מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלב מהפטמות למרות הפסקת הנקהבלוגה01/08/2010
הפסקתי להניק לפני 4 חודשים ועדיין יוצא לי (ממש מתיז) חלב מהפטמות.
האם זה בסדר?
אני מנסה להיכנס להריון שוב, האם זה יכול לשבש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב
הדס חבקין01/08/2010הי,
קודם כל שפע של חלב זה תמיד עדיף ממחסור... ואכן, חלב , בסיטואציה של רצון להכנס להריון עלול לשבש את התהליך ההורמונלי שקשור לכניסה להריון, תנסי להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך, אולי יומלץ לך על בדיקות דם מסוימות ואז טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מושך בזמן הנקה ופטמה לבנהפלינה29/07/2010
לפני ההנקה, בזמן וקצת אחרי יש לי כאב חזק דוקר ומושך באחת השדיים בזמן הזה בדרך כלל הפטמה נעשית לבנה. הכאב ממשך מורגש מבפנים לכל עומק השד. אני מניקה כבר חודש והכאב התחיל בימים אחרונים בלבד. לפני שבוע הייתי חולה (כנרא איזה וירוס), לקחתי מקסיפן (אנטיביוטיקה) ולאחרונה התחלתי לקחת מוקולית (כי אני משתעלת שיעול יבש, לפעמים עם הפרשה צהובה-לבנה). לא יודעת עם כל העניין של המחלה קשור בכלל למצב. מקווה לעזרה, תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתמול סבלתי נורא והיום הכל עבר...
פלינה30/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה
הדס חבקין01/08/2010פלינה,
נשמע שהאנטיביוטיקה פגעה ב"חיידקים הטובים" שיש לך בגוף וגרמה לפטריה.
כדאי לנטול עם האנטיביוטיקה גם כדורי פרוביוטיקה.
שיהיה המשך הנקה טובה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואבת פעם ביוםימית29/07/2010
אני שואבת פעם ביום ובני מקבל את החלב השאוב ביום למחרת, שאר האוכל שלו הם מוצקים וסימילאק.
האם גם מחלב שאוב פעם ביום הוא מקבל נוגדנים שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד!!
הדס חבקין01/08/2010הי ימית,
ארוחה שאובה אחת עדיפה על כלום, ישר כח...
כל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך שואבים ומניקים ?הדר ו:)28/07/2010
שלום רב
יש לי שאלה
אני מניקה את ביתי בת החודש וחצי הנקה מלאה
הייתי מאוד רוצה לשאוב חלב מידי פעם שיהיה לפחות בהקפאה אם ארצה לצאת לבד קצת :)
הבעיה היא מתי אני יכולה לשאוב , אני מפחדת שיגמר לי החלב בשבילה!!
אחרי שאני מניקה אותה לא יוצא לי הרבה שאני שואבת
אז מה הטכניקה שעושים? איך אוכל לשאוב מספיק וגם להניק?
(אני חייבת לציין שההנקה מספיקה ב'ה יש לי מספיק חלב בשבילה)
תודה
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין משהו חשוב
הדר ו:)28/07/2010במהלך היום היא מבקשת אוכל כול שעה וחצי
ראיתי בשרשור שאמרת לשואב שעה וחצי לםני ההאכלה הבאה
מה אני עושה במקרה הזה?
מתי לשואב??
עוד שאלה ששואבים כמה זמן? והאם משני הצדדים?
בלילה היא דורשת כול 3 שעות למזלי 555 :)
תודה על הסבלנות
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת על הקרצוץ עוד משהו להוסיף
הדר ו:)29/07/2010התינוקת יונקת כול הנקה מצד אחד!
אז קחי את זה בחשבון גם לשאלתי על השאיבה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת על הקרצוץ עוד משהו להוסיף
הדר ו:)29/07/2010התינוקת יונקת כול הנקה מצד אחד!
אז קחי את זה בחשבון גם לשאלתי על השאיבה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי הדר,
הדס חבקין01/08/2010שאיבה היא מיומנות נרכשת ועל כן אני מציעה לך לפחות בפעמים הראשונות , לשאוב במקביל להנקה... נשמע מאתגר? תנסי ותראי איך תצא לך יופי של כמות...
שיהיה בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי תודה אבל שאלתי הייתה אחרת
הדר ו:)02/08/2010לשאטב אני יודעת שאבתי כבר המון
אבל במקביל להנקה אני צריכה תדריך
כמה זמן לשאוב? האם מכול צד? שמדובר בהנקה מצד אחד בלבד?
אשמח ותעני
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום הדר
שרית פאר04/08/2010את השאיבה אנחנו מתאימים לצורך.
לפי מה שכתבת אני מבינה שהצורך שלך הוא בבקבוק שיהיה למקרה ותרצי להשאיר את התינוקת עם מישהו אחר.
במידה ואת מניקה רק מצד אחד, פשוט שואבים את הצד השני.
במידה ואת רוצה להגיע לכמות מסויימת את יכולה לאסוף במהלך 24 שעות לתוך כלי אחד בדרך הבאה:
שאיבה ראשונה שמה במקרר, שאיבה שניה שמה במקרר ומחכה שיתקרר לפני שאת מוסיפה לשאיבה הראשונה - לא מומלץ לחבר בין חלב קר וחלב חם, תני לחלב להתקרר ואז תוסיפי לשאיבה הקודמת וכן הלאה...
בנוגע להנקה - הייתי ממליצה לך להציע את הצד השני כקינוח, יכול לעשות את ההבדל בין שעה וחצי לשלוש.
בברכת הנקה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה -עוד שאלה נוספת
הדר ו:)04/08/2010את החלב השאוב שאספתי ב24 שעות ונמצא במקרר אני יכולה במידה ולא השתמשתי להקפיא?
ומה זא להציע את הצד השני כקינוח ? מתי ? לא ככ הבנתי
תודה על הסבלנות
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרית פאר04/08/2010את החלב שאספת את יכולה להקפיא - מומלץ לא יותר מ 24 שעות במקרר ולהקפיא במנות קטנות של 80 מ"ל.
בהנקה - כשאת מסיימת את הצד הראשון, הרימי לגרפס, החליפי טיטול והציעי צד שני (זה הקינוח...)
הנקה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ותמלאני27/07/2010
שלום.
בתי בת 3 וחצי חודשים ינקה מלא עד שבת האחרונה בה נתנו לה מטרנה.
כבר די נשבר לי מההנקה ואני רוצה לשלב לה.
אני נותנת לה כבר 3 ימים ארוחה אחת של מטרנה ביום והיא טורפת אותה!
הבעיה שמאז היא מאוד עצבנית על הציצי...
מתעצבנת בהתחלה שלא יוצא ואחרי 5 דקות מתרגזת שוב כי הזרם כבר לא חזק..
לא יודעת מה לעשות...
כל הסיפור מגביר לי את החשק לתת לה עוד ארוחה אחת של מטרנה וכל השאר לשאוב ולתת מהבקבוק..
מה אני עושה??
אני לא רוצה לגמול אותה לגמרי כי בספטמבר היא תתחיל את הפעוטון ותצטרך את החיזוק למע' החיסון של ההנקה..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגע רגע
הדס חבקין01/08/2010כנראה שהבעיה איננה בתכולה- מטרנה / חלב אם אלא בבקבוק עצמו..
אני ממליצה לך לרכוש בקבוק של מאמ עם פטמה מס' 1 ולהאכיל את התינוקת בתנוחה מוגבהת ועם הרבה הפסקות, אחרי זה השד יראה הרבה יותר אטרקטיבי...
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת שזה הסתדר...
אני02/08/2010היא אוכלת בבקבוק מאמ עם פטמה 1 ואני מאוד מרוצה ממנו...
כנראה שהיו לה גזים(למרות שאני עושה לה המון עיסויים) כי זה הסתדר והיא כבר יותר רגועה...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב שאובמטר27/07/2010
שלום.
שאבתי ואיחסנתי חלב משאיבות שונות. ועשיתי 2 טעויות: 1. לא קיררתי אותו אלא הקפתי ישר.
2. צירפתי שאיבה חדשה על ישנה שזו קפואה וזו טריה.
האם עלי לזרוק 350 מ"ל?!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן בוכים על חלב שנשפך...
הדס חבקין01/08/2010הי מטר,
הנחיות לשמירת חלב שאוב תוכלי למצוא באתר משרד הבריאות.
בעיקרון- אם רוצים להקפיא - מקפיאים מיד לאחר השאיבה. ואכן- לא מצרפים חלב משתי שאיבות שונות ... בוכה איתך על החלב ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בגיל 8 חודשיםליאת26/07/2010
שלום,
בני בן 8 חודשים/ עד לפני חודש ינק הנקה מלאה ואכל שתי ארוחות מוצקים ביום (ירקות+בשר ופירות).
עקב ירידה באחוזוני משקל הציעו לי להתחיל בארבע ארוחות מוצקים ולרדת ל2-3 הנקות ביום.
בגלל הבהלה הפסקתי להניק באופן סדיר ועברנו לדייסות. הנקתי יום כן יום לא, ולפעמים פעמים ביום. כמובן שכמות החלב התדלדלה.
אני מאוד רוצה לשמר את ההנקה ולו רק כתוספות מזינה ומפנקת.
1. האם זה אפשרי בכלל אחרי שכבר הפסקתי באופן סדיר? האם החלב שיש לי עכשיו עדין מזין? בשאיבה יצאה רק כמות קטנה ונראה מאוד דליל (פחות לבן מקודם).
2. עוד בתקופת ההנקרה הסדירה משך ההנקה ארך 2-3 דקות? האם זה מעיד על חוסר בחלב או באיכותו?
מה המלצתך?
בברכה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
שרית פאר04/08/2010חלב אם תמיד מזין!
ככל שתגבירי דרישה יעלה הייצור, אפשר להגביר דרישה על ידי שאיבות וגם על ידי תוספי תזונה שעוזרים בהגברת ייצור חלב.
בברכת הנקה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ושאיבה - אודה מאוד למענהשלי26/07/2010
שלום
התינוק שלי בן חודש ושבוע . נולד 3700 לפני שלושה ימים שקל 4800 . עלה יפה בחודש הראשון . הנקה מלאה .
שאלתי היא כזאת , לאחרונה התינוק מסרב לינוק מצד שמאל ואף נוצר לי גודש ולכן אני שואבת ושמתי לב כי לאחר ההנקה אני מצליחה לשאוב מקסימום 25-30 מ"ל משני הצדדים . הרי זה מעט מאוד . אני קוראת על נשים ששואבות הרבה יותר .ומצד שמאל יש פחות חלב מאשר בימין . איך זה יכול להיות שעם כמויות כאלה של חלב תינוקי עלה עד כה יפה במשקל ? אני חרדה שלא אוכל מספיק ?
שאלה נוספת , מה משך זמן הנקה שמומלץ בגיל זה? והאם יכות להיות שהילד לא מסכים לינוק מצד שמאל בגלל שיש שם מעט חלב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלי
שרית פאר04/08/2010אמרת בעצמך ויש לך את כל הנתונים כי תינוקך אוכל יפה, אז למה הדאגה?
צריך לבדוק למה התינוק מסרב לינוק מצד שמאל, יכולות להיות הרבה סיבות אחת מהן זה זרימה איטית או מוגברת.
למה את שואבת משני הצדדים?
ספרי איך המצב היום, ובמידה והבעיה ממשיכה ממליצה לך להתייעץ עם יועצת הנקה.
בברכת הנקה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהאנה25/07/2010
שלום !
אני אם לעדן בת חודשיים וחצי , בעוד חודש אני יוצאת לעבודה ועד אז אני רוצה להעביר להפסיק להניק , להשאר חלב כך שיספיק רק לארוחה אחת .
השאלה שלי היא :
איך אני עיושה את זה ? משאירה קצת חלב
האם כדאי לי עכשיו להתחיל יותר לשאוב ולהקפיא חלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנה
שרית פאר04/08/2010בהחלט אפשר להתחיל לשאוב כבר מעכשיו.
מאד חשוב!! הפסקה עושים בהדרגה, הפסקה בבת החלב של הנקה ו\או שאיבה יגרום למצב של גודש, יש להוריד לאט לאט את מספר ההנקות\ שאיבות עד להפסקה סופית.
בברכת הנקה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע החלבעדי24/07/2010
שלום
אני מניקה כבר חצי שנה ולאחרונה התחלתי לשאוב עקב חזרה לעבודה. צבע החלב נראה לי קצת משונה, יש לו מין גוון מעט ירקרק. שאבתי כבר בעבר ולא זכור לי צבע כזה. האם זה נורמאלי? האם כדאי להפסיק להניק ולבדוק את העיניין?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
שרית פאר04/08/2010יכולות להיות סיבות רבות לשינוי צבע החלב, החל מויטמנים ותוספים שאנחנו צורכות, אוכל שאנחנו אוכלות, במידה והיינו חולות ולקחנו אנטיביוטיקה וכו'.
כאשר אנחנו מניקות אנחנו לא רואות את צבע :-)
כאשר אנחנו שואבות אנחנו רואות את הצבע אך הוא אינו בהכריח מעיד על טיבו, חשוב תמיד להריח את החלב לפני שאנחנו נותנות אותו.
בברכת הנקה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלות לגבי הנקה ושאיבהעמית22/07/2010
בני בן 5 שבועות, ניזון מהנקה בלבד ועולה במשקל בקצב... אני תמיד דואגת שיהיה לפחות בקבוק אחד של חלב במקרר (כדי שנוכל לצאת מהבית קצת או לקבל אורחים).
1. לאחר ההנקה אני שמה לב שקצה הפטמה בגוון לבן (זה לא מהחלב, נשאר ככה גם אח"כ). האם זה תקין?
2. האם מומלץ לשאוב בשעה מסויימת ביום? (הבדל בין מרכיבי החלב בבוקר ובערב)
3. כמה לשאוב עבורו? בסביבות 90-100 CC כבר נהיה לי קשה עם המשאבה והפטמות מתחילות לכאוב. האם כמות כזו מספיקה לתינוק בגיל כזה?
4. לפעמים אני מפחדת לשאוב בין הנקות כדי שלא יווצר מצב ששאבתי והקטנטן לא מקבל מספיק בהנקה שאחרי השאיבה. יש איזה שהוא בסיס לחשש הזה?
45. אם כן - אז מתי מומלץ לשאוב? אני לא אתן לו תמ"ל רק כדי שיהיה לי בקבוק בקירור...
תודה מראש,
עמית :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבות
סיגל מיכאלי25/07/2010היי 1 תקין 2 מומלץ לשאוב בכל שעות היום 3 הכמות מספיקה תשאבי כמה שאת יכולה אין צורך לענות את עצמך 4 תשאבי או בזמן ההנקה או שעה וחצי לפני הארוחה הבאה
בהצלחה סיגל מיכאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקות מתקצרות?חן I21/07/2010
שלום בתי בת 3 חודשים ושבוע,
1.עד עכשיו הייתי מניקה סביבות 40 דק' כל 3 שעות. פתאום היא אוכלת כמה דק' אבל לעיתים קרובות וגם יש פליטות הבנתי שבגיל הזה ההנקות מתקצרות.?..
2.נסתי לתת לה תמ"ל(כמה פעמים) שיצאתי מהבית.והיא לא רוצה בכלל, גם מים.. מה אפשר לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן כן
סיגל מיכאלי25/07/2010ההנקות מתקצרות זה טבעי ,נסי לשאוב חלב אם ולתת בבקבוק ורק אחר כך נסי להרגיל לתמל
בהצלחה סיגל מיכאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיי נשבר לימיכל21/07/2010
בני בן 3 חודשים וניזון מהנקה בלבד,ובטיפת חלב אמרו לי שהוא עולה כמעט חצי ממה שהוא צריך לעלות הוא נולד 3400 ורק בגיל חודשיים וחצי שקלתי אותו והוא שקל 4300 ועכשיו הוא שוקל 4650 הוא עולה גרוע ממה שהבנתי והשאלה שלי האם להמשיך עם ההנקה??או פשוט לפרוש??(בטיפת חלב האחות אמרה לי שהוא תופס את השד מעולה ורואים שיש חלב וכראה הוא לא עולה מספיק כי אני לא אוכלת טוב וזה נכון שאני לא אוכלת טוב)ועוד משו היציאות אחת לכמה ימים זה בסדר???החיתולים רטובים כמו שצריך כמובן.ועוד שאלה בנושא בשבוע האחרון הוא ממש לא רגוע על השד והיתחיל לפלוט האם זה קשור אחד לשני?? ומה הסיבה לכך ??סליחה מראש על שאלותי המרובות ותודה על המענה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממש מבינה אותך
סיגל מיכאלי25/07/2010היי לא קל להניק ועוד יותר לא קל לראות שתינוק לא עולה במשקל אבל התינוק שלך כן עולה ואם הוא ילד עירני ויש טיטולים רטובים וההתפתחות תקינה ויש תיאבון אז ייתכן שהוא תינוק קטנטנ כמוך .המשיכי להניק אך עם זאת המשיכי במעקב אחות טיפת חלב.
לגבי התזונה שלך יש דיאטניות בכל קופת חולים בקרי אחת מהן שתיתן לך תפריט עשיר בקלוריות
ימים שמחים
סיגל מיכאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולמה הוא לאחרונה לא רגוע על השד?
מיכל26/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא רגוע על השדאן19/07/2010
שלום ,
התינוק שלי בן חודש , בינתיים עולה יפה במשקל בממוצע בשבוע כ300 גרם. תוך חודש העלה כקילו.נולד 3700 , יצא מבי"ח 3550 ונכון ליום ראשון המשקל היה 4650. יציאות טובות של קקי ופיפי .
הבעייה היא שהוא לעיתים קרובות לא רגוע על השד , במיוחד לאחר שיונק את החלב הקדמי ( הקל יותר ) , נהיה אדום , בוכה ולעיתים מוציא גזים תוך כדי .... לפעמים גם כשדפוס זה לא קורה בסוף היניקה לא עוזב את הפטמה , אלה מוציא אותה ומכניס חזרה תוך משיכת הפטמה , עד שאני מנתקת אותו לבד . באופן כללי בוכה די הרבה , אנחנו מקשרים את זה לגזים כי לרוב תוך בכי הוא מוציא גזים , מקפל רגליים ועושה קקי .באופן כללי לא כל כך רגוע ביום ואוהב נדנודים על היידים , אחרת לא נרדם . בלילה דווקא ישן מתעורר פעמיים לאוכל וממשיך לישון .
השאלה שלי היא מה יכולות להיות הסיבות לכך שהילד בוכה תוך כדי הנקה , היועצת הנקה בטיפת חלב אמרה שככל הנראה מתחילים לו גזים לאחר שמתחיל לאכול .... אבל אני דואגת שאולי אין לו מספיק חלב ולכן הוא לא רגוע ???? לפי היועצת ברגע שהילד עולה יפה במשקל ועושה פיפי קקי כמו שצריך אז אין בעייה של חלב . למרות שלרוב נראה באמת כאילו הבכי זה תוצאה של כאבי בטן , האם יתכן שאין לו מספיק חלב למרות שעולה יפה מאוד ? מה יכולות להיות הסיבות לבכי מסוג זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו שהיא אמרה
סיגל מיכאלי20/07/2010היועצת נתנה הסבר מצויין.תלמדי לעשות לתינוק עיסוי טוב לפני כל הנקה ואז ההנקה תהיה רגועה יותר . בהצלחה סיגל מיכאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בהנקהרחל19/07/2010
אני לוקחת סרזט ומניקה בת שנה -לפי רצונה (בתוספת לאוכל) לאחרונה לאחר לקיחת חבילה של גלולות אני מרגישה כאבים באיזור הפטמות. לא מבינה מה מקור הבעיה. האם זה קשור לגלולות? מנסה לשנות תנוחה ואחיזה - ללא שיפור.אין פצעים ניכרים והכאב בפטמה והעטרה עצמה- לא בשד.
האם פטריה?
מצפה לתשובתכן בדחיפות בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייתכן
סיגל מיכאלי20/07/2010היי כאב יכול לנבוע מפטרייה גשי לייעוץ או לרופא בריאות
סיגל מיכאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)