מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת ריאותמיכה18/07/2009
אחרי חום גבולי ושיעול במשך כמה ימים הרופא איבחן דלקת במעטפת הריאות ע"י ססטוסקופ. נתן אנטיביוטיקיה שהתחלתי לקחת מאתמול. ביקש לעשות מחר צילום ריאות ובדיקת דם. לשם מה הבדיקות? אם כבר קיבלתי טיפול אנטיביוטי?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי19/07/2009הבדיקות כדי לוודא שאכן דלקת במעטפת הריאות וטיבה. הדבר חשוב במידה כדי לדעת האם הטיפול אכן נחוץ עד סופו, ומה לעשות אם אין תגובה לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים או פיסורהאריק18/07/2009
לד"ר שלום רב,
אני סובל מפיסורה חתך בפי הטבעת לפי האבחנה שלי ,בזמן ניגוב יש לי דם,וכאב.כנראה מחתך בפי הטבעת תמיד כאשר אני מגיע לרופא כירוג הוא לא רואה כלום ואומר לי שאין לי חתך ואין לי פיסורה.וכבר קיבלתי הפניה לגסטרו.שלא הובן לי כלל מה שייך זה וזה,זה לא שיש לי דם דרך הצואה.
היום לאחר יציאה קשה שהיתה לי.הרגשתי בכאב ובזמן שניגבתי היה לי מלא מלא מלא דם.ממש שטף,
בכמויות גדולות,התחלתי להילחץ ולפחד נכנסתי למקלחת שטפתי את האזור ראיתי שהמשיך קירבתי את זרימת המים שמתי על מים קרים ניגבתי ולבשתי זוג תחתונים כדי שיהיה לחץ על האזור.
וזה הפסיק לי.רוצה לדעת האם זה נכון שפיסורה לא מדממת?
ומה שיש לי כנראה טחורים?
לאן אני יכול לפנות אם רופא כירוג לא נותן לי אבחנה נכונה ובכלל טיפול
היש צורך לגשת לבית חולים ושם יבדקו יותר לעומק מה מקור הדימום ויתנו לי טיפול
או בגלל שהפסיק לי הדימום לעת עתה אז לחכות לבדיקה של רופא כירוגי
בתודה
ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי19/07/2009פיסורה בהחלט יכולה לדמם. האם הכירורג בדק אותך עם מכשור? פני למומחה לפי הטבעת=פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה ישנה - שאלה!רונה17/07/2009
עד כמה זה נורא להשתמש במשחה איטיביוטית שהיא דיי ישנה.? או שזה לא נורא זה פשוט פחות יעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי19/07/2009אם המשחה נשמרה בתנאי טמפרטורה לא חמה מידי אפשר להשתמש בה בכפוף לתאריך התפוגה המוטבע על השפופרת. לאחר מכן היעילות פוחתת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותמיכה17/07/2009
אחרי הרגשה לא טובה במשך שבוע, חום גבולי 37.5-38, כאבי ראש ושיעול הלכתי לרופאת משפחה שמצאה מעל הריאה הימנית התחתונה חרחורים עם שפשוף פלאורלי. מה הכוונה למונח שפשוף פלאורלי?. היא אמרה שזה דלקת ריאות ונתנה אנטיביוטיקה. השאלה שלי האם אכן אנטיביוטיקה נחוצה? מאין הבטחון שזה דלקת ריאות חיידקית ולא ויראלית.
יש להוסיף שלפני 3 שנים היתה לי דלקת ריאות שהחמירה כי טיפול אנטיביוטי מסוים לא עזר ורק אחרי החלפת אנטיביוטיקה לאנטיביוטיקה אחרת הדלקת חלפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי19/07/2009שפשוף פלוירלי הינו רעש בהאזנה שמחשיד לדלקת קרום הריאה. אנטיביוטיקה עוזרת בדלקת ריאות גם לא מחיידק אלא ממיקופלזמה. לעיתים באמת הדלקת מוירוס אולם זה מיעוט המקרים ואז בד"כ זה הולך גם עם סימנים וירליים נוספים כגון צינון, דלקת לחמיות ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משתניםדנית17/07/2009
האם זה נכון שהם יכולים לגרום לירידה באשלגן ואף למחלת גאוט?
פרופ' אליעזר קיטאי19/07/2009סוגים מסויימים בהחלט גורמים לירידת אשלגן או לגאוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ריאותדן16/07/2009
שלום,
בתי החיילת נשלחה בעקבות ליחה ועייפות, לצילום חזה.
ההערה – "הדגשה קלה של הציור הווסקולרי בשתי ריאות" – אינה ברורה לי. מה משמעותה ובכלל?
להלן הממצאים:
"צ. חזה AP+צדדי:
איוורור תקין.
לב ומייצר ברוחב תקין, סינוסים חופשיים לציין הדגשה קלה של הציור הווסקולרי בשתי הריאות.
אין עדות לתסנין".
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום ריאות
ד''ר גרי בלומברג17/07/2009שלום דן
הממצאים בצילום אינם מראים על בעיה. לרוב קשור למחלה וירלית של מערכת הנשימה - כפי שנראה שיש לבתך.
להסיר ספק אפשר לחזור על הצילום עוד חודש-חודשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיריה אלקטרוניתשני16/07/2009
שלום לכם
לאחרונה החלו משווקים בקיוסקים ובפיצוציות סיגריה אלקטרונית.ניסיתי אותה והיא עונה לי על הצורך בעישון אני מעשנת די הרבה כמעט קופסה ביום ורציתי לדעת האם הסיריה האלקטרונית אינה מכילה גם כן רעלים מסרטנים כמו בסיגריות רגילות למעט העובדה שאין בה ניקוטין האם אין בה כול מיני חומרים מסוכנים אחרים...? לא מצאתי באינטרנט מידע ברור וחד משמעי לגביי הבטיחות שלה אלא רק אתרים שיווקים....האם משרד הבריאות אכן אישר אותה אשמח לתשובתכם
בתודה מראש אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגריה אלקטרונית{תיקון טעות)
שני16/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגריה אלקטרונית
ד''ר גרי בלומברג17/07/2009שלום, אריאל
לא מוכר לי הדבר. יש לברר מה כתוב בקופסה או חומר מודפס.
יש לך שם של יצרן או של המוצר? אם הדבר אמיתי, באתרי אינטרנט צריך להיות מידע מלא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאקלימור16/07/2009
שלום,
לאחיין שלי בן ה 11 גילו לפני חצי שנה צליאק.
האם עליי לעבור גם בדיקה לאיתור המחלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
ד''ר גרי בלומברג17/07/2009שלום, לימי
אין צורך בבדיקה אם אין לך תלונות מתאימות - כגון אנמיה מחוסר ברזל שלא מגיב לברזל, שלשולים, ירידה לא מוסברת במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מתישהליאור15/07/2009
שלום.אני בן 27 וסובל שנים ממגוון תסמינים שמאופינים כהפרעת חרדה זאת לאחר שכל הבדיקות שנעשו שללו בעיה אורגנית גופנית.
ניסיתי את התרופה REMOTIV במשך חודשיים ללא הטבה.
כעת לוקח ציפרלקס 20 מ"ג במשך 6 שבועות (לאחר חודשיים במינון 10 מ"ג) - ללא שיפור משמעותי.
האם הציפרלקס מיצא את שיא השפעתו על החרדה?איזה תרופה היא פוטנציאלית לחרדה כחלופה
אפשרית לציפרלקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי15/07/2009ישנן תרופות אחרות שאפשר לנסות כחלופה לציפרלקס. ציפרלקס שייך למשפחת SSRI, תרופות הפועלות על הסרוטונין בתאי המוח. יש תרופות ממשפחת SNRI הפועלות גם על נוראדרנלין. לעיתים הן אפקטיביות יותר. במידה ועד כה נרשמו לך התרופות על ידי רופא משפחה בלבד, כאשר התגובה לתרופות אינה מספקת למרות מינון גבוה, יש אינדיקציה להתייעץ עם פסיכיאטר שהינו המומחה לתרופות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטות בגרון (?)יערה15/07/2009
לרופאי הפורום שלום,
לפני כעשרה סבלתי שלושה ימים מחום, כאבי גרון, אוזניים, נזלת ושלושה פצעי אפטה על הלשון. פניתי לרופא המשפחה והוא אמר שמדובר בדלקת גרון ויראלית שתעבור לבד.
ביום ראשון האחרון, החל לכאוב לי שוב הגרון. הסתכלתי במראה וראיתי בצד שמאל ליד הענבל, שני פצעים לבנים צמודים זה לזה (אפטות?). הכאב מקשה עליי בשתיה ואכילה. וכן היום החלה צרידות קלה on and off.
בשיטוטי באינטרט ראיתי תמונה שמדגימה את הפצעים שיש לי רק שלי יש שני פצעים בצד שמאל בלבד, ולא בכל הגרון כמו שנראה בתמונה.
לא יודעת אם זה קשור. אך אני צמחונית (בבדיקות דם האחרונות לא נמצאו חוסרים). בנוסף לזה אני סטודנטית וכרגע בתקופת מבחנים מאוד עמוסה ולחוצה.
לא יודעת אם זה קשור. אך אני צמחונית (בבדיקות דם האחרונות לא נמצאו חוסרים). בנוסף לזה אני סטודנטית וכרגע בתקופת מבחנים מאוד עמוסה ולחוצה.
רציתי לדעת האם זה נראה כמו אפטה? ממה זה נגרם? אייך אפשר לרפא את זה? תוך כמה זמן זה יעבור? והאם יש טעם בכלל לפנות לרופא?
אני רוצה להוסיף שלעיתים אני סובלת מאפטות, אך מעולם לא סבלתי מאפטות בגרון.
תודה רבה ושבוע טוב יערה
פרופ' אליעזר קיטאי15/07/2009בתמונה שצרפת אכן אפטות. כנראה גם לך אפטות בגרון. אם היה לך חום קודם אכן נשמע כמחלה וירלית. יתכן אף שהיה מדובר בוירוס ההרפס. בכל מקרה כרגע חוץ מלהמתין בסבלנות להחלמה אין צורך ותועלת בטיפול כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
יערה22/07/2009ראשית תודה על התשובה הקודמת....
היום לאחר כמעט שבועיים מאז שהאפטות הופיעו, עדיין קיימת צרידות ON AND OFF, וכאב גרון קל. המקום עם האפטות כבר אינו כואב כמעט. בהסתכלות במראה (עם כל המגבלות), זה נראה כאילו האפטות "צנחו" (קשה יותר לראות אותן), ומסביבן יש מעגל אדום (נראה כמו חומה עגולה שמסתירה את האפטות).
מכיוון שהיו לי אפטות בעבר, ומעולם זה לא היה נראה כך:
האם זהו מהלך תקין של החלמה? מומלץ בכלל לפנות לרופא משפחה (או שזה בזבוז הזמן שלו, וזה יעבור לבד).
שוב תודה רבה ומצטערת על ריבוי השאלות,
אנ יודעת שאפטות הן פצעים לא מזיקים, אך בשביל פצע לא מזיק, הן מפיקות כאב רב- ואינני רוצה שזה יחזור, בייחוד עכשיו בתקופת המבחנים.
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי23/07/2009התיאור שלך מתאים לתהליך החלמה. אם הצרידות תמשך לפנות למומחה אא"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות רפואיותבת14/07/2009
שלום
רציתי לברר בקשר לתוצאת בדיקת דם שבני עבר,בני בן 16 סובל מתלסמיה מינור ההמוגלובין שלו11.9 וקלציום 10.14 רציתי לדעת מה זה אומר? האם זה מסוכן?והאם זה מצריך טיפול כלשהוא? אודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/07/2009נשמע תקין לחלוטין בהתחשב בכך שיש לו תלסמיה מינור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסוליןאודליה14/07/2009
האם תוכלו בבקשה לפרט על ההבדלים ויתרונות של סוגים שונים של אינסולין בזלי?
אני מאוד אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי15/07/2009אודליה, תפיקי יותר תועלת אם תעלי שאלתך בפורום מומחים לסוכרת. הידע המדעי שלהם לגבי שונות בין סוגי האינסולין רב משלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריוןיסמין13/07/2009
היי,
אני בת 22 ונפרדתי מחבר שלי לפני חצי שנה, למרות שאינני פעילה מינית המשכתי לקחת את הגלולות כי אני מרגישה שמאז שאני לוקחת אותן המחזור שלי כמעט ולא מורגש,אין כאבים והוא עובר יחסית בקלות..
השאלה שלי היא האם הסיבה הזו מספיק טובה בכדי להמשיך עם הגלולות או שזה לא מומלץ לקחת גלולות אם לא פעילים מינית?המון אנשים אמרו לי שאני עושה טעות שאני ממשיכה עם הגלולות, האם יש אמת בדבריהם?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי13/07/2009הסיכון בלקיחת גלולות מזערי אך קיים. צריך סיבה טובה לקחת גלולות. אם הגלולות שפרו הרגשתך באופן משמעותי בעת הוסת זו סיבה לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוהmp13/07/2009
שלום,
בעלי חזר ממילואים עם נזלת וקצת גרון שורף, זה עבר אך יומיים אחכ הופיע חום גבוה בלילה 38.5
ומאז במשך יומיים החום מתנדנד מ37.8 ל39.3 בלילה,בחילות, חולשה כללית וחוסר תיאבון.
היינו במרל"מ ואצל רופאת המשפחה ושניהם נתנו את אותו טיפול אקמול וכדורי מציצה(הגרון טיפה אדום אך לא כואב בבליעה).
האם צריך לערוך בדיקות דם/שתן או לפנות במקרה של עלייה בחום ל39+ למיון?
אשמח לעזרה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ' אליעזר קיטאי13/07/2009חום, נזלת ושריפה בגרון נגרמים בד"כ מזיהום וירלי של דרכי הנשימה העליונות. הטיפול הינו הורדת החום, שתיה ומנוחה. החום עלול להיות גבוה אף 5-7 ימים. עלית חום ל 39 אינה אינדיקציה למיון. האינדיקציות לבדיקות נוספות או למיון אינן תלויות בגובה החום אלא במצב הכללי והאם הופיעו תסמינים חדשים שלא היו. בכל מקרה אם החום לא יורד תוך 3 ימים גשו לבקורת רופאת המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי בקשר לויטמין D נתבקשתיאלה13/07/2009
לתת ערכים,נתתי בהודעה למטה,
קיבלתי רק חצי תשובה אודה מאד לכל רופא לא משנה מי
על שאלתי,
בהמון תודה. יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי13/07/2009אני מבין שאת בת 70 וויטמיןD שלך 20. זהו ערך נמוך. בכל מקרה אנו ממליצים לנשים בגילך לקחת קבוע תכשיר סידן+ויטמיןD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פר" קיטאי
אלה14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)