מידע רפואי
פורומים
- קוסמטיקה טבעית
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- אפילפסיה ילדים
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- טנטרה, מיניות
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- פילאטיס
- אנמיה
- אפילפסיה - תמיכה
- אקנה-רוזציאה
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחוצה מאודאנונימי02/05/2015
שלום רב, לפני יומיים באופן פתאומי התחלתי להרגיש כאבים חזקים בצד שמאל צמוד לגרוגרת. הכאב גם במנוחה ובלחיצה מתגבר. הפכתי את האנטרנט וכל מה שמצאתי זה סרטן הגרון. הלכתי לרופא שלא מצא כלום, בלוטות לא מוגדלות, גרון נקי. חשוב לציין שאין כאבי גרון, מגובר בכאב חיצוני מקרין לאוזן. לא מפריע בשינה. אין צרידות, אין שינוי בקול, אין חום או הרגשה של גוש בגרון. אך בגלל שזה כבר כמה ימים לא עובר ועקב הכתבות המלחיצות באינטרנט אני ממש חוששת מגידול בגרון. למרות שרופא מפשחה רק צחק עלי ואמר שאולי מדובר בדלקת של אחד הסחוסים של הגרוגרת. אני בת 32 מעשנת. ברקע סובלת מחרדות ומטופלת בויפאקס. לפני חודש נבדקתי אצל א.א.ג. עקב דלקת גרון סטרפטוקוקית שחלפה אחרי טיפול בפניצילין. אשמח מאוד אם תוכל לעודד אותי קצת, כי לפי המידע באתרים הכל מתחיל ונגמר בסרטן. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאוד - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/05/2015שלום,
נכון- כל האבחונים באינטרנט מגיעים לסרטן . לשמחתי במציאות לא.
כפי שאת מעידה, את סובלת מחרדות ומקבלת טיפול. זה כנראה לא מספיק . אולי צריך לשנות תרופה או מינון או להוסיף טיפול שיחתי. הדבר החשוב ביותר שאת יכולה לעשות למען בריאותך , הוא להפסיק לעשן ויפה שעה אחת קודם.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- psaשני04/05/2015
שלום, אבא שלי בן 67
סליחה על הכתב הארוך פשוט דואגת, אשמח לדעתך המפורטת.
ערמונית מוגדלת מאוד.
לפני שלושה חודשים PSA היה 5.1
ניגשנו לייעוץ אורולוג, הרופא אמר שלדעתו ערמונית שפירה ויש לבצע מעקב. אני התעקשתי שכדאי לבצע ביופסיה והיה הסכמה.
לאחר שסיפרנו לרופאת משפחה היא אמרה שלדעתה לא כדאי לעשות כלום, כי גם אם חלילה זה ממאיר לא תמיד מטפלים.
וגם הביופסיה בטוח גורמת אין אונות וירידה באיכות חיים.
טוב לא עשה ביופסיה.
עכשיו שזה לארח שלושה חודשים בוצע שוב PSA - והתוצאה 3.2
1. זה טוב שתוצאה ירדה / מעיד על סיכוי של ערמונית שפירה ?
2. לא טעות מעבדה?
3. והאם ביופסיה בטוח גורמת לאין אונות, אי שליטת שתן וירידה
באיכות חיים?
4. לדעתך לא לבצע ביופסיה ולהמשיך רק מעקב PSA ?
אשמח לדעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר psa - תגובה
ערכי PSA יכולים להתנדנד .בכל מקרה, טוב שירד.
במידה ויש חשד לגידול ע"ס בדיקה ידנית וPSA , האורולוג יחליט על ביצוע ביופסיה .הסיכונים שתארת מתאימים לכריתת ערמונית ולא לביופסיה.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולשני04/05/2015
שלום אני בת 28 ביצעתי בדיקות דם כללית, והכולסטרול ניראה לי גבוה
תוצאות:
CHOLESTEROL- 212 mg/dL
TRIGLYCERIDES- 68 mg/dL
CHOLESTEROL- HDL- 57 mg/dL
CHOLESTEROL-LDL calc -141 mg/dL
CHOLESTEROL/ HDL- 3.7
NON-HDL_CHOLESTEROL- 155 mg/Dl
במידה ואכן גבוהה, תזונה שלי בשרי פעם בשבוע, אוכל עם מעט שמן, בכלליות לא אוכלת שומני.
אז איך גבוהה אם לא מתזונה?
האם כולסטרול גבוהה ברמה שצריך טיפול?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול - תגובה
LDL צריך להיות פחות מ130 במידה ואין סוכרת או מחלת לב וכלי דם שאז צריך להיות פחות מ80 . מאידך הHDL שלך גבוה וזה טוב.
ההחלטה לגבי טיפול תלויה בגורמים רבים: גיל, מין וגורמי סיכון נוספים.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת הכוונהנורית03/05/2015
שלום יש לי שאלה קצת מורכבת זקוקה דחוף להכוונה . אז ככה יש לי גוש גדול בחלל הבטן יתכן בעיה גניקולוגית אבל מכיוון שהגניקולוג לא בדק אותי אלא ישר שלח אותי לאולטרסאונד וגינלי בלי להתיחס לגוש ועוד טען שזה לא נוגע לו שאני אלך לבקש בדיקה . אז האם זה תקין מה שהוא עשה?. ואם כן למי אני פונה עם תוצאות הבדיקה.? האם כליה אגנית היא בעיה ואם כן לפי לפנות.?, למי עלי לפנות כדי לברר אם יש לי בקע בסרעפת אם קיים כזה דבר?.בנוגע לברור בבעית קרחות בחלק מהקרקפת וברור הסיבות והפתרון למי לפנות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת הכוונה - תגובה
ראשית: איפה הגוש? מי משש? הפניה לUS בטן היא החלטה נכונה.
מה הקשר לבקע בסרעפת? אפשר לאבחן בגסטרוסקופיה.
התקרחות? אפשר לפנות לרופא עור.
בכל מקרה, את כל השאלות האלה אפשר להפנות לרופא המשפחה.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנ02/05/2015
ערב טוב
אני בת 43 ביצעתי בדיקות דם ולהלן התוצאות
המוגלובין - 13.2
MCV-77.9
MCH-25.2
RDW-18.9
MICRO-10.6
MACRO-0.1
פריטין -22.1
ברזל - 273
טרנספרין -364
ויטמין D - 22.8
אשמח לקבל התייחסות על בדיקות אלו עד שאגש לרופאת המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
נראה לי שיש חוסר ברזל וויטמין D אבל לא ניתן לקבוע ללא ידיעת תחום הנורמה של המעבדה הבודקת . יש פורום נפרד לבדיקות מעבדה.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלת?לילה05/05/2015
שלום
אני בת 54. לפני שבועיים ביליתי סוף שבוע עם חברות שאחת מהן השתעלה והסתבר שיש לה שעלת. אחרי שבועיים פתאום התחלתי להשתעל גם אני, כבר חמישה ימים. האם יכול להיות שנדבקתי? איך בודקים? ואיך מטפלים?
תודה
לילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת? - תגובה
ניתן לאבחן ע"י בדיקת נוגדנים ואפשר לטפל באנטיביוטיקה.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בסחוס האוזןריבה08/02/2015
שלום רב
נכדתי בת ה13 עשתה פירסינג באוזן והתפתה דלקת חריפה בסחוס האוזן.
רופא רשם טיפול אנטיביוטי ל 10 ימים :
ציפרודקס 500
צפוויט 500
נכדתי מתקשה בבליעה , אז את צפוויט היא פותחת ומפזרת על מעדן.
את ציפרודקס לא ניתן לפתוח, היא בשום צורה לא מצליחה לבלוע .
מה ניתן לעשות? האם יש תחליף לאנטיביוטיקה הזאות?
בתודה מראש,
ריבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בסחוס האוזן - תגובה
ד''ר יעל כוכבי23/04/2015שלום,
כנראה מזל שלא הצליחה לבלע ,כי לא מומלץ לתת בגיל זה תרופה מהסוג הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יד שמאל רדומה לפעמיםאהרון אור30/03/2015
רציתי לברר לגבי תופעה שקוראת לי בשבוע האחרון של הירדמות קצרה..שחוזרת ונישנית ביד שמאל...מה הגורם לתופעה..וכיצד ניתן לטפל בה..אני ישמח לתשובה..
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד שמאל רדומה לפעמים - תגובה
התופעה נגרמת מבעיה בתפקוד עצב: אם בגלל לחץ מקומי בנלי (שכיבה על היד) או אחר - בעיה צוארית, חוסר בויטמין בי12 ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא המתמחה בבלוטות לימפהלורי22/03/2015
שלום, אני בן 29, בריא בד"כ, מזה מספר חודשים (כ6 חודשים) אני סובל מכאבים באזור הגרון (לא כמו בדלקת גרון), זה בעיקר בבליעה ולפעמים בדיבור, הכאב בא והולך ומרגיש לרוב ככאב חד ונקודתי, עשיתי בדיקות שונות שבהם הכל היה בסדר מלבד ירידה קלה של HGB 13.9, עשיתי גם צילום אלטרסאונד צווארי של בלוטות הלימפה ונמצא שיש כמה בלוטות מוגדלות, אציין כי היו לי גם בהתחלה סחרחורות כעת חלפו, בדק אותי אא"ג - לא מצא משהו מיוחד, רופאת המשפחה לא ממש יודעת להגיד לי מה זה יכול להיות... יש לי 3 שאלות שאשמח אם תוכלו לענות לי : 1. האם יש לכם כיוון מה זה יכול להיות? 2. לאיזה רופא מומחה אני יכול ללכת בנידון? 3. האם יש רופא מומחה לבלוטות לימפה ואם כן, איך קוראים לתחום ההתמחות שלו כדי שאוכל לחפש רופאים בתחום זה? תודה, אסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה
שיר23/03/2015הגורם העיקרי להתנפחות בלוטות הלימפה הוא זיהום וירלי
זה מאד נפוץ עם זיהומים של וירוסים שונים שחלקם לא מזוהים בשום בדיקת דם.
אצלי היה סיפור של בלוטות מוגדלות מאד עקב וירוס CMV .
מה שהעלים את זה היה טיפול בתכשיר צמחי אקטימור שלקחתי
זה טיפול מדהים כנגד מחלת הנשיקה.
תחפש בגוגל אקטימור
זה נמצא באתר של המטפל ( מחלות עור ומחלת הנשיקה )
מה כבר יש להפסיד , לרופא משפחה אין כלום מלבד אנטיביוטיקה לכל שאר המחלות
אין לו מה להציע לצערי וזה ידוע.
בהצלחה
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא המתמחה בבלוטות לימפה - תגובה
כאב גרון יכול לנבוע מזיהום בגרון - חיידקי או וירלי למשל וגם הגדלת קשריות לימפה איזוריות.
כאב גרון יכול לנבוע גם מהחזר של חומצה מהקיבה לושט (צרבת)
מחרדה , יובש בפה ועוד.
אפשר לפנות לרופא אא"ג , יועץ מחלות זיהומיות, המטולוג.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ocdavi26/02/2015
שלום אני מאובחן עם OCD הייתי אצל הרופאה שנתנה לי פאקסט 30 מיליגרם לקחת חצי כדור כול יום למשך 3 ימים לקחתי את התרופה כבר יומיים ויש לי כמה תופעות לוואי כמו עצירות קושי בהירדמות בלילה לוקח לי זמן להירדם וקושי בשפיכה רציתי לדעת האם התופעות לוואי האלה יעברו לאחר שהגוף יתרגל אליהם או כדאי לגשת לרופאה כדי להחליף כדור תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ocd - תגובה
בד"כ תופעות הלואי קשות יותר בהתחלה ומתרגלים בהמשך. אם התרופה גורמת לקושי בהירדמות, עדיף לקחת בבוקר.
אם אין שיפור - יש לפנות לרופא להחלפה.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים בעורליאת13/03/2015
שלום,
מזה מספר שבועות רב מופיעים לי סימנים אדומים סביב אזור בית השחי ומטה משני הצדדים.
תחילה חשבתי שמדובר ברגישות לדיאודורנט, אך למרות שהחלפתי תכשיר הסימנים לא עברו אלא אף החמירו.
אני מצרפת תמונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים בעור - תגובה
אין תמונה!
אולי פטרייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת רופאמקס13/03/2015
הי, יש לי שאלה פשוטה אם אני עובר לרופא משפחה אחר באותו קופה,
לרופא משפחה הקודם יש עדיין אפשרות לראות את התיק החדש שלי ? לדוגמה בדיקות ותוצאות חדשות .
במידה וכן אם אני עובר קופה עדיין תהיה לו אפשרות כזאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת רופא - תגובה
באותה קופה כן (נראה לי שבכולן יש תיק ממוחשב אחוד) . במעבר לקופה אחרת לא, אלא אם בקשת את התיק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהמיואשת07/03/2015
היי!
מתנצלת מראש על החפירה אבל אני רוצה לתת לך כמה שיותר פרטים ע״מ שתוכלי לנסות להבין איתי מה עלי לעשות..
בת 30 מטופלת בלוסטרל/סרנדה 200 מ״ג ביום עקב חרדה.
עד גיל 26 בריאה לחלוטין (ונאמר לי שגם עכשיו)
בגיל 26 חוויתי כאבים בבטן , לאחר היסטריה וסדרת בדיקות הכוללות: גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, בדיקות דם, ביליתי בערך 7 פעמים במיון, mri מוח,, אולסטרסאונד כליות, כיס מרה, טחולל, כבד, שלפוחית שתן, בדיקת דלקת תוספתן..
הכל תקין. למעט crp מוגבר פי 3, 4, 5 במהלך 4 שנים לעולם לא היה בטווח הנורמה.
לאחר תלונות שלי של כאבי ראש, זרמים בגוף, כאבים בגוף וכו התחלתי להיות מטופלת כאמור בלוסטרל.
לאחרונה עברתי בדיקות הורמונליות עקב שחלות פוליצסטיות, הורמונים אנדרוגנים מעט מוגברים והומלץ על גלולות דיאנה.. ושוב חזרתי על בדיקת crp שהפעם פי 5. הכי גבוהה שהייתה.
אציין שאיני חשה בטוב בשנים האחרונות, עייפות, תשישות, תכיפות במתן שתן וכו אך משייכים הכל לחרדה ולכן איני בודקת יותר.
אציין שעליתי במשקל לאחרונה ואני מעשנת המון (רע אני יודעת)
חוששת מ crp גבוה לא מבינה על מה זה יכול להעיד ומה עוד עלי לבדוק??
תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר crp גבוה
דנה08/03/2015לי היה גם כן crp גבוה שזה מדד לדלקת כללי ולא ספציפי
לקחתי תרופה צמחית שנקראת אקטימור ( מיועדת במקור למחלת הנשיקה )
ה CRP ירד פלאים.
תחפשי בגוגל - אקטימור מחלת הנשיקה
שום תרופה במסגרת קונבציונלית לא תוריד לך CRP
שיתכן שהוא בגלל הכימיקלים של התרופות שאת לוקחת אבל הרופא לא יגלה לך את זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה עזרה - תגובה
CRP יכול להעיד על מצב דלקתי אבל לא מטפלים בבדיקת מעבדה...
עדיף להתמקד בחרדה ובטיפול בה. וכן בשחלות הפוליציסטיות .
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאבי02/03/2015
הייתי אצל רופאת המשפחה שאמרה לי שלפי הבדיקות דם בלוטת התריס שלי עייפה היא אמרה לי שכנראה אני יושן מאוחר או לא יושן מספיק רציתי לדעת אני גם סובל מפיסורה ולוקח משלשל לקסיקל פורטה מצמח הסנה הרופא כירורוג אמר לי לקחת שתי כדורים לפני השינה כרגע לקחתי לתקופה של עשרה ימים כדור אחד והפסקתי למשך שבוע ומשהו שבועיים ואכשיו המשכתי שוב כדור אחד לפני השינה אבל עדיין יש לי יציאות קשות ועבות שצריך ללחוץ כדי להוציא אותם האם זה יכול להיות בגלל התוצאות של בלוטת התריס ? ה TSH יצא לי 5.32 וה FREE T4 יצא לי 15.82 האם מזה נהיה לי עצירות ? ושאלה אחרונה לכמה זמן ניתן לקחת את הלקסיקל פורטה האם מסוכן לקחת אותו לטווח ארוך ודרך אגב אני בעל מעי רגיז בן 23 תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
תת פעילות בלוטת הצריס עלולה לגרום לעצירות.
שימוש במשלשלים מסוג זה אינו בריא ואפילו מסוכן.
עדיף להשתמש במשלשלים טבעיים, וכן במזונות (סיבים, עלי מנגולד, זרעי פשתן) ולשתות הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים קבועים בחשיפה לחום יומינופר28/02/2015
הי קוראים לי נופר בת 21... כבר כמה שנים אני שמה לב לתגובות קיצוניות בחשיפה ליום חמים או טיפת שמש גם בחורף, תמיד אמרתי שאני שונאת את השמש למרות שאני כן יכולה לבלות בים ובבריכה בקיץ שהתסמינים נשטפים במים קצת...
ברגע קטן של חשיפה לשמש גם בחורף אני מתחילה להרגיש יובש בידיים בעיניים ובשפתיים וריח לא נעים בבית השחי ובאזור המוצנע והפרשות מרובות יותר.
חשוב לי לציין אני לא בהכרך מזיעה גם היום בסהכ חכיתי להכנס למסעדה עמדתי שניה שקרני השמש עלי וישר ששמתי לב עברתי לצל ועכשיו חורף! וכבר הרגשתי את כל זה
חשוב לי לציין בנוסף שהתסמינים לא עוברים!! מאותו רגע עד ליום למחרת..
היום זה התחיל בצהריים ועד הלילה עדיין אני מרגישה צריבה ויובש בעיניים בשפתיים וביידים וריח לא נעים של זיעה אבל לא ריח של זיעה רגילה שנגרמת ממאמץ גופני...
מזה? איך אפשר לשלוט על זה? לא הגיוני שאני יברח מכל ניצוץ של קרני שמש :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים קבועים בחשיפה לחום יומי - תגובה
תתכן רגישות כזו.
לבד מהמנעות ואמצעי הגנה, אין לי תרופה לכך, לצערי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?