מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בן 7 חודשים עדיין פולטאמא מודאגת02/12/2023
בן 7 חודשים. פלטן מלידה ולכן מגיל 3 ימים אכל נוטרילון ar שלא העלים את הפליטות לחלוטין אבל הפחית באופן משמעותי. בשבוע האחרון החלפנו את האוכל לתמ״ל צמחי לאחר ביקור אצל רופא ילדים שחושד שאולי בכלל מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה שמתבטאת בפליטות. עדיין פולט גם עם התמ״ל הצמחי וגם כשאנחנו מסמיכים את הבקבוק עם דייסה. בנוסף, אוכל 2 ארוחות מוצקים ביום של פירות ומרק עם עוף במרקם טחון. פולט גם אותם אך לא בכמויות גדולות. לעיתים לא נינוח בהאכלות, אבל לא יודעת אם לייחס זאת לרפלוקס. לעיתים משתנק כשבולע מרקם דליל משתנק ומשתעל, ששותה מים לדוגמא (זה תקין?). לא קיבל תרופה כגון אומפרזול עד היום. כשפולט לא ניראה שסובל. מה יכולה להיות הסיבה שהוא לא נינוח בהאכלות? האם יכול להיות שכשהוא פולט הוא לא סובל אבל כשאוכל בקבוק או פירות/מרק כן יכאב לו? הגיוני שעדיין פולט למרות גילו ולמרות שכבר מתיישב ונעמד? האם זה נכון להעביר אותו לתמ״ל צמחי? למרות שעדיין פולט, היציאות שלו השתפרו וכבר לא קשות וכמו גללים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוק בן 7 חודשים שעדיין פולט, סביר?
ד"ר אחיה אמיר03/12/2023הי אמא מודאגת
תינוקות רבים פולטים. למעשה ניתן להגיד כי ריפלוקס (עליית תוכן קיבה כלפי מעלה) היא בגדר הנורמה בתינוקות.
לרוב הריפלוקס חולף תוך מס' חודשים בודדים, אך בחלק מהתינוקות עלול להימשך חודשים רבים, אף מעבר לגיל שנה.
ברוב המקרים, לריפלוקס אין שום השלכות רפואיות, ומעבר לריח חלב חמוץ וצורך בכביסות מרובות- אין השלכות נוספות.
כך שעל פניו נשמע שבנך הוא ילד בריא.
במיעוט המקרים, ריפלוקס עלול לגרום לבעיה רפואית-
הבעיה השכיחה ביותר היא ארועי כאב ו/או אי-שקט כתוצאה מחשיפת הושט למיצי הקיבה החומציים. החשיפה תתרחש ללא תלות במזון אותו אכל הילד.
בעיה נוספת, נדירה יותר, היא חוסר עלייה במשקל.
במקרים של ריפלוקס עקשני ואינטנסיבי, בהחלט ייתכן שיש מקום לשקול החלפת פורמולה מתוך מחשבה שייתכן והפליטות משקפות למעשה הקאות על רקע תגובה אלרגית.
ניתן לנסות פורמולה צמחית, אך לצורך מיצוי הסוגיה - יש לעבור לפורמולה מפורקת (נוטרילון פפטי-ג'וניור, סימילאק אלימנטום או נוטרמיגן).
להערכתי הסיכוי לשיפור משמעותי במקרה של בנך- נמוך.
אם בנך עולה במשקל היטב, ואינו סובל באופן תכוף מכאבים- אני מציע להמשיך לעקוב אחריו בלבד.
במידה והכאבים הם משמעותיים- בהחלט ניתן לשקול טיפול בסירופ אומפרזול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אומפרזול תינוקת בת חודשייםשרית12/11/2023
שלום רב,
ראשית אתחיל ואמר כי ביתי צרכה מגיל לידה נוטרילון רגיל. בגיל שבועיים הבחנו בסוג של גודש באף התעטשויות ועיניים אדומות במשך חודש שלא מדובר בצינון. בהגיעה לגיל חודש וחצי החלו פליטות בקשת בהמלצת הרופאה עברנו לנוטרילון ar, הפליטות פסקו וגם הנזלת נעלמה כאילו ולא הייתה. מה שכן התחיל אי שקט נוראי,צרבות, כאבי בטן ועצירויות. בהמלצת הרופאה קיבלנו טיפול באומפרזול.
הילדה בת חודשיים שוקלת 5.080 קג קיבלנו מינון של 2.4 מג פעמיים ביום. נצפה שיפור מועט באי השקט אך נראה שהמינון נמוך.
לפני כשבוע היינו בטיפת חלב ששם האחות המליצה לעבור לנוטרילון קומפורט בשילוב האומפרזול וכך עשינו, הצואה השתפרה כאבי הבטן נעלמו אך הגודש באף והעיניים האדומות וההתעטשויות חזרו בצורה ניכרת והיא שוב באי שקט.
אשמח לקבל הכוונה בשתי נקודות שציינתי לאור הממצאים.
1. האם מינון האומפרזול מתאים למשקלה או שניתן לעלות ולכמה.
2. מה ההבדל בין תמל ar לתמלים החלביים האחרים שככה היא מגיבה בנזלת אלרגית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלרגיה לחלב פרה, ריפלוקס ומה שביניהם בתינוקת בת חודשיים.
ד"ר אחיה אמיר03/12/2023הי שרית,
סליחה על התגובה המאוחרת.
כמו תמיד עם תינוקות שלא מסתדרים, הסיפור מורכב!
אתחיל דווקא מהסוף- מבחינת אלרגיה- אין הבדל בין תמ"ל רגיל לבין תמ"ל AR- שניהם מבוססים על חלבוני חלב פרה ואמורים לעורר את אותה תגובה אלרגית.
לאור זאת, להערכתי, יותר סביר שהתלונות שמקורן במערכת הנשימה העליונה (נזלת, גודש אפי וכו') משקפות זיהומים ויראליים שונים ולא תגובה אלרגית של ממש.
שנית, לגבי הקשר בין פליטות ובין אי-שקט. כתבתי כבר מספר פעמים על הנושא, וניתן למצוא קצת יותר אינפורמציה באתר שלי (חפשי בגוגל).
בתינוקות עם ארועי אי-שקט חוזרים, יש לחשוד במחלת ריפלוקס. הטיפול המקובל הוא ע"י סירופ אומפרזול (לוסק, אומפרדקס). בתינוקת במשקל 5 ק"ג, ניתן לעלות במינון עד 2.5 מ"ל (שהם 5 מ"ג) פעמיים ביום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לצליאק תשובות מעבדהרפאל07/11/2023
בני בן 7,נשלח לבדיקת דם לצליאק כחלק מבירור כללי של בעיות גדילה.
בבדיקת דם לפני 4 חודשים:
TRANSGLUTAMINASE_IgA
תוצאה
69.60 U/mL
ENDOMYSIAL IgA
תוצאה
Bord. 1:2.5
חזרנו על הבדיקה שלשום
TRANSGLUTAMINASE_IgA
תוצאה
65.20 U/mL
ENDOMYSIAL IgA
תוצאה
Negative
נשמח לדעת האם זה אומר שיש חשד לצליאק?
מה לעשות בהמשך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרולוגיה חיובית לצליאק- מה המשמעות?
ד"ר אחיה אמיר03/12/2023הי רפאל
סליחה על התגובה המאוחרת.
הבדיקות שציינת מעידות על נוגדנים חיוביים המחשידים למחלת צליאק.
אין בבדיקות הללו בכדי לאבחן צליאק סופית, שכן נוכחות הנוגדנים לבדה אינה מספיקה. בנתונים אלו, יש להתקדם לביצוע בדיקת גסטרוסקופיה עם לקיחת ביופסיות- שהיא הבדיקה האבחנתית.
במקרים מסויימים, ניתן לעיתים להגיע לאבחנה סופית של צליאק ללא צורך בגסטרוסקופיה, אך מן העולה מהנתונים שסיפקת- בנך לא מתאים להליך זה ותידרש בדיקת גסטרוסקופיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לתמ"ל רגיל לאחר שימוש בנוטרילון פפטי גוניוררועי29/10/2023
היי,
התינוק שלי בין 11 חודשים.
ינק עד גיל שלושה חודשים.
עבר לתמ"ל נוטרילון הרגיל, למשך שלושה חודשים
התחילו בעיות של גזים וכאבי בטן, רעשים מוזרים מהבטן, אי נוחות של התינוק, וקצת פריחה בגוף.
עברנו לפורמולה צמחית של מטרנה כשהיה בגיל חצי שנה. למשך כחודש. בהמלצת רופאת המשפחה.
ראינו שיש הקלה רבה אצל התינוק, והרופאה המליצה לנו לעבור לנוטרילון פפטי גוניור כי הוא יותר בריא לתינוק.
כך הוא כבר 5 חודשים והכל תקין.
כיום הוא בן 11 חודשים ורצינו להבין מה הלאה?
עד מתי נשאר עם הפפטי גוניור?
יש פורמולה לנוטרילון, נוטרילון ללא לקטוז, האם זאת אופציה? ובהמשך לחזור לנוטרילון הרגיל?
מה האפשרויות הטובות ביותר עבור התינוק במטרה חהחזיר אותו לתלם של הסבילות ללקטוז?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורמולת תזונה בבן 11 ח'.
ד``ר אחיה אמיר05/11/2023הי רועי,
אני חייב להתוודאות שלא לגמרי הבנתי את השתלשלות הארועים ואת חילופי הפורמולות שביצעתם.
אם אני מצליח לנחש, בין השורות- ככה"נ הרופא/ה שלכם חשד כי מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה? זה העניין?
אם אכן זה העניין, ובנך טרם נחשף מאז למוצרי חלב- יש לעשות טסטים עוריים אצל אלרגולוג, לוודא כי אין סכנה בחשיפה מחודשת לחלבון חלב פרה. אם הטסטים עוברים בשלום- ניתן לבצע חשיפה הדרגתית, תחת פיקוח רפואי קל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה תקינה חוווה שילשוליםמור25/10/2023
שלום רב,
כבר שבועיים שאני חווה צואה רגילה יחד עם שילשולים. כלומר יכולות להיות ביום שתי יציאות תקינות והשלישית תהיה יציאה של שילשולים, או שישנם ימים שהיציאות הם רק שילשולים וימים עם צואה תקינה.
מה לדעתך הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יציאות במרקמים משתנים
ד"ר אחיה אמיר05/11/2023הי מור,
באופן כללי, שתי אפשרויות באות בחשבון.
האפזרות הסבירה יותר היא זיהום מעיים קל.
אפשרות הנוספת, ואני אומר זאת בזהירות שכן לא ציינת כלל מידע שעשוי לתמוך באפשרות זו- שבפועל יש לך נטייה לעצירות. בזמן עצירות, לעיתים נתקעים גושי צואה במעיים. מכיוון שצואה נוזלית ממשיכה להגיע, היא לעיתים מחלחלת בין הגושים- ובשרותים, לאחר לחץ- רואים תוכן רך יחסית לסירוגין, ולסירוגין גושים קשים שיוצאים.
בכל אופן, איני חושב שיש מה להיות מודאג יתר על המידה.
להת'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס סמוי תינוקת בת 3 שבועותשירה12/10/2023
תינוקת בת 3 שבועות עם ריפלוקס סמוי אוכלת נוטרילון AR
סובלת מעצירות וגזים מרובים בוכה המון מהלך היום והלילה בעקבות כאבי בטן.
כשהייתה בת 10 ימים הייתה מקשיתה את גבה ולא נינוחה ופלטה פעם אחת, בעקבות כך אובחן ריפלוקס סמוי עברה לכלכלת AR והומלץ לשלב בין הארוחות שתיית מים רתוחים כדי לעזור לעצירות (לא עוזר)
יש מידת שיפור מועטה ממש בריפלוקס אך עדיין מקשיתה את עצמה ולא נינוחה כאבי הבטן מהעצירות והגזים רק מחמירים
לא הומלץ להשתמש בתרופות עדיין
עולה במשקל
אשמח לקבל את עצתך כיצד להמשיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריפלוקס בבת 3 שב'
ד"ר אחיה אמיר22/10/2023הי שירה, אני חושב שכבר נפגשנו ושאתן בטוב.
באופן כללי, לקוראים-
בכל הקשור לבכי ממקור לא ברור/ריפלוקס/ענייני אכילה/עלייה במשקל בקרב תינוקות צעירים, אני תמיד ממליץ להתחיל את הייעוץ אצל רופא הילדים, ורק במידה ולא ניתן מענה מספק לפנות לייעוץ גסטרו.
יש פשוט המון הסתעפויות קטנות לאורך הדרך, ואף מקרה לא דומה למשנהו. נדרש מענה פרטני.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקה צואהליאת01/10/2023
מה זה elastase-1 stool מה אמור לבדוק??
ותוצאה של >800
לילדה בת 6
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלסטאז בצואה
ד"ר אחיה אמיר22/10/2023מדובר באנזים המופרש ע"י הלבלב למעי הדק ויוצא בסופו של דבר בצואה.
הבדיקה של בתך תקינה, ומעידה על תפקוד תקין של הלבלב מבחינה אקסוקרינית.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות חוזרות ילדה בת 7לינוי30/09/2023
שלום וברכה בתי נולדה במשקל קטן עקב הזדקנות השליה ילדתי בשבוע 38 קילו 700 כל הזמן אמרו לי שיש לה בטן קטנה שנולדה עד גיל 5 היתה משפשת רגל לקחתי למעבדה שינה אמרו שזה אוננות והכל תקין לאחר מכן הילדה החלה להקיא כל לילה יש פעמים שזוכרת ויש פעמים שבכלל לא זוכרת שמקיאה
הרופא משפחה שלח אאתתנו לגסטרו הגסטרו שלחה לאף אוזן גרון ואין ממצא הילדה כל לילה מקיאה על עצמה טוענת שחולמת חלום והיא מתעוררת בבכי שכל הקיא עליה זה נמשך במשך שנים כיום הילדה בת 7הלילות הפכו לסיוט יש ימים שמקיאה לאחר שיעול שאני תופסת בזמן ומרימה לאסלה ויש פעמים שללא שיעול פשוט הקאה על עצה אני חוששת שחלילה לא תחנק היא נורא מבוהלת שאני מוצאת אותה ככה על גבול הרועדת אני רוצה לעזור לה היא גם מתלוננת שמסוחררת ביום הילדה רגילה ללא שיעולים ללא סחרחורות מה אפשר לעשות ? למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקאות חוזרות בבת 7
ד"ר אחיה אמיר22/10/2023הי לינוי
ראשית צריך להפריד בין הקאות שיש להן טריגר כגון שיעול, בכי עז או צחוק פרוע, לבין הקאות ספונטניות לחלוטין.
יש ילדים עם סף נמוך להקאה, שנוטים להקיא לאחר גירויים קלים. זאת לרוב לא בעיה רפואית, ועם הזמן צפוי שיפור.
לעומת זאת, במידה וההקאות ספונטניות, ללא גירוי- יש להשלים בירור: לוודא שאין לחץ תוך גוגלתי מוגבר, וכן שאין דלקת בחלק העליון של מע' העיכול.
פרקטית- ייעוץ גסטרו +/- נוירולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה במרקם חוליענת30/09/2023
שלום. אצל הבת שלי בת 1.9 מאז ומתמיד יש צואה רכה.
כעת, בפעם שנייה השנה, הצואה היא במרקם חולי, מעין חול לח שנותר אחרי ניגוב.
ילדה בריאה, אין אלרגיות ידועות , אוכלת אוכל רגיל, לא אכלה חול שגרם למרקם.
במפעל הקודמת זה עבר מעצמו, תוהה אם יש סיבה לחשוד במשהו ולבצע בדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צואה במרקם מוזר בבת שנתיים
ד"ר אחיה אמיר22/10/2023הי ענת,
מרקם הצואה מושפע ממס' גורמים- סוג הדיאטה, אוכלוסיית החיידקים הטבעית המאכלסת את המעיים, טיפול אנטיביוטי וטיפולים נוספים שבתך אולי קיבלה, מצב ההירציה שלה, ומידת תנועתיות המעי שלה.
בגדול- אם בתך בריאה ולא מציגה שום בעיה אובייקטיבית, לא הייתי מרבה לחקור את היציאות שלה, זה לא נראה לי חריג כ"כ וודאי שאינו מאפיין איזה חולי או מצב בריאותי חריג.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק במאמץ אינסופי ליציאותהדר24/09/2023
שלום רב, הבן שלי בן כמעט 9 חודשים על הנקה מלאה ואוכל מוצקים. כבר מגיל צעיר היה מתאמץ במשך שעות ליציאות (בעיקר עושה קולות ומכווץ את
הבטן), אבל היה לרוב עושה כמה יציאות ביום. בסביבות גיל חודשיים וחצי החל להופיע דם בצואה, ובהמלצת רופא הילדים הפסקתי לאכול מוצרי חלב והדימום נפסק. בגיל ארבעה חודשים החלו כאבי בטן חזקים במיוחד, והחלו עצירויות. המאמצים של בני ליציאות, שתמיד היו - הפכו למאמצים תמידיים, אפילו אחרי יציאה. בערך מגיל חמישה חודשים הלכו והתמעטו היציאות, עד שהגענו למצב של עצירות ויציאות קשות שגרמו לבני לסבל רב. לאחר התייעצות עם רופא הילדים הוחלט לתת לו נורמלקס 8 מג באופן קבוע לעת עתה. היציאות חזרו להיות באופן יום יומי, אך עדיין יש ימים בהם אין לו יציאות. ובאופן כללי, המאמצים לעשות יציאות לא פוסקים, ומפריעים לאחרונה בעיקר בלילות בהם הוא מתעורר בניסיון לדחוף צואה, הוא נושם כמו במאמץ לדחוף, מושך לעצמו באוזניים, מנפח את הבטן ומתאמץ מאוד. יחד עם זאת, המאמצים לא נושאים פרי ונדמה שהם גם לא תמיד קשורים בהאם היו לו יציאות או לא. הלילות מאוד קשים, גם כי הוא מתעורר כל שעה - שעתיים וגם כי נדמה שאנחנו במלחמה תמידית נגד הקקי שרוצה לצאת ולא מצליח, ומפריע לשינה.
אשמח לתובנות 🙏🏻* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירות בגיל 9 חודשים
ד"ר אחיה אמיר24/09/2023הי הדר
נשמע שאתם מקבלים טיפול לא רע כרגע, ייתכן שעדיין לא הגעתם לפתרון מלא אך אתם בדרך.
הדבר החשוב הוא לוודא כי אין סיבה אורגנית (מחלה או בעיה רפואית) שיסבירו את נטייתו של בנך לדפוס היציאות המעט חריג.
לצערי אין לי פתרון ב"שלוף".
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בגיל 7 חודשיםכריסטינה23/09/2023
שלום. ילדה שלי בת 7 חודשים, ברקע עם רפלוקס, מטופלת באומפרזול.
סובלת מגזים וקבוע מקבלת סימיקול , שקצת עוזר לה. עקב רלוקס המליצו לי להתחיל טעימות מגיל 5 חודשים, ניסינו להתחיל וכרגע בת 7 חודשים עדיין לא מצליחים להכניס מוצקים כי כל פעם שאני נותנת לה כפית של משהו ( ניסיתי מלא דברים גם ירק גם פרי, גם דיסות) כל פעם אחרי זה יש גזים נוראים ביום ובמיוחד בלילה. ילדה פשוט לא מצליחה לישון ובוכה כל הלילה מכאבי בטן וגזים.
אני כל הזמן עוצרת את הטעימות כי קשה מאוד גם לה וגם לי בלילה.
איך אפשר לעזור לה? האם זה קריטי שעדיין לא אוכלת מוצקים ואם כדאי לחכות?
זה תקין שיש לה גזים בגיל כזה או שזה מראה על בעיה כלשהי? יכול להיות שאומפרזול זה שעושב לה גזים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיים בהתחלת טעימות בגיל 7 חודשים
ד"ר אחיה אמיר24/09/2023הי כריסטינה.
גזים כשלעצמם הם תופעה תקינה, ולא צריך להיבהל מכך שבתך מעבירה גזים.
אני מניח שמה שיותר מפריע לך זה שהתינוקת לא נינוחה ובוכה.
כשמתחילים טעימות, הרעיון הוא לתת כמויות קטנות ממש- שתתרגל למרקמים וטמפרטורות חדשות.
אלו בד"כ כמויות שלא עלולות לגרום לתסמינים כלשהם.
מעבר לזאת, השאלה החשובה היא אם בתך גדלה ומתפתחת היטב- שכן זו משימתה העיקרית בשלב זה של חייה.
כדי לתת מענה ספציפי לבתך, צריך לשמוע את כל הסיפור בפרוטרוט עם כל הפרטים. אני מציע לשבת עם רופא הילדים ולשוחח איתו. ובמידת הצורך, לקבוע תור לגסטרואנטרולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 5 חודשים ענייני בטןנופר17/09/2023
תינוק בן 5 חודשים על הנקה מלאה. מעולם לא קיבל תמל.
ברקע צהבת שנחשדה כצהבת הנקה שעברה בגיל חודשיים.
מאז גיל 3 חודשים יש ריור מאסיבי ואין סימן לשיניים.
לאחר חיסון רוטה שני בגיל 4 חודשים התחיל לפלוט בכמויות במהלך שכיבה על הבטן בערות. ,במהלך אחהצ עד הלילה צרחות של כאבי בטן והקשתות גב לאחורה מתקשה להירדם ומתעורר בצרחות, נרגע רק עם הנקה. בהמלצת רופא הפסקנו ברזל ששיפר מעט את המצב. לאורך היום יש כ-5 פעמים יציאות ובמהלך הלילה פעם נוספת. בימים האחרונים ראיתי נקודות דם אדומות בחיתול.
עולה יפה במשקל אבל במקביל יונק כל שעתיים בערך.
אשמח לכיוון להמשך בירור תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי-שקט, פליטות ודפוס האכלה שאינו אופטימלי בבן 5 חודשים
ד"ר אחיה אמיר18/09/2023הי נופר
את מתארת שלל תסמינים שאיני בטוח שכולם נובעים מסיבה אחת.
דם ביציאות הוא כמובן ממצא חריג- צריך לשקול זיהום או אלרגיה לחלבון חלב פרה (בסבירות נמוכה יותר מכיוון שהוא יונק, אך עדיין בא בחשבון).
אי-השקט- ייתכן ונובע על רקע מחלת ריפלוקס.
אם אתם לא מקבלים מענה ברמת רופא הילדים- מציע להתייעץ עם גסטרואנטרולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה לבנה בן 7 חוסר תאבון בחילות הקאהתמר16/09/2023
שלום הבן שלי בן 7 סובל כחודש מחוסר תיאבון , בחילות ואף התחיל להקיא . שמתי לה שהצואה לבנה ואף פניתי עתה לרופא ויש לנו בדיקות לעשות.
מהן האפשרויות ? חיידק? טפיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוסר תאבון, בחילות הקאות וצואה לבנה בבן 7 שנים
ד"ר אחיה אמיר18/09/2023הי תמר,
כל התשובות נכונות.
הדבר החשוב לוודא- שהכבד מתפקד היטב על כל הבטיו.
תשלימו את בדיקות הדם כפי שהרופא המליץ ותחליטו איתו אם יש צורך בייעוץ נוסף.
במקביל, אני מאוד ממליץ לצלם את היציאות הבהירות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסק - שאלה לגבי תינוק בן 11 חודשים.שיר15/09/2023
שלום
הילד שלי בן 11 חודשים ועקב טיפול ממושך בסטרואידים לקח לוסק (תרופה נלווית) במשך חמישה חודשים. קראתי שרשמת שעדיף לעצור את הלוסק בהדרגה, אך לנו אמרו שאפשר להפסיק בבת אחת כשהפסקנו עם הסטרואידים. כרגע אנחנו חודש בלי לוסק וסטרואידים(חשוב לציין שהיו עוד שתי תרופות שהיה לוקח באופן קבוע). אני שמה לב שבאמת כמעט חודש הוא לא רוצה לאכול ומרגישה שהרבה פעמים הוא נחנק ועולה לו האוכל. כרגע אני מניקה הנקה מלאה וגם זה קצת קשה לו. בגיל שבעה שמונה חודשים הוא היה אוכל 2 ארוחות ביום יפה ועכשיו לא נוגע בכלום ובקושי בהנקה. במהלך היום הוא לא ככ מתלונן, אך בלילה מתלונן המון וכמעט לא ישן. רציתי לשאול האם אתה ממליץ להתחיל שוב לקחת לוסק(כך המליצה הרופאת ילדים)? אני לא ככ רוצה להתחיל שוב את התרופה הזאת וגם אם אתחיל שוב, מתי שהוא אצטרך להפסיק.. אך אולי אם אפסיק בהדרגה יהיה לו טוב יותר? האם לדעתך יש קשר ללוסק שהפסקנו?
תודה רבה לך, שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התפקיד של לוסק
ד"ר אחיה אמיר18/09/2023הי שיר
צריך להבין מה הלוסק יודע ומה אינו יודע לעשות- הלוסק מוריד את רמת החומציות בקיבה. במידה ויש דלקת במערכת העיכול העליונה- בקיבה או בושט, הוא מאפשר לגוף להחלים.
סטרואידים בהחלט יכולים לגרום לדלקת בקיבה- גסטריטיס ולכן במידה ומדובר בטיפול ממושך או במינון גבוה של סטרואידים מקובל לתת לוסק במקביל.
אם בשורה התחתונה את מתרשמת שבנך כאוב (בדגש על אלמנט הכאב) אז בהחלט ניתן לשקול לחדש את הטיפול.
ללוסק, לעומת זאת, אין השפעה כלל על ארועי פליטה, או רגורגיטציות של תוכן קיבה (כשתוכן קיבה "עולה").
נתון נוסף שיש לקחת בחשבון הוא שסטרואידים מעוררים תאבון. זוהי תצפית נפוצה- שהתאבון יורד לאחר הפסקת הסטרואידים.
זהו, ככה על קצה המזלג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף ריר במעי - מה עושיםאביעד13/09/2023
עודף ריר במעי בצבע צהוב בהיר. בדיקות דם רגילות ולזיהומים תקינות. קולונוסקופיה תקינה. בדיקת צואה תקינה. האם יש תרופה או תוסף תזונה שיכולה לפתור את הבעיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עודף ריר? במעי?
ד"ר אחיה אמיר18/09/2023הי אביעד,
לא כ"כ הבנתי מה הבעיה.
אם אני מבין נכון, אתה לא מרוצה מאיך שהיציאות שלך נראות?!
ככה"נ הדבר לא משקף מחלה ולפיכך כל הבדיקות תקינות.
אין לי המלצה ברורה. לנסות לשנות את הדיאטה או לקחת פרוביוטיקה אלו בהחלט אפשרויות סבירות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)