מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערכי לקטט נמוכיםנטע06/10/2008
אני בת 35 , 4חודשים לאחר לידה, אם ל-3. במסגרת בירור נוירולוגי שנערך לילדתי בת ה-6 נתבקשתי לערוך בדיקות דם מקבילות. במסגרת ממצאי הבדיקות שלי נמצא Lactate 2.6 ת. ייחוס הינו 6.0-18.0 מה משמעותו של ערך נמוך זה והאם עליי לערוך ברורים נוספים הקשורים אליו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/10/2008בד"כ אנו מתייחסים לרמה גבוהה של החומצה הלקטית. לערך נמוך אין משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםמיכל06/10/2008
שלום. אני בת 32. יש לי דלקות פרקים שמופיעות בפתאומיות, ויכולות להיות בכל מקום בגוף. פעם במרפק. פעם בברך. בעבר היה גם באצבע אחת ביד, ועכשיו יש לי דלקת כלשהי בגב, והתחושה היא כמו כאב פתאומי שבא והולך. הדלקות מאופיינות בכאב חזק מאוד, אבל אין שינוי צורה. אולי יש נפיחות קלה אבל לא ממש. הדלקת עוברת רק עם תרופה - אטופן. אחרי שימוש של כשבוע בתרופה הכל נעלם כלא היה. מה זה יכול להיות ולאיזה רופא צריך ללכת ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/10/2008לפי תאורך אין ממש דלקת במפרקים, יותר עניין של כאבים. בכל מקרה כדאי להבדק ע"י מומחה למפרקים, ראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול להתקפי חרדהחן06/10/2008
אני סובל מהתקפי חרדה חזקים כתוצאה מהפסקת כדורי הרגעה אחד מהם הוא קלונקס. האם יש טיפול תרופתי יעיל להכחדת ההתקפים?איזה? האם טיפול זה נלקח תקופתי למספר חודשים או שהוא כמו טיפול נגד לחץ דם? כשמפסיקים הכל חוזר שוב?
פרופ' אליעזר קיטאי07/10/2008הטיפול הטוב ביותר להתקפי חרדה הינה תרופה ממשפחת SSRI: פלוטין, סרוקסט או ציפרמיל. הטיפול נלקח בקביעות לתקופה ממושכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפורום הזה פעיל?ענת06/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/10/2008בעקרו כן, הפורום פעיל, במגבלות של תקלות שאין אנו אחראים להן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתררחלי06/10/2008
שלום, אני בת 30, מאז גיל העשרה אני סובלת מהזעת יתר בבתי השחי, אך בשנה האחרונה הופיעה אצלי גם הזעת יתר בפנים. ההזעה מלווה בהסמקה ובדופק מהיר. ביצעתי בדיקת דם לבלוטת התריס - תוצאה תקינה. התחושה שלי היא שזה קשור למתח, וגם אם לא נבע מכך במקור, הדבר יוצר אצלי מתח ולכן גורם להגברת התופעה. מה ניתן לעשות? האם יש בדיקות נוספות שעליי לבצע? האם יש תרופות או טיפולים שיכולים לעזור? תודה
פרופ' אליעזר קיטאי07/10/2008כדאי לבדוק גם סיבות הורמונליות לתופעה שכזו: כגון בדיקת קטכול אמינים. מבצעים איסוף שתן לקטכול אמינים. אם הבדיקות אינן מעלות סיבה מוגדרת צריך לנסות טיפול כנגד הסימפטומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותשרון05/10/2008
לד"ר שלום רב אני בן 25,אתמול התחילו לי גיהוקים מהבוקר ובסוף הקאתי ,למשך כל הלילה.עם צריבות . והמשך גיהוקים.היום הופיע לי חום.ישנם כאבים בשני מקומות 1 בטן תחתונה והשניה בשד השמאלי . יש חום של 37.8 האם מצב שכזה יכול להיות התקף או בעיה של לב.ולווא דווקא בעיה של קיבה? כי יש כאבים באזור של הלב.בנוסף רוצה לדעת יכול להיות שזה מצב של כיב קיבה ? היו לי אתמול הקאות של צבע חום ,שחור.ואחר כך צהוב.הצואה היתה שילשולים בצבע רגיל חום. אייל.
פרופ' אליעזר קיטאי07/10/2008הסיבה השכיחה לתלונות כמו שלך:זיהום וירלי במעיים. לא נראה כי מדובר בבעית לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלוליטיס מעקיצהענת05/10/2008
ביתי נעקצה וההעקיצה התנפחה, רופא ילדים אמר שיש צלוליטיס ונתן לה צפורל, אחרי 2 מנות הנפיחות ירדה ואחרי יום נוסף לא היה כל סימן לעקיצה היא נטלה כבר 6 ימים של צפורל 250 10 cc 3 פעמים ביום כמה ימים היא צריכה עוד לקחת?
פרופ' אליעזר קיטאי07/10/2008מצטערים על איחור בתשובה. אפשר להפסיק הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבקסון 20א.05/10/2008
שלום. בן זוגי (בן 51) קיבל מרופאת המשפחה תרופה בשם סימבקסון 20 בעקבות שומנים בדם שנמצאו בבדיקת דם, . נמסר לו כי עליו לקחת כדור אחד ביום, בשעה קבועה, לפני השינה, מאחר ובזמן מנוחה השפעת הכדור טובה יותר ב % 30. הבעיה היא שהוא עובד משמרות, כבר 30 שנה, וכל השעון הביולוגי שלו משובש בעקבות זאת. כמעט בכל שבוע הוא עובד גם לילות (לפעמים 2-3 לילות ברצף) . מהי הדרך האופטימלית לקחת כדור זה? מתי? האם בשעה קבועה וביום שעובד משמרת לילה יקח לפני מנוחת הצהריים או אחרי משמרת לילה דהיינו ב 8 בבוקר? האם אפשר לשחק עם השעות או שעדיף להקפיד על השעה ללא קשר לשינה אחריה או לא?? תודה רבה על ההסבר והתשובה.
פרופ' אליעזר קיטאי07/10/2008עדיף לקחת כל יום באותה שעה, אפשר לקחת באיזו שעה שנוח לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ודופקנועם05/10/2008
שלום לכולם, אני בת 21 שוקלת 60 וגובהי 171... הלחץ דם שלי הוא 94/56 והדופק 56.... מדידה נוספת 99/65 דופק 54... מזה אומר? האם זה נמוך מדי? אני עושה הרבה מאוד ספורט אז הדופק כנראה בגלל זה נכון? זה טוב דופק כזה? מצד שני יש לי טריגליצרידים בדם ברמה של 169... הבנתי שזה נחשב גבוה... כולסטרול בכללי הוא טוב- "טוב" 65, "רע" 113 שזה בטווח... מלימודי ביולוגיה למדתי ששומנים בדם וכולסטרול מצרים את העורקים ומעלים את לחץ הדם.. אז אצלי זה לא ממש קורה (שזה טוב חח) אבל זה סותר.... איך זה יכול להיות? ואיך אני מורידה את הטריגליצרידים (הספורט לא עוזר, אני מתאמנת כבר הרבה מאוד זמן ובבדיקות דם זה תמיד בסביבות המספר הזה)... רוצה גם לציין שאני לוקחת גלולות "יסמין"... שלקחתי גלולות "דיאנה" כחודש הכולסטרול שלי היה כל כך גבוה!!! תודה, נועה
פרופ' אליעזר קיטאי07/10/2008מדידות לחץ הדם והדופק שלך תקינות. הטריגליצרידים מוגברים באופן מינימלי. הפחתת אוכל מתוק עוזרת לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות "לא שגרתיות"איל04/10/2008
אני חולה בקרוהן. מקריאה באינטרנט (בעיקר באתרים מחו"ל) שנבעה מהתענינות שלי לגבי המחלה נוכחתי שיש בדיקות שאפשר שיכולות לתת אינדיקציה לגבי דברים שאני באופן אישי חושד בהם כגורמים אולם לעולם לא נשלחתי לבצע בדיקות אלה ע"י אף רופא גסטרו. רצית לשאול האם הבדיקות שאפרט להלן קיימות וניתן לקבלם דרך קופ"ח (גם אם כרוכות בתשלום נוסף) וכמו כן האם לדעתך הבדיקות הללו יכולות לתרום משהו לקבלת טיפול או לזיהוי גורמים למחלה (או שאולי כדאי לי להציע לרופא הגסטרו לתת לי לבצע את הבדיקות שאפרט) : א. פרופיל חומצות שומן - לקביעת רמת השומנים מאיצי הדלקת ונוגדי הדלקת בדם. ביעוץ אצל דיאטנית הומלץ לי לקחת תוסף אומגה 3 על אף שמעולם לא בוצעה לי איזשהי בדיקה המעידה על חוסר. אולי לפי בדיקה זו אוכל לדעת האם אני בחוסר ? ב. בדיקת הרמה של העומס חמצוני (oxidiative stress) - מדידה של רמת הויטמינים נוגדי החמצון ורמת הרדיקלים החופשים הדם. ממחקרים הבנתי שיש קשר לדלקות ואפשר שאם יזוהו חוסרים אולי אדע לטפל בהם ? ג. פרופיל אלרגיה למזונות - בדיקת נוגדנים מסוג IGG ו- IGE בדם המעידים על קיום אלרגיה. ד. בדיקה מיקרוביולגית של הצואה - להערכת הימצאות חידקים מחוללי מחלות וחידקים מועילים במערכת העיכול. תודה ! וגמר חתימה טובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/10/2008הבדיקות שציינת אינן מבוצעות בקונטקסט של טיפול. אין הוכחה שניתן להתערב ולשנות מהלך מחלות כתוצאה מביצוע הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ נפשיאברהם03/10/2008
ערב טוב רציתי לדעת מה התופעות שיכולות להגרם כתוצאה מלחץ נפשי. האם כאבי ראש (לא חזקים אך מטרידים), חולשה, רצון לצאת לשרותים כאשר בפועל אין יציאה, עייפות, מעט בחילה חלשה יכולים להיות סימנים לכך ? האם ישנם סימנים מובהקים שניתן לומר שהם מצביעים על לחץ נפשי / חרדה ? האם בכלל לחץ נפשי וחרדה הם אותו הדבר ? אני אישית פוטרתי לפני כיומיים, אומנם יכנס לתוקף רק בעוד כחודש, את ההודעה בעבודה קיבלתי בסדר אבל אני די שקוע במחשבות לגבי העתיד כמעט ברוב שעות היום, אל אף שחיצונית לא ניתן להבחין בשינוי כלשהו. בנוסף אני לוקח כדור ציפראלקס כבר כחודשיים בגלל חולשות ואבחנה משוערת של תשישות כרונית, האם כדור זה יכול לעזור גם במצבי ? האם יש מקום לחשוב על העלאת המינון ? אודה לכם על כל הכוונה, עיצה, יעוץ - תודה (נ.ב. בגיל 42, נשוי עם ילדה בת 3, לא שותה, לא מעשן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ נפשי
ד''ר גרי בלומברג04/10/2008שלום רפי
כמעט כל תלונה בגוף יכול לנבוע מלחץ נפשי או להחמיר בגללו. התלונות האופיניות הן כאב ראש, כאב בטן, דפיקות לב, שלשול, הרגשת חנק וכד'. אין סימנים "מובהקים" כי כל תלונה יכולה גם להיות ממחלה. יש רמז ללחץ נפשי כאשר אין התאמה בין התלונות לממצאים בבדיקה פיזיקלית.
לחץ או מתח נפשי הוא מונח כללי. חרדה מתכוון למצב של פחד וחרדות ספציפיות או כלליות. לחץ נפשי יכול גם לגרום לעצבות.
המצב שלך בהחלט מצב של לחץ נפשי ובצדק. לא קל להיות מפוטר. המחשבות שלך על העתיד במקום ומהוות בעיה רק אם לא נותנות לך להתקדם.
הציפראלקס מתאים גם למצב כעת ואפשר להעלות מינון, עוד חצי כדור ליום בהתחלה. תהיה בקשר עם רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידותשרון03/10/2008
לד"ר שלום רב אני בן 25 .בתקופה האחרונה (4) ימים סובל מרעידות פנימיות בסביבה של הלב האם זה יכול להיות משהו לבבי? או אולי יכול להיות רעידות של עצבים.זה נמשך במהלך מנוחה ,תחילה חשבתי שמדובר בריחוששים מהראות אבל אני לא משתעל או עושה אפצי ובלי נזלת. בנוסף קיימים כאבים שבאים וממשכים באזור למעלה משבוע.אין חום או דבר נוסף לא נראה חיוור.האם יש סיכוי ואפילו קטן שזה יכול להיות משהו לבבי? אודה לתגובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות
ד''ר גרי בלומברג04/10/2008שלום, שרון
קשה להחליט ממה נובעת תופעה גופנית ללא בדיקה גופנית. התלונות לא אופיניות לבעיות לב אבל אין זה לא שולל לגמרי.
תפנה לרופא/ת המשפחה וספר על התופעות. לאחר בדיקה גופנית הרופא/ה ת/יחליט על הצורך בירור.
שנה טובה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קלמנרבין ממכר??א.02/10/2008
שלום רב, אני הפסקתי לעשן לפני כחודש (עישנתי קופסא לערך במשךה26 שנים), ובמשך תקופה זו של חודש, לקחתי 3-4 פעמים כדור קלמנרבין ( אחד בכל יום). האם ניתן לעבור את תקופת הגמילה בדרך זו, כשאני מרגישה ש"הסעיף עולה" (לדברי בני משפחתי) ולקחת כדור? האם יש משהו טבעי ועדיף למטרה זו?? אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכדור אינו ממכר
דן03/10/2008הכדור לא ממכר וניתן לקחת במשך מספר חודשים רצוף. רק שים לב,אם אתה לוקח 3-4 כדורים למשך יותר משבועיים יש להפסיק בהדרגה, זאת אומרת לקחת 3 כדורים שבועיים, אח"כ 2 כדורים שבועיים, אח"כ כדור אחד שבועיים ואז להפסיק. למרות שזה צמחי וטבעי,הפסקה בבת אחת של חומר לגוף גורמת שם זעזוע! בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלמאנרבין
ד''ר גרי בלומברג04/10/2008שלום, א'
קודם כל אני מבקשת סליחה על התשובה המאוחרת. העיקוב עקב החגים. שנה טובה וגמר חתימה טובה!
כל הכבוד על הפסקת העישון!!!
שימוש בקלנרנקבין פה ושם כאשר יש צורך הוא דרך טובה להתמודד. כמה שידוע לנו המרכיבים אינם ממכרים וניתן לקחת זמן ממושך. המרכיבם בקלמארבין טבעיים וכוללים ויטמינים.
לא מוכר לי הצורך לרדת בהדרגה כפי שציין ד.. איך שלא יהיה לפחות לכדור ביום בממוצע אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהטל02/10/2008
שלום, אני בת 35 . בבדיקת דם CMV IGG גדול מ-250 POSITIVE מה אומרצ הבדיקה והתוצאה. תודה וגמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר גרי בלומברג04/10/2008שלום, טל
קודם כל אני מבקשת סליחה על התשובה המאוחרת. העיקוב עקב החגים. שנה טובה וגמר חתימה טובה!
התשובה אומרת שנחשפת בעבר לוירוס ה CMV. יותר חשוב התשובה של IGM שלא ציינת. אם שלילי ((NEGATIVE) אין מה לדאוג. אם חיוי יש סיכוי למחלה כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופהאפי30/09/2008
שלום חג שמח. אני בן 27 וסובל מהתקפי חרדה כולל כל הסימפטומים "הנחמדים" של דפיקות לב חזקות,אי שקט פנימי,סחרחורת,אובדן ריכוז ותחושת עייפות וחולשה.בדיקות הדם תקינות וגם ECG לב. בחודש האחרון אני לוקח כל יום 3 כדורי "קלמאנרבין" וסוף סוף הגיעה הטבה משמעותית. לכמה זמן מומלץ להמשיך עוד עם התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלמאנרבין
ד''ר גרי בלומברג04/10/2008שלום, אפי
אין הנחיות לגבי שימוש בתרופות טביעות להתקפי חרדה. נראה לי הגיוני להמשיך עוד כמה שבועות ואז לנסות להוריד מינון. אם התלונות חוזרות תעלה שוב. אין הוראות-נגד לשימוש ממושך אם יש צורך בכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)