מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יותר מידי חלב?נטלי בן ישי31/08/2010
שלום
בתי בת שבועיים, כמעט בכל הנקה היא נחנקת משתנקת כאילו היא שואפת חלב כלאמר מקדימה קנה לושט
ישר אני מרימה אותה למצב אנכי עד הסדרת נשימה והחלב ממשיך להשפריץ....
מה שנראה כאילו היא לא עומדת בקצב ויש זרם חזק מידי
עכשיו היא ישנה ואני שומעת מעין שריקה/צפצוף בנשימה
האם יש קשר?
מה אפשר לעשות?
תודה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נטלי,
הדס חבקין02/09/2010קודם כל מזל טוב!!
הרשי לי לציין כי שפע של חלב עדיף על מחסור בו ועל כן את ברת מזל...
מה שאפשר לעשות זה להניק את התינוקת בהישענות אחורה כך שהזרימה קצת תרד ובכל מקרה, אם התינוקת תידרוש פחות גם גופך ייצר פחות וכך הבעיה תיפתר.
בנוגע לנשימה- אי אפשר לאבחן באינטרנט- אם את מודאגת , תקבעי את התור הראשון אצל רופא ילדים (כדי לא לפגוש ילדים אחרים) .
בהצלחה ושנה טובה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בהנקהשרון30/08/2010
בתי בת חודשיים והנקתי אותה מהלידה. אחוזון 25% אך לא נאמר לי להוסיף פורמולה.
לאחרונה ישנן פעמים בהן יונקת יפה ופעמים אחרות היא יורקת את פטמת השד מפיה ופורצת בבכי. אני שוב מכניסה, היא מוצצת פעם-פעמיים ושוב יורקת את הפטמה ומייללת. היום לאחר שעשתה זאת הכנתי לה בקבוק פורמולה והיא בלעה אותו בשקיקה.
מה פשר ההתנהגות הזו? בדקתי את השד וראיתי שיוצא ממנו חלב, לעיתים בזרנוקים ולעיתים בנביעה.
אני מעוניינת להמשיך להניקה.
תודה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שרון,
הדס חבקין02/09/2010קודם כל נשמע לי מבחינת תנובת חלב - את בסדר, נורמלי שתינוק ישאר באותו האחוזון גם אם זהו אחוזון יחסית נמוך.
ה"שפריצים" הם החלב הקידמי שהוא זורם יותר ,מימי יותר ועשיר בסוכרים כאשר ה"נביעה" הוא החלב האחורי- זה השומני יותר- כמובן שכל החלב חשוב..
ההתנהגות שאת מתארת נשמעת לי כמו "אכזבה" מזרם (שבסוף ההנקה מתמעט) או אולי פשוט גרפס??
בכל מקרה, ברור שהיא גמעה בשקיקה את התמ"ל- הרבה יותר קל בלי להתאמץ...
אם את לא בטוחה , גשי שוב לשקילה בטיפת חלב ושוחחי עם האחות.
את יכולה גם להפגש עם מדריכה/ יועצת הנקה .
בהצלחה וכל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרבת בתוקף לבקבוק!סיגל30/08/2010
שלום ,ביתי בת השלושה חודשים ניזונה רק מהנקה כרגע ואני אמורה לחזור לעבודה עוד כשבועיים, כבר כמעט שבוע שאני מנסה לתת לה בקבוק וניסיתי כמה סוגי בקבוקים ושאבתי חלב שלי וניסיתי מטרנה ושום דבר ! הילדה בוכה ומשחקת עם הפטמה של הבקבוק ודוחפת אותה החוצה עם הלשון. אני לא יודעת מה לעשות. בבקשה עיזרו לי..נראה לי שצריך כאן נס...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי סיגל,
הדס חבקין02/09/2010בעיה ידועה ומוכרת... מס' עצות-
1. שמישהו אחר יתן לה את הבקבוק , ואת תלכי לשתות קפה מחוץ לבית- כשהציצי לא "יהיה" זה ילך יותר טוב.
2. נסו להשתמש בחלב שאוב מחומם לטמפ' גוף ובבקבוק של מאמ עם פטמה מס'1 - זרימה איטית.
3. אפשר לעטוף את הבקבוק בבגד שלך .
4. במקרה שקלו כל הקיצים- ניתן להאכיל אותה בכפית או בכוס האכלה (יש של חברת מדלה, תבדקי באתר).
5. לא להתייאש, למזלך יש עכשיו את החגים, כך שכל הנוגעים בדבר וכלו להסתגל לעינינים..
בהצלחה ושנה טובה!!
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה מרובה ומיעוט בחלבמילה29/08/2010
שלום
הבייבי שלי בן שלושה שבועות עוד יומיים יונק בלילה וביום מקבל בקבוק שאוב ופעמיים תמ"ל כי אין לי מספיק מנות שאובות ואין לי אפשרות להניקו במהלך היום כי יש לי עוד תינוקת בבית.
הכמויות שיוצאות לי כאשר אני שואבת במהלך היום ממש מועטות רק בבוקר יוצאת לי כמות יפה של איזה 70 משני הצדדים אבל במשך היום מקסימום 50-60 ולפעמים פחות האם זה אומר שיש לי מיעוט בחלב ?
במהלך היום כאשר אני לבד אני מניקה את הפיצי מהציצי ואני חוששת שאין לי מספיק חלב
דבר נוסף הפיצי שלי כל הזמן רוצה ידיים אני לא יודעת מה לעשות אני משתדלת להרים אותו המון ולערסל אותו,תמיד שהוא בוכה אני מציעה ציצי ואז הוא נרגע נרדם על הציצי ואני מחזירה אותו לעריסה לפעמים הוא נרדם ככה לשלוש שעות ולפעמים שוב בוכה ורוצה ידיים, זה נראה לי לא הגיוני שכל הזמן אני ארים אותו על הידיים ומצד שני אני לא רוצה שהוא יבכה כל כך. (יש לי עוד תינוקת בבית)
הוא פולט הרבה האם אחרי שהוא פולט להמשיך לתת לו הנקה/ בקבוק שאוב לפעמים הוא אוכל פולט ועדיין מכניס ידיים לפה.
סליחה על האורך ותודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מילה,
הדס חבקין30/08/2010כל מנה של חלב אם שבנך מקבל זה מעולה, בהתחשב בכך שיש לך עוד תינוקת...
אין לך בעיה של מיעוט בכמויות פשוט הדרישה של המשאבה אינה זהה לדרישה של תינוק ובנוסף התינוק מקבל גם תמ"ל מה שמפחית את תנובת החלב.
סביר שתינוק כל כך קטנטן ירצה להיות קרוב לאמא שלו רוב הזמן הוא הרי רק יצא ממקום שבו הוא כל הזמן היה עטוף ושמע את קולך...תנסי להשתמש במנשא כמה שאפשר.
בהצלחה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מילה30/08/2010הוא מקבל תמ"ל רק בלילה לפני שהולך לישון בערך ב21:00 ואני במקביל שואבת ועוד פעם אחת אחה"צ שאני לא בבית ואז גם אני שואבת במקום האם זה עדיין מוריד את כמות החלב ?
מה לגבי הפליטות האם עדיין כשהוא פולט להמשיך לו את האוכל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מילה,
הדס חבקין02/09/20101. לגבי השאיבות- אף משאבה בעולם איננה טובה כמו התינוק שלך עצמו ועל כן תתכן ירידה בתנובת החלב מהשאיבה עצמה. את בטח שואבת "לפי שעון" כל 3 -4 שעות והרי תינוקות יונקים מתי שהם רוצים ללא קשר לשעות ולכמויות ולכן קיימת הירידה.
לגבי הפליטות- כדאי בשלב ראשון, להשתמש בבקבוק עם פטמה קטנה (מס'1 ) בכדי שהתינוק יתאמץ ויאכל לאט יותר. באם קיימת גם הפרעה בעלייה במשקל , כדאי מאד לגשת לרופא ילדים ולשלול ריפלוקס.
כל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה....כוכי29/08/2010
שלום, בני כבר חודשים ילד ראשון, שלי, נולד במשקל 3 קילו וכיום שוקל 4.5 קילו למשקל זה הגענו בקשיים רבים.
ראשית בבית החולים ההנקה לא עלתה יפה ולכן בנוטף לנסיונות ההנקה התינוק ניזון מתוסף כאשר השתחררנו מבית החולים משקלו היה כ 2.8 קילו.
בחודש הראשון השתדלתי להניק אך למצער הדבר לא עלה יפה ולכן פניתי ליעוץ ובו נאמר לי להפסיק להניק ולעבור לשאוב כ 8 פעמים ביום בכדי לייצר חלב ובינתים שילבתי בין החלב השאוב ומתן תוסף.
כעבור חודש הצלחתי באמצעות משאבה המשמשת בבתי חולים (כך נאמר לי לגביה) להזין את בני בחלב אב בלבד בשבועיים האחרונים.
היום עייפתי מהשאיבות שכן הן גזלו את חירותו ובחששות רבים עברתי להנקה מלא מבלי לשאוב כלל.
ולשאלתי: משך ההנקה במהלך היום אינו קבוע ישנם מקרים בהם ההנקה אורכת 6 7 דקות בלבד ויש שעורכות '20 דקות כאשר כמעט בכל ההנקות בני נרדם על השד ואינו משחרר את הפטמה וכאן הדלימה האם להתנתק או להשאירו מחובר?
שאלה נוספת: מרישומים שערכתי עולה כי בני יונק בערך כל שעתים ויוצא כי המדובר ב12 הנקות בממוצע ליום האם הדבר הגיוני?
בנסוף בחלק מן ההנקות בני מושך בחוזקה את הפטמה כאילו נאבק בכדי שתהיה זרימה אך כשאני לוחצת על הפטמה נראה כי יש חלב וקיימת זרימה.
לעיתים במהלך ההנקה לפתע בני מתחיל בבכי חזק ואז גובר בי החשש כי אינו יכול להמשיך לינוק אך גם אז אני בודקת את השד וקיימת זרימה אני לא מצליחה להבין מדוע הדבר קורה ?
אשמח לתשובות ולהתרשמות מאחר ואני חוששת מאוד כי בני לא יעלה במקשל מספיק ולחילופין לא יקבל נוזלים מאחר ובשבועים האחרונים סובל מחיידק שגרם לו לשילשולים אשר חולפים בימים אלו.
אשמח לתשובה בהקדם
מהאמא החוששת והדואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי כוכי,
הדס חבקין29/08/2010קודם כל, נשמע כי דפוס היניקה הוא סביר. ההנקה לא יודעת לקרוא שעון ולכן- 12 פעמים ביממה זה סביר במיוחד בימים חמים אלו.
תופעת הבכי- לפעמים "תקוע" לתינוק גרפס, תנסי להוציא לו אויר ולהמשיך.
בנוגע לשילשולים- האם היית אצל רופא/ת ילדים? האם התייעצת עם יועצת/ מדריכת הנקה? בכל מקרה טוב שהוא רק יונק עכשיו- אם יש איזהשהוא זיהום ההנקה תיתן לו גם נוגדנים.
נשמע לי שכדאי להיות בקשר עם אשת מקצוע בתחום ההנקה על מנת שתחזק אותך ותוודא שהתינוק מקבל את מה שצריך.
כל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזירה תשובה
כוכי30/08/2010תחילה תודה על התשובה
שנית התינוק אכן סבל מוירוס שגרם לשילשולים במשך תקופה ארוכה וכיום עפ המעבדה הוירוס חלף
אך עדיין הצואה לעיתים בצבע ירוק זרחני כאשר היא נוזלית לחלוטין ואף גלתינית.
התיעצתי עם מספר מדריכות הנקה אך למצער כל אחת והשיטה שלה
החשש הכי גדול שלי הוא כי היניקה אינה מספיקה שכן אף מדריכה הנקה טענה כי ישנם תינוקות שאינם בוכים למרות שהם רעבים דבר שכמובן אינו נראה לי כלל וכלל.
העניין הוא שאין דפוס הנקה קבוע בלילה לעיתים הוא יונק מספר דקות ומפסיק יותר נכון לומר כי הוא נרדם וכל נסיונות הדיגדודים לא עולים יפה. ולכן כל הלילה אנחנו מתעוררים כל שעה ,ולעיתים הוא יונק וחולפים מעל 4 שעות כבהן אינו מבקש כלל לינוק אלא נינוח ואף נרדם וישן. ומכאן עולה השאלה האם להעיר את הילד?
אשמח לתגובתך
תודה כוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי כוכי,
הדס חבקין30/08/2010בעיקרון, תינוקות אינם יודעים "לקרוא" שעון ולכן כל דפוס שבו התינוק- אוכל, משתין, מפריש צואה ועולה במשקל הוא תקין. כיוון שיש פה גם סיפור של וירוס הייתי מציעה לך להניק לפחות 8 פעמים ביממה ולעקוב אחר המשקל לפחות פעם בשלושה ימים בטיפת חלב. מעבר לזה אין לי אפשרות לייעץ דרך האינטרנט בצורה אחראית..
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
כוכי30/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקופה לא קלה..בחיים ובהנקה..
ליאת30/08/2010ביתי בת 8 וחצי חודשים,עד עתה היא רק ינקה ועלתה יפה.לאחרונה נשקלה והתברר שכבר 3 חודשים היא לא עלתה אפילו גרם.
{לציין כי בתקופה האחרונה אני עוברת משבר קשה בעקבות בעל שבגד בי..וכנראה זה השפיע עלי??}
התחלתי לתת לה מטרנה ודייסה ובבוקר פירות.
כל פעם שאני נותת לה מטרנהאני מרגישה נקיפות מצפון שזה לא בריא ובדיסה יש חומרים משמרים וכו'
ו שאולי כדאי שאמשיך להניק אותה?האם כדאי לי לא לתת לה מטרנה ולהמשיך בהנקה ולתת רק אוכל?{פרות וירקות?}האם יש כזה דבר שילד יונק והוא בכלל לא שבע מזה??
אני אובדת עצות...{ יש לציין שאת בני הנקתי שנה וחצי והיה נהדר.}
מה אעשה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ליאת,
הדס חבקין30/08/2010ראשית שולחת לך אמפטיה וחיבוק כתגובה לתקופה המאתגרת שעוברת עליך.
אמנם המלצת ארגון הבריאות העולמי היא להניק עד גיל שנתיים אך המלצה זו מתייחסת גם לעולם השלישי , שם אין דבר אחר...
רוב התינוקות היונקים עולים יפה במשקל עד גיל חצי שנה ואז חלה נסיגה (או עליה פחות משמעותית במשקל) בעקבות הוספת המוצקים. את בהחלט יכולה לעשות לה דייסה על בסיס חומרים טבעיים כמו קוואקר (שיבולת שועל וכו') ואם עדיין יש קצת חלב אם אז לעשות את הדייסה על בסיס חלב אם.
בכל מקרה, ובכל החלטה שתקחי- כל יום שהנקת את התינוקת הוסיף לבריאותה ואין צורך להוסיף על תחושתך הקשה גם עם רגשות אשמה...
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין חלבורד27/08/2010
שלום
לידה שניה,
גם בלידה הראשונה לא היה חלב (אבל אז היתה בעיה של תפרים כואבים ולא יכולתי לשבת)
עכשיו חשבתי שיסתדר אבל כבר מאוחר מדי, אנחנו בשבוע שלישי אחרי הלידה, והילד אוכל רק מטרנה וקצת שואבת יוצא ממש קצת אולי 20 או 30 האם זה מאוחר להגביר את ייצור החלב או שזה גנטי ואין לי פשוט חלב??
הערה: אני לא שאבתי כל שעתיים אלא כל כמה שעות ובכל פעם הממוצע 20-30 זה הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חלב - המשך
ורד27/08/2010מציינת שהתינוק נולד 3700
בלידה הקודמת:
בשנה שעברה (בלידה הקודמת) הייתי אצל יועצת הנקה והסבירה לי איך להניק וכו'...
בלידה הנוכחית :(כבר 3 שבועות אחרי) אני התחלתי להניק אבל ראיתי שהוא מוציא את הפה אחרי כמה זמן...ניסיתי הרבה פעמים להניק עד שהתייאשתי.
אולי פשוט יש נשים שאין להם חלב??
השאלה אם אפשר לעשות משהו עכשיו ? או שאין מה לעשות? (אין לי רצון לפנות שוב ליועצת הנקה אלא רק לדעת אם זה מאוחר מדי להגביר את ייצור החלב או שאין מה לעשות)
תודה רבה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ורד,
הדס חבקין28/08/2010קודם כל מזל טוב.
עכשיו הרשי לי להרגיע אותך- איפה שיש טיפת חלב יש גם פוטנציאל לתנובת חלב להזנה מלאה של התינוק. זה לא מאוחר!!
הפגשי עם יועצת הנקה שגם תעקוב אחרייך אחרי כיוון שזהו תהליך ולא הוקוס פוקוס!!
בגדול- תנסי בכל ארוחה להניק (10-15 דקות), תני לו תוספת (שאובה או תמ"ל) ולאחר מכן שבי ותשאבי 5 דקות מכל צד פעמיים (סה"כ 20 דקות).
זאת ההתחלה, כדאי להפגש עם מדריכה/ יועצת בקרוב !!
שבוע טוב ובהצלחה!!!
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה בעיות בהנקהנטלי27/08/2010
שלום,אני מניקה את בתי בת החודשיים וחצי הנקה מלאה.מלפני שבועיים עברתי לצד אחד כל פעם כי היה לי המון חלה וזה גרם לה להשתנקויות וכיחכוחים. אחרי כמה ימים כבר הרגשתי שממש ירד החלב -לא בלילה ובבוקר אחרי השינה כי אז זה מלא-אבל מהצהרים ההנקות כבר לא רגועות,היא מותחת את הפיטמות ודוחפת עם היד את הציצי ומתנתקת כל שניה וחוזרת גם אחרי שאני מרימה לגרעפס.השדיים מרגישים מאד דלילים אני לוחצת וכן יוצא אבל בקושי.היא בוכה ומתלוננת תוך כדי שהשד בפה.אני נותנת לה להיות כמה זמן שהיא רוצה או עד שאני כבר לא יכולה יותר מהמתיחות.התחלתי להציע לה מהצהרים שני צדדים אבל כבר שבוע וזה לא מגביר את החלב.גם יש לה גזים אז יועצת ההנקה אמרה שהשד מאד מנחם ועוזר אז היא בדרכ נמצאת שעה וחצי על הציצי לפעמים שעתיים בלילה עד שנרדמת סופית בעשר וחצי.האם זה בסדר כל כך הרבה זמן על הציצי-זה כמו מוצץ באיזשהוא שלב, ולמה מותחת את הציצי ומתנתקת כל שניה?זה רעב זה גזים?איך אפשר לדעת? היא כן עולה יפה במשקל אבל לא בדקתי כבר שבוע.בלי קשר עוד שאלה האם כדאי לי להשכיב אותה לישון יותר מוקדם בסביבות שמונה?תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נטלי,
הדס חבקין28/08/2010אכן אתגר.. האם התינוקת גם שינתה את דפוסי השינה שלה? ישנה יותר בלילה??
האם את מציעה את הצד השני אחרי שהיא מתנתקת או נשארת באותו הצד? כדאי להציע בכל התנתקות צד אחר. לא נראה לי שחסר לך חלב אלא שאת לא מספיקה להתמלא.
בכל מקרה, יש מצב שבימים החמים של אוגוסט היא רוצה לינוק יותר - לא לשכוח שזה גם שתיה...
את יכולה לנסות להשכיב אותה ב8, יש כל מיני שיטות שאני ממש לא אוהבת שמשתמשים בהן עם תינוקות מתחת לגיל חצי שנה אבל אם היא זורמת איתך -לכי על זה..
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יונקת הרבה ואחר כך מרגישה לא טובשני27/08/2010
ביתי בת חודשיים ושבוע, נולדה 3.735 ק"ג יונקת בלבד,
חודש לאחר שנולדה נשקלה 4.900 ונראה שממשיכה לעלות במשקל באופן תקין.
עד היום הקפדתי לתת לה לאכול מתי שביקשה ובלי להסתכל על השעון,
מיד פעם אני שואבת – (בערך 130 ברבע שעה) כדי לקצר את ארוחת הלילה . ( מבקבוק היא אוכלת מהר מאוד )
בחודש הראשון היא אכלה בממוצע כל 2.5-3 שעות האכלות ארוכות של שעה בערך.
בלילה ישנה 4-7 שעות ברצף.
שמתי לב שהיום כשהיא אוכלת היא אוכלת המון – עד כדי כך שזה גורם לה להרגיש לא טוב,
למעשה אם אני לא מפסיקה אותה באופן יזום היא פשוט ממשיכה לאכול, אפילו מתוך שינה על הציצי...
בפעם הראשונה שהיא נרדמה לי ככה על השד, חשבתי שהיא משתמשת בו כמו מוצץ, אך כשהרמתי אותה היא השתנקה
והקיאה כמויות אדירות של אוכל , הכמות שהקיאה הייתה ענקית...
בפעמים אחרות נראה שהיא אוכלת ואוכלת ואחר כך מרגישה ממש לא טוב... מתפתלת, נרדמת, וקמה לאחר
כמה דקות עם בכי - כנראה מכאבי בטן ...
בעצת אימי התחלתי להגביל אותה בארוחות – לקצר אותם ולנסות למשוך לה ל-4 שעות בין ארוחה לארוחה
בניגוד לכל הדעות שאומרות פשוט להאכיל כשהיא רוצה.
אני לא רוצה להגביל אותה במזון ולא להיות קטנונית על זמנים אבל נדמה לי שכשהיא אוכלת כמה שהיא רוצה
היא פשוט מרגישה אחר כך ממש לא טוב.
במהלך היום היא חייכנית וערנית, חיתולים תמיד רטובים מאוד – 1-3 חיתולי קקי
האם אני עושה את הדבר הנכון בעצם זה שאני מגבילה אותה? אך אדע כמה זמן היא צריכה לאכול?
נראה שגם אם אני מנתקת אותה אחרי 10 דקות היא לא מתעצבנת אלא נחה, עושה גרפס וחייכנית....
למרות שמבחינתה היא מסוגלת לאכול גם במשך שעה רצופה ואחר כך להרגיש רע מאוד ואפילו להקיא...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שני,
הדס חבקין28/08/2010נראה שיש לך שפע של חלב ועל אף הפליטות התינוקת עולה יפה במשקל ועל כן זה מוגדר כ"הסכם עודפים" עם הסביבה או "בעיית כביסה"...
עקרונית את לא אמורה להגביל אותה אבל אם זה עובד לכן מה אני אגיד??
האם הכמויות לא ירדו מאז שאת מגבילה אותה??
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
שני28/08/2010תודה על התשובה המהירה : )
על פי השאיבות לא נראה שהכמות ממש ירדה... בערך 120-100 ל- רבע שעה של שאיבה, בנוסף אני מאכילה אותה בהפרשים של שעה וחצי שעתיים במהלך היום בגלל ההנקות הקצרות בלילה היא ממשיכה לישון הרבה יחסית 5-6 שעות בימים האחרונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שני
הדס חבקין29/08/2010נשמע לי שהכל מתחיל להתאזן , אבל השאיבות מוציאות את הכמויות מאיזון...
תזרמי עם התינוקת הכל נראה לי סביר..
שבוע טוב,
(ואל תגלי לאף אחד כמה היא ישנה בלילה- יקנאו בך...)
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמעטות חלבעמית26/08/2010
בני בן חודשיים וקצת, הנקה מלאה עד השבוע. בתחילת השבוע קיבל חיסון והיה מעט עצבני. יומיים אח"כ המשיך את העצבים ודרש אוכל ממש כל שעה-שעה וחצי (בד"כ אכל במשך היום במרווחים של 4-5 שעות). את זה ייחסתי לקפיצת גדילה. הגענו ביומיים האחרונים לערב שאני ממש מרגישה שאין לי חלב ולאחר יניקה של מעל לחצי שעה הילד עדיין רעב ונאלצנו להשלים לו בתמ"ל ורק כך הוא נרגע.
איך אני יכולה לעודד את ייצור החלב?
האם זה הגיוני שלאחר כמה ימים שהילד דורש עדיין ייצור החלב לא מדביק את צרכיו החדשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עמית,
הדס חבקין28/08/2010הפיתרון לתחושה של "התמעטות חלב" הוא אינו במתן תמ"ל- זה רק יעצים את הבעיה- תמ"ל יגרום לך לייצר פחות חלב ולא יותר..
הנקה של חצי שעה בערב היא נורמלית ביותר העבירי אותו מס' צדדים ותנסי לא להסתכל על השעון...
בד"כ בגילו של בנך הוא פשוט ישן לילה שלם לאחר ארוחה טובה (של הנקה במס' צדדים).
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
עמית01/09/2010היי הדס,
ניסיתי את עצתך ולא נתתי תמ"ל כבר מספר ימים מה שגרר היצמדות כמעט רצופה לשד בשעות הערב (מסביבות שבע עד אחת עשרה בערך). גם במשך היום הארוחות הצטופפו אבל זה פחות קריטי.
אני מחליפה צדדים ובחיי שרגועה ועושה הכל עם סבלנות רבה אבל הילד עדיין לא שקט וממש מתנפל על השד (אם מחזיקים אותו על הידיים הוא מתחיל למצוץ את הזרוע שלנו..). מיותר לציין שגם לא ישן רצוף בלילה יותר משעתיים-שלוש (כבר הגענו איתו לשנת לילה רצופה של 5-6 שעות).
בנוסף, ביומיים האחרונים אני שואבת (כהכנה לבייביסיטר קרוב) ובשעות הבוקר לא יוצא לי יותר מ- 50CC (בעבר הצלחתי למלא בקבוקים ב- 130 בקלות). בערב גם זה בקושי יוצא.
1. עצתך?
2. איך ניתן לשנות את התזונה על מנת לעודד את ייצור החלב?
3. איך ניתן לדעת אם אכן אני "מתייבשת"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עמית,
הדס חבקין02/09/20101. בנוגע להנקה הרציפה- זה לא פשוט אבל זה מה שצריך לעשות עד שתנובת החלב תתייצב בחזרה.
2. ככל שמתרחקים מהלידה, תנובת החלב קרובה יותר למה שהתינוק צורך- הגוף לא מכין עודפים בלי בקשה מיוחדת- תמשיכי לשאוב בשעות הבוקר, תנסי בשעה קבועה (ע"מ שהגוף יקבל את הדרישה) ו50CC זה סביר לשאיבה שלאחר ההנקה.
3. נדרשת תת תזונה קיצונית ע"מ לפגוע בכמויות החלב- תשתי הרבה, תנסי לנוח כמה שאפשר והכל יסתדר..
4. את לא מתייבשת!!
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עולה במשקלאני26/08/2010
בתי בת 3 שבועות, יונקת מלא, נולדה במשקל 2.85 ק"ג, ובשבועיים האחרונים עלתה כ-150 גר' ועברה את משקל לידתה רק במעט. האחות בקופ"ח אמרה לי כי העלייה במשקל איטית מדי וייתכן וצריך להוסיף תחליף. חשוב לי להניק מלא ולהמנע ממתן תחליפים, יש לציין כי בתי אינה תופסת את השד באופן מיטבי והיא נרדמת הרבה תוך כדי הנקה.
מהאחות קיבלתי הנחייה להאכיל כל שעתיים ובין ההנקות לעשות הפסקה ולא להאכיל גם אם היא רוצה לינוק. יועצת הנקה עמה שוחחתי בטלפון הנחתה אותי להאכיל לפי דרישה ובמקביל לשאוב חלב ולתת בבקבוק אם התינוקת רעבה לאחר הנקה.
מה לעשות? האם הכנסת בקבוק בשלב כ"כ מוקדם ולפי שבתי למדה לינוק היטב אינה מסכנת את ההנקה? האם באמת יש צורך בבקבוק כעת? אולי עם שיפור התפיסה בעזרת ייעוץ המצב יכול להשתפר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
הדס חבקין28/08/2010אכן העליה במשקל אינה אידיאלית ואני מבינה שאת בקשר עם יועצת הנקה.
אני מציעה לך להפגש בהקדם עם היועצת וללמוד איך לחבר את התינוקת לשד בצורה הטובה ביותר ובמקביל לשאוב ולהשאר במעקב שקילה.
אכן כדאי לתת לאכול לפי דרישה ולא לפי השעון.
אז תשובתי לשאלתך היא-גם וגם- ללמד את התינוקת לינוק ובמקביל, לתת לה בקבוק של חלב שאוב באיטיות עד שהיא תתחיל לעלות במשקל.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו!מיכל26/08/2010
ביתי בת חודש, יונקת באופן מלא ועולה יפה במשקל. המליצו לי לתת לה לינוק בכל ארוחה משד אחד ולא לעבור לשני. השד השמאלי תמיד מלא יותר כך שתחילה הייתי נותנת יותר משמאל מה שמסתבר בדיעבד היה טעות - ימין מיצר פחות ושמאל מלא גדוש וכואב עד מאוד!! אני ממשיכה לתת כל פעם צעד אחר כדי שהשד הימני ימשיך ליצר אך הפער כבר גדול והשד השמאלי יוצא מכל פרופורציה. מה לעשות??! אך מחזירים את האיזון?
עוד שאלה - אני רוצה להתחיל לשאוב בקרוב. קודם כל שאלתי היא מתי כדאי להתחיל? היא היום בת 4 שבועות. שנית, אך, מתי, כמה כדאי לשאוב? אני רוצה להמשיך לינוק ולתת לה אולי בקבוק אחד בערב.
אודה לתשובתך.
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיכל,
הדס חבקין28/08/2010קודם כל- מי המליץ??? תתחילי להניק בכל ארוחה משד אחד וסיימי מהצד השני, לא כדאי להגיע לגודש בצד שמאל כייון שהייצור פשוט יתמעט בצד הזה גם כן..
בכל מקרה כדאי לחכות עם בקבוק אחד בערב עכשיו, עד שיהיה איזון,
בהצלחה ושבוע טוב
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וטעימותמאיה25/08/2010
שלום
בני בן 5 חודשים מקבל הנקה מלאה, מתפתח יפה, עולה במשקל יפה.
שאלתי היא כזו: בגיל 4 חודשים נאמר לי בטיפת חלב להתחיל עם טעימות של פירות וירקות, התחלתי כפית שתיים, והיום הוא מגיע כבר ל4 כפות של ירקות והוא ממש רוצה עוד, הוא אפילו מגרגר בהנאה תוך כדי אכילה, כמו כן עם הפירות, אני מביאה לו בערך תפוח שלם או אגס והוא ממש נהנה ורוצה עוד. כמובן שבמקביל אני ממשיכה להניק אותו, והטעימות הללו מתקיימות בן הארוחות.
האם ניתן לשלב לו כבר מזון מוצק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אופק,
הדס חבקין28/08/2010המטרה של הטעימות היא מתן אוכל מוצק בכמות קטנה בשילוב עם הנקה מלאה על מנת לזהות תגובה אלרגית למזון וגם לזהות את בשלותו של התינוק. את בעצם כבר משלבת לו מזון מוצק, איך את היית מגדירה תפוח שלם???
זה בסדר גמור כל עוד התינוק (ואמא שלו) מבסוטים..
כל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה לילד בן שנה וחודשייםיולי24/08/2010
הי, אני אמא לילד בן שנה וחודשיים שיונק פעמיים ביום ערב ובוקר (ממש לפני השינה ולפנות בוקר ולרוב אחכ חוזר עוד קצת לישון) בזמן האחרון יש הרגשה של חוסר חלב או של עצבנות וחוסר רגיעה בזמן ההנקה הוא מתנתק הרבה אבל עדיין רוצה... ואני מתחילה לחשוב על הפסקת ההנקה לחלוטין. רציתי לשאול מה יכול לבוא במקום ההנקות בגיל הזה? ואם הכרחי או כדאי לתת תח"ל? כי משום מה אני מעדיפה שלא להוסיף לו תלות שאני לא רואה בה אידיאלית..
אשמח לתגובה.. תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יולי,
הדס חבקין25/08/2010קודם כל ברצוני לציין בפנייך שיש ערך להנקות גם בגילו ה"מופלג" של בנך...יש ערך תזונתי, ערך חיסוני וגם ערך פינוקי..
בכל מקרה- .אני מניחה שרוב היום התינוק אוכל אוכל "רגיל" , רוב התינוקות בגילו עדיין זקוקים להנקה או לבקבוק של חלב (אם או תמ"ל ) לפני השינה, אני לא מכירה אופציות אחרות - אולי האימהות האחרות יוכלו להמליץ מניסיונן.
מה זה להוסיף תלות? גם כרגע התלות קיימת..
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט חלב לאחר אשפוזענבל24/08/2010
שלום. ילדתי לפני 12 יום, ולפני יומיים עלה לי החום ל-39 ואושפזתי ללילה.
אובחן עפי בדיקת דם כי יש דלקת בגוף אך לא ידוע היכן
מהיום הראשון הנקתי את התינוקת החדשה ולא השתמשתי בתוספות והכל זרם על מי מנוחות
כשהייתי באשפוז שאבתי כ- 60 מל כל 4-5 שעות למרות שהיא אוכלת כל שעתיים וחצי-שלוש.
כשלא הייתי היא קיבלה מטרנה.
אתמול הגעתי הביתה , השדיים מרגישים מרוקנים כל הזמן
והתינוקת יונקת ויונקת ועדיין רעבה
אני מקבלת אוגמנטין לעוד 4 ימים
רציתי לשאול איך אני יכולה להגביר את ייצור החלב שלי?
אני נותנת לה לתפוס רת השד אך אני חוששת כי ייגמר לי החלב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ענבל,
הדס חבקין25/08/2010קודם כל מזל טוב!
תנסי אחרי ההנקה לשאוב משני הצדדים 5 דקות מכל צד פעמיים (סה"כ 20 דקות), גם אם לא יצא הרבה בתחילה, המשיכי וזה יגביר לך את הכמויות .
חשוב לעקוב אחרי מתן שתן ויציאות של התינוקת (6 טיטולים רטובים ולפחות 2-3 יציאות צהובות ביממה) .
אין קשר לאנטיביוטיקה.
תאכלי טוב, תשתי המון והעיקר- תניקי אותה כמה שאפשר...
אם לא יסתדר תוך מס' ימים- כדאי להפגש עם מדריכה/יועצת הנקה ע"מ להעריך את המשך ניהול ההנקה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיעוט חלב לאחר אשפוז- שאלה נוספת
ענבל25/08/2010שלום - בהמשך לשאלתי- לאחר אשפוז מיעוט חלב- תינוקת בת 13 יום.
אני נותנת לתינוקת לינוק הבעיה היא שלאחר ההנקה היא עדיין רעבה ואני משלימה לה עם מטרנה
השאלה היא האם ההשלמה עם מטרנה גורמת למיעוט החלב ומה אפשר לעשות אחרת- בלי להשאיר את הילדה רעבה??
תודה רבה תשובותיכם מאוד עוזרות לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ענבל,
הדס חבקין28/08/2010אחרי ההנקה תני לתינוקת בקבוק ולאחר מכן תשאבי 5 דקות מכל צד פעמיים (סה"כ 20 דקות). תשמרי את מה ששאבת לארוחה הבאה ואז תתני לה את השאוב + תמ"ל אם יש צורך עד שכבר לא יהיה צורך... אני עדיין ממליצה לך בחום להפגש עם מדריכה/ יועצת בהקדם האפשרי!!1
שבוע טוב ובהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח וטעם לא טוב לחלברועי23/08/2010
אני כבר שואבת במשך שבועים ומקפיאה, והיום פעם ראשונה ניסיתי לתת לקטנה (10 חודשים).
לפני כן טעמתי את החלב (לאחר שהופשר במקרר)וטעמו היה דוחה !
הקטנה היתה עייפה מידי ולא הסכימה לאכול (לא יודעת אם בגלל הטעם).
האם זה הטעם שאמור להיות לחלב ?
מה אפשר לעשות כדי שלא יהיה טעם כ"כ רע ?
תודה, רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב קפוא
הדס חבקין25/08/2010הי,
ככלל, חלב שמוקפא צריך להיות מבודד משאר הדברים בפריזר בכדי שלא "יתפוס" טעמים וריחות אחרים. בכל מקרה, ההקפאה בעומק הפריזר, ההפשרה איטית ולפי ההנחיות ניתן לשמור עד חודשיים. בתוך מה איכסנת את החלב? האם בשקיות? שימי את השקית בתוך קופסא , אולי זה יבודד.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)