מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמות הנקה ביממה..חן24/06/2010
שלום אני אמא טרייה לבתי בת החודשיים אני מניקה הנקה מלאה, העניין הוא שאני מניקה כל 3 שעות בערך בסביבות 40 דק' הנקה, ובלילה בתי ישנה בסביבות ה8 שעות במשך היום...מה שיוצא מכך שהיא לא אוכלת 8 ארוחות ביממה, אלא פחות.. תמיד שאני יציע לה היא תרצה לכן אני לא יודעת אם היא רעבה או לא בין לבין והיא בוכה הרבה..אז רציתי לשאול מה לעשות אם זה באמת לא מספיק.. ואם כן זה כבר נהיה קשה..
ועוד שאלה הבנתי שההנקות מתקצרות באיזשהו שלב מתי זה קורה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר הנקות ביממה
סיגל מיכאלי28/06/2010היי ,יונקים בערך יונקים בין 6-8 הנקות ביום ,לגבי שאלתך קשה לי לענות אני לא יודעת עקומות משקל, גובה התפתחות,האם פולטת לאחר הנקות ?
כאשר התינוקת גדלה ההנקות מתקצרות אך יכולות שוב להתארך בהתאם לנסיבות {שיניים ,מחלה ,מעבר כלשהו ,גן }
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה רק בלילהמאמה22/06/2010
בני בן השנה ינק עד גיל 8 חודשים הנקה מלאה לקראת הסוף התחיל טעימות ומגיל שמונה וחצי חדשים אוכל במשפחתון פירות וירקות טחונים. כשמתעורר מהשינה מקבל מטרנה (בחודש הראשון עוד קיבל שאוב) וכך יוצא שיונק פחות כשחוזר.
לאחרונה התחלתי לדלג על הנקה אחה"צ והבחנתי בתופעה משונה... אם הוא לא מקבל הנקה/ חלב/ דייסה לפני השינה הוא מתעורר בלילה ה-מון להנקה, גם אם נתתי לו גרבר וירקות ומעדן לרב, עדיין זקוק לחלב.. האם זו תופעה מוכרת שתינוק שיונק רק בלילה יונק הרבה יותר?!...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק יונק
סיגל מיכאלי28/06/2010היי כן התופעה מוכרת בהחלט ,מכיוון שיונק פחות או כמעט בכלל לא אז הוא מחפש את ההנקה בלילה הוא רוצה להיות בטוח שאת נמצאת ,אני בעד הקשר החום המגע וההנקה
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחזור להניקרעות20/06/2010
ילדתי לפני 3 וחצי שבועות ילדה מקסימה במשקל קטן של 2016(כרגע 2520 בשקילה האחרונה) בבית החולים נתנו לה בקבוק ולאחר יומיים התחלתי להניק מלא לאחר מלחמות בלתי פוסקות בניסיון שהיא תתפוס את השד הימיני (עם השד השמאלי לא היתה בעיה) החלטתי לוותר וכבר במשך כמעט שבועיים היא מקבלת כל 3 שעות מטרנה.עכשיו אני מתחילה להתחרט שאולי התיאשתי מוקדם מידי.האם אפשר לחזור להניק והאם אפשר לעשות שילוב של גם הנקה וגם מטרנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן ניתן
סיגל מיכאלי21/06/2010היי ניתן לחזור ולהניק נסי לגרות את הפטמות שלך ולהציע לה אותן לא רק כשהיא רעיבה אלא כמשחק עד שהיא תתחיל לינוק,ושלבי הנקה ותמל ,אני מקווה שתסתדרי כי זה מקרה קלאסי שבו צריך יועצת הנקה ואגב אני זוכרת שהחזרתי להנקה אמהות לתינוקות בני 4 חודשים אז ניתן המון כוח רצון והתמדה והדרכה נכונה יכולים לעזור לך במשימה
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעצהלילי19/06/2010
שלום,
אני אימא לתינוק בן שנה ושבעה חודשים.
לפני כחודש גמלתי אותו מהנקה והתחלתי לו תהליך של הקניית הרגלי שינה עצמאיים, עד אז היה נרדם בהנקה ובנדנוד המיטה.
בכל אופן הבעיה היא כזו: מאז הגמילה וההרדמות לבד הוא נרדם בשמונה וחצי בערב ומתעורר בארבע וחצי בבוקר.
מה עושים?
אם אני נותנת לו לבכות כדי שירדם לפנות בוקר הוא בוכה ללא הפסקה ולבסוף אני מוציאה אותו מהמיטה.
בכל אופן אני מוציאה אותו והוא מתחיל את היום ובשעה שש וחצי בבוקר כבר רוצה לישון עוד פעם,
זה ממש משבש את היום.
למישהו יש עצות מה לעשות כדי שלא יתעורר בארבע וחצי בבוקר?
יש לציין כי גם אם אני מנסה לדחות את שעת השינה שלו אחרי שמונה וחצי בערב (למרות שבד"כ זה לא ממש אפשרי כי הוא מאוד עייף בשעה הזו) אז הוא עדיין מתעורר בארבע וחצי בבוקר מקסימום חמש.
אשמח לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שהוא רעב בארבע וחצי?
לירון19/06/2010יכול להיות שהוא רעב בארבע וחצי? אם יש לך עוד חלב, אולי לא שווה עדיין לגמול..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנת צהרים
רחל20/06/2010חשוב שישן גם ביום , עמ' שלא ירדם ב8 וחצי .
תנסי שמנוחת היום תהיה יותר לקראת צהרים עמ' שתוכלי לאחר את שעת ההשכבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות
רחל20/06/2010תגובה זו לא מיועדת עבורך , טעיתי מצטערת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעב או ???
סיגל מיכאלי21/06/2010היי התינוק ישן 8 שעות ייתכן שהוא רעב ולכן הייתי מציעה לו ארוחה ,לא לשחק איתו או לשוחח איתו אלא להענות לו לצורך ואחרי הארוחה לומר לו לילה צריך לישון ,אני מאמינה שעקביות ואסרטיביות
יביאו לתוצאה ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל שלום
אימא מירי21/06/2010אז את ממליצה להוציא אותו מהמיטה, לתת לו לשתות את הדייסה שלו בכוס עם הקש ולהחזיר אותו לישון?
אני סקפטית לגבי זה שהוא יירדם שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאכלה ושינה
סיגל מיכאלי21/06/2010כן אבל אם הוא עדיין אוכל מבקבוק עדיף להאכיל בבקבוק ולאחר מכן להשכיב לישון ,בהצלחה סיגל מיכאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בחו"לרינה19/06/2010
אני מתכוונת לטוס לברצלונה עם בני בן ה4 חודשים ....שיונק!!!האם ניתן להניק באופן חופשי שם או שזה לא מקובל במקומות ציבוריים..... מה עושים?ואת מי שואלים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תניקי חופשי!
לירון19/06/2010תניקי חופשי! מקובל בכל העולם, ובעיד שלנו אף נחשב למתקדם ונאור! תקני לך כיסוי בד אם את לא מרגישה בנוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ואלכוהולדנה18/06/2010
שלום,
ראשית תודה על הפורום, הסבלנות והמענה המהיר לכל שאלה, זו ממש מצווה :)
ועכשיו לעניין שלי, בני בן 6 שבועות ויונק בלבד, אני יודעת שאלכוהול אינו מומלץ ואינו רצוי בהנקה ושזה בסדר לשתות כוס יין או בירה מידי פעם (לפני ההריון והלידה, הייתי שותה יחסית הרבה, יש לנו תרבות שתייה ענפה בבית) עכשיו בימי ההנקה והמונידאל אני שותה מידי פעם שלוקים מבירה של בעלי (חצי כוס בירה לבנה) והכל תקין .
אבל... שבוע הבא יש לנו אירוע של חברים ואני ממש רוצה לשתות "כמו שצריך" ולא כוס אחת ולא בירה, אלא ממש רוצה לפרוק כל עוול ולהשתכר, השאלה היא מתי אוכל להניק לאחר השתייה, כמה בקבוקים שאובים להכין על מנת להיות רגועה ולשתות בלי יסורי מצפון (24 שעות מרגע השתייה או מרגע סיום הבלוי? אולי פחות?)
אם שתיתי בלילה, האם עלי לשאוב בבוקר ולזרוק את החלב השאוב האלכוהולי?
בבקשה, אל תטיפו לי מוסר אני מחפשת תשובה באופן נואש תוך כמה זמן החלב שלי יהיה נקי ובטוח לתינוק? ובזמן זה הוא יאכל חלב שאוב שהכנתי מבעוד מועד.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בא לה להשתכר ולכייף
סיגל מיכאלי21/06/2010אני האחרונה שיטיף לך מוסר ,אני בעד הנאות מהחיים אני מעריכה שאחרי 48 שעות מרגע סיום השתייה ,הגוף יהיה נקי מאלכוהול {זה תלוי באחוז האלכוהול שאת שותה } את אמא מצויינת ואכפתית אך אם יורשה לי מדוע את מחפשת לפרוק עול בשתייה למה שלא תעניקי לעצמך בילויים נוספים במהלך השבוע כי נשמע שאת ממש זקוקה לחופש לפורקן תפרגני את זה לעצמך ,גם תבלי בגדול באירוע אבל במהלך השבוע תעשי דברים שיעשו לך טוב יגרמו לך לאושר לפורקן
העיקר תהני ותכייפי
אל תשכחי לדאוג לבייביסיטר אחראית
חיבוק גדול ממני אלייך
סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וגזיםשרה16/06/2010
האם חלב אם יכול לגרום לגזים בתינוקות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא החלב עצמו אלא אחיזה לא נכונה
לירון19/06/2010לא החלב עצמו אלא אחיזה לא נכונה של השד (ממש שומעים את האויר נכנס).
הנקה היא המזון שגורם להכי פחות גזים, אך עדיין יכול לעוררם וזאת בגלל חוסר בשלות של מע' העיכול. נסי לוודא שהאחיזה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.
שרה20/06/2010ככל הידוע לי, בליעת אויר היא לא הסיבה לגזים בתינוקות, הלא כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב אם וגזים
סיגל מיכאלי21/06/2010היי כן גם חלב אם יכול לגרום לגזים לא הצליחו למצוא את הקשר בין תזונת האם להרכב החלב ולגזים שהוא מייצר ולכן אני תמיד מסבירה למניקות שאם הן אוכלות משהו והתינוק סבל באותו היום מגזים רבים שייבדקו מה אכלו וינסו להפחית את אותו סוג המזון ,אז בתיאבון לך ולתינוק
סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכור לשדדנה15/06/2010
שלום, בני בן 6 שבועות ואני מניקה הנקה מלאה הבעיה היא שיש לי תחושה שהוא מכור לשד. כל שעה הוא רוצה לינוק ופשוט לא מפסיק לבכות עד שאני מניקה אותו. מה גם שהוא יונק 3-4 דקות ומפסיק אבל לא משחרר את הפטמה אלא מוצץ בלי יניקה.
כמובן שהדבר מציק ומקשה במיוחד בלילה...
ניסיתי להעיר אותו בלילה להמשך יניקה על מנת שאוכל לישון כמה שעות אבל הוא מסרב להמשיך לינוק כאילו שהוא שבע.
ניסיתי לתת מוצץ הוא מסרב.. האם הפתרון הוא לתת לו כמה ימים לבכות ולהאכיל כל שעתיים וחצי או לשאוב ?
חשוב לי לציין שמבחינת המשקל הוא עולה יפה מאד ונמצא באחוזון 75
אודה לעזרתכם הדחופה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמשיכו לנסות עם המוצץ
לירון19/06/2010היי. אצלנו קרה אותו הדבר. בכתה עד שאכלה, אכלה יותר מדי ופלטה וכו'. מה שעזר הוא כמו שכבר ניסיתם המוצץ. גם אצלנו היא סרבה בתחילה, אך לבסוף בגיל 6 שבועות הסכימה. פשוט תמשיכו לנסות, ועדיף תוך כדי החזקה בתנוחה שהוא עם הגב אליכם על יד אחת. לחילופין (ואולי עדיף), תחכו עד גיל 4 חודשים בו רפלקס המציצה עובר ואולי אז יהיה קל יותר... בכל מקרה, לא הייתי נותנת לא לבכות אלא ממשיכה לנסות עם המוצץ. מחקרים הראו שתינוקות שלא הופקרו לבכות (והפסיקו מיאוש) אלא בכיים נענה או שנמצא לו פיתרון, גדלו להיות תינוקות רגועים יותר. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהסימי15/06/2010
שלום, לפני כ-3 ימים בני בן השנה ו3 חודשים הפסיק לינוק אחרי תהליך מסויים. הוא אינו לוקח תחליפים- הוא כן שותה מים מבקבוק אך הפעם האחרונה שנתתי לו תחליף היה לפני 7 או 8 חודשים ואז הוא הקיא את זה. הוא אוכל ארוחות מסודרות מאוכל מוצק. רציתי לדעת אם יש איזה שהם רעיונות לתחליפים בעיקר לבוקר - כי עד לפני מספר ימים הוא היה רגיל להתעורר ולינוק ובצורה זו היה מתעורר באופן הדרגתי ועכשיו אנו נותנים לו יוגורט עם בננה אבל יוצאים מהמיטה ישר למיטבח ונראה לי שחוסר ההדרגה יוצר אצלו סוג של אי שקט. ובכלל נראה שהוא בא שקט ולעיתים נדמה שמתרחק ממני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר
סיגל מיכאלי21/06/2010ניתן להכין שייק פירות בבקבוק לבוקר או מחיות שונות או לתת תמל עם דייסה ,יש דייסות שהן על בסיס פירות ,לא הבנתי מה זה אומר מתרחק ממך ,את האמא ואת תקרבי אותו אלייך בחזרה על ידי חיבוק מגע ליטוף אני בטוחה שתמצאי את הדרך ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגעדול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה מלאהמאיה15/06/2010
יש לי תינוק בן 3 חודשים הניזון מהנקה מלאה, זה מספר ימים אני מרגישה שהחזה שלי ריק ורך למגע, יש לציין שהוא לא בוכה לאכול מיום היוולדו, אני פשוט מניקה כל שלוש שעות, הוא ישן מזה שבוע לילה שלם מ תשע וחצי ועד שבע בבוקר, כששאבתי יצאה כמות ממש קטנה בערך 50 משני השדיים, אין לי תחושת עקצוץ כזו כשהחלב מתחיל לזרום, אולם אין תלונות מצידו לגבי האוכל, הוא לא עצבני נותן שתן וצואה כמו שצריך, כשניסיתי לתת לו בקבוק לאחר לילה שלם של שינה הוא אכל רק 50 , בטיפת חלב אמרו לי שצריך לאכול 170, הוא שוקל6000 ועלה במשך 3 שבועות חצי קילו, יש לציין שזה לפני שהרגשתי שאין חלב. האם זה מספיק ארוחות כאלו, או שבמשאבה יוצא פחות ממה שהוא יונק, יש לציין שפעם ינק בשקיקה והיום בקושי כמה דקות כמו חסר תאבון, רופאת משפחה שללה כל בעיה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזה רייק
סיגל מיכאלי21/06/2010היי מאיה מתברר שהחזה לא ממש רייק מכיוון שהתינוק חיוני עולה במשקל אין בעייה רפואית ושאיבה לא תמיד משקפת את כמות החלב ,אם את מעוניינת להעלות את כמות החלב תניקי ותציעי את השד יותר פעמים ,תתיעצי שוב עם רופאת ילדים ואם יש צורך בצעי ספירת דם
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזיהמאיה15/06/2010
מעיון בפורום אני קוראת לגבי חזיות, האם יש חובה להתשמש בחזיה? אני לדוגמא מניקה ולא משתמשת בחזיה, האם זה משפיע על משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חייב
סיגל מיכאלי21/06/2010היי יש המלצה ללכת עם חזייה אך לא חייב ,אם נוח לך ואין טפטוף או גודש אז לא חייב ,אם יש לך שדיים גדולות מומלצ חזייה כדי למנוע עומס על הגב
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגברת החלב על מנת לחזור להנקה מלאהלילך15/06/2010
שלום,
בתי בת חודשים וחצי. ואני מנסה ב- 3 שבועות האחרונים לנסות להחזיר אותה להנקה מלאה (היו לי לצערי הרבה בעיות שמנעו ממני להניק אותה- בהתחלה פצעים וכאבים חזקים, אח"כ דלקות חוזרות בשד, וגם טיפול תרופתי שקיבלתי לאלרגיה, שבו אסור היה לי לתת לה חלב שלי לשבוע).
התזונה שלה הייתה בעיקר מתחליף, ו 2 ארוחות ביום של חלב אם שאוב.
לאחר הטיפול התרופתי שקיבלתי כמות החלב שלי פחתה משמעותית, ובשאיבה יצא לי 30 CC מ- 2 הצדדים יחד. (יש לי משאבה ידנית של אוונט וגם משאבה חשמלית - מיני אלקטריק של מדלה- ניסיתי בשתיהן).
כדי לחזור להנקה הנקתי אותה בתחילת כל ארוחה והשלמתי לה עם בקבוק 120 CC והיא מסיימת אותו. לדאבוני,היא יונקת בממוצע 2-3 דקות משד אחד, ומפסיקה את היניקה בבכי חזק, של "נגמר לי האוכל". בהתחלה היא הסכימה לאכול גם מהשד השני, אבל בימים האחרונים אני מתחילה הנקה בשד אחד , וברגע שנגמר לה החלב ואני מנסה להעביר אותה לשד השני- היא צורחת בבכי, ולא מוכנה לנסות לינוק ממנו, למרות ניסיונתיי לגרות אותה בטפטופי חלב.ואז אני נאלצת לתת לה מייד את הבקבוק.
השתמשתי ב- 5 ימים האחרונים בטיפות רב חלב של רפאל, אך לא הרגשתי שום שיפור בכמות החלב. והפסקתי את השימוש.
אני מאוד רוצה להניק אותה!! ואני מקווה שאם רק יהיה לי יותר חלב אז יהיה בסדר, כי היא מתחברת טוב וכן מנסה לאכול מהשד.
מה אוכל לעשות? קניתי היום כדורי חילבה של חברת סולגאר- האם זה יכול לעזור? רשום על האריזה לקחת 1- 3 כמוסות ביום- אם אקח 3 כמוסות ביום, זה יעזור להגברת החלב? האם יש סיכוי לחזור להנקה מלאה בגיל שלה?
אודה מאוד לקבלת הכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגברת חלב
סיגל מיכאלי21/06/2010ראשית אני ממליצה לך לפנות ליועצות שמנהלות את הפורום ,בנוסף אני מסוג היועצות שמאמינות בטבע ,טבעיות ,ולכן אני במשך 20 שנה ממליצה להציע את השד ולהניק כמה שיותר ואז יש יצירה מצויינת של חלב,את מציינת שלא הנקת עד כה בשל סיבות שונות כולל גם אחיזה לא טובה של השד ופציעה ולכן כמות החלב ירדה ,כל התרופות למינהן לעיתים עוזרות ולעיתים לא ,קבלי החלטה שאת רק מניקה ותציעי את השד כמה שיותר פעמים אני מאמינה שתצליחי
סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה להנקה מלאה
יעל25/06/2010הי לילך,
בני היום בן ארבעה חודשים וגם לי לקח שלושה שבועות להניק אותו והיתי צריכה לשלב לו תחליף ובשלב מסויים היה נראה כי מסרב הנקה. אני כמובן לא רציתי בכך ונלחצתי - מה שהחמיר את המצב (לא היתה זרימת חלב, לחץ כל הזמן רעב/ לא רעב..). מה שלי עזר כדי לחזור להנקה מלאה בכל פעם שבכה, קיטר נתתי לו שד כדי למצוץ וכשנרדם על השד השארתי אותו למצוץ וכל הזמן היתי עשות בלהרפות ותוך יומיים - שלושה התמלאו שדיי. מה כן ביססתי אתההנקה אח"כ במשך שלושה שבועות שלא נתתי לו תחליף. אני משתמשת במשאבה ידנית של אוונט והיא מצויינת!
בהצלחה.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאבת הנקהאדוה13/06/2010
שלום
אני אהיה אמא טריה בעוד חודש וחצי ויש לי שאלה באשר למשאבות הנקה והנקה בכלל.
רציתי לדעת האם לבחירת משאבת הנקה יש השפעה על תהליך ייצור החלב אצל האם
האם ייתכן שמשאבת הנקה מסוימת יכולה לפגוע בייצור החלב?
איזה משאבת הנקה את ממליצה לרכוש
תודה רבה
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת משאבה
יפית בוגנים15/06/2010היי אדווה
כדאי לבחור את המשאבה בהתאם לצרכים של האמא - אמא שצריכה לשאוב את כל הארוחות תזדקק למשאבה איכותית , ואמא שמעוניינת לשאוב מדיי פעם תוכל לרכוש משאבה ידנית או חשמלית , וכמובן יש מגוון אפשרויות .
אם תרצי יותר פרטים , אולי אפילו אחרי שתדעי מה הצרכים , את יכולה להתקשר
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 10 חודשיםהילה13/06/2010
שלום,
ביתי בת 10 חודשים, יונקת פעמיים ביום- בוקר ולפני השינה (שאר היום תזונת מוצקים)
האם יכול להיות שההנקה כבר לא משביעה אותה? בבוקר כשהיא יונקת היא מבקשת מיד אחר כך מים ושותה בקבוק של 160 ולפעמים יותר- אני חושבת שאולי זה מרעב....
אין לי בעיה להפסיק להניק ולתת תמ"ל למרות שמעולם לא ניסיתי- לא יודעת אם תרצה
אשמח לתגובה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונקת
סיגל מיכאלי13/06/2010היי לא תיארת את משקל התינוקת האם היא עירנית האם יש 4-5 טיטולים רטובים ולכן בניחוש גס אם התינוקת שותה 160 מים זה המון כנראה שהיא זקוקה לארוחה ולכן לאחר הנקת בוקר הייתי מציעה לה פירות או גבינה ,האם במהלך היום היא שותה כמויות מים גדולות אם תשובתך כן היייתי מפנה לרופא ילדים לביצוע ספירת דם וכימיה ,בהצלחה סיגל מיכאלי
מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש חזקאולגה12/06/2010
שלום רב,
בתי בת חודשיים וחצי בהנקה מלאה כל 3 שעות בערך ובלילה פעם אחת.
כרגע אני במצב של גודש נוראי עם כאבים וכל מה שאני מנסה (מקלחות חמות, עיסויים, סחיטה ידנית) לא עוזר.
במידה ואני מתחילה לשאוב ההקלה היא זמנית והגודש מתגבר אחר כך.
אודה לכל עצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש
סיגל מיכאלי13/06/2010היי כנראה עדיין אין איזון בהנקה ולכן אני ממליצה או להפגש עם יועצת או לשאוב עד להקלה ולאחר מכן להניק כרגיל מניסיון של 20 שנה זה עובד מצויין
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)