מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפראלקסאבי28/09/2008
שלום אני לוקח כחודש וחצי ציפראלקס כאשר בשבוע הראשון לקחתי חצי כדור ולאחריו עליתי לכדור שלם. מזה 4 ימים לא לקחתי את הכדור (שכחתי, לא היה לי) ואני רוצה להתחיל לקחת אותו שוב מחר. * האם מומלץ לקחתו בבוקר או בערב ? * אני יכול להתחיל לקחת אותו מחר ישר מכדור שלם או שאני צריך להתחיל שוב שבוע חצי כדור ? תודה רבה (הכדור ניתן לי ע"י רופא המשפחה בשל עייפות רבה ולפעמים חולשה כמענה לכנראה תסמונת העייפות הכרונית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפראלקס
ד''ר גרי בלומברג04/10/2008שלום, אבי
קודם כל אני מבקשת סליחה על התשובה המאוחרת. העיקוב עקב החגים. שנה טובה וגמר חתימה טובה!
אין בעיה לעלות ישר לכדור שלם לאחר הפסקה קצרה. לא משנה בוקר או ערב - מה שנוח לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CTדוידי28/09/2008
בבדיקת CT בטן נמצא " כיס שתן בציסטנציה קשה,סימני סעיפים בדופן , אפקט מסה ע"י כיס השתן על רקטום וסיגמויד". מה בפרטיקה מקובל לבצע בהמשך גם בבדיקות ואולי בטיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי28/09/2008תוצאת CT הינה רק נתון אחד במכלול נתונים הכולל את תלונותיך, ממצאי בדיקה פיזיקלית ובדיקות מעבדה. תשובת הבדיקה מובנית לי מבחינת המראה אך מה הסיבה המדוייקת לא לגמרי ברור לי. בקונטסקט מסויים ההמשך יכול להיות נסיון תרופתי, בקונטקסט אחר המשך בדיקות כגון ציסטוסקופיה אם לא בצעת ובקונטקסט אחר ניתוח למשל.אשר על כן אין לי תשובה קונקרטית לך לצערי. איתך הסליחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי הרזיהמירי27/09/2008
שלום דוקטור התחלתי עם כדורי הרזיה רדיקטל יש לי כאבי בטן הרגשה מגעילה שכזו לדוגמא מקבלת גועל כשאני אוכלת ופסיכולוגית יש לי תחושות של הקאה. הפסקתי לקחת בערך לפני עשרה ימים. ולפני יומים שוב חזרתי לקחת וההרגשה מגעילה כזו האם אלה הם תוצאות ליוי של הכדור? מה דעתך על התופעות? תודה ויום טוב חג שמח ושתהייה לך שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי27/09/2008בחילות יתכנו בעת לקיחת רדוקטיל. במקרים רבים הדבר חולף עם הזמן. אפשר לנסות להתחיל במינון קטן יותר, נניח חצי כדור בהתחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשרון27/09/2008
לד"ר שלום רב אני בן 25, במשך 5 שעות או יותר יש לי חולשה וסחרוורות. כאב גרון וקושי לנשום ובחילות סחרורות וכאבי ראש הייתי במרל"מ הלחץ דם 115 על 60. והיא אמרה לי שהלשון שלי לבנה .ושאשתה הרבה יש לי גודש באף.לקחתי תרסיס מי מלח. השאלה שלי האם זה לחץ דם שאפשר להתעלף איתו חס וחלילה? האם גודש באף עושה תופעות שכאלו? האם הכדור קלארינז יכול לגרום לזה?
פרופ' אליעזר קיטאי27/09/2008לחץ הדם שציינת תקין לחלוטין. כל התופעות שציינת יכולות להיות חלק מהצינון. גודש באף יכול לגרום כאב ראש. קלרינז יכול לגרום הרגשת טשטוש. תהיה רגוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשרון27/09/2008
לד"ר שלום רב אני בן 25, במשך 5 שעות או יותר יש לי חולשה וסחרוורות. כאב גרון וקושי לנשום ובחילות סחרורות וכאבי ראש הייתי במרל"מ הלחץ דם 115 על 60. והיא אמרה לי שהלשון שלי לבנה .ושאשתה הרבה יש לי גודש באף.לקחתי תרסיס מי מלח. השאלה שלי האם זה לחץ דם שאפשר להתעלף איתו חס וחלילה? האם גודש באף עושה תופעות שכאלו? האם הכדור קלארינז יכול לגרום לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי כבר
פרופ' אליעזר קיטאי27/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ממושךמיכה26/09/2008
כשבועיים אני עם חום סביבות 38. אין תסמינים אחרים. הרופאה בדקה תרבית שתן, ריאות (צילום)- הכל תקין. גם בספירת הדם הכל תקין. בבדיקת וירוסים התגלה שכעת פעיל וירוס CMV אך זו אינה הדבקה ראשונה (יש גם נוגדנים IgG ו- IGM חיובים). האם יתכן שהחום נובע מ CMV?. הרופאה לא חושבת שזה קשור לכך וחושבת שאולי מעורב עוד גורם. מה דעתכם?. שלחה אותי השבוע פעמיים לספירת דם. הכל תקין. ביקשה שאעשה שוב ספירת דם ביום ראשון. היש טעם לעשות ספירת דם שוב?. התחלתי גם לשלשל מאתמול ולא יודעת אם זה קשור או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ממושך
ד''ר גרי בלומברג26/09/2008שלום, אורית
קודם כל, רוב הזמן החום חולף ולא יודעים מה גרם לו. אם את בריאה בדרך כלל אין צורך בבירור מאוד מעמיק.
הבדיקה של IGM ל CMV בעייתית. יכול להיות חיובי כוזב בהרבה מקרים. מאידך יש גם אפשרות של זיהום חדש בזן אחר. היות ו CMV וירוס שעובר ולא דורש טיפול מיוחד הבעיה רק אם את בהריון או מתכננת הריון. כי ה CMV יכול לפגוע בעובר.
השלשול מאתמול אולי קשור ואולי לו. האם הייתה עליה בחום? האם אכלת משהו בחוץ שהיה לא טרי? גם לשלשול אין טיפול פרט לשמירת על שתייה מרובה.
כל עוד שאת מרגישה טוב, אין סיבה לדאגה. אם החום לא יורד תמשיכי את הבירור כמומלץ ע"י רופאת המשפחה.
שנה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות*-*-*-*26/09/2008
שלום רב, אני בת 52. לאחרונה ביצעתי את הבדיקות הבאות: HEMOGLOBIN A1C (%) - 5.8 (הנורמה: 4.0 - 6.0) VIT D 25-OH - 50.6 nmol/L (הנורמה 250.0 - 750.0) אודה לכם על חוות דעתכם באשר לתקינותן של הבדיקות והצורך בהמשך בירור. תודה מראש ושנה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וחטמין D
ד''ר גרי בלומברג26/09/2008שלום לך
HEMOGLOBIN A1C בדיקה למעקב בחולי סוכרת. אצלך הוא תקין.
ויטמין D נמוך אצלך. האם את נחשפת לשמש? האם את לוקחת תוספת של סידן ווטמין D? אם לא - כדאי (כמו לכל אישה בגילך) ולהוסיף לזה תוספת נוספת של ויטמין D.
יש לעקוב ולבדוק שוב לראות אם מדובר בבעיית ספיגה.
תפני לרופא/ת המשפחה.
שנה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקוס - זיהום בעורזהבית26/09/2008
שלום, אני עומדת לארח ילד בן 7 שקבל זהום סטרפטוקוקוס בעקיצה ברגל. הפצע נסגר, הילד מקבל אנטיביוטיקה כבר 4 ימים. האם קיימת סכנת הדבקות? אם כן איך להימנע. מגע עורי? רוק? תודה, זהבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוקוס - זיהום בעור
ד''ר גרי בלומברג26/09/2008שלום, זהבית
אם הפצע סגור אין סכנת הידבקות. רק מהמוגלה של הפצע ורק ממגע שיר עם עור לא שלם של ההאחר.
שנה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינייםשרון25/09/2008
שלום רב, אני בן 25, במשך 4 חודשים אני מונע לקבוע תור לעקירת שן בינה מרוב פחד. כל השן בחוץ והיא שן עליונה אני מאד מפוחד.ולא רגוע . כן יש לי כאבים באזור של השן ונאמר לי שיש לי חור שם בשן. וחייבים להוציא.נכנסתי ללחץ ופחד מרוב הסיפורים שקראתי וגם שמעתי על נפיחיות אחרי,ועל כאבים.וגם סכנה של דלקות וזיהום. האם הדברים האלו נכונים או שכל מקרה לגופו. ובנוסף יש לי שן בינה אחרת שגודלת הפוך ובתוך הלסת.בעבר היא כאבה לי היום כבר לא אבל מה שכן יש בשר עליה. האם שן שכזו גם חובה לעקור? האם עקירה של שן עליונה שכבר בחוץ עורכת הרבה זמן,האם זה כואב? בתודה רבה רענן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים
ד''ר גרי בלומברג26/09/2008שלום, רענן
אני לא בקיאה ברפואת שיניים. לכן לא יכולה לענות על השאלות לגבי הטיפול. אבל אם אתה כה מפוחד אתה זקוק לעזרה. האם נסית לדבר עם רופא/ת השיניים או רופא/ת המשפחה בנושא? יש טיפולים להרגעה כולל היפנוזה במרפאות אחדות. אם אין פתרון מזה אפשר בהרדמה אבל להרדמה הסיבוכים האפשריים שלה.
בקשר לסיבוכים אפשריים מהטיפול בשחניים - באמת לא נפוצים מאוד וכל מקרה לגופו.
בקיצור - תברר דרכים להתגבר על הפחד ואל תוותר על טיפול שיניים
שנה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין לחץ דםיעקב25/09/2008
אני בן 53 ומקבל אנלדקס 20 מ"ג ליו באופן קבוע. לפני שלושה חודשים החל חוסר סדירות בולט בלחץ הדם שלי. היו עליות וירידות תכופות במשך היום. לא עליתי במשקל ולא השתנה משהו מהותי באורח החיים שלי. עשיתי בדיקות רבות כולל אקו לב ומדידת לחץ דם במשך 24 שעות ולא מצאו שום דבר שחשוד כגורם לבעייה. הרופא החליף לי את התרופה לאוקסאר וחוסר הסדירות נמשך. לפני חודש מישהו המליץ לי על שימוש בתדרי קול שמיועדים לאיזון לחץ דם. הורדתי תדר כזה מהאינטרנט והקשבתי לו במשך מספר ימים ולחץ הדם שלי החל להתייצב סביב 70 120 מאז המצב חזר לקדמותו ולחץ הדם שלי מאוזן לחלוטין. השינוי בתרופות הוא שאני לוקח עכשיו אוקסאר במקום אנאלדקס. השאלה שלי האם ייתכן בכלל שדבר כזה כמו טיפול בתדרים באמת יכול לעזור? או שפשוט היתה בעייה שחלפה והדברים הסתדרו מעצמם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בלחץ דם
ד''ר גרי בלומברג26/09/2008שלום, יעקב
לחץ דם משתנה כל הזמן אבל לרוב לא בשינויים גדולים.
אם הטיפול בתדרי קול עזר - אין להתווכח עם הצלחה. יכול להיות שזה גרם לרוגע וכך עזר. אבל לא משנה - עבד!
אם זה היה במקרה? לא נידע.
שנה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשולים במשך שבועטל לוי25/09/2008
שלום .אני בן 33 בריא בדרך כלל ,בשבוע האחרון סובל משילשולים בתדירות של 4פעמים ביום .האם זה משהו שיחלוף או שאני צריך לגשת לרופא לבדיקות מסוימות? בתודה טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילשולים במשך שבוע
ד''ר גרי בלומברג26/09/2008שלם, טל
קודם כל תדאג שאתה שותה הרבה. הכי חשוב. אם אתה לא שותה, תתיבש. אם אתה לא מצליח לשתות בצורה טובה - פנה למוקד חרום.
דבר שני - מה אתה אוכל? אם אתה שומר על כלכלה "עוצרת" - לחם, אורז, תפוחי עץ ובננות - ועדיין יש שלשולים יש לפנות לרופא/ת המשפחה ולשקול בירור. אם לא שמרת זו ככל הנראה הסיבה להמשך השלשול. תעבור לכלכלה זו ותראה אם מסתדר.
שנה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ותרופותדניאלה25/09/2008
בעלי נוטל את התרופה רסיטל נגד דיכאון ואנו מתכננים הריון. האם בעלי צריך להפסיק את התרופה כיון שהיא עוברת בנוזל הזרע לגוף האישה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות הבעל והריון
ד''ר גרי בלומברג26/09/2008שלום, דניאה
הכמות של רסיטל בנוזל זרע שיכול לעבור אליך לדם אפסי כמעט. רק ממחזור הדם שלך יש מעבר לעובר.
מעבר לכך רסיטל מותר בהריון למי שזקוקה לו לכן איו בעיה.
הצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפנינה24/09/2008
מה זה שומן טרנס ואיפה הוא נמצא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן טרנס
ד''ר גרי בלומברג26/09/2008שלום, ק
שומן טרנס הוא סוג של שומן שבימוש משום שלא נמס בטמפרורת החדר. אבל הוא אחד מהשומנים ה"רעים" ומעלה סיכון למחלות לב. לכן בהרבה מקומות הפסיקו להשתמש בהם. ובהרבה מוצרים כתוב כמה יש. נמצאים בעיקר במאפים, חתיפים וכד'
כדאי כמה שאפשר לא לצרוך שומני טרנס. יש לבדוק רשימת חומרים באוכל שקונים.
שנה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה מהרופאאפי24/09/2008
שלום.אני בן 26 וסובל מהתקפי חרדה. לפני התרופות שמציאה הרפואה הקונבנציונלית החלטתי ללכת על תרופה צמחית CALMANERVIN אני לוקח 3 כדורים ביום (לפי ההוראות היצרן) כבר במשך 19 יום. עדיין,לא ניכר שיפור בהרגשה ויש אפילו תחושה של החמרה מסוימת,חולשה,עייפות עם תחושה של כאבי בטן שהופיעו ביומיים האחרונים. אני יודע שצריך סבלנות עד שהחומרים הפעילים משפיעים ולעיתים לוקח גם עד 6 שבועות (כמו ברוב התרופות ממשפחת הפרוזק). האם רצוי להתעזר בסבלנות ולהמשיך עם התרופה למרות התופעות של ההחמרה וכאבי הבטן? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר גרי בלומברג26/09/2008שלום, אפי
CALMANERVIN אמור לעבוד די מהר אבל מעויד למצבים קלים. אם אין תגובה לאחר כמעט 3 שבועות, אני ממליצה לעבור לטיפול קונבנציונלי. תפנה לרופא/ת המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה ובריאה
ד''ר גרי בלומברג26/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטים בתרבית זרע.משה24/09/2008
אחר חודשיים של OFLODEX נגד דלקת הערמונית שסימפטומיה נעלמו, ירדו ה- LEUCOCYTES (SPERM) / FIELD מ- 10-15 ל- 'בודדים' (שבועיים לאחר סיום האנטיביוטיקה), אך לא נעלמו. מה/מתי/איך לבדוק/לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקוציטים בתרבית זרע.
ד''ר גרי בלומברג24/09/2008שלום, משה
אני חושבת שבודדים זה בגדר הנורמה לאחר טיפול. ממליצה לפנות לאורולוג לתשובה מלומדת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)