מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ בבקשהטל05/11/2008
שלום לרופאים רציתי לבקש את דעתכם בנושא שמטריד אותי זה זמן רב. תקופה לא קצרה אני סובל מידי כמה ימים ולרוב אחת ליום-יומיים מ"התקף" של עייפות רבה, לפעמים חולשה בעיקר בגפיים ותחושה של עיניים מאוד עייפות הנוטות להיעצם כשלפעמים מצטרף לכך דמעת בעיניים (בעיקר בעין ימין). מידי פעם התקפים של קפיצות כמו בהלה לשניה, טיפה חוסר יציבות ועצבנות שמונעת ממני להשאר במקום אחד רגוע, לפעמים בעיקר בשעות הערב, נרדם לשניה מול הטלויזיה ומתעורר בפתאומיות אחרי מספר שניות עם הרגשה כאילו של הבלה או הרגשה של מאין איבוד שליטה. (לציין כי התופעה הזו כמעט ולא מתרחשת כאשר הולך לישון במיטה). מידי פעם, תחושה של צוואר תפוס או עם תנועה שגורמת לכאבים בצוואר ותחושה כאילו תחושות החולשה וחוסר השקט נובעות מהצוואר והחלק האחרוי התחתון של הראש. (קורה שבזמן אי שקט, אני מנענע מעט את הראש לצדדים כדי כאילו להעיר את הגוף ולהחזירו לקצב). בדיקות שגרתיות תקינות פחות או יותר, פרט לכולסטרול מעט גבוה (בסביבות 230, HDL כ-46, LDL כ-150), סוכא מעט גבוה (בסביבות 110), בלוטת טריס תקינה, B12 כ-280, חומצה פולית כ-12). יותר מבירור זה לא ביצעתי ולא נשלחתי ע"י הרופא. האם עלי לבקש בירור יותר ספציפי ?, ממוקד לאיזה כיוון ? האם יש מקום לביצוע MRI/CT של הראש, האם עלי לדרוש ולהתעקש על בדיקות אלה ? והיתכן כי סממנים אלה נובעים מבעיה באזור זה ? האם יש לכם עוד המלצות קונקרטיות לבירור מאחר ואיכות החיים שלי לא משהו, בעיקר בתקופה בה קיימות התופעות וגם בין לבין בגלל המחשבות לגבי הגורם להן. אני אודע לכם על כל עיצה ותשובה מפורטת ככל האפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/11/2008לא ציינת כלום אודותיך: גיל, עיסוק, מצב משפחתי.. אם הינך בעל עודף משקל ונוחר בלילה כדאי לבצע מבחן שינה לשלול דום נשימה בשינה. התלונות שציינת אינן ספציפיות. איני חושב שיש מקום לצילומי המוח אלא רק לבדיקת נוירולוג. חלק מהתלונות בודאי אינן ביטוי לחולי כגון התלונה על קפיצה בבהלה בעת שינה על הכורסה. איך התלונות שאתה חש משפיעות על הקורה בעבודה או במשפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותייך - פרופ' אליעזר
טל07/11/2008אז ככה.... גילי - 40, כרגע אני מובטל טרי (כשבועיים) כאשר תמיד עבדתי בתחום המחשבים בהייטק. (התופעה יש לציין קיימת כבר כמה שנים בלי קשר לפיטורים האחרונים). אינני בעל עודף משקל, אך אישתי טוענת שאכן אני נוחר בלילה (לא שאני ער לכך ויודע על-כך). כשהתופעות קורות לי זה מסיט לי את המחשבה מהשיגרה ואני די מתעסק בתחושה ובמה שיש לי וממה זה נגרם. כאשר יש לי תקופה קצרה ללא התופעות אני די בסדר ורגוע, אך כשהתופעות קורות (לא משנה העוצמה) זה מחזיר לי מחשבות על הגורמים להן. כשהייתי בעבודה הייתי ממשיך לעבוד ולהעסיק את עצמי גם בהרגשה לא טובה כל כך, אך כאשר זה קורה בבית או שאני מושבת, אין לי כח וחשק לעשות כלום (גם בגלל העייפות שמתלווה לכך) אך מצד שני לעיתים אני מרגיש צורך לעשות פעולות שונות כדי להסיח את דעתי או להעביר את הזמן (למשל, גלישה באינטרנט, פתירת תשבצים, קריאת עתונים, טלוויזיה וכו') אך כאמור ההתעסקות בדברים מאין אלה קורית בעיקר כש התופעות לא חזקות כל כך או כאשר אינני מוצא לעצמי מקום. האם לפי התיאורים אם מה לחשוב על בעיה מערכתית קשה או בעיה נוירוכירורגית בראש אלא רק לדכאון/חרדה או בעיות שנובעות משינה לא טובה. (לא שאני יכול לייחס זאת לשינה כזו). תודה על היעוץ וההכוונה. אגב, בעבר הייתי אצל נוירולוגית שלא הצליחה להבין ממה התופעות נובעות ואמרה כי היא מאמינה שעיקרן נובעות מרמות נמוכות של B12 וחומצה פולית, בדיקת EEG בעירות שביצעתי לא הראתה דבר, אך כבר הבנתי שהיא לא תראה כלום אם לא קורה כלום במהלך הבדיקה. תודה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ' אליעזר קיטאי08/11/2008אתה מתאר שכאשר אין סימפטומים הינך רגוע ולא במתח ולהיפך,. השאלה היא מה גורם למה: הסימפטומים למתח או המתח לסימפטומים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז......
טל09/11/2008אם הבנתי את תגובתך - אתה חושב שהכל קשור למתח ? האם הסימפטומים לא מצטרפים לשום דיאגנוזה פרט לבעיית מתח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי11/11/2008אני יכול לענות בהכללה ולא לתת אבחנה ספציפית אצלך. חוץ ממתח יש סיבות נוספות לעייפות. רשימת הסיבות גדולה, אולם שכיחות הסיבות השונות שונה. כאשר מסתכלים על כלל האוכלוסיה הסובלת מעייפות, כאשר העייפות אינה מלווה בסימנים כגון חום, ירידת משקל, חוסר תאבון, כאבים שונים וכאשר בדיקות הבסיס תקינות: השכיח הוא שהעייפות אינה נובעת מחולי. מתח הינה גם סיבה שכיחה. כאמור לגביך הרופא האישי צריך לאבחן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות ללא ממצאדני05/11/2008
לפני יותר משנה התחילו אצלי באופן פתאומי רעידות של שרירים בידיים,רגליים ובפנים. כמובן שנלחצתי מאוד.התופעה מופיעה כל יום מספר פעמים ביום. כמובן שעשיתי את הבירור הרפואי הדרוש אצל נוירולוג ואצל רופאת המשפחה בבדיקות דם. לא נראה כל ממצא חשוד בכל הבדיקות. התופעה גם מעוררת פחד ומצוקה נפשית. האם יכול להיות שמדובר בגירוי עיצבי? איך אפשר לעלות על זה כאשר EMG תקין? והאם תרופה ציפראלקס יכולה להפסיק את התופעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי06/11/2008איך התופעות הנ"ל משפיעות עליך בעבודה או במשפחה? ציפראלקס עשוי לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות ?טל04/11/2008
שלום. יש לי כאבים בעצם הזנב וזה כואב ושורף בזמן הישיבה . אורטופד אחד שלח אותי למיפוי עצמות ואורטופד שני שלח אותי לבדיקת MRI . בקיצור אני לא מצליח להבין איזו בדיקה לעשות ואיזו היא הנכונה והמדויקת והנכונה לעשות כי נראה לי שרופא ראשון מנסה .לחסוך בבדיקות לקופה והשני לא מה דעתך ד"ר ?
פרופ' אליעזר קיטאי04/11/2008לכל אחת מ 2 הבדיקות יש יתרונות וחסרונות: דהיינו יש מצבים גורמי כאב שיתגלו במיפוי ולא ב MRI ולהיפך. הבדיקה המועדפת כרגע היא זו שטובה יותר לגבי האבחנה המשוערת של הרופא הבודק, וזאת איני יודע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בעצם הזנב עקב נפילה
חוה01/05/2009לפני שבועיים נפלתי על ישבני ונחבלתי בעצם הזנב. המקום כואב לי מאוד ביושבי ובקומי .
לא עשיתי שום דבר בנידון, בהנחה שזה יחלוף מאליו. קצת עיסיתי את המקום עם וולטרן.
האם יש צורך לבדוק את המקום ? והאם בדיקה וצילום יתנו אינדיקציה לטיפול בבעיה או רק בסימפטומים? כלומר האם יש מרפא או רק תרופות מקלות כאב?
האם ידוע אם דיקור עשוי להועיל?
האם עלול להגרם נזק לטווח רחוק אם לא אבדוק ואטפל? (ואסבול בשקט את הכאב)?
תודה חוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/05/2009במקרה חבלה בעצם הזנב אין מה לעשות פרט לטיפול בכאב. הצילום אינו תורם הרבה במקרה כזה. אם בכל אופן מצלמים אפשר להתחיל מצילום רגיל של עצמות האגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע בפה....מישהי04/11/2008
שלום! בחודשים האחרונים הבחנתי כי יש לי ריח רע מהפה שלא היה לי בעבר.... אני מצחצחת פעמיים ביום ומשתמשת באופן קבוע בחוט דנטלי..... הייתי לפני כחודש בבדיקת שיניים והכל תקין...כך שזו לא דלקת חניכיים.... מה יכולה להיות הסיבה והאם עליי לפנות לרופא משפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע בפה
ד''ר גרי בלומברג04/11/2008שלום לך
מעבר לבעיות שיניים וחניכיים סיבות רבות אחרות לריח לא נעים בפה. ביניהם חזרה של תוכן קיבה דרך הושט, בעיות בלשן או ריריות הפה וכד'. כדאי שתגשי לרופא/ת המשפחה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Benign fasciculation וחרדהעופר03/11/2008
שלום.אני בן 27 ומזה כשנה וחצי סובל מתופעה של קפיצות שרירים Benign fasciculation זה כמובן יצר מצב קשה של חרדה. א.האם יש סכנה שהתופעה נמשכת כבר שנה וחצי? (כל בדיקות הדם,שתן ו-EMG תקין). ב.האם זה מצב שפיר/בר חלוף? ג.האם באופן זמני יעיל להעזר מספר שבועת בתרופת הרגעה "RELAXINE" (ולרייאן 500MG)? ד.האם התרופה רסיטל גורמת למחשבות אובדניות בקרב סובלים מחרדה או שרק אצל אלו הסובלים מדיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Benign fasciculation וחרדה
ד''ר גרי בלומברג04/11/2008שלום, עופר
קודם כל יש קשר בין שני המצבים - לא ברור מה גורם למה אבל יש בהחלט השפעות הדדיות.
המצב שפיר (כמו השם). לרוב חולף לאחר זמן מה. לא ידוע כנגרם נזק.
חשוב מאוד לטפל בחרדה - RELAXINE בחירה טובה אם עוזר. אם לא ניתן לנסות תרופה ממשפחת ה SSRI, כמו RECITAL.
לגבי הסיכון להתאבדות עם RECITAL - יש עליה קלה סטיסטית - בעיקר בדכאוניים בשבועות הראשונים. לא חושבת שנבדק בחרדה. לא גורם להתאבדות אבל יש להיות ערניים לאפשרות של עליה בסיכון. אם אין לך אבר של מחשבות אובדניות - אפשר לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות איברים בשינהטליה02/11/2008
שלום, במשך הלילה אני ככל הנראה ישנה בתנוחה שגורמת ליד שלי להרדם באופן רציני ואני אף מתעוררת מזה מדי פעם. אני לא יודעת כיצד למנוע זאת אך נראה לי שזה ממש לא בריא שכל לילה הדם לא מגיע ליד באופן נורמלי. האם זה באמת יכול להיות בעייתי ולגרום לנזק ? תודה
פרופ' אליעזר קיטאי03/11/2008רדימות היד נובעת מלחץ על עצב ולא מכלי דם. אין נזק בכך. כדאי שרופא יאבחן האם הבעיה בעצב היא מתנוחת השכיבה או מסיבה אחרת. ניתן לנסות להשתמש בסד ליד ללילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
טליה03/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של צריבה ברחבי הגוףליאור02/11/2008
שלום לפני כשבוע התחלתי להרגיש בשני הרגליים, מספר סנטימטרים מעל לברכיים תחושה של "שורף" קל או מעין צריבה קלה. רשה קצת לתאר את זה. לא יחסתי חשיבות על אף שהרגשתי את זה חלק גדול מהיום. בימים האחרונים אני מרגיש את התחושה הזו במקומות שונים בגוף: בפנים, ליד מרפקי הידיים, בגב. התחושה היא כמו צריבה קלה, או תחושה של "בוער". זה לא כואב אך מטריד. מה זה יכול להיות? לאיזה רופא לפנות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ליאור02/11/2008לאחר חיפוש באינטרנט. ראיתי שיש תסמינים דומים עבור טרשת נפוצה אך זה רק אחד מהם.... עכשיו אני קצת מבועת. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי03/11/2008התסמינים שלך אינם נדירים, טרשת נפוצה כן. הסכוי שהתסמינים מבטאים אצלך טרשת נפוצה זניח.
פרופ' אליעזר קיטאי03/11/2008הסימפטום שאתה מתאר אינו סימפטום ברור של מחלה. פנה ליעוץ רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה שפירה - המנגיומה כלי לימפהיעקב31/10/2008
שלום, גילי 62 ובריאותי תקינה. החודש נותחתי לפרוטומיה ובסיכום נכתב: " בניתוח נמצא גוש ציסטי בקוטר 4 סמ בשולי התריסריון השלישי וקידמי לווריד החלול התחתון. חתך קפוא של הנגע- ללא גידול. בוצעה כריתה שלמה של ציסטה". נאמר לי שהניתוח עבר בהצלחה, ושתוצאת הביופסיה שפירה – המנגיומה כלי לימפה. * מה משמעות ממצאי הביופסיה? * האם הציסטה מולדת או צמחה ספונטנית וכתוצאה ממה? * מה הסיכון כעת? * האם הציסטה עלולה לחזור לאחר כריתתה (בזמנו לאחר שנוקרה ב- EUS, חזרה לגודלה המקורי)? * מה הסיכון ומה עושים אם אומנם חוזרת? * מתי ובאיזו תדירות ואיך (US/CT/MRI) לעקוב? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה שפירה
ד''ר גרי בלומברג31/10/2008שלום, יעקב
המנגיומה היא גידול שפיר של כלי דם שנולדים איתן למרות שהביטוי יכול להיות יותר מאוחר בחיים. בפני עצמו אין משמעות אבל לפעמים יש נוספים בגוף. אם הכריתה הייתה מלאה היא לא אמורה לחזור.
לגבי המעקב - כדאי לבר עם הכירורג/ית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים וכאבי ראשטל31/10/2008
שלום אני בעיצומו של וירוס מזה שבועיים שגרם לי עפ"י הסדר: כאבי גרון, כאבי שרירים, כאבי ראש, שיעול ותחושת חולי כללית ללא חום. מזה כשבוע עדיין נותרו שלשולים וכאבי ראש (מאחורי הראש, מעל העיניים וברקות) השלשולים לא גורמים לי לרוץ לשירותים הרבה אלא יציאה אחת עד שתיים ביום מיימיות. (כנראה גם שהיציאה גם חומצית מאחר ויש לי צריבה בפי הטבעת בזמן היציאה וכמה זמן לאחר היציאה). מבקש דעתכם: * כמה זמן עדיין אופייני שהשלשול יימשך וכאבי הראש ? * כמה להמתין אם בכלל עד שאלך שוב לרופא להבדק ? מאחר ולא שיניתי תזונה בכלל בתקופה זו (אולי כמות טיפה פחתה) האם יתכן כי השלשולים נמשכים בגלל התזונה ? האם יש לכם עוד עיצות והמלצות ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים וכאבי ראש
ד''ר גרי בלומברג31/10/2008שלום, אבי
וירוסים יכולים להיות לכמה ימים עד כמה שבועות. כדאי לפנות לרופא/ה אם התלונות קשות או אין שיפור לאחר כמה ימים.
כאשר יש שלשולים יותר מיום-יומיים כדאי לשמור על "כלכלה עוצרת" - לחם, אורז, תפוחי עץ ובנונות - ולשתות הרבה. אם לא שומרים השלשולים עלולים להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהלידור30/10/2008
באיבחון שעברתי אצל ארדיולוגית היא אמרה לי שהכולסרול שלי גבוהה עקב אופי מופנם ולא בגלל שומנים. (אני באמת לא אוכלת יותר מדי ג'אנק) עשיתי בדיקות דם ואכן הכולסטרול היה הדבר הכי גבוהה 197.2 בבדיקות. האם לדעתך אני צריכה לעשות דיאטה להורדת כולסרול בנוסף לטיפול בנפש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול
ד''ר גרי בלומברג31/10/2008שלום, לידור
הערך של 197 מתיחס לכולסטול כללי או ל LDL (נכולסטרול הרע)? אם זה ה LDL זה גבוה ודורש טיפול בדיאטה או תרופה. אם זה הכללי - צריך לברר LDL.
תביאי את התוצאות לרופא/ת המשפחה ותקבלי תשובה יותר מדויקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשברק30/10/2008
אני בן 30, לאורך השבוע האחרון ואולי יותר אני סובל מכאבי ראש. בחג הייתי מצונן, וחשבתי שזה מהנזלת מה שבד"כ קורה רק הכאב הוא שונה. אני מרגיש את הכאבים באזור האוזניים והרקות. מה ששמתי לב זה כשאני מתכופף ומשנה את הזווית של הראש (כמו להרים משהו מהרצפה) הכאב מתגבר משמעותית ונרגע כעבור מספר שניות שאני מזדקף שוב. וגם יש לי תחושה (אני אבדוק את זה שוב היום) שלאחר מקלחת שבה אני חופף את הראש אני מרגיש יותר טוב, ולא כואב הראש לפרק זמן כלשהו. היום הכאבים נהיו חזקים יותר, זה אולי תחושה של לחץ פנימי או משהו כזה. (קבעתי תור לרופא היום, אבל אני הולך לספר לו את אותם דברים, ) תודה, ברק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר גרי בלומברג31/10/2008שלום, ברק
כאבי הראש שאתה מתאר מתאימים לגודש במערכת הסינוסים כתוצאה מצינון. אפשר לקחת נוגדי גודש כמו SINUFED, NUSSIDEX, CLARINASE.
אני מניחה שרופא המשפחה אמר לך משהו דומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות לא רצוניותקובי29/10/2008
שלום.בעקבות שימוש בתרופות נוגדות חרדה התחילו אצלי רעידות בשרירים מן התכווצויות לא רצוניות.הפסקתי עם התרופות כבר לפני כשנה אבל התופעות ממשיכות. ספירת דם יצאה תקינה וגם בדיקת EMG אותה ביצעתי פעמיים בשתי מכונים שונים. האם יש צורך לבצע בדיקתEEG? אולי יתכן והכיון הוא אפילפטי למרות שאין התעלפויות?
פרופ' אליעזר קיטאי29/10/2008יש הבדל גדול בין רעידות לבין התכווצויות. אם מדובר ברעד אין טעם לביצוע EEG. אם מדובר בהתכווצויות יש טעם. בד"כ תופעה אפילפטית אינה רק התכווצות אלא גם שינוי כלשהו בהכרה עלפון ממש או נתק מהסביבה. אם אין לך את זה גם לא נראה צורך ב EEG.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי הרגעה טיבעייםעינב28/10/2008
ערב טוב אפשר לקחת באופן קבוע כדורי הרגעה טיבעיים(קלמנרבין/רלקסין) ללא התמכרות או תלות כטיפול במשך כמה חודשים?או שהם מיועדים ללקיחה נקודתית בלבד לפני אירוע שמעורר מתחים?
פרופ' אליעזר קיטאי29/10/2008מרגיעים טבעיים אינם גורמים תלות או התמכרות. הם מיועדים בעיקר לטיפול נקודתי בעת הצורך, אלא אם כן מדובר במתח כרוני כל הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אכן מדובר במתח קבוע?
אורן30/10/2008ואם המתח הוא כרוני כחרדה אז יהיה יעיל לקחת מרגיעים טיבעיים באופן קבוע?או שהטיפול הוא שונה?
פרופ' אליעזר קיטאי01/11/2008הטיפול היעיל ביותר למתח קבוע הינו תרופות ממשפחת ה SSRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור דרליןעינב28/10/2008
אני סובל מחרדת קהל שמתבטאת בסימפטומים של רעד,דפיקות לב,רעידות ברגליים. בחודש הבא אני מתחתן בשעה טובה וחושש מפני חרדת קהל בזמן החופה. שמעתי על כדור בשם דרלין שלוקחים נקודתית כשעה לפני האירוע והוא מוריד את הסימפטומים של חרדת הקהל. מהו המינון הנדרש? אני בן 27 גובה 170 משקל 65. לא נוטל תרופות ללא בעיות לבביות. דופק 80. האם כדאי לקחת את הכדור "כטסט" מספר ימים לפני יום החתונה כדי לראות איך משפיע?(אם עושה תופעות לוואי של חולשה וכדומה...) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרלין
פרופ' אליעזר קיטאי29/10/2008דרלין מונע דופק מואץ ורעידות. מספיק ליטול כדור אחד של 10 מ"ג כחצי שעה לפני שיא האירוע. אפשר גם 20 מ"ג. למרות שלא צפוי תופעות לואי אין מניעה שתעשה "טסט" לכדור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשלגן גבוהדני28/10/2008
שלום לרופאים, בבדיקת דם שביצעתי לאחרונה רמת האשלגן בדם הייתה 5.3 טיפה מעל הנורמל. כל שאר התוצאות היו נורמאליות. קראתי שרמה גבוהה של אשלגן יכולה להוביל להפרעות בקצב הלב. שאלתי היא האם יש ממה לחשוש? האם למהר להגיע לבדיקה אצל הרופא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשלגן גבוה בבדיקת דם
ד''ר גרי בלומברג28/10/2008שלום, דני
בדיקת דם לאשלגן מושפעת מכמה דברים. קודם כל - אם היה קשה לקחת דם או במחת קטנה או הדם ישב הרבה לפני שהגיע למעבדה. גם סוכר גבוה משפיע ונותן ערך גבוה מה"אמיתי" בדם.
אם תפקודי כליה (קריאטינין, BUN), ספירת דם וסוכר תקינים והערך מעט גבוה - אין ממה לחשוש.
אם הבדיקה לא נעשת סמוך ללקיחת הדם היא בעתית. באופן כללי אין צורך לבדוק אשלגן בבן אדם בריא באופן רוטיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)