מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רסיטל וחרדהיניב24/09/2008
האם התרופה "רסיטל" יעילה כנגד הפרעת אימה?PANIC DISORDER?תוך כמה זמן זה עוזר? האם כחלופה טבעית יהיה "רגיעון" יעיל נגד PANIC DISORDER?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל וחרדה
ד''ר גרי בלומברג24/09/2008שלום, יניב
רסיטל יעיל כנגד חרדה כולל PANIC DISORDER. לוקח 2-6 שבועות להשפעה טובה ולפעמים יש צורך במינון גבוה יותר.
הטיפולים הטבעיים יעילים נגד חרדות קלות או חולפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ לגבי תופעהאבי24/09/2008
בוקר טוב לקראת סוף הלילה, התעוררתי לאחר חלום (לא סיוט) כאשר נכנסתי למצב עירות מיידית (האם זוהי התעוררות פתאומית ?) לאחריה הלכתי לשירותים והרגשתי חולשה, קור בידיים וחולשה ברגליים (קצת קושי לעמוד), כמו כן לאחר מכן עייפות. רציתי לדעת כמה דברים בהקשר זה והם: - ממה יכולה לנבוע התופעה ? - האם מה שקרה לי מסוכן או שיכול להצביע על משהו מסוכן ? - האם יש צורך (אם בכלל) בהתייעצות רפואית ואיזו ? לציין כי קרה לי דבר דומה לפני כחודש. (האם משנה את ההמלצות ?) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לגבי תופעה
ד''ר גרי בלומברג24/09/2008שלום, ירון
התופעות שאתה מתאר יכולות לקרות לאחר התעוררות פתאומית (שזה מה שקרה לך) ועמידה מיידית בשרותים. יכול להיות אפילו עלפון.
אין התופעה מסוכנת והיא לא מעידה על בעית בריאות. אין צורך בייעוץ רפואי בשלב זה. אם התופעה חוזרת על עצמה לעיתים קרובות, תתיעץ עם רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לרופא מומחה בגריאטריהאייל23/09/2008
באיזור חיפה רצוי נווה שאנן\ נשר תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות על רופאים
ד''ר גרי בלומברג24/09/2008שלום, אייל
בפורום אנחנו עונים על שאלות רפואיות ונותנים הסברים. אין תפקידנו להמליץ על רופאים מסוימים. הכי כדאי לשאול את רופא/ת המשפחה שמכיר/ה את הרופאים באזור ויכול להמליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי בעיה ד"ר?חיים21/09/2008
גילי 60 במצב בריאות טוב. 1). בעקבות כאבים ונפיחות בחלק עליון של שק אשכים שמאלי, תוצאות אולטראסאנד לפני שנה(!): "אשך ימין - הודגם בגודל ובמרקם תקין. ראש האפידידימיס מימין - הודגם בגודל ובמרקם תקין. אשך שמאלי - הודגם בגודל ובמרקם תקין. ראש האפידידימיס משמאל - הודגם בגודל ובמרקם תקין. סמוך לקוטב העליון בתוך שק האשכים הודגמו מספר הסתיידויות (סקרוטוליטים) בקוטר עד כ- 0.6 ס"מ. ממצא דומה הודגם גם סמוך לקוטב התחתון של האשך. הודגם כמות מעט מוגברת של נוזל סביב האשך". 2). השבוע(!) עשיתי אולטראסאונד חוזר (עם דופלר), מציין שתדירות ועוצמת הכאבים האותו אזור עליון של שק אשכים שמאלי פחתו אך לא נעלמו, הנפיחות נעלמה כמעט לגמרי (יתכן שבעקבות אנטיביוטיקה ארוכת טווח שלקחתי בגלל דלקת ערמונית שכל סימפטומיה נעלמו?), אך עדיין ממצאים והפעם בשני האשכים: "אשך ימין - לא מוגדל. הודגמו מספר הסתיידויות זעירות בטוניקה. אפידידימיס לא מעובה, עם מספר הסתיידויות זעירות כנראה באזור תוספתן אפידידימיס. הודגם נוזל מועט סביב האשך עם גוף מסוייד חופשי קטן כ- 0.6 ס"מ. אשך שמאלי - בגודל ומרקם תקין. אפידידימיס תקין. הודגם נוזל מועט סביב האשך עם גוף מסוייד חופשי קטן כ- 0.5 ס"מ. אין עדות לווריקולציה דו-צדדי. הודגמה זרימה שווה ולא מוגברת בשני האשכים". תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סונר אשכים
ד''ר אביבית גולן כהן21/09/2008חיים שלום
לרב אנו מוצאים הסתיידויות מהסוג שתארת לאחר שהיה זיהום .
יתכן שיש קשר בין הזהום שהיה לך בערמונית לממצאים שתוארו.
אך כל זה אינו מספיק!
הממצאים שתארת צריכים להבדק ע"י מומחה באורולגיה אשר יכול להתיחס לממצאים מתוך הכרות עם הקליניקה שלך.
לאורולוג יש ניסיון גם בתחום פענוח התוצאות והתייחסות לממצאים הנוספים על ההסתיידויות כמו נוזל סביב האשך וכו'.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולסציה מוגברת של אורטה ביטניתארי21/09/2008
ערב טוב , הייתי בביקור חוזר אצל גסטרואנטרולוג (סובלת מאולקס) , התלוננתי על כאבי גב עליוון אמצעי ובבדיקה גופנית כתב : " בטן רכה ללא רגישות , פולסציה מוגברת של אורטה ביטנית ולכן מציע US בטן בשאלה של אניוריזמה של אורטה ... " בבקשה מה זה אומר ?! אני בד"כ בריאה , בת 25 , תודה והמשך יום טוב ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולסציה מוגברת של האאורטה הביטנית
ד''ר אביבית גולן כהן21/09/2008ארי שלום
בתרגום חופשי לעיברית: הגסטרואנטרולוג חש את הדופק (= הפולסציה) פועם באופן שלהרגשתו הוא מוגבר באזור אבי העורקים ( =האורטה, העורק הגדול ביותר בבטן שתפקידו להוביל את הדם מהלב לחלקי הגוף התחתונים). הוא הציע בדיקת אולרסאונד (=US) כדי לוודא שאין הרחבה (=אנאוריזמה) של אבי העורקים.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסמי ACEדודי20/09/2008
מה השקולים ברמה העקרונית בבחירת אחת התרופות מתוך כל תרופות חוסמי ACE.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/09/2008עקרונית אין הבדל בין התרופות. לכל רופא יש העדפה משלו. פעמים רבות מעדיפים את התכשיר שיש עליו הכי הרבה מחקרים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלולוטיסשני19/09/2008
שלום לך. ילדתי תינוק לפני כחודש וחצי. העניין הוא שלצערי, אמא שלי חלתה בצלוליטיס (נגע תת עורי ברגל) והיא מאושפזת במחלקה פנימית. האם זה מסוכן שאבקר אותה? (בלי התינוק כמובן). יש לציין שאני מניקה. שאלה נוספת: מהי הפרוגנוזה של מחלה זו? האם היא תירפא מזה? היא אישה מבוגרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלוליטיס
ד''ר גרי בלומברג20/09/2008שלום, שני
צחלוליטיס הוא זיהום של העור. במקרים מסויימים דורש אשפוז ואנטיביוטיקה דרך הוריד. המחלה לרוב הגדול עוברת מהר עם טיפול ואין השלכות. אם מוצאים סיבה כמו פטרת, סוכרת לא מאוזנת וכד' יש צורך גם לטפל במצב זה. המחלה אינה מדבקת דרך האוויר ולא מגע באזור לא נגוע - לכן אין בעיה שתבקרי את האם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון18/09/2008
שלום רב, האם כאבים בשכמה שמאלית שנמשכים גם בזמן מנוחה לחץ,וכאב באזור יכולים להיות כגורם של משהו לבבי? כולל כאבים בבית החזה בצד השמאלי בלבד. בתודה רענן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשכמה
ד''ר גרי בלומברג20/09/2008שלום, רענן
קשה לדבר ללא אפשרות לבדוק אותך. וללא פרטים חשובים עליך ומצב בריאותך.
ממליצה לפנות לרופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרון20/09/2008תודה, אני לא מעשן וללא רקע משפחתי . האם הכאבים שהם במנוחה לא יכולים להעיד על בעיה כזו ? ובטח שלא נמשכים כל היום כי לא התעלפתי או שקרא משהו כמו חוסר אוויר קשיי נשימה. את הרופאה אראה ביום שני. אשמח לקבל התייחסות בתודה רענן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בשכמה
ד''ר גרי בלומברג20/09/2008שלום, רענן
כאבים שקשורים למחלת לב מופיעים בעיקר במאמץ. במישהו עם מחלת לב ידוע או ריבוי גורמי סיכון, כאבים גם במנוחה סימן למחלה קשה יותר.
אם אתה בריא - רוב הסיכויים שלא מדובר במחלת לב. הרופאה יכולה לבדוק אותך ותדע יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי בטן - התיעצותדובי17/09/2008
בגלל בעיות מעי, עצירות וירידה במשקל עברתי קולונ שהיה שלילי וגם סיטי בטן. מעוניין להתיעץ עם מומחה נוסף מעבר לשיחה עם רופא המשפחה. לאיזה רופא מומחה מומלץ לפנות במקרה שלי והאם חשוב שידע מעבר להבנת הפיענוח של מכון הרנטגן גם לבדוק ולפענח את הצילומים עצמם מתוך הסידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי בטן - התיעצות
ד''ר גרי בלומברג18/09/2008שלום, דובי
ענף הרפואה שמטפל בבעיות מערכתץ העיכול נקרא גסטרואנטרולוגיה (או בקיצור גסטרו). תפנה לגסטרואנטרולוג/ית עם כל המסמכים כולל ה CD. תספר לו/ה את כל המהלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבות במחלותאמא16/09/2008
שלום דוקטור, לא יודעת מה לעשות.. התינוקת שלי בת 5 חודשים. השארתי אותה היום על השטיח והלכתי להכין אוכל.. מסתבר שהתינוקת התחילה להתהפך והגיע לעגלה שעמדה ליד השטיח והחלה ללקק את הגלגל..על הגלגל היו שאריות של צואה( כנראה של כלב). לא יודעת מה לעשות.... אני יודעת שזה מאד מסוכן..היא רק בת 5 חודשים. מה היא יכולה לקבל? אני יכולה למנוע משהו? CMV? צהבת? מחלקת הנשיקה? בטח אנשים גם ירקו על המדרכה... לא יכולה להרגע. מה עלי לעשות? לא חשבתי שכזה דבר יקרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת
ד''ר גרי בלומברג18/09/2008שלום לך
אני מבינה את הפחדים שלך. אבל אם התינוקת מתנהגת רגיל, אין לה חום או סימנים של כאבים, אוכל ושותה רגיל, ללא שלשול או הקאות, אז הסיכוי שנדבקה במשהו קטן מאוד.
אני ממליצה לשים לב עליה יותר מהרגיל בימים הקרובים ואם ש איזה שינוי להביא אותה לבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהחסוי16/09/2008
כבר תקופה ארוכה יש לי רצון עז לאכול כל הזמן מלפפון חמוץ במלח! אני לא בהריון, חחה, אני בת 23 ואני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס (מאוזנת, ממה שידוע לי), האם הרצון במלפפון חמוץ במלח כל הזמן, מסמן על מחסור מסויים בגוף? ואם כן מהו המחסור או הסיבה למצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלפפונים חמוצים
ד''ר גרי בלומברג16/09/2008שלום, גילי
גוף האדם דבר נפלא שאנחנו לא מבינים אותו עד תום. רצון עז לאוכל מסוים יכול להיות ללא סיבה מיוחדת ולרוב חולף. או שסטם טעים לך.
אבל יש שגורסים שהגוף מחפש מה שחסר לו. לכן - כדאי לבדוק מלחים בדם. תפני לרופא/ת המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
חסוי17/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה 5 ימיםבעל14/09/2008
5 ימים מרגישה חולשה קיצונית. מטופלת באלטרוקצין 50 בלבד. בגלל תת פעילות והשימוטו. רופאת משפחה ממלאת מקום היפנתה אותי ביום שישי האחרון למיון בגלל דופק גבוה, במיון היה מאוזן. אמרו לי לחזור על בדיקת תפקודת בלוטת התריס. כשהעפתי מבט על מכתב השחרור, ראיתי שעשו לי קצת בדיקות דם. ומשך את תשומת ליבי תוצאת גלוקוז שהיה: 122ׁ- לא הייתי בצום, אבל רק שתיתי נס קפה עם 2 כפיות סוכר ואכלתי עוגייה- האם זה בכל זאת סכרת?? איני יודעת מדוע אני מרגישה חולשה אדירה, שאר הבדיקות תקינות. תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
ד''ר גרי בלומברג16/09/2008שלום, אחת
לגבי הדופק כדאי שתעברי בדיקת א.ק.ג. ל 24 שעות שנקרא הולטר. יתן לרופא/ה שלך מידע על הדופק ופעילות הלב.
חשוב לבדוק את בלוטת התריס כי פעילות יתר מעלה דופק.
סוכר 122 לאחר אוכל נחשב כתקין. ליתר בטחון תעשי בדיקה בצום בקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת REOLIN בצום -דובי14/09/2008
לצורך הגנה על הכליות בבדיקת סיטי רשם הרופא תרופת REOLIN ,כדור אחד בבוקר והשני לפני הבדיקה. לפני הבדיקה אהיה בצום וזה לא מסתדר עם העלון של התרופה האומר שלקיחת התרופה לפני או אחרי האוכל. האם אפשר לקחת את התרופה על בטן ריקה. האם כדאי לפי נסיונך לקחת את הכדור גם פעם נוספת אחרי הסיטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר REOLIN
ד''ר גרי בלומברג16/09/2008שלום, דובי
כמה שדוע לי אין בעיה לקחת על בטן ריקה - עם כמות טובה של מים - אבל עדיף לברר עם רוקח. ניתן להתקשר לבית מרקחת ולשאול.
לגבי כדור לאחר הבדיקה - תלך לפי הוראות שקיבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת לחץ דםשרית14/09/2008
שלום רב, אני בת 29. מזה מספר שנים אני סובלת ככל הנראה מירידת לחץ דם שבאה לידי ביטוי בסחרחורת, נשימה מואצת, אי יכולת ללכת, רצון להתעלפות, הרגשה של נמלים/דקירות בכפות הידיים במקרה כזה אני נזקקת לדיאט קולה / מים מתוקים והאירוע חולף לאחר כמחצית השעה ולעיתים כשעה. האירוע לא מתרחש באופן תדיר ומגיע באופן פתאומי אבל בשנה האחרונה התרחש יותר בעיקר לאחר אמבטיה חמה (לא מקלחת). לפני מספר שנים ישבתי עם משפחתי במסעדה ופתאום התחלתי לחוש בסחרחורת שהובילה ... לפני כשנתיים הייתי במועדון וסתם כך לפתע (בלי אלכוהול) התחלתי לחוש סחרחורת שהובילה לאירוע. רופאת משפחה ביטלה את חששותי ללא בדיקה. האם זה משהו שמזקיק טיפול ובדיקה רצינית או שמדובר במשהו חולף שלא שווה התייחסות? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי סחרחורת
ד''ר גרי בלומברג16/09/2008שלום, שרית
האם הוכח שיש ירידה בלחצי דם באירועים שאת מתארת? מה לחץ הדם שלך שאת מרגישה טוב? האם מדדו לחץ דם בשכיבה ואח"כ בעמידה?
ארוע שקשור לישיבה במים חמים כן מעיד על קשר לירידה בלחץ דם עקב הרחבת כלי דם.
לא בטוחה שהאירועים קשורים ללחצי דם. יכול להיות גם מירידה בסוכר. האם זה נבדק?
האם מצאת איזה מכנה משותף לאירועים שמסביר למה קורים?
אם לא עברת בדיקות דם לאחרונה כדאי לבדוק, בעיקר ספירת דם, סוכר ובלוטת התריס.
אם בדיקות תקינות אני ממליצה לשמור על שתייה מרובה ולא לקום מהר. להרבה נשים צעירות יש ארועים כאלו לאחר עמידה ממושכת או בסביבה ללא אוויר צח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיטי בטןדוד14/09/2008
איזה הנחיות הכנה מקובלות לבן 68 ,סוכרתי 2 מטופל גלובן ופראנדג' עם קרריאטנין 1.0 . האם מכניסים שנויים בפרוטקול של הבדיקה לחולה כזה. מה רמת הסיכון לחולה מהקרינה ששנים רבות לא עבר סיטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT וסוכרת
ד''ר גרי בלומברג16/09/2008שלום, דוד
אם קריטינין תקין (1.0 תקין) ואתה לא לוקח מטפורמין (גלוקומין, גלוקופאג' וכד') אז אין צורך בשינוי פרוטקול. כדאי לשתות הרבה מים לאחר הבדיקה לעזור בפינוי חומר הניגוד.
לגבי הקרינה במאת יש לא מעט ב CT - לכן חשוב שעוברים את הבדיקה רק מתי שבאמת צריך. מספרים מדויקים לא ידועם לי. אבל אם צריך את הבדיקה, הקרינה פחות חשובה מהמידע שהבדיקה נותנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)