מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחרונה..שי23/07/2009
אני בן 16.5 ולאחרונה התחילה לי נשירה רצינית מהשיער..כל הכרית מלאה שיערות..כל הבית..
ובנוסף לזה..אני מיתעורר בארבע לפנות בוקר כולי מזיע ממש מזיע כיאלו רצתי איזה ריצת מרתון
ואין לי מושג מזה..יש לכם מושג מזה?..ממזה זה נגרם?
אני רוצה לציין שהתזונה שלי נכונה..אז אני לא חושב שהתזונה זה הגורם
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי23/07/2009בד"כ הנשירה קורית במצבי לחץ ומתח וחולפת לבד תוך כמה חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לעזרה דחופה לאמיפרח22/07/2009
אמי בת 80 היא סובלת מכאבי ראש איומים לחץ ברקות ומעיקצוצים בגוף יש לה פחד להישאר לבד עשו לה סיטי בראש והכל תקין .יש לה גערפסים רבים וחזקים מאוד .השאלה שלי איזה רופא יכול לעזור לה היא קיבלה כדורים נגד דכאון ושום דבר לא עוזר לה .
אבקש עזרה בהקדם כדי לעזור לה. תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי23/07/2009במצבים כאלה לא אחת עובדת סוציאלית מטפלת טוב מרופא. אם הפחד יעבור לה היא תרגיש הרבה יותר טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברקה ימניתיהודית22/07/2009
שלום,
אחותי בת 65 הרגישה בסדר ופתאם ביום שלישי בשבוע שבעבר התחיל לכאוב לה ברקה הימנית ללא כל סיבה נראית לעין . הכאב לא חלף והיא פנתה לרופאת המשפחה שהפנתה אותה לבדיקת שקיעת דם שיצאה תקינה (18) והפנתה אותה לרופא נוירולוג ורופא עיניים (הרופאה חשדה שזוהי דלקת ברקה). היתה אצל רופאת עיניים שקבעה שהכל תקין. רופאה נוירולוגיה הפנתה אותה לבדיקת CRP שיצא תקין (קטן מ- 0.5) ונתנה לה כדור אטופן 400. הכאב כבר לא בעוצמה שהיתה אך עדיין מרגישה כאילו יש משהו שם ברקה. ולפעמים כאילו עובר למטה לעורף.
מה זה יכול להיות ? לאילו רופאים או בדיקות היא צריכה לעשות: האם צילום ראש, האם בדיקת דופלר לזרימת הדם בעורקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי23/07/2009הכאב לא מתאים לבעית כלי דם. אחת האפשרויות הסבירות היא לחץ חוליה בצוואר עם הקרנה לגולגולת. הייתי מחכה קצת לפני שמזמינים צילומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהלימור21/07/2009
דר' שלום
אתמול השתמשתי בבושם בכדי להוריד לק מהצפורניים מכיוון שנגמר לי האציטון
נוצר מצב שנשמתי כמות יחסית גדולה של הבושם
לאחר מכן הרגשתי ממש רע וגם היום יש לי קצת חולשה מה ניתן לעשות לגבי זה?
או שפשוט לחכות שזה יצא מעצמו מהגוף?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/07/2009אני מניח שהחומר כבר התפנה מהגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול כבד, קוצר נשימהמשה20/07/2009
שלום
אני פונה בקשר לאחותי בת 57, לאחרונה יש לה קשיי נשימה, קוצר נשימה, ושיעול, בבדיקה נמצא נוזל פלויארי בריאות
מתפקדת כרגיל אבל עם הקשיים שתיארתי,
יש לה אסטמה מילדות, שלא הפריעה לה עד עכשיו
רופא המשפחה נתן לה אנטיביוטיקה ופוסיד למשך 10 ימים, בעקבות הפוסיד כנראה ירדה במשקל כ 6 קילו, מקיאה כשאוכלת בעיקר דברי חלב. הרופא ביקש בדיקת CT, אבל היא מעדיפה לא לעשות בגלל חשש מקרינה של הבדיקה. וגם הציע שתלך להיבדק בבית חולים , גם לזה היא לא מסכימה.
היא הולכת לעבודה, אבל אומרת שמצבה לא טוב, צירפתי גם תוצאות בדיקת דם שעשתה, האם על פי תוצאות בדיקת הדם, אפשר לפענח מה יש לה? אשמח לקבל המלצות לעזרה.
תוצאות בדיקות הדם שעשתה (ערכי ה וה CA 15-3 וה-CA 125 באופן בולט חורגים מהתחום):
Rheumatoid 8.19 (0-15)
Ca 125 413 (0-35)
Ca 15-3 756 (0-31)
Hemoglobin a1c % 6.4 (4-6.1)
Protein total 8.7 (6.6-8.3)
Urea 16 (17-43)
Cholesterol 224 (110-200)
Ldl 146 (40-130)
Non hdl cholesterol 171
Iron 28 (60-180)
Alk phosphatase 183 (35-105)
Ldh 762 (230-480)
Lym 15 (20-50)
Nut 10 (2-8)
Psh 10.24 0.3-4.2
עדיין אין תוצאות:
Albomin,Glo בתוך הטווח:
Vitamin b12 ok
Folic acid ok
Feritin ok
Wobc ok
Rbc ok
Hb ok
Hct ok
Mch ok
Mchc ok
Rdw ok
Mcv ok
Nut ok
Mono ok
Baso ok
Luc ok
Lymp absolute ok
Mono absolute ok
Eos absolute ok
Baso absolute ok
Luc absolute ok
Macro % ok
Mico % ok
Hiper % ok
Hipo % ok
Plt ok
Mpv ok
Esr ok
Ph ustrip ok
Glucose ustrip normal
Bilirubin ustrip negative
Ketones ustip negative
Specific grav ustrip 1.01
Protein ustrip negative
Urobilinogen ustrip normal
Iritrocities ustrip negative
Nitrit ustrip negative
Leococitis 500
תודה,
משה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/07/2009לנוזל פלוירלי יש סיבות רבות, ולא כולן נרפאות מאנטיביוטיקה או פוסיד. ערכי הבדיקות הגבוהים מחזקים את הצורך בבירור מעמיק ומקיף. עליה לבצע מיידית CT ריאות ובטן וממוגרפיה אם לא עשתה לאחרונה. הסבר לה שסיכון הקרינה מ CT סבירותו נמוכה ובכל מקרה הנזק אינו מיידי. חוסר ביצוע הבדיקות מעמיד אותה בסיכון גדול יותר ומיידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים בנשימה , שיעול
משה21/07/2009תודה פרופסור קיטאי
האם אתה יכול להסביר משמעות הערכים הגבוהים :
Ca 125 413 (0-35)
Ca 15-3 756 (0-31)
Alk phosphatase 183 (35-105)
Ldh 762 (230-480)
מה תוצאות אלו מרמזות? ולאיזה רופא כדאי שהיא תלך כדי לברר , האם הבירור שלה דרך רופא משפחה מספיק?
תודה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/07/2009פניה לרופא המשפחה מספקת אם הוא באמת יפנה אותה לבירור מקיף ובראש ובראשונה CT חזה בטן ואגן וממוגרפיה. התשובות אינן מכוונות לאבחנה מסויימת אך עלולות להצביע על מחלה הדורשת טיפול ספציפי. CA 15-3 מקורו בעיקר בשד ו CA 125 בשחלה ויש חובה לבדוק איברים אלה כמו גם את הריאות. LDH מקורו בכבד או תאי דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אוכלת כבר מספר ימים
משה29/07/2009שלום פרופסור קיטאי
אחותי נבדקה אצל רופא אונקולוג והוא אישר לאחר בדיקה גופנית שהיא לקתה בסרטן השד, והפנה אותה לבדיקת CT בקופת החולים שלה ולאחר מכן לבדיקת ביופסיה.
מיום שבת היא לא מסוגלת לאכול, מצליחה רק לשתות מים ומיצי פירות, היא נראית לי במצב לא טוב כלכך, היא נחלשת, היא מספרת שמרגישה רעבה, אך לא מסוגלת לאכול, הריח של האוכל מרגיז אותה, כל פעם שמנסה לאכול משהו חוץ מפירות היא מקיאה, כבר ירדה איזה 7 ק"ג במשקל.
האם יש צורך באשפוז אחרי 5 ימים ללא אוכל? היא לא רוצה בינתיים ללכת לבית החולים, האם היא בסכנה?
מה אפשר לעשות כדי לתקן את נושא האוכל והדיכאון שנכנסה אליו מאז שרופא המשפחה הודיעה לה את בשורת האיוב על חשדות למחלת הסרטן?
משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי29/07/2009אם היא שותה ואפילו קצת אוכלת אין סכנה מיידית. היא זקוקה בהחלט לעזרה ותמיכה נמרצת ומיידית. בד"כ רופא משפחה אמור להיות בעל יכולת לנהל את העזרה והתמיכה, ואם יש צורך ביעוץ נוסף יש יועצים לטיפול תומך (פאליאציה). התמיכה כוללת טיפול תרופתי נגד הקאות ונגד דכאון. נסיון למתן אוכל מרוכז (אפשר לערב דיאטנית) ותמיכה נפשית (באמצעות רופא המשפחה, עובדת סוציאלית וכו.). במקרה הצורך ניתן גם בבית לתת עירוי נוזלים. כדאי גם ליצור קשר עם האגודה למלחמה בסרטן, יש להם לדעתי שירות יעוץ לתמיכה בחולים ומשפחות. הכי חשוב לתת לה להבין שיש סיכוי לא קטן לריפוי המחלה או לפחות לעצירתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה אפשר להחזיק על מיצי פירות
משה30/07/2009שלום פרופסור
כמה ימים יכול בן אדם בריא להחזיק על שתית מיץ תפוזים סחוט טבעי , ללא כל תזונה אחרת?
משב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליניות
משה30/07/2009שלום פרופסור
באבחנה שרשם האונקולוג לגבי אחותי רשום:
נמצא גוש בשד וכן תפליט פלויארלי משמאל, בלוטות בבית השחי ובאיזור על בריחי, וחשד ללניות נוספות בריאות.
זקוקה בדחיפות לביופסיה ול CT חזה, בטן ואגן
האם אתה יכול להסביר לנו - מה זה המונח "ליניות" ?
ובנוסף - מה ששאלתי מקודם - האם יש משהו שיכול לעזור בנושא ההקאות שלה וחוסר התיאבון ? היא כבר 5 ימים רק שותה מים ומיץ תפוזים סחוט, ולא אוכלת כלום, ואנחנו חוששים שהיא תתמוטט מחוסר תזונה, מה לעשות?
את רופא המשפחה שמסר לה את בשורת הסרטן היא לא מעונינת לפגוש שוב.
תודה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לפנות למיון במצב המדורדר שלה?
משה30/07/2009שלום פרופסור קיטאי
אחותי קיבלה רצפט לכדור שנקרא MOTILIUM בכמות 10 מיליגרם , 3 פעמים ביום,
על מנת שיאפשר לה אכילת דברים מוצקים ללא הקאה (כמו שקרה עד עכשיו ב 5 הימים האחרונים שמסוגלת רק לשתות ולא לאכול)
או שמא אולי ראוי לה במצבה להמשיך בשתית המיצים בלבד, האם יש תועלת לגוף בכך?
שאולי אכילת מוצקים תכביד על הגוף כשהוא צריך להיאבק גם במחלת הסרטן שכנראה מקננת בה?
מה דעתך, בקשר להפניה למיון? במצבה הנוכחי שהוא על גבול אפיסת כוחות כרגע?
האם יוכלו להציע לה טיפולים משמעותיים בקשר למחלה היסודית שלה (סרטן השד) באשפוז של סוף שבוע?
משה (אח שלה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לכל שאלותיך
פרופ' אליעזר קיטאי30/07/2009בתשובת הבדיקה המונח הוא לזיות=נגעים. כנראה חושדים בשלוחות המחלה גם בריאות.
אם היא מוכנה לשתף פעולה הייתי בעזרת הרופא המטפל מנסה לאשפזה במחלקה אונקולוגית, הן כדי לאוששה והן כדי לתכנן ולהתחיל טיפול. יש בהחלט אופציות טיפול שונות גם בסרטן שד מפושט, בעיקר כמותרפיה והתוצאות עשויות להיות טובות. חבל שהיא תפספס ההזדמנות.
שוב, נראה לי שבתמונה צריכים להיות חברי צוות המיומנים בטיפול בבעיות התמודדות של חולי סרטן.
בראש ובראשונה רופא המשפחה, אחיות המרפאה, עובדת סוציאלית. הם יכולים להפעיל גורמים נוספים.
הייתי מתחיל לה כדור ציפראלקס כנגד דכאון. בהצחלה חצי כדור ליום ואחר 4 ימים כדור שלם.
שתית מיצים אינה מספקת אך טובה מכלום. יש שתיה בשם ENSURE . כדאי לנסות, רוכשים בקופה עם מרשם הרופא.
השאלה העיקרית היא לחשוב מי נראה לכם שיוכל להשפיע עליה להענות לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לא תקינותמירים20/07/2009
דוקטור שלום רב:
אשה בת 60. עברתי היום בדיקות דם.
יש מעט חריגות מלפני 8 חודשיים
glucose 101 בדף הערות כתוב impaired fasting glucose?
urea34
creatinine0,62
urice acid 5,9
cholesterol150.7
250
cholesterol hdl24
cholesterol -ldl76,3
non hdl_cholestrol126
iron79 got ast 29
gpt alt 34ggt 34
ck-n creatine kinase 36
tsh 6.19
t4 free13.3
vitamin b12 231
polic acid 27,2
מה אומרות הבדיקות?
אני מטופלת בכדורים ?
אני מאוד שמנתי. האם יש קשר ל tsh? האם אצלי זה גבוה או נמוך?
מאוד אודה לך על התיחוסתך לבדיקות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/07/2009ערך ה TSH גבוה מינימלית ואינו דורש טיפול ואינו קשור למשקלך. הסוכר 101 כאשר מ 100-125 זה נחשב "קדם סכרת". הכולסטרול הטוב נמוך. אינך צריכה כדורים. צריכה הרבה פעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה..דן20/07/2009
בתי החיילת נשלחה בעקבות ליחה ועייפות, לצילום חזה.
ההערה – "הדגשה קלה של הציור הווסקולרי בשתי ריאות" – אינה ברורה לי. מה משמעותה ובכלל?
להלן הממצאים:
"צ. חזה AP+צדדי:
איוורור תקין.
לב ומייצר ברוחב תקין, סינוסים חופשיים לציין הדגשה קלה של הציור הווסקולרי בשתי הריאות.
אין עדות לתסנין".
תודה.
פרופ' אליעזר קיטאי21/07/2009ציור כלי הדם בריאות מעט מודגש. כאשר מדובר על ממצא המוגדר כ"מעט" ברנטגן יש סבירות לא קטנה שזה בנורמה. צריך לפי הנתונים באנמנזה ובדיקה להחליט האם צריך המשך בירור או להסתפק במעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ריאה ימנית 4 חודשיםדן20/07/2009
* התחלתי לחוש כשישנתי על הבטן, כאב בחזית. בהמשך לפעמים גם בגב ללא קשר למגע. המיקומים לעיתים ממוקדים ולעיתים מפושטים, לאחרונה בגב בעיקר כשמזיז יד ימין. יש קצת שיעול ומעט ליחה. אין סימפטומים אחרים.
* ההשערה היחידה שיכול לתרום קשורה להפעלת מזגן המכונית בסוף החורף, מכוון על חזה ימני, הרגשתי שמשהו לא בסדר בהרגשתי אבל רק אחרי שבועות התחילה קצת ליחה וכך - קצת ליחה וכאבים בריאה ימנית מקדימה ומאחורה עד היום. אינני בטוח בתזמון של השערת המזגן.
* מה זה יכול להיות? מה לבדוק מעבר לסטטוסקופ רופא וצילום אם יתן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/07/2009קשה לאבחן את הגורם רק מקריאת תיאור הכאבים. הכאבים יכולים להיות מריאה, קרום ריאה, צלעות, חוליות, שרירים ועוד. לפי התרשמות ובדיקה הרופא יחליט לאיזה כוון יתחיל הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפויארי - בת 2520/07/2009
ערב טוב ,
מה זאת בדיקת "מיפוי מקל" ?
רופא הימטלוג הפנה אותי לבדיקה זאת כדי לשלול MECKEL DIVERT ... מה זאת אומרת ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
ארי - בת 2520/07/2009שאלה נוספת אם אפשר ,
בבדיקות הדם האחרונה היה לי ערכים קטנים מהנורמה ( על מה זה מצביע ) תודה ,
חלק מהם :
FERRITIN = 2.3
TRANSFERIN = 195
IRON = 6
HGB= 8.7
RDW = 18.6
PLT = 786* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/07/2009יש לך אנמיה מחוסר ברזל. אחת הסיבות האפשריות היא דימום במעי. לעיתים יש במעי סעיף הנקרא מקל והרירית שלו מדממת. המיפוי נועד לשלול דמם משם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח כאביםמיכאל19/07/2009
לילה טוב,
מזה כיומיים אני מרגיש כאב בצד ימין של הבטן בגובה הטבור עם נטיה קטנה לגב.
הכאב הוא כמו שמישהו תופס אותי באזור, מופיע בעיקר בערב ומורגש בתזוזה וגם בעת שאיפת אויר לריאות. (ההרגשה היא כאילו האזור הזה תפוס והשאיפה גורמת להופעת כאבים כמו דקירות באזור).
הכאב פוחת בבוקר וכמעט ולא מורגש במהלך היום עד לשעות הערב.
הכאב הוא גם כמו שהמקום תפוס וכשאני שם את ידי על המקום, אני מרגיש כאילו השרירים/האזור קשה וכאילו הוא נוקשה ותפוס.
לפעמים בשעות הערב המאוחרות אני מרגיש כאילו שכל הגב האחורי בגובה זה תפוס ונוקשה עד כדי כך שאני לא מוצא תנוחה מתאימה שלא תגרום לי לכאבי דקירות או אי נוחות.
--> במה מדובר ?
--> האם המצב נשמע בעייתי ומסוכן ?
--> יתכן פשוט כי נתפס לי האזור ?
--> האם יש עיצות/רעיונות כלשהם ?
מעריך כל תשובה שתעיר את עיניי בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/07/2009מקריאת תאור כאבים איני יכול לאבחן. האפשרות של מתח שרירים סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לבניםשי19/07/2009
על מה מעידים כתמים לבנים ביד בכף יד שמאל?
תודה רמאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי19/07/2009צריך לראות במה מדובר כדי לענות. תרצה לשלוח תמונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסאזאסתר19/07/2009
בוקר טוב !!
אני סובלת בדר"כ מכאבי מחזור אבל לא עד כדי כדורים ואם כן אז אחד
החודש קיבלתי מחזור באחד הימים בבוקר ומיד אח"כ נסעתי לעשות מסאז של שעה
כעבור שעה וחצי בערך הרגשתי כאבי תופת בבטן באותו יום לקחתי עוד כדור בערב לכאבים
האם גרמתי נזק???
האם יתכן שהכאבים החמירו מהמסאז?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי19/07/2009לא נראה לי שהמסאז קשור לכאבים או שהזקת לעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לא תקינותאיילה19/07/2009
שלום
בעקבות תשובה חיובית אחת מתוך שלוש לדם סמוי בצואה עשיתי גם בדיקות דם ושתן בדיקות השתן אינן תקינות ואשמח לקבל תשובה האם יש קשר בין התוצאות של השתן והצואה ואם לא מה זה יכול להיות ברצוני להוסיף שאני במעקב כל חצי שנה בעקבות תאים טרום סרטניים בצוואר הרחם אני מצרפת את כל התוצאות המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
WBC-Leucocytes | 10*3/micl | (
4.5 *
10 )
11
|
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (
3.8 *
4.88 )
5.3
|
Hemoglobin | g/dl | (
11.7 *
13.8 )
16
|
Hematocrit | % | (
35 *
42.5 )
47
|
MCV-Mean Cell Volume | fl | (
79 *
87 )
97
|
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | (
27 *
28.3 )
34
|
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | (
31 *
32.5 )
36
|
RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
11.6 *
13.2 )
15
|
Platelets | 10*3/micl | (
150 *
243 )
450
|
MPV-Mean Platelet Volume | fl | (
8.5 *
9.6 )
12.9
|
Neutrophils % | % | (
40 *
58.8 )
75
|
Lymphocytes % | % | (
22 *
30.4 )
44
|
Monocytes % | % | (
3 *
5.9 )
13
|
Eosinophils % | % | (
0 *
4.5 )
6
|
Basophils % | % | (
0 *
0.4 )
2
|
Neutrophils # | # | (
1.8 *
5.88 )
7.7
|
Lymphocytes # | # | (
1 *
3.04 )
4.8
|
Monocytes # | # | (
0 *
0.59 )
1.1
|
Eosinophils # | # | (
0 *
0.45 )
0.6
|
Basophils # | # | (
0 *
0.04 )
0.2
|
שתן-כללי
PH (U) | | (
5 *
5 )
8
|
Nitrit (U) | | NEGATIVE
|
Ketone (U) | | NEGATIVE
|
Glucose (U) | | NORMAL
|
Urobilinogen (U) | | NORMAL
|
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
|
Protein (U) | mg/dL | (
0 *
10 )
30
|
Leucocytes (U) | cell/µl | (
0 )
10 *
500
|
Urine Remarks | | לחץ לתוצאות
|
Erythrocytes (U) | cell/µl | (
0 )
10 *
50
מאוד מודאגת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תוצאות
איילה19/07/2009קיבלתי תוצאות נוספות לבדיקת השתן
שתן- מיקרוסקופיה
Leucocytes (U)/Field | Leuco/F | *
4
|
Erythrocytes (U)/Field | Ery/F | *
9
|
Squamous Epithelial Cell | | +++
|* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי19/07/2009לא פרטת בת כמה את? מצב בריאות? מחלות במשפחה? מדוע בצעת בדיקות צואה?
פירוט הבדיקות שצרפת ממש לא ברור אם כי עד כמה שניתן התרשמתי מאנמיה קלה המוגלובין 11.7, ובשתן נראה לי שיש מעט תאי דם. מעט תאי דם בשתן אצל אישה אינם מדאיגים על פי רוב.
כדאי שרופא המשפחה יתווה לך תוכנית בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקות לא תקינות
איילה20/07/2009לד"ר אליעזר שלום
אני בת 50 בריאה בסך הכל, אבא נפטר מסרטן בריאות ואחי הצעיר ממני שיהיה בריא חלה בסרטן האשך לפני 20 שנה והיום נמצא במעקב, בשבוע האחרון יש לי כאבים במותן ימין ובבטן התחתונה בצד ימין.אינני מקבלת מחזור כבר חצי שנה.
אני מקווה שהעברתי מספיק פרטים על מצבי הבריאותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אליעזר
איילה20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/07/2009כאב במותן ובטן תחתונה באותו צד עלול להתאים לאבן בכליה, דבר שיכול לגרום דם בשתן. כדאי לעשות אולטרא סאונד לדרכי השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה ...מיכאל19/07/2009
שלום
רציתי לדעת כיצד ניתן להבחין בין הזעה שמקורה בתנאי הסביבה לבין הזעה שמקורה במחלה.
האם הזעה שמקורה במחלה מופיעה תמיד או אחת לכמה ימים והאם היא מתרחשת רק בשעות מסויימות של היממה (במהלך היום או בלילה).
הכוונה להזעה שמורגשת בראש, צוואר ופלג גוף עליון.
פרופ' אליעזר קיטאי19/07/2009הזעת מחלה מופיעה בעיקר בלילה בשינה, גורמת לסדין ספוג במים, קורית גם אם החדר מקורר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב. רציתי לברר בנוגע לחתך ברגלמיכל19/07/2009
חברי מעד בעבודתו על מדרגות זכוכית (הרבה אנשים דורכים עליהם מדי יום) ונפצע ברגל. הרגל נתקעה לו בין המדרגות ונחתכה. בעבודה הוא אומר שניקו לו את הפצע בפולידין (אני בספק אם מישהו עשה את זה ביסודיות) היום לאחר שלושה ימים הפצע מוציא נוזלים ונדמה כאילו מגליד אבל רציתי לברר אם כדאי להמשיך לחטא את הפצע או לתת לו להתייבש לבד? אני מדגישה כי מדובר בנוזל דמוי מוגלה אמנם לא סמיך אבל לא נעים והפצע עדיין כואב. האם זה מזיק אם לחטא לו את הפצע בפולידין או כוהל פעם ביום כדי שלא יפתח מחדש ויכניס חיידקים חדשים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי19/07/2009כדאי לרחוץ הפצע במים וסבון פעם ביום ולחבוש בחבישה עם חומר מחטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)