מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעה מייטבית ללקיחת מיקרופיריןדני01/09/2009
מהי השעה המייטבית,בשעות היממה,ללקיחת מיקרופירין
האם רצוי או אפשרי בריאותית\רפואית ליטול אותו בשעה 11 בלילה?
עקב אילוצי זמן
נוטל גם טריטייס רגיל +טריטייס קומפ 2.5 עקב י.ל.ד
סימבסטטין 10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת אספירין
ד''ר גרי בלומברג01/09/2009שלום, דני
לא חשוב מתי תיקח אבל צריך להיות לאחר אוכל ולא על בטן ריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוףאריק31/08/2009
שלום רב,
במשך יומיים יש לי הרגשה כללית לא טובה,חום של הגוף .במדידה של החום
הוא נע בין 37.1 - 37.5 עומד על 37.5 כ5 שעות בערך,יורד ואחר כך חוזר.
האם זה יכול לסמן התחלה של התקקרות יש לפנות לרופא משפחה
או רק במידה וזה נמשך מעל יותר 4 ימים או שהחום עולה ל38 .
בתודה
נ.ב
כבר היה לי לפני כחודש תקופה שהייתי חולה ,וזה החל לי עם חום של 37.5
אריק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/09/2009חום 37.5 יכול להיות ביטוי למחלה וירלית קלה. בשלב זה אין צורך לפנות לרופא אם אין תסמינים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהדניאל31/08/2009
שלום יש לי שאלה לפני הרבה שנים בערך בכיתה ב' נכנס לי חוד של עפרון לתוך היד והחוד נשאר שם (בתוך היד) כבר הרבה שנים אני היום בכיתה י"א אני לא מרגיש כאב מיוחד באזור החוד רציתי לדעת אם זה מסוכן ועלול לקראת לי משהו תודה לעוזרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/09/2009אם עד היום החוד לא גרם בעיות לא נראה לי שבעתיד הוא יפריע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!יעל31/08/2009
בת 23 התחלתי לקחת גלולות דיאנה לפני 5 שנים בעקבות כאבי בטן חזקים במחזור ושחלות פוליציסטיות.כעת התחתנתי ורוצה להכנס להיריון ולעבור קופת חולים בגלל העתקת מקום מגורים. האם כדאי להכנס להיריון ולאחר מכן לעבור קופה? האם כל רופא יוכל לטפל במקרה זה? (הרופא אנדוקרינולוג ציין שהכל תקין אצלי). האם כדי להכנס להיריון צריך לעשות ניקוי של הגוף מהגלולות כמה חודשים?
פרופ' אליעזר קיטאי01/09/2009אם ברצונך להרות הפסיקי את הגלולות, קחי קבוע חומצה פולית 400 מיקרוגרם ליממה ותתחילו לעבוד על הנושא , אפשר להתחיל לנסות במיידית. לעיתים אחר הפסקת גלולות יש שבושי מחזור וביוץ כמה חודשים, מה שלא צריך להפריע לך לנסות להרות. איני רואה קשר בין ההריון לבין החלפת הקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבית השחירוית30/08/2009
היום פתאום התחיל לכאוב לי בבית השחי של צד שמאל , מיששתי את האיזור -הכאבים ממש חזקים שם, יש מתחת לפני השטח 2 גושים קטנים ועל העור יש קצת אדמומיות
השאלה היא מה זה יכול להיות ואם לחכות יום יומיים או לגשת מיידית לרופא?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי30/08/2009השכיח ביותר ממצא דלקתי במבנה תת עורי כגון בלוטת חלב, בלוטת זיעה או זקיק שערה. ניתן לחכות יום יומיים אם אין חום גבוה, נפיחות או כאבים קשים. לא להשתמש בדאודורנט בינתיים. רק רחצה במים וסבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדוקטיל,בדיקות ותקופהאתי29/08/2009
אני נוטלת רדוקטיל 15 מ,ג מדצמבר 2008,אני יודעת שיש תקופה מקסימאלית שניתן ליטול את הרדוקטיל אבל....
אני נוטלת את הכדור בערך 3 פעמים בשבוע,והיו תקופות [לא רבות] שנטלתי אותו פעם בשבוע.
שאלתי היא האם אני צריכה להפסיק לקחת את הרדוקיל בדצמבר השנה,או שאוכל להמשיך בגלל שזה לא היה ברצף?
והאם אני צריכה לעשות בדיקות למעקב? ואם כן אילו בדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדוקטיל
ד''ר גרי בלומברג29/08/2009שלום, אתי
נדמה לי שלאחרונה הורידו את האזהרה על טיפול רק לשנה. אבל זאת לא השאלה. האם ב 9 חודשי טיפול ראית תוצאות? הכוונה של רופא שרושם דוקטיל היא לתת פוש להתחלת הדיאטה. הטיפול לא אמור להיות כל החיים.
אם יש התוצאות טובות כדאי לשקול להמשיך ללא הכדור. אם אין תוצאות אזי לא עוזר.
לגבי מעקב - מאוד חשוב לעקוב לאחר לחץ דם כי התרופה מעלה אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירדתי 19ק"ג
רעות\אתי30/08/2009כמובן שאני משלבת תזונה נכונה ומתונה,הרי אין תרופות קסם---הלוואי שהיה :)
בכל מקרה אני ינסה להוריד את המינון לפעם\פעמיים בשבוע ואני יראה את ההתגברות שלי.
הוא ממש עוזר כי הוא "סותם" את התאבון ואת החשקים,לשמנים או מלאים כפי שהייתי זה מתאים ביותר.
אני גם יעשה בדיקת לחץ דם,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהשירה29/08/2009
שלום רב,
בן זוגי בן 30 סבל בילדותו מאסטמה קלה, בהמשך עד לפני כ10 שנים נטל ונטולין רק לפני פעילות ספורטיבית למניעה. כעת סובל מידי פעם מהתקפי נזלת אלרגית אולם לעיתם נדירות.
אמש החלה אצלו תחושה של קוצר נשימה קל עם מעט שיעול יבש בהמשך תיאר זאת כמעין כבדות בדרכי הנשימה העליונות שגורמת לתחושה שמקשה עליו לנשום עמוק ומעט יותר גודש באף מהרגיל.
בהמלצתי פנה היום לרופא שבדק את ריאותיו בלבד ורמז לכך שכנראה מדובר בחרדה, לאחר שחברי ציין בפניו שהוא ממש לא חרד ולא חל כל שינוי בחייו, רשם הרופא מרשם לקלונקס.
לאחר שקראנו קצת הבנו שמדובר בתרופה לא פשוטה שמיועדת למצבי פאניקה. האם כדאי למהר ולקחת התרופה ? האם יכולות להיות לה השפעות שליליות במידה שהיא נלקחת שלא לצורך ?
ממה יכול לנבוע קוצר הנשימה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה
ד''ר גרי בלומברג29/08/2009שלום, שירה
קלונקס לא נראה לי נחוץ לפי התאור שלך. אם הרופא בדק והריאות נקיות אז זה די שולל דלקת ריאות או התקף אסתמה. יכול להיות וירוס.
ממליצה לפנות מחר לרופא/ת המשפחה לבדיקה ולטיפול מתאים למצב.
כמובן אם יש החמרה למוקד חירום עוד היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל, DEHA-S ו- D2רן28/08/2009
דר', לעניין ברזל, DHEA-S, ו- D2: אני בן 63 במצב בריאותי כללי טוב. מה המשמעות ומה לעשות עם מאזן הברזל ועם ה- DHEA-S ועם ה- D2 שעדיין נמוך (יתר בדיקות הדם והשתן המקיפות - תקינות. הכל בעקבות חולשה וחוסר אנרגיה שמשתפר, ובעקבות בעיה קלה בצפיפות העצם)?
1. פריטין 34 (33-266) בירידה למרות תוסף ברזל (לפני שנתיים 51).
פה-איירון 83 (70-180) גם בירידה (לפני שנה 132).
טרנספרין 199 (160-360) גם בירידה (לפני שלושה חודשים 210).
בי-12 391 (211-911) בעליה בעקבות תוסף בי-12 (לפני שנה 280).
2. DHEA-S 1.48 בירידה (לפני שנה 2.56). סקלה 1.52-2.17
קורטיסול 8AM היה 681 (118-618) לפני שלושה חודשים, עכשיו 515.
קורטיסול חופשי 24HRS 54 סקלה 9-90.
כל היתר (FSH, TSH, FT3, FT4, PROLACTIN, LH, TESTOSTERON TOTAL, PTH, ESTRADIOL)E2(LOW) - כל אלה במקום טוב בנורמה.
3. D2 29, לפני חצי שנה 21, העליה בעקבות תוסף D3 וקלציום.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר גרי בלומברג29/08/2009שלום, רן
לא הבנתי למה כל הבדיקות כאשר אתה "במצב בריאותי כללי טוב". אם החולשה וחוסר האנרגיה חלפו זה מה שחשוב.
שינויים קלים בערכי בדיקות דם לא תמיד משמועתיים. שינויים בתזונה כמה ימים קודם משפיע על ברזל וויטמינים. טרנספרין ופריטין משתנים גם הם.
לבדיקות בפרט:
ברזל היה תקין ונשאר תקין. גם הטרנספרין. הפריטין היה תקין וכעת יחסית נמוך. למה קיבלת ברזל? אם הקפדת לקחת לכמה חודשים האחרונים אז הבדיקות לא טובות. האם עשית בדיקה לגילוי מוקדם של סרטן מעי הגס (קולונוסקופיה, דם סמוי בצואה)? אם לא, מאוד כדאי.
וטימין B12 היה תקין ועלה עם תוספת.
ויטמין D נמוך יחסית - תמשיך עם התוספת.
לגבי ההורמונים לא ברור לי מה הרופא/ה חיפש/ה. בעיניי הבדיקות תקינות. כדאי לדבר עם הרופא/ה ששלח/ה ליתר פרטים.
לא ציינת פרופיל שומנים בדם, ספירת דם, סוכר - בדיקות חשובות. טוב אם תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, ולשאלותייך..
רן29/08/2009הבדיקות נעשו עקב החולשה וחוסר האנרגיה שעדיין לא בקדמותם המלאה, ועקב ממצאי צפיפות עצם - בעמוד שידרה אוסטאופניה בינונית ובצואר הירך ירידה גבולית, ועקב D2 נמוך.
לעניין הברזל, קיבלתי כי נמוך, ויורד למרות שלקחתי בחודשים האחרונים 4 פעמים בשבוע.
קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה מלפני שנתיים תקינים. דם סמוי והליקובקטר מלפני כחצי שנה תקינים.
פרופיל שומנים (מלבד טריגליצרידס שקפץ ל- 248) תמיד במקום טוב בנורמה, דם וסוכר תקינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום ריאותשמחה28/08/2009
שלום רב,
אשמח לעזרה בפענוח צילום ריאות:
"ציור ראיתי מוגבר בהתעבות פריברונכיאלית בחלק תחתון של ריאה ימנית.
צל הלב אינו מוגדל."
(הצילום נעשה בגלל חום גבוה + שיעול עם לחה.
במשך שבועיים אחרונים לקחתי אנטיביוטיקה זינט+ רוקסו בגלל אבחון של דלקת ריאות,
מאחר והתופעות לא חלפו נשלחתי שוב לצילום ריאות.)
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח צילום ריאות
ד''ר גרי בלומברג29/08/2009שלום, שמחה
צילום הריאות מעיד על חשד סביר לדלקת ריאות.
אם הבנתי נכון - אובחנת, טופלת ורק אחרי שבועיים צולמת.
הצילום יכול להיות עדיין לא תקין למרות שקיבלת טיפול נאות. אפילו לאחר חודש ויותר. אותו דבר עם השיעול - יכול להימשך חודש ויותר לאחר הטיפול. אבל החום לא אמור להמשיך. אם לאחר שבועיים של טיפול אנטיביוטי החום לא ירד - אז יש צורך להחליף אנטיביוטיקה.
אם אין חום אבל השיעול ממשיך מעבר לעוד חודש - כן כדאי לעשות עוד צילום ולשקול הפניה לרופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורתאוליה28/08/2009
אני פונה שנית באותו נושא לאחר שלא מצאתי את הפניה הראשונה שלי.
מדובר בתחושת צמרמורת כמעט כל היום . תחושה זו נשארה לי מדלקת ריאות שעברתי לפני 6 שבועות. אין לי חום ואני מרגישה טוב באופן כללי. כתוצאה מתחושת הצמרמורת אני נאלצת ללבש בגדים חמים ולהסתתר ממזגנים.
האם נ יתן לערך בדיקות לסיבת המיחושים ? רופא משפחה שלי לא מצא סיבה למיחושים שלי.
אודה עבור עזרת רופאי הפורום
פרופ' אליעזר קיטאי28/08/2009הייתי ממליץ לבצע בדיקת ספירת דם לרמת ההמוגלובין ותפקודי בלוטת המגן לשלול תת פעילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתחנן27/08/2009
שלום .
לאחרונה כחודש אני סובלת מסחרחורת בזמן מעבר מישיבה לשכיבה , הפוך וממצב של שינויי תנוחה בשכיבה .
בדיקת שמיעה +רופא א.א.ג ללא ממצאים.
לחץ דם ודופק תקינים.
ממה זה יכול להיות לאיזה רופא עלי לפנות ואיזה בדיקות היית ממליץ לי לבצע .
תודה
פרופ' אליעזר קיטאי28/08/2009יש לך כנראה סחרחורת תנוחתית שפירה שאינה נובעת ממחלה אלא מהווצרות גבישחם קטנים בתעלות שווי המשקל. אם התופעה נמשכת ניתן להתייעץ עם מומחי אא"ג במרפאת סחרחורת, ניתן
לנסות טיפול פיזיקלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתחנן27/08/2009
שלום פרופ' שטינרץ.
לאחרונה כחודש אני סובלת מסחרחורת בזמן מעבר מישיבה לשכיבה , הפוך וממצב של שינויי תנוחה בשכיבה .
בדיקת שמיעה +רופא א.א.ג ללא ממצאים.
לחץ דם ודופק תקינים.
ממה זה יכול להיות לאיזה רופא עלי לפנות ואיזה בדיקות היית ממליץ לי לבצע .
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר אביבית גולן כהן27/08/2009הירה שלום
פרו' שטינרץ אינו עונה במסגרת פורום זה .
האם תרצי להפנות את השאלה לפורום רופאי המשפחה?
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיחושים בשיפולי הבטן הקדמיתשקדי27/08/2009
שלום רב,
אני בן 52, סובל מלחץ דם גבוה ומאוזן, ומהשמנה קיצונית BMI 46.7.
בחודש האחרון אני נוהג לבצע רכיבות אופניים של כ 20 ק"מ בקצב איטי, כ 10 קמ"ש,1-2בשבוע.
את האחרונה בצעתי שלשום, ו15הדק' האחרונות היו במהירות גבוהה יחסית.
אני נוהג לבצע פעולת מעיים פעם ביום, בבוקר, אך אתמול לא היתה לי כזו, והיום בבוקר כבר היתה כרגיל.
מאז שלשום בערב אני חש כאב עמום בשיפולי הבטן בצד השמאלי מקדימה, במיוחד בעת שאני עובר משכיבה לישיבה ועמידה, ויותר בעת שיעול.
אני שוהה באירופה מתחילת החודש, כאשר הטמפרוטה 20-30,בדר"כ25ולעתים גשם.
אנא חוו"ד.
בברכה ובתודה,
שקדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיחושים בשיפולי הבטן
ד''ר אביבית גולן כהן27/08/2009שקדי שלום
כאב בשיפולי הבטן המוחמר בעת שינוי תנוחה ושיעול יכול לאפיין מספר מצבים, השכיחים בהם בקע של דופן המפשעה או הבטן וכאבים ממקור שרירי.
בשני המקרים הפחתת מאמץ למשך יום-יומיים תביא לשיפור בהרגשה .
במידה ומנוחה מועילה ניתן לנסות ולחזור לביצוע האימון הגופני בהדרגה.
אם הכאב חוזר כדאי להתייעץ עם כירורג בשאלת בקע.
אם הכאב מחמיר באופן משמעותי נכון יהיה לפנות לבדיקה בחדר מיון , או במרפאה המקבלת מטופלים בזמינות מיידית.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה מתחת ללשוןבת27/08/2009
שלום
מזה כמה זמן יש לי פצע מתחת ללשון כמו אפטה וגם משהו לבן מחוספס רציתי לדעת האם זו פטריה? או איך נראית פטריה מתחת ללשון? האם זה מעיד על כשל מערכתי?למי לפנות לבדיקה רופא משפחה או אף אוזן גרון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע מתחת ללשון
ד''ר אביבית גולן כהן27/08/2009בת שלום
במידה ומדובר בנגע שלא היה קיים קודם ומאז הופעתו עברו למעלה מעשרה ימים מומלץ לפנות לרופא המשפחה.
במידה ורופא המשפחה יחשוד בפיטריה יציע טיפול ואולי גם יקח תרבית.
על פי בדיקתו ישקול את הצורך בהפניה למומחה בתחום.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות תוצאות בדיקת דם מדאיגותאהבתיה26/08/2009
שלום אני בת 56
עשיתי בדיקות דם במאי 2009–
משהו בבדיקות לא מוצא חן בעיני
הדברים שחרגו מהנורמה והיו נמוכים
WBC =4.7
RBC=4.16
HB=12.4
HCT=36.7
BASO abs=0.0
MACRO%=0.4
MICRO%=0.4
HYPER%=0.9
HYPO%= 0.5
GLUCOSE= 72
CHLESTROL HDL=47
שאר הכולסטרולים באמצע
VITAMIN B12=236FERRITIN= 50.0
שאלתי היא
מה עלי לעשות??? האם יש משהו במזון שעלי לשנות
משהו שעלי לאכול יותר מהרגיל
התזונה שלי פחות או יותר מצומצמת
חביתה סלט ירקות גבינה לבנה יוגורטים
אורז אפונה עוף
אולי יש משהו ספציפי שעלי לאכול יותר מהרגיל???
אודה לכם מאוד
אציין- שאני עוסקת בפעילות מחול 4 פעמים בשבוע כך ששומרת על
כושר
תודתי לכם מראש על הייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם
ד''ר גרי בלומברג26/08/2009שלום, אהבתיה
סה"כ הבדיקות תקינות ובוודאי לא מדאיגות.
יש לך חוסר דם קל (המוגלובין, HB). ולכן גם RBC נמוך. WBC מעט נמוך או קשור למחלה וירלית שהייתה באותו הזמן או שאת ממצוצא תימני.
MACRO%=0.4, MICRO%=0.4,HYPER%=0.9,HYPO%= 0.5 - ללא חשיבות.
סוכר תקין. HDL - הכולסטרול הטוב מעט נמוך.
פריטין תקין לפי המעבדה שלנו אבל אם מעט נמוך לא רציני. אותו דבר עם B12. אם את לא אוכלת בשר אדום אולי כדאי לקחת תוספת לכמה חודשים. תדברי עם רופא/ת המשפחה.
אורח החיים שלך נשמע בריא - תמשיכי כך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן אני תימניה אכן אינני אוכלת בשר
אהבתיה27/08/2009לא מטעמים מיוחדים פשוט לא חסידת בשר בק
אוקי תודה על התגובה די משביעת רצון
אהבתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)