פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן ושילשולים
    מירי
    13/09/2008

דוקטור שלום" אני אשה בת 59 רקע רפואי כולסטרול שומנים ולחץ דם מטופלת בכדורים. אני גבוהה 1.73 משקלי 88 קילו הרבה. לפני שבועיים התחלתי ברדוקטיל 15 מג. ויש לי מדי פעם מיחושים בקיבה אבל היום שבת יש לי כאבי כטן עזים עם שילשולים. האם יש קשר לכדור?ושאלתי הבאה האם אני יכולה להפסיק את הכדור על דעת עצמי? אשמח לשמוע את דעתך בנידון. תודה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן ושילשולים

הוספת תגובה

• כאבי בטן ושילשולים

ד''ר גרי בלומברג
    13/09/2008

שלום, יפית

יותר סביר שתפסת וירוס של הבטן. תשתי הרבה ותשתדלי לאכול רק לחם, אורז, תפוחי עץ ובננות עד שהשלשול פוסק.

את הרדוקטיל ניתן להפסיק ללא בעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעידות שרירים וחרדה
    אפי
    13/09/2008

פניתי לפורום זה מספר פעמים עם בעייתי וארצה לעדכן והתייעץ עקב ההפתחויות. אני בן 26 ונטלתי מספר צמחי מרפא ותוספי מזון בניסיון לטפל "באופן טבעי" בחרדה קלה. לאחר תקופה של ניסינות טיפוליים של 3 שנים,התחילו אצלי התכווצויות/רעידות בלתי רצוניות של איברים בגוף כמו שרירי ידיים,רגליים,ישבן,גב וצאוור מה שעורר חרדה חזקה וירידה במשקל. הפסקתי מייד עם כל התוספים למינהם. אבל הבעיה עדיין נמשכה ביתר שאת והכניסה אותי למעגל של חרדה. ביצעתי בדיקות דם מקיפות(כולל CPK,בלוטת התריס,B12) -הכל תקין כולל בדיקות נוירולוגיות EMG + בדיקה לפעילות ספונטנית של השריר-גם שם הכל תקין. מכאן,שהמליץ הרופא על טיפול להרגעה להפחתת התופעות. התחלתי עם קלמנרבין,עברתי לקלונקס למשך שבוע - מה שמעניין שדווקא תחת השימוש בתרופות ההרגעה הרעידות בגוף החריפו! אני ממש חסר אונים.מה אפשר לעשות כאשר תרופות ההרגעה מחמירות את הרעידות/ההתכווציות בשרירים? האם רצוי להפסיק כל תרופה המשפיעה על מערכת העצבים המרכזית או שדווקא לעבור לתרופות חזקות יותר כמו רסיטל'/ציפרלקס?

לקביעת תור
    סגירה
    רעידות שרירים וחרדה

הוספת תגובה

• רעידות שרירים וחרדה

ד''ר גרי בלומברג
    13/09/2008

שלום, יאיר

שתי הגישות הגיוניות. אם תפסיק כל התרופות יש לחכות לכחודש לראות אם הכל נעלם.
    אם תתחיל רסיטל או אחד ממשפחתו יכול לקחת חודש או מעט יותר לקבל השפעה טובה. הסיפרלקס אמור להשפיע מהר יותר.

ניתן לנסות "להיגמל" ואם אין הטבה לעבור לתרופות.

אני גם חושבת שחלק מהבעיה הי ההתעסקות שלך בתלונות. כדאי להעסיק את עצמך בפעילות גופנית, תחביבים, עבודת התנדבות וכד'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגע בכבד
    שירי
    13/09/2008

לאחר תוצאות בדיקת CT שעשיתי לאחר חמישה ימים של כאבי בטן (במיוחד בחלק התחתון מתחת למותן), ששללו פנדיציט, חום והקאות נמסרו לי תוצאות ולהלן פירושם: איזור היפודנסי בקוטר של כ- 2 ס"מ בסגמנט 4 של הכבד. איזור של החלפה שומנית. ציסטה ע"ש קורפוס לוטאום בשחלה משמאל, רחם מעט מוגדל והיפרמי. ברצוני לדעת מה המשמעות של הנגע בכבד, והציטסה?

לקביעת תור
    סגירה
    נגע בכבד

הוספת תגובה

• נגע בכבד

ד''ר גרי בלומברג
    13/09/2008

שלום, שירי

קורפוס לוטאום הוא מה שנשאר בשחלה לאחר הביוץ. לרוב לא עושה בעיות ונספג. לעיתים רחוקות גורם לכאבי בטן אם גדול, או יש דימום בתוכו. לא נראה לי קשור לתלונות שלך אלא ממצא אקראי.

לגבי הנגע בכבד - בדרך כלל מוסיפים לתאר "מתאים ל..." . כדאי לברר. לרוב נגעים בכבד הם גידולים שפירים - או ציסטות או המנגיומות (גידול כלי דם) ודורשים רק מעקב.

תראי את התוצאות לרופא/ת המשפחה שלך להסברים יותר מפורטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לדעת משהו
    אבי
    12/09/2008

בוקר טוב רציתי לקבל הבהרות או הסבר לתופעה הבאה: הלילה לקראת הבוקר התעוררתי חלקית והרגשתי תחושה של חולשה מעטה, תחושה שכאילו אני לא מפוקס או מרוכז, כאילו אני ניתק מהמציאות (הגדרה שישר קפצה לי לראש). כשהתעוררתי בבוקר הרגשתי עדיין מעט חולשה ותחושה כאילו אני בתוך בועה (מודע לכל מה שקורה מסביבי כמובן) אבל גם, בו זמנית, באיזשהוא מקום מכונס בתוך עצמי במחשבות והכרה. בזמן ששהיתי בשירותים (לאחר מספר דקות) הרגשתי את הידיים שלי קרות וטיפה הזעה והתקף של מספר שיעולים. רציתי לקבל את חוות דעתכם בכלל ולגבי השאלות הבאות : * מה יכול להיות ההסבר להרגשתי זו ? * האם הדבר יכול להצביע גם על כיוונים מסוכנים / דחופים ? * האם השיעול ותחושת הקור וההזעה יכולים לנבוע מהתרגשות/חרדה/ל"ד וכו' והאם האפשרויות סבירות ? * הבנתי שריפלוקס גורם לשיעולים (יש לי את התופעה לפעמים), האם הרפלוקס יכול לגרום לחולשה ובכלל האם יתכן כי התחושות הללו נגרמו מריפלוקס ? * אני חושש מבעיה מוחית/נוירולוגית - האם יש מקום לחששי וכיצד לנהוג ? תודה רבה להתייחסותכם (אגב אני לוקח באופן קבוע כדור ציפרלקס, הבוקר עדיין לא לקחתי).

לקביעת תור
    סגירה
    רציתי לדעת משהו

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גרי בלומברג
    12/09/2008

שלום, ירון

התופעות שציינת לפעמים קורות כאשר אנחנו נצאים בתפר בין שינה לעירנות מלאה. אין להן משמעות של בעיה רפואית.

האפשרויות שציינת נשמעות מתאימות. לא נשמע שיש בעיה מסוכנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם קרוש
    ארי
    11/09/2008

היום בצעתי בדיקת דם (ספירה) וכל התוצאות היו פסולות , וההערה שהדם קרוש ... האם זה יכול בעייה טכנית ? או בעיה אחרת ? עשיתי את בדיקת הדם במרפאה (אחרי יומיים מהקאות דמיות ) , האם זה ישפיע על כך ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דם קרוש

הוספת תגובה

• דם קרוש

ד''ר גרי בלומברג
    12/09/2008

שלום

ספירת דם לעיתים מגיעה למעבדה שהדם במבחנה קרוש. הבעיה טכנית ולא קשור למצב הנבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות מעבדה
    אנה
    11/09/2008

שלום אני בת 24 שוקלת 58 גובה 164 בתוצאות בדיקות הדם שעשיתי מופיעים הערכים הבאים: cholesterol total 248.2 triglycerides 120.3 hdl cholesterol 76 ldl cholesterol 148 האם ערכי מעבדה תקינים? למה יש לי כולסטרול כללי כל כך גבוה ? ומה משמעות הערך של ה LDL האם הוא תקין גבוה..?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות מעבדה

הוספת תגובה

• כולסטרול

ד''ר גרי בלומברג
    12/09/2008

שלום, אנה

אם אין לך סוכרת או מחלת לב - אז המטרה שלך ל LDL צריך להיות מתחת ל 160. לכן 148 תקין עבורך. HDL של 76 טוב ומגן על הלב. כמו במממתיקה - אם ה HDL גבוה גם הסה"כ יהיה גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעגל חרדה
    אייל
    11/09/2008

שלום רב.אני בן 26 ומזה כשנה סובל מקפיצות/רעידות של שרירים בגוף בתדירות יום יומית. למרות שעשיתי את כל הבדיקות האפשריות והן יצאו תקינות:בדיקות דם מקיפות,בדיקת שתן,לחץ דם,דופק,א.ק.ג, בדיקת שרירים נוירולוגית ו-EMG, כל פעם שמתרחש רעד כזה אני חש חרדה שאני לא יכול לשלוט בה נדמה לי אפילו שאלו ממש התקפי חרדה. מה שיוצר מעגל של קפיצות שרירים,חרדה,היפוכונדריה וחוזר חלילה. כדי להפסיק את החרדה,האם כדאי לקחת טיפול תרופתי נוגד חרדה(כמו ציפרלקס/רסיטל) או שאפשרי להסתפק בתרופות הרגעה טבעיות כמו רגיעון ואו קלמנרווין? (אציין שירדתי מאוד במשקל בשל המתח הרב ואני מרגיש ממש כמו סמרטוט). תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעגל חרדה

הוספת תגובה

• מעגל חרדה

ד''ר גרי בלומברג
    12/09/2008

שלום, אייל

במקרים קלים התרופות להרגעה טבעיות עוזרות. במצבים קשים יותר לרוב דרוש תרופות לטווח הארוך (6-12 חודשים לפחות) כמו רסיטל וכד'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימה מול מזגן
    דני
    11/09/2008

בוקר טוב ברצוני לשאול ..קורה לי לפעמים שאני נרדם מול המזגן ושוהה כמה שעות מול מזגן שמכוון מולי ואני מדבר על מזגן שמקרר היטב ואפילו יותר מידי. האם זה יכול לגרום נזק כלשהו? שמעתי שזה לא רצוי.

לקביעת תור
    סגירה
    שימה מול מזגן

הוספת תגובה

• שינה מול מזגן

דני
    11/09/2008

התכוונתי כמובן לומר שינה מול מזגן. בשינה הרי בן אדם לא נמצא בשליטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה מול מזגן

ד''ר גרי בלומברג
    12/09/2008

שלום, דני

יש דיעה בעם ששינה מול מזגן או מאוורר גורמת לכאבי שריר במיוחד גב. אין בספרות הרפואית הוכחות לכך.

מה שכן נכון שהזעה והקירור שלו על הגוף יכולה להחמיר כאבי שריר קיימים.

אם אין לך ככאבים בגב או בשריר לא צפויה השפעה רעה משינה מול מזגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת יעוץ
    אבי
    11/09/2008

שלום מזה מספר ימים יש לי מידי פעם הרגשה ותחושה כאילו יש לי שערה סוררת על הלחי או באזור העין ומתחתיה, מה שגורם לי לשפשף את המקום כדי לסלק את השערה. אך בעצם נראה כי אין שם כלום. ממה יכולה לנבוע התחושה ? מה נראה לך ? זה יכול להיות קשור למערכת העצבים ? בעיה מסובכת כלשהיא ? תודה על חוות דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת יעוץ

הוספת תגובה

• תחושה של שערה

ד''ר גרי בלומברג
    12/09/2008

שלום, ירון

יש לפעמים תגובות של עצבים שטחיים כאילו יש גוף זר באזור. לא כדאי ממש לשפשף אלא להעביר אצבע בקלות. אם יש באמת שערה - מאוד נפוץ - היא תסולק. אם לא, התחושה תעבור. אין לתופעה השלכות או מסוכנות. היא מופיעה יותר שאנחנו עייפים, מתוחים או שותים הרבה קפאין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש
    שרון
    10/09/2008

שלום רב אני בן 25 במשך שלושה ימים שלמים ,יש לי כאבי ראש נוראיים . לחצים על הראש בקודקוד הראש ובצדדי הראש,שגורמים לחולשה וסחרורות. הרגשה גם של אי יציבות.הלחצים של הראש מרגישים כמו ששמים כובע שהוא קטן ולוחץ בצדדי הראש. האם זה יכול להיות מיגרנה ? או שאולי מדובר במשהו אחר ,מה צריך לבדוק הכאב בלתי נסבל בתודה גילי נ.ב ריססו את הגינה נגד קרציות שלנו ואחי ניקה את האזור אם הידיים ונחתך,האם מגע של פצע פתוח בחומר הדברה נגד קרציות יכול לגרום למשהו ? הוא המשיך לנקות אם הדם ולאחר מכן שתף במים וסבון ומרח פוטידין.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש

הוספת תגובה

• המשך

שרון
    11/09/2008

מדודו לי לחץ דם שיצא 160/95 דופק 75 האם זה נורמלי או גבולי? מה יכול להיות הכאב ראש והסחרורות. לחץ או חרדה מהפחד של לדעת מה זה יכול לגרום ללחץ דם שכזה? בתודה גילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש

ד''ר גרי בלומברג
    12/09/2008

שלום, גילי

במקרה של כאב ראש יותר מיום-יומיים או שלא מגיב לנגד כאבים מאד כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה לבדיקה. רוב הסיבות לכאב ראש אינן מסוכנות אבל רק רופא/ה יכול/ה לשלול דברים חשובים.

לגבי אחיך אם אין אודם או רגישות באזור אין מה לדאוג. חשוב לברר אם חוסן נגד טטנוס ב 5 שנים האחרונות ואם לא, לסור למרפאה תוך 72 שעות לקבל את החיסון. ניתן לפנות למוקד חרום כמקובל בקופתו אם עד יום ראשון יעברו יותר מ 72 שעות. אם יש אודם, רגישות או מוגלה - לפנות לעזרה רפואית.

בהמשך ציינת לחץ דם גבוה - שיכול לגרום לכאבי ראש או ההפיך - כאב מעלה לחץ דם. חשוב שתיהה במעקב לחץ דם ושל רופא/ת המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    ארי
    09/09/2008

1. הייתי בביקור אצל כיר' ובמכתב היה כתוב " ... מעלים אפשרות של " .gastric G" , מה זה אומר ? תודה 2. אני סובלת מאנימיה ( כתוצאה מדימומים חוזרים מהקיבה - פעם אחרונה לפני כחודשיים וקבלתי שתי מנות דם ועל ההימוגלובין ל- 10.3 ) , בתמונה כזאת , כל כמה זמן עלי לבצע בדיקות דם ? 3. מתי בד"כ מנתחים כיב קיבה (אם נשלל הסרטן) ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• B12

ארי
    09/09/2008

סליחה עוד שאלה , האם זה נכון שאדם שעובר כריתת קיבה כ-70 % ממנה , חייב לקחת זריקה של B12 כל שלושה חודשים לכל החיים , אפילו אם הוא בנורמה ? 4.20- 0.35 mIU/L 0.72 TSH 670- 180 pmol/L 664 VITAMIN B12 291.0- 10.0 ng/ml 15.0 FERRITIN תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• B12

ד''ר גרי בלומברג
    12/09/2008

שלום

אם הערך תקין לא נראה שיש צורך בזריקות כעת. אבל המצב כעת משקף מאגרים שהיו ולאט יתרוקנו. צריך לעקוב לאחר רמת ה B12.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר גרי בלומברג
    12/09/2008

שלום

1. לא מוכר לי הביטוי. gastric מתיחס לקיבה. G לא ברור לי.
    2. אם אין עוד דימום פעיל הייתי חוזרת לאחר חודשיים-שלושה. תתיעצי ברופא/ת משפחה שלך.
    3. יש להפנות את השאלה לפורום כירורגים. הדברים משתנים מפעם לפעם ואני לא מעודכנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצויות לא רצוניות חזקות
    דוד
    09/09/2008

שלום,אני בגיל 29 ומזה שנה שלמה סובל יום יום מהתכווציות חזקות לא רצוניות בגוף (במיוחד ידיים ורגליים).אלו התכווצויות שנראות לעין כמו שריר קופץ/זז. עשיתי בדיקות דם שכללו מדדים רבים ללא כל תוצאה חריגה. נבדקתי ע"י 2 נוירולוגים + בדיקת אלקטרומיוגרפיה - כל הבדיקות תקינות לחלוטין. אינני נוטל תרופות ואני בריא בד"כ. לחץ הדם הוא 80/120 משקל תקין 63 גובה 170. ממה זה יכול להיות אם כל הבדיקות תקינות?

הוספת תגובה

• התכווצויות לא רצוניות

ד''ר אביבית גולן כהן
    09/09/2008

דוד שלום
    קשה לעשות אבחנה רק על סמך התיאור שתארת. במקרה שלך יש חשיבות גדולה לבדיקה גופנית.
    בהנחה שאכן בוצעו כל הבדיקות הרלוונטיות , ובהנחה שהן תקינות ( ואת זה נוירולוג צריך לאמת),
    הרי שסיבות השכיחות לתופעה יכולות להיות עייפות, מתח או השפעת לוואי של כדורים/תוספי מזון/ חומרים אחרים שאתה צורך.
    יש הטוענים כי מזון עשיר בויטמין B12 ומינרלים ( בעקר מגנזיום) יכולים לעזור ולכן נסה להעשיר את התזונה בדגים, לחם מלא , פירות וירקות ודגני בוקר מחיטה מלאה .

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין חושש
    חושש
    09/09/2008

שלום לך, התכתבנו בעבר. להזכירך, לאחר תלונות של כאבים חזקים וכרוניים ברום הבטן ובעת בליעת מזון, במעבר של האוכל לקיבה, עשיתי בדיקות מקיפות ללא ממצא אורגני ממשי, למעט בקע סרעפתי גולש קט. הבדיקות כללו: מנומטריה, PH, גסטרוסקופיה, אולטרא סאונד בטן, סי טי חזה/בטן/אגן, צילום חזה, אקו במנוחה/מאמץ, אקג, תפקודי ריאות, שלילת הילוקובקטר פילורי. גם בדיקות הדם יצאו תקינות למעטIgG גבוה עליו חזרתי בביה"ח בו אני עובד ובנוסף עשיתי אלקטרופורוזה של חלבונים בדם בעקבות. יצאו לי התוצאות הבאות: IgG = 16.6 - המקסימום המותר זה 16 (לפני שבוע עשיתי ויצא 18.7) IgA = 2.38 IgM = 0.98 Protein, total = 88 - המקסימום המותר זה 83 Alburmin(EP) = 53.1- המקסימום המותר זה 50 Alpha I – glob = 1.4 Alpha II – glob = 7.6 Beta – glob = 9.6 gamma – glob = 9. המקסימום המותר זה 15 CRP<0.5 ממתין כרגע לתשובות מביופסיות שלקחו לי אמש בגסטרוסקופיה מהתריסריון ומהקיבה. כרגע לוקח לנטו 30 מ"ג פעם אחת ביום ללא הקלה בכאבי הבטן הכרוניים. האם יש לי ממה לחשוש מזיהום בקיבה, שלא גילו עד כה חרף כל הבדיקות שעשיתי, ושאולי גורם לי לכל הכאבים בבטן ובאכילה? האם חלילה יש קשר להתפתחות איטית של מיאלומה נפוצה? האם רצוי להמשיך לבצע בדיקות נוספות כמו אלקטרופורוזה של השתן ובן ג'ונס? ולסיום: על מה החריגות האלה מעידות????? תודה רבה על התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה
    עדיין חושש

הוספת תגובה

• gamma – glob = 16.5 המקסימום המותר

חושש
    09/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    09/09/2008

ה"חריגות" בעיני אינן חריגות. קשה לי להאמין שיש זיהום בקיבה הגורם סבל מבלי שבגסטרוסקופיה יראו זאת. המחשבה על מיאלומה נפוצה אינה רלבנטית. לפי תחושתי אתה תקוע בנסיונות בדיקה ואבחון וכך מצב הרגשתך לא ישתפר. עליך לעבור להתמקד בריפוי והבראה. ריפוי לא בהכרח תלוי בהגדרת מנגנון פתופיזיולוגי של תופעה. הרבה פעמים מרפאים סימפטומים ללא קשר למנגנון המדוייק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי נגע בכבד
    שירי
    09/09/2008

לאחר כחמישה ימים בהם אני מקיאה, חום לסירוגין מאתמול וכאבים חזקים בבטן, (מתבטא בעיקר בכאב בבטן התחתונה בצד ימין), אם כי לעתים מקרין לכל חלל הבטן, הגעתי למיון רמב"ם ושם לאחר שלילת הפנדיציט באולטרא-סאונד, נשלחתי ל- C.T שבו נמצא נגע בכבד בגודל 2 ס"מ, נאמר לי שזהו דבר לא רציני ושוחררתי הביתה, אך צריך מעקב אולטרה-סאונד? רציתי קצת לדעת מה הפירוש של נגע בכבד והאם באמת 2 ס"מ זה משהו שלא מצריך טיפול מיידי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי נגע בכבד

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    09/09/2008

יש כל מיני נגעים בכבד. יש סוגי נגעים שאינם צריכים התייחסות גם אם הם גדולים מ 2 ס"מ, ויש סוגי נגעים הדורשים התייחסות גם בפחות מ 2 ס"מ. בדרך כלל בתשובת ה CT המפענח מתאר את הנגע ונותן אבחנה משוערת מה טיבו. צריך לראות את דוח ה CT שעשית. אם לא קבלת את הדוח חתום ע"י רופא רנטגן בקשי לקבל והראי לרופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה של גוש בגרון וחנק כבר שנתיים
    סיגל
    09/09/2008

שלום דוקטור, יש לי שאלה בבקשה, אני סובלת כבר שנתיים וחצי מתחושה של חנק , גוש בגרון שמאוד מפריע לי לתפקוד יום יומי . עשיתי את כל הבדיקות מקיפות לפני שנה שיצוא תקינות כגון גסטרוסקופיה, CT , אולטרסאונד גרון, א.א.ג. וכו... לפני שנתיים היתי אצל רופאת משפחה , היא נתנה לי כדור בשם ALPRALID 0.5 פעמים ביום , בהתחלה הוא עזר אבל אחרי כמה זמן הוא היפסיק לפעול . פניתי לפסיכיאטר , היא נתנה לי כדור בשם ציפרלקס שאני משלבת ביחד עם ALPRALID 0.5 כבר כ4 חודשים , הביעה שלי לא נפטרת יש לי עדיין הרגשה הזאת כל הזמן , ניסיתי כדור בשם מירו אבל זה עשה לי ממש לא טוב אז הפסקתי וכרגע אני לוקחת 2 כדורים של ציפרלקס 10 מ"ג ו ALPRALID 0.5 3 פעמים ביום ואין שום שיפור. רציץי לציין שאני בכלל לא בדיכאון ואין לי חרדות ואני בת אדם מאוד רגוע , אולי זה בכלל משהו שלא קשור לפסיכיאטריה ? מה אתה ממליץ ? תודה מראש אורית

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    09/09/2008

הביטוי הקליני לחרדה אינו בהכרח כולל מרכיב קוגניטיבי של הרגשת חרדה. הרבה פעמים לחרדה רק ביטוי גופני של סימפטומים כגון חנק, קוצר נשימה, לחץ בחזה, כאב בטן, דפיקות לב, בחילה, שלשול ועוד. אם לא נמצאה סיבה אורגנית לתונותייך אפשרות החרדה בהחלט קיימת. אני מניח שהפסיכיאטר לא היה רושם לך טיפול ללא חשד לחרדה. הרבה פעמים אין תגובה לטיפול מסויים ויש לנסות אחר. צריך לנסות גם טיפולים נוספים לתרופות כגון טיפול התנהגותי CBT, ורפואה משלימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה