי מקופלת למשך כעשרים דקות מה שיצר לחץ על החלק העליון של הרגל...בירך...
מאז...חלק מצדו השמאלי החיצוני של הירך רדום ואינו מגיב...!!
אני מבוהלת...נתתי לזמן לעבור וזה עדיין לא חוזר לעצמו עברו יומיים...מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/09/2009כנראה לחץ על עצב. צריך לתת לזה מנוחה ולהסתדר ללא צורך ברופאים.אם ימשך מעבר לשבוע נוסף כדאי להתיעץ עם נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שכל הזמן מטרידה אותינועם08/09/2009
לקראת החורף אני לפעמיים מתקרר, מצונן ,
לא חום ושפעת
אבל ניהיה מקורר...
ואני אוהב לעשות ספורט ( חדר כושר, ריצה)
האם כדאי לקחת איזה כמה ימים הפסקה עד שמבריאים? או להתאמן כרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית ומחלה קלה
ד''ר גרי בלומברג08/09/2009שלום, בילי
אין בעיה כללית עם פעילות גופנית בזמן התקררות. אבל חשוב לא להגזים. תקשיב לגופך ואם אתה מתעיף תפסיק או תאיט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- blod testsעודד08/09/2009
שלום!
מצ"ב הערכים של בדיקות דם של כולסטרול שעשיתי לפני מספר ימים:
CHOLESTEROL 203
TRIGLYCERIDES 112
CHOLESTEROL- HDL 48
CHOLESTEROL-LDL calc 132.6
VLDL 22.4
ברצוני לציין כי אני מאוד גבוה (2.05 מ'), בן 34 ובריא בדרך כלל.
כיצד עלי לנהוג לפי התוצאות הללו?
תודה,
עודד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר גרי בלומברג08/09/2009שלום, עודד
הבדיקות טובות. תמשיך לחיות בצורה בריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת ברזל בדםשרה08/09/2009
שלום
אני בת 30 בבדיקת דם קיבלתי שרמת ברזל iron 203 UG/DL
שהיא מעל הנורמה )50-170 (ערכי הנורמה)
האם זה מעיד על משהו רציני? האם יש קשר בין תוצאה זו לבין כאבי חזה התכווצות הרגליים והידיים והצמרמורת שאני מרגישה?
יש לציין שאני חולת אפיליפסיה ונוטלת למיקטל 200 מ"ג ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת ברזל בדם
ד''ר גרי בלומברג08/09/2009שלום, שרה
האם את לוקחת תוספת ברזל או מולטי-ויטמין עם ברזל? זה יכול להסביר את הרמה הגבוהה. האם בעבר היה גם גבוה?
אם זה לא קשור לברזל שלקחת קודם כל לחזור על הבדיקה עם בדיקות למשק ברזל. אם שוב גבוה רופא/ת המשפחה יכול/ה לחשב transferrin saturation ולהמשיך בירור.
לא חושבת שהתופעות שאת מתארת קשורות לעודף ברזל. יותר סביר כתופעות לוואי של הלמיקטל. תתיעצי עם הנוירולוג/ית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשלגן בדםאריק07/09/2009
שלום
אני בן 43 אתמול הייתי במיון שיבא עקב נימול בצד שמאל
בבדיקות שעשיתי נתגלה אשלגן גבוה
מהם דרכי הטיפול והאם יש קשר בין זה לבין לחץ דם גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשלגן בדם
ד''ר גרי בלומברג08/09/2009שלום, אריק
אשלגן גבוה יכול להיות קשור לסיבות ללחץ דם גבוה אבל יותר סביר שקשור לתרופות ללחץ דם גבוה. אבל הוא יכול לנבוע גם מאוכל - למשל אכילת בננות מופרזת. וסיבות אחרות רבות...
לגבי טיפול תלוי בסיבה. אם קשור לתרופה (הכי נפוץ) מחליפים את התרופה.
תתיעץ ברופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילובקטר פלורייקיר05/09/2009
לרופאה שלום רב,
אני בן 26 ,לפני שנה וחצי היה לי אילובקטר פלורי ברמה של 104.קיבלתי טיפול משולש,
באינדוסקפיה יצא בקע ,דלקת בתירסיון ודלקת בקיבה.
כיום עשיתי בדיקה שוב ויצאה תוצאה 13.5,הרופאה הביאה לי מרשם לכדורים,טיפול משולש
התחלתי אותו,וכבר מהיום שהתחלתי אותו החלו להופיע בחילות וכאבי ראש.מלווים בחום
של הגוף { אין חום } האם זה נורמלי התופעות האלו?
אני יודע שיש אפשרות של הקאות אבל זה לא מה שבמיוחד מדאיג אותי.יותר מדאיג אותי
זה סכנות אם יש בלקיחת הכדורים האלו.
אשמח לדעת האם יש סכנה בלקיחת כדורים אלו בתודה
ניר
נ.ב
ארשום את השמות שלהם פה כהמשך בעוד כמה דקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/09/2009לא ברור לי סיבת בדיקת המעקב וחידוש הטיפול. אני מניח שלפני הבדיקה הראשונה היו לך כאבי בטן. אם הם חלפו לאחר טיפול אין אינדיקציה לחזור על הבדיקה לודא הכחדת ההליקובקטר. אם חזרו כאבי בטן כדאי לחזור על הגסטרוסקופיה ולבדוק הליקובקטר בביופסיה מהקיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יקיר06/09/2009לד"ר שלום רב,
תודה על התגובה,המעקב הוא לא היה כבדיקה לראות אם ישנו החיידק.ביצעתי בדיקות דם כלליות.
כדי לעלות מדוע יש לי חום בלי סיבה.ובלי קשר סבלתי מכאבי בטן נוראיים.צרבות ותחושה לא נוחה
בבית החזה,אז בוצע לי גם תבחין נשיפה,כל הבדיקות יצאו תקינות פרט לבדיקת נשיפה שיצא
לי 13.5 ולכן היא הביאה לי לקחת כדורים.ומפנה אותי לגסטרו כדי לשלול אולקוס.
האם לא צריך לטפל בחיידק?
הכדורים שאני מקבל קארין 250 מ"ג ,TEVACYLINE 250 מ"ג ואומפרדקס.טיפול משולש .
2 כפסולות מכל כדור.ואומפרדקס בבוקר 1 ובערב 1.
לפני שנה וחצי שבוצע לי אינדוסקפיה גילו בקע,דלקת בקיבה ודלקת בתירסיון.וגם שם גולה האילובקטר.
התחלתי לקחת את הטיפול .יש לי תופעות לוואי של כאבי בטן,בחילות וכאבי ראש.מניח שזה נורמלי
בגלל הכדורים.
יש טעם להמשיך לקחת את הטיפול או לחכות לפגישה אם רופא גסטרו?
בתודה
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/09/2009לא בכל מקרה חייבים לטפל בחיידק, ולמעשה חייבים לטפל רק אם החיידק גורם לתחלואה בתריסריון או בקיבה המתבטאת בכאבים ברום הבטן. במקרה שלך יתכן ותצטרך טיפול נוסף בחיידק אך הייתי ממתין ליעוץ מומחה הגסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן והפרעת עיכול כתוצאה מתוסףדון05/09/2009
כאבי בטן והפרעת עיכול כתוצאה מתוסף ברזל עדין (יחד עם C) - בעקבות ירידה לערכים גבוליים - מה לעשות כדי למנוע את תופעות הלוואי?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתון נוסף
דון05/09/2009מגמת ירידה:
המוגלובין 15.3
MCV 89
MCH 30.5
ברזל 83
פריטין 34
בי 12 391
חומצה פולית גדול מ- 10
טרנספרין 199* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/09/2009לא ברורה לי סיבת הצורך בתוסף. משק הברזל שלך תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאני04/09/2009
עברתי ניתוח אף רפואי ואסתטי לפני כחודשיים. יש לי נזלת ירוקה ומסריחה מאוד.. האם זו דלקת? ובמקרה הזה מוקסיפן פורטה 500 יעזור? כי זה מה שהרופא משפחה רשם. האם הריח המסריח והנזלת הירוקה יעברו בעקבות לקיחת התרופה לשבוע ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/09/2009נזלת ירוקה מסריחה מחשידה לדלקת מערות האף- סינוסיטיס. מוקסיפן עשוי לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה בבקשהבתאל03/09/2009
שלום רב יש לי בעייהה..
שאני הולכת לבצפר באמצע היום יש לי זיעה בידיים וזה לא נוח ומעצבן יש לזה סוג של פיתרוןן מישחה אוו משהוו כזה?
תודהה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/09/2009להזעת יתר בידיים יש פתרון בניתוח פשוט בו "מחסלים" את העצבוב לבלוטות הזיעה, או בהזרקות חומר שעושה אותו אפקט אך לא לתמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים -שאלהרון03/09/2009
אחי בן 58 צריך לעבור מטיפול תרופתי לטיפול באינסולין ארוך לנטוס אך הוא מסרב בגלל הפחד מהזרקות, הוא טוען שהנזקים שעלולים להגרם אינם חמורים כפי שאני מתאר לו אותם
האם זה זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/09/2009ככלל לסוכרת יש סיבוכים רבים בכלי דם קטנים (עיניים וכליות) וגדולים (לב, מוח, גפיים). ככלל טיפול בחולה סוכרתי מפחית שיעור הסיבוכים, כאשר הטיפול כולל גם התייחסות ללחץ הדם ולשומנים ולא רק לסוכר. ככלל יש תועלת באיזון הסוכר. ברמה הספציפית של אחיך בלי להכירו ולדעת עד כמה אינו מאוזן ועוד פרטים נחוצים רבים איני יכול לקבוע לגביו עד כמה הטיפול באינסולין קריטי. יש דרכים להתמודד עם פחד מהזרקות וכדאי לערב את כל הצוות במרפאה המעורב בטיפול בחולי סוכרת לרבות אחיות ועו"ס שיכולים לסייע בהתמודדות הרגשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרבעל03/09/2009
בעלי בן 58, איני יודעת מדוע הוא מזיע בצורה קיצונית 24 שעות אפילו על הבוקר כשמתעורר מהשינה. הוא מטופל בתרופות: ללחץ דם, הורדת שומנים וסכרת, סובל מעודף משקל. גם כשהוא לא עושה שום מאמץ גופני, גם בישיבה, בשכיבה, בקיצור כל הזמן נוטף ממנו זיעה. מה זה אומר ומה עושים? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר
שרון03/09/2009היי גלית,
אנו מזמינים אותך להיכנס לאתרנו וללמוד עוד על הזעת יתר.
כמו כן, את ובעלך מוזמנים ליצור עמנו קשר ולקבוע פגישת ייעוץ עם רופא מומחה ללא תשלום וללא התחייבות.
סופשבוע נעים!
צוות פרופורציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ' אליעזר קיטאי03/09/2009למיטב הבנתי וידיעתי שיטות הטיפול המוצעות ע"י מומחי הזעת היתר מכוונות לחולים עם עודף הזעה ממוקד לידיים, בתי שחי וכו. שאז ניתן לנסות הזרקות או ניתוח, עם המגבלות של אחוזי הצלחה עלות וכו. האם יש לכם פתרון להזעת יתר כללית???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/09/2009אם מדובר בתופעה חדשה שלא היתה בעבר הקורית גם כשלא חם בסביבה ומאוד חמורה (למשל צורך להחליף מצעים בלילה) יש מקום לשקול צורך בבירור האם יש סיבת מחלה הגורמת לתופעה. אם ההזעה אינה חדשה ואינה כה קיצונית, התופעה שכיחה וקשה למקד ספציפית סיבה. בדרך כלל מדובר בסיבה עצבית-הורמונלית (לא חולנית אלא נסיבתית) הקשורה אולי לתרופה מסויימת או לגיל או לעודף המשקל. אם אכן לא מדובר במחלה אין פתרון רפואי לכך למעט אם יש חשד בתרופה מבויימת כגורם והחלפתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצת חרק - אדמומיות ושורף בתחילהליאור02/09/2009
שלום ד"ר,
עקץ אותי חרק לפני 3 שעות ב-4 מקומות שונים על הזרוע.
ישר אחרי העקיצה המקום התנפח קצת, נהיה אדמומי ושורף. כעבור כחצי שעה זה הופסק ולא מגרד\שורף יותר.
אני חושב, אבל לא בטוח, שזה היה זבוב.
אני לא רגיל לתגובה כזו של עקיצה ורציתי לדעת האם יש ממה להיזהר (מחלות וכד') ?
אני חושש מזה שעכשיו מקומות העקיצה לא מגרדים (והכל נראה, כביכול, בסדר) אבל כשאקום בבוקר, או מאוחר יותר במשך היום, אגלה "הפתעה" לא נעימה.
האם באמת יש ממש לחשוש או שזו סתם עוד עקיצה רגילה? אם כן (עקיצה רגילה), מצטער שאני מבזבז את זמנך על השטות הזו, פשוט עוד לא יצא לי לקבל עקיצות מסוג זה.
תודה לך!
ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/09/2009שאלתך אינה שטותית וחשובה, בטוח שזה לא נעים ומפחיד לקבל תגובה כזו לעקיצה. ישנן עקיצות העלולות לגרום תגובת רגישות או תגובה טוקסית אולם אז בד"כ מדובר בתגובות שהולכות ומתעצמות. אם מדובר בתגובה קלה שפחתה לאחר זמן לא רב רב הסיכויים שהתופעה לא תתפתח בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןללל02/09/2009
אני סובלת מכאבי בטן במשך שנים (אני בת 17).. לפני כשנתיים גילו אצלי חיידק הליקובקטר, טופלתי באנטיביוטיקות ללא שינוי, עשיתי בדיקה והוא עדיין היה שם... ונתנו לי טיפול יותר חזק.. לאחר הטיפול עדיין סבלתי מכאבי בטן ולא מצאו שום סיבה הכניסו לי מצלמה לבטן ולא גילו כלום. הכאבים נמשכו.. כרגע מסיבות כאבים ביחסי מין אני בטיפול של פיזיותרפית רצפת האגן והפיזיוטרפיסטית חושבת שהכאבים נובעים משרירים ממש חזקים בבטן שלא משוחררים שגורמים לכאבים (שאני לא מצליחה לשחרר ולא יודעת גם איך)... עכשיו השאלה שלי היא האם באמת קיים דבר כזה? ואיך ניתן לטפל בזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/09/2009ישנו סוג של כאבי בטן, כאבים פונקציונליים, שמתאפיינים בכך שלא נמצאת סיבה חולנית ושהכאבים נמשכים לעיתים שנים ללא שינוי. יש סיבות שונות לכאבים פונקציונליים לרבות שינויים בתפקוד מערכת העיכול ועוד. מתח שרירים הינו מצב שבהחלט עלול להתבטא בכאבי בטן, שמקורם בדופן הבטן. קשה לאבחן בוודאות שזו הסיבה אולם אם הפיזיותרפיסטית מתרשמת ממתח שרירי הבטן כדאי לטפל בכך ולראות את מבחן התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצל מי מטפלים?
ללל03/09/2009השאלה אצל מי מטפלים במצב זה, אל מי אני אמורה לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/09/2009תתייעצי עם הפיזותרפיסטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהגלית02/09/2009
שלום ,
אני לוקחת כבר שלוש שנים פעמים ביום אלפרליד 0.5 עקב הרגשת חנק וגוש בגרון.
עשיתי בדיקות דם , וראיתי ש B 12 מאוד נמוך , עקב זה אני צריכה לעשות זריקות .
שאלתי, האם אלפרליד 0.5 משפיע על ירידת B12 או שיש איזה שהוא קשר ?
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/09/2009איני יודע על כך שאלפרליד גורם רמת B12 נמוכה. במקרים רבים הסיבה היא חוסר תזונתי. לעיתים יש רמה נמוכה בדם של הויטמין כאשר בפועל לגוף לא חסר הויטמין בחלקו הפעיל, מצב זה קורה למשל בנשים הנוטלות גלולות למניעת הריון. בכל מקרה מדוע לא לנסות כדורי B12 קודם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)