פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעה משונה שקרתה לי הערב ...
    מיכאל
    29/07/2009

לילה טוב,

הערב קמתי לאחר שישנתי כשעתיים והלכתי לשירותים עם שלשול, כאשר לאחר כמה דקות הרגשתי מעין דקירות בשתי הידיים (לכל אורך הידיים) דקירות שהורגשו גם בתוך הפה, הלוע והפנים.
    במקביל החלה זיעה קרה לכסות את פניי ופלג הגוף העליון.
    כמובן שמאוד נבהלתי מהתופעה ולאחר כמה דקות הרגשתי שהדקירות מתחילות מעט להיעלם כאשר אני עוד מרגיש אותן מעט בלוע ובאיזור האף.
    כמו-כן הזעתי מאוד ולאחר מספר דקות גם ההזעה חלפה.
    (את האמת, בדקתי גם דופק אך היה קשה לי להרגיש אותו בזמן התופעה, אך הוא היה לא מהיר בכלל).

כרקע חשוב לי לציין כי היום לקחתי את הכדור השלישי של הסרנדה שנתן לי רופא המשפחה, כאשר מאז נטילת התרופה יש לי תופעות של עייפות רבה, בחילות קטנות והכי משונה, נטיה של הלסתות להיסגר והיום הצטרף מעט כאב ראש במהלך היום.

האם נראה שיש קשר בין מה שחוויתי לבין התרופה הזו שאני לוקח ?
    האם התופעות שחוויתי מצביעות על משהו מסוכן או משהו שחייב בירור ? (קשור ללב ?)
    מה בעצם יכול להיות ההסבר למה שקרה לי הערב וכיצד להתייחס לכך ?
    האם התופעות שציינתי עופייניות לכדור ? בעיקר התופעה עם הלסתות ? והאם אלו סיבות מספיקות כדי להפסיק את הנטילה ?

אני מאוד מעריך את התייחסותכם מאחר ונבהלתי מהתופעה שקרתה לי וגרמה לי לדאגה רבה.

(כרגע, לאחר כ-20 דקות תחושות הדקירה כמעט ולא מורגשות ורק באזור הלשון והאף טיפה, הזעה אין, הופיע שוב כאב ראש לא חזק ולא רציף ועייפות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוד דבר קטנטן ....

מיכאל
    29/07/2009

עוד דבר קטנטן, קיבלתי מהרופא גם קלונקס, מאחר ולפני כשבועיים התעוררתי בלילה עם הרגשה לא טובה, חולשה, סחרחורות וזיעה קרה למשך כ-10 דקות ולאחריה עייפות רבה - כאשר הוא אמר לי שבפעם הבאה שזה קורה, לקחת חצי כדור מתחת ללשון.
    לא עשיתי זאת עכשיו מאחר ופחדתי כי זה לא המקרה בו צריך לקחת את הכדור הזה.
    האם טעיתי והייתי כן צריך לנסות אותו ? האם עדיין כדי לקחת אותו עכשיו ?

תודה על הכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    30/07/2009

אם לא היו לחצים בחזה פחות סביר שהיתה בעית לב. לכדור שהתחלת עלולות להיות תופעות לוואי ואולי מה שחוית זה חלק מהן. הבעיה בלסתות לא מוכרת ברשימת תופעות הלוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גרון - שפעת
    אריק
    29/07/2009

שלום רב,

במשך יומיים אני סובל מכאבי גרון תחושה של מחנק,יש לי קשיי בליעה.

הייתי אצל רופאה מחליפה אתמול שרק ראתה לי את הגרון ואמרה שיש לי גירוי.

ונתנה לי דקסמול וסוכריות מציצה,הבוקר כבר החלו לי גם כאבים בבית החזה

העליון,ושוב החלו תחושת מחנק בגרון ,אני לא יודע כבר מה לעשות

האם מדובר בשפעת ,או רק בגירוי,

אין לי אודם בגרון כלל ובכל זאת הוא כואב לי ומרגיש מחנק לא יודע מה לעשות

כדי להקל על זה.

האם יכול להיות שמדובר בהתחלה של שפעת,איך אפשר להקל על תחושה כזו בגרון?

אין לי חום עדיין.(וחושש גם משפעת החזירים) בתודה

אודי

לקביעת תור
    סגירה
    כאב גרון - שפעת

הוספת תגובה

• כאב גרון

ד''ר גרי בלומברג
    29/07/2009

שלום, אודי

אם אין אודם או נקודות לבנות בשקדים סביר שכאב הגרון נובע מוירוס - או שפעת או וירוס אחר שפוקד את מערכת הנשימה. לא נשמע כמו שפעת החזירים.

ניתן להקל על הכאבים עם כל אחד מהמוצרים למציצה וגם תה עם דבש או לימון עוזר.

אם אין שיפור - תפנה לרופא/ת המשפחה לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשת חולשה
    אלי
    28/07/2009

שלום
    לפעמים במהלך היום אני מרגיש הרגשת חולשה/עייפות קיצונית אולי אפשר להגדיר את זה כתחושת עילפון ,יש לציין שעברתי את כל הבדיקות דם שתן אקו לב EEG דופלר עורקי הצוואר הייתי אצל נירולוג כרדיאולוג וכל התוצאות היו טובות אני מתאמן בקביעות אימוני כוח וריצה לוקח ויטמינים והרופא רשמה לי גם B12 כי היה קצת נמוך בבדיקת הדם(היה נורמלי אך נמוך), לפעמים הרגשה זאת עוברת כשעה אחרי ארוחה ת עד אכשיו לא הצלחתי לקשר הרגשה זאת לשום גורם (ספורט, עבודה וכ"ו)כמו כן אני גם לא יודע למי לפנות ...
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשת חולשה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    29/07/2009

הייתי מוסיף 2 בדיקות אם לא בוצעו: מדידת רמת הסוכר בזמן החולשה (אפשר במכשיר ביתי) וניטור לחץ דם 24 שעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסרנדה
    מיכאל
    27/07/2009

ערב טוב,

הבוקר התחלתי לקחת כדור סרנדה אחד בבוקר, זאת לאחר שאני סובל כבר זמן לא קצר מתופעות של עייפות, חולשה, תשישות ,חוסר שקט, עצבנות לפעמים, מערכת עצבים מגורה (קפיצות לשניה במהלך היום ויקיצות פתאומיות ומבוהלות בדקות הראשונות של ההירדמות).

מאחר והרופא ביצע את הבדיקות השגרתיות ולא מצא דבר מיוחד, הוא קבע כמעט בנחרצות שמדובר בתופעות של מתח וחרדה.

היום, לאחר כ-3 שעות מנטילת התרופה התחלתי להרגיש בחילה (לא בחילה חזקה כמו לפני הקאה, אלא בחילות קטנות ומטרידות), חוסר תאבון (כנראה גם בגלל התאבון), ולפעמים מעין עוויתות שמתבטאות למשל בסגירת שתי הלסתות לשניה, שתיים.
    בנוסף עייפות (שאינני יכול לדעת אם זו בגלל מצבי הרגיל או בגלל התרופה).

האם יכול להיות שהתופעות שאני מתאר מקורן בתרופה והאם יתכן כי יופיעו כבר מנטילת הכדור הראשון ? (שעתיים-שלו אחרי הנטילה).

האם להמשיך עם הכדור גם לאור התופעות הנ"ל ?

מתי התופעות הללו אמורות להיגמר ?

אילו סימנים אמורים לסמן לי כי הכדור לא טוב בשבילי ולאחר כמה זמן ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בסרנדה

הוספת תגובה

• טיפול בסרנדה

ד''ר גרי בלומברג
    28/07/2009

שלום, מיכאל

התופעות שאתה מתאר יכולות להיגרם מנטילת כל תרופה חדשה. כולל סרנדה. אתה צודק שפחות נפוץ שזה מופיע לאחר הכדור הראשון אבל קורה.

רוב תופעות הלוואי כמו אלו חולף תוך כמה ימים עד שבועות. אם הן נסבלות כדאי להמשיך את הכדור שעשוי מאוד לעזור לך. אם לא נסבלות - פנה לרופא המשפחה לתרופה אחרת.

מתי מפסיקים תרופה? אם לא עוזרת (חכה לפחות חודש לפני שמחליטים שלא עוזר וכדאי לנסות מינון גבוה יותר גם) או תופעות הלוואי שלה לא נסבלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רותי
    27/07/2009

כל כמה זמן מומלץ לבצע בדיקות דם?
    אני בת 21

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר גרי בלומברג
    28/07/2009

שלום, רותי

לפי כל ההנחיות גם בארץ, אין צורך בבדיקות דם כבדיקת סקר בגילך פרט לכולסטרול פעם אחת עד גיל 45 וספירת דם אחרי לידה.

בדיקות סקר הכוונה לבדיקות שנעשות באדם הבריא ללא תלונות הקשורות לבדיקה. המטרה למצוא בעיות בשלב מוקדם לאנשים בעל סיכון גבוה.

בדיקות "לא רוטיניות" נעשות בעקבות מצב רפואי או תלונות גופניות וספציפיות מאוד לבעיה. התדירות של חזרה על הבדיקות תלויב התוצאות.

עדיף לאכול בריא, לעשות פעילות גופנית ולא לעשן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול
    ללל
    27/07/2009

האם יכול להיות מצב שלילדה בת 17 גובה 1.50 משקל בסביבות 45-48 יהיה כולסטרול 219?

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• כולסטרול

ד''ר גרי בלומברג
    28/07/2009

שלום, שירן

כן - אם יש בעיה משפחתית של כולסורול גבוה או אם לוקחת גלולות למניעת הריון. אפשרות אחרת במסגרת תת פעילות בלוטת התריס או בעיות כליה. בהנחה ש TSH היה תקין ואין חלבון בשתן - כדאי לחזור על הבדיקה.

דיברת על כולסטרול כללי או LDL? אם הכללי גבוה יכול להיות עקב HDL (כולסטרול טוב) גבוה. מה שחשוב שה LDL יהיה מתחת ל 160.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ללל
    28/07/2009

כן, התכוונתי לכללי..
    אני לא יודעת כמה ערכו של הLDL אבל ערכו של הLDH הוא 241..
    יש כולסטרול גבוה במשפחה ולוקחת גלולות...
    יש סיכון כלשהו? הוא עדיין גבוה עם LDH 241?
    מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר גרי בלומברג
    29/07/2009

שלום, שירן

LDH שונה לחלוטין מ LDL. אם אין ערך של LDL אפשר לחשב אותו אם יש ערכים של HDL ושל טריגלצירידים.

אם יש רק כולסטרול כללי בבדיקה גם לא נראה לי שיש בעיה ברמה של 219.

אני ממליצה לחזור על כל הפרופיל שומנים בעוד חצי שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימות
    ניר
    27/07/2009

שלום ,

אני נמצא במצב נפשי די ירוד, חרדות, מתחים,הדחקות, בדידות,דכאון מסויים, כבר כמעט שנה. אני מתכנן בתקופה הקרובה להתחיל טיפול פסיכולוגי. שמתי לב, שמהלך השנה הזו, שגם הבנתי שאני שרוי בסוג של מצוקה נפשית, אני מרגיש צורך לשחרר אוויר כל כמה שניות/דקות, לאו דווקא בהתקף חרדה רגעי או משהו בסגון, אלא באופן קבוע אני מרגיש צורך להוציא אוויר ולאחר מכן אני מרגיש הקלה מסויימת, וחוזר חלילה. אני מתפקד פחות או יותר רגיל, עובד,עושה ספורט וכו'. למרות שאני חש תשישות נפשית ופיזית, שאני משער שהיא בעקבות מצבי הנפשי.נבדקתי אצל רופא המשפחה בזמנו והוא אמר שמבחינת הנשימה שלי הכל תקין. האם יתכן כי תופעת הנשימות שתארתי נוצרה בעקבות המצב הנפשי שאני נמצא בו? והאם יכול להיגרם מכך נזק בריאותי כלשהו?

אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    נשימות

הוספת תגובה

• נשימות

ד''ר גרי בלומברג
    28/07/2009

שלום, ניר

התופעה שאתה מתאר נפוצה במצבי לחץ. לא גורמת נזק בגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש
    כהן
    26/07/2009

מזה כעשרה ימים יש לבעלי כאבי ראש מעל הגבות , הכאב בה והולך לעיתים התקף יכול להיות חצי שעה ולעיתים כמה שעות . בדקנו את העיניים ואכן השתנה לו המספר והוא כבר הולך עם המשקפיים החדשים . הדבר המוזר הוא שלאחר קיום יחסי מין מתחיל כאב ראש שיכול להמשך גם שעה אחרי . אם היה לו כאב ראש לפני שקיימנו יחסים אחרי היחסים הכאב מתגבר .
    ממה זה יכול לקרות ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש

הוספת תגובה

• כאב ראש

ד''ר גרי בלומברג
    28/07/2009

שלום, גב' כהן

האם נבדק אצל רופא/ת משפחה? חשובים מאוד תשאול ובדיקה נוירולוגית.

חסרים פרטים - גילו, אירוע ראשון, מחלות רקע...

קיום יחסי מין יכול הלחמיר כאב ראש קיים עקב המאמץ הפיזי והשינויים בזרימת הדם בגוף. יכול להיות שהיה כאב קל מאוד לפני שלא שם לב.

לאחר תשאול ובדיקה רופא/ת המשפחה יכול/ה להחליט על צורך בבירור או טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס- מספר שאלות
    ברק
    26/07/2009

שלום ד"ר,

לאחותי (בת 12) אבחנו השבוע "תת פעילות של בלוטת התריס" וכעת עליה ליטול "אלטרוקסין" 50 מק"ג פעם אחת ביום.

יש לי מספר שאלות בנושא-

1. האם בעיה שכזו בבלוטת התריס יכולה לגרום לסיבוכים שיובילו לסכנת חיים?

2. האם נטילת התרופה עלולה לגרום פגיעה בכבד או באיברים אחרים כיום או בעתיד?

3. מה עלול להיגרם אם שכחה ליטול את התרופה?

4. האם עליה להימנע מפעולות מסוימות בחיי היום-יום ו/או לבצע פעולות מיוחדות?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס- מספר שאלות

הוספת תגובה

• בלוטת התריס

ד''ר אביבית גולן כהן
    26/07/2009

ברק שלום
    תת פעילות של בלוטת התריס גורמת להפרשה מופחתת של ההורמון אלטרוקסין.
    מחסור באלטרוקסין גורם להאטה בקצב הפעולות הלא רצוניות בגוף ולכן יש נטיה לעייפות, השמנה, עצירות, נשירת שיער וכו'.
    כיוון שמדובר בחסר יחסי והגוף עדיין מייצר כמות מסוימת של הורמון, נדיר שהחסר הוא כל כך משמעותי עד שהמצב הופך להיות מסכן חיים.
    בכל מקרה כעת היא מקבלת את ההורמון ממקור חיצוני ( כדורים) וסביר כי החסר יתוקן.
    מכיוון שהכדור מחקה באופן טוב את ההורמון הביולוגי ניתן להמשיך ולהתנהג כרגיל כאשר נוטלים אותו, מסיבה זאת גם לא צפויה בעיה בכבד או באברים אחרים.
    אם שוכחים ליטול כדור אחד יתכן ותורגש עייפות קלה או עצירות אך לא אמורה להתפתח השפעה משמעותית יותר.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם סמוי
    חנן
    26/07/2009

שלום .
    עברתי לפני כחצי שנה בדיקת גסטרו ונמצא פוליפ שהיה שפיר .
    אני כל תקופה עושה בדיקת דם סמוי ולאחרונה הודיעו לי כי בגלל שעשיתי בדיקת גסטרו אין צורך לבצע בדיקת דם סמוי במשך 3 שנים .
    שאלתי האם להתעקש ולעשות דם סמוי כפי שעשיתי כל שנה במיוחד בגלל הפוליפ שנמצא וגם בבדיקה שעשיתי לפני 8 שנים מצאו פוליפ שהיש שפיר .
    עוד אני רוצה לציין כי לפני כשלושה חודשים נמצא אצלי נקודת חן שהייתה מלנומה ובכריתה רחבה הכול היה תקין , האם זה לא מכניס אותי למסגרת הבדיקות של דם סמוי פעם בשנה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם סמוי

הוספת תגובה

• בדיקת דם סמוי

ד''ר אביבית גולן כהן
    26/07/2009

צבי שלום
    בדיקת דם סמוי מומלצת כבדיקת סקירה למצבי דימום סמוי ממערכת העיכול העליונה והתחתונה. רמת הדיוק של בדיקה זאת בינונית.
    במצבים בהם יש גורמי סיכון ( כמו היסטוריה של פוליפ ) , בגיל מעל 50 שנה וכאשר יש סיפור משפחתי מכוון רוצים מרבית המומחים לבצע בדיקות מדויקות יותר כמו קולונוסקופיה.
    כאשר בחורים לבצע קולונוסקופיה הבדיקה גם מדויקת יותר וגם מחייבת תדירות בדיקה נמוכה יותר.
    ממליצה לך להתייץ עם מומחה גסטרו אשר יחשב את קבוצת הסיכון אליה אתה שייך ולפי זה יתווה המלצות רלוונטיות לבדיקות סקר.

רק בריאות

ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US בלוטת התריס
    אפרת
    26/07/2009

בלוטת התריס : איסטמוס מעובה עד 0.65 ס"מ
    אונה ימנית בגודל 2.4*2.2*4.5 ס"מ
    אונה שמאלית בגודל 2*2.2*3.8 ס"מ
    מירקם של כל הבלוטה בלתי אחיד עם מספר רב של ממצאים ציסטיים מוקדים,
    בעיקר היפואכואית היפרווסקולארי
    ללא עדות לבלוטות לימפה מוגדלות לאורך שרשרת גיגולארית שמשני הצדדים

מה זה אומר?

תודה על התשובה
    שבוע טוב אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    US בלוטת התריס

הוספת תגובה

• US בלוטת תריס

ד''ר אביבית גולן כהן
    26/07/2009

אפרת שלום
    אולטרסאונד מתאר מצב אנטומי שבמקרה שלך מתאים להגדלה ע"י ציסטות מרובות של הבלוטה.
    לרב ממצא כזה נצפה במצב שפיר המכונה "זפק מולטיציסטי" אך יש מצבים נוספים אפשריים.
    האבחנה מתבססת תמיד על השילוב של הממצא הקליני , בדיקות המעבדה וההדמיה.
    ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה , אשר בידיו נמצאים גם שאר הנתונים, והוא זה שיוכל לצרף אותם לאבחנה נכונה.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יניב
    24/07/2009

שלום דוקטור

אתמול הרגשתי כאבים מציקים כאלו בעצם הזנב והיום ראיתי שיש גולה קטטנה כזאת שזזה שאני נוגע בה.
    יש צורך לדאגה?\:

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גרי בלומברג
    24/07/2009

שלום, יניב

יכול להיות תהליך זיהומי (אם רגיש או אפילו מפריש) או גוש שומני. כדאי להיבדק ע"י רופא/ת משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה דחוף
    ליזה
    23/07/2009

שלום!
    אני בת 29
    ילדתי את בתי השנייה לפני 5 חודשים והדיין מניקה . ליפני חודש התחלתי להרגיש כעבי ראש ,רעד והרגשת לחץ פנימי,מזיה הרבה ,נשירת שער חזקה ודופק בין 120 ל130. עשיתי בדיקות דם :
    TSH גדול מ- 0.03
    T3-FREE 18.3
    T4-FREE 83.2
    ESR 19
    THYROGLOBULIN Ab 49.40
    ANTI THYROID PEROXID 1562.00
    אחרי זה היפנו אותי לניפוח בלוטה והתוצאה הבלוטה מדוכת.
    אנדוקרינולוג אמר שזה יעבור לבד ולא דורש שום תיפול רק מנוחה.
    אני לא מרגישה טוב ומאוד מודאגת .
    האים זה מצב שעובר מעצמו ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה דחוף

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    23/07/2009

מדובר בדלקת בלוטת התריס בעקבות הלידה. המצב חולף מעצמו תוך כמה שבועות ללא צורך בטיפול מיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

ליזה
    24/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירת דם
    ארי - בת 25
    23/07/2009

שלום ,
    היום ביצעתי כמה בדיקות דם , והנה תשובת "ספירת הדם " ,
    בבקשה הסבר קצר על התשובה .
    תודה ויום טוב ,

הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
    10.8- 4.8 K/ul 5.9 WBC

5.40- 4.20 M/ul 2.87 RBC

1 16.0- 12.0 g/dl 7.4 HB

47.0- 37.0 % 23.1 HCT

31.0- 26.0 pg 25.8 MCH

36.7- 33.0 g/dl 32.1 MCHC

16.0- 11.0 % 16.1 RDW

97.0- 80.0 fL 80.3 MCV

15.0- 0.0 0.1 MACRO%

10.0- 0.0 5.5 MICRO %

10.0- 0.0 0.7 HYPER%

10.0- 0.0 19.8 HYPO %

10.0- 0.0 0.3 MICRO%/HYPO%

450- 150 K/ul 773 PLT

13.0- 4.0 fL 7.9 MPV

- + MICROCYTOSIS-DIF

37- 2 mm/h 10 ESR

70.0- 40.0 % 52.0 NEUTROPHILS%-DIF

7.0- 0.0 % 3.0 EOSINOPHILS%-DIF

2.0- 0.0 % 1.0 BASOPHILS%-DIF

40.0- 20.0 % 38.0 LYMPHOCYTES %-DIF

8.0- 2.0 % 6.0 MONOCYTES%-DIF

8.0- 1.9 3.1 NEUTROPHILS abs-DIF

0.6- 0.0 0.2 EOSINOPHILS abs-DIF

0.1- 0.0 0.1 BASOPHILS abs-DIF

4.5- 0.9 2.2 LYMPHOCYTES abs-DIF

1.0- 0.2 0.4 MONOCYTES abs-DIF

פירוט הערות

לקביעת תור
    סגירה
    ספירת דם

הוספת תגובה

• הוספה

ארי - בת 25
    23/07/2009

הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
    1 180- 60 µg/dl 8 IRON

360.0- 200.0 mg/dl 240.0 TRANSFERRIN

פירוט הערות
    מציין הערה
    1
    בוצע פעמיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    23/07/2009

התוצאה מראה על אנמיה עקב חוסר ברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב תחתון
    רוזי
    23/07/2009

שלום רב.
    אני בת 44 ובתקופה האחרונה התחלתי לסבול מכאבי גב תחתון כמעט כבר חודשיים וכן גם בעורף
    הלכתי לרופאת משפחה וניתבקשתי לעשות בדיקות דם שבתוצאות יצא שיש לי מחסור בויטמין די,וגם כולסטרול גבוה שאלתי אלייך האם יכול להיות שהכאבים בגב ביגלל מחסור בויטמין די,
    יש לציין שאני עובדת במקום בו אני עומדת על רגליי כ6 שעות.
    אודה לך על תשובתך...

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב תחתון

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    23/07/2009

הכאבים אינם קשורים למחסור בויטמיןD. הכאבים קשורים לשחיקה בחוליות הגב ומתח שרירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אתה ממליץ לעשות.

רוזי
    23/07/2009

תודה על תשובתך המהירה.
    מה עלי לעשות? האם לעשות בדיקות מסוימות?האם ספורט הליכה יכול להועיל במשהו או שזה יחמיר את המצב.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה