מידע רפואי
פורומים
- שיער, עיצוב שיער, שיער יבש
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- פסיכותרפיה
- פילאטיס
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- אלרגיה, טיפול באלרגיות
- בעיות פוריות - תמיכה
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- הפרעות שינה ועייפות
- ניתוחים קוסמטיים בנרתיק
- איפור וטיפוח
- אף אוזן גרון ילדים
- הסרת שיער ואפילציה
- כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה
- אורתופדיה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
- תחושת ניתוק וחוסר יציבותשיר27/02/2015
שלום, בחודשים האחרונים אני סובלת מתחושות ניתוק וחוסר יציבות. הן באות די הרבה במהלך היום בדר"כ במצב של עמידה או הליכה. בישיבה ושכיבה פחות. התחושה מלווה בכבדות של הראש, הלשון. לא רואים את זה כ"כ מבחוץ אבל זה ממש מפריע לי ואני משתדלת לשבת רוב הזמן וכמה שפחות לזוז. יכול להיות שזה בא יותר חזק לאחר הארוחה.
בבדיקות דם הכל תקין וכן בדיקה נוירולוגית. מה זה יכול להיות? אשמח לכיוונים בדיקות נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת ניתוק וחוסר יציבות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי23/04/2015שלום,
האם נבדק לחץ דם בעמידה ? אפשר לבקש גם בדיקת TILT TEST במחשבה שיש ירידת לחץ-דם בעמידה.
קשר לארוחה? תתכן ירידת סוכר . גם את זה אפשר לבדוק.
האם נבדק ויטמין בי12?
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היהיי11/04/2015
שלום
אני בת 22 ואני סובלת די הרבה זמן מנזלת אלרגית, כשאני מרגישה שזה משפיע עליי אני נוטלת אריוס ותרסיס כלשהו, מפסיקה וחוזרת. אבל בימים האחרונים אנימתחילה להרגיש שהמצח שלי נורא נורא כבד, טיפה כאבים באוזניים, כאבי במצח אפילו בהליכה..האם אני מפתחת סינוסיטיס בגלל שלא טיפלתי היטב בנזלת שהייתה לי?! זה הפך לגרוע יותר?
איך ניתן לטפל בכך? ואיך לא אגיע למצב זה בשנית בגלל הנזלת האלרגית שלא חולפת כבר המון זמן ויוצאת לי מהגרון מרוב שהאף סתום
תודה חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי - תגובה
כנראה שיש גודש בסינוסים. כדאי להבדק, במיוחד אם יש חום וכאב חזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללי לחג הפסחשלומי כהן02/04/2015
אחה"צ טובים לפורום רפואת המשפחה שמנוהל ע"י ד"ר יעל כוכבי.
אהה היי שלום.שלום רק רציתי להגיד ולשאול שלגבי חג הפסח מבחינת התזונה:
אה היי אני מתכוון להגיד ולשאול לגבי סידן,חומצה פולית וקצת ויטמין b12 בחג בפסח:
אהה אני רוצה להגיד שביום יום בדרך כלל בבוקר אני אוכל קורנפלקס עם חלב יוגורט וכריך מחיטה מלאה עם גבינה חמש אחוז.
מה שנותן לי סידן,חומצה פולית וחלק מויטמין b12
אז אני שואל שבגלל שאסור לאכול לחם בפסח ואסור שמרים ובשמרים יש חומצה פולית אז איך אני אדאג לעצמי מבחינת חומצה פולית בחג??
וגם מבחינת הסידן...אני לא יכול לשתות רק חלב לבד בלי קורנפלקס..כי כל הקורנפלקסים שיש לא כשרים לפסח....אז איך אני אדאג לעצמי מבחינת המינרלים האלו גם בחג בפסח שאסור שמרים בו??
הרי במצות אין שמרים.......את הבנת למה התכוונתי???
מחכה לתשובה וחג שמח.
שלומי כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי לחג הפסח - תגובה
דוקא הדברים שציינת לא באים מלחם.
חומצה פולית- חסה, עוף.
בי12- בשר בקר.
סידן- מוצרי חלב, ביצים.
ובכל מקרה מדובר רק בשבוע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fsurhoרחלי קורצנט20/04/2015
שלום רב רציתי בבקשה לשאול האם simvacor וסימבקסון הן אותה תרופה? ומתי כדאי לבלוע אותם בוקר צהריים או ערב? תודה רבה רחלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר fsurho - תגובה
כן. רצוי בערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם לגבי ויטמין דירפי21/04/2015
ערכתי בדיקות דם כלליות , ולפי מה שהרופא אמר חסר ויטמין D
הוא נתן מרשם לטיפות של הוויטמין.
מצורף הקובץ של תוצאות הבדיקה .
אשמח לדעת כמה חסר ומה הערך שיש לי ומה רמת הנורמה.
בברכה : רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם לגבי ויטמין די - תגובה
זה לא הפורום המתאים - יש פורום לבדיקות מעבדה.
בכל אופן- אין תשובת ויטמין D- זה עדיין בעבודה.
באחת הקופות איתן אני עובדת, למשל, פחות מ10 זה חסר, בין 10 ל32 נחשב נמוך ומעל 32 תקין.
בד"כ במצב של חוסר מקובל לטפל ב2000 יחידות ליום, רצוי בטיפות.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחורה שנמכה ב-8 ס"מלילי14/12/2014
מה יכולה להיות הסיבה שבחורה צעירה נמכה ב- 8 ס"מ בערך בעשור האחרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחורה שנמכה ב-8 ס"מ - תגובה
ד''ר יעל כוכבי06/02/2015מדידות שגויות? יציבה לקויה? יש אבוד גובה איטי בגיל מבוגר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשלפוחית השתןחנה05/12/2014
שלום. בבדיקת שתן נמצאה רמת לויקוציטים של 500. עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי סוג החיידק. יש לי חום של קרוב ל-38.5 וחולשה. האם מחלה זו היא מדבקת במגע - חיבוקים, נשיקות ? (יש לי נכד בן שנתיים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשלפוחית השתן - תגובה
ד''ר יעל כוכבי06/02/2015דלקת בדרכי השתן איננה מדבקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפאפןחיה15/12/2014
אתמול בבוקר אחרי כאב גרון התחלתי רפאפן 1000*2 ביום, היון יצא תוצאות משטח צמיחה רגילה. האם מותר להפסיק אנטיביוטיקה או לפחות להנמיך מינון? אני מבוגר בן 30.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפאפן - תגובה
ד''ר יעל כוכבי06/02/2015שלום,
משטח עלול להיות מוטעה בכ-20 אחוז. בד"כ אני ממליצה להתיעץ עם הרופא לגבי הפסקת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישה בת 58 שחושבת שיש לה בתקפי חרדהרון בטאט18/12/2014
אישה בת 58 שמפחדת לצאת החוצה לבד בגלל כאבי ראש סחרחורות רגליים רועדות ובחילות ונוסף לכך בהמשך נוסף גם שלשולים והזעות היא חושבת כי יש לה התקפי חרדה כי היא עברה הרבה בחיים לפני כשנה סבתי נפטרה ( אמא שלה) ואני חושב שזה לא התקף חרדה יש לכם ספק במה מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישה בת 58 שחושבת שיש לה בתקפי חרדה - תגובה
באמת נשמע כמו התקפי חרדה עם אגורפוביה (פחד לצאת) ויש גם גורם (מוות).
מומלץ לפנות ליעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכר בצוםavi24/12/2014
רציתי לדעת אני בחור בן 23 גובה 1.78 משקל 99 רציתי לדעת היום עשיתי בדיקת סוכר במכשיר ישן של אמא שלי אחרי צום של 10 שעות יצא לי 76 האם זה בסדר תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר בצום - תגובה
סוכר 60 עד 100 בצום נחשב תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפורום פעיל? מדוע לא עונים?יפית28/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם הפורום פעיל? מדוע לא עונים? - תגובה
הודעתי על כך שאין באפשרותי להמשיך ולנהל את הפורום לפני למעלה מחצי שנה ואני עדיין מחכה שימצאו מחליף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימת אבק שפכטלאמיר27/01/2015
שלום
בימים האחרונים עבדתי עם שפכטל אמריקאי. והשיוף שלו לאחר הייבוש מוציא המון המון אבק דק דק שעף באויר.
בסיום העבודה בכל יום היה לי אבק בתחילת האף.
לאחר מכן קראתי באינטרנט שמזהירים לעבוד עם מסכה כי החומר הזה דביק ואם נושמים הרבה מזה לריאות האבק יכול להדבק ולעשות סתימות בכלי הנשימה.
עכשיו אני מאוד פוחד שאין לי במערכת הנשימה מהאבק הזה. עשו לי בדיקה בסיסית של ריאות (שנושמים והרופא מקשיב) ויצא תקין.
איך אפשר לבדוק את זה יותר יסודי? אם יש שאריות מהחומר הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימת אבק שפכטל - תגובה
נראה לי שמדובר בסיכון בחשיפה ממושכת כמו אצל אנשי מקצוע .
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםרונן19/01/2015
שלום רב,
לאחרונה ביצעתי בדיקות דם.אחת מהבדיקות הייתה CREATININE והתוצאה הינה
0.62 mg/dl. לפי הגרף התוצאה מעט נמוכה מהרף הרצוי שהוא 0.67.
אני בן 32, סובל מיתר ל"ד אבל מאוזן בעזרת אנלפריל, שוקל 97 ק"ג וגובהי 1.75.
שאר הבדיקות יצאו תקינות. האם התוצאה חריגה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
הבדיקה תקינה.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקים וויטמין dליאת19/01/2015
שלום,
בחודשיים האחרונים החלו כאבים בברכיים ובאצבעות הידיים.
ערכתי בדיקות מקיפות לשלילת דלקת .
בשבוע האחרון עשיתי בדיקת ויטמין d / התוצאה 55.7 nmol
מהי התוספת שעלי לקחת ליום ?
האם קיים קשר בין מחסור בויטמין d לכאבי פרקים?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי פרקים
דנה19/01/2015חפשי בגוגל - אקטימור
תרופה צמחית שבמקור מיועדת לוירוסים ועושה פלאים גם בדלקות מיפרקים ולופוס.
ממליצה בחום ללא דיחוי.
מרופא קונבציונלי את תקבלי תרופות שלא תראי מהם לעולם החלמה.
תגיעי לאתר של המטפל ותאמרי לו שיש לך כאבי פרקים הוא כבר ינחה אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי פרקים וויטמין d - תגובה
מהו תחום הנורמה של המעבדה הבודקת?
בד"כ אני ממליצה על 2000 יחידות ליום במצב של חסר.
יתכן קשר לכאב בעצמות או במפרקים , אך יש לבדוק אפשרויות נוספות .
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון חוזרתשירי17/01/2015
שלום ביתי בת 17, ומכייון שלא לוקחת טיפול עד הסוף, פעמיים לקחה אנטיביוטיקה לגרון
"פן-רפאק 500"
כרגע חזר לה פעם שלישית, האם לא מסוכן לקחת שוב אותה אנטיביוטיקה, והאם זה ייעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
אנונימי17/01/2015גם אני קיבלתי רפהפן 2000 מג ל10 ימים. כמה פעמים פיספסתי פה ושם ועכשיו אני דוב עם כאבי גרון.
מקווה שיענט לנו בהקסם.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת גרון חוזרת - תגובה
ד''ר יעל כוכבי06/02/2015מסוכן לא לקחת את הטיפול עד הסוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?