מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת אקטונלאיציק ג.01/09/2008
אמי בת 79 משתמשת מעל 10 שנים בפוסלאן ובשנים האחרונות עברה לאקטונל בשל אוסטופורוזיס. נאמר לה שרצוי לעשות הפסקה בנטילת התרופות הנ"ל לאחר 10 שנים. האם זה נכון ואם כן האם זה לא עלול לגרום לרגרסיה? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/09/2008אין תשובה בדוקה לשאלה.
אין מספיק נסיון לשנות טיפול רבות בתרופות אלו.
בעבר הועלה חשש ששימוש שנים רבות בתכשירים כאלה עלול דווקא לפגום בעצם.
מאידך מחקר מסוים הראה שאם מפסיקים פוסאלאן אחרי 5 שנים התוצאות זהות לכאלו שהמשיכו להן עוד חמש שנים.
במצב זה נראה לי שצריך צלשקול לגופו של עניין, מה רמת הסיכון לשברים אצל האם.
רמת הסיכון נגזרת מפרמטרים שונים שהרופא המטפל אמור לדעת.
אם רמת הסיכון שלה אינה מאוד גבוהה על אף גילה יתכן ואולי כן יש מקום להפסיק טיפול.
אם למשל היא עברה שבר חוליה בעבר לא הייתי מפסיק הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואש לגמרי - אולי זה בכלל וירוס?איתי01/09/2008
שלום ד"ר, אני סובל מזה שלושה חודשים מכאבים ברום הבטן ועד התבור שהתחילו בפתאומיות ללא שלשולים, צרבות, עצירויות או קשר לאוכל ושתיה. אין לי חום! במגע על הקו היורד (עורק ראשי) ממפתח הלב לתבור אני מאוד רגיש ולפי הגסטרואנטרולוגית שלי, הרבה יותר מאדם רגיל. הכאבים הם מסוג לחץ מעיק ומציק כרוני שיכול להמשך 24 שעות ללא הפסקה. אני לא סובל ואף פעם לא סבלתי ממעי רגיז. למעט פסג' עשיתי את כל הבדיקות גסטרו האפשריות כולל סי טי, גסטרוסקופיה, מנומטריה, PH, אולטראסאונד, בדיקות דם, מה לא. אף פעם לא סבלתי מהבטן, אוכל מסודר, לא מעשן ולא שותה. שום כדור לא עוזר לי לכאבים, לא קלוטל, לא נירבקסל, גם לא כדורי הרגעה. שאלתי: האם ייתכן שיש בגוף שלי וירוס שלושה חודשים ויותר שגורם לי לכל הכאבים ואם כן איך בודקים זאת, בדיקת PCR??? ואם כן, אחרי כל כך הרבה זמן, למה הוא לא עוזב לי את הגוף? תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/09/2008מה שאתה עושה הוא נסיון לתת בכל מחיר הסבר פתולוגי אנטומי לכאב כאשר בדיקות רבות לא מצאו גורם שכזה. איני מכיר וירוס שנבדק במצב שכזה. הרבה אנשים סובלים מתסמונות כאב שונות שאינן על בסיס אורגני והגישה צריכה להיות ב 2 מישורים: הראשון להרגע ולהאמין שחוץ מאי הנוחות אינך חולה באופן משמעותי, השני לנסות למצוא הקלה לתחושה. מה עם רפואה משלימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות מטרידותניצן01/09/2008
שלום.אני בגיל 26 בד"כ בריא לא לוקח תרופות.ומזה כחצי שנה סובל מהתסמינים הבאים: קושי לשבת נינוח במקום אחד הפרעות בשינה(חלומות,יקיצות) פסיקולציות/רעידות קלות בשרירים תחושה של כובד תמידי בבית החזה עייפות(קושי לעמוד על הרגליים) טחורים שורפים (כנראה בעקבות קיבה קשה). בדיקות הדם שעשיתי לפני כחודש תקינות בהחלט!כולל B12.גם לחץ דם ודופק תקין. ממה יכולות להיות התופעות האלו? איך יתכן שהן ממושכות יום-יומיות? ואיך נפטרים מהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות מטרידות
ד''ר גרי בלומברג01/09/2008שלום, ניצן
התלונות שלך מגוונות וקשה לי להצביע על גורם פיזי אחד. האם דיברת עם רופא/ת המשפחה ונבדקת בדיקה פיזיקלית? האם בבדיקות דם היה גם TSH (בלוטת התריס)? האם אתה שותה הרבה קפאין? האם אתה לחוץ יותר מהרגיל לאחרונה?
אם לא מוצאים סיבה פיזית הייתי שוקלת את הפן הנפשי ולנסות טיפול להרגעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה הסבר תוצאות הבדיקה ...ארי31/08/2008
ערב טוב , אתמול עברתי בדיקת גסטרוסקופיה , והנה תשובת הבדיקה , בבקשה הסבר התוצאות ובדיקת GASTRIC ACID SECRECTION ממצאים : ושט תקין , מעבר ושט קיבה תקין , בקיבה נשאבו כמויות גדולות של תוכן קיבה חום עם שרדי דם ישן . באנטרום 4 כיבים עד 5 ממ' עם CLEAN BASE . גסטריטיס דיפוזית . בצל התריסריון וחלקו השני תקינים . מעבר הושט בס"מ 40 אבחנה אנדסקופית : - DIFFUSE GASTROPATHY - ANTRAL ULCERS MULTIPLE המלצות : המשך טיפול בלוסק במינון מקסימלי 40 מג' פעמיים ביום לפני ארוחת בוקר וערב . גסטרוסקופיה חוזרת בעוד 6 שבועות . קביעת תור לביצוע קפסולה אנדוסקופית (לשלול מחלת קרוהן) ובדיקה של GASTRIC ACID SECRECTION תודה ןהמשך יום נפלא ,
פרופ' אליעזר קיטאי01/09/2008ראשית נראה לי שהממצאים שוים דיון מעמיק עם הגסטרואנטרולוג המטפל שלך ואולי אף כדאי לקבל חוות דעת נוספת מרופא בכיר בתחום. תרומתנו להסברים במקרה זה מינורית לעומת ההסברים שצריך הרופא האישי לתת לך. מהדוח שפרטת מובן שנמצאו 4 כיבים בקיבה שבסיסם "נקי", זאת אומרת שלפחות במראה אין להם מראה מדאיג. ההמלצה לגבי לוסק ברורה בודאי לך. מה שהומלץ עוד זה בדיקת הפרשת חומצת קיבה וכמו כן ביצוע בדיקה למעי הדק. בבדיקה זו בולעים קפסולה כמו תרופה שבתוכה מכילה מצלמה זעירה המצלמת את המעי הדק. הקפסולה נפלטת בצואה. המחשבה היא לשלול מחלה דלקתית במעי הדק. אישית איני יודע מה הקשר בין מחלה זו לבין בעייתך אולם כנראה למומחה הגסטרו יש נסיון יותר ממני בנקודה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן אם דימום ביציאהשרון30/08/2008
לד"ר שלום רב. אני בן 25 ביומיים האחרונים יש לי סליחה על הגועל ביציאות אחר ורק מעיין ליחה נזלת עם בועות ויוצא לי דם שם מעיין קרישי דם אדום בפנים . אין דימום מפי הטבעת ואין יציאות של צואה ביחד עם זה. הצואה יוצאת כרגיל .אך יש לי כמה פעמים ביום גם את זה. זה נראה כמו נזלת שקופה לעיתים צהבהב גומי כזה אם קרישי דם. האם זה דבר שתקין? או שמצריך בדיקה דחופה? אני סובל מכאבי בטן כבר שבוע ימים באמצע הבטן ותחתונה. האם זה יכול להעיד על דימום מהקיבה או דבר אחר? בתודה גילי.
פרופ' אליעזר קיטאי01/09/2008אני מבין שבדרך כלל אתה בריא, חש בטוב, יציאות תקינות ומשקל יציב וזה מספר ימים שיש כאבי בטן ושינוי במרקם היציאה יתכן עם דימום. אני מבין שאין לך חום גבוה ושכאב הבטן נסבל. המחשבה הראשונה היא על דלקת כלשהי במעי הסופי, כאשר הדלקת יכולה להיות זיהומית וחולפת או לעיתים נדירות יותר מתפתחת לדלקת כרונית. באופן עוד יותר נדיר יכולות להיות עוד סיבות לתלונות כנ"ל.
מעשית: ברור שאם המחושים לא חולפים במהלך הימים הקרובים ובפרט אם מתגברים אזי בודאי שיש צורך לבצע בדיקות שונות. במידה והתלונות חולפות לגמרי במהרה צריך להפעיל שיקול דעת האם בכל אופן יש צורך בבדיקות כלשהן ואילו, וזאת הרופא האישי שלך יכול להעריך טוב מאיתנו בהסתמך על הכרות איתך ומשפחתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפהתמי29/08/2008
ד"ר שלום. בשבוע האחרון אני סובל כל היום מיובש בפה שגורמים לי לפצעונים קטנים בחלל הפה . אינני סובל מצמא . B12 אצלי בסדר וגם הברזל . האם הנך ממליצה על בדיקות כלשהן שכדאי לעבור ? מה לדעתך יכולות להיות הסיבות ליובש בפה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בפה
ד''ר גרי בלומברג30/08/2008שלום, סמי
יש הרבה סיבות ליובש בפה. נשימה דרך הפה עקב אף סתום, חוסר שתיה מספקת, מאכלים חריפיים או תוקים מאוד וכדומה.
אם יש גם פצעים בפה כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה לבדיקה. כדאי לבדק גם רמת סוכר בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולצביה29/08/2008
שלום שמי צביה אני בת 29.9 9 חוד לאחר לידה אנמית 7.3 התחלתי לפני 3 ימים טיפול בקלונס ויטמינים וברזל פריפול בערב אני לוקחת פקסט חצי עקב OCD היום בבוקר היתה לי יציאה רכה אחת ושניה לאחר כ שעה שלשול האם זה מסוכן יש לציין כי בעלי היה שבוע שעבר עם שלשולים והקאות האם יתכן כי נדבקתי אני שואלת כי נכנסתי קצת ללחץ ואין לי למי לפנות אנא בבקשה עזרתכם שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
ד''ר גרי בלומברג30/08/2008שלום, צביה
שלשול הוא תופעת לוואי ידועה של תכשירי ברזל (למרות שעושים גם עציות) אבל גם יכול להיות ממחלה וירלית כמו זו שהייתה לבעלך.
ברוב המקרים אין צורך בטיפול מעבר לשתייה מרובה ושמירה על דיאטה מסוימת (אורז, לחם, בננות ותפוחי עץ). המחלה אינה מסוכנת כל עוד את לא מתיבשת, בעיקר אם את מניקה. רחיצה טובה של הידים עם סבון ומים כל פעם מורידה את הסיכוי שהתינוק יחלה.
אם את חושבת שזה בגלל הברזל תפסיקי לכמה ימים ואח"כ תחזרי. אם השלשול חוזר, זה בגלל הברזל. לא כל תכשיר ברזל יש לו אותן תופעות לוואי לכל אחד אז תנסי סוג אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה וגובהמתן השמנמן28/08/2008
האם שינה אכן משפיעה על הגובה?...האם זה משנה מתי ישנים? אני בן 17 ומעניין אותי לדעת אם בגיל כזה שינה יכולה להשפיע לי על הגביהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
פרופ' אליעזר קיטאי28/08/2008שינה פחותה בלילה נמצאה כקשורה לעודף משקל בילדים ונוער. לא ידוע לי שהיא משפיעה על הגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור בבקשהאיתי27/08/2008
שלום, מזה זמן יש לי כאבים ברום הבטן (מאין לחץ תוך בטני קבוע) עם הקרנות של דקירות ו/או מיחושים לצידי הבטן. שמתי לב כי כשאני לוחץ לא חזק באמצע הבטן במורד ה-”קו” שמוביל לפופיק יש לי רגישות יתר. זה פשוט כואב. יש לי גם כאב כשאני אוכל בעת הבליעה בנקודה בה האוכל נכנס לקיבה. שמתי לב שבחודש האחרון הבטן נפוחה לי באופן לא רגיל. עד כה, כל הבדיקות שעשיתי היו תקינות ונשללה בעיה אורגנית (דם, אולטרא סאונד, גסטרוסקופיה בקליניקה של גאסטרואנטרולוג, מנומטריה, PH, צילום בריום וצילום חזה. נשלל גם חיידק הליקובטור פשילורי). מזה מספר ימים לוקח כדור קלוטל. מזה יכול להיות לדעתך? איך להמשיך את הבדיקות - האם מומלך בשלב זה לחזור על גאסטרוסקופיה בבי”ח ו/או לעשות סי טי בטן כדי לשלול בעיה אורגנית? תודה על התשובה. עידו כהן נ.ב: למה גאסטרואנרטלוגים לא עושים בדיקה פיזית לנבדק ורק מקשיהבם ומקלידים במחשב, זה לא הדבר הראשון שצריך לעשות לפני הכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת מידע
חושש28/08/2008רציתי להוסיף מידע שיתכן והוא חשוב: באפריל 2007, בלעתי אדרה של דג ולאחר סבב בדיקות מקיף ביותר בגין כאב בלוע, שכלל 8 פעמים סיב אופטי, גסטרוסקופיה, סי טי גרון אחד....הגעתי לניתוח לביצוע אנדוסקופיה בהרדמה מלאה לחיפוש האדרה. לבסוף האדרכה לא נמצאה ולאחר מספר חודשים חלף לו הכאב. כרגע אני רץ חזור ושנית לרופאים בכל דרך אפשרית כדי למצא מזור לכאביי. האם יתכן שאני עוד מקרה (קראתי ל מקרה דומה ומצער בשנת 2006) של בליעת עצם שירדה לבטן - מעי , נשארה שם, מקרינה לי כאבים עצביים ו/או זהומיים שידה של הרפואה קצרה מלהושיע? האם זה עוד הוכחה לביצוע סי טי נוסף של הבטן עם חומר ניגודי חרף הקרינה הרבה? שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי28/08/2008אין לי נסיון עם מקרים של אדרות דגים שנתקעו בגוף. הסבירות לדעתי נמוכה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי28/08/2008לא ציינת פרטים כגון גיל, מצב בריאות כללית, תרופות קבועות, מחלות במשפחה, עישון? האם פרט לכאבים יש תלונות נוספות כגון ירידת משקל? איך היציאות? האם יש צרבת? האם הרגשת הנפיחות בבטן קשורה לאוכל?
ביעוץ וירטואלי קשה לתת עצות קונקרטיות כאשר מהלך הבירור בעיצומו, והחלטה על המשך או תום בדיקות צריכה להנתן ע"י הרופא האישי. יתכן ויש מקום לבדיקת רופא כירורג בשאלה של בקע בדופן הבטן. במקרים מסויימים יש הצדקה להוסיף CT בטן וחזה, לשקול הרופא שלך.
במקרים רבים תלונות אלו נובעות מבעיות פונקציונליות ולא אורגניות.
נ.ב.-לא יודע..............................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת פרטים
איתי28/08/2008בן 38, בריא בדר"כ, לא מעשן, לא שותה, אתלט, גובה משקל 185/80, המשקל אחיד מזה 17 שנה, מהנדס במקצועי בביה"ח אסף הרופא (במקרה שלי, הסנדלר הולך יחף), לא לוקח תרופות באופן קבוע, אפילו לא לכאב. הבטן שלי נפוכה לא מגזים (כי אין לי) וגם לא ממש בגלל אוכל, פשוט נפוחה. מודה שמזה חודשיים לא עושה ספורט מייאוש. לאחרונה ניסיתי לנטון שלא עזר, שהרי לא סובל מצרבות ולא מרפלקס. ניסיתי גם נירוקסל כמה ימים אבל בגלל תופעות לוואי קשות אפשריות ירדתי ממנו וכרגע לוקח קלוטל 3 פעמים ביום כדי להסדיר את מערכת העיכול. כרגע לא עוזר ובטח לא להפחתת הכאב. אכן, מנסה בניסוי וטעיה גם תרופות למרות שלא סובל גם ממעי רגיז, לפחות לא מנסיוני עד לתחילת הכאבים. עומד לעשות בדיקות דם (סיבוב שלישי) ביום ראשון וכן סי טי בטן ואולי חזה תחתון, למרות שעד כה נמנעתי מזה בגלל הקרינה הרבה (עשיתי בעברי שישה סי טי מהם שניים גב, שניים מוח, אחד צוואר ושישי לא זוכר + מיפוי עצמות אחד). אם להערכתך הבעיה אינה אורגנית אלא תפקודת, איך יתכן שהכאב מורגש גם בבעיה של בליעת אוכל במעבר לקיבה (בכל בליעה), הרי זה לא אחד התסמינים של מעי רגיז או משהו דומה? נאמר לי שלבון עדיף סי טי מאשר אם אר איי, חרף העובדה שבאחרון אין קרינה. זה נכון?? איך אתה אומר פרופסור: "אין שמחה גדולה יותר מהסרת הספק"...אולי, אחרי שאעשה את הסי טי ויוכיחו לי שאין לי דלקת, כיב, עצם, עצב לוחץ...או השם יודע מה...ואחרי שתהיה קורלציה עם בדיקות דם וגסטרוסקופיה....אלך לרפואה הקונבנציונלית ואקח במקביל לטיפול האלטרנטיבי ציפרקל. מה אתה אומר? תודה ושבת שלום עידו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי28/08/2008אחד הביטויים של בעיות פונקציונליות הינו כווץ שרירים . יתכן שעקב כווץ שרירים בושט התחתון בזמן הבליעה אתה מרגיש את הכאב בבליעה. מעבר לבדיקת CT אם תעשה איני חושב שיש מקום לבדיקות נוספות לפני שממצים גם את האפשרות של לחצים ומתחים הגורמים לבעיות פונקציונליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לעשות גסטרוסקופיה חוזרת בבי"ח?
איתי28/08/2008לא לעשות גסטרוסקופיה חוזרת בבי"ח (אולי בראשונה לפני חודש פספסו משהו כי זה לא כמו בציוד של בי"ח). מה הסיכוי שכל הכאבים נובעים מבעיה של סרטן שאולי יראו בסי טי, שואפת לאפס אם עד כה כל הבדיקות תקינות, נכון? דרך אגב, אפרופו שוער וושט, בבדיקת המנומטריה שעשיתי במכון גסטרו מצאו שיש לי LES קצת חלש...אבל לא נראה לי שזה מסביא את הכאבים, שהרי הכאבים שלי במורד הוושט, בכניסה לקיבה. אבל ייתכן שאתה צודק. השאלה הגדולה הנוספת, נניח ואם כל הכאבים שלי נובעים ממתח ועצבים (לא סרטן, לא כיב, לא דלקת ולא אדרה של דג שמקרינה כאב עצבי), האם כדור ציפרקל שמוריד את המתח מהשרירים ומרפה אותם יכול להספיק או שצריך לקחת בשילוב גם משהו למעי כמו קולוטל או משהו על בסיס טבעוני? האם זה יכול לפתור את סיבת הכאבים מהשורש או שזה עובד רק סימפטומטי? נתקלת פעם במישהו שסבל מכאבים בזמן אכילה, אפילו שתיה שהם לא ממקור אורגני אלא ממקור חרדתי ששיבש לו את התפקוד בגוף? אתה אדם טוב בכך שאתה מנסה לעזור לי, אפילו שזה רק וירטואלי. תודה, נ.ב: בעברי, עבדתי בקו"ח לאומית, בהנהלה ברחוב שפרינצק מול בית מפעל הפיס, אחכ כך גם במכבי ועכשיו בבי"ח אסף הרופא....אבל כמו שאמרתי...הסנדלר הולך יחף במקרה שלי.
פרופ' אליעזר קיטאי03/09/2008לגבי גסטרוסקופיה חוזרת אין לדבר סוף. ואם היא תהיה תקינה תהא בטוח במיליון אחוז שאין כל ממצא אורגני? יש עוד שפע בדיקות שניתן תאורטית לעשות אבל בסוף אתה עלול להנזק מבדיקה מיותרת. אם אין סימפטומים מדאיגים כגון ירידת משקל או אנמיה אל תרוץ לבדיקות נוספות. בכל מקרה לא אני רק הרופא שמכירך אישית יכול להחליט לגבי צורך בבדיקות נוספות. ציפראלקס עשוי לעזור ללא תוספות אבל יש להתמיד בלקיחה ולצפות לשיפור רק אחר שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הטיפים - אתה איש יקר!!!
חושש03/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת ביציםמירי26/08/2008
שלום לרופאים אני אשה בת 59 גובהי 1.73 ושוקלת 88 קילו. עודף משקל חברה המליצה לי על דיאטת ביצים כל בוקר 2 ביצים שאלתי היא אני מטופלת בכדורים להורדת כולסטרול ושומנים בדם האם מותר לי להשתמש בדיאטה כזו? אשמח לשמוע את חוות דעתך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת ביצים
ד''ר אביבית גולן כהן27/08/2008מירי שלום
ביצים מכילות חלבון אך גם כולסטרול. יש כאלו הטוענים שמנת חלבון גדולה בבוקר מדכאה את התאבון ומשפרת את הסיכוי לרדת במשקל.
היות שאת סובלת מעודף שומנים בדם , עדיף לצרוך ביצה אחת ביום ולהוסיף עליה מוצר מזון אחר עשיר בחלבון ודל בכולסטרול. מוצר כזה יכול להיות גביע גבינה דלת שומן, או יוגורט, או סרדינים או טונה, או עשרה אגוזי מלך, או 2 כפות טחינה גולמית ( בשניים האחרונים לא מעט קלוריות, אך התומכים בדיאטה עתירת החלבון טוענים כי זה אינו פוגע בירידה במשקל).
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אביביתגילי26/08/2008
לד"ר שלום רב. מכיוון שאני סובל כ8 חודשים מהכאבים בכתף ומאזור הצוואר ובעת לחיצה כואב לי שם. אז אני מנסה לרדת מהעניין שזה מהלב.מה שגם אני לא מתעלף חס וחלילה. וגם לא קורה משהו מיוחד.חוץ מתיששות חולשה והרגשה לא טובה ונוחה . כי יש גם בצד של הבטן של הצלעות כאב.אבל ככל הנראה זה הכל קשור לשרירים תפוסים. במידה וזה היה מהלב חס וחלילה,היה אמור לקרות משהו או הייתי אמור לעלות כבר לאחר גג חודש? בגלל שהייתי נראה אחרת או הכאב היה אחרת,ובנוסף הייתי צריך להתעלף חס וחלילה. בתודה לירוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחזה
ד''ר אביבית גולן כהן27/08/2008לירוי שלום
סביר מאוד שאתה צודק, הכאב שאתה מתאר מתאים מאוד לכאבי שרירים.
יחד עם זאת צריך לזכור שני דברים חשובים:
1. תאור התלונות אינו מספיק כדי לקבוע אבחנה. לבדיקה הגופנית ולעיתים לבדיקות עזר נוספות תתכן תרומה השופכת אור חדש על האבחנה.
2. הנטייה שלנו כרופאים, היא , לשלול קודם את הדברים מהם אנו מפחדים, גם אם הסבירות שאכן הם קיימים מאוד נמוכה. בצורה זאת אנו מונעים מעצמנו טעויות מצערות.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן לציטולוגיהמישהו26/08/2008
שלום, בן 23, שלחתי 3 דגימות שתן לציטולוגיה בימים עוקבים. בשל דימום קל בסוף מתן שתן וצריבה. התשובה בכל הדגימות הינה: במשטחים תאי אורותל, תאי דלקת גבישים, אין סימני ממאירות. 1. האם מסוכן? 2. מהם התאים הנ"ל? 3. ממה קורה? 4. המשך אבחון? טיפול? שאר הבדיקות תקינות כדלקמן: איסוף שתן לסידן וקריאטנין - תקין. מעבדה - תקינה (כולל תפקודי כליות, ס"ד, PSA , AFP) US כליות ודרכה"ש + אשכים - תקין. תודה.
פרופ' אליעזר קיטאי26/08/2008נתחיל בתשובה לשאלה 2 שהינה שאלה מתאימה מאוד למסגרת פורום שכן ניתנת למענה גם ללא הכרות אישית: תאי אורותל=תאי ציפוי נורמליים של מערכת השתן, תאי דלקת=לויקוציטים המופיעים בעת דלקת, גבישים=גבישי מלחים קטנים, אין תאי ממאירות=תודה לאל.
לגבי שאלה 1: מהנתונים שמסרת ומהסטטיסטיקות הידועות לנו הערכתי היא שהסיכוי שמדובר במשהו מסוכן קטן מאוד. אין כל מקום לדאגה כרגע. תשובה מוסמכת צריכה להנתן מהרופא המטפל האישי.
לגבי שאלה 3: חסר לי פרטים בסיסיים כגון מה היה בתוצאת השתן הכללי ותוצאת תרבית שתן אם נעשו. הסימפטום של צריבה ודימום קל במתן השתן (אגב האם זה היה אירוע בודד באחת ההשתנות או בכל ההשתנות? במשך כמה ימים?) גורם לי לחשוב או על זיהום על על העברת אבן בדרכי השתן. אולטרא סאונד תקין אינו שולל אבן.
שאלתך 4: המשך אבחון וטיפול- ע"י הרופא המטפל.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3שי26/08/2008
אשמח לדעת למה תורם נטילת אומגה 3?האם ידוע ברפואה על קשר בין אומגה 3 לבין מצב רוח תקין?
פרופ' אליעזר קיטאי26/08/2008תרומה מוכחת לאומגה 3 יש לגבי מניעת מחלות לב וכלי דם. יש מחשבות על השפעות טובות נוספות של אומגה 3 אולם אין מספיק נתונים שמצדיקים המלצה לשימוש קבוע באומגה 3 במצבים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר תפוסגילי25/08/2008
לד"ר שלום רב. אני בן 25,מזה 8 חודשים בערך סובל מכאבים בכתף ובאזור בית החזה צד שמאל, גם בזמן מנוחה . לאחרונה בעת לחיצה בבית שחי יש מקום ספציפי שכואב מאד.האם ייתכן שיש ושיתפס שם שריר ? האם כאב שמקורו משריר של בית החזה - בית השחי,יכול להקרין בכאב ללב וגם לגב ולגרום להרגשה של סחוררת וכאבי ראש? נ.ב האם אפשרי להירגע לחלוטין שזה לא מהלב למרות שכואב באזור,מכיוון שזה גם בזמן מנוחה? בתודה לירוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר תפוס
ד''ר אביבית גולן כהן26/08/2008לירוי שלום
קיימים שרירים באזור בית החזה ובית השחי , וכמו כל שריר אחר הם יכולים להתכווץ. אם אתה לא חשוף לעומס מתמשך על האזור, סביר שכווץ זה היה עובר הרפיה ולא נמשך מספר חודשים.
מאידך, כווץ שרירי הצוואר יודע להקרין לאזור בית החזה ולגב וכן לגרום לכאב ראש וסחרחורת . היות שאזור הצוואר חשוף לעומס מתמשך ( צפיה בטלוויזיה, עבודה מול צג מחשב, נהיגה וכו'), יתכן כאן כווץ ממושך. במקרה זה כדאי לבצע פיזיותראפיה וללמוד להרפות את שרירי הצוואר.
בכל מקרה, היות שלכאב בחזה יתכנו הסברים נוספים , כדאי להבדק ע"י רופא המשפחה , לשלול אפשרויות אחרות, כולל כאב ממקור לבבי , ולטפל בהתאם.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירי
מרים13/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירי
מירי14/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו!רון25/08/2008
ברצוני לשאול ממה יכולות לנבוע תופעות של חוסר שינה,חלימה אינטנסיבית בלילה,תחושה חריפה של חנק בחזה,רעידה של הפנים ושרירי הידיים.כאשר גילי הוא 25 וכל בדיקות הדם תקינות ובדיקות EMG תקינות. כל התופעות מתמשכות כבר 8 חודשים יום-יום.
פרופ' אליעזר קיטאי25/08/2008האבחנה הסבירה ביותר הינה חרדה. יש צורך לפנות לרופא המשפחה ולקבל יעוץ לטיפול או הפניה ליועץ ספציפי בנושא. חרדה הינה תופעה בעולם הרגש וקשה לעיתים להתייחס למימד זה כמו שמתייחסים לתופעות הנובעות ממחלות גופניות. ללא הענות לטיפול כנגד חרדה הסבל עלול להתמשך. ממליץ במקביל גם להעזר ברפואה משלימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)