מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכי תוך כדי ואחרי הנקהקרן09/07/2010
בני בן 4.5 חודשים, ניזון מהנקה בלבד.
עד כה לא היו בעיות בכלל.
בימים האחרונים שמתי לב כי במהלך היום כשהוא אוכל, הוא "יושב" על הציצי ממש מעט זמן , מוציא ומכניס את הפטמה ואוכל לא רגוע. תוך כדי הנקה הוא בוכה/משמיע קולות של תלונה. גם בסוף ההנקה - בוכה/משמיע קולות של תלונה.
חשוב לציין כי קל להרגיע אותו אחרי הבכי/תלונות.
אוכל כל 3 שעות, למעט בלילה שהוא קם פעם אחת בסביבות 4 בבוקר (נרדם בשמונה בערב)
כשהוא מתעורר ב-4 בבוקר הוא אוכל לא מעט זמן וברצף. בלי תלונות. כך גם בבוקר. אבל ביתר הארוחות זה כבר לא הולך חלק.
עד אתמול היו לו יציאות רגילות. היום, לראשונה, לא עשה קקי אפילו פעם אחת.
כשהיינו בטיפת חלב לפני כשבועיים ראינו שהוא עלה יפה במשקל. יחסית שמן לגילו. שוקל 7.1 ק"ג.
מה לדעתכם הבעיה ? מדוע הוא מתנהג כך במהלך ההנקה ?
אגב, לפני כשבוע וחצי התחלנו איתו טעימות. עד כה טעם גזר, קישוא, דלעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
סיגל מיכאלי11/07/2010היי אני ממליצה לעשות לו עיסוי בטן לפניההנקה ,וגם במהלךההנקה כאשר הוא מוציא ומכניס את הפיטמה,תרימי אותו לגרעפס.ייתכן שבשלב מסויים זרימת החלב איטית ואז הוא מתרגז לכן אני מציעה לתת לו יניקות נוספות במהלך היום או תוספת של מרק ירקות כדי שהשד יתמלא
בהצלחה רבה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ועצירותחנה09/07/2010
יכול להיות שהנקה מחמירה לי את העצירות שיש לי כבר מאחרי הלידה?
אני שותה 3 ליטר ביום (לפחות) ועדיין הצואה שלי נורא קשה. תמיד כשאני מניקה אני מרגישה צמאה מאוד ושותה בזמן ההנקה, יכול להיות שהמים לא מספיקים גם לי וגם להנקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ועצירות
אילנה דוידוב11/07/2010הי חנה. טוב מאוד שאת שותה הרבה מיים. אין קשר בין עצירות להנקה. בעצירות בנוסף לשתיית מיים חשוב לאכול ירקות ופירות עם קליפה. סלק אדום מבושל , פירות יבשים עוזרים. מציעה לך ליפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ידוע קשר בין פירות טרופיים לגזיבתלי08/07/2010
בן חצי שנה יונק מלא. יתכן שפסיפלורה שאני אוכלת תגרום לו לפלוצים כואבים? בעבר נאמר לי ע"י יועצת הנקה שיש קשר בין פירות טרופיים שאוכלת האם לגזים אצל התינוק. האם יש לכן מידע בנושא זה?
קשה לי לוודא, חוטאת גם בשתיית חלב פרה מידי פעם, למרות שכנ"ל נאמר לי שגורם לגזים.
אך ביומיים האחרונים המצב הוחרף, האם לוותר על פסיפלורה ומנגו? בננה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן כן
סיגל מיכאלי11/07/2010ידוע שיש פירות טרופיים או שעירים שגורמים לגזים,את לא יכולה להמנע לגמרי מאכילת מזונות אבל תהיי קשובה לגופך ולתינוק אם ראית יום מסויים שינק וסבל מאוד מגזים נסי לבדוק מה אכלת והאם תוכלי להפחית את הכמות בפעם הבאה
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים יועצת ותומכת בהורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יונקת או לא.?חן08/07/2010
שלום רציתי לשאול בתי בת 3 חודשים ...כל פעם שאני מניקה אותה 10 דקות ראשונות יש ממש גמיעות של החלב,רעש ממש חזק של בליעה, ולאחר מכן היא שואבת אבל חלש ואני לא יודעת אם היא אוכלת וזה עוד במשך 20 דקות והעיניים עצומות.. וכשאני מעבירה לצד השני שוב היא מתחילה?...האם היא רדומה וסתם מוצצת או מה ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונקת
אילנה דוידוב11/07/2010שלום חן. בגיל זה היניקות בד'כ קצרות ולפי התיאור שלך יש לך הרבה חלב. הביטי על הלסת תחתונה בזמן יניקה, אם הלסת זזה קדימה ואחורה זה סימן למציצה. תהנו !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהאפרת08/07/2010
שלום, ילדתי לפני שבועיים וחצי תנוקת בריאה במשקל 2.3 ק"ג בניתוח קיסרי. בבית החולים התחלתי לשאוב חלב ובימים האחרונים גם להניק. אני מצליחה להניק כ- 10 דקות מכל צד אבל לפי הערכות שלי, הקטנטונת מצליחה לניוק משהו כמו 20 ואז אני משלימה לה עם חלב שאוב כ- 40. הבעיה היא שהתייאשתי מהשאיבות, זה גוזל ממני הרבה כוחות וזמן וגם ההנקה לא פשוטה כי אני כל הזמן נהיית דבק מהחלב שכל הזמן מטפטף וגם השדיים כל הזמן כואבות לי ואם אני לא אשאב אז הכאבים מתעצמים ולכן החלטתי להפסיק להניק. רציתי לדעת איך אני מייבשת את החלב. בלילה שמתי כרוב אבל זה לא עזר וקמתי עם כאבי תופת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה
אילנה דוידוב11/07/2010הי אפרת. אם היחלטת להפסיק להניק אני מציעה כך: אם שדיים גדושות מאוד לעשות עיסוי עם מיים פושרים באמבטיה, לישאוב עד להקלה ולשים כרוב. בכל פעם ששד מתמלא לישאוב עד להקלה ולשים כרוב. חשוב לא לישאוב עדל ריקון, כי ככל שתשאבי יותר כך יווצר יותר חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה או שאיבה?סיון08/07/2010
שלום,
יש לי תינוק בן שבוע במשקל נמוך. הוא יונק בין 4-11 דק' בכל פעם רק משד אחד.
בסופו של דבר הגוף מייצר חלב הרבה יותר ממה שצריך. יש לי חזה ענק מלא בחלב.
התחלתי לשאוב אז מניחה שכמות החלב עוד תלך ותגבר.
מה עדיף:
הנקה מעטה בלבד בכל פעם משד אחר ? או שאיבה והאכלה מבקבוק?
ובכלל לגבי השאיבה: כמה פעמים ביום שואבים? כמה זמן בכל פעם? אם לא הייתי מניקה התינוק
היה אמור לקבל 40 מל' סמילאק. לאיזו כמות חלב שאוב זה שווה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם הנקה וגם שאיבה
אילנה דוידוב11/07/2010שלום נוי. אכי טוב אכשיו לתת לו לינוק מכל צד, להשלים את ההנקה עם חלב שאוב ולאחר מכן לישאוב 7 דקות מכל צד. וכך בכל ארוחה. כאשר הוא מעט יגדל ,יתחזק יהיה לו יותר כח לינוק מהשד ואז ארוחה מלאה תיהיה מהנקה. לכן חשוב שימשיך לינוק, ושאיבה חשובה ליצור חלב. זה דורש מעמץ. תבקשי עזרא מהקרובים ! בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בין ותוך כדי הנקותעמית07/07/2010
שלום,
אני מניקה הנקה מלאה כבר כשלושה שבועות. בשבוע האחרון לקראת זמן ההנקה (ואין שעות קבועות - זו יותר הרגשה שהילד עומד לדרוש) אני מרגישה מעין לחץ בשדיים. לעיתים זה מופיע תוך כדי הנקה בשד ממנו אני לא מניקה באותו רגע. שתי שאלות:
1. האם זה תקין? לא מדובר בכאבים לא נסבלים, זה יותר מציק מכואב
2. באיזה שלב החלב נוצר תוך כדי ההנקה ולא מראש?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בשדיים בזמן הנקה
אילנה דוידוב07/07/2010הי עמית כל מה שאת מתארת זה נורמלי לחלותין וזה ברכה. תמשיכי כך! ולשאלתך השניה החלב ממשיך להיווצר 24 שעות ביממה, גם כאשר תינוק יונק וגם כאשר את ישנה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה מימיתיפית07/07/2010
בתי בת 4 חודשים. הנקה מלאה. כבר מההתחלה היתה הצואה בצבע חרדל אך מיימית לחלוטין. התינוק עלה במשקל יפה ומספר היציאות תאמו לגילו. כיום נותן צואה פעמיים ביום.
לאורך כל החודשים מרקם הצואה לא השתנה - מיימי לחלוטין ללא גרגירים.
חברה שראתה את הצואה העלתה בי חרדות פן לא החלב אינו מספק את כל צרכיו של הילד (ויטמינים למיניהם) ולכן הצואה מיימית ללא גרגירים, דבר שעלול לפגוע בהתפתחות המוחית של הילד. האם נכון הדבר? אני בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסירי דעגה
אילנה דוידוב07/07/2010הי לינוי חלב אם מכיל את כל המרכיבים של המזון שתינוקך זקוק מכל הבחינות(ויטמינים מינרלים שומנים וכו') וזה לא משנה מה את אוכלת. לכן הסירי דעגה מליבך ותמשיכי להניק !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ותוספותיפית07/07/2010
שלום,
בתי בת 4 חודשים, לאחרונה בגלל שנגמר לי המלאי של החלב השאוב, נתתי לה תוספת של מטרנה (פעמיים)
ופעם אחת - לאחר שעתיים היא הקיאה
ופעם השנייה היא לא הפסיקה לפלוט.
ייתכן שהמטרנה לא מתאימה לה??
יכול להיות שהיא רגישה לחלב??
מה מומלץ לעשות??
אני אמורה לחזור לעבודה ואני לא אספיק לשאוב כמות שתהיה לי במלאי.
כמו כן משום מה בשאיבה לאחרונה הכמות ירדה לי - מדוע???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ותוספות
אילנה דוידוב07/07/2010הי יפית. יש 2 אפשרויות: 1 או שהיא אכלה מהר מידי ויותר ממה שהיא צריכה. 2 או שאכן יש רגישות. בעניין רגישות מציעה לך להיתייעץ עם רופא ילדים. יש פורמולות מיוחדות. לגבי כמות חלב האם היתחלת לקחת גלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה מרובהמיכל07/07/2010
שלום רב,
בני בן 10 שבועות .יונק ועולה יפה במשקל (נמצא באחוזון 75%)
ההנקה חשובה לי אך אני מרגישה משועבדת לחלוטין מכיוון שהקטן יונק במרווחים של שעה -שעה וחצי במהלך היום וסה"כ ישן בממוצע 10 שעות בלבד (רובם בלילה)
אציין כי בתחילה נתקלתי בקשיים בהנקה אך כיום אספקת החלב סדירה והקטן יונק יפה.
נכון להיום כל הנקה אורכת בין 15 דקות עד חצי שעה .
נאמר לי כי בגיל הזה אמור לינוק כל 3-4 שעות .
האם אני אמורה למנוע מבני לינוק על מנת להתאים לדפוס לעיל?
האם זה תקין? ההנקה המרובה בשעות היום משאירה לי מעט מאוד זמן לעצמי ולעיסוקי ואני כבר מותשת.
אשמח לקבל עצתכם
בברכה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להיתייאש
אילנה דוידוב07/07/2010הי מיכל כמה טוב שבנך יונק ועולה טוב במשקל. תמשיכי להניק אותו לפי הדרישה שלו.
יתכן שבזמן ההנקה היניקה לא יעילה, או שהוא נירדם ואז הוא נימצא 15-30 דקות אך לא יונק באופן רציף ולכן אוכל כמויות קטנות ומבקש לינוק לעיתים קרובות. תשימילב האים את שומעת גמיעות של חלב. אני מציעה שיועצת הנקה תביט ביניקה שלו. לא להיתייאש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהסיון05/07/2010
ילדתי תינוק בשבוע 36 תינוק במשקל 2.310.
נאמר לי שהוא נחשב פג ולהאכיל אותו כל 3 שעות.
התחלתי להניק רק ביום השלישי. אני משלבת עם בקבוק.
מה שקורה שאני צריכה להעיר אותו והוא לא משתף פעולה.
ואז נותנת בקבוק. כשהוא ער הוא מבקש לבד לינוק...
אבל נוצר לי היום גודש (5 ימים אחרי הלידה).
השדיים כבדים מאד וקצת כואבים. לפעמים הוא לא רוצה לינוק משד ימין וכנראה שזה לא תורם.
אני לא רוצה לוותר על ההנקה לגמרי אבל לא בכל מחיר.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
סיגל מיכאלי06/07/2010היי אחת התופעות אצל תינוקות בכלל ופגים בפרט ,חוסר עירות לארוחות עד שמנגנון הרעב והשובע מתאזן ולכן צריך לעורר את התינוק ולהניק ,ראשית טפלי בגודש תשאבי את השד לא עד הסוף ושמרי את חלב האם חוקי אחסון חלב אצלי באתר הבית שלי ,דבר נוסף קחי מעט חלב אם ומרחי על שפתיו של התינוק כאילו שאת מורחת לו אודם זה יעורר מודעות באיזור הפה ,התחלת להניק הנקה דורשת מאמץ וסבלנות לאט לאט נושא ההנקה יתבהר לך אל תתיאשי את מוזמנת לפנות לייעוץ
הצלחה וחיבוק גדול סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה
סיון06/07/2010תודה על המענה המהיר.
הבעיה כשהוא ישן אני לא מצליחה לגרות אותו להתאמץ לינוק.
הוא יונק בשמחה שהוא עירני (ולא שמעירים אותו).
הוא יונק בערך 10 דק' מכל שד. אם ינק רק מצד אחד מקבל גם סימילאק.
הבעיה שאני לא מניקה מספיק במהלך היום ונוצר כובד על השדיים, הם ענקיים ומתחילים
לכאוב.
ניסיתי לשאוב טבעי במקלחת ועם מכשיר חשמלי ולא הצלחתי.
השאלה אם זה מתאזן, האם השד יחזור לגודלו ויווסת את עצמו בהתאם לתדירות ההנקה או
שאם לא מניקים לעיתים קרובות זה יחמיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה
סיגל מיכאלי06/07/2010היי נוי אני מבינה שהוא ישן אז קשה יותר נסי לעורר אותו על ידי עיסוי החלפת טיטול שטפי לו את הפנים ,לגבי הגודש הוא לא ייעלם סתם כך,נסי משאבה ידנית ושאבי את השד עד להתרוקנות כמעט מלאה, דמיון מודרך מאוד עוזר ,חשוב להמנע מהגודש ,נסי להסתדר לבד ואם לא תצליחי אשמח לתת ייעוץ אישי
בהצלחה סיגל מיכאלי
מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה
סיון07/07/2010שלום,
איך סוחטים ידנית את הגודש מהחזה (חלב)?
המשאבה לא לידי והחלב מטפטף...
ושאלה שנייה איך שומרים חלב שאוב שמתכוונים להשתמש בו באותו יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה
סיגל מיכאלי07/07/2010היי קשה להסביר ,אבל אנסה עלייך לסחוט את השד עד לפטמה ,טכניקה כמו של חליבת פרה ,לגבי חוקי אחסון חלב באתר שלי יש טבלה מפורטת
בהצלחה סיגל מיכאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה חלקית וגלולות המכילות אסטרוגןציפי04/07/2010
ערב טוב,
התחלתי לקחת גלולות מניעה רגילות המכילות אסטרוגן.
האם מותר לי להמשיך להניק את ילדתי? כל זמן שהחלב עדיין זורם בי?.
או שאסור באופן נחרץ המשך ההנקה?.
תודה
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה וגלולות
אילנה דוידוב05/07/2010שלום ציפי. מותר להניק עם גלולות שמכילות אסטרוגן. זה לא מזיק לתינוק. אכן תוכלי להמשיך להניק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה לאורך זמןיפית04/07/2010
שלום רב
יש לי תינוק יונק בן חודש ושבועיים. כשהוא יהיה בן שלושה חודשים ווקצת אצטרך להפד ממנו לשלושה ימים לצורך נסיעה לחול. רציתי לדעת:
1. כיצד לנהוג במהלך השהות בחול מבחינת השאיבה?
2. כיצד להערך עם שאיבה מהבית על מנת להשאיר לו בתקופה שאעדר?
3. האם ייתכן שאפגע בהנקה כתוצאה מההתרחות ממנו? זא שתהייה לי בעיה בייצור החלב או שהוא לא ירצה לינוק יותר כשאחזור?
והאם יש עוד דברים שעליי לקחת בחשבון?
בברכה
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מתכוננים
סיגל מיכאלי06/07/2010היי ראשית קחי איתך משאבת הנקה ידנית מצויינת ושאבי לא עד ריקון מלא של השד ובכל פעם שתרגישי גודש בלבד.
בבית בכל הזדמנות תשאבי כולל במהלך הנקה אך אל תתישי את עצמך
כל תינוק מגיב אחרת להתנתקות מהשד או בריחוק וחוסר רצון לינוק או בגעגוע עצום לשד,בעיה של ייצור חלב ניתן לפתור על ידי שאיבות והצעת השד כמה שיותר
בהצלחה רבה נסיעה בטוחה
סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהנקהשירי04/07/2010
שלום רב,
בני בן חודשיים וחצי, עבר קפיצת גדילה לפני כשבוע וחצי (מה שאומר אכילה כל שעתיים). ביומיום אני מאכילה כל ארבע שעות כל פעם משד אחר.
אני לא מוסיפה תחליפים.
בשבוע האחרון, החזה השמאלי שלי לא מתמלא כמו שצריך לכן אני נאלצת לתת לו פעמיים מהימני ופעם אחת מהשמאלי. ושוב ימני, ימני ואז שמאלי. אני לא מצליחה להבין מה השתבש ובעיקר איך מחזירים את ההנקה למסלול. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון
סיגל מיכאלי05/07/2010היי שירי ,הנקה היא עבודה קשה וכל הכבוד לך על הדרך שאת עושה ,לעיתים יש מצב ששד אחד מייצר פחות זה טבעי מאוד ייתכן בגלל זמן הנקה או צורת אחיזה ולכן אני ממליצה לך לתת יותר ביום הקרוב משד שמאל כדי שכמות החלב תחזור ,או לשאוב פעמיים ,
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בזמני הנקההילה04/07/2010
שלום,
בתי בת חודש ושלושה שבועות, יונקת מלא. היא נולדה 3695 ובחודש הראשון שקלה 4400. יש שני חיתולים עם צואה ביום ובנוסף 4 עם פיפי
בשלושה ימים האחרונים אני מרגישה שהיא מחלקת את הארוחה, ז"א היא יונקת רק 10 דקות וכול מאמצי להמשיך להניק מתקבלים בשלילה: היא מחייכת, מדברת ואיך שאני מנסה להכניס את הפטמה לפיה בוכה. לאחר שעה וחצי בערך רוצה לינוק שוב, ושוב רק לזמן מועט.
עד לפני 3 ימים אכלה כול שעתיים וחצי עד שלוש.
מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמנים השתנו
סיגל מיכאלי05/07/2010היי התופעה מוכרת ,אני משערת שגזים מופיעים ומטרידים אותה ,באתר הבית שלי תמצאי סרטון לעיסוי תינוקות שבו תלמדי לעשות עיסוי בטן טוב אני ממליצה לעשות את התינוקת ורק לאחר מכן להניק ,ייתכן שיהיה שינוי וייתכן שהקטנטנה תרצה ארוחות קטנות לעיתים קרובות
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)