מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- dungee feverדליה08/09/2008
הבת שלי חזרה מהמזרח הרחוק לפני 3 שנים עם המחלה שעברה ללא טיפול מיוחד מלבד מנוחה. כעת היא רוצה לנסוע לזנ זיבר - אפריקה לחופשה והרופאה ב"למטייל" יעצה לה להמנע מנסיעה לארץ טרופית כי לחלות שנית במחלה עלולה להיות קטלנית . האם יש לכם איזה מידע לגבי מחלה זו ולגבי סיכון לחלות בה שנית? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/09/2008אין לי הרבה נסיון עם חולים במחלה זו. השאלה מתאימה לפורומים של רפואת מטיילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש וחולשהנועם08/09/2008
שלום. רציתי לשאול לגבי ידיד שלי בן 48, גובה 180, משקל 90 (לא מדובר בעודף משקל- הוא ספורטאי והכל שרירים), בדיקות דם אחרונות ב2002 כאשר הכל תקין, בריאות תקינה וללא מחלות... הבעיה היא שבחודשים האחרונים החלו להופיע אצלו כאבי ראש וחולשה, ממש הרגשה של שפעת (אבל בלי חום), כאבים במפרקים, בגב, סחרחורות, בחילות... הכאבי ראש ממש חזקים- הוא מתאר אותם ככאבים בכל הראש ומרכז הכאב הוא בין העיניים ובחלק שבין העין לגבה... לאחר מספר ימים זה עובר ואחרי כמה ימים חוזר שוב. מה זה יכול להיות? כדאי לגשת לבדיקות דם ולרופא או להסתפק באקמול (לא ממש משפיע)... זה משהו שנורמלי בגיל הזה? תודה רבה, אני דואגת! נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/09/2008האפשרויות רבות. אין טעם אפילו להעלות השערות לפני בדיקה אצל רופא המשפחה, אשר הכרחית בעיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נועם10/09/2008לא, האמת שהוא מסרב ללכת לרופא כי הוא חושב שזה כלום. מה זה יכול להיות? משהו רציני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש מאודחושש07/09/2008
שלום לכם, עקב כאבי בטן ממושכים ללא ממצא אורגני עשיתי בדיקות דם ושתן מקיפות שכולם כולל כולם יצאו תקינות (כל הערכים בתחום) למעט בדיקה אחת Immunoglobulin G שיצאה בערך של 1870 כאשר המקסימום זה 1600 ושמאוד מדאיגה אותי. (יש לציין שבשנת 2005 היה הערך 1570, נושק לגבול העליון) אני יודע שזה פרמטר שיכול להצביע על מחלה זהומית בגוף אבל גם על ממיאלומה נפוצה שמתפתחת לאט ולכן ביקשתי מהרופא לשלוח אותי לבדיקות בן ג'ונס ואלקטרופורוזה של חלבונים בשתן ובסרום. האם ייתכן ונדבקתי ב - HIV אחרי קיום מגע מיני לא בטוח אבל חד פעמי עם בחורה לפני שבועיים וחצי, מה שהקפיץ את הערך??? (היא, דרך אגב, עשתה שבועיים לפני המגע בינינו קומבו שיצאה שלילית). מה שמפתיע אותי שאם חלילה נדבקתי גם משהו בערכים האחרים בדם היה אמור להשתנות, לא? אני מאוד חושש ומקווה שלחינם... אודה לך על תשובה מעמיקה מנסיונך בתחום ערכי מעבדה של בדיקות דם שמשתנים מקצה לקצה, אם חלילה, נדבקים. יואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר קטן...
חושש07/09/2008אני מאוד חרד ולחוץ בתקופה האחרונה, האם זה יכול להשפיע על ערך הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/09/2008אין לי מה להוסיף על תגובתי מהיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון05/09/2008
לד"ר שלום רב. אני בן 25. אתמול בלילה היו לי סחרורות והלכתי לישון חשבתי שכנראה מעייפות. הבוקר בשעה 6 בבוקר בעת היותי שוכב במיטה.חשתי זרם ממוקד במקום אחד באזור השכמה ועובר לי ישירות לכיוון הלב זרם כמו עצב.דומה להרגשה של עצב בשיינים.מלווה בסחרורות.זה בא כל כמה שניות.כולל בחילות נוראיות בעת בישיבה יש לחץ באזור הקדמי של כתף שמאל ובית החזה באזור. במרכז בית החזה אין .בצהריים ובערב זה חזר על עצמו כמה פעמים. ביצעתי בבוקר אצל האחיות אקג שיצא תקין 53 יצא שם ממה שאני רואה ללא שינוי 4 פעמים מופיע המספר הזה והלחץ דם היה תקין האחיות העמידו אותי ואמרו שאין לי סחרורות כי אני לא נופל. האם זה יכול להיות התקף לב חס וחלילה או בעיה לבבית? או שאולי זה עצבים או יכולה להיות בעיה של שריר תפוס? בתודה גילי.
ד''ר גרי בלומברג06/09/2008שלום, גילי
התלונות שלך לא נשמעות מתאימות להתקף לב וא.ק.ג. תקין תומך בכך.
אני ממליצה שתיגש לרופא/ת המשפחה שלך לבדיקה גופנית ושיחה. מה שלא אפשרי בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנתח או לעקוב? תודה.חיים04/09/2008
הכירורגים חלוקים בהעדפתם לגבי ציסטת התריסריון, האחד בעד לנתח והאחר בעד לעקוב. שאלתי: לנתח (סיכון) או לעקוב (ריבוי CT כרוך בקרינה, EUS בוצע וחודרני , US לא מדויק)? להלן הממצאים: CTבטן ואגן אחרון (31.07.2008) בוצעה השוואה ל CT קודם מיום 12.07.2007. נגע ציסטי בגובה IVC והאאורטה בסמוך לדופן של החלק השלישי בתריסריון בקוטר 1.8 ס"מ ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת. קרוב לוודאי מדובר בציסטה מדופליקציה או תהליך ציסטי רטרופריטוניאלי אחר?. ללא שינוי. EUS אולטרה סאונד אנדוסקופי של דרכי עיכול עליונות (24.09.2007) תריסריון- בחלק ה-3 ממצא סיסטי בקוטר 26 מ"מ עם מחיצות לא שלמות. בוצעו מספר מעברים. לא נצפתה מחט בתוך הממצא בברור. לאחר הניקור הציסטה נעלמה (דלף?) לא נשאב נוזל. US בטן עליונה (6.09.2007) רטרופריטונאום – באיזור קו האמצע קדמית לאאורטה ואחורית לתריסריון מודגם ממצא ציסטי עם גבולות חדים ותוכן צלול כ- 1.7X2.5 ס"מ, אשר לא השתנה בגודלו לאחר שתיה. תודה.
פרופ' אליעזר קיטאי05/09/2008ציסטה בתריסריון אינה ממצא שכיח בפרקטיקה של רופא המשפחה ולכן לא אוכל לתרום מנסיוני להתלבטותך. תחושת הבטן שלי, שלא לעשות כלום פרט למעקבי אולטראסאונד. תשובה אחראית צריך לתת לך הרופא המטפל האישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס 0.5 מ"גשי04/09/2008
במשך 14 יום לקחתי כדור קלונקס 0.5 מ"ג - כדור אחד בלילה בגלל תקופה של מתח רב. האם לתקופה כזו הכדור עשוי לגרום להתמכרות שלא ניתן לצאת ממנה / תופעות גמילה שלא חולפות לאחר כמה חודשים?
פרופ' אליעזר קיטאי05/09/2008בהחלט לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פריטין ותרופותמור03/09/2008
שלום,אני בת 25 ובבדיקת דם האחרונה רמת הפריטין הייתה 14 (הטווחים התקינים בקופה בה אני חברה הם 20-167).שאר הבדיקה תקינה לחלוטין כולל המוגלובין. האם יש צורך לקחת תוספת ברזל בכדורים? שאלה נוספת,סיפרתי לרופא שאני סובלת ממתח כרוני יום יומי ומתקשה להרגע והוא רשם לי 2 תרופות: CALMANERVINE+ RECITAL (את הרסיטל 1 בבוקר, קלמנרווין 3 פעמים ביום) קראתי על 2 התרופות ומסתבר ששתיהן נוגדות חרדה.מדוע הוא נתן לי שתי תרופות שעושות אותו דבר בעצם?
פרופ' אליעזר קיטאי05/09/2008רמת פריטין 14 מעידה על כך שאת צריכה לספק לגוף יותר ברזל.
קלמנרבין הינה תרופת הרגעה סימפטומטית טבעית. היא מפיגה מתח קל לכמה שעות.
רסיטאל מפיגה חרדה באופן שורשי, אולם פעולתה מתחילה רק אחר כמה ימים.
בתפר עד אז יש טעם לשלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרציות על הגוףשרון03/09/2008
שלום הכלבה שלי סובלת מקרציות ופשפשים ואני מטפל בה ובסביבה של הבית .והיום נעקצתי מ2 קרציות שהיו על הזרוע ועל בית החזה. הם הספיקו להיתפס לי בגוף ורואה סימנים באזור,האם להלחץ מזה וצריך לגשת לחדר מיון? האם יש סכנה בזה? או שאי אפשר להדבק מזה בגלל שדם של כלב שונה משל בנאדם . והכלבה שלי מחוסנת אבל הבעיה שבסביבה יש חתולי רחוב.... מה עושים במקרה כזה?
פרופ' אליעזר קיטאי05/09/2008אני מניח שכבר פעלת בענין הקרציות.
לא היה צורך להלחץ ולא לפנות למיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת tsh= t4מירי03/09/2008
שלום דוקטור עברתי היום בדיקת דם tsh +t4 free התוצאה שלי 4.74 ערכי נורמה0.35-4.20 אצלי יצא 1 + וציון בהערה ערכי יחוס שונו t4 free 13.4 ערכי נורמה 10.0-20.0 האם תפענח לי את הבדיקה? תודה ויום טוב
פרופ' אליעזר קיטאי03/09/2008תפקוד בלוטת התריס שלך תקין. TSH מוגבר מעיד על אפשרות של התחלת חולשה בפעילות הבלוטה. TSH 4.74 מאוד קרוב לנורמה ואין ליחס לו משמעות כרגע. חזרי על הבדיקה עוד 4-6 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בציפראלקסאבי03/09/2008
שלום לפני חודש בדיוק התחלתי טיפול בציפראלקס שנתן לי רופא המשפחה. הטיפול לאחר תלונות רבות של עייפות רבה במשך היום, התקפים של חולשה, מידי פעם תחושות של קפיצות כאילו מישהו מבהיל אותי, קצת חוסר יציבות ועצבנות כללית. לאחר שבועיים הרגשתי יותר טוב וחשבתי שהתופעות חלפו, אבל לפני שבוע (3 שבועות בערך לאחר תחילת הטיפול) שוב החלו הקפיצות הרגעיות אחת לכמה ימים, עייפות רבה היום ואתמול במשך היום, עיניים נעצמות והרבה פיהוקים. * האם יתכן כי הכדור לא התחיל להשפיע ? * היתכן כי התרופה לא מועילה לי ? האם ניתן לקבוע זאת לאחר חודש ? * האם יש מקום לחשוב על טיפול אחר ואיזה ? תודה
פרופ' אליעזר קיטאי03/09/2008צריך לתת הזדמנות לציפראלקס עוד שבוע שבועיים במינון הנוכחי. אם בכל אופן התלונות לא יחלפו לגמרי ניתן להגדיל מינון התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגעה חזקהירין03/09/2008
אשמח קצת לדעת מהם הטיפולים התרופתיים המקובלים ויעילים כאשר נדרשת הרגעה חזקה לאדם השרוי במתח עז מספר חודשים והאם לתרופות אלו תופעות לוואי קשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות להרגעה
ד''ר גרי בלומברג05/09/2008שלום, ירין
משום מה הפנייה שלך הסתתרה באמצע ולא שמנו לב שלא נענת. סליחה.
יש בגדול שני סוגים של תרופות להרגעה. (יש סוג שלישי לחולים פסיכיאטריים אבל לא זה ענין לפורום זה).
יש תרופות להרגעה שעובדות די מהר. בקבוצה זו גם תרופת טבעיות ותר כמו פסיפורה, ולריאן, רסקוו, קלמנרבין, רגיעון וכד' שלא דורשות מרשם רופא. תרופות אלא מתאימות למתח קל.
גם בקבוצה זו יש תרופות מרשם שגם עוזרות לשינה וגם להרגעה. לתרופות אלו יש פוטנציאל להתמכרות בשימוש ממושך של לפחות כמה חודשים. דוגמאות - אסיבל, ואבן, קסנקס... אבל עוזרים בם למתח עז. תופעות לוואי לרוב לא קשות - ישנוניות וכמו בכמעט כל תרופה בהתחלה אי נוחות בבטן, בחילות.
הסוג השני כולל תרופות לדיכאון וחרדה. לוקח כחודש עד שמרגישים את התופעות. אבל אין התמכרות לכן ניתן לקחת להרבה זמן. תופעות לוואי שונות מתרופה לתרופה - כדאי להתיעץ עם רופא/ת המשפחה. דוגמאות - פלוטין, פקסט, ציפרמיל...
מקובל היום להשתמש בתרופות מהסוג הראשון לכחודש יחד עם הסוג השני - ז"א עד שמתחילה הסוג השני להיות יעיל. אז מפסיקים את הסוג הראשון - בהדרגתיות.
בכל אופן - תתיעץ/צי עם רופא/ת המשפחה שלך שיכול לתת יותר פרטים שקשורים עליך אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתןמישהו02/09/2008
שלום, אני בת 52. בבדיקת איסוף שתן SODIUM- URINE 24h נמצאה רמה של mEq/24hr 166 (הנורמה 40 - 120). מה פירוש סטיית הערכים כלפי מעלה?
פרופ' אליעזר קיטאי03/09/2008כמות הנתרן בשתן שלך מעט גבוהה. אם רמת הנתרן בדמך תקינה יתכן שהסיבה היא עודף אכילת מלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!!!!קרן02/09/2008
היי, שמי דורין ואני בת 16 עליתי לכיתה י"א ואנחנו מסיימים ללימוד ב5 במקום ב1 וחצי . זה נורא מקשה עלי .. אני מרגישה עייפות פתאום באמצע היום וכשאני חוזרת לבית אני לא שולטת על עצמיוישר נרדמת אני נרדמת באמצע השיער זה נורא קשה לי היום הופך ללילה והלילה ליום אני לא נהנת מכלום אני פשוט ישנה! בבקשה ,יש איזה כדור שיכול להמריץ אותי? זה נורא חשוב לייי!!!
פרופ' אליעזר קיטאי03/09/2008כאשר הגוף עייף וזקוק למנוחה מתן כדור ממריץ רק יחמיר את הבעיה. כנראה שחסרות לך שעות שינה וסדר שינה מתקופת החופש. סיכוי רב שתוך כמה ימים המצב ישתפר מאליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת העיכולאבי02/09/2008
ערב טוב מזה כיומיים יש לי תחושה שאני לא מתרוקן ביציאה ויוצא עד 2-3 ביום במקום פעם אחת בבוקר לאחר הקימה באופן רגיל. כמו-כן היציאה לפעמים רכה מאוד ולפעמים נוטה למיימית מעט בצבע חום בהיר מהרגיל נוטה לצהוב, הניגוב הסופי בצבא צהבהב. הבוקר שוב היתה לי יציאה בבקור כאשר היא הדיפה ריח חריף ופי הטבעת צרב לאחר בזמן ולאחר היציאה, כאילו היציאה היתה חומצית או דבר דומה. במהלך היום שוב יצאתי 2-3 פעמים נוספות פעמיים רכה ופעם נוטה למיימית כאשר במהלך היום גם הרגשתי כאב בטן חלש (כמו עוית) שגרם לי לתחושה של רצון ליציאה נוספת. רציתי לדעת האם התופעה דורשת בדיקה והתייחסות דחופה ? מה יכולה להיות הבעיה והאם צבע וריח הצואה בעייתי ויכול לרמז על בעיה ? האם יש לפנות לרופא או שניתן להמתין עוד מספר ימים לראות מה קורה ? האם יש דיאטה מומלצת או המלצות נוספות בנושא האוכל בזמן זה ? אני מודה על תשומת הלב ועל כל עזרה ורעיון
פרופ' אליעזר קיטאי03/09/2008על פניו לא נשמע מצב דחוף או מדאיג. הסיבה עלולה להיות דלקת חולפת במעי. אם תוך 3-4 ימים הכל חולף אין צורך בבדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה בכדוריםמירי02/09/2008
שלום דוקטור אני אשה בת 59 משקלי מעט גבוה אני מטר 73 ושוקלת 88 קילו הרבה נכון. יש לי הצטברות שומנים בעיקר בבטן העליונה והתחתונה. אני מתעמלת במכון כושר התעמלות מים מכשירים אבל נשארת באותה המשקל רקע רפואי שומנים בדם . כולסטרול ולחץ דם סביר מטופלת בכדורים. האם יהיה מתאים לי להתחיל בדיאטת רדוקטיל 15 מג? אנא עזרי לי ואמרי לי מה עוד עלי לעשות? תודה ויום טוב
פרופ' אליעזר קיטאי03/09/2008רדוקטיל הינו תכשיר תומך דיאטה. מפחית את הבולמוס לאכול. לתכשיר עלולות להיות תופעות לוואי. בחישוב רווח-הפסד מנטילת הכדור נקבע שמומלץ לקחתו רק אם מסת הגוף מעל 30. לך מסה 29.4 כך שאת גבולית לגבי לקיחתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)