פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופסור אליעזר קיטאי
    אורח
    15/09/2009

שאלתי אותך למה האזור שבו אתה מקבל מכה מתנפח...
    ענית שזה כתוצאה של קריעה של כלי דם ובריחת נוזל...

קודם כל תודה על התשובה אבל לא בדיוק הבנתי מה קורה בגוף
    האם כלי דם קטנים נקרעים באזור המכה? גם אם זה נקע נקרעים כלי דם קטנים?
    האם הגוף שולח נוזלים כלשהם אל מקום המכה?
    אני למדתי שבשבר לדוגמא הגוף שולח נוזלים שמקבעים את האזור וזה מנגנון
    הגנה של הגוף אבל הוא בעצם מזיק ולא עוזר...

אתה יכול בבקשה לפרט יותר זה ממש מעניין אותי
    אני חובש וחשוב לי להבין מה באמת קורה שם ...
    תודה רבה מראש....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    15/09/2009

גם בנקע שזו בעצם מתיחה עלולים להקרע כלי דם קטנים או פשוט להמתח ונוזל יברח החוצה. במצבים אלה יש גם התרחבות כלי דם ובריחת נוזל לא מהחבלה עצמה, אלא החבלה משרה תגובת דלקת ותאי דלקת מפרישים חומרים מרחיבי כלי דם (וזואקטיביים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירה
    ריבי
    15/09/2009

שלום
    אני 5 חוד' לאחר לידה ויש לי נשירת שיער רצינית
    רציתי לשאול אם יש תכשיר כלשהו לבעיה?
    רציתי לציין שהבדיקות דם שלי בסדר גמור
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    נשירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער לאחר לידה

ד''ר גרי בלומברג
    15/09/2009

שלום, ר

התופעה מאוד נפוצה. עקב שינויים בזמן ההריון יש תופעה של נשירה מרובה (ואף מאסיבית) תוך השנה הראשונה לאחר לידה.

אל תדאגי - המצב יחזור לקדמותו תוך כמה שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אריתרו טבע כתרופה לדלקת גרון
    חני
    15/09/2009

שלום רב:
    לפני מספר ימים התגלתה אצלי דלקת גרון. אחרי שלא יכולתי לבלוע מכאבים עזים בלוע ובגרון.
    הרופא נתן לי תרופת אריטרו טבע. ברם, אני נוטלת אותה כבר מיום שבת, אך עדיין יש לי שלפוחיות לבנות בגרון.
    כמו כן אני מרגישה לחץ באזניים לא ברור, ויש לי תחושה שלחץ הדם שלי מאד גבוה .
    מעין סוג של חוסר אויר ולחץ בראש.
    האם זה קשור לתרופה?
    האם זה בסדר שהתסמינים של שלפוחיות עדיין קיימים היות שזה כבר היום הרביעי לתרופה?

בתודה מראש
    חני

הוספת תגובה

• אריתרו טבע

ד''ר גרי בלומברג
    15/09/2009

שלום, חני

האם בוצע משטח גרון? אולי הבעיה אינה חיידק (שמגיב לאנטיביוטיקה) אלא וירוס (שלא מגיב). למשל וירוסים של מחלת הנשימה גורמים לנקודות לבנות על השקדים וכאבי גרון.

הרגשת הלחץ יכולה להעיד על גודש באף.

לא נראה לי שהתלונות קשורות לטיפול אלא למחלה עצמה.

יש לחזור לרופא המשפחה. אם יש משטח חיובי ואין שיפור כדאי להחליף אנטיביוטיקה. אם לא בוצע משטח אני ממליצה לשקול בדיקות דם לספירת דם ולמחלת הנשיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב

חני
    17/09/2009

לא בוצע לי שום משטח גרון.
    בדק אותי רופא ביום שישי בלילה ולא עשה כלום חוץ ממבט מהיר ביותר בגרון.
    אני כבר שבוע עם הכדורים ולא חל שיפור בגרון מבחינת מראה..
    רק השיעול עבר..
    אוי לי ואבוי לי...

לא הלכתי לרופא משפחה...
    שוב אוי לי ואבוי לי..

רק עכשיו ראיתי תשובתך
    והבנתי שאולי לקחתי סתם אנטיביוטיקה...

שוב אוי ואבוי....

לא כיף ככה להתחיל חג..

איכס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב דר גרי היקרה

חני
    17/09/2009

מה עליי לעשות אם זה וירוס?
    אני מרגישה הרבה יותר טוב, אך יש לי עדיין שלפוחיות לבנות בגרון.
    כאב הלוע והבליעה העז עבר לי, אם לא הבהרתי זאת..

מה ניתן לעשות בנתיים עד שיקחו לי משטח וכו?
    ובכלל ממה זה נגרם?
    אוף....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר גרי בלומברג
    18/09/2009

שלום, חני

קודם כל אני שמחה שאת מרגישה טוב יותר. אין טיפול מיוחד לוירוסים (רק במקרים מאוד מאוד מסוימים) מעבר למנוחה, שתייה מרובה והקלת תלונות ע"י אקמול, כדורי מציצה וכד' וכמובן זמן.

לא בטוחה שיש טעם למשטח גרון כי עקב האנטיביוטיקה הוא יהיה תקין גם אם היה חיידק.

אם החלמה ממשיכה בקצב טוב אין צורך בהליך אחר. אם עדיין יש כאבי גרון עם נקודות לבמות אז כן כדאי לברר מחלת הנשיקה. לא שיש טיפול אחר אבל המהלך ארוך יותר וכדאי לדעת שהיא הגורם.

וירוסים נמצאים בכמעט כל מקום תודות לאנשים חולים בכל מקום. פחות לוקים במחלות אם שומרים על שינה מספקת ואוכל בריא - אבל רובנו מקבלים מחלות קלות לפחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור מאוד רגיש בכפות ידיים
    alis
    15/09/2009

שלום,

בתקופה האחרונה העור בכפות הידיים שלי נהיה מאוד רגיש.

תמיד הייתי רגישה בעור, למשל חומרי ניקוי חזקים לכלים גורמים לעור שלי ממש להתפורר.

אבל בזמן האחרון המצב נהיה די קיצוני - העור בכפות ידיים שלי נקרע (ואחר כך לאורך ימים נשארים לי פצעים) כשאני קושרת שרוכים.

רציתי לדעת האם ניתן לטפל בכלל בבעיה זו או שאני צריכה ללמוד לחיות איתה, ואם יש משהו שניתן לעשות כדי "לחזק" את העור (למרוח קרמים? תוסף מזון כלשהו?).

אני נוטלת גלולה מסוג מינס מזה כשבעה חודשים, אבל בתופעות הלוואי של הגלולה לא מופיעה התופעה שתיארתי.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עור מאוד רגיש בכפות ידיים

הוספת תגובה

• עור מאוד רגיש בכפות ידיים

ד''ר גרי בלומברג
    15/09/2009

שלום, alis

קשה לאבחן בלי לראות אותך. ממליצה לפנות לרופא/ת עור. לפעמים הבעיה היא רק יובש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה (המשך)

alis
    17/09/2009

הייתי אצל רופא משפחה בינתיים והוא אישר שזה לא יובש.
    בינתיים הוא נתן לי משחת בטאקורטן לטיפול מקומי בפצעים שמופיעים בעקבות התקלפות העור.
    האם יש טעם ללכת לרופא עור שיבדוק את העור?
    האם הגורם לנטיה של העור להקרע יכול להצביע על מחסור של משהו בגוף?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר גרי בלומברג
    18/09/2009

שלום, alis

אם המשחה מספיק עוזר אין צורך ברופא/ת עור. יכול להיות מחסור בגוף אבל לא סביר שזו הסיבה. אני ממליצה בכל זאת שרופא/ת עור ת/יבדוק אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע האזור בו אתה מקבל מכה מתנפח ?
    אורח
    14/09/2009

למשל בנקיעת קרסול
    למה האזור מתנפח?
    האם זה בגלל שהגוף שולח נוזלים בכדי לקבע את האזור?
    ולכן עדיף ברגע הנקיעה להשאר עם הרגל מורמת?
    בכדי שפחות נוזלים יגיעו לשם ?

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    14/09/2009

הנפיחות נובעת מתגובת כלי דם לחבלה ובריחת נוזל לחלל מחוץ לכלי הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GBS
    רוני
    14/09/2009

שלום !
    בהריון שבוע 31.
    בבדיקת שתן התגלה אצלי GBS חיובי.
    ידוע לי כי יש לי כליות פוליציסטיות -במעקב -תקין.
    נאמר לי שבזמן הלידה אצטרך לקבל עירוי של פנצילין לוריד בגלל ה-GBS.
    האם אין מניעה בגלל הכליות לקבל את העירוי הנ"ל.?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    GBS

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    14/09/2009

לעניות דעתי לפני הלידה צריך לקחת לך משטח מהנרתיק ורק אם בתרבית מהנרתיק יש GBS רק אז צריך אנטיביוטיקה בלידה, שאגב אינה מזיקה לכליות. התייעצי גם בפורום גניקולוגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

רוני
    15/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' אליעזר קיטאי הנכבד
    איתי דניאל
    14/09/2009

שלום פרופסור יקר ,
    מה שלומך?
    בעבר התייעצתי איתך רבות על כאבים ומחושים בחזה ובמערכת העיכול, שלשמחתי, עברו מאיליהם, אך הרגישות באזורים אלה עדיין נותרה בעינה, במיוחד לאחר שאני לוקח כדור או זריקה.
    להזכירך, אני בן 39, לא מעשן, לא שותה ובריא בדר"כ.
    לצערי, הבעיות הרפואיות תוקפות אותי חדשות לבקרים כמו במשפט מספר איוב "עוד זה מדבר וזה בא...", כך שלא עובר זמן ושוב בעיה שלא הייתה קיימת או שהייתה בחיתוליה, נותנת את אותותיה.
    חזרתי לעשות ספורט בצורה דיי אינטנסיבית, לרבות, הליכות ו/או ריצות 3 פעמים בשבוע של 8 ק"מ בנעליים לא איכותיות.
    שמתי לב בחצי השנה האחרונה כי החלה לי נפיחות בקרסול של רגל ימין – באזור העקב האחורי – היכן שלרוב מתפתחת יבלת שקונים נעל חדשה.
    בהתחלה חשבתי שהעור התקשה לי והלכתי לרופא עור שאמר לי שזו בעיה אורטופדית ואכן לאחר פניה לרופא עור כללי – תוך הפסקה טוטאלית מכל פעילות ספורט מאומצת – הופניתי ע"י האורטופד הכללי לצילום רנטגן ו – US והתבשרתי כי יש לי מאין הצטברות נוזל דלקתי באחורי העקב וליתר דיוק: "נוזל בכמות מינימלית בבורסה רטרוקלקנאלית שטחית".
    לדעת האורטופד הצילום תקין – אין לי דורבן – אך יש לי דלקת לא קלה באזור המדובר.
    קיבלתי לקחת כדור ביום של ארקוקסיה 90 מ"ג למשך 10 ימים - ללא כל השפעה או הטבה במצב הדלקת, נהפכו, כף הרגל המשיכה להתנפח באזור גם מסביב של העקב האחורי – זה נראה גרוע מאוד בהשוואה לכף רגלי השמאלית התקינה.
    בנוסף, החלו לי כאבים בעת הליכה על כף הרגל.
    להזכירך, אני סובל מחוסר ב – G6PD ולקחתי בעבר חבילות של PPI לסוגיהם השונים בגלל חשש מחומציות בקיבה.
    מה שכן, חבל שהאורטופד לא ייעץ לי לקחת יחד עם הארקוקסיה כדור ממשפחת PPI כדי לנטרל את הנזק של הכדור על רירית הקיבה וכדי למנוע אולקוס אפשרי – כי אני מאוד מאוד מאוד רגיש שם.
    חזרתי לאורטופד והנ"ל נתן לי לקחת זריקת וולטרן בישבן של 75 מ"ג, אותה לקחתי ביום חמישי האחרון ומאז אני חש שכל הסימפטומים בבטן/חזה חוזרים אליי – ולאחר שקראתי את ההשפעות השליליות האפשריות של הוולטרן ונגזרותיו על מערכת העיכול, כליות, לב וכו' – החלטתי לא לקחת את יתר הזריקות.

הוספת תגובה

• השאלות

איתי דניאל
    14/09/2009

עכשיו אני בבעיה – מחד, מאוד חרדתי ורגיש בגוף לכל טיפול בצורת כדורים (לא סטרואידים נוגדי דלקת) או נוזל שאני מכניס לגופי ולכן מעדיף לא לקחת יותר כלום ומאידך הנפיחות ברגל ממשיכה לגדול, הדלקת לא יורדת והכאבים מתחזקים מיום ליום – בדיוק לקראת הנשנה החדשה שחשבתי שסיימתי את הבעיות הרפואיות שמנטרלות אותי מתפקוד יומיומי תקין.
    קבעתי תור אחרי החג לאורטופד מומחה לכף הרגל וכן אתחיל לעשות פיזיוטרפיה.
    בינתיים נח כבר למעלה מחודש מנוחה מוחלטת ללא שום הטבה – נהפכו – חלה החמרה בעוד איזה 30 אחוז בנפיחות, שעכשיו, כאמור מתפזרת גם לצידי העקב האחורי.
    שוקל גם לקחת טיפול - בגלי הלם - במרכז ספורט באצטדיון ר"ג – למרות שזה יקר לי מאוד כרגע
    (2750 ₪ לשלושה טיפולים – לחברי מכבי).
    בינתיים, עדיין סובל גם מהשלכות זריקת הוולטרן שלקחתי ביום חמישי.

שאלותיי:

1. נתחיל בשאלה החשובה לי ביותר – בתור מומחה לרפואה כללית – האם ייתכן שהנפיחות שלי בכף הרגל היא סוג של בצקת ובעצם סימפטום לבעיה אחרת בגוף (לבבית, כליות, דם, מערכת עיכול – בעיקר רקמת הכבד) ואם כן, איך אני יכול לבדוק זאת, מהיכן להתחיל את הבדיקות????
    2. במידה והתשובה שלילית, וכן הבעיה היא אורטופדית בלב של כף הרגל – האם יש סיכוי בהפחתה במצב הדלקת עד כדי ריפוי של האזור – רק ממנוחה – קומפרסים – פזיוטרפיה – בלי לקחת זריקות וכדורים או שיצא שכרי והפסדי, זה רק ילך ויחמיר ולבסוף אאלץ לעשות ניתוח???
    3. אפרופו ניתוח, הייתי ממליץ לעשות או להשאיר זאת כאופציה אחרונה לאחר שכל האפשרויות האחרות מוצו?
    4. באם אשתכנע ע"י האורטופד המומחה לכף הרגל כי עליי לקחת את הכדורים נוגדי הדלקת ו/או זריקות מסוג כזה או אחר, איך אפשר למנוע את הנזק המצטבר על מערכת העיכול/כליות/לב וכו והאם לקחת אותם בשילוב כדור ממשפחת PPI יכול למזער את הנזק? באותו הקשר, זה נכון שאם מקבלים זריקה בישבן והחומר נכנס יישר למערכת הדם אז בעצן הנזק על מערכת העיכול לא קיים או אין קשר?
    5. ודבר אחרון - האם ייתכן נזק מהזריקה הוולטרן היחידה שלקחתי שהחזירו לי חלק מהסימפטומים - מיחושים בחזה וכאב לא ממוקד בבטן - בעיקר מתחת לצלעות ובבטן התחתונה?

אני מאוד חרד ואובד עצות ולכן אודה לך על מענה לשאלותיי ועל כל טיפ שתיתן לי.
    תודה על ההשקעה בקריאת פנייתי הארוכה הזאת.
    שיהיה לך ולבני משפחתך שנה טובה ומאושרת.
    איתי דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

פרופ' אליעזר קיטאי
    14/09/2009

בצקת מסיבה של מחלות לב, כליות וכבד הינה דו צדדית ולא מוגבלת. אצלך יש בדיקת US שמראה כי מדובר בנוזל ממוקם בבורסה, שמבטא דלקת. מנוחה ופיזיותרפיה בהחלט עשויים להועיל בלי תרופות. ניתוח רחוק ממך לדעתי. לפני ניתוח ניתן גם להזריק סטרואידים מקומית לבורסה אם צריך. וולטרן עלול לגרום גרוי בקיבה וכאב בטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש הבהרה קטנה ברשותך כי לא הבנתי

איתי דניאל
    15/09/2009

שלום פרופ' קיטאי היקר,
    כתבת לי בתשובתך כי "וולטרן עלול לגרום גרוי בקיבה וכאב בטן".
    האן התכוונת לכדור וולטרן או לזריקת וולטרן, חרף היותה מוזרקת בישבן ונכנסת ישירות למחזור הדם?
    ואם אכן כל הכאבים שלי בבטן, שרובם מתרכזים קצת מעל הפופיק מצד שמאל, נובעים מהזריקה שקיבלתי בשבוע שעבר ביום חמישי - האם זה תחילתו של אולקוס ו/או מה אני יכול לעשות/לקחת כדי לטפל בבעיה לפני שתחמיר או שהסימפטומים אמורים להעלם לבד?
    (אני סובל כבר כמה ימים מדיקורת ומיחושים מציקים באזור)
    שוב תודה...
    איתי דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    15/09/2009

וולטרן בכל צורה למעט ג'ל עלול לגרום גרוי בקיבה. היות שאיני מכיר אותך אישית מבחינה רפואית עדיף שרופא המשפחה שלך יתן לך יעוץ לגבי כאב הבטן . תאורטית תרופות כמו לוסק אמורות לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה ב-B12 פעם שנייה
    הדר
    13/09/2009

שלום!
    לפני כשנתיים בבדיקות דם שעשיתי התגלה אצלי מחסור בויטמין B12 בערך של 141 כתוצאה מחיידק ההליקובקטר לקחתי את האנטיביוטיקה לטיפול בחיידק וזריקות של הויטמין ולאחר מכן גם כדורים תת לשוניים עשיתי בדיקות דם למעקב מידי חצי שנה מאז הערכים היו בסדר יורד 500,340,243 ובבדיקה האחרונה לפני כשבוע 227 זאת לאחר שבתקופה האחרונה אני סובלת מכאבי ראש חולשה חוסר ריכוז ועייפות קראתי באינטרנט שירידה בויטמין זה אורכת כ-6 שנים אלא אם כן יש בעיה של ספיגה בגוף כששאלתי את הרופאה שלי מדוע חלה ירידה תוך שנה מ500 ל-243 היא ענתה שזה הגיוני ואני צריכה להמשיך לקחת את הכדורים אנני צמחונית ובעבר לא סבלתי מבעיה זו ואני לא רואה בכדורים פיתרון לבעיה רציתי חוות דעת נוספת כדי לדעת מה לעשות והאם זה באמת הגיוני שירידה כזאת תימשך למרות שטיפלתי בחיידק?
    אשמח לתשובה תודה(=

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה ב-B12 פעם שנייה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    13/09/2009

ערך B12 עלול להיות נמוך מסיבות שונות לא רק עקב חיידק ההליקובקטר. ירידה ניכרת ברמה עלולה לקרות אם למשל משנים תזונה. התחלת שימוש בגלולות עלול להביא לירידת רמת הויטמין. בכל מקרה 227 אינו נמוך, מה שגם שלערך ה B12 בעצמו אין משמעות לגבי חוסר בויטמין. יתכן ערך B12 נמוך אך עם מספיק B12 פעיל בגוף. בכל מקרה אין מניעה שתקחי הכדורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלכות אפשריות מזריקת וולטרן
    איתי
    12/09/2009

שבת שלום,
    ביום חמישי האחרון קיבלתי מרופא האורטופד שלי הפניה לזריקת וולטרן לאחר שנמצא באולטרהסאונד כי יש לי דלקת ("נוזל בכמות מינימלית בבורסה רטרוקלקנאלית שטחית")בעקב אחורי של קרסול רגל ימין.
    את הזריקה לקחתי ביום חמישי האחרון - 75 מ"ג בישבן.
    קודם לכן לקחתי כדור ארוקסיה X 10 (אחד ביום) של 90 מ"ג ללא כל השפעה.
    סובל מחוסר ב - G6PD.
    לפי מה שקראתי באינטרנט וזה היה החשש שלי, אני ביקשתי טיפול בגורם הבעיה - בדלקת- ולא בכאב שאין לי גם ככה, ואם יש הוא בשוליים, כך שנראה שאת הזריקה והכדורים לקחתי לחינם.
    נכון להיום:
    מהזריקה אני חושש כי קראתי שהיא יכולה לעשות בעיות בכליות, בלב ו/או במערכת העיכול - פגיעה ברירית הקיבה עד כדי אולקוס ודימום ממערכת העיכול.
    משום מה, וקשה לי להגיד אם זה פסיכו סומטי, יש לי כאבים בבטן מזה יומיים, דקירות שהתחילו בחולשה לאחר הזריקה ואפילו דקירות ומיחושים בגב, באזור הכליות מאחורה.
    שאלותיי:
    1. האם ייתכן שנגרם לי נזק כל כך מהר ואיך אוכל לדעת שלא בוודאות?
    2. במילים אחרות, לא ראיתי דימום ביציאות, אך האם ייתכן שמתחיל לי אולקוס ובגללו הדקירות בבטן או לחילופין פגיעה אפשרית בכליות?
    3. בסה"כ ביקשתי טיפול לדלקת! - למה נתנו לי טיפול לכאב שלא ביקשתי?
    אודה לכם על צפירת הרגעה,
    שבת שלום,
    איתי

הוספת תגובה

• תוספת מידע

איתי דניאל
    12/09/2009

ברור לי שעשיתי טעות שהסכמתי לקחת גם את זריקת הוולטרן הראשונה...אבל מה אני יכול לעשות עכשיו כדי להשתחרר מכל הסימפטומים שתוקפים אותי (כאבים בעיקר מיחושים בבטן תחתונה ועליונה, מיחושים ואי נוחות בחזה - מתחת לצלעות ובאזור הכליות) במשך כל הסופ"ש כולל ברגעים אלה ובמידה ונעשה נזק, זה ניתן לתיקון?
    אני קצת מודאג בלשון המעטה....
    שוב תודה,
    איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גרי בלומברג
    12/09/2009

שלום, איתי

קודם כל - וולטרן (כמו ארקוקסיה, נורופן, אדוויל ורבים אחרים) הוא כן תרופה נגד דלקת. לכן כן טופלת בצורה נאותה.

לא סביר שלאחר זריקה אחת יהיו תופעת לוואי מעבר למקומיות (כאב באזור הזריקה). ולא של מערכת העיכול כי התרופה שניתנת תוך שרירי לא עובר את מערכת העיכול. סביר יותר שהתופעות הן לא קשורות ישירות לזריקה אלא לדאגות שלך. אם נמשכות עד מחר - תפנה לרופא/ת המשפחה. אולי בכלל לא קשורות לזריקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה אבל...

איתי דניאל
    12/09/2009

אבל מה עם הכליות, יכול להיות שכן יש קשר ישיר לזריקת הוולטרן????
    לי שיש לי כאבים באזור הכליות בגוף - מאין דקירות ומיחושים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם הכליות

ד''ר גרי בלומברג
    12/09/2009

שלום, איתי

לא סביר שלאחר זריקה אחת תהיה בעיה כליתית והתלונות שלך לא קשורות לבעיה כליתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינון ונזלת ...
    אלון
    10/09/2009

מה הטיפול הביתי היעיל ביותר לצינון ונזלת?

לקביעת תור
    סגירה
    צינון ונזלת ...

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    11/09/2009

הטיפול הטוב ביותר הוא לא לטפל בכלל אם הצינון לא מפריע מאוד. אם הוא מפריע ניתן להשתמש בתרופות נוגדות גודש. בבית המרקחת הרוקח יכול להציע לך תכשירים שונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצינון קל, אין כמו קולדקס

נועם
    11/09/2009

אני ממליץ עליו בחום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופציה אחרת

עלמה
    12/09/2009

מה לגבי ללכת לים או לעשות אינהלציה עם מי מלח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות להשמנה
    שירי
    10/09/2009

האם יש תרפות להשמנה?

(אני פשוט אוכלת אבל נשארת רזה)

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות להשמנה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    11/09/2009

אין תרופות להשמנה. אם היית רזה מלכתחילה אז כנראה מדובר בתכונה ואין מה לעשות חוץ מלתגבר את האכילה בדברים עתירי קלוריות. אם היית במשקל תקין וירדת במשקל יש מקום לבירור הסיבה אצל רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מחזור
    עדי-לי
    09/09/2009

יש פתרונות לכאבי מחזור חוץ משככי כאבים זמניים? (אקמול וכו')?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי מחזור

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    10/09/2009

משככי כאבים הם הטיפול המוביל בנושא כאב וסתות. במצבים מסוייימים שימוש בגלולות נגד הריון מקל על הכאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה של לפני מחלה
    עינת
    09/09/2009

אני בת 26 חליתי במחלת הנשיקה לפני 7 שנים. מאז אני מרגישה כאבים במפרקים ובעצמות אבל רק כשאני נוגעת במקום. וכן יש לי תחושה של כמו לפני מחלה בכל מיני מצבים:
    כשאני עייפה אני מרגישה צמרמורת כאילו שאני מתחילה לחלות. זה כמובן עובר כשאני הולכת לישון. אם אני מתעכבת ולא הולכת לישון כשהעייפות והתחושה הזו מתחילים אז אני קמה בבוקר עייפה.
    או כשאני אוכלת משהו לא ממש טרי.
    התחושה היא מעין חום שזורם לסרוגין בגוף, צמרמורת, כבדות וחולשה.
    לאחר שחליתי במחלת הנשיקה היתה לי תקופה שהתעוררתי אחה"צ והלכתי לישון לפנות בוקר. ז"א ישנתי בשעות היום במקום בלילה. מאז התחושה שתארתי קודם החמירה. עברו כבר 5 שנים מאז ובכל זאת התופעה לא חולפת. האם יש לזה פתרון.
    בבדיקות לא נמצא משהו חריג.
    אני מבקשת עצה ועזרה,
    בתודה מראש
    עינת

לקביעת תור
    סגירה
    תחושה של לפני מחלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    10/09/2009

יתכן ויש לך תסמונת העייפות הכרונית. עליך לעבור בדיקות דם שונות למשל תפקוד התריס, משק ברזל. אם הבדיקות תקינות יש לטפל בעייפות. יש פתרונות שונים לרבות תרופות הניטלות בקביעות,
    רפואה משלימה, פעילות גופנית קבועה ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיבוטיקה וכאב גרון
    יקיר
    09/09/2009

שלום רב,

התחלתי לקחת מיום שבת ,אנטיבוטיקה טיפול משולש לאליובקטר.

מיום שני הופיעו לי כאבי גרון,(אין אודם).הכאב מתמקד באזור הצוואר.

האם זה יכול להיות תופעה של הטיפול? או שלעזוב את זה,כי אם מקסימום מתפתח משהו בגרון

גם ככה אני לוקח אנטיבוטיקה אז זה יטפל בו?

פרט לזה יש לי תופעות לוואי של בחילות וסחורורת.מניח שזה כן תופעות של הכדורים.

בתודה.

ניר

לקביעת תור
    סגירה
    אנטיבוטיקה וכאב גרון

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    10/09/2009

לא נראה שזה קשור לאנטיביוטיקה. התאזר בסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שתן
    רינת
    09/09/2009

דר שלום
    זה כבר כמה ימים שאני סובלת מצריבה בשתן
    עקב התקף כאבים של גב תחתון ו בטן מסביב לטבור בילתי ניסבלים פניתי לעזרה באמצע הלילה
    נעשתה בדיקת שתן שתוצאותיה
    SG 1.010
    PH 5
    LEU 500
    NIT NEG
    PRO 150
    GLU NORM
    KET neg
    UBG norm
    BIL 50
    ERY 250
    אני בת 40 סייתי מחזור לפני שבועיים , האם זאת דלקת חריפה שמסבירה את הכאב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שתן

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    10/09/2009

לפי תוצאות הבדיקות שצרפת אין הוכחה לזיהום בשתן, ויש לבצע בדיקת תרבית בכדי להחליט מה הלאה. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בדיקת שתן

שירן
    10/09/2009

ד"ר שלום!!!
    תודה שחזרת אלי
    אך האם הבדיקה נחשבת לתקינה ללא בעיה למרות החריגות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    11/09/2009

השתן שלך לא היה "נקי". היו בו תאי דם לבנים, אדומים וחלבון. הממצא יכול להתאים לדלקת אולם אינו מעיד בהכרח על זיהום בשתן. גם דלקת בנרתיק יכולה לגרום לכך. על כן ההוכחה לזיהום בשתן הינה בתרבית. באופן פרקטי אם יש לך צריבה במתן שתן בלי הפרשות וגרד בנרתיק ניתן לנסות אנטיביוטיקה גם ללא תרבית. אני מקווה שעד שחזרתי אליך הבראת....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה