פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שד ריק
    אפי
    23/08/2010

שלום רב!

מזה כשבוע אני מרגישה שהשד השמאלי שלי ממש מרוקן. הוא רך למגע כמעט תמיד ואינו מתמלא בין ההנקות כמו הצד השני. כמו-כן אני חשה שבני (בן חודש) אינו שבע אחרי הנקה מצד שמאל ולכן "משלימה" לו מהצד השני (אני מניקה תמיד רק מצד אחד. עד כה זה באמת הספיק לו והוא אף פעם לא ביקש עוד..) אני מציינת שהייתה לי דלקת בשד שמאל ויש לי תחושה שמאז התמעט החלב. אני לא יודעת איך להסביר זאת, כיוון שגם בזמן הדלקת לא הפסקתי להניק מצד זה.
    שאלתי היא מה עלי לעשות?? אני מרגישה כאילו צד אחד תמיד מלא וצד שני תמיד ריק..

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שד ריק

הוספת תגובה

• הי אפי

הדס חבקין
    23/08/2010

קודם כל, כדאי שתדעי, ניתן להניק באופן מלא משד אחד- ראי מקרה תאומים לדוגמא.
    כדאי בכל הנקה "להגיע" לצד השמאלי ובכך לעודד את יצירת החלב גם שם. האם הדלקת היתה חסימה בצינור? אם כן- זה מסביר את התמעטות החלב.
    תמשיכי והכל יסתדר..
    בהצלחה,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקצרות הנקה- אך תכיפות ברווחים -
    מירית
    22/08/2010

שלום לכן !
    ביתי בת חודש וחצי, צעד כה ינקה יפה אחת ל 3 שעות ביום, ואחת ל3-4 שעות בלילה.
    בשבוע האחרון עלתה תכיפות הנקות לכאחת לשעתיים ואף פחות מכך, החזה מרגיש ריק..
    הלילה פתחה פערים גדולים יותר של 4-5 שעות.
    היום - יום מיוחד לדעתי ינקה אחת לשעה.
    האם נורמלי?האם לתת לה לינוק ברווחים קצרים או למשוך אותה על מנת שהחזה יתמלא?
    עלי לציין שבערב המצב"מחמיר" והיא באופן קבוע יונקת אחת לשעה-שעה וחצי עם הרבה צרחות וחוסר שקט ברקע.
    אנא עצתכן...
    תודה,
    מירית

הוספת תגובה

• הי מירית,

הדס חבקין
    22/08/2010

בעיקרון נשמע כמו קפיצת גדילה אבל מצב זה נמשך בד"כ יום -יומיים ואחרי זה הכל מסתדר.
    יש מצב שזה קשור לחום הגדול -היא גם שותה מהשד...
    האם היה איזהשהוא שינוי אחר- גלולות? מחזור?
    בכל מקרה- אל תנסי "למשוך" אם היא בעניין- תני לה הנקת אשכולות-צדדים מרובים, השד יתמלא וידביק את הפער בדרישה.
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים אדומים על החזה
    נטלי בן ישי
    22/08/2010

שלום ילדתי לפני פחות משבוע
    אני מניקה ולאחר כ 4 ימי הנקה החלו להופיע סימנים אדומים מוזרים על השד, לא על הפטמה.
    הסימניםנראים ממש כמו ציורים עיגולים פסים ומתרבים בהדרגה, זה לא מגרד, עדיין...
    יש לציין שהחזה מרגיש "מפוצץ" אך לא עד כאב וגדל פי 2
    האם התופעה מוכרת?
    האם זו פריחה ולמה?
    תודה רבה נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים אדומים על החזה

הוספת תגובה

• נטלי,

הדס חבקין
    22/08/2010

קודם כל מזל טוב..
    נראה לי שהסימנים שאת מתארת הם סימני מתיחה עקב גדילת השד
    אבל- אין לי אפשרות לאבחן דרך האינטרנט... אולי תראי את הסימנים לאחות טיפת חלב כשאת הולכת לשקול את התינוק.
    כל טוב ובהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ותמל
    מיכל
    20/08/2010

בני בן 4 חודשים ועד לפני שבועיים היה יונק מלא ואז התחלתי להיתייאש ולהביא לו מטרנה פעם פעמיים ואפילו שלוש ביום וזהה ממש מפחיד אותי כי אני לא רוצה להפסיק להניק יש אפשרות עכשיו לחזור להנקה מלאה?או שהוא כבר היתרגל?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ותמל

הוספת תגובה

• הי אתי

הדס חבקין
    20/08/2010

כפי שאת בוודאי יודעת, החלב מיוצר על פי הביקוש של התינוק. את בהחלט יכולה להחזור לכך שתניקי אותו מלא על ידי כך שאחרי כל הנקה תוסיפי שאיבה ותנסי להפחית את בקבוקיי התמ"ל שהתינוק מקבל. ברור לי שזה תהליך וזה לא ביום אחד אבל אם זה מה שאת רוצה- זה יקרה תוך מס' ימים עד שבוע.
    שיהיה בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגברת ייצור החלב
    מילה
    19/08/2010

שלום,
    בני בן 9 ימים בלבד, בבי"ח הנקתי מלא וכאשר הגענו הבייתה התחלתי לשאוב ולתת לו חלב אם שאוב, בעקרון הוא אוכל רק חלב אב שאוב או הנקה מהציצי , אני דואגת לשאוב כל 3 שעות אך הכמויות שיוצאות לי ממש מעטות מקסימום 60ML , כיצד אני יכולה להגביר את ייצור החלב?
    והאם זה בסדר להניק אותו ואז לשאוב ?
    אני מרגישה שהחזה שלי ממש ריק ושלא יוצא לי הרבה חלב ואני ממש לא רוצה לוותר על כך שהוא יאכל רק חלב אם
    אודה לתשובה
    מילה

לקביעת תור
    סגירה
    הגברת ייצור החלב

הוספת תגובה

• מילה

הדס חבקין
    20/08/2010

קודם כל-מזל טוב...
    בשאלתך לא ציינת מדוע התחלת לשאוב ומהו משקלו של בנך. עקרונית בששת השבועות הראשונים לחייו של תינוק אנחנו מעדיפים כי הוא יוזן מהנקה בלבד (כמובן אלא אם יש סיבה אחרת כמו משקל נמוך, פגות וכו'). בשבועות הראשונים , כאשר התינוק יונק הוא בעצם "מזמין מהמפעל" את הכמויות להן הוא זקוק בדרך כלל אלו כמויות קטנות לעיתים קרובות (בין 8-12 פעמים ביממה). לכן נשמע לי סביר ביותר שיוצא לך 60 מ"ל בשאיבה.
    בכל מקרה, אני ממליצה לך בחום להפגש עם יועצת הנקה קרובה למקום מגורייך על מנת ללמוד איך לנהל את ההנקה.
    כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים בזמן הנקה
    ליטל
    18/08/2010

יש לי דלקת בפרק כף היד ואני סובלת מכאבים, כנראה מהחזקת הילדה בזמן ההנקה. אני מעוניינת לקחת ארקוקסיה אך על פי ההוראות שימוש אין ליטול כדורים אלו בזמן הנקה. מה מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים בזמן הנקה

הוספת תגובה

• ליטל

הדס חבקין
    19/08/2010

הי ליטל,
    ישנו מרכז לבירור תרופות בהנקה בטלפון- 089779309 זהו שרות של ביה"ח אסף הרופא והוא עולה 20 ש"ח בכרטיס אשראי.
    חוץ מזה- נראה לי שכדאי שאחרי שתטפלי בדלקת בפרק כף היד תפגשי עם יועצת הנקה על מנת למצוא תנוחה אחרת (פחות מכאיבה...) להנקה.
    כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים
    אמא
    18/08/2010

בני בן 6 שבועות, ניזון מהנקה בלבד.
    לפני כשבועיים התחילו לו גזים, הבאנו לו גרפווטר ולא כל כך עזר, הוא ממש באי שקט וכל היום כמעט בוכה.
    אוכל כל שעתיים בערך חצי שעה כל ארוחה.
    אני שמה אותו על הבטן, שמה על הגב ומרימה לו את הרגליים, מחזיקה אותו בכל תנוחה אפשרית וכלום לא עוזר!
    יכול להיות שהגזים נובעים מהתנוחה של ההנקה? איזה תנוחות של הנקה אני יכולה לנסות כדי להפחית לו את הגזים?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    גזים

הוספת תגובה

• ניסית סימיקול?

מיכ
    19/08/2010

כמובן שמבחינת תנוחות הכי טוב להחזיק את התינוק על הבטן (ואולי גם לקפוץ איתו על כדור היוגה-אם יש-מאוד עוזר) וחוץ מזה לי המליצו על סימיקול.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל ילד מגיב אחרת..

עמית
    19/08/2010

.. לכל התכשירים שיש בשוק (ויש הרבה). בן של חברה הפך לאפאטי ומסטול מגרייפווטר ולנו המליצו חמות על גליכול וזה ממש עוזר לקטנטן ולא משפיע על ההתנהגות שלו.הכי חשוב זה לא לתת את זה בזמן שהילד בוכה כי היו מקרים שזה חדר לקנה הנשימה וגרם להפסקות נשימה געיות אצל תינוקות (יש מסמך באתר משרד בריאות).

אבל מעבר לתכשירים הכי עוזר להחזיק אותו עם הבטן כלפי מטה על היד. בתנוחה הזו היד לוחצת על הבטן ומקלה על הכאב. מה שכן - היד שלך תכאב בהתחלה...
    בהצלחה

* חשוב לציין שאני לא אשת מקצוע, רק אמא שחולקת מניסיונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא יקרה,

הדס חבקין
    19/08/2010

האמהות ששתפו אותנו מניסיונן צודקות- אין תשובה חד משמעית...
    אז אפשר- לנסות מס' תכשירים ולראות מה עובד
    לברר בטיפת חלב אם יש קורס עיסוי תינוקות ללא תשלום
    לנסות את תנוחת הנמר שעמית הציעה- על הבת שלי- עובד פלאים..
    שיהיה בהצלחה ולא לשכוח- עד גיל 3 חודשים זה עובר- ואז מתחילות השיניים..
    כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לתשובה שענית לי
    תהל
    17/08/2010

עכשיו שאת אומרת,הוא באמת לא רגוע.זה יכול להיות בגלל שהוא לא אוכל מספיק?
    הוא היה במעקב לפני 3 שבועות והאחות אמרה שהוא עולה מצויין.
    אולי עכשיו החלב לא מספיק לו?
    מה את מציעה,להתחיל להביא לו תוספת ?למרות שאני לא רוצה כי אני מאוד רוצה להמשיך להניק.
    הוא אוכל כל שעה וחצי שעתיים,נדיר שהוא אוכל כל 3 שעות.
    בבקשה ממך..... תעזרי לי,אני מאאאאאאוד רוצה להמשיך להניק.
    ובקשר לסיגריות,את אומרת ש2-3 לא מפחיתות את החלב ?
    ובאיזה שעות אפשר להתקשר אלייך להתייעץ איתך?

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לתשובה שענית לי

הוספת תגובה

• תהל

שרית פאר
    18/08/2010

קשה לתת הערכות והמלצות מדוייקות דרך הפורום.
    ממליצה לפנות ליועצת הנקה בסביבתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשון קשורה - לנתק?
    יעל
    17/08/2010

שלום,
    בני בן 12 יום. יש לו לשון קשורה שקל לזהות: רואים בבירור מיתר המחבר בין הלשון לרצפת הפה, הלשון מתקפלת בצורת לב.
    התינוק יונק בהצלחה (ללא צקצוקים או התנתקויות מהשד) ועולה במשקל. ההנקה מעט כואבת והפטמות מעט סדוקות, אך כך היה גם עם אחותו הבכורה, שלשונה אינה קשורה.
    אני מתלבטת אם לפנות לרופא שינתק את הלשון הקשורה. מצד אחד, הבנתי שהתופעה עלולה לגרום לבעיות שונות בהמשך (אם כי הנושא שנוי במחלוקת) והניתוק יכול אף להקל את הכאבים בהנקה. מצד שני, כאמור הכאבים אינם חמורים, ואני חוששת שמא הניתוק עצמו עלול לגרום לבעיה ביניקה, שכן התינוק יונק יפה כיום למרות הלשון הקשורה, ולאחר הניתוק הוא יצטרך ללמוד כיצד לינוק אחרת.
    אשמח לעצה, תודה רבה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    לשון קשורה - לנתק?

הוספת תגובה

• שלום יעל

שרית פאר
    17/08/2010

לאור התיאור שלך המלצתי היא ניתוק והסיבות לכך:
    1. הקלה בכאב מיותר שנגרם מחוסר היכולת שלו לבצע תנועה מלאה של הלשון.
    2. לטווח הארוך יכול לגרום למיעוט חלב עקב הצמדות לא מספקת.
    3. בעתיד יכול לגרום לבעיה בדיבור.
    4. ניתוק הלשון לא יכולה לגרום לבעיה, התינוק עושה את אותה תנועה שיעשה גם לאחר מכן, פשוט יהיה לו טווח תנועה רחב יותר,.
    5. בעתיד יכול לגרום להפרעה בדיבור.
    6. ככל שמחכים עם זה נוצרים כלי דם ועצבים על הקרום הדק וגורמים לפרוצדורה להיות יותר מסובך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה מתקצרת, בן חודשיים
    עמית
    17/08/2010

בני בן חודשיים, ניזון מהנקה מלאה. עד לפני שבוע בערך אכל בד"כ 5 פעמים ביממה, כ- 45 דקות בכל פעם (יניקה, לא משחק...). במשך היום המרווחים היו קצרים יותר כ-4 שעות, בלילה הגענו לסביבות 5-6 שעות.
    בשבוע האחרון זמן ההנקה התקצר משמעותית ל- 25-30 דקות והוא לא אוכל יותר מ-4 פעמים ביממה (כל 5 שעות במשך היום ובלילה האחרון הגיע גם ל-9 שעות).
    אני לא מעירה אותו בכדי לאכול, מחכה שהוא יתעורר ויבקש. הוא ערני במשך היום, משחק, מקשקש ונראה שמח ובריא.
    ביקור אחת לחודש לשקילה בטיפת חלב לא מספיק לי לדעת שהוא אוכל מספיק (יתכן והיה בסדר בחצי הראשון ואח"כ לא העלה במשקל כמו שצריך).
    מספר שאלות לגבי זה:
    1. האם הוא אוכל מספיק?
    2. האם הירדה בכמות היניקה שלו תפחית לי את כמות החלב?
    3. האם הוא מקבל מספיק נוזלים או שכדאי לתת לו גם מעט מים מדי פעם?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה מתקצרת, בן חודשיים

הוספת תגובה

• שלום עמית

שרית פאר
    17/08/2010

נשמע כי אכן הוא יונק מעט יחסית לגילו ומכיוון שהוא ניזון מהנקה בלבד אני ממליצה ליזום הנקות.
    תינוק בגילו צריך לאכול כ 8 ארוחות ביממה, 6 גם בסדר לפעמים אבל 4 זה ממש מעט, יש לזכור כי ההנקה זה גם הנוזלים ("המים") ובימים חמים שאנו חווים צפוי שדווקא יבקש יותר.
    מים אסור לתת בגיל הזה - תופס נפח בקיבה ללא ערך קלורי לו התינוק זקוק.

כמה הוא נולד?
    כמה הוא שוקל היום?
    כמה פיפי, קקי עושה ביום?
    אפשר לגשת לטיפת חלב לצורך שקילה בלבד ולראות את מצבו מהבחינה הזו.

המלצתי:
    ליזום הנקה כשעובר 4 וחצי שעות ולא יותר מ 6 שעות בלילה.
    לגשת לטיפת חלב לשקילה ולראות את מצבו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חודשיים

עמית
    18/08/2010

נולד 3.26 ק"ג, היום מתקרב ל-5 ק"ג (לפני כמעט חודש היה 4.14 ק"ג)
    מבחינת חיתולים - בין 2 ל-3 חיתולי קקי ו פיפי לפחות 7-8 פעמים ביממה.
    לגבי המים - זה מה שאמרו לי בטיפת חלב ובבי"ח, רופא הילדים טען ההיפך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי עמית

שרית פאר
    18/08/2010

נשמע נפלא ולגבי המים - את מוזמנת לבדוק באתר של משרד הבריאות לגבי הנחיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה וסופ"ש נעים :-)

עמית
    19/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לקחת אבץ בזמן הנקה?
    שולי
    17/08/2010

הוספת תגובה

• שלום שולי

שרית פאר
    17/08/2010

לא ידוע לי על איסור בלקיחת אבץ, אך תמיד אני ממליצה להיוועץ עם המרכז הטרטולוגי בכל לקיחת תרופה או תוסף תזונה בהנקה.

מרכזים טרטולוגיים:

1. בית חולים בילינסון – פרופ´ מרלוב -6911 937 03 (להשאיר הודעה אצל ברכה, העוזרת של ד"ר מרלוב, והוא חוזר עם תשובה).

2. בית חולים אסף הרופא – "הריופון" ד"ר ברקוביץ – 9309 977 08

3. מרכז הרעלות בית חולים רמב"ם - 04-8541900 (גם מידע על חומרים מסוכנים). פועל 24 שעות ביממה.

4. מרכז טרטולוגי בירושלים (מופעל ע"י משרד הבריאות)- 02-6243669

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת עישון
    תהל
    17/08/2010

אני מעשנת 2-3 סיגריות ביום ואני רוצה להפסיק עם זה אבל במקום זה אני מעשנת נרגילה מידי פעם בערב.אני מעשנת נגילה בשביל להרגיע את הדחף לסיגריה.
    השאלה שלי היא,האם גם הנרגילה מפריעה לייצור החלב באותה מידה כמו הסיגריה? והאם 3 הסיגריות שאני מעשנת בלילה מפריעות לייצור החלב?או להפחתתו?
    אני מאוד רוצה להמשיך בהנקה ושיהיה לי חלב איכותי ומשביע לתינוק שלי.

נ.ב

איך ומתי אני מקבלת את התשובה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת עישון

הוספת תגובה

• שלום תהל

שרית פאר
    17/08/2010

הנקה בכמות כזו לא פוגעת בהנקה, כמובן שמומלץ ורצוי להפסיק לעשן בלי קשר.
    מומלץ לעשן אחרי הנקה ולא לפני, לשטוף טוב ידיים ואפילו להחליף חולצה כדי שלא תריח את העשן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להפסיק הנקה
    חגית
    16/08/2010

שלום ,
    לבתי בת 4 שבועות יש רמת מילורבין בדם סביב 12 כבר כמעט 3 שבועות .
    המלצת רופא המטפל היא להפסיק את ההנקה ל- 48 שעות .
    1. האם ההמלצה להפסיק להניק עם רמה כזו של מילורבין בדם נכונה ?
    2. האם עקב ההפסקה תהיה ירידה בכמות החלב ? (למרות השאיבה )
    3. האם עדיף לחכות עוד מספר שבועות ולבצע את ההפסקה ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    האם להפסיק הנקה

הוספת תגובה

• שלום חגית

שרית פאר
    17/08/2010

האם הכוונה להמוגלובין?

לא מובן לי הקשר ולמה הוא המליץ להפסיק להניק.
    אני ממליצה להתייעץ עם רופא נוסף ולבדוק האם הוא תומך הנקה, לצערי ישנם עדיין רופאים רבים עם חוסר או מעט ידע בהנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ואנטיביוטיקה
    מיכל
    16/08/2010

האם בטוח לקחת מקסיפן פורטה ל- 10 ימים בזמן ההנקה. התינוקת שלי בת שבועיים וחצי והיא כבר קיבלה אנטיביוטיקה בלידה בגלל GBS.

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ואנטיביוטיקה

הוספת תגובה

• שלום מיכל

שרית פאר
    17/08/2010

בכל לקיחת תרופה ממליצה להיוועץ עם אחד מהמרכזים הטרטולוגים:

1. בית חולים בילינסון – פרופ´ מרלוב -6911 937 03 (להשאיר הודעה אצל ברכה, העוזרת של ד"ר מרלוב, והוא חוזר עם תשובה).

2. בית חולים אסף הרופא – "הריופון" ד"ר ברקוביץ – 9309 977 08

3. מרכז הרעלות בית חולים רמב"ם - 04-8541900 (גם מידע על חומרים מסוכנים). פועל 24 שעות ביממה.

4. מרכז טרטולוגי בירושלים (מופעל ע"י משרד הבריאות)- 02-6243669

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי מספיק חלב
    תהל
    15/08/2010

שלום רב! בני בן חודשיים ואני מניקה מלא,אני מרגישה שהחלב פוחת מיום ליום והשדיים לא מלאות כמו אז.אני מאוד רוצה להמשיך להניק ואני מפחדת שהחלב לא יספיק לילד ואני אצתרך לתת לו בנוסף תחליף חלב אם.
    אני גם כן שואבת לפעמים במקרים שאני צריכה ללכת לסידורים,ומשאיבה של 20 דק' יוצא לי רק 60,השדיים מרוקנות לגמרי והן לא מספיקות להתמלא עד להנקה הבאה.
    מה גם שבנוסף אני יוצאת לעבוד ואני צריכה לסדר את ההנקה עם השאיבה. אני מחפשת עצה שתעזור לי לשקם את ההנקה והשאיבה גם יחד.האם ה 60 מספיק לתינוק בגיל הזה,כי קראתי ש180 תמ"ל זה דומה ל 60-70 חלב אם בהרכב.

לקביעת תור
    סגירה
    אין לי מספיק חלב

הוספת תגובה

• שלום תהל

שרית פאר
    17/08/2010

מעבר לתחושה של ריקנות בשדיים איך בנך מתנהג?
    האם הוא רגוע?
    מה המרווח בהנקות?
    איך הוא במעקב בטיפת חלב?
    האם השאיבה נעשית לאחר הנקה?

אכן תינוקות יונקים אוכלים פחות כמותית מתינוקות שאוכלים תמ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה