מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודש נוראידידיק10/09/2010
שלום רב
התינוקת שלי בת 3 חודשים. בערך בגיל חודשיים וחצי היא הפסיקה לעלות במשקל. היינו אצל הרופאה בין היתר והיא שאלה האם יש לי מספיק חלב. אני נלחצתי משום שהשד החל לחוש רך מאוד בהשוואה הלתחלה.
נפגשתי עם יועצת הנקה שאמרה לי לשאוב לאחר כל ארוחה במשך 10 דקות ולקחת 9 כדורי חילבה ביום. התוצאה היא גודש נוראי בשני השדיים. התינוקת בכלל לא מצליחה לסיים את הכל ולא זקוקה לכל החלב.
אני מנסה להמנע משימוש במשאבה ומנסה לסחוט את החלב. לא יודעת כבר מה לעשות
כמה זמן זה יקח עד שהגוף יביםן שהוא צריך לייצר פחות חלב?
האם שימוש בעלי כרוב עושה פעולה דומה למשאבה? משום שאם כן, זה כאילו מאותת לשד שיש צורך בחלב ואז בעצם לא פתרתי את הבעייה.
מה עליי לעשות?דידיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דידיק
שרית פאר10/09/2010ממה שכתבת אני מבינה שתוך שבועיים הגעת ממצב שאין חלב (2 צדדים מרוקנים והתינוקת עדיין רעבה?) למצב של גודש ועודף חלב?
אם זה המצב (נשמע לי תהליך מהיר מידי וקיצוני מידי) קודם כל ממליצה להפסיק עם השאיבות, להפסיק עם החילבה ולהניק מצד אחד עד שרוקנה אותו לפני שאת מציעה צד שני.
לגבי הגודש אפשר לשים קומפרסים קפואים על השד (קרח או כל דבר אחר מהמקפיא עטוף בחיתול בד בכדי למנוע כווית קור) לאחר ההנקה בכדי להוריד את הקצב ייצור.
בכל מקרה ממליצה לחזור ליועצת הנקה שהיתה אצלך ולהתייעץ איתה, מכיוון שהיתה וראתה את ההנקה והחיבור ותוכל לתת לך את ההמלצה הכי מדוייקת.
שנה טובה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא הנקהמיכאלה09/09/2010
שלום
החלטתי להפסיק להניק ונטלתי את הכדורים ליבוש חלב
לאחר מכן התחרטתי והנקתי את תינוקי בכמות של 60CC.
האם איכות החלב לאחר נטילת הכדורים פגום??
האם גרמתי נזק לתינוק?
האם ההנקה אסורה לאחר נטילת הכדורים?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכאלה
שרית פאר10/09/2010אין בעיה להניק לאחר נטילת הכדורים, יש לקחת בחשבון שיכול להיות מצב של מיעוט חלב ויש להגביר דרישה לפעמים על ידי שאיבות לאחר ההנקה.
שנה טובה וחג שמח
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עזרהשירי09/09/2010
שלום רב
בני כבן שבוע וחצי לערך.
אני מניקה אותו הנקה מלאה מזה כשבוע לאחר היציאה מבית החולים בו קיבל גם סימילאק.
הוא יונק לערך כל 3 שעות.
יש לו יציאות של פיפי וקקי חרדלי כמעט בכל החלפת חיתול.
כאשר אני לוחצת על הציצי יוצאות ממש כמה טיפות בודדות.
לפעמים הוא יונק מהציצי ללא הפסקה גם אם לא יוצא שום דבר עד אשר הוא נרדם.
אני מפחדת מאוד שאני מרעיבה אותו ושהוא פשוט נרדם עקב אפיסת כוחות ורעב. ביומיים האחרונים רוצה כל הזמן ציצי ונרדם רק על הציצי וקם לאחר שעה לערך.
לציין כי נולד במשקל 3540 גר, שוחרר מביח במשקל 3460 ושקלנו אותו שלשום בטיפת חלב( לאחר כשבוע ששוחרר מביח ) והוא שקל שם 3520
אני ממש מודאגת ולא יודעת איך להעביר את החג עד אשר אשקול אותו שוב ביום א במחשבה שאני מרעיבה אותו..
אגב אני לוקחת חילבה להגברת החלב כי ראיתי שלא יוצא הרבה.
מה קורה ? האם הילד מורעב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירי
שרית פאר10/09/2010כמה טיפים לגבי הנקה:
לסיים צד לפני שאת עוברת לצד השני.
תמיד להציע את הצד השני.
לוודא שהתינוק אקטיבי על השד ולא נרדם.
לראות תנועות ארוכות ולשמוע בליעות.
להרגיש הבדל בשד בין לפני ההנקה לאחרי ההנקה.
לראות 6 טיטולים עם פיפי ולפחות 3 עם קקי (חרדל עם גרגרים).
ועוד דבר מאד חשוב - הנקה לא צריכה לכאוב! במידה והיא כואבת ואת נפצעת ולאור מה שכתבת ממליצה לך להיפגש עם יועצת הנקה ולהתאים את תנוחת ההנקה ולוודא שהתינוק יונק טוב.
שנה טובה וחג שמח
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה בהריוןליאורה06/09/2010
שלום רב,
זהו ההריון השני שלי ואני בתחילת הטרימסטר השלישי.
את התינוק הראשון לא הצלחתי להניק ממגוון סיבות (לידה מוקדמת ומציצה לא יעילה + לשון קשורה + ייצור לא אפקטיבי של חלב).
אני מאוד מאוד רוצה להצליח הפעם ומאמינה שאצליח גם מהסיבה שהגוף מגיב אחרת בהריון זה.
יש לי גודש בחזה וקולוסטרום (מה שלא היה בהריון הראשון לא לפני ולא אחרי הלידה).
השאלה שלי היא האם אני יכולה לשאוב (יש לי מכונה חשמלית) בשלב זה של ההריון או בשלב מאוחר יותר? (גם כדי להקל על כאבי הגודש וגם כדי להגביר את הייצור)
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ליאורה
שרית פאר07/09/2010אין סיבה לשאוב בהריון, אם את מרגישה גודש את יכולה להקל על ידי קומפרסים קפואים על השד (כמובן להיזהר מכוויות קור ולהניח בתוך חיתול בד).
השד כואב מכיוון שהוא גדל ומכין את עצמו להנקה - תהליך טבעי ותקין.
נשמע כי הצלחת ההנקה חשובה לך, ממליצה ליצור קשר עם יועצת הנקה בכדי שתתחילי את ההנקה ברגל ימין.
שנה טובה וחג שמח
שרית פאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בזמן הנקהלאת04/09/2010
שלום
בתי בת 4 חודשים וחצי, ניזונה מהנקה מלאה, עד עכשיו בלי בעיות בכלל. בשבוע, שבועיים האחרונים החלה להיות לא רגועה בזמן ההנקה ואף לבכות, בעיקר כשהיא על השד השמאלי. היא יונקת כ 3-5 דקות בצד השמאלי ומתחילה לבכות ולמשוך עצמה אחורה. אני מעבירה אותה לשד הימני ממנו היא יונקת יותר זמן (הוא גם גדול יותר ומייצר לדעתי יותר חלב). היום קרה שברגע שהנחתי אותה על צד שמאל היא מיד התחילה לבכות בלי לינוק כלל.
מה יכולה להיות הסיבה לכך ומה ניתן לעשות? היא סובלת מריפלוקס, האם זה קשור? ייתכן ויש לי פחות חלב?
אני מאד רוצה להמשיך ולהניק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאת
שרית פאר07/09/2010יכולים להיות 2 מצבים - זרימה חזקה מידי או זרימה חלשה מידי.
מה השתנה בשבוע שבועיים האחרונים?
האם יש הבדל בצורת הנקה בין הצדדים?
שנה טובה וחג שמח
שרית פאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ומוצץמעיין03/09/2010
שלום!
בני בן השבועיים מוזן בהנקה מלאה. לפני כשבוע התחלנו להרגיל אותו לקחת מוצץ ונראה שזה הגביר את רפלקס המציצה שלו- הוא כל הזמן רוצה לינוק ומסוגל להשאר על השד שעתיים. כשנרדם הוא נרדם ל4-5 שעות אבל כשהוא ער הוא לא רגוע ומבקש כל הזמן לניוק או למצוץ.
האם כדאי לגמול אותו מהמוצץ?או אולי דווקא לעודד שיקח את המוצץ במקום לינוק כל הזמן?לתת לו לאכול כל הזמן או לתת לו לבכות ולהקפיד על שעות מסודרות? תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מעיין
שרית פאר07/09/2010בגיל שבועיים אין שעות מסודרות והרגלים ולכן אין טעם לנסות, התינוק אינו יודע מה השעה או כמה זמן עבר.
מומלץ על השד לשמור אותו ערני, לראות שהוא עובד יעיל, לשמוע בליעות, להרגיש הבדל בשד בין לפני ההנקה לאחרי הנקה, להציע לו צד שני לאחר שסיים (פלט את הפיטמה) צד אחד.
מוצץ מומלץלהתחיל רק מגיל חודש בכדי לא ליצור בלבול פטמות וחוסר יעילות על השד.
שנה טובה וחג שמח
שרית פאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וגזיםדולי03/09/2010
שלום רב
התינוקת שלי בת שבועיים .יונקת ומקבלת גם תמ"ל בשל מיעוט חלב (בעקבות ניתוח אסטתי בחזה כמות החלב מועטה ואין באפשרותי להניק בלבד)
בכל אופן כשאני מניקה היא מתפתלת משחררת המון גזים ונראה שהבטן כואבת לה. לפעמים מיבבת מזיזה את הראש מצד לצד - לא רגועה בכלל.. ביומיים האחרונים היא סובלת מגזים גם לאחר הנקה ומיללת הרבה
האם יתכן שמזון מסויים שאני אוכלת למשל מוצרי חלב גורם לה לגזים בזמן ההנקה? או שיתכן שהיא מתאמצת לינוק והזרימה איטית ולכן היא מתפתלת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דולי
שרית פאר07/09/2010בהחלט שני המצבים שציינת יכולים להיות.
האם התמ"ל שאת נותנת לה הוא חלבי? האם יש את אותן תופעות בעת מתן בקבוק?
ישנן שיטות רבות ומגוונות להגברת ייצור חלב.
ממליצה לך להיפגש עם יועצת הנקה.
שנה טובה וחג שמח
שרית פאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין את התופעות בבקבוק רק בהנקה
דולי19/09/2010וכבר הייתי אצל רופאת הנקה אך הבעיה הזאת החמירה לאחרונה
אגב היא מקבלת תמ"ל חלבי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על הנקה בעקבות ניתוחאירנה02/09/2010
שלום וברכה,
בעוד כשבועיים אני עתידה לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה תחת הרדמה מלאה. אצטרך להיעדר מהבית יומיים. הבן שלי בן חודש כיום ואני מניקה אותו הנקה מלאה.
לי מספר שאלות:
כיצד לא לפגוע בהנקה בעקבות ההיעדרות והניתוח?
מתי ניתן להניק אחרי הרדמה מלאה?
האם אוכל להניק בתקופת ההתאוששות כאשר אצטרך ליטול הרבה משככי כאבים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אירנה,
הדס חבקין02/09/2010ישנם שני דברים שצריך לעשות- קודם כל לדאוג שיהיה לתינוק חלב שאוב לזמן שבו תעדרי מהבית ודבר שני לדאוג לפנוי החלב בזמן שאת מתאוששת.
אז כדאי כבר עכשיו להתחיל ולשאוב פעם-פעמיים ביום ולהקפיא על מנת שיהיו לתינוקך מנות לזמן שתעדרי. כאשר תהיי בבי"ח עלייך להמשיך ולשאוב באותה התדירות שבה התינוק יונק על מנת שרצף ההנקה ימשך וחשוב מזה- שלא יווצר גודש מחוסר פינוי השד.
את השאלות לגבי ההרדמה הייתי שואלת מרדים- לפחות לשאול באילו חומרים ישתמשו על מנת להרדים אותך ואז תוכלי לפנות למרכז מידע תרופתי ולברר.
בנוסף-כדאי לברר אילו משככי כאב מומלצים, ניתנים במחלקה ולברר גם עליהם במרכז תרופות אסף הרופא-089779309 , הם מאד אדיבים והשירות עולה 20 ש"ח בכרטיס אשראי.
בהצלחה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהאפי02/09/2010
שלום רב!
בני בן חודש וחצי. אני מתעתדת לצאת ללמוד אחרי החגים (3 ימים בשבוע) ורציתי להתייעץ כיצד להתנהל עם השאיבות. כרגע אני מניקה בלבד (לא שואבת) והייתי רוצה לצבור קצת מלאי שיהיה לי לפני היציאה ללימודים כך שאני לא אתקע... איך הייתן ממליצות לי לעשות את זה?
נ.ב- תודה על התשובות המהירות והענייניות שסיפקתן לכל שאלותיי הקודמות..
אפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אפי,
הדס חבקין02/09/2010קודם כל לגבי המשאבה- אם יש לך משאבה קטנה (כמו מיני אלקטריק או סווינג של מדלה) אני לא בטוחה שזה יענה לצורך שלך בשאיבות מרובות. אני ממליצה לך להשכיר משאבה גדולה (כמו משאבת pump in style ) שתוכלי לשאוב בה משני הצדדים בו זמנית ובכך לחסוך זמן. אני לא בטוחה, יש איזה מקום במודיעין שמשכיר אותה במחיר של שקל ליום- תעשי חיפוש..
אחרי שתהיה לך משאבה- נסי לשאוב מידי יום בערך בשעה קבועה, בשעות הבוקר, כשעה לאחר ההנקה- משני הצדדים כמובן. שאיבה תהיה 15-20 דקות ותכיל בד"כ 60-70 CC אותם תוכלי להקפיא בשקיות או במיכלים למשך חודשיים. ככל שתתאמני על השאיבה כך ילך לך יותר בקלות...
אני גם מציעה להתחיל להרגיל את התינוק לבקבוק של חלב שאוב- פעמיים-שלוש בשבוע ע"י מישהו אחר, אני ממליצה על בקבוק של מאמ עם פטמה מס'1.
ללימודים עצמם- אני ממליצה לקנות צידנית של מדלה- מכילה 4 בקבוקים שמתחברים למשאבה וקרחון- אני מציעה לך לקנות דרך האתר שלהם ולא בחנות.
בהצלחה ושנה טובה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ומניעהדנה02/09/2010
שלום,
אני מניקה תינוקת בת 3 חודשים .
האם שימוש בקוטל זרע (גלוואן) האם זשימוש בקוטל יכול להשפיע על התינוקת?
אשמח לקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דנה,
הדס חבקין02/09/2010האמת שאין לי מושג..
בכל שאלה על תכשיר או תרופה בזמן ההנקה ניתן לפנות למרכז מידע לתרופות בבי"ח אסף הרופא- 089779309 בשעות הבוקר, הם מאוד נחמדים ויעילים והשרות עולה 20 ש"ח בכרטיס אשראי.
שנה טובה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודש וחצי גמילה מפטמות סיליקוןתמר01/09/2010
מההתחלה התינוק שלי לא למד לינוק מהשד שלי ישירות , אז בבית החולים המליצו לי על פטמת סיליקון , ניסיתי כמה פעמים להניק אותו מהשד שלי ישר הוא תפס כמה שניות ואחר כך התחיל לבכות ולא תפס ואז אני מניקה אותו באופן קבוע בפטמת סיליקון , היום הוא בן חודש וחצי האם יש עדיין סיכוי שהוא יעשה את זה בלי פטמת סיליקון ישר מהשד??? ומה עלי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמר
שרית פאר02/09/2010נסי להתחיל הנקה עם פטמת סיליקון ולאחר כשתי דקות לנתק ולחבר את התינוק בלי הפיטמה.
אפשר גם מידי פעם פשוט להצמיד אותו אליך בלי פטמת הסיליקון ולתת לו למצוא את דרכו לפיטמה - שיטה זו מומלצת כאשר התינוק רגוע ולא בוכה וחסר סבלנות.
ספרי איך היה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום יום כיפור והנקהשני01/09/2010
ראשית - שלום!
אני מניקה בשילוב עם מטרנה (לא הנקה מלאה כי אין לי מספיק חלב, לצערי).
רציתי לדעת האם צום יום כיפור (לא לאכול וגם לא לשתות במשך יום כיפור כולו) יכול לגרום לי לייבוש החלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
שרית פאר02/09/2010בהנקה מומלץ לשתות בכדי לא להתייבש, אם אני לא טועה ישנו פסק הלכה בנושא.
בהקשר של ייבוש החלב אין סכנה, ישנה אפשרות לתחושה של מיעוט לקראת סוף הצום.
צום קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהנקהגל01/09/2010
שלום, התינוקת שלי בת 3.5 חודשים הנקה מלאה.עד לפני שבוע היתה ישנה לילה מלא בין 6-7 שעות.בשבוע האחרון החלה לקום כל 3 שעות בלילה לאכול, האם זה תקין?האם החלב לא מספיק לה בזמן האחרון ובשל כך מתעוררת?כמו כן יש לה יותר גזים השבוע זה החמיר מאז חיסון הרוטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גל
שרית פאר02/09/2010ישנם תקופות שהתינוקות מתעוררים יותר בלילה, זה יכול להיות קפיצת גדילה, זה יכול להיות כי חם להם והם צמאים וזה יכול להיות עוד ממגוון סיבות, ודאי שהיא מסיימת צד אחד ואז הציעי לה צד שני כקינוח.
הנקה נעימה
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה שכזו...שני01/09/2010
שלום רב,
אני כחודש וחצי לאחר לידה. בימים הראשונים שלאחר הלידה, הנקתי הנקה מלאה והייתי מאוד מרוצה. הבעייה היא שלאחר מספר שבועות התברר לי בטיפת חלב שהתינוקת שלי לא עולה מספיק במשקל, ולכן כאמא דואגת, התחלתי לתת לה מיידית גם מטרנה בנוסף. ניסיתי גם לשאוב, בתקווה שהשאיבה תעודד את ייצור החלב, אבל למרות זאת היה לי מעט מאד חלב. מאכזב. מאז אני משלבת גם הנקה וגם מטרנה.
הבעייה היא שמשום מה, התינוקת שלי מסרבת בתוקף בשבועות האחרונים לינוק משד ימין (כנראה שיש שם פחות חלב וזה מתסכל אותה והיא מתחילה לבכות ולא עושה אפילו את פעולת המציצה).ככה יוצא שאני מניקה אותה רק משד שמאל (שם יש חלב באופן מוזר ובזרם חזק..).
אין לי כאבים של גודש בשד ימין, וגם כשאני לוחצת לבדוק אם יש חלב שם, אני רואה טיפות מועטות ואני מבינה למה היא מסרבת לינוק משם. לעומת זאת , בשד שמאל יש ממש זרם שנשמע ממש בזמן שהיא יונקת.
חברותיי הפחידו אותי כשאמרו לי שאם אמשיך להיניק אותה רק משד שמאל, יהיה לי בסופו של דבר (לאחר שאפסיק להיניק) שד אחד קטן (ימין) ושד אחד גדול, וזה יהיה בולט באופן מהותי ואף יישאר ככה.
1) האם יכול להיות שחברותיי צודקות בקשר להבדל שיהיה לי בין שני השדיים אם התינוקת שלי תמשיך לינוק רק משד שמאל?
2) מה ניתן לעשות כדי שבכל זאת התינוקת שלי תסכים לינוק גם משד ימין?
תודות וברכת שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
שרית פאר02/09/2010לגבי אספקת החלב - ישנם דרכים להגברת ייצור החלב, האם ניסית לקחת תוסף תזונה או לבצע שאיבות אינטנסיביות?
האם קיבלת ייעוץ מיועצת הנקה מוסמכת?
לגבי ההבדלים בין השדיים - אכן אנחנו לא סימטריים והרבה סיבות יכולות לגרום להבדל משמעותי בין הצדדי, הסירוב לשד בהחלט יכול להעשות על רקע זרימה מאד איטית וישנם דרכים להתגבר גם על זה.
חברותייך צודקות ברמה מסויימת, במידה ותמשיכי לא להניק מצד אחד ומהשני באופן קבוע יווצר הבדל בין השד שאקטיבי ומייצר חלב לשד שלאט לאט "יסגור את המפעל".
ממליצה לעבוד עם יועצת הנקה מוסמכת באזור מגורייך.
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לייעוץ מהמומחיות... תודהיעלי01/09/2010
רק שלשום חגגנו שבוע להולדת הקטנה,
5 ימים ראשונים:
בימים הראשונים בבית החולים היא ינקה נהדר (כל 3 שעות לערך) אבל אח"כ הפטמות נפצעו אז נאלצתי כמה ימים לתת שילוב של חלב שאוב, הנקה חלקית מאוד ותמ"ל כי לא הצלחתי לשאוב הרבה בגלל הפציעה.
מאז (לפני יומיים שלושה) : נרגעו הפטמות, קיבלתי ייעוץ לגבי תנוחת ההנקה (מיועצת שגם הסתכלה וראתה מה אני עושה לא נכון ותיקנה) והכל יותר טוב, היא יונקת (אני גם מרגישה את השד מתרוקן), אבל מה? זה הך להיות נון סטופ- היא לא מוכנה לשחרר את השד לטובת השני וגם את השני לטובת סיום האוכל גם כשהיא נרדמת. מצליחה כבר להרדים אותה עלי אחרי האכלה של שעה וברגע שמניחה אותה במיטה היא עושה קולות יניקה ומתחילה ללעוס את השרוול (סימן לרעב מובהק אצלה) ואז חזרה לינוק (גם אם לחצי דקה ונרדמת וחוזר חלילה)- אין הפסקה אפילו של חצי שעה בין לבין (גם עכשיו אני כותבת בעוד בעלי מחתל אותה). אחת לכמה שעות אני נשברת ונונת תמ"ל מהפחד שהיא לא אוכלת מספיק, אבל היא כבר התרגלה לפטמות שלי אז בקושי מוכנה לבקבוק וגם אם כבר אוכלת- עדיין לא נרגעת. ניסיניו גם שיטות להרגעת גזים, אני כבר מיואשת...
אחרי חוסר שינה משמעותי שלי ושלה אני לא יודעת מה לעשות- לינוק היא יונקת (החלב יוצא, והיא גם נרדמת שבעה, לפחות חלקית), לשלב שוב תמ"ל- אני לא פנאטית, אין לי בעיה לשלב מעט כדי להקל עלי אבל אי אפשר- היא רוצה אך ורק לינוק ללא הפסקה ומוצץ (ניסיתי גם מרוח במעט חלב) היא לא רוצה(חשבתי שזה יעזור עם אפקט המציצה המרגיע)
אני יודעת שזה עוד שלב הסתגלות של שתינו ושהחלב לאט לאט יתגבר עם היניקה, אבל חייבת חצי שעת שינה פה ושם ואין לי גם את זה כבר כמה יממות...
סליחה על אורך ההודעה- אשמח לעזרה דחופה...
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעלי
שרית פאר02/09/2010נשמע שאת זקוקה דחוף לעזרה של יועצת הנקה - פני לאחת באזור מגורייך.
מעל דפי הפורום העזרה שלנו מוגבלת, יש צורך לראות את החיבור והאם יש העברת חלב ומדוע היא נרדמת על השד.
פצעים זה סימן ברור לתפיסה לא טובה של השד.
שרית פאר - אחות מוסמכת , יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)