מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוגלה בפטמהנק10/06/2010
לפני שבוע נולדה בתי עם לשון קשורה,
עברו 3 ימים עד שחתכו את הקשר, אבל עד אז הנקתי אותה
דבר שגרם לפצעים איומים בפטמה (במיוחד בשמאלית), ביומיים האחרונים יש גם מוגלה.
אני שמה פיורולין, האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות על מנת שזה יעבור?
אם אני מניקה עם פטמת סיליקון , מצטבר לי גודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוורר
סיגל מיכאלי13/06/2010היי אני תמיד ממליצה לפנות לרופאה שהיא בעד הנקה ,לבדוק עד כמה הפטמה זקוקה למריחת אנטיביוטיקה , אני מאמינה שהטוב ביותר זה לשטופ את הפטמה במים בלבד ולהסתובב כל היום עם פטמה מאווררת ללא בגד עליה בקיצור חלק גוף עליון עירום כך היא תתאוורר ,הרקמות יגלידו והכל יסתדר
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!חנה09/06/2010
אני אמא לתינוקת קטנה ומקסימה בת 7 שבועות.
אחרי הלידה כולן הזהירו אותי מפני גודש- שלא הגיע לשמחתי.
אבל עכשיו אני ממש מרגישה שאין לי מספיק חלב.
מזה כמה שבועות אני מניקה את הקטנה ובאמצע ההנקה היא מתנתקת הרבה. אני נותנת לה לעשות גרעפס ומחזירה אותה לאותו ציצי. בשלב הזה היא מתעצבנת עליו ומתחילה למשוך(אווצ'!)כשאני נותנת לה מהשני היא יונקת קצת ונרגעת ואז מסיימת וכשאני מרימה אותה היא מתחילה לחפש שוב.
לי זה נראה כמו רפלקס מציצה אז אני נותנת לה מוצץ. כי כשאני מחזירה אותה לציצי היא לא אוכלת אלא מתעצבנת עליו. עם המוצץ היא נרגעת.
זה בד"כ.
הבעיה התחילה כשהתחלתי לנסות לשאוב. אני רוצה להתחיל מלאי במקפיא כי אני לפעמים משאירה אותה אצל סבא וסבתא.
אני שואבת בבוקר כשהשדיים נראים לי מלאים ואז במשך כל היום שני הציצים לא "מספיקים" לה..
היא מושכת ומתעצבנת עליהם...
היא נותנת שתן קקי כמו שצריך ועולה מצויין במשקל אבל היא נראית מאוד מסכנה בהנקה...
השאלה- מה לעשות?
איך לשלב בין השניים?
האם לקחת משהו להגביר את ייצור החלב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלב לא מספיק
סיגל מיכאלי13/06/2010היי את מתארת תינוקת שעולה במשקל אבל בהנקה מתרגזת ,אני תמיד ממליצה לעשות עיסוי בטן קל לפני ההנקה ולאחר מכן להצמיד את התינוקת לשד ובמקרה שלך להניק משני השדיים ,לגבי שאיבה יש טכניקה של עיסוי השד ודמיון מודרך לשאיבת חלב, אני ממליצה לשאוב כשעה וחצי לפני הארוחה הבאה , או אם הייתה יונקת משד אחד אז במקביל להניק .
מכיוון שאני לא יכולה לצפות בהנקה אז קשה לי לומר האם האחיזה תקינה האם יש בליעה של אוויר ?
בהצלחה סיגל מיכאלי
מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חנה13/06/2010האחיזה שלה טובה, נראה לי...
אין לי כאבים או סדקים.
למרות שלפעמים אני שומעת שהיא בולעת אויר...
אני נותנת לה משני השדיים אבל היא עדיין מחפשת אח"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביי תופת בהנקה- דחוף!!!יפית09/06/2010
שלום ,
ילדתי לפני שבועיים, והפעם ההנקה קשה לי עד מאוד.
יש לי פצעים בפטמות והכאב הוא בזמן ההנקה וגם הרבה אחריה.
היום ההיתי בבי"ח ובמחלקת ילודים האחות בתינוקיה אמרה שכנראה יש פטריה.
אך הרופא שבדק אותי אמר שאין פטרייה ואם כואב אז להפסיק להניק.
קשה לי מאוד ואני זקוקה לעצה..
נ.ב - מרחתי משחה מהיום הראשון לכאבים, אך ללא הועיל.
אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
סיגל מיכאלי13/06/2010היי את מתארת פצעים בפטמה אווררי את הפטמות לכי ללא חזייה או חולצה ,הכאב כפי שתיארת נובע מפצעים על הפיטמה ,הניקי בתנוחה בשכיבה או תנוחה צידית שתקל וגשי ליועצת הנקה שתבדוק אם ההצעה שנתתי לך לא תעזור בהצלחה סיגל מיכאלי
מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה שלא רואים
רחל20/06/2010לי היה פטריה שלא ראו שום דבר! לא תמיד הרופאים צודקים.. כדאי שתשתמשי במשחה כמו טבעקוטן שהיא טובה גם לפצעים ובמקרה של פטריה מלבד זאת והכי חשוב תקראי ליועצת הנקה שתוודא שאת מניקה נכון ושהתינוק פותח פה גדול וכו'. עמ' לשמור על הכללים קל יותר ומומלץ בחודש הראשון לא בשכיבה, בהצלחה!! כל זה מנסיון מר שהיה לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה להנקהיעל09/06/2010
אני אמא לתינוקת בת חודשיים שנולדה במשקל תקין, הנקתי אותה עפ"י כל ההוראות שנתנו לי בבית החולים ובטיפת חלב. במשך שבועיים וחצי לא עלתה במשקל , היתה רדומה ולא ינקה באופן יעיל ולכן נאלצתי להוסיף פורמולה (בשקילה בטיפת חלב לפני ואחרי הנקה הסתבר שכמות החלב שינקה היתה כמחצית ממה שהיא צריכה). לאחר כמה ימים של תוספת פורמולה היא נראית חזקה ועירנית בהרבה, גם היניקה שלה התחזקה. שאלתי היא האם בעקבות כך יש סיכוי לחזור להנקה מלאה או להישאר בשילוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי
סיגל מיכאלי13/06/2010היי את אומרת שהיניקה השתפרה מאוד ,אין סיבה שלא תניקי בלבד אבל בהתחלה המשיכי במעקב גדילה ומשקל עד שתחזרי להנקה מלאה ,
אבל שוב הייתי עוקבת ועירנית ובודקת שאכן ההנקה תקינה
סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לחזיות רגילותיהודית06/06/2010
בני יאיר בן חצי שנה.
כרגע אני לובשת רק גוזיות(גופיות חצי)
האם יתן לחזור וללבוש חזיות רגילות עם ברזלים? אני כבר לא מרגישה גודש בשדיים
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזיה יה יה
סיגל מיכאלי07/06/2010היי הכל ניתן אין חוקים אני מכירה מניקות שמתהלכות עם חזיות ברזל ,החשוב שאת תרגישי נוח ונעים עם החזיה
ימים של אושר
סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהדקל05/06/2010
יש לי תינוקת בת 7 שבועות ואני מניקה אותה הנקה מלאה. בעוד כשבוע אני אמורה ללכת עם בתי הגדולה למסיבה מבית הספר שלה (מאוד חשוב לה שאבוא כך שאין באפשרותי לא ללכת) כל הפעילות תמשך כ-8-9 שעות ואין באפשרותי לקחת את התינוקת איתי וגם לא תהיה לי אפשרות לשאוב בזמן הזה. רציתי לדעת מה עליי לעשות על מנת שלא יהיה לי גודש מכיוון שלא אניק כמה שעות ובתי בזמן הזה תקבל תמ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש
סיגל מיכאלי07/06/2010היי איזה מסיבה ארוכה ....... אין מה לעשות הגודש יגיע אני מציעה לך לקחת משאבה ידנית ואפילו במלתחה או בשרותים או כל מקום אחר תשאבי כדי להשתחרר מגודש ,אם יש מקום לאחסן בקרור מצויין אם אין פשוט לשאוב להקל על הגודש ולחזור למסיבה ,תהני
סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית בקבוקשיר05/06/2010
ביתי בת ה- 8 חודשים יונקת ואוכלת שתי ארוחות של מוצקים. היא מסרבת לאכול מבקבוק. ניסיתי את כל סוגי תחליפי החלב וכן סוגי בקבוקים שונים. כמו כן אני שואבת חלב ומנסה לתת לה אך לשווא היא מסרבת בכל תוקף.
אני מעוניינת בהדרגה להתחיל לשלב תחליפי חלב בתזונה שלה.
בעוד כשבועיים אני אמורה לטוס לחו"ל לבד לסופ"ש ואני מאוד לחוצה מכך שהיא אינה אוכלת מבקבוק. איני רוצה שהיא תסבול בימים בהם לא אהיה לידה.
מה עושים? אני מיואשת והדבר מדיר שינה מעיני (מלבד ההשכמות כאשר אני קמה להניק אותה בלילות:-)
אני רוצה שהיא תלמד לאכול מבקבוק לפני נסיעתי. מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנית בקבוק
סיגל מיכאלי07/06/2010היי הבת שלך כמו יונקים רבים מסרבת בקבוק המחשבה שעומדת מאחורי העניין שחס וחלילה השד לא ייעלם לי ולכן יש פחד גדול ,יש דברים טכניים שיכולים לעזור כמו :לקנות פטמה המזכירה את מבנה הפטמה שלך ולחמם את הפטמה מעט לפני ההאכלה ,{להזהר מחימום שיכול לגרום כוויה }
לתת למישהו אחר להאכיל ,לקחת את פטמת הסיליקון עם חלב אם ולצייר על השפתיים של התינוקת כמו למרוח אודם ,אלו דברים טכניים. מה שבפועל יכול לקרות שהיא תבכה תסרב ולא תאכל ואף תעשה שביתת רעב באיזשהו שלב היא תבין את המצב ותתחיל לאכול,קשה אני מבינה אבל בסבלנות זה יסתדר ,היא קולטת אנרגתית שאת מוטרדת הייתי מציעה לך להיות שלמה עם ההחלטה שלך וכך יהיה קל יותר לתינוקת
ימים של שמחה
סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהליאת04/06/2010
רציתי לברר ביתי בת השנה ותשעה חודשים יונקת. לעולם לא נגעה ולא רצתה תמ"ל . ולא רצתה את החלב שלי בבקבוק. היום אחרי ניסיונות רבים של גמילה ראיתי שאיני עומדת בזה ,ברצון העז שלה ובבכי המציק והלא מפסיק. רציתי לשאול ,האם אני אעשה לה עוול ,אם אקח כדורים שמייבשים . אני מבינה שזה משאיר קצת חלב כול עוד יונקים אבל בסוף זה נגמר בטוח. אני חוזרת על השאלה האם אני גורמת לה למשהו נפשי או אחר ,שפתאום לא יהיה לה חלב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק נפשי ???
סיגל מיכאלי07/06/2010היי ליאת את מניקה תקופה ארוכה,כל הכבוד לך ,הבת שלך כבר אוכלת בוודאי מוצקים את את מרגישה שאת לא יכולה יותר להניק את צריכה להיות שלמה עם ההחלטה מהסיבה שזה יגרום לך ביטחון בתהליך הגמילה ולכן אני מציעה לך לדבר עם הפעוטה לומר לה "את ינקת חלב עד עכשין ועכשיו הציצי של אמא רוצה לנוח "ומאותו רגע אין הנקה יותר ,תעזרי במשפחה חברים ייתכן שהיא תתמרד תעשה שביתות רעב אל תתרגשי אחרי מספר ימים זה יעבור ,לגבי נזק נפשי כמו שכתבתי בספרי הסוד בגידול קטנטנים כשאת נמצאת עם ילד בחוויה והוא לא לבד אז זה בסדר כלומר ברגעים שהיא תבכה או תכעס אל תעלמי לה תני לה חיבוק מגע אהבה ואז היא לא תרגיש חווית נטישה ,מצד שני זה התמודדות עם החיים האמיתיים יש כאן למידה מצויינת לבתך ,היא גם בשלב ההתפתחותי ספרציה אינוידואליזציה כלומר :הפרדות מהאם והתחלת יצירת האני העצמי שלי וזה יתן לה עוצמה וביטחון בחיים
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהקרן04/06/2010
אני בתהליך של גמילת בתי, בת השנה, מהנקה כבר כמה חודשים, כשניתן לה בקבוק סימילאק בוקר וערב ושאר הפעמים -הנקה, באופן בלתי מסודר. יש לציין שבתי אוהבת מאוד את התחליף ואין לה בעייה שבמקום הנקה מקבלת אותו. כעת אני מרגישה שניתן להפסיק עם ההנקה באופן מוחלט, הבעיה, שבמשך היום היא מבקשת לפחות פעמיים (מלבד בוקר וערב) הנקה. אני רוצה להחליף לה בתחליף, אך לא יודעת אם לתת לה אותה כמות 240CC, או להוריד לה חצי מכמות האבקה באותה כמות מים או לשמור על הכמויות המדוייקות ורק להוריד לה בכמות ל120 CC. מה דעתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין...
קרן06/06/2010שכחתי לציין כי היא אוכלת מוצקים 3 פעמים ביום, ובד"כ אין בעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי ריכוז הפורמולה
סיגל מיכאלי07/06/2010היי חשוב מאוד לדעת שאסור לשנות את ריכוז הפורמולה כלומר לשים כפית על פחות מים או יותר מים ,זה יוצר עומס על כליות וכו,או יוצר חסר כמו במקרה רמדיה חסר של ויטמין B12 לכן הכיני פורמולה כמו בהנחיות ותתני ארוחה לפי סדר יום ,
בתיאבון סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהדייאנה03/06/2010
שלום רב ,
ילדתי לפני כ-9 חודשים ועד עכשיו הנקתי את בתי , בתחילה היא רק ינקה ועם הזמן כשהיא התחילה לאכול אוכל מוצק הנקתי אותה פעמיים ביום בבוקר ובלילה כעת התחלתי לעבוד וקורה שאני מניקה רק פעם אחת ביום.
שאלתי היא האם יכול לקרות בעקבות מצב זה שלא יהיה לי חלב .
האם אני צריכה לעשות משהו ? יש משהו לעשות?
אני אשמח לקבל עזרה.
דייאנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בתדירות נמוכה
יפית בוגנים04/06/2010היי דיאנה ,
אני לא יודעת מה היא אוכלת ואם היא מקבלת בנוסף לארוחות תמ"ל . היא זקוקה עדיין לחלב, והנקה אחת יכולה להביא לכך שהכמות תפחת עוד. את יכולה להניק בוקר וכשאת חוזרת מהעבודה, לפני השינה.. או שאיבה . לא הבנתי מה הסיבה שעברת חהנקה פעם אחת - לפעול בהתאם למה שהיא מקבלת ומה שמתאים לך .
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית בקבוקטלי01/06/2010
היי
אני מניקה כבר חמישה חודשים את ביתי בהצלחה ובהנאה. עכשיו התחלתי עם מזון מרוסק לאט.. חשבתי שצריך להוסיף מיים ואז הסתבר לי שהקטנה לא מוכנה לשתות מבקבוק.. ניסיתי לשאוב ולתת לה והיא מסרבת.. רוצה רק ציצי. קצת מדאיג.. עוד שלושה חודשים אני חוזרת לעבודה. מה עושים? איך אפשר להרגיל לשתות גם מבקבוק?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתייה מבקבוק
יפית בוגנים03/06/2010היי טלי,
ראשית , בשלב זה כשאת רק מתחילה טעימות, עדיף להציע לה חלב שלך ולא מים. לא חייבים "לעבור" דרך בקבוק . אפשר להציע מיד בהתחלה שתיה מבקבוק, גם של חלב שאוב שלך . את יכולה לנסות . אם היא לא מעוניינת, לא להכריח . אם בכל זאת חשוב לך, הציעי לה כמשחק את הבקבוק, הדגימי איך את "שותה" ממנו . גם אנחנו לא היינו מסכימים להכניס לפה משהו לא מוכר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקהתדלה01/06/2010
יש לי תינוקת בת חצי שנה ואני רוצה לפסיק להניק זה נורא קשה לי ניסיתי
בכפית ועם כל מיני בקבוקים הכי קרוב לפיטמת אם וכלום לא עוזר
עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסית את הבקבוק של MAM
ליאת02/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
יפית בוגנים03/06/2010היי,
גמילה יש לעשות בהדרגה ובעדינות, את מעוניינת להפסיק , היא מעוניינת במוכר והאהוב - הנקה . התחלת להציע לה מוצקים ? היא מעוניינת בכך לדעתך? בהדרגה היא תקבל ארוחה של מוצק ואת החלב את יכולה להציע לה לשתות מתוך כוס, לא חייבת בקבוק. בכל אופן, זהו תהליך הדרגתי , סבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התינוקת עצבנית בהנקה.. צריכה עזרה..נעמה31/05/2010
שלום..
פוצה תינוקת חייכנית בת 4.5 חודשים.
יונקת באופן מלא, כל 3-4 שעות.
בשלושת הימים האחרונים, כמעט בכל הנקה היא עצבנית, מושכת את השד, ומפסיקה לאכול בתוך 10 דקות (במקום 20-25 קודם).
כל הנקה כזו מסתיימת בבכי עד שאני לוקחת אותה להירגע מול החלון.
בין ההנקות היא יותר עצבנית מהרגיל.
יש רעיון ממה יכול לנבוע ואיך לסדר את הענייין??
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבנית על השד
יפית בוגנים03/06/2010היי נעמה
מהתיאור שלך אני מבינה שב 10 הדק' הראשונות היא יונקת כרגיל ואחרי כן היא מתחילה להתעצבן ולמשוך את השד. סיבה אפשרית היא היחלשות הזרימה של החלב, או שהיא מסיימת לאכול ומעוניינת להמשיך למצוץ אך לא לשתות. התחדשות הזרימה מעצבנת אותה ...
זרימה חלשה את יכולה לנסות לשפר ע"י שיפור ההצמדה שלה לשד ולחיצות על השד תוך כדי שהיא יונקת (כמו שמחזיקים שקית שוקו שרוצים שיזרום חזק .. סליחה על הדימוי:) )
האם את מחזירה אותה לשד אחרי שהיא נרגעת ? את רושמת שהיא פחות רגועה בין ההנקות אך לא ברור אם הסיבה היא שהיא לא סיימה לאכול או משהו אחר שמפריע לה . נסי להחזיר אותה אל השד .
כל שצריך לעשות הוא להתבונן בה ולנסות למצוא מה משפר את המצב, התחילי עם הטיפים הנ"ל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכן לינוקלימור31/05/2010
שלום רב,
התינוק שלי בן חודשיים ועד היום הייתי משלבת הנקה עם תוספת מטרנה, בימים האחרונים הוא לא מוכן לינוק בשום אופן למרות כל הניסיונות שלי, בלילות הוא מוכן לינוק כשהוא עוד "רדום", אך מהר מאוד הוא מגלה את העיניין מתעצבן ולא מוכן לינוק יותר ורק לשתות מבקבוק.
אנני יודעת מה הבעייה כי שאבתי ואת החלב הוא שתה מהבקבוק ללא בעייה ולא שיניתי תזונה בימים אלו.
סיבה שחשבתי עליה היא שבשבועות האחרונים התחלתי להתעקש איתו על המוצץ (כי לפני כן הוא לא היה מוכן בכלל לשים מוצץ) ואולי בגלל שזה מזכיר לו את פיטמת השד רק ללא חלב הוא משליך זאת על הפיטמה שלי?
אני רוצה לציין שבלילה שאני כן מצליחה להניק לכמה דקות זה מרגיש כאילו הוא שכח איך יונקים והתפיסה שלו לא חזקה כמו פעם.
אודה לתשובתכם המהירה כי השאיבות פוצעות אותי ואנני רוצה להמשיך ולהביא לו כמויות גדולות יותר של תמ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרב לינוק
יפית בוגנים03/06/2010היי לימור
המצב הוא כעת שמתוך שתי האפשריות הוא מעדיף בקבוק. את יכולה לנסות להציע לו את השד אחרי בקבוק כדי שלא יהיה מתוסכל בתחילת ארוחה כשהוא מצפה למשהו אחר . השד צריך להיות מקום נעים, לא מתסכל. לא לנסות להכריח אותו שום דבר שהוא לא מעוניין בו, הוא אמנם קטן אך מאותת מאד ברור על רצונותיו.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עוברים לשאיבת חלב ?קרן31/05/2010
היי,
בני בן 3 וחצי חודשיים , ניזון מהנקה בלבד.
אני אמורה לחזור לעבודה בקרוב (עבודה של 9.5 שעות, כולל נסיעות) ורוצה להמשיך להניק / לשאוב.
לא תהיה לי בעיה לשאוב בשעות העבודה.
איך עושים את זה ?
איך מגיעים לכך שביום הראשון שאני נמצאת בעבודה לארגן שיהיה לי חלב שאוב בשבילו ליום שלם ?
הרי יום לפני שאני חוזרת לעבודה אני צריכה להניק , אז איך גם שואבים ? מאיפה יהיה לי כ"כ הרבה חלב ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה
יפית בוגנים03/06/2010היי קרן ,
ראשית, מעולה שתוכלי לשאוב בעבודה, אם תשאבי 3 פעמים בעבודה, תהיה לך כמעט כל הכמות ליום הבא. מנה נוספת את יכולה לשאוב בבוקר - לפני שאת יוצאת לעבודה או בערב לפני השינה . לשם כך, עלייך להתחיל בכך כשבועיים לפני . אם הוא יונק משד אחד בכל ארוחה , שאבי תוך כדי ארוחת הבוקר מהשד השני. אם הוא יונק משני השדיים בכל ארוחה שאבי אחרי ארוחה קבועה (בוקר/ ערב) הגוף יתרגל תוך מספר ימים לייצר יותר. את הכמות הראשונית את יכולה להתחיל ל"אסוף" ולהקפיא .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)