מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה דחוף!!!מאיה אריאל24/12/2010
שלום ! אני מניקה את בתי קרוב לשנה ולאחרונה שמתי לב שבשד אחד יש לי וריד נורא בולט .ובשד שהיא לא יונקת לא קיים שום וריד בולט.רציתי לדעת האם יש סיכון זה לא כואב לי אבל זה לא נעים לי .. מה עליי לעשות האם אני צריכה לראות רופא ? או שזה יחלוף מעצמו עקב ההנקה אולי ? בתודה מאירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה דחוף!!! - תגובה
שרית פאר02/01/2011שלום לך,
במהלך ההנקה ולאחריה ישנה זרימת דם מוגברת לשד וזה בעצם הוריד שאת רואה.
הוריד הבולט לא חייב להיות קיים בשני הצדדים ובהחלט לא אצל כל אחד , כמו שהורידים בזרוע אינם בולטים אצל כולם.
במידה והדבר מדאיג אותך, ממךליצה להיוועץ עם כירורג שד - דרך דפי האינטרנט לא יכולה לאבחן אם זה חריג או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה להנקה לאחר הפסקהמלי23/12/2010
שלום. אני אמא לתינוקת בת תשעה חודשים. בקרוב אני נאלצת לנסוע לחו"ל לשבוע בלי התינוקת. כרגע התינוקת אוכלת ארוחה אחת ביום מ-צלחת ושאר הארוחות יניקה. כשאהיה בחו"ל אני יודעת שיתאפשר לי לשאוב מקסימום פעם בבוקר ופעם בערב . אני מאד רוצה להמשיך את ההנקה כשאני חוזרת. השאלה איך אני אחזור להנקה סדירה כמו שהיתה- ביום ובלילה, הרי החלב שלי יתמעט אחרי שבוע של "פיחות"? כוונתי- איך אני מבצעת את תהליך החזרת המצב לקדמותו בלי שהתינוק יהיה מתוסכל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה להנקה לאחר הפסקה - תגובה
את מתארת מצב לא פשוט, בכדי לשמור על משק החלב רצוי לשאוב יותר פעמים ממה שתארת אחרת בהחלט תרגישי מיעוט חלב אחרי שבוע.
ממליצה לך לקחת איתך משאבה ביתית ואפילו לשאוב ולזרוק העיקר לשמור על דרישה, במהלך היום ממליצה למצוא 15-20 דקות בכדי לשאוב עדיף לכל 4 שעות לא כולל בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בלבד !מאיה אריאל23/12/2010
שלום רב! בת בת שנה וחודש ועדיין יונקת אבל משד אחד בלבד היא מסרבת לינוק מהשד השני . אין לי ברירה ואני נכנעת לה כי עם לא היא לא תינק שאלתי היא כזו מה עליי לעשות השד ייותר גדול מהשני וביינתים אני ממשיכה להניק אותה עד שתגדל היא לא משתפת פעולה באכילת מוצקים לפעמים היא אוכלת מעדנים האם להפסיק את ההנקה עם כן מה עליי לתת לה לאכול בלילות איך לעשות זואת בתודה מראש מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בלבד ! - תגובה
קצת פסיקים ונקודות היו עוזרים להבין את מה שכתבת....
מדוע היא מסרבת לינוק מהשד השני?
האם זה כל השנה שהיא מסרבת או לאחרונה?
ישנה אפשרות לשאוב מהשד השני.
בכל מקרה ממליצה להעזר במלווה התפתחותית, בגיל שנה וחודש מאד מומלץ לאכול מוצקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לבקבוק - דחוף!!אמא23/12/2010
אחרי שקראתי פה כמעט את כל הפורום והעצות להרגלה לבקבוק- אני מיואשת!!
בני בן 4 וחצי חודשים, יונק בלבד. אני צריכה לחזור לעבודה אוטוטו והוא עדיין לא מוכן לקחת בקבוק בשום אופן!
ניסינו את הכל- מישהו אחר נותן לו, אני לא בסביבה, החלפתי בקבוקים, נתנו לו להישאר קצת רעב (עד גבול היכולת שלי) וגם כוס עם פיה קשה.
העניין שכשאני לא נמצאת הוא פשוט מחכה שאחזור ולא אוכל גם 6 שעות. אני מפחדת שהוא יתייבש או יתחיל לרדת במשקל .
מה עוד אפשר לעשות שלא עשינו?
אציין כי איני רוצה להפסיק להניק אלא לתת לו חלב שאוב כשאהיה בעבודה ולהניקו בשאר שעות היממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תשובה לשאלתי ?????
אמא30/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לבקבוק - דחוף!! - תגובה
אין בידי המלצות נוספות שאוכל לתת לך מעבר למה שכתבת.
ממליצה להיוועץ עם מלווה התפתחותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהלילו23/12/2010
שלום רב
ברצוני לדעת איך ניתן בהדרגה להפסיק לשאוב חלב?
אני שואבת כל 7 שעות כרגע.
תודה
a* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה - תגובה
מדלגים על שאיבה, ואחרי 3 ימים על עוד שאיבה, ואחרי 3 ימים מורידים את השאיבה האחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אונים והנקהיפעת20/12/2010
שלום רב.בני בן 8 חודשים.יונק.לצערי בשבוע האחרון כמעט ורק יונק.מגיל 6 חודשים
החל לאכול מוצקים אך לאט ובהדרגה החל לסרב לאכול בהתחלה סרב לאכול מנה מלאה ועכשיו כמעט ולא אוכל מוצקים (סוגראת פיו חזק או יורק את האוכל).אני משתדלת לגוון לו את האוכל אך לשוא.הוא משתמש בציצי (חוץ מתזונה) כמוצץ,נרדם רק עם ציצי לכן נמצא כמעט כל היום על הציצי.אני חוששת שהחלב שלי אינו מזין מספיק בכדי שתזונתו של בני תתבסס עליו בלבד.חייבת לציין שמתעורר המון פעמים בלילה ומקבל ציצי.אני די מיואשת.אני גם עייפה וגם חוששת שבני לא ניזון נכון ויותר מכל אני מרגישה שאני בתוך מעגל קסמים שאין לי מושג איך לצאת ממנו.
חוץ מזה הוא תינוק מקסים ומתפתח יחסית יפה לגילו.
אודה לעזרתכם המיוחלת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אין תגובה לשאלתי?
יפעת22/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הנקה קצראורלי20/12/2010
שלום,
בתי בת חודש וחצי. אני מניקה. כל הנקה שלה יחסית קצרה. משהו כמו 10 דקות. ובד"כ מסתפקת רק בשד חד כל פעם.
את בני הייתי מניקה המון זמן, לכן מוזר לי.
עד עכשיו היא עולה יפה במשקל והיציאות סבירות אך אני עדיין קצת מוטרדת. כי זה לא שהיא מפצה על זה בהנקות תכופות, מרווחי ההנקה סבירים.
האם יש סיבה לדאגה או שיכול להיות שהיא מקבלת את החלב שמספיק לה בזמן כה קצר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הנקה קצר - תגובה
שרית פאר21/12/2010שלום אורלי,
לא מובן לי על שם מה הדאגה...
את כותבת כי תינוקך מתפתחת יפה ורגועה וההנקות קצרות - נשמע גן עדן :-)
אל תשווי אותה לתינוקך הקודם, כי לא רק בזמני הנקות היא תהיה שונה ממנו.
שמחי בחלקך ואל תחפשי דאגות מיותרות.
המשך שבוע טוב
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ואמצעי מניעהאמא ל220/12/2010
ידוע לי שהנקה היא אינה אמצעי מניעה שוחחתי עם הרופא על האופציות האחרות
אני הייתי בטחה שיש גלולה נגד הריון שבטוחה להנקה מה שלא ידעתי זה שהיא מורידה את תנובת החלב (לפי דברי הרופא)
הבנתי שיש גלולה נוספת שבה כמות ההורמונים נמוכה מאוד אבל שהיא בטוחה רק ב 90 אחוז
האם הדבר נכון? אני לא רוצה שהגלולה תפגע בכמות החלב שלי
ומה ההמלצה שלכן לאמצעי מניעה בזמן הנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ואמצעי מניעה - תגובה
שרית פאר21/12/2010שלום אמא,
כמובן שאמצעי ההנקה הכי מומלץ הינו אמצעי מניעה שלא כולל הורמונים...
כלומר קונדום.
גם הגלולה שנחשבת בטוחה בהנקה יכולה לגרום לירידה בכמויות החלב.
המשך שבוע טוב
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא ל222/12/2010ובמידה ומסתמכים עם הנקה בלבד מה הם האחוזים?
הרי אם אין מחזור אין ביוץ איך אני יכולה להכנס להריון אם לא קיבלתי מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
שרית פאר22/12/2010הנחה שהמציאות הוכיחה כי היא לא נכונה...
נשים ידועות כמאד פוריות בשנה הראשונה לאחר הלידה, קחי את זה לתשומת ליבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה
אמא ל225/12/2010:-)
לקחתי לתשומת ליבי :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל המניקות- אכילת אגוז קוקוס מגבירדניתושששששש19/12/2010
שלום לדכל המניקות אכילת אגוז קוקוס מעשיר את חלב האם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל המניקות- אכילת אגוז קוקוס מגביר - תגובה
הדס חבקין20/12/2010לא שידוע לי או לספרות המקצועית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמת סיליקוןמיכל19/12/2010
אני מניקה עם פטמת סיליקון. רציתי לדעת כל כמה זמן צריך להחליף לחדשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמת סיליקון - תגובה
הדס חבקין20/12/2010הי מיכל,
כדאי לעשות סטריליזציה לפני כל שימוש, לגבי ההחלפה- לפי הוראות היצרן, נראה לי הגיוני פעם בשבועיים +-
בכל מקרה, האם התייעצת עם אשת מקצוע לגבי פטמת הסיליקון? לעיתים ניתן בכלל להפסיק את השימוש בה אחרי שההנקה מסתדרת.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hanakahkati19/12/2010
הבטן שלא משמיעה רעשים כל הזמן האם זה מצביע על משהו לא תקין?, ועוד הו מוציא נאדים כל הזמן, האם זה אומר שהוא לא יסבול בגזים?
הבן שלי בן 3שבועות יונק בלבד כ9 פעמים ביום, עד לפני יומיים עשה בין 4-6 קקי, ביומיי אחרונים הוא עשה רק פעם אחת. פיפי יש בשפע, אני רואה בליות וגם שהציצים מתרוקנות לאחר הנקה, האם זה תקין? קקי 1 ביום? כמה קקי אמור להיות החל שבוע 4?
האם ניתן להשכיב אותו מיד בתום ההנקה או שכדי לחכות? כמה?
אני שמתי לב שלפעמים הוא מבקש לינוק רק כדי לישון האם לתת לו או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hanakah - תגובה
הדס חבקין20/12/2010הי קטי,
נשמע לי שהכל בסדר עם ההנקה כל עוד תינוקך ממשיך לעלות במשקל ולא סובל מכאבי בטן.
אחרי ההנקה כדאי לחכות להוצאת אויר (גרפס) 5-10 דקות ואם לא אז לא..
אם הוא מבקש לינוק כדי להרדם, זה בסדר, זה ממש לא הזמן להקנות לו חינוך והרגלי שינה..
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מור מילקמזל14/12/2010
בהמשך לתגובתך, אני משלבת שאיבות לפחות פעם פעמיים ביום למרות שיוצא מעט מאוד (בערך 10-20 מ"ל במשך חצי שעה). מניקה בערך כל שעתיים שלוש. בני אוכל בערך 5 דקות מצד אחד ולא יותר מדקה שתיים מהצד השני( לא תמיד מעוניין בצד השני).התינוק עולה במשקל בערך 700-800 גרם בחודש.
4 טיטולים רטובים ביום, יציאה פעם ביומיים.
ישנם ימים (בודדים) שאני מרגישה את החזה מתמלא והתינוק יותר רגוע, אך מרבית הזמן אינני מרגישה שיש מספיק חלב ובני פחות רגוע.האם יתכן שגם כשאני מרגישה שהחזה ריק, יש לי חלב במידה מספקת?
אני מקפידה על תזונה תקנית, שותה 2-2.5 ליטר מים ביום. משתדלת לנוח. יש לציין כי עברתי ניתוח להגדלת חזה לפני כ 3 שנים. האם יש קשר?
האם מומלץ לעבור ל"רב חלב" או חילבה?
אני מעוניינת להניק לא פחות מגיל חצי שנה,מקווה שיותר...
אודה לתשובתך המהירה,
מזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור מילק - תגובה
הדס חבקין15/12/2010הי מזל,
נשמע לי שהכל תקין , לפי העליה של התינוק במשקל...תנסי להציע לו את השד ליותר זמן- תנסי להוציא לו אויר (גרפס) ולהציע את הצד השני או אפילו לחתל ולהציע לו להמשיך.
אין קשר לניתוח להגדלת חזה כיוון שלא נוגעים בצינורות החלב.
אני מכירה את החילבה - כמוסות ללא ריח נטילה של 3 כמוסות כפול 3 ביום, בנוסף להנקה מרובה ושאיבות. לא מכירה את הרב חלב ומה הוא מכיל.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ועצירותנעמה14/12/2010
שלום
אני שבועיים וחצי לאחר הלידה
מה אפשר לקחת לעצירות שלא ישפיע על התינוק מבחינת גזים??
האם שזיפים עושים גזים לתינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ועצירות - תגובה
הדס חבקין15/12/2010הי נעמה,
את יכולה להשתמש בנרות גליצרית או בחוקן קטן של מיקרולקס.
שום מאכל לא גורם לגזים לתינוק באופן חד משמעי.. תנסי לאכול שזיפים ותראי איך התינוק מתנהג...עקרונית, לא אמורה להיות בעיה.
כל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין קקיkati14/12/2010
שלום
הבן שלי בן 3שבועות יונק בלבד כ9 פעמים ביום, עד לפני יומיים עשה בין 4-6 קקי, ביומיי אחרונים הוא עשה רק פעם אחת. פיפי יש בשפע, אני רואה בליות וגם שהציצים מתרוקנות לאחר הנקה, האם זה תקין? קקי 1 ביום? כמה קקי אמור להיות החל שבוע 3?
שני, בהנקה קורה כמה פעמים שהוא כאילו מיתיאש וזז וקצת מתבכיין כאילו משהו מפריע לו או כואב, זה נמשך כמה שניות והוא ממשיך לינוק כרגיל. מה זה יכול להיות?
האם ניתן להשכיב אותו מיד בתום ההנקה או שכדי לחכות? כמה?
אני שמתי לב שלפעמים הוא מבקש לינוק רק כדי לישון האם לתת לו או לא?
תודה רבה על התשובות
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך אין קקי
kati15/12/2010עוד שאלה, הבטן שלא משמיעה רעשים כל הזמן האם זה מצביע על משהו לא תקין?, ועוד הו מוציא נאדים כל הזמן, האם זה אומר שהוא לא יסבול בגזים?
תודהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אין קקי - תגובה
הדס חבקין15/12/2010הי קרן,
קצת קשה לי לאבחן דרך האינטרנט.. הייתי מציעה שתיגשי איתו לרופא ילדים על מנת שיעריך את מצבו של בנך.
בנוגע לשאלתך הראשונה- יכול להיות עצירות ויכול להיות שהכל תקין.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להתיחס בבקשה לשאלות האחרות?
kati16/12/2010תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!אמא ל214/12/2010
היי
ביומיים האחרונים כנראה שהייתה לבן שלי קפיצת גדילה הוא ינק כל שעתיים בערך במקום כל 3
שמתי לב שהחזה לא מלא כרגיל לפני הנקה
כמעט כל יום אני שואבת פעם אחת ב 22:00 בלילה (הארוחה האחרונה לפני השנת לילה) כדי שיהיה לו יותר קל לאכול מכיון שהוא ישן רב הזמן בזמן הזה
בד"כ אני שואבת בלי שום בעיה תוך כמה דקות 120 מ"ל
הפעם שאבתי בקושי רב מאוד 90 מ"ל וזהו אין לא יוצא יותר!!!
וזאת אחרי שכמו שאמרתי קודם כל היום הרגשתי שהחזה יחסית רך כל הזמן ומרגיש מרוקן ולא מלא כתמיד (למרות שבבוקר אחרי שנת הלילה הוא כן היה מלא)
מה קרה? האם "נגמר" לי החלב??? מה אני יכולה לעשות
בנוסף לכך תמיד אחד מהצדדים מלא יותר והשני פחות מאחד אני שואבת בד"כ 50 מ"ל ומהשני 70 מ"ל ואפילו יותר
מה אני יכולה לעשות כדי לאזן את הכמות בשני הצדדים
אשמח לעזרתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה!!! - תגובה
הדס חבקין15/12/2010אמא יקרה,
קודם כל -הרשי לי להרגיע אותך , אנחנו לא שווים כמעט בשום איבר בגוף ... יד ימין כותבת יותר טוב מיד שמאל ושד אחד מייצר כמות מסוימת וצד שני מייצר יותר או פחות..זה לכשעצמו תקין!! אני לא ממש מבינה למה את שואבת כאשר הילד ישן... כשהוא ישן-תשני!! (אלא אם יש בעיה של עליה במשקל???)
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אמא ל216/12/2010אני שואבת גם כדי להקפיא חלב וגם לפעמים את הארוחה האחרונה שלו לפני שאני הולכת לישון אני נותנת לו בבקבוק וזה עוזר לו לישון יותר ולהתעורר אחרי 5 שעות במקום 3 וזה נותן לי זמן שינה ארוך יותר
אבל זאת לא הייתה השאלה העיקרית
אני מודאגת כי ימים האחרונים כשאני שואבת אני שמה לב שאני שואבת פחות מלפני שבוע לדוגמא
כמו שאמרתי לפני שבוע הצלחתי לשאוב בלי בעיה תוך כמה דקות 120 מ"ל ועכשיו בקושי רב אני מצליחה 90 מ"ל
הכמות שאני שואבת לא אמורה לעלות עם הזמן? הוא לא אמור לאכול יותר ככך שהוא גדל?
מה אני יכולה לעשות כדי להגביל את תנובת החלב? אם יש צורך בכך בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
הדס חבקין20/12/2010אמא יקרה,
דוקא לא.. ככל שתינוק גדל כך הוא עולה פחות במשקל (החל מגיל 4-5 חודשים)..תינוקות יונקים בד"כ מסופקים ממנה של 100-120CC , נשמע לי סביר שיוצא לך 90.
לא נראה לי שיש צורך בהתערבות כלשהיא.
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)