מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמו תפיסהאולגה27/10/2008
שלום רב, אני יומיים מרגישה כמו מחנק מין כזה או שזהי תפיסה איפה שפנים גרון סנטר בנוסף לכך מרגישה הרגשה כמו גוש בגרון וקצת סחרחורות. אני נורא מודאגת מיזה. מה זה יכול להיות? תודה רבה.. יום נעים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת מחנק
ד''ר אביבית גולן כהן27/10/2008אולגה שלום
הסימנים שאת מתארת יכולים להתאים להתחלה של מחלה וירלית בדרכי הנשימה אך כמובן שיש עוד אפשרויות רבות אחרות. מציעה לך להבדק ע"י רופא המשפחה במידה והתלונות אינן חולפות .
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת חרדה סימפטומיםצחי27/10/2008
אני סובל מספר שנים מהפרעת חרדה הכוללת סימפטומים של אי-שקט,מחשבות פסימיות,חוסר אנרגיה,תחושת מחנק, גוש בגרון,בטן לא שקטה וסחרחורת. אינני נוטל תרופות ובדיקות המעבדה שלי תקינות. האם שימוש קבוע בתרופה מרגיעה ללא מירשם בשם RELAXINE (מכיל 500 מ"ג ואלריאן)- כדור אחד בוקר ואחד ערב יכול לחסל את הסימפטומים המעיקים?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אביבית גולן כהן27/10/2008צחי שלום
ולריאן משמש לטיפול באי-שקט והפרעות שינה .
העובדה שולריאן מרגיע בני אדם כך שהם יכולים לישון עשויה להסביר מדוע הוא יכול לשמש תרופה ללא מרשם לאלה שסובלים מלחץ ומתח. אמנם אין מחקר שיטתי בנושא, אך מספר מחקרים הראו שבנוסף להפחתת נדודי שינה הוא גם מפחית חרדה ומשפר מצב רוח .
קח בחשבון שהתרופה עלולה לפתח תלות ולכן מומלץ ליטול אותה למשכי זמן קצרים.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לאחר התייבשות של הקאות סחרחורותשלום26/10/2008
טשטוש.. עייפות, עילפון..... לאחר שמילאו את הגוף נוזלים. הגוף יחזור לתפקוד רגיל? או שנגרם מזה נזק? וישאר כאבי ראש וסחרחורות תמיד? מתאוששים מזה לגמרי בדר"כ אחרי הטפיול של הנוזלים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ' אליעזר קיטאי26/10/2008נדיר שהתייבשות אשר טופלה בזמן תגרום בעקבותיה נזק קבוע. ההתאוששות הינה בד"כ לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה טופל בזמן? נגיד שבוע אחרי
שלום26/10/2008מתחילת ההקאות והסחרחורות?עד שגילו ,זה בזמן? ואם זה לא בזמן? מה אמור לקרות? אמורים להרגיש משהו מיוחד ? ניתן לדעת אם נגרם נזק? והטשטוש תוך כמה זמן אמור לעבור, וכמה זמן בדר"כ לוקח לגוף להתאושש לאחר מתן נוזלים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי28/10/2008התייבשות אמיתית הינה מצב אשר אם לא מתוקן מיידית מביא לידי סכנת חיים. התייבשות המתגלית אחר שבוע הינה התייבשות יחסית שאינה מצב הכרוך בסכנה ללא תיקון. עם החזרת נוזלים תוך 2-3 ימים אמורים להתאושש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםצחי26/10/2008
האם לחץ דם ממוצע של 120/70 לאדם בן 46 בריא בד"כ שלא עוסק בפעילות גופנית ,נחשב תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי26/10/2008לחץ דם 120/70 אינו נחשב ליתר לחץ דם, דהיינו נחשבו כתקין. עם זאת כיום מקובל לחשוב שגם בתחום ערכי הנורמה התקינים עדיף לחץ דם 110/70 מ 120/70. מספיק שתתחיל לעשות קצת פעילות גופנית כדי להפחית טיפה את לחץ הדם ואז הערך יהיה לא רק תקין אלא מושלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות - מהלך מחלהאברהם25/10/2008
שלום ביום שבת שעברה החלו לי כאבי גרון, לקחתי סרפסילס כיומיים (2 ליום) וכאבי הגרון נעלמו לאחר 3 ימים. לאחר מכן החלו חולשה, כאבי פרקים חלשים ועייפות כאשר יום לאחר מכן החל שיעול שהתחזק בין יום, מידי פעם כאבי בטן (עוויתות) אחת לכמה זמן, לא חזקים ולא רצופים ללא יציאות. התחלתי ביום רביעי האחרון לקחת דקסמול קולד (כ-3 ביום ואחד בלילה) כאשר ביום הראשון השיעול נרגע, אך החולשה ותחושת החולי עדיין איתי. אתמול החלו שלשולים (יציאה מימית לחלוטין) אומנם לא יציאות רבות (2-3 ביום) אך כולם מיימיות לגמרי. (כאבי הבטן מורגשים לא בחוזקה לכמה דקות בהפוגות גדולות יחסית). * האם זהו מהלך רגיל של הצטננות/ /התקררות ? * האם השלשולים יכולים לנבוע גם הם מההתקררות / הצטננות ? * היתכן כי השלשולים מקורם בכדורים ? (הם החלו למחרת התחלת הנטילה). * האם יש מקום ללכת לרופא ? אני יודע שהוא יומר שזהו וירוס ויש לנוח הרבה ולשתות וזה יעבור לבד, אז למה לטרוח ? חושב לציין כי הבת הקטנה שלנו סבלה משילשולים כ-10 ימים ברצף (כאשר לא אני טיפלתי ביציאות שלה) ואשתי סבלה בשבוע האחרון משלושים רבים / בחילות וכאבי בטן. (הרופא במקרה שלה אמר לה שזה ויראלי ואמור לחלוף לאחר כ-10 ימים). * האם יתכן שיש קשר למחלתי או שזו היא רק התקררות עם סממנים דומים ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ' אליעזר קיטאי25/10/2008הסיבה השכיחה להתקררות היא זיהום וירלי , והסיבה השכיחה לשלשולים היא גם כן זיהום וירלי. לעיתים זה אותו הוירוס, לעיתים 2 וירוסים שונים. בהחלט יש סבירות גבוהה שזה מה שיאמר לך רופא המשפחה. רק אתה יודע אם מצבך מצדיק בדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתמירי25/10/2008
שלום דוקטור: אשה בת 59 כולסטרול גבוה שומנים בדם לחץ דם מטופלת בכדורים. בינואר 2008 עברתי בדיקות דם סוכר היה לי 96. אתמול בערב הייתי אצל חברה לאחר יום של קפה עם סוכר ואוכל מדדתי את הסוכר התוצאה היתה 140 לאחר שעתיים שוב מדדתי והופ 163. כמובן שנלחצתי . האם זו סכרת? היות ובכל הבדיקות שעברתי לא העליתי בדעתי שמא יש לי סכרת? וכמו שהבנתי מחברתי שלכל אדם נורמלי אילו הם תוצאות בערב.האם זה נכון? מתי הבדיקה האמיתית בבוקר? מאוד רוצה לשמוע את חוות דעתך. אני מאוד היפוכונטרית. תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד''ר אביבית גולן כהן25/10/2008מירי שלום
אבחנת סוכרת תיקבע באחד משלושת המצבים הבאים :
בבדיקת דם שנעשתה לאחר צום נמצאה רמת גלוקוז בדם הגבוהה מ- 126 מ"ג/ד"ל.
בבדיקת דם שנעשתה שעתיים לאחר מבחן העמסת גלוקוז (מתן 75 גרם של גלוקוז בשתיה)
נמצאה רמת גלוקוז בדם הגבוהה מ- 200 מ"ג/ד"ל.
אדם עם תסמינים קלאסיים של סוכרת (צמא, שתיה מרובה, השתנה מרובה , ירידה
במשקל) ובבדיקת דם אקראית (לא לאחר צום) נתגלתה רמת גלוקוז הגבוהה מ- 200 מ"ג/ד"ל.
לפי התיאור שלך אין תמיכה לאבחנה של סוכרת.
היות שיש לך גורמי סיכון אחרים כמו שומנים בדם ויתר לחץ דם , אני ממליצה לך לעקוב אחר ערכי סוכר בצום אחת לשנה.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ נורא -זקוקה לתשובהמיכל24/10/2008
ערב טוב . בת 52 משקל 85 גובה1.60. סובלת מכולסטרול - מטופלת ביום שבת בערב חטפתי חולשה נוראית עם לחץ נוראי ברקות. מדדתי לחץ דם והוא היה גבוה 151.93 למחרת התעוררתי עם אותן תופעות, והלחץ בראש רק החמיר. פניתי לרופאת המשפחה , והיא נתנה לי כדורים להורדת לחץ דם. לופרסור- 1 ביום. אצלה במדידה היה 17090 כל היום הרגשתי לא טוב. למחרת ביקרתי אצל רופא מחליף. ביצע א.ק.ג, שהיה תקין. לדעתו, החולשה לא שיכת ללחץ הדם. אתמול חזרתי לרופאת המשפחה בטענה שהמד לחץ דם הדיגיטלי בביתי מראה על אי סדירות. כאשר שמעה שכואב לי בלסת די נלחצה.כמו כן החליפה לי את הכדור לדילטם 3 פעמים ביום והוסיפה אספירין. ושלחה אותי לבדיקת אקו לה , הולטר לב . ארגומטריה במאמץ לפי בקשתי וכן הולטר לחץ דם ברצוני להדגי ש, שאני אדם חרד מאוד, לחוץ מאוד. רואה רק שחורות.... בטוחה שיש לי סתימות בלב. אבי עבר 3 התקפי לב+מעקפים. כל פעם נכנסת לסרט של מחלה , מבצעת בדיקות ונרגעת. רופאת המשפחה הזהירה אותי לא להתחיל להשתגע וללכת לרופאים פרטיים -מכירה אותי . לא התאפקתי וכבר אתמול פניתי לקרדיולוג. ששלח אותי לבדיקת מיפוי לב. הסיבות: כולסטרול גבוה, מטופלת השמנת יתר, חוסר פעילות גופנית, רקע משפחתי. הדילמה : לאילו בדיקות לפנות: לשלה או של הרופא הקרדיולוג בעיקר לאור העובדה שהיתה כתבה לפני שבוע על הסכנה בבדיקת מיפוי לב. סובלת עכשו , חולשה נוראית ,כאב בלסת ות ולחץ בראש. המקרין לאזור העינים תוך כדי הליכה הלחץ בראש וברקות מחריף וכן הלחץ בשתי הלסתות.האם יש קשו ללב? אני בלחץ נוראי. רואה את עצמי כבר בניתח מעקפים-צנתור. האם החולשה קשורה? על מה מוכיח אי סדירות בקצב הלב, אותו סימן המופיע על צג מכשיר המדידה ? ג. האם מדובר בסכנה. בתודה מראש תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ נורא
ד''ר אביבית גולן כהן25/10/2008אורנה שלום
בהתחשב ברקע הרפואי שלך ובאוסף הסימנים שאת מתארת יש אבחנות רבות הבאות בחשבון.
אחת מהאפשרויות היא מחלת לב פעילה.
לכן, אם התלונות קיימות עלייך להבדק בהקדם האפשרי ע"י רופא , רק הוא ידע האם מדובר במצב מסוכן!!
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקי אור בעיןחנה23/10/2008
שלום רב , את ההודעה הרשומה מטה פרסמתי בפורום של רפואת עיניים ושבץ מוחי(נוירולוגיה) - לא קבלתי תשובות - אשמח לדעת באיזה פורום לשאול או שכאן אקבל תשובה ... תודה. לבעלי קרה כבר מספר פעמים בעין אחת - הבזק של אור לבן חזק בעין , דבר שגורם לו לא לתפקד כ - שעת שעתיים , הוא מקבל מזה סחרחורות וקשה לו לחזור לפעילות. לפי התאורים שלו הוא מרגיש כאילו יש לו "קצר במוח"... הוא היה אצל רופא עיניים לבדיקה עם הרחבת אישונים , הבדיקה תקינה והרופא אמר לו שזה נובע ממיגרנה ובמצבים של שמש / אלכוהול / עבודה במאמץ / שמש / קפה וכו'. בשתי הפעמים האחרונות שזה קרה בטווח של כמה ימים - אף אחת מהאפשרויות הנ"ל לא התקיימה. יש לבעלי תור לנוירולוג בעוד כשבוע , אבל אשמח לקבל איזה שהיא אינפורמציה בנוגע לתופעה זו והאם עליו לבצע משהו בדחיפות. תודה רבה ויום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבזקי אור בעין
ד''ר אביבית גולן כהן23/10/2008חנה שלום
אכן נראה כי הבעיה מקורה בתחום הנוירולוגי.
מיגרנה היא אפשרות סבירה מאוד בתוך תחום זה. מיגרנה יכולה להופיע על רקע אחד מהמצבים שציינת אך זה אינו הכרחי. מיגרנה היא אבחנה אפשרית גם בהעדר החשיפה למצבים הללו.
בכל מקרה יש להשלים את הבדיקה אצל הנוירולוג לפני שמחליטים על איזה אבחנה מדובר.
אני מניחה שלאחר שתוגדר האבחנה יזכה בעלך לטיפול וירגיש טוב יותר.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשות בלתי נסבךותאמיר22/10/2008
שלום, בחודש וחצי האחרון אני סובל מהחולשות חזקות מאוד שמלוות בד"כ (לא תמיד) מדפיקות לב חזקות,הזעות קיצוניות בכפות ידיים ורגליים בלבד (ללא הזעה כללית) , וגלי חום בכל הגוף, במיוחד ברגליים וביידים שמלווים בחולשה בשרירים של היידים והרגליים, יש לציין שהתסמינים האלה מגיעים לרגעי שיא שממש מנטרלים אותי, אני מאז המקרה אינני עובד ולומד (אני בן 24). אחרי אין ספור בדיקות דם ובדיקות שונות בכל התחומים לא הועלה דבר, אני כבר אובד עצות... האם תוכל לעזור לי והאם התסמינים שלי קשורים לתחום רפואי זה? ואם לא האם תוכל להכווין אותי לאן לפנות....? תודה רבה רבה, אמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבר שעולה לי ישר בראש
אברהם23/10/2008זה שמדובר בחרדה / דכאון. אם כל הבדיקות יצאט תתקינות יש מצב שמדובר בזה. האם בתקופה האחרונה היית לחוץ יותר מהרגיל ? עמוס יותר ? אין לך מושג כמה תופעות לוואי יכולות החרדה והדכאון לגרום, ועצם זה שהתופעות מפחידות אתה שוקע יותר במחשבות של "מה יש לי" מפסיק לעשות פעילויות שגרתיות וכל היום מתעסק רק במצבך הרפואי מה שמחריף את החרדה והדכאון, כך שאתה נכנס לסחרור ומעגל קסמים שצריל לשבור אותו. תנסה להייעץ עם רופא המשפחה ולבקש ממנו לניסיון כדורי הרגעה, אבל קח בחשבון שהם מתחילים להשפיע רק אחרי 3 שבועות עד חודש. בריאות טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה בילתי מוסברת
ד''ר אביבית גולן כהן23/10/2008אמיר שלום
כדי שאוכל לעזור אשמח אם תוסיף את הפרטים הבאים:
1. כמה זמן נמשך כל אירוע כזה?
2. האם האירועים מופיעים בהקשר עם משהו מסוים שאתה עושה ( פעילות מסוימת, אכילת מאכל מסוים, שהיה במקום מסוים, לחץ)?
3. האם יש משהו שמסוגל להקל על האירועים הללו?
4. מה שמות בדיקות הדם שביצעת?
תודה מראש
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נחום23/10/2008ד"ר שלום, ביצעתי אתכל בדיקות הדם הבסיסיות ובנוסף נבדק בלוטת התריס ומחלת הנשיקה אך הכל נמצא תקין, האירועים הללו מתקיימים כחודש וחצי ומאוד מנטרלים אותי, זה הגיע למצב שהפסקתי ללמוד ולעבוד מאז התחלת הבעיות. אני לא חושב שמדובר במשהו שאני עושה או אוכלף הכוונה לאלרגיה. אני כבר אובד עצות, אולי יש לך לתחום להכווין אותי כי הרבה כיוונים כבר נבדקו, האם בגלל החולשות וגלי החום בשרירי הרגליים והיידים את ממליצה לחזור לניורולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה בילתי מוסברת
ציפי24/10/2008אמיר שלום אירועים חוזרים של חולשה בגפיים, דפיקות לב ,הזעה רק בכפות הידיים והרגליים וגלי חום בכל הגוף, יכולים לאפיין מספר רב של מצבים. חלק מהמצבים כמו אנמייה , מחלה זיהומית או הפרעה בתפקוד בלוטת התריס נשללו, ככל הנראה, ע"י בדיקות הדם שביצעת. אפשרויות אחרות שיש לבדוק הן הפרעות בקצב הלב, הפרעות הקשורות לאספקת חמצן בריאות, ובעיות נוירולוגיות שונות. למרות שבעיות מהסוג הזה הן נדירות אנו נוהגים לשלול אותן תמיד כדי לא לפספס דברים חשובים. רופא המשפחה שלך ידע לייעץ לך כיצד להתקדם בברור האפשרויות שצוינו לעיל. אם כל הברור שתתבקש לעשות יפורש כתקין, כדאי יהיה להתיחס להצעה של אלון ולאבחנה של התקפי חרדה, כפי שתוארה על ידו בתגובה לפנייתך. רק בריאות ד"ר אביבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נחום24/10/2008תודה רבה על התגובה, דבר נוסף, לאילו תסמינים משתייכים בעייה של אספקת חמצן בריאות ולמי עליי לפנות ואילו סוג בדיקות עליי לעבור בכדי לשלול?
ד''ר אביבית גולן כהן25/10/2008כדאי להתחיל בבדיקה גופנית ( האזנה ע"י סטטוסקופ) ע"י רופא המשפחה. לפי הממצאים בבדיקה שלו הוא ידע אם יש צורך בתוספת ברור ( למשל בצילום חזה).
בד"כ הבדיקה הגופנית נותנת תשובות למרבית השאלות בתחום זה.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטננות ?אברהם21/10/2008
ערב טוב לפני שלושה ימים החלו לי כאבי גרון מציקים בעיקר בשעות הערב והלילה, לקחתי סטרפסילס (2 ביום). לאחר 3 ימים (היום בבוקר) הכאבים נעלמו אבל עכשיו אני מרגיש חולשה, כאב ראש חלש ומעט כאבי פרקים. בנוסף היום בעבר התחלתי להרגיש תחושה של מאין צמרמורות (לא בדיוק), משהו כמו רעד חלש או דקירות לשניות אחדות (אינני יודע איך לתאר זאת) בצידי הראש. התופעה מתרחשת אחת לכמה דקות למשך שניה-שתיים. בנוסף היום אחר הצהריים ריריות האף החלו להציק לי, מין צריבה מציקה בריריות. חום אין. - האם מדובר בהצטננות ? - האם יש צורך בבדיקה רפואית ? - האם תחושת הצמרמורות/דקירות בראש נובעת ממחלה זו ? או שזה לא קשור ? האם יש עוד המלצות ועיצות תודה רבה נ.ב מצאתי ביטוי יותר קולע לתחושה בראש זה כמו כמו תחושה של התחשמלות חלשה אחת לכמה דקות. האם יכול לנבוע מהתקררות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי22/10/2008התסמינים שתארת מתאימים למחלה וירלית כאשר חלק מהתסמינים שהוירוס גורם הינם הצטננות. איני יכול לקבוע אם אתה צריך לראות רופא, הדבר תלוי בהרגשתך הכללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו...
אברהם22/10/2008האם גם תחושת ה"התחשמלות" מתאימה לוירוס / הצטננות ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי הרזיהנוי21/10/2008
שלום , אני רוצה לדעת איפה אני יכולה לקנות את הכדורי הרזיה האלה ומאיזה גיל אפשר לקנות אותם ואם צריך בשביל זה אישור של רופא או משהו כזה..? תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות להרזיה
ד''ר גרי בלומברג21/10/2008שלום, נוי
יש כמה תרופות מרשם לעזרה בירידה במשקל. לכולן דרוש מרשם רופא. תתיעצי עם רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים איומים לאחר ניתוח לפרוטומיהיעקב20/10/2008
גילי 62 ובריאותי תקינה. ב- 12.10 נותחתי לפרוטומיה להוצאת ציסטה סמוכה לתרסריון, הכאבים לאחר הניתוח איומים. בבית החולים המשככים היו בעירוי ובזריקות. מששוחררתי קיבלתי מרשמים ל: אוקסיקונטין (20 מ"ג *2 ליום), טרמדול (100 מ"ג *2 ליום), דיפירון/אופטלגין (CC2 לפי הצורך). כל אלה מקלים מעט מאוד ולפרקי זמן קצרים, ואפילו הנחשב לעוצמתי כלומר האוקסיקונטין מאבד השפעתו כמעט לגמרי. כאמור הכאבים איומים, אינני יכול לתפקד, בקושי נעמד, מבקש עצה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים איומים לאחר ניתוח לפרוטומיה
ד''ר גרי בלומברג21/10/2008שלום, יעקב
אתה מקבל תרופות חזקות נגד כאבים. אם אין שיפור בכאבים, אתה חייב להיבדק. כאבים לאחר ניתוחים יכולים לנבוע ממהלך רגיל או מסיבוך. חשוב לברר.
אם הכאבים לא החמירו, פנה לרופא/ת המשפחה בבוקר מחר. אם יש החמרה - פנה למוקד רפואה דחופה כפי שמקובל בקופתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעתשרה19/10/2008
שלום, רציתי בבקשה לשאול אם ניתן לקבוע בוודאות שחיסון השפעת של השנה בטוח לשימוש בקשישים עם מחלות רקע רבות. זאת לאור המקרים המצערים של שנה שעברה שעוד לא שמעתי הסבר הגיוני לגביהם. תודה.
פרופ' אליעזר קיטאי19/10/2008לפי תחקיר משרד הבריאות גם החיסון בשנה שעברה היה בטוח ותקין. כמה מקרי תמותה בודדים בקרב מאות אלפי מתחסנים אינם חורגים מההסתברות לתמותה בגיל הקשיש ללא קשר לחיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון סמוייאיר19/10/2008
שלום.אני בגיל 27 וסובל שנים רבות מתחושה רעה במיוחד בבקרים (בצהריים ובערב ההרגשה טובה יותר).הרגשה תמידית של כבדות ועייפות,תחושה של מחנק קבוע בחזה וחוסר אנרגיה ותחושה של חוסר שקט פנימי כל הזמן (ישנו קושי לשבת נינוח במקום אחד). עשיתי לאורך השנים בדיקות דם ובדיקות לב אבל לא נמצא דבר חריג.הבדיקות מעולות בכל הפרמטרים.גם מצב הרוח והתיאבון תקין.האם בכל זאת זהו יכול להיות דיכאון סמוי?
פרופ' אליעזר קיטאי19/10/2008הרגשתך בהחלט עלולה לנבוע מדכאון ו או חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרוןמאי18/10/2008
שלום רב, ביום חמישי חשתי ברע במהלך הלילה. כאב לי נורא הגרון כך שלא הצלחתי לבלוע רוק ואפילו להרדם.. למחרת ביום שישי בבוקר הלכתי לקופת חולים והרופאה(שגם ככה יש עליה ביקורות גרועות) אמרה לי שזה כלום ושאין דלקת ולשתות תה חם עם דבש..ידעתי שמשהו ממש לא מסתדר..הרי איך זה יכול להיות שכל הלילה לא נירדמתי והיא אומרת שאין כלום?? כשחזרתי העניינים התחילו להיות גרועים יותר..הגרון כאב עוד יותר יותר והיתה לי ליחה בנוסף וחום גבוה.. רציתי לדעת איך זה יכול להיות שכאב לי כל כך הגרון והרגשתי חולשה והיא קבעה שאין כלום???עובדה שזה נהיה גרוע יותר..זה ממש עיצבן אותי הזלזול שלה..היא התייחסה ממש מגעיל והיה נראה כאילו היא ממהרת לסיים ולשלוח אותי מהמרפאה.. האם יכול להיות דבר כזה שכואב ככה הגרון שאי אפשר לבלוע רוק והיא אומרת שאין כלום??זה הגיוני?? תודה וחג שמח!
פרופ' אליעזר קיטאי19/10/2008כנראה שהמושג "זה כלום" נתון לפרשנות שונה מצידך ומצידה. הרופאה בוודאי התכוונה לכך שבבדיקה אין מוגלה, ולכן כנראה מדובר בזיהום וירלי שאינו דורש אנטיביוטיקה. כאשר יש זיהום וירלי בוודאי יכול לכאוב הגרון מאוד. את הבנת את הרופאה כאילו לדעתה אינך חולה כלל. לצערנו לא תמיד התקשורת בין הרופא לחולה מוצלחת, ולכן יש אי הבנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)